/spanien/barcelona/forum/1226.aspx/spanien/barcelona/forum/1226.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona LennyRomario
2017-01-06 16:03
Efter Maroc Rojos tvåbenstacklingar som inte lett till utvisning och West Ham och Bournemouths horribla utvisningar mot Man Utd respektive Arsenal i senaste omgången så är det nog inte rätt läge att att tro att FA:s domare sköter sig bättre än de spanska. Eller ja, möjligen att de i England verkar göra misstagen till fördel för storklubbarna då. Fuerza, det är väl inte sant att korruption och favorisering av klubbar i FIFA var en myt och konspiration? Åtminstone sen 1998, när Lennart Johansson förlorade FIFA-valet, så har väl alla svenskar trott att det är en organisation byggd på korruption och mutor (där med inte sagt att Lennart Johansson kanske är en sån fin man som han ger sken av). Att VM (och OS) är något man köper och mutar sig till har väl de allra flesta trott väldigt länge. Sen tog det ju ett bra tag innan det kom bevis, svart på vitt. Men att FIFA favoriserar klubbar har jag nog aldrig hört talas om? Det enda dom har med klubblag att göra är väl klubblags-VM. På vilket sätt är det riggat?
Barcelona Soko
2017-01-06 15:34
Uefa har valt sin elva i CL och de som röstade gav flest röster av alla till Ramos. 488.908
Ronaldo (450.220)
Messi (418.449).
Fuerza
2017-01-06 15:05
Iniesta70 Konspirationsteorier hit och dit. För inte en inte så lång tid sedan påtalade man att korruption och favorisering av klubbar såväl spelare i FIFA var en myt och konspiration. Nu, ett par år senare, står alla skeptiker med byxorna nere och då har man bara skrapat på ytan. Ingen rök utan eld som det heter. Men visst ... vi kan väl låtsas att vi spelar på samma villkor. Självförnedring deluxe. We agree to disagree så lämnar vi det där.
Barcelona Kröjjf
2017-01-06 15:03
@El Pistolero #9:
Instämmer i såväl din slutsats som sannolik orsaksanalys. Och Katalano är också en saklig skribent att luta sig emot, när Busquets börjar svikta i såväl tanke som ben så betänkligt, att man snart letar efter en axel att gråta ut mot när ens hjältar sviktar.
Barcelona Ribohn Fan
2017-01-06 14:59
Busquets har alltid haft problem med fysiken och nu när den är som sämst + dåligt självförtroende. Hjälper inte hans grymma teknik och speluppfattning. Hamnar han bara i närheten av motståndare och inte har passningsalternativ. Vill han så gärna flytta boll på tom yta, men det går inte, motståndarna tar boll varje gång. Det gör också att han hamnar i lägen när han är tvungen att spela på en eller två touch och innebär mycket felpass. Men hans stora problem nu är att boll vinsterna i närkamp spelet är obefintliga. Där han tidigare var ett anfallsvapen, när han erövrade boll och sedan startade anfall. Så det är bara för fystränarna att jobba med hans fotarbete och hans explosivitet.
Barcelona Neymar N11
2017-01-06 14:58
Piqué: "There were two clear penalties. Clear penalty for Neymar and also a penalty for me. But we already know how this works."

"I don't even need to talk about the refereeing in Madrid-Sevilla game."

Det skulle inte förvåna mig om real vinner trippel i år. Ligan och Copa kan vi glömma för att det är upplagt för real. CL känns vår ända hopp där vi måste höja oss för att vinna den.

Minns ni förra säsong när Simeone nämnde att ligan är upplagt för real precis så är det den här säsongen.


Barcelona Kröjjf
2017-01-06 14:48
@El Pistolero #9:
Det gör mig ont att behöva påpeka. Men den som tror att baskerna kommer att sära på benen mot Real Madrid, har en hel del att lära om Spaniens historia i allmänhet och vilka de stora antagonisterna är i La Liga i synnerhet. Men om nu det skulle visa sig att Athletic Bilbaos spelare "särar på benen" när man möter Real Madrid och det därmed rör sig om det ursprungliga El Clásicot, så riskerar spelarna få erfara vad det betyder att rullas i tjära och fjädrar av sina fanatiska supportrar; kommer inte hända.
Barcelona JUSSI BJÖRLING
2017-01-06 14:45
@Kröjjf:

Ja! Jag kritiserar också emellanåt, men det kan inte vara så att varje gång vi tappar poäng eller inte vinner blir det prat om att vi är slut som lag och en "era" är slut. Det verkar inte vara många här som var med i början av 2000-talet. Man måste se det ur ett större perspektiv och inte alltid så fort något litet sker skrika efter nya tränare och spelare. Det blir inge' bra då.
Barcelona Iniesta70.
2017-01-06 14:35
Fuerza. Man får givetvis tro och tycka som man vill. Jag kommer inte "gömma" mig bakom ursäkter om konspirationsteorier. Jag kommer inte skylla nån missad titel på domarkåren. Allt är skrivet ur jag perspektiv. Om nån vill agera "Janne Josefsson" och gräva fram självaste Illuminati så får man gärna göra det för min del. Jag köper inte det. I så fall borde ju Lucho vara "köpt" med tanke på att han lämnar två killar som "öst" in mål med begränsad speltid, Arda och Rafinha, kvar på bänken. Istället så kastas två lite vilsna, svältfödda spelare i målprotokollet in i form av Gomes och Paco. Nu är ju jag " tyvärr" ganska säker på att det är andra bakomliggande faktorer inblandade i det fallet. Men poängen är att JAG inte köper de sorters ursäkter, men om andra vill gräva, så gräv på. Jag gräver på annat håll. Edit: sen var ju domaren bedrövlig igår och Aduriz en skitstövel, det håller jag med om. Sen överdramatiserar jag om Illuminati , men du har ju skaplig humor och förstår vitsen.
Barcelona Katalano
2017-01-06 14:29
Kröjjf

Jag hade samma uppfattning om Busquets under matchen. Han glimtade till ibland och klantade till sig andra gånger. Många fler misstag än vad vi är vana vid och en rent dålig match från hans sida totalt sett. Men eftersom övriga laget var på ungefär samma nivå så drar jag inga slutsatser om honom ännu. Jag ser fortfarande ingen annan pivote som skulle göra ett bättre jobb än honom och hoppas att han ska komma upp i sitt gamla jag nu under våren. Skulle inte skada att testa Gomes på hans position lite oftare för att se vad han kan få utsättat. När han spelat där tidigare under säsongen har han gjort ett bra jobb. Om Busquets känner av konkurrensen så kan det höja hans spel också.
Barcelona El Pistolero #9
2017-01-06 14:28
Kröjff Busquets har blivit så isolerad i Luchos spelsystem att självförtroendet åkt spikrakt neråt. Tråkigt att se.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjjf
2017-01-06 14:09
@Katalano:
Själv väljer jag numera att blunda för det faktum att ter Stegen så oroväckande ofta är stillastående, när skott kommer. Däremot orkar jag inte längre blunda för vilken slätstruken figur min gamla favorit Busquets gör sig i match efter match, för att sen glimta till vid något enstaka tillfälle med den briljans som tidigare var hans signum. Igår kunde jag gång efter annan notera att Busquets valde det enklaste alternativet i passningsväg (utan att lyckas särskilt bra), för att sedan med handen tala om för bollmottagaren att slå den passning som han själv skulle ha slagit från första början. Jag tror det var det som dröjde sig kvar på min näthinna, när jag skrev: "Sorgligt att se".
Barcelona Ribohn Fan
2017-01-06 13:58
Apropå att kasta sten i ett glashus! De gör vi alla här!
Barcelona Kröjjf
2017-01-06 13:43
@JUSSI BJÖRLING:
Om nu Barcelona statistiskt sett är inne i sin bästa period någonsin, så bevisar det bara en sak och det med besked: Det ligger någonting i det gamla talesättet att det finns tre sorters lögn: "Det finns tre sorters lögn: lögn, förbannad lögn och statistik." Och den frasen har härvidlag överlevt mer än ett sekel nu, på tal om kortsiktighet.
Barcelona Kom tillbaka Xavi
2017-01-06 13:36
Sluttrollat för din del.

/mod.
Postat via SvenskaFans-appen
Fuerza
2017-01-06 12:57
Pique for president!

Nej, Iniesta70. Nej, nej och nej. Du kan inte bara rikta kritik mot laget och spelarna när fotbollen består av andra fundament som inverkar på spelet som vi kallar 'fotboll'.

Man måste göra en jämförelse med andra lag spelmässigt och bedöma vad man får ut av sitt övertag. Vi är ofta spelmässigt överlägsna men blir inte lika belönade proportionerligt. Vi har vunnit FairPlay-priset sex(!) år i rad men blir fortfarande behandlade som skit av domare och motståndare.

Pique lever i detta klimat dagligen och vet sannerligen bättre än oss två om vad som pågår i och bakom kulisserna. Om Messi kokar över vid halvtid så vet man att något står väldigt fel till. Det ska mycket till för att det ska rinna över bägaren för honom om man följt honom sedan 2004. Han är tamefan fundamentet för FairPlay i hela världen och får mindre respekt än Iniesta (som också blir bespottad) match efter match.

FA i England hade aldrig låtit detta ske på engelsk mark. Visserligen har vi flera medelmåttor i laget men på den här nivån är marginalerna så pass små att domarbeslut avgör en del och om inte situationerna leder till avgörande lägen så provocerar det våra spelare till att tappa koncentrationen (vilket är precis det motståndarna vill). Det Aduriz gjorde igår hade lett till minst tre matchers avstängning i FA.
Barcelona Meneysuarez91011
2017-01-06 11:51
Lite lustigt att ungefär alla tar det som en självklarhet att vi ska vinna hemma på Camp Nou? Visst vi hade inte beslutet med oss igår, men de fick två röda kort och då ska det f*n in ett mål oavsett tid kvarstående. Laget UNDERPRRSTERA igår, otroligt mycket. Det var ett lag som såg trött och mättat ut, sorgligt nog. Kom igår, det var ändå Bilbao vi mötte. Det är inget dåligt lag, snarare tvärtom. Så att vinna hemma, är ingen självklarhet. Vi måste höja oss minst 10 nivåer, och våra stora stjärnor som Iniesta, Messi och Suarez var helt under isen igår. Nästan pinsamt dåliga, hoppas på en rejäl väckarklocka där. Att Turan inte fick spela är för mig ett skämt. Att ett byte med Paco kommer in i 88e minuten är ett större skämt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2017-01-06 11:29
Som väntat gick spelet trögt igår, som vanligt efter långa speluppehåll. Jag skrev innan match att jag är OK med en uddamålsförlust eftersom det är ett dubbelmöte. Sen skulle det inte göra mig så mycket om vi åker ut Cdr och kan fokusera 100% på ligan heller. Förutsatt att spelarna ger 100% i ligamatcherna för att ta igen Reals försprång dvs.

Det var inte mycket som jag vill lyfta upp från matchen, men en sak som fastnade på min näthinna är att Ter Stegen återigen står stilla på ett skott som går in. Detta gör mig otroligt fundersam. Många av dessa skott som han står stilla på hade andra målvakter räddat och jag tappar mer och mer förstroende för Ter Stegen varje match känns det som.
Barcelona Pep - El Míster
2017-01-06 11:28
Dessutom ni som spyr på att spelarna fått semester och skit. Vafan vet ni om deras semester? Tror ni att träna, träna och träna är enda receptet på fin form och titlar? Sen klagar ni på att dom är slitna till våren ändå. Självklart tränar dom på egen hand! Vafan tror ni? Hela tränarstaben vet vad dom gör och låter inte spelarna leva på pizza och Mcdonalds under två veckor. Hade ni hellre haft som i England? Vi har dessutom mycket matcher framöver så lite ledighet tror jag bara är bra.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Iniesta70.
2017-01-06 11:26
Jag gömmer mig inte bakom nån ursäkt vare sig korrupt domarkår eller nån annan konspirationsteori. Vi brukar tiki-taka oss förbi alla hinder och lämna ursäkterna till våra ärkerivaler. Vår/våra syndabockar är inte längre bort än Camp Nou. Om vi börjar med att se om vårt eget hus så slipper vi peka fingret på "de andra".
Domaren var inte bra, men dom avslutade med nio man, vi kvitterade i alla fall inte. Vi fick inte straff men vi gjorde mål på en ganska billig frispark som vi kanske inte skulle ha haft.

Nej, mina syndabockar/syndabock hänger på Camp Nou. Ingen annanstans.
Och skulle vi gå efter statistik så skulle Arda och Rafinha ha kommit in igår.
Gomes, poängkungen, hade plockat stickor i sin röv från bänken.
Vi kan ju börja med det "kvitteringsjakt" bytet, för det är inte domaren, FIFA, eller det spanskafotbollsförbundets fel? Eller?
Barcelona Pep - El Míster
2017-01-06 11:24
Några sköna röster här iallafall. Fyfan vad många blir pinsamma så fort vi inte vinner med skönspel. Neymar skall bytas ut, LE suger, Suarez är tjock osv osv. Forumet håller bra nivå under icke-matchdagar men så fort det är en match som är tuff så är vet alla här inne vad som är fel och ska ta megafonen och skrika ut det här. Till och med med ni "vuxna" medlemmar här inne som babblar krönikor, fulwhiskey, privatliv och som smeker varandra medhårs hela tiden kommer in under match och dra one-liners. Om man enbart kollar matchen igår, oavsett tidigare resultat och spel, vad förvånar er? Ett taggat Bilbao på San Mamés och ni tror vi ska leka hem det med massa tiki-taka? Herregud. Vi fick 1-2, kommer vinna på Camp Nou och blev dessutom orättvist behandlade. Vi kommer enbart tjäna på denna matchen. Dessutom tycker jag LE gjorde rätt med startelvan genom att gå den att spela ihop sig och ge de viktigaste spelarna minuter istället för att spela bänkisarna.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Soko
2017-01-06 11:11
Pique har med all rätt gått ut offentligt och anklagat spansk domarkår för att gynna Real och stjälpa för Barcelona.
Blir inte förvånad om korrupta domarkåret nu stänger av Pique .
Jag skulle gärna se att fler och fler från Barca ledningen och LE går ut och fördömer domarnas agerande och behandling av Barca. Nu räcker det !
Barcelona JUSSI BJÖRLING
2017-01-06 11:05
Så fort det är match tar det hus i helvete här... ta det bara lugnt så ska ni se att allt ordnar sig. Det är dubbelmöte! Barca kommer att vinna på Camp Nou! Ni fokuserar för mycket på resultat... Eller vad sägs om att Enrique är den mest framgångsrika tränare i Barcelonas historia sett till antal matcher? Han har bara "förlorat" EN stor titel med Barcelona. Det skriver ni inte mycket om, utan det är för mycket kortsiktighet. Statistiskt sett är vi inne i vår bästa period någonsin.
Barcelona Soko
2017-01-06 10:27
Vi kan inte vinna första matchen för året år efter år. Ändå får våra spelare extra semester och komma hem bara 2-3 dagar innan matchen. Istället att tvinga var och träna då säsongen också varit knackigt . Obegripligt. Visst har LE inga pungor att säga något om men ledningen borde gjort något. Det går bara inte att ha två veckor semester inför en brinnande fortsättning. En vecka som mest räckte för överbetalda, arroganta och nonchalanta gäng.
Barcelona Thierry Henry
2017-01-06 03:15
@Kom tillbaka Xavi:
Real vann cl utan att slå ett enda av Europas 5 bästa lag under ordinarie tid. Dom är ett skämt. 1 ligatitel på 8 år. Dom är lika skräckinjagande som liecester i mina ögon. Att dra upp dom som något exempel på storhet är så komiskt så Jg inte finner ord. Sen Enrique tog över så har vi på 2 säsonger vunnit 5 av dom 6 stora titlarna vi konkurrerat om 2 copa del Rey, 2 ligatitlar och 1 cl. Real har på samma tid bara vunnit cl 1 av 6 och du jämför dom med oss? Skäms på dig. Fullkomligt älskar också hur du använder utrycket "sätta på plats" efter en knapp 2-1 seger på hemmaplan med stundande retur möte på csmp nou. Vad satte dom på plats? ett resultat som till 95% säkerhet innebär deras elimination från copa del Rey? Borta i Madrid räcker det med att dom vinner 1 av titlarna för att dom ska anse sitt lag som ett av tidernas bästa. Här måste man vinna trippeln varje år annars är man inte vatten värd. Det är skillnad på krav och krav och klubb och klubb.... Vi har vunnit 5 av 6 stora titlar under L.E och har fortfarande en fullt realistisk chans på trippeln även denna säsong ändå öppnar folk munnen och dömmer ut laget som slut. Komedi på hög nivå PS: kolla nyss upp statistik. Real har aldrig under hela sin historia vunnit vunnit 4 titlar eller mer under en 2års period. Så Luis eneiques facit i Barca med 5 titlar av 6 under sina 2 säsonger är bätttre Än något real någonsin presterat i sin historia. Något ni haters kan suga på. Godnatt!
Vlom
2017-01-06 01:26
Fuerza Och vi får absolut inga som helst fördelar överhuvudtaget menar du? Bara rent spontant så minns jag Real Sociedads felaktigt bortdömda mål mot oss som annars hade lett till att vi åkt på förlust i Anoeta förra året. Samtliga lag får vissa gånger domslut som går i ens väg, men det jämnar ut sig i över 38 ligaomgångar. Hade varit en helt annan femma i utslagsturneringar där domslut (särskilt felaktiga sådan) har betydligt större inverkan. Men vad ska man egentligen förvänta sig från en extremt enögd person och kalla andra för troll som inte delar ens egen uppfattning... Och vad exakt har CL samt CR7 vs. Messi att göra med min tidigare inlägg?
Barcelona El Pistolero #9
2017-01-06 01:15
Det är så många frågetecken kring Luchos Barça 16/17 att jag snart exploderar. Varför spelar vi hem till ter Stegen för att sen fastna i motståndarens presspel varje match mot bra lag? Varför ska Messi vara centralt o vi inte ha någon högerytter alls på planen? Varför står ter Stegen fastklistrad o inte slänger sig när moståndaren skjuter mot mål? Varför är Suarez så in i helvetes ojämn? Varför är Rakitic en startspelare för oss när han inte presterar? Finns mer. Spricker snart. Så otroligt likt Rijkaards sista säsong.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2017-01-06 01:02
Det är ju självklart att vi blir pressade när Mats ska hålla i bollen i evigheter, blir ju inte bättre när mittfältet rör sig nonchalant. Dom vill inte ens ha bollen och när 2/3 av mittfältet får bollen så misslyckas dom med allt det tekniska. Messi centralt fungerar när han är villig att löpa annars så är det ren idioti att fortsätta spela så. Suarez och rakitic jobbar tillsammans för att täcka upp, ett hål lämnas centralt och när vi väl får bollen så har vi inte Suarez högst upp. Neymar den ende som får godkänt ikväll, lite mer egoism för att gå på genombrott föredrar jag. Något enormt bra lägen som missas för att dom ska spela varandra. Visst beundransvärt och vackert men välj era lägen och skjut in boll jäveln.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ribohn Fan
2017-01-06 00:50
Jag tycker det är rätt bedrövligt att vi ska behöva ha ett antal inledande matcher innan vi kommer upp i tempo efter ett uppehåll. Känns som om vi måste matcha oss i form och inte genom intensiv träning. Idag är det bara Neymar som kommer upp i nivå och tempo. Det gäller både framåt och bakåt. Det här är Luchos stora problem år efter år har vi fysiskt blivit sämre och sämre. Vi är så tunga och långsamma. Idag är t o m Messi och Iniesta tempofattiga. Tappar boll och svårt att vara först och vinna boll. När Iniesta kom tillbaks såg han rapp och snabb ut. Då hade han haft en lång rehab och fysiken på topp. Sedan 14 dagars match uppehåll och tempot helt borta. Försvaret såg inte bra ut idag. Ytterbackarna har svårt både framåt och bakåt. Roberto var är du på första målet. Jag hävdar också att Pique och Umtiti inte är det optimala mittbacks paret. Båda är rädda för snabba sidleds förflyttningar och vill därför falla båda två. Därför tappar vi press på ytan mellan vårat mittfält och försvar. Suarez är bara tung och förlorar varje bollmottagning, som gör att vi alltid förlorar de långa uppspelen, om vi inte spelar upp bollen till Neymar, då fastnar bollen i våra ägor. Jag tror också att vi hade fått in 2-2, om Bilbao inte hade fått sina utvisningar. Efter utvisningarna backade dem hem med alla 8 och vi flyttade fram för mycket folk. Ytorna att hota på försvann.
Barcelona Iniesta70.
2017-01-06 00:49
En individ som tagen direkt från en svensexa, maskerad till nån form av rättskipare. Albas deja vu passning/rensning som tagen från senaste Champions league mötet mot Atletico Madrid. Den enda struktur eller de enda linjer jag såg i vårat "spel" var mellan Pique-TerStegen- Umtiti och ett varv till, så att alla Bilbao spelarna hann flytta in på vår planhalva och suga in varsin kille. Sen avslutades oftast "rullandet" mellan trion där bak med det obligatoriska hakpasset till nån markerad stackare. Allt för att ge MSN större ytor att prestera på i fiendeland, om nu bollen hamnar rätt, om nu nån kan skarva den vidare med hakan till nån av dom som ska göra det. Gomes kom in som den "poängkung" han utvecklats till under sin tid i Barca, man måste ju få valuta för halvmiljarden man investerat. Kvar satt Rafinha på bänken och försökte plocka stickor ur röven medan han klurade på vad mer han kan göra för ett sketet inhopp i kvitteringtider. In kom också Paco, han som det "lossnat" för. Sänkte ju Hercules med sitt "offside mål" precis innan uppehållet. Paco har blivit nån form av omvänd "Benny Guldfot", skorna drar honom bort från ära och berömmelse, spelar inte ens nån roll om bollen dimper ner på hans gyllene fot i den 93:e minuten med halva målet öppet, den ska inte in! Men Neymar var pigg och Messi gjorde mål, bra. Messi kommer rädda oss många gånger under denna långa halvlek som är kvar. Han kommer få en hjälpande hand av Iniesta om nöden så kräver det och ibland så kommer Neymar och Suarez också sträcka ut en hjälpande hand. Så vad är skillnaden mellan före och efter uppehållet? Lucho gör vad Lucho gör bäst. Lämnar över det till MSN och ser till att "använda" mittfältet nu när Iniesta är tillbaka, lite för syns skull...
Annons: