/spanien/barcelona/forum/1222.aspx/spanien/barcelona/forum/1222.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona BARCA-més que un club
2016-12-07 20:30
Dortmund spelar utan Reus och ingen gotze Real vinner enkelt tror jag och dom har självförtroende efter el clasicot mot oss med ett x Tror Real vinner 2-0
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcadinho.
2016-12-07 20:18
Hoppas att Dortmund fixar minst en pinne idag så slipper vi ha tyskarna som ett eventuellt motständ nästa dragning. Det räcker med PSG o Bayern som kandidater.
Barcelona Barcadinho.
2016-12-07 20:13
Men då kan man klaga på Reals försvar på vårt mål, nästan identiskt fel.
Varane markerade Pique o Lucas Vazquez Suarez, Lucas följer inte Suarez o mål.
Så är fotbollen, inga fel inga mål i stort sett.
Två markeringmiss på varsin sida på en fast situation och 1-1.

Barcelona Reymar
2016-12-07 19:14
Fast nu är Vidal ingen riktig högerback och har alltid spelat som högerytter i sina tidigare klubbar. Anledningen till att han fått stämpeln som högerback är för att hans försvarsspel är obefintligt.

Angående målet vi släppte in i Clasicot, hur tänker man när man lägger Mascherano på Ramos som är kanske vassast i världen på huvudspelet? Efter att ha sett reprisen så ser man att även Varane stod helt omarkerad bakom Ramos. Sen är det ingen man mot man markering utan det är huller om buller i straffområdet. Bedrövligt!
Barcelona Sentuary
2016-12-07 18:24
Vidal är en klass högerback som aldrig riktigt fått chansen i Barcelona. Har knappt sett killen spela några matcher i rad och folk har redan gett han stämpeln som dålig högerback. Tror han hade gjort det riktigt bra med lite förtroende och en tränare som inte är så hjärndöd som vår nuvarande och lyssnar på allt som omgivningen säger. Man kan tro att han hänger på Les Rambles, säger någon att han är dålig så ska alla säga att han är dålig, väldigt snabb dömande personer här inne, tror knappt hälften som säger han är dålig sett honom spela en hel match.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2016-12-07 18:12
SOMISEREM1899 ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^ Se där ja. Ramos fäller verkligen Masken där. Det har jag missat också. Övrigt: Nog för att både klubbar och spelare säljer ut sig ibland. Men denna reklam är ju bra skoj. Bra eler dålig PR kan jag inte svara på men intressant att han aldrig har den i munnen själv.
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2016-12-07 17:59
@SOMISEREM1899:


Missade det detta.

Men ändå. Ramos står ju helt fri sek innan. Vilket ger honom möjlighet att båda skyffla undan på fötterna på Masken samt hoppa upp fint och nicka helt ostört.

Jag anser att han borde markeras hårdare. En sån spelare som han ska inte gå någon mm att andas inne i straffområdet.

fortfarande mycket dålig markering.
Barcelona SOMISEREM1899
2016-12-07 17:18
^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^

''Det enda Ramos gjorde var röra honom lite i axeln för att gå honom ut balans.''

Kolla på fötterna. Ramos skyfflar undan fötterna på Mascherano... Solklart regelbrott.
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2016-12-07 17:05
Var det någon slags zon försvar mot R.Madrid sist? Ramos får stå helt fri och när Masken väl ville gå ditt för att täcka honom så är han för långt borta. Det enda Ramos gjorde var röra honom lite i axeln för att gå honom ut balans. Och om det är någon spelare man inte ska låta andas så är det fan i mig Ramos.
Barcelona S.Eto'o
2016-12-07 17:00
Någon som vet om Messi slog rekord igår, mål i varje cl gruppmatch som han var tillgänglig. Eller mål i fem grupp matcher?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2016-12-07 15:58
Problemet med Aleix Vidal är att hans försvarsspel lämnar en hel del att önska. Väldigt bra offensiv igår, men räcker Vidal mot t ex Villarreal borta? Det optimala hade ju varit att vi hittar en komplett hb i januari.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2016-12-07 15:53
@neymar JR:


Och detta trots ett mer rakt spel än under Peps tid i klubben. Intressant minst sagt. Det visar på hur snabbt bollen gick mellan spelarna igår. En glimma sol bland molnen, absolut!
Barcelona Iniesta70
2016-12-07 15:51
Kröjff+Katalano

Tack för tipsen/sanningen. Jag lägger mig nog platt den här gången. Det gäller ju att välja sina "fighter". Osasuna- Barca kl 13? Då väljer jag nog att ta "fighten" en annan gång:)
Barcelona Kröjff
2016-12-07 14:15
Iniesta 70 Varför säger du inte helt enkelt till frugan att du behöver ha semester helgen som kommer, från familjelivet och kollektiva aktiviteter, för att istället få egen välbehövlig kvalitetstid framför TV:n på en krog med fulla rättigheter? Kanske problemet är att hon är kvinna nog att ha mer av "cojones" än FC Barcelonas coach och ser till allas bästa? Att Neymar visat sig vara kvar i Barcelona trots avstängning, kanske beror på att den spanska åklagarmyndigheten från skillnad till Lucho, belagt honom med reseförbud och beslagtagit brassens pass som en säkerhetsåtgärd? Nog mer sannolikt än att någon annan satt satt ned foten i alla fall (farsgubben självfallet undantagen från den teorin).
Barcelona Katalano
2016-12-07 14:04
Iniesta70

Tack för de fina orden.

Med tanke på att matchen spelas så tidigt på lördag så får jag känslan av att det är för ungarnas skull ni får besök och att du egentligen inte riktigt vill komma undan. Du jobbar väl som lärare om jag minns rätt och då kan du inte hitta på någon sjukdom som smittar som ursäkt heller. Jag tror du är körd min vän.

Felix-Forca Barca!

Renato Sanchez är tveklöst en spännande spelare för framtiden. Trots sin unga ålder så gjorde han avtryck i EM och det är synd att Bayern lyckades roffa åt sig honom innan dess. Jag tror spontant att han skulle kunna passa in i Barcelona, speciellt med så många år på sig att utvecklas och anpassa sig. Men han lär bli kvar i Bayern i många år framöver. vi får se vad som händer i framtiden och hur han utvecklas helt enkelt.
Barcelona Felix-Forca Barca!
2016-12-07 12:53
En spelare jag tänkt en del på, även om det känns klart omöjligt - men hir tror ni att Renato Sanches skulle passa in i Barcelona?
Barcelona Iniesta70
2016-12-07 11:51
Kröjff Personligen så är ju ett brett utbud med många olika "smaker" en vinst här på forumet. Sen är ju det senaste inköpet faktisk en "Kentucky Bourbon" allt för att bryta en negativ trend:) igår blev det endast en mustig julöl som chockerande nog räckte hela matchen. Var längesen jag var så "klar" i huvudet på jobbet efter en Barca match. Sen så är det väl bara att hålla med den alltid lika kloka Katalano som med insikt och sundhet i sin reflektion träffade rätt angående gårdagens match Hade allt det där "på tungan" men du hann före:) Men skulle behöva ett tips inför helgen av dig Katalano. Du lyckades ju "komma undan" ett kalas om jag inte minns fel med "halsont". Men mitt problem är viceversa så att säga. Folk ska komma hit på lördag! Jag har redan börjat "harkla" mig men de enda ord min bättre hälft har yppat är: "skärp dig! Så där går det när du dricker din förbenade Whiskey var och varannan kväll". Nåt tips?
Barcelona Kröjff
2016-12-07 11:10
Iniesta 70 Igår fanns ju inte särskilt mycket att klaga på, så vi får väl hålla oss till varandra. Såg att du läst mitt (näst?) sista inlägg och inte tyckte dig ha något särskilt att klaga på då heller. Och jag läser även dina inlägg med nöje, eftersom jag lika lite som du hänger upp mig på grammatik eller sättet att uttrycka sig på. Nej, inte ens det faktum att du skriver "fulwhiskey" i var och vartannat inlägg stör mig. Tvärtom, eftersom stavningen med ett e innan y:et, tyder på att du liksom jag föredrar en irländsk variant av livets vatten (uisce beatha)framför den skotska. Och ärligt talat, det finns väl inget "fult" med det? Men eftersom detta är ett forum för barcelonafans, bör man kanske skriva en rad om fotbollsmatchen igår också. Turan sågades jäms med fotknölarna för inte alls länge sen, efter att ha fått resa sig från sittplats för en gång skull. Men det hindrade honom uppenbarligen inte från att att hålla sig på benen, i nästan nittio minuter.Slàinte mhath
Barcelona Katalano
2016-12-07 10:43
Jag vill inte såga Paco än. Han har uppenbarligen underpresterat ordentligt när han fåt chansen hittills, men hur lätt är det at kliva in matchotränad med pressen att leverera i Barcelona första månaderna i klubben. Jag saknar insikt i hur duktig han var i Valencia mer än statistiken som finns att tillgå. Jag kan därför inte svara på om det var ett värdelöst köp eller om han, om han ges tid och förtroende skulle kunna blomma ut till en riktigt värdefull rotationsspelare för oss. Jag tycker det är orättvist mot honom att såga honom efter de matcher han hittills spelat. Jag vill ge honom säsongen ut innan jag ger mitt utlåtande i alla fall. De flesta värvningar vi gör spelar trots allt riktigt dåligt första halvan av säsongen, trots rikligt med speltid. Umtiti är ett undantag som imponerat otroligt mycket redan nu.
Barcelona Barca Barca
2016-12-07 10:17
Det är många av oss som har underskattat hur viktigt det är med en offensiv högerback. Vi tappar så extremt mycket när en ytterback inte fyller på i anfallet i våg efter våg. Roberto gör det bra men han är ingen Alves, man såg hur otroligt lätt det var för spelarna att söka sig till Vidal så fort dom inte hade några alternativ i mitten, Dani alves är saknad. Spela Vidal eller köp en offensiv ytterback om man inte tänkt flytta upp Palencia.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Deulofeu
2016-12-07 09:41
Skönt också att se Neymar på plats igår även om han mest kollade på sin mobil... Trodde redan han spanade in brasilanska rumpor i hemlandet...
Barcelona Katalano
2016-12-07 09:28
Några korta tankar efter matchen.

Gomes gör en riktigt bra match på Busquets position. Förstår inte alls de som gnällde på honom igår. han gjorde sig spelbar, bidrog till ett snabbt passningsspel i rollen som defensiv mittfältare. Han hade inte som uppgift att slå några avgörande passningar men låg ändå tillsammans med Messi och Arda bakom vårt första mål. De som tjatar om "alibipassningar" behöver tänka om lite. Snacka om att hitta på ett uttryck som saknar någon som helst typ av värde. Om något så var i så fall Xavi en mästare av alibipassningar hos oss, bara för att visa vilken värdelös kommentar det är.

Arda gjorde det bra ute på kanten igen. 3 mål och bidrog till ett snabbt spel utan många bolltapp. Han är uppenbart inte lika bra som neymar på att hitta de öppnande passningarna eller på att utmana sina motståndare, men frågan är om han inte denna säsong ändå gjort det bättre på kanten än just Neymar. Detta pga färre felbeslut och han kompenserar sina brister genom sin spelförståelse och förmåga att placera sig rätt. Han spelar utifrån sina styrkor på ett bra sätt.

Spelet rent allmänt såg riktigt bra ut igår och jag njöt av att se det. passningstrianglar och bollen på ett löpande band mellan våra spelare i många fall. 1- touch football som jag älskar att se så mycket. Är mycket nöjd med spelet. Sen är matchen inget att använda som ett mätredskap på vår form eller förmåga då matchen var betydelselös för gruppspelet, men jag hoppas att detta spel kan hålla i sig de kommande matcherna också.

Barcelona neymar JR
2016-12-07 09:13
Barcelona have attempted 993 passes vs Borussia, a record in a single UCL game since 2003/2004 #fcblive [opta] 91% passningssäkerhet!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2016-12-07 09:09
Vi ska komma ihåg att vi slog rekord igår i antalet passningar 900+. Bolltempot och rörelse var magnifik!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2016-12-07 09:07
Deulofeu Ja en riktigt rolig kväll. Det arda gör så bra är att han varierar spelet hela tiden, han försöker inte samma grej om och om. Ytterbackarna har haft det riktigt tråkigt länge så extremt kul att han använde Digne så ofta som möjligt. Ibland ställer jag mig frågan varför använda sig av offensiva ytterbackar ifall dom aldrig får bollen vid överlapp? Messi - Alves = magi Ronaldinho - vem som än spelade vänsterback = magi. Jag ska säga exakt det jag känner nu; man är extremt pantad som ytterforward ifall man inte använder sin ytterback. Nu på vänsterkanten har vi 2 stillastående spelare varav en försöker på samma grej hela tiden. Ingen slump att Alba har gått ner sig sen Neymar klev in i laget. Det skönaste igår var att man tog tid på sig i anfallen, inga onödiga bolltapp när man precis har återerövrat bollen. Defensiven/mittfältet behövde inte tok löpa hem för att rädda röven på någon.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Deulofeu
2016-12-07 08:36
neymar JR

Håller med om allt du skriver ren glädje igår!

Vidal såg riktigt bestämd ut igår rapp och pigg.Gillade hans utgångsposition han låg riktigt högt utan att slarva speciellt bakåt.
Jag tyckte även Gomes skötte sig bra i Busquets rollen ganska rappa passningar och ständigt spelbar dessutom är han ju stark i kroppen.Han visade dessutom vid ett par tillfällen prov på mycket god teknik vid vissa vändningar!

Arda är ju inte någon av mina favoriter och jag kommer aldrig förstå varför vi värvade honom men vilka avslut säger jag bara!

Det man gillar med Arda är att han använder vänsterbacken i detta fallet Digne och går inte alltid själv som Neymar.Det går snabbare och är inte lika förutsägbart.

Umtiti gjorde mycket bra gillar hur han bryter och direkt får fart på bollen.

Snabbheten i passningsspelet och de många djupledslöpningarna samt att alla ville ha bollen är det man tar med sig efter denna matchen!

Smolket att Messi bara gjorde 10 mål i gruppspelet på 5 matcher.

Verkade han bry sig nämvärt? Nej bara vi supportrar...Han vaknar nog till liv igen i slutspelet he he.Barcelona neymar JR
2016-12-07 06:14
Kul att äntligen få se BARCELONA igår, något vi inte har gjort hela 2016. Visst var matchen betydelselös men finns inget lag som vill åka till Barcelona och bli förnedrad. En match där inte ett enda tjafs uppstår, alla springer för varandra och alla spelar för samma lag. Inga gestikulerande och där alla passar alla, ganska enkelt att spela fotboll då. Spelarna sprang mer igår än vad dom gjorde under el classico. För första gången hade vi rörelse på samtliga och alla ville ha bollen. Kommer absolut inte hänga ut Paco, han har knappt fått någon speltid ändå stämplas han som flopp!?!? Suarez 3 första månader såg fan värre ut och han spelade varje match efter avstängningen. Paco kommer aldrig briljera spelmässigt men med självförtroende kommer han leverera mål. Är det någon som tog chansen igår så är det ändå Vidal, från frysboxen till att göra en sån match är starkt. Inte alls emot att låta honom starta till helgen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Visca el Barca 17
2016-12-07 01:51
Real kmr förlora allt mot våren. Minns ni inte Villareal Valencia CR 7 för oss förra året när vi hade CL bucklan..
erkano
2016-12-07 01:41
arda kommer.omöjligt få ta.neymar jr plats. då drar neymar till United. ifall han får sitta på bänken. thats it. plus neymar jr är inte.dålig spelare. arda är bra men inte jämföras med.neymar jr. men håller med att arda ska spelas som en ren winger. kanske neymar kan spela centralt ?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Shqipe9
2016-12-07 01:32
@S.Eto'o:


Läs om läs rätt så kommer du förstå, jag vill ha ut paco, jag vill ha ut gomes, jag vill ha ut digne och kanske också cillessen (behövs en bättre 2 målvakt så ter stegen börjar prestera som han gjorde med bravo) Angående Iniesta så måste Barça tänka framtid och sommaren 2017 då blir 33 år och en yngre spelare som Coutinho (kommer inte bli lika bra som Iniesta men nära inpå om han fortsätter som han gör nu.
Annons: