/spanien/barcelona/forum/12229.aspx/spanien/barcelona/forum/12229.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona barcetia - BENVINGUT ALEXIS!
2011-08-24 14:56
Cigge

Nämn aldrig Özil och Iniesta i samma mening igen. Inte när du använder presens iallafall. Att säga att Özil kan bli lika bra som Iniesta är en sak men han får inte ens lov att knyta Iniestas skor för tillfället.
Barcelona el Maestro!
2011-08-24 14:56
Å, nej, dessa ständiga jämförelser.
Hur som helst tror jag dock att jag håller med Cigge om en punkt. Özil är en framtida Ballon d'Or vinnare. Ge honom ett par säsonger så får ni se. Det har jag sagt förut också men han är i dagsläget inte på samma nivå som Iniesta.

Iniesta är Spaniens Messi i landslaget. När han är borta från landslaget så marker man att den lille bolltrollaren Iniesta saknas i spelet.
Özil försvinner fortfarande i de stora matcherna. Pressar man honom är han lätt borta ur matchen. Såg honom nu senast i El clasico på plats. Han syntes inte till mycket i matchen.
Barcelona L.A.M Nr 10
2011-08-24 14:56
Özil har en grym touch på bollen och är en teknsik playmaker. Iniesta är dock så mycket bättre på det mesta. Han kan styra ett spel fantastiskt tillsamans med Xavi. Han har en grym teknik där det är svårt att ta bollen ifrån honom. Ett enormt spelsinne och fina framspelningar.

För mig och säkerligen för många andra är han världens näst bästa spelare efter Messi. Kliver också fram i viktiga matcher och antingen gör mål eller står för fantastiska insatser där han förnedrar motståndare. Det går knappt att beskriva vilken fotbollsspelare Iniesta är, men Özil är i alla fall långt ofrån, även om tysken är väldigt bra och viktig för sitt Real. Men jag tycker inte man ska jämföra. För stor skillnad.
Barcelona L.A.M Nr 10
2011-08-24 14:50
Men Benzema har ju presterat under en stor del av våren och nu på försäsongen. Tycker det är en riktigt bra anfallare som kan bli stor i Madrid bara han får starta kontinuerligt. En av de jag respekterar i Real.

Sen kan man inte jämföra han med Pedro då det är helt olika spelare vi pratar om. Om man ska jämföra spanjoren med Alexis så tycker jag det är orättvist att folk nästan alltid går på teknik när de jämför spelare, speciellt offensiva. Alexis har bättre teknik men Pedro är minst lika snabb, löper mycket för laget och tar framförallt smarta löpningar i offensiven. Han har även ett grymt samspel med de andra i Barca när det gäller passningsspelet och gör mycket fler mål än Alexis.

I mina ögon en bättre spelare, men Alexis kommer tillföra riktigt mycket både den här säsongen och i framtiden. Fantastisk spelare.
Barcelona J.Guardiola- King
2011-08-24 14:50
Att ens jämföra Özil med Xavi o Iniesta är pinsamt, har han ens bevisat en tionel av vad de två har? Inte ens i närheten
Barcelona FC Barcelona #10
2011-08-24 14:45
Özil bättre än Iniesta & Xavi?
Valdes 4-5a bland målvakterna i Spanien?

Madre mia ni drömmer..
elbraco - Bojan y Thiago
2011-08-24 14:44
Cigge

Att Özil har ett bredare spelregister han åller jag inte med om. Özil slår assister, petar in några bollar per säsong, har en fantastisk blick för spelet osv. Det har Iniesta med. Skillnaden är att Iniesta även kan spela på ytterpositionen och göra det bra, trots att han inte är speciellt snabb.
Dessutom har han tidigare visat att han kan ta över Xavis jobb som spelfördelare alldeles utmärkt. Han är lite av en kameleont spelmässigt :)

Det här med att Özil har bättre statistik har ingen relevans alls. Suarez gjorde fler mål än Messi under hans sista säsong i Ajax, är Suarez än bättre spelare då? Jag vet att inte du påstod detta men till alla andra som använder det som argument...
Barcelona Senor Grande Pep
2011-08-24 14:41
Cigge
Jag har absolut inte sagt att Pedro är bäst på sin position.
Det jag menade är: är det inte fel att glorifiera Benz på det sättet vissa gör bara för att han besitter vissa superkvaliteer(vilket han absolut gör) när han inte använder dem eller inte kan använda dem/använde dem nu/förra säsongen?

Exempel: Just nu är spelare X bäst på mittbackspositiopnen, han är Galaktiskt bra du kan inte ens föreställa dig hur bra han , men efter den här säsongen har han varit sämst på sin position och så fortsätter det i framtiden. Ska man efter 4 år fortfarande kalla spelare X fortfarande för Galaktisk bra?

Benz må vara en kvalitetsspelare men han är mkt sämre än många andra spelare på sin position tills den dagen han presterar KONTINUERLIGT.
Barcelona Sano97
2011-08-24 14:33
¡Barca! - Crèma Catalana

VÄLDIGT MÅNGA.
Barcelona Hetfield - Sanchez is the next star
2011-08-24 14:33
Cigge

No offense, men Özil ska inte ens nämnas i samma menings som Iniesta. För det andra så tror jag knappast att Özil blir Tysklands fixstjärna, det blir nog Göetze.
Cigge
2011-08-24 14:33
Senor Grande Pep

Jag kan tycka att det inte riktigt är rättvist att jämföra Pedro och Benzema. Pedro är mer av en ytterforward medan Benzema är en anfallare i grund och botten. Som fotbollsspelare tycker jag att Benzema är bättre, rent kvalitetsmässigt. Däremot är det inte särskilt många som skulle göra det jobb Pedro gör hos er på ett bättre sätt. Han är viktig för er balans och presspel inte minst. Jag tycker dock att det finns några stycken som är bättre fotbollsspelare än Pedro, vad gäller högerytterpositionen.

Jag har tidigare haft en diskussion här inne med er om Pedro vs Sanchez, när Sanchez spelade i Udinese. Då blev jag mer eller mindre hånad eftersom jag tyckte att Sanchez var en bättre fotbollsspelare än Pedro, vilket jag tycker än idag. Jag är relativt säker på att fler av er tycker att det är jämnare mellan dessa spelare idag, än vad ni tyckte under den gångna säsongen då diskussionen ägde rum.
Barcelona Zibarca
2011-08-24 14:24
Om det inte vore för Franco så hade madrid inte haft dom titlarna dom har
Cigge
2011-08-24 14:22
Fernando Gago - King Of Barcelona

Angående Özil, så har jag följt honom sedan han slog igenom i Schalke och tyckte att det var en råtalang utöver det vanliga. Blicken för spelet, rörelsen utan boll och bollkänslan var redan då på hög nivå. För den breda publiken slog han igenom i U21 här i Sverige, men han höll redan innan dess hög nivå i Werder Bremen och var en av Bundesligas bättre spelare redan då. Han har tagit ett steg i sin utveckling år efter år, vilket är en positiv egenskap. Det borde väl inte minst ni känna till då Messi bara blivit bättre och mer komplett för varje år som går. Jag tror att han kommer ta ännu ett kliv i år med kompisen och passningsgeniet Sahin i laget.

För den delens skull är han inte uppe på Iniestas nivå ännu. Iniesta har varit med längre, vunnit EM och VM och varit en av nycklarna till alla de titlar ni tagit de senaste åren. Özil har enligt mig relativt stor chans att vinna Ballon d'Or framöver. Inte bara för att han kommer spela på en hög nivå hos oss i La Liga och CL, utan även för att han kommer vara fixstjärnan i det tyska landslaget, som jag för övrigt tror kommer gå förbi Spanien inom den närmsta tiden, kanske redan under EM 2012. Jag tycker även att Özil i grund och botten har ett något bredare register än Iniesta, även om han som sagt inte är på Iniestas nivå idag.

Desto längre tid Özil är hos oss, ju mer kommer han att ta för sig samtidigt som vi kommer bygga spelet mer och mer via honom istället för på vänsterkanten. Özil, Iniesta och David Silva är alla tre helt fantastiska fotbollsspelare i mina ögon.

Inget provocerande, utan min syn på Özil vs Iniesta.
Barcelona Senor Grande Pep
2011-08-24 14:22
Jag å en madridista har vid flera tillfällen diskuterad Pedro vs Benzema. Han tkr att Benz är självaste gud och att pedro inte ens är i närheten av benzemas "kunglighet"

Jag kan hålla med han att Benz är en klass spelare, NÄR han gör vissa saker på plan så är de faktiskt grymma, men för mig är Pedro ändå bättre.

Pedro har presterat som FAN de senaste säsongerna, hur mkt har han inte sprungit o hur många chanser har han inte haft och framför allt så har han gjort mkt mål oxo.

Det verkar madridistan inte fatta. Även om Benz inte presterar( det gör han verkligen inte, kanske denna säsong får se) så är han bättre en Pedro menar han?

Vad tycker ni ? Är det inte viktigt att man presterar på plan för att kallas bra? Jag menar hade David Villa inte presterat alls men Affelay presterar(under en lång period alltså), skulle jag välja Affelay framför Villa.

Vad säger ni? Vem är bäst? pedro eller benzema?
Fernando Gago - King Of Barcelona
2011-08-24 14:15
Sjukt skum klausul. Men ja varför inte. Är han inte uppe i a-laget vid 2013 så får det väl vara ändå. Men alla dessa klausuler nuförtiden alltså, så skumma grejer nedskrivna i alla kontrakt.
Barcelona 1.70-ligan
2011-08-24 14:13
i Sergi Robertos nya kontrakt står det att om han inte flyttats upp till a-laget innan 2013 får han lämna på free transfer... Skrämmande, men samtidigt gillar jag det. Det måste innebära att man tror att han kan flyttas upp :)
Fernando Gago - King Of Barcelona
2011-08-24 14:12
Helt plötsligt dök det upp en maräng som tyckte Cesc, Xavi och Iniesta var bättre. Föga oväntat hade han Karim Benzema i sitt namn. Blir han spärrad eller påhoppad nu tro?
Barcelona Andreas V.V - J.Lo
2011-08-24 14:04
" För dom har sträckläst wikipedia sidorna gällande alla titlar Real Madrid har. Varannan där inne har ju för fan hur många titlar dom har i sina nick. Dom tror ju på allvar att dom är en del av klubbens historia och att dom är viktiga kuggar till att dom vann mycket. Jag blir helt häpen gång på gång. "

Haha, precis så här är det..
Varenda en skryter om titlarna dom har..
Titlar som klubben tog när fotboll knappt existerande och deras Farfar knappt var född.
Barcelona Denyo ©
2011-08-24 14:00
Nogo

Tycker det här match kortet är riktigt spännande

håll utkik efter Barboza vs ross pearson! kommer bli en grym match!
Barcelona ¡Barca! - Crèma Catalana
2011-08-24 13:59
Barcelona are considering to open a football school in Zagreb. This month, the club is already organizing two summer camps in Croatia. [fcb] Grymt! Finns många talanger i balkan..
Postat via SvenskaFans-appen
Fernando Gago - King Of Barcelona
2011-08-24 13:57
För dom har sträckläst wikipedia sidorna gällande alla titlar Real Madrid har. Varannan där inne har ju för fan hur många titlar dom har i sina nick. Dom tror ju på allvar att dom är en del av klubbens historia och att dom är viktiga kuggar till att dom vann mycket. Jag blir helt häpen gång på gång.
Barcelona Hetfield - Sanchez is the next star
2011-08-24 13:56
Det vore kul om man gjorde en psykologisk utvärdering av fansen i Real Madrid. Hur kan man ha så mycket hybris trots att det har gått ungefär 10 år sen de vann CL? Jag vet inte vad det kan bero på, någon får gärna förklara det (någon som är bra på psykologi).

Hur kan man ha så mycket hybris med tanke på de senaste årens fiasko?
Fernando Gago - King Of Barcelona
2011-08-24 13:53
Om Valdés enbart är med pga titlar är väl Casillas endast med pga huvudstadskvotering.

Dom har trollat världen i urminnes tider nu. Experter på det.
Barcelona Hetfield - Sanchez is the next star
2011-08-24 13:53
Lol. "Cassillas", killen kan inte ens namnet på lagets kapten.

Hehe, visar väl bara hur fansen är där.
Barcelona Andreas V.V - J.Lo
2011-08-24 13:53
"Angående Valdes så tycker jag att han blivit bättre men fortfarande några steg bakom: Cassillas, Reina & Lopez. Även fast den sistnämnde inte gjorde någon dundesäsong senast. De Gea lär också gå före Valdes snart. Valdes är ju enbart med pga Barca's titlar."

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA...
Jag gråter av skratt, är dom på riktigt eller trollar dom? Jag vet fan inte längre :D
Hutch
2011-08-24 13:51
Andreas V.V

LMAO. Nä men jag anser verkligen inte att man kan jämföra Özil med dessa två. Jag gjorde en rätt så prickfri jämförelse.
Barcelona Diar Iniesta Shekha
2011-08-24 13:51
Namn: ZIZOU4EVER
Sänt: 2011-08-24 13:32
El Pasillo - 31 y 9 | Luktar trippel

Jag tycker faktiskt att Özil är bättre än både Xavi & Iniesta, inte tillsammans men 1VS1 så är han det. Ett exempel är bara respektive spelares poängsskörd förra säsongen, bara en sån sak säger mycket. Lägg därtill att Özil gjorde sin debutsäsong i La Liga.

Angående Valdes så tycker jag att han blivit bättre men fortfarande några steg bakom: Cassillas, Reina & Lopez. Även fast den sistnämnde inte gjorde någon dundesäsong senast. De Gea lär också gå före Valdes snart. Valdes är ju enbart med pga Barca's titlar.

----

PS. Tycker det är riktigt synd att alla Cules efter alla år ska börja kaxa, om det inte vore för Ronaldinho skulle dem fortsatta ha problem med att ens kvala sig till Champions League.Hahahhaha
Fernando Gago - King Of Barcelona
2011-08-24 13:49
Ljuger man tillräckligt länge för sig själv blir det väl till slut sanning. Jag vet inte jag. Jag förstår inte varför jag ens tog mig in på Puertan, slås alltid av deras geniala argument och åsikter.

Men det är ju ett tvåeggat svärd, dom tycker väl man själv har lika konstiga åsikter. Men jag försöker se saker och ting objektivt och kan inte i hela min värld förstå hur en spelare som Özil ska kunna vara bättre än Iniesta eller Xavi. Eller någonsin bli det. Han kan ju börja med att prestera när det verkligen gäller.
Barcelona Andreas V.V - J.Lo
2011-08-24 13:48
Hutch

Fast Sysan Boyle är ju faktiskt hetare än Adriana Lima..

We all like a little junk in the trunk ; )
Hutch
2011-08-24 13:45
Vissa på Puertan är dödligt seriösa när de menar att Özil är bättre än Xavi och Iniesta. Vad är next? Susan Boyle är snyggare än Adriana Lima? Hitler menade väl? Eller....Zombies existerar?

*facepalm*
Annons: