/spanien/barcelona/forum/1243.aspx/spanien/barcelona/forum/1243.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Den vise mannen
2016-12-30 15:31
Trodde Hummels var ett par år yngre. Dålig koll. My fault!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bosketts
2016-12-30 15:14
Soko

Har inte sett allt för många Sevilla-matcher i år, men av det jag sett är han helt okej. Som en fattigmans-Vieira.

Hade han varit 19 hade jag kanske tänkt att han eventuellt var något för vårt mittfält. För även om han visat fin kvalitet framförallt när det kommer till lugnet och arbetskapaciteten så har jag svårt att se vad vi ska med en 28-åring som inte är bättre än Gomes.
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2016-12-30 15:11
@Soko:


:-).. Du är så skön alltså.
Du är fan besatt av NZonzi. (Minns när min första poppy love sa till mig att hon var kär i mig.

- Frågade, varför och hur vet du det?
- Hon svarade, vet du hur jag vet det?
- Jag, Hur?
- Hon, Det är för att jag har börjat tänka på dig varje dag när jag vaknar på morgonen och varje natt innan jag somnar. Ingen kan påstå att hon hade charmen på sin sida. Minns att det kittlade i magen nånstans på mig när hon sa dessa ord :-).

Anyways, det jag vill säga är att jag förstår varför du är kär i NZonzi. Det är för att han har exakt samma spelstil som Busi. Han letar, hittar och löser problem lik vår bläckfisk Busquets!

Jag måste erkänna också att jag är kär i honom. Sen stannar jag upp en sek tänker efter, skulle en spelare som NZonzi acceptera bänk stället att spela någon av de stora lagen de kommande säsongerna? Och frågan är Nej! Tror inte det. Han är för bra!

Stället hoppas jag att Pep G har upptäckt honom! För att NZonzi är en spelare som har samma lösningar och spelstil som Busquets!

Och nej, det är inget fel att vara kär i Nzonzi. Men om han vill komma till oss och vill konkurrera så skulle jag inte tacka nej. Konkurrens är bra för laget.

Men det är inte där vi behöver stärka just nu! Finns andra positioner som Lucho måste prioritera..
Barcelona Soko
2016-12-30 14:45
@Bosketts:

Nu överdriver du väl lite :)
Har skrivit några gånger ja men varje dag är väl att ta i :)
Nå va säger du om honom ?
Barcelona Bosketts
2016-12-30 14:40
Soko

Det enda jag vet om NZonzi är att du skriver om honom minst en gång om dagen.
Barcelona Meneysuarez91011
2016-12-30 14:23
Nu leker jag bara med tanken. Vi skolade om Mascherano till mittback, han är en av de bättre där enligt mig själv, skulle det kunna vara något man skulle kunna göra med Andre Gomes? Idiotförklara mig inte tack, men Gomes är stor, stark och bra på passningar. Jag tror han skulle bli en utmärkt mittback faktiskt. Skulle faktiskt varit intressant. Då vi ändå är överflödiga just nu på mittfältet, men men!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Soko
2016-12-30 13:57
Någon expert här som vill dela lite åsikter om NZonzi från Sevilla ?
Han är lång, snabb, teknisk, säker med bollen , grym på huvudet , läser spelet bra. Räcker allt det för spel på vårt mittfält?

.

Barcelona Soko
2016-12-30 13:52
Hummels är överskattad. Han har inte alls övertygat i Bayern och uppträder som en medelmåttig. Han må vara lugn men är så slarvig att han ofta får hjärnsläpp och enkla bollar skickar i publiken.
Barcelona Bosketts
2016-12-30 13:39
Det är nog många som lever i tron om att Pique är betydligt äldre än vad han är. Hade denna diskussion med en kollega, som menade att Pique snart skulle lämna för att varva ned i USA eller liknande då han var typ 34-35.

Det är väl inte så konstigt egentligen. Han har varit med väldigt länge, och för det mesta spelat på en väldigt hög nivå som i en mittbacks fall pekar på hög ålder.
Barcelona Blaugrana91
2016-12-30 13:20
[QUOTE=Den vise mannen] Hummels Elegant. Stark på huvudet. Väldigt fina fötter. Lite nonchalant ibland. Umtiti har dock fyllt den platsen nu med bravur. Pique börjar bli lite till åren så kanske kan vara en framtida värvning. [/QUOTE] Pique börjar bli till åren? Han är 29 år, vilket knappast är mycket för en mittback. Dessutom förstår jag inte hur Hummels isåfall kan vara en framtida värvning då han är 28? Det skiljer alltså enbart ett år mellan och då är Pique dessutom betydligt bättre.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ribohn Fan
2016-12-30 12:40
El Pistolen Hur kan Batra veta det, han är ju en sopa.
Barcelona El Pistolero #9
2016-12-30 12:20
Bartra: "Tuchel has the profile to be a Barça manager." [MD] Bartra knows.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2016-12-30 12:19
Haruna Babaginda. Låter som en op regen på FM haha.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Den vise mannen
2016-12-30 12:09
Tänkte spika ihop en lista över spelare som jag gärna hade velat se i vår vackra tröja de senaste ca 3-8 åren. Men som av olika anledningar inte blivit Barca spelare. Om någon annan har sin egna lilla lista hade det varit roligt. Thiago Silva General. Komplett. Mkt elegant. Har/hade han egentligen några brister? Hade för stor familj att försörja så det blev P$G. Modric Har väl egentligen bara två mittfältspelare fram för sig i mitt tycke. Xavi och Iniesta givetvis. Väldigt fin fotbollsspelare som hade passat perfekt i FCB. Bubblare Özil Lite väl mkt humörspelare. Men oj vad mkt fotboll det finns i den kroppen. Kanske hade varit svårt att hitta en passande position för han i FCB. Hummels Elegant. Stark på huvudet. Väldigt fina fötter. Lite nonchalant ibland. Umtiti har dock fyllt den platsen nu med bravur. Pique börjar bli lite till åren så kanske kan vara en framtida värvning. Spelare vi slarvade bort: Thiago Svider än idag. Är ett sår som aldrig vill läka. Vad f-n höll ledningen på med? Snacka om Barca DNA. Grimaldo Kan egentligen inte riktigt uttala mig om hans egentliga talang då jag sett han för lite. Var ju landslagsman och gått igenom hela la Masia. Men att sälja honom för 2 m Euro rakt av. Inga klausuler mm = skott i pannan. Ronaldo Lugna nu! Jag menar den riktiga. Är lite mer år tillbaka men kunde inte lämna honom utanför denna lista. Blev min första riktiga idol iom sitt brutal enda år i Barca. En av världens bästa spelare genom alla tider. Komplett. Hade älskat att se han i Barca i många mer år än det blev. Tyvärr väldigt skadedrabbad. Nästa spelare som kan hamna på denna lista: Verratti Vill verkligen han ska komma. Den pusselbit som jag tycker saknas i dagens FCB. Bolltrygg. Bollvinnare. Hoppas, hoppas....Mitt önske förvärv för 2017.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LennyRomario
2016-12-30 10:52
Haruna Babangida minns jag absolut!

Eller gör jag det....

Jag har aldrig följt b-laget, men minns hans debut i A-laget under Van Gaal. Och att han gjorde i alla fall 2-3 matcher med A-laget (när skadeläget var riktigt illa). Fruktansvärt snabb, men med en tendens att vara på fel ställe i rätt tid, och rätt ställe i fel tid.

Men efter lite googling så hittar jag ingenting som bekräftar detta? Har jag drömt det här?
Barcelona Bosketts
2016-12-30 09:50
Deulofeu

Visst minns jag Haruna Babangida! Eller ja, såg gjorde jag inte mycket av honom, men om jag inte minns helt fel så är han den yngste spelaren att spela en A-lagsmatch för Barcelona.

Det roliga med varje generation är ju att det i stort sett aldrig blir ungdomslagens stjärnor som tar det stora klivet. Det är ju bara kolla på just Deulofeu, Bojan och Dos Santos. Istället blir det spelare som Busquets och Roberto som står där i Champions League-finaler.

Med andra ord är det inte Alena och Palencia vi ska titta på, utan snarare de mer anonyma spelarna.

Sen är väl Messi, precis som vanligt, undantaget...
Barcelona Deulofeu
2016-12-30 09:33
Bosketts

Ni vet ju mitt sjuka intresse till ungdomsspelarna i Barcas yngre led och precis som du är inne på så är numera mitt jobb så mycket lättare.

Så sent som 1998 var jag i biblioteket varje måndag och läste tidningen el pais.
I den fanns nämligen artiklar om Barcelona b och på den tiden hette spelare jag främst följde Haruna Babangida och inte Deulofeu ha ha.

Vet inte om någon minns denna underbara lilla lirare som aldrig riktigt fick karriären han förtjänade, men han var 15 bast då och hade precis börjat göra avtryck i b-laget.

Jag läste alltså en vecka gamla tidningar för att få reda på resultatet och laguppställningar så sent som 98.

Snacka om att det exploderat när man numera kan följa turneringar likt den igår.

Det skapar ju också lite nya problem. det går inte längre att gömma de yngre talangerna.Man kan ju tex undra hur Wenger tillbringade gårdagen...

Allt var minsann inte bättre förr men man saknar det lite ändå, att smyga ned i källaren och läsa om sitt favoritlag!

God fortsättning cules!

Barcelona Bosketts
2016-12-30 09:13
Kul med Infantil B's vinst!

Det där är för övrigt en stor anledning till att jag började beundra klubben en gång i tiden. Det man ser på highlightsen är inget annat än en liten kopia av A-laget. Båda målen skulle lika gärna varit gjorda av Iniesta och Messi, och det är tydligt hur alla dessa kids har en roll som liknar deras äldre motsvarighet. Det är inte svårt att se hur Valdes inspirerat den där målvakten exempelvis.

Tänker också på hur vi lever i en ålder där vi lättare kan följa en spelares karriär. Jag menar, på min tid var det helt omöjligt att följa B-laget om man inte var på plats. Messi hade man hört talas om, men fick inte se live förrän hans debut (fortfarande min starkaste fotbollsupplevelse). Nu kan man mer eller mindre se varenda U12-match på internet om man så vill.

Tänk bara om 20 år, när man kan säga att "jag såg när Gavi* avgjorde mini El Clasico när han var tolv år gammal".

* Gavi är dubbelmålskytten (nr 10), och jag vet, ett helt underbart artistnamn.
Barcelona Davids3
2016-12-30 03:16
Verkligen hög tempo dessa ungar håller. Se länktips för mini El Clasico.
Sjuk målvakt vi har där på G :)
Barcelona Carles Puyol Beast
2016-12-30 01:54
U12 var det och jag skrev fel innan. Sorry guys. U12 mästare inte illa minst sagt. Kaptenen såg ut att vara en jätte hahaha och han med andra ord var stor och lång.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2016-12-30 01:23
@Meneysuarez91011:


Ja det är kanske lite förvirande men här är allas födelsedatum enligt MD. Där kan du se att nästan alla är födda 2004. MD kanske är ute och cyklar, inte vet jag.
Barcelona Katalano
2016-12-30 00:18
Iniesta70.

Vi är många som älskar dina inlägg, även de personliga som även de innehåller kopplingar till Barca och vilken inverkan fotbollsintresset har på privatlivet. De som ogillar dessa kan helt enkelt hoppa över dina inlägg.

Ibland får man göra ett val. Antingen skriva opersonliga, "tråkiga" inlägg som inte berör någon- det är oftast sådana jag själv står för. Eller mer personliga inlägg som berör många. I slutändan så är det just dessa inlägg och denna typ av skribenter som är som mest uppskattade i forumet, även om det finns en liten skara som också ogillar det. Så ändra inte på dig.
Barcelona Barcadinho.
2016-12-29 23:58
Jag försökte goggla för att se om Xavi Planas o Carles Planas (en tidigare La Masia kille som spelar i Celta) är släkt. Jag hittade inte information.
Det finns massor av fotbollssläkt.
Det är naturligt när man växer in i en fotbollsfamilj, lika naturligt om man blir läkare när föräldrarna är läkare. Samma med fotboll el vad som helst. Det kan ibland bli jobbigt att följa föräldrarnas el stora syskons spår, höga krav.
Jag är mer för att var o en väljer sin väg.
Tror ni att Benjamin Aguero bli en läkare ? Undrar vad morfar Maradona tycker om det...:P
Barcelona Barcadinho.
2016-12-29 23:34
Iniesta70. Vad finns det att ursäkta för, skriv som du brukar, det är kul.
Jag själv är trött på all taktiska snackis o expertis på tv, tidningar o tjatforum.
Ta inte illa ni som älskar sånt. Kör på bara. Men själv har man hört o läst det mesta under alla år. Det blir till slut samma sak om o om igen. Jag trivs mer när Niva, Holmgren eller vem det handlar om, berättar speciella anekdoter. Små historier här o där som man aldrig hört om. Taktik, pilar, "analys" förre, under o efter, har jag fått i överdos. Jag förstår att det är svårt att komma hit o berätta speciella anekdoter om Barca, det är svårt, men personliga inlägg är bra kompensation. Det är lite därför varför jag gillar o läsa om era resor till Barcelona. Sånt får jag aldrig nog av. Det är i alla fall vad jag tycker.
Barcelona DM1982
2016-12-29 23:09
Barca joins Real Madrid with most wins at #LaLigaPromises (6). RMA won it for the last time in '02 Barca in '03, '06, '08, '10, '15, '16.


Side note. Since 2011 the format changed from Alevin A kids (U12) to Infantil B kids (U13). That 2010 win was with @Carlesale10 as captain!

Det är U 13 som jag har förstått det och då menar jag för turneringen. Barça kan ha ställt upp med ett yngre lag.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Meneysuarez91011
2016-12-29 23:04
???? FCB Masia 2-0 Real Madrid A good win for the U14B team Bona victoria del Infantil B Buena victoria del Infantil B #LaLigaPromises Kopierat från Fc Barcelonas officiella facebooksida, U14B? Förvirrande, alla säger olika åldrar haha. Men nr.10, vilken fin teknik.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2016-12-29 22:51
Det är Barcas Infantil, de är inte 14 utan faktiskt bara 12 år (födda 2004).
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Carles Puyol Beast
2016-12-29 22:44
DM1982 Det var U14 tror jag. Men kul att du skriver om deras framgång och gör att det uppmärksammas vilket är kanon :) Tummen upp.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2016-12-29 22:43
Kollar precis nu i repris. Jisses vilken centertank Barca har i den här Xavi Planas. Stark, snabb, teknisk som fan och en hästspark till vänsterfot. Lagkaptenen Adria Capdevila, en sorts mittback i 7-manna. Pol Munoz är en annan spelare jag blev imponerad av. Barca verkligen mosade Atlético som inte hade något att sätta emot. Riktigt underhållande att se dessa ungdomar för de är på en verkligt hög nivå för att vara så unga.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DM1982
2016-12-29 22:21
Barça vann La liga Promises, de slog Real i semin med 2-0 och mosade Atletico Madrid i finalen med 6-1.

Riktigt bra lag de har där. U 13 har jag för mig att de är.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: