/spanien/barcelona/forum/12458.aspx/spanien/barcelona/forum/12458.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
2011-08-11 18:59
Rambla~

Javisst kan det ha varit (delvis) av nödskäl, men Pep har envisats med att spela Keita som pivote även när det funnits alternativ. Man börjar undra.

Hur som helst tror jag att Masch kommer användas ännu mer som mittback, det var mer det jag ville ha fram än något annat.
Barcelona Rambla~
2011-08-11 18:35
Mojito

Keitee som pivote under försäsongen tror jag mest berodde på avsaknaden av friska mittbackar. Puyol har ju varit borta sedan sin operation. Piqué har inte varit helt fit från dag 1. Mascherano som var ett alternativ i våras har ju spelat CA.

Abidal har mest fått agera vänsterback då både Adriano har saknats. Maxwell kan ju inte spela alla minuter. Detta i sin tur har inneburit att den andra mittbackreservern förutom Mascherano, Busquets har fått stiga ner som mittback. Jag tror faktiskt att Keitee har spelat där lite pga nödfall. Visst, samtidigt kan Pep se hur han funkar som pivote. Jag tror knappast Pep kan ha blivit övertygad om att det är rätt väg att gå.
Barcelona Hetfield - Sanchez is the next star
2011-08-11 18:22
elbraco

Haha, ja :P

Frodo

Man kan tro att Cesc har rånat dig :P
Barcelona Frodo
2011-08-11 18:03
Kommer hem efter en hemsk dag och inte blir den bättre av att höra att det bara är en tidsfråga innan Cesc är klar. Nåja, jag antar att jag måste börja se det från ett annat perspektiv. Pep vill ha Cesc och kanske stannar han några år extra tack vare det.
Barcelona Gonzalez_Barca
2011-08-11 18:03
mofasa!real!

Inte bra faktist. Små jobbiga skador och ingen form på i princip varenda nyckelspelare. Xavi, Pique, Busquets är frågetecken, Puyol missar men det var känt sen tidigare. Messi, Mascherano, Alvés och Sanchez har inte haft en ordentlig försäsong pga Copa America..
Real Madrid mofasa!real!
2011-08-11 17:55
Hur känns allting nu mot real? har inte haft någon koll på eran försäsong.
Barcelona 1.70-ligan
2011-08-11 17:53
Mojito

Ja det är nog som du säger. Kanske förstärker man i vinter, men då är utbudet mindre. Å andra sidan är det först till våren vi verkligen behöver en back till.
Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
2011-08-11 17:21
1.70-ligan

Pep har tidigare meddelat att man räknar med att Barca B-spelarna täcker upp för "förlusten" av Milito.
Jag tror inte Piqués skadekänning igår får mister att tänka om.

Jag tror snarare att Masch kommer användas ännu mer som mittback denna säsong och det grundar jag på två saker;

1.Keita har fått axla rollen som pivote under försäsongen, kan mycket väl innebära att det är han som kommer agera back-up till Busquets om Masch tvingas ner ett hack. Gud förbjude, men vi vet vad Pep tycker om Keitee..!

2. Alternativet till att spela Keita som pivote stavas Cesc. Sett till de kvaliteter han besitter kan han mycket väl axla rollen som DM på ett dugligt sätt. Det skulle också ge både Cesc och Thiago mer speltid.

Så nej, en back värvning ser i min värld väldigt avlägsen ut, möjligt att man omvärderar läget när vinterfönstret öppnar.

Det viktiga för mig är att en av Puyol eller Piqué spelar, för ett mittlås med Abidal/Masch/Fontas/Busi känns inte optimalt någonstans, och jag kan förstå att flera culés med tanke på detta vill ha in en "riktig" mittback i truppen till.
elbraco - Bojan y Thiago
2011-08-11 17:14
Hetfield

Men det måste vara en gammal video? Han har ju spelat för laget t.o.m.
Barcelona 1.70-ligan
2011-08-11 17:07
De där 5 miljonerna Cesc ska betala själv. Tror ni det finns en lite mikroskopisk chans att Pep använder dem till en back? Man hade ju tre bra alternativ för omkring den summan i Jose Enrique, Angel eller Botia. Nu är alla alternativen borta. Det enda som skulle vara lite surt om vi köper en back är att man troligtvis inte köper Botia ens nästa sommar då :P
Barcelona Rambla~
2011-08-11 16:53
Ja, jag tror knappast något blir klart idag. Det ska ju så klart ältas lite till.
Barcelona Smogen
2011-08-11 16:51
Arsenals presskonferens är klockan 9 imorgon, lär ju snackas en hel del Cesc och Nasri. Tror vi får de flesta svar då...
Barcelona Rambla~
2011-08-11 16:47
Greenwood

Först och främst tror jag att Wenger hade förhoppningar om att kunna övertala Cesc att stanna. Jag tror faktiskt det, och därför har han hållt fast benhårt vid sitt krav. Vår värdering är 40m pund, under det priset gör er inget besvär. Han vet också att Cesc inte kommer att lämna in någon transfer request. Därför har då Barca bidat sin tid och väntat ut Arsenal. Detta är ju förstås väldigt jobbigt och enerverande för Arsenal. Ful taktik kan tyckas, men alla klubbar gör likadant, även Arsenal. Alla vill värva för så billigt som det bara går.

Nu vet vi ju inte vad som har pågått bakom stängda dörrar men jag misstänker att Cesc har haft en större inverkan bakom kulisserna än tidigare, har varit mer bestämd typ och kanske tom pushat på lite. Nu spekulerar jag bara så klart.
Barcelona H.Alavi - Magico!
2011-08-11 16:44
Det skall bli intressant att se om Barcelona och Arsenal kommer fram till en överenskommelse innan Supercup-finalen mot Real Madrid på söndag. Hur mycket spel har han i benen? Har inte varit så aktiv på sistone, men sist jag var det så hade han inte tränat så mycket med Arsenal.
Barcelona 1.70-ligan
2011-08-11 16:38
¡Barca! - Crèma Catalana

Då är definitivt inget klart ännu med Cesc
BB
2011-08-11 16:33
Nu när cesc verkar närma sig på riktigt så kan man ju börja spekulera i olika tänkbara elvor den kommande säsongen. Kommer cesc att acceptera bänken om han inte skulle få plats, känns ju dock som att pep har nån plan för att ha med cesc eftersom han varit så angelägen att få hit han. Men här kommer jag med min personliga bästa elva: ----------------------V.V---------------------------------- ------Alves--------Pique-------Puyol---------Abidal -------------------------Busquets----------------------- -----------------------Xavi-------Iniesta------------- --------Villa--------Messi------------Pedro----------- För mig är det här i nuläget den bästa elvan, både sanchez och cesc kommer få bevisa att de ska spela. Jag tror dock att sanchez kommer att få spela i början istället för pedro då han säkert är väldigt tänd och laddad för att ha kommit till en ny klubb och för att Pedro haft det lite tungt efter semestern både i Barca och landslag men jag tycker ändå att Pedro är en bättre och nyttigare spelare när han är i form. Fabregas har ju extrem konkurrens men han kommer säkert få spela en del ändå då jag tror att xavi är påväg neråt och säkert kommer behöva vila sin sargade kropp en hel del. Alternativet finns ju som vi gjort tidigare att flytta upp Iniesta och in med cesc. Tidigare tycker jag att vi tappat kreativitet på mitten i och med det men med cesc där så behåller vi ju kreativiteten. Hur som helst så har ju Pep hur mycket "lyx problem" som helst i och med alla dessa stjärnor men vi får ju en bredd på truppen som det va länge sen vi hade.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ¡Barca! - Crèma Catalana
2011-08-11 16:27
Arsenal want to soften the conditions of the 6M variables, now Barcelona winning 2 Ligas and 1CL in 5 years and Cesc playing regularly [ser]
Barcelona Greenwood
2011-08-11 16:25
Rambla~

Det bästa vore såklart att affären hade blivit klar så tidig som möjligt, som du säger. Oavsett vems "fel" det är, går ju att argumentera för att Arsenal har försökt krama ur så mycket pengar som möjligt och att Barcelona vill betala så lite som möjligt och har behövt vänta p.g.a andra transfers, så är det ju olyckligt. Förmodligen så ligger svaret någonstans mittemellan.

Plånboken kanske mår bättre men det är ju inte bra för truppen, speciellt då för Arsenal's del som nu måste bygga om sitt lag till en ganska stor del och har tre veckor på sig att göra detta och match nu på lördag.
Barcelona ¡Barca! - Crèma Catalana
2011-08-11 16:25
Arsenal's board held this morning a video-conference meeting to discuss Barcelona's 34M+6M bid for midfielder Cesc Fabregas (24). [ser]
Barcelona Hetfield - Sanchez is the next star
2011-08-11 16:16
Äh, 60 miljoner för Cesc och Nasri kan mycket väl ge Hazard och Mata.
Barcelona Rambla~
2011-08-11 16:13
Greenwood, en av de få arslen :) man faktiskt kan diskutera med och som aldrig uppträder arrogant, är hånfull eller nedlåtande här.

Jag förstår att det är jobbigt nu och sympatiserar med dig. Det är alltid jobbigt när viktiga spelare lämnar ens klubb. Dock så borde Wenger och Arsenal ha släppt honom tidigare under sommaren om det nu blir klart och det visar sig att han hela tiden har velat lämna. Visst, man kan hålla fast i det längsta och krama ur någon miljon eller två extra men är det verkligen värt det? Det bästa hade ju varit att ha färdigt truppen mycket tidigare under försäsongen.
Barcelona Greenwood
2011-08-11 16:10
FC Barcelona #10

@northbanklower
For those asking, Wenger's presser is tomorrow morning. #Arsenal

Det är det enda jag vet.
Barcelona Diar Iniesta Shekha
2011-08-11 16:09
Är det någon som vet någon sida där man kan se alla värvningar under sommarens Silly season? Förut fanns det på FK men nu har de tagit bort det..
Barcelona FC Barcelona #10
2011-08-11 16:07
Greenwood

Du råkar inte veta när presskonferensen kommer vara? :P
Är tiden bestämd än?
Barcelona Greenwood
2011-08-11 16:05
Wenger ska ha presskonferens imorgon, har det inte kommit ut något officiellt innan dess så lär det ju göra det då. Vet ej vilken tid dock.

För mig känns det 99% säkert att Cesc flyttar till Barca, kanske 99,9% till och med. Som Siempre Barça säger så är det tunga tider för oss Arsenal-fans.
Barcelona Siempre Barça
2011-08-11 15:51
asså jag tycker synd om arsenal fan nu, de gråter nu i forumet, fet synd om de att tappa cecs 24 år och nasri 24 år
Barcelona Hetfield - Sanchez is the next star
2011-08-11 15:48
En lite intressant text. Lillo säger t.ex: att Cesc är köpt som en försäkring. Om det visar sig att Thiago inte håller måttet eller att han behöver extra mycket tid på sig så finns Cesc där som garanti. Jag tycker att det är en fantastisk värvning, även om det kostar mycket så är han värd den summan.

Nu gäller det bara för läkarna och tränarna att få Cesc att bli skadefri så ska det gå bra.
Barcelona Smogen
2011-08-11 15:46
Om Cesc blir klar idag eller imorgon, vad fasen ska Sport göra sen? Lägger dom ned tidningen under nästa sillyseason då eller bantar dom bara antalet sidor i tidningen till hälften?
Stackarna kommer ju få panik när dom inte kan skriva att "Cesc är klar" varje dag!
Barcelona Smogen
2011-08-11 15:44
Om Cesc blir klar för oss borde det väl ganska snabbt komma ut att Arsenal plötsligt och med kort varselhåller en presskonferens.
Barcelona Rambla~
2011-08-11 15:41
Jag tror fortfarande inte på att det blir av. Allt är en enda stor bluff. Han är ju sen tidigare redan klar för Milan och är deras Mr. X. Det har vi ju fått "höra" sen ett bra tag från trovärdiga källor. :P
Annons: