/spanien/barcelona/forum/1214.aspx/spanien/barcelona/forum/1214.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Soko
2017-01-08 20:20
Bad tror ni att Messi och Neymar byter plats ? Det skulle chocka motståndarna och deras taktik?
Barcelona Reymar
2017-01-08 20:13
Barca line-up vs Villarreal: Ter Stegen, Roberto, Piqué, Mascherano, Digne, Iniesta, Busquets, Gomes, Messi, Suarez, Neymar #fcblive

Så Iniesta kommer inom loppet av en vecka spela tre matcher från start. Kanske borde vila lite för ingen vill att han skadas.
Barcelona Soko
2017-01-08 20:09
Matchen ikväll kan mycket väl vara avgörande på många sätt. Förlorar vi kan det bli väldigt svårt att ta i 9 poäng.
Vinner vi kan vi sätta press på Real. Skulle Real torska nästa vecka borta mot Sevilla samtidigt som vi slår Las Palmas så kan vi leda serien med en match mer spelad.
Barcelona Soko
2017-01-08 20:01
Oddset på Barca har sjunkit även ikväll. Varje gång det sjunker betyder det att folk satsar pengar på Barcas vinst, något som är en dålig tecken. Hoppas det blir bra denna gång.
Barcelona S.Eto'o
2017-01-08 19:58
Nu måste det väl vara klart att Rakitic lämnar? 3 liga matchen i rad han bänkar
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2017-01-08 19:53
[QUOTE=Barca4life98]Kommer nya rykten om att Pochettino kan vara den som ersätter Enrique i sommar, om LE lämnar. Väldigt bra fit för oss när man tänker efter; - Bra på att ge unga spelare chansen - Hårda försäsongsträningar (enligt Tottenham-spelarna) - Fokuserar mycket på presspelet - Kan språket - Argentinare, kan kanske locka över Dybala? - Kan sätta ett organiserad försvarsspel trots att han spelar offensiv fotboll (kolla Spurs siffror). Vad tycker ni? Jag följer Tottenham väldigt intensivt och han har verkligen höjt Spurs sedan han kom dit. [/QUOTE] En tränare vars fotbolls filosofi jag tycker om väldigt mycket. Dock är han en Perico, så vet inte där... Haha.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona JUSSI BJÖRLING
2017-01-08 19:47
ingen Denis i startelvan... helsefyr!
Barcelona Soko
2017-01-08 19:15
Barca4lifwe98

Ingen av oss känner Enrique personligen heller men ändå förstod många ganska väl vilken typ av tränare han är : )
Barcelona Barca4life98
2017-01-08 18:52
Soko Kopia av Enrique? Hahah du verkar känna Pochettino personligen, kan du dela med dig av hur han är som ledare? ;) Nej men seriöst, av det jag har läst så har han en ganska tajt relation till sina spelare men kräver väldigt mycket. Tottenham är ett av lagen som löper mest i Europa. Har inte fått intrycket av att han är en tränare som är mjuk, han har tålamod med spelarna däremot.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Shqipe9
2017-01-08 18:39
[QUOTE=Barca4life98]Kommer nya rykten om att Pochettino kan vara den som ersätter Enrique i sommar, om LE lämnar. Väldigt bra fit för oss när man tänker efter; - Bra på att ge unga spelare chansen - Hårda försäsongsträningar (enligt Tottenham-spelarna) - Fokuserar mycket på presspelet - Kan språket - Argentinare, kan kanske locka över Dybala? - Kan sätta ett organiserad försvarsspel trots att han spelar offensiv fotboll (kolla Spurs siffror). Vad tycker ni? Jag följer Tottenham väldigt intensivt och han har verkligen höjt Spurs sedan han kom dit. [/QUOTE] Detta rykte diggar jag starkt han eller Jorge Sampaoli tills Xavi har fått mera erfarenhet och redo att ta över Barça hade lätt velat ha någon utav de 2 och Veratti hadr varit riktig god bit att ha han eller Thiago på höger innermitt (Xavi roll) och Coutinho eller thiago roterar med Iniesta pga åldern och barça måste kolla inför framtiden kanske lite fm men käper vi inte de nu i sommar så kommer någon annan klubb köpa dessa spelare. Ser 2 mittfältare med kvalite denna gång som kommer in och en höger back (om barça inte satsar på A.Vidal) och en mittback pga jag tror och hoppas vi gör oss av med några spelare där ex. mathieu, och masch roterar på def mitt. med Busi när han behöver vila och roberto tror jag kan göra bra ifrån sig på den positionen oxå.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Soko
2017-01-08 18:29
Pochettino till oss ? Oj nej herregud. Han är en kopia av Enrique. Väldigt tyst och tillbakadragen. Barcas "stjärnor" behöver en stark röst . ps. . Däremot har jag läst idag att Barcelona och Real är på jakt efter Ali från Totenham. Det snackas om 80 miljoner euro. Han spelar väl på Neymars position?
Barcelona Soko
2017-01-08 18:23
Vi har många mittfältare och till varje match kommer någon att lämnas utanför truppen. Det går bara inte att ha alla i 18 manna trupp. Sist var det Denis och nästa blir Rafinha eller Gomes osv.
Angående Verati så blir det svårt. Juventus har redan skickat erbjudande på 80 miljoner.
Visst är januari lång men det är ganska tyst kring någon värvning under januari från vårt håll.
ps. Pep vill bli av med Zabaleta och Sagna, två högerbackar.
Griezman på väg till United och Sanchez från Arsenal till Atlético.
Barcelona Reymar
2017-01-08 17:49
@Meneysuarez91011:

Jag tror verkligen att Rakitic lämnar och att Veratti blir hans ersättare. Veratti och Emery har inte alls haft den bästa relationen i Paris samtidigt som Emery tränat och beundrar Rakitic. Pengar + Rakitic för Verstti ser ut att vara en bra deal för båda parter.
Barcelona neymar JR
2017-01-08 17:44
Har du glömt hans bakgrund? Finns inte en chans att han ansluter till klubben.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca4life98
2017-01-08 17:21
Kommer nya rykten om att Pochettino kan vara den som ersätter Enrique i sommar, om LE lämnar. Väldigt bra fit för oss när man tänker efter; - Bra på att ge unga spelare chansen - Hårda försäsongsträningar (enligt Tottenham-spelarna) - Fokuserar mycket på presspelet - Kan språket - Argentinare, kan kanske locka över Dybala? - Kan sätta ett organiserad försvarsspel trots att han spelar offensiv fotboll (kolla Spurs siffror). Vad tycker ni? Jag följer Tottenham väldigt intensivt och han har verkligen höjt Spurs sedan han kom dit.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjjf
2017-01-08 16:47
Ibland är det viktigare och mer givande att läsa, än skriva. Idag är en sådan dag.
Barcelona Smogen
2017-01-08 14:35
Barcadinho Den där Chelsea matchen. Suck. Visst vi hade flytt att det inte blev straff. Samtidigt så sparkade Abilad ganska tidigt in i matchen i luften och blev utvisad för denna luftspark. Något som i stort sett alltid glöms bort när denna match kommer på tal. Men visst, med en annan domare så hade ju den matchen blivit helt annorlunda. På samma sätt som att om inte vi blivit rånade av domarna borta och hemma i semifinalen mot Inter så hade vi troligen varit det enda lag som vunnit CL två år på raken. Domarmisstag kommer och går det enda som består är att Real på något konstigt slumpartat sätt alltid tycks få dommarmistag till sin fördel. Kanske det enda som är konstant i dagens fotboll.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2017-01-08 14:34
Det här med Piqués uttalande efter matchen mot Bilbao är en produkt av två saker;

1. En ledning (kommunikationsavdelning) som inte vill/vågar/får uttala sig.

2. Luchos policy att tillåta spelarna att använda sociala medier så som de behagar.

Vi har sett detta i flera fall tidigare och den första punkten gäller ända sedan Peps tid som tränare.

Det intressanta är att Lucho varit med om en liknande situation som den som Umtiti blev utsatt för av Aduriz. Det var mot Italien i VM -94. Då uttalade Lucho sig väldigt kritiskt både under och direkt efter matchen och krävde avstängning.

Efter matchen mot Bilbao kommenterade Lucho händelsen väldigt generellt och sa att han var för allt som kunde hjälpa domarna att fatta beslut. Inte mer än så.

Så när varken klubb eller tränare tar ton mot det uppenbara, ja då återstår (väl) bara spelarna. Tidigare har vi sett Alves göra inlägg på Instagram, och nu var det Piqué som försvarade sitt lag och klubbfärger med en reaktion.

Visst ska "man" inte klaga bara för klagandets skull, men i en liga där det är glasklart att regler inte gäller på samma sätt för alla får "man" inte ge upp.

Jag hoppas att klubben tar till alla medel för att domarkommittén ska fatta rätt beslut i fallet Piqué, han kan och ska inte bli avstängd för att säga sanningen.

En del kanske hävdar att Gerard endast borde snackat med domarna mellan fyra ögon, men det här handlar också om att försvara lagkamrater och klubbförger utåt - och det är minst lika viktigt. Barcelona har alltid fått utstå skit i pressen utanför Katalonien och därför är det viktigt att sanningen når ut.
Glöm aldrig det!
Barcelona II Barça II
2017-01-08 13:36
Helt rätt att peta Rakitic, på senare tid har han varit väldigt dålig.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Meneysuarez91011
2017-01-08 13:17
Rakitic utanför truppen idag. Ärligt talat, bra. Visa honom att här ska nivån höjas om han ska spela kvar i barca. Tror faktiskt att han ryker i sommar, gjort en bra säsong sen varit medelmåttig, och vårt mittfällt är för viktigt för att vara "medelmåttigt" Är inne på samma som många av er, här behövs klass. Veratti, all in i sommar.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2017-01-08 12:22
Dm1982 Jo men nu kommer pique stängas av och problemen blir större. Att snacka efter matchen hjälper en väldigt lite...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcadinho.
2017-01-08 12:09
Ursäkta för massa med felstavningar. Skriva på mobil el padda är inte min grej...
Barcelona Barcadinho.
2017-01-08 12:01
Bra inlägg här nere. Vissa av er har en bra förmåga att tala för era åsikter. Många bra åsikter.

Det är alltid intressant att se hur man kan tolka historia på olika sätt. En vän till oss är dansk o hon säger att de danska historia böcker skriver om skadinavien på ett olik sätt än här. De ser på historia händelser annorlunda. Det gäller också på individ nivå.

Tidens utveckling beror mycket på slumpmässiga händelser. Ett skott el mord mindre i en specifik situtaion kan leda till en totalt annorlunda utveckling.
Samma sak med fotboll.

Tänk t ex på Lampard. Jag kommer ihåg hur många här stämplade honom som en loser ikon. För att han missade ett avgörande viktigt straff. Och detta beror på, ju för att stödbenet inte fick bra fäste i gräset. Tänk en sån liten bagatell detalj, ingen kunde förutse detta, tänk om han skulle placera bollen en dm till höger. Och han som var så säker straffläggare.
Tänk om Iniesta inte skulle kvittera mot Chelsea eller om det var en annan domare den matchen ( ärligt, det var ju en del hands situationer i den matchen).
Hur skulle vi eller andra summera Pep era utan trippeln?

En del har resonerat att Peps trippel beror endast på Pep o Luchos endast på spelarna. Håller inte med alls. Pep har haft himla tur, en sån tur som en tränare får förmodligen en gång i livet. Han har haft trion Messi-Xavi-Iniesta i deras livsform, han har haft Alves i sin livform, Han har haft Valdes som en mer färdig o mogen målvakt, Han har haft hjärtat (Puyol), Han har aft Abidal. Vi hade inte bra bänk under den tiden heller, men han hade tur med skador på nyckelspelare. Ju, han har haft himla bra förutsättningar för att lyckas med sina idéer. Ingen av de ovannämnda spelare är hans egna produkt, han fick dem serverade o erfarna på fat.
Jag vill absolut inte minska på hans storhet, han är jäkla bra tränare, kanske den bästa nånsin, men som sagt, lättare att nå sina mål med bra verktyg. Har han lyckats nå samma nivå i Bayern o City? En öppen fråga, men jag tycker inte det.
Peps historia kunde se ut annorlunda om några små detaljer skulle bli annorlumda.

Och om en anna sak. Jag har haft en kort o intressant diskussion om det med en restuarng ägare i Barcelona. Han har lagt sina ord klart o tydligt. Nåt i stil med - Pep har förstört fotbollen i Barcelona för allt o evigt. Vi har kallat det här på LR som Guardiolas syndrom. Vi kommer alltid jämföra prestaioner på plan o tränaren med Peps. Och då ligger vi illa till om denna period kommer vara vår referens. Peps fotboll är en av de bästa nånsin i klubens historia o kanske fotbollshistoria. Låt oss säga att vi jämför Lucho med Reijkaard istället. Vi får det helt annorlunda plöstligt. Låt inte Peps tid förstöra för oss nu, det är svårt, jag vet, men med tiden kanske vi glömmer det delvis o börja tänka på nytt.

Sist, Lucho kommer lämna sin plats rätt snart, det vet vi, nu till somaren hela max en säsong till. Vi behöver nytt för det är så det funkar när man har så många cracks i laget. Inte minst för motivationen. Men var snäll, se inte ner på hans tid när han lämnar.

1.
Barcelona Iniesta70.
2017-01-08 11:29
Loobs bakomryggen passning till Sandström, mål i tom kasse, Tichonov fick smaka på sin egen medicin. Vi åkte också på en dos av vår egen medicin mot Bilbao, pressade och stressade tappade/ slog vi bort bollen till motståndarna. Smakar alltid bittert när man själv tvingas svälja skiten. Frustrationen visste inga gränser när domaren dagen innan vår match nästan personligen lägger upp bollen på elvameters punkten åt våra ärkerivaler. Medan domaren i vår match står och vinkar till gamla släktingar på läktaren och låter motståndarna använda sig av ett klassiskt krokben för att stoppa den för dagen samba dansande brassen. Men det finns inget fog för att kalla in Fox Mulder och Dana Scully och sparka liv i Arkiv-x gänget för att domarna gör lite usla insatser med jämna mellanrum. Det enda det skulle sluta med är att Fox Mulder skulle peka ut Bartomeu som nån form av mullvad, dit satt av Perez himself back in the days, för att ha fifflat bort hela vår identitet och alla chanser till framtida tiki-takande. Nej, tillbaka till grunden som Xaviesta skrev, nån form av "Wax on , Wax off" för hela klubben Nåja, match ikväll och kanske Denis från start. Det har ju varit tvära kast för den unga talangen, ungefär som hans spel överlag. Från att "vara på gång" till att hamna på läktaren i nästa match. Säger inte att han ska starta alla matcher, säger bara att jag inte ser logiken i behandlingen av Denis, hur ska han hinna mogna och få det det självförtroendet som kan göra honom till en framtida startman? Men var lugna när det kommer till sexpoängs hoppet till våra ärkerivaler. Dom kommer snart att snubbla, trampa snett och välta hela staketet och tappa bollen som dom hittills hållit i så hårt. Messi kommer att på självaste David Blaine manér trollbinda oss alla och få oss att för stunden glömma bort alla sprickor vi har i vår fasad. Iniesta kommer att fortsätta dricka elixiret han kokar ihop ute på sin vingård som får honom att tvåfota sig igenom fiendeland som om han vore en orädd La Masia produkt på uppdrag av självaste Pep. Kul att se/ läsa de stora kanonerna. Tur att Xaviesta har bättre karaktär än mig när det kommer till att hålla nyårslöften, hoppas fulwhiskeyn stannar i gömman efter kvällens match:)
Barcelona DM1982
2017-01-08 11:15
[QUOTE=neymar JR]Han har ju rätt? Och pique hotas med avstängning pga sina uttalande. Dom ska absolut kunna hantera sina känslor, och på tiden att lucho steppar upp. Löjligt många kort pga snack den här säsongen. [/QUOTE] I det här fallet vore det bättre om Lucho höll tyst och inte blandade sig i vad som skulle kunna vara ett rättsligt fall. Jag börjar tröttna rätt hårt på Barças ständiga diplomatiska vinkel på allt, ibland är det bra att bara säga sanningen som Pique gör. Ärligt och utan bullshit.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Soko
2017-01-08 11:13
Jag håller med att spelarna ska vara försiktiga och undvika kort men då måste Enrique höja sin röst och vara aktiv på bänken. Han ska Fan i sådana tydliga situationer där domarna rånar oss på öppen gata ta ledarrollen och protestera. Bättre att han avisas än att spelarna utvisas.
Barcelona Soko
2017-01-08 11:10
Neymar
Men nu har Enrique med sitt uttalande bara gett klartecken att stänga av Pique, och med andra ord erkänt att Pique gjort fel. Enrique borde i alla fall hållit käften . Andra tränare skulle aldrig uttalat sig så. Zidane går ut och försvarar Ronaldo trots anklagelser om att han gjort sig skyldig till skattebrott.
Barcelona neymar JR
2017-01-08 11:05
Han har ju rätt? Och pique hotas med avstängning pga sina uttalande. Dom ska absolut kunna hantera sina känslor, och på tiden att lucho steppar upp. Löjligt många kort pga snack den här säsongen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2017-01-08 11:05
Han har ju rätt? Och pique hotas med avstängning pga sina uttalande. Dom ska absolut kunna hantera sina känslor, och på tiden att lucho steppar upp. Löjligt många kort pga snack den här säsongen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Soko
2017-01-08 11:04
Enrique är en riktigt fegis. Istället att stå bakom sina spelare så går han ut och indirekt kritiserar Pique för hans uttalande att domarna hjälper Real. För det hotas nu Pique för avstängning. Enrique säger att hans spelare måste hantera sina känslor .
Annons: