/spanien/barcelona/forum/1208.aspx/spanien/barcelona/forum/1208.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Iniesta70.
2017-01-12 20:49
Innan Real matchen kommenteras och tar över forumet strax efter nio så vill jag bara säga att det varit en grymt behaglig stämning på forumet idag, trots att vi är splittrade och lite oense över "öppettiderna" under matcher..

Xaviesta

Rakt in i startelvan! Grym läsning sen du äntrat spelplanen, se nu till att hålla flåset igång.

Barcelona Amo.38
2017-01-12 19:42
Barcelonistas Håller med, är det någon som borde vilja ha kvar Lucho så är det Ivan. Han har varit lite av LE kellgris alltid ifrågasatt hans vara eller inte vara i Barca. Nu på senare tid har det ju visat sig att han faktiskt inte håller mer än att hoppa in.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2017-01-12 19:38
Barclasico - man kan inte ha dålig form i tre säsonger.. Att skylla på dålig form när det gäller Rakitic är en usel ursäkt. Sanningen säger att han är för dålig för att vara ordinarie på vårt mittfält.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcadinho.
2017-01-12 19:26
Fick varma tips om den här artikeln.
Barcelona Barca4life98
2017-01-12 19:02
Barclasico "The Sun" man ska ta det med en stor nypa salt :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barclasico
2017-01-12 18:56
Rakitic has told them he'd leave Barcelona if Luis Enrique stays on as manager next season — but could also be sold sooner. [sun]

Kan hans dåliga form ha nånting med LE att göra, tro?
Barcelona Xaviesta
2017-01-12 18:35
neymar JR Ja precis, byt inte ditt nickname riktigt än för så hungrig och spelsugen som jag såg honom igår har jag inte sett honom på väldigt länge. Han har mest varit grinig och tjurig och tjafsat och slängt med armar och spelat på ett helt impotent sätt hela året men igår var det åka av på hans kant gång efter annan och han sprang ända in i kaklet innan han byttes ut. Han manade även på publiken i nån situation innan dess och han klappade runt arenan i en 360 innan han gick av plan osv, nej jag tycker det var säsongens bästa insats av honom oavsett hans bolltapp. Precis som du skriver, kommer han rättvänd och utmanar men tappar boll några ggr gör det mig ingenting, låt honom försöka en gång till och en gång till och ännu en gång till. Det är därför vi köpte honom rent spelmässigt utöver hans varumärke. Men ska han vara gnällig och se ut som han vantrivs och spela med ett axelryck åt hela sporten så kan man börja stryka skägg och mustasch inne på kontoret medan man lägger Veratti-pusseln. Din sambo är inte helt ute och cyklar, jag är då ännu värre för emellanåt har jag glömt bort att han är på plan ens, så som han varit isolerad på sin kant i stort sett i var och varannan match hittills. Men jag anar stordåd den här våren och det gör inte analytikern i mig bara sådär hux flux. Jag tycker mig se en annan aura kring gruppkramarna av samtliga spelare efter målen igår än vad som varit fallet hittills den här säsongen. Men om jag träffar Neymar i nån mörk gränd hade jag ändå gett honom en örfil för hans otroligt dåliga straffar. Även när dom går in vill man slänga honom under giljotinen. Fjantigare straffar får man leta efter, först en halv-Henke Larsson-ansats (copyright grabbar) följt av en Fred Flintstone-bowling-toetipping (yep, mine too) för att sedan ge sig själv en 50/50 chans till mål - jag fattar inte grejen liksom, bara slå in den kliniskt rent istället för att hålla på och tramsa som att du fortfarande är en finnig 17 åring med tuppkam som spelar för Santos. Ska bli ytterst intressant att se lagets inställning mot Las Palmas på lördag. Resultatet är såklart en hög prioritet just nu när vi är på jakt efter marängsviss men för mig är inställning och vilja viktigare för tillfället även om vi mot all förmodan tappar poäng till helgen. Varför? För att inställning och vilja kommer att leda till en av dom två stora titlarna. Men 3 poäng och samma usla loja spel som tidigare den här säsongen och jag törs nästan garantera att vi blir fullständigt titellösa 16/17. Just a hunch såklart, och den som lever får se. Tänkte avsluta inlägget här men min cynikern i mig vill tillägga att även om vi kammar hem 1, 2 eller alla 3 titlarna i år så är det ändå bara plåster över ett sår som vägrar läka. Men den diskussionen är lång och redan uttjatad då vi alla vet vilka som är för och emot vår administrativa avdelning. En debatt för en annan dag!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Meneysuarez91011
2017-01-12 17:56
Hallå Culés. Såg detta nyss på en instagram(se länk) Kan det vara något officellt från barcas håll eller kan det bara vara något random från en inofficell barcasida? Hoppas ju lite på att det är messi som förlänger men det tror jag inte haha. Hoppas kan man iaf!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ribohn Fan
2017-01-12 17:45
El Pistolen Det är ju så här vi har spelat, senaste 2 åren, när det gäller den offensiva delen. Skillnaden är enbart att Dani Alves var ett större hot, än var Roberto är nu. Rakitic har aldrig fyllt på den yta som Messi lämnar när han söker boll i mitten. Detsamma gäller Rafinha, D.Suarez och Gomes. Defensivt när motståndarn har boll är det däremot skillnad. Messi flyttar då upp centralt med Suarez. På mitten sjunker Neymar ner som en yttermittfältare och Rafinha på andra kant som höger yttermittfältare. Alltså en rak 4-manna mittfält. Så verkar Lucho vilja ha det, av någon anledning, mer än att han inte fattar fotboll. Jag sympatiserar inte med Lucho gällande detta. Men en anledning att han gör så är kanske att både Messi och Suarez börjar bli till åren + att mittfältarna inte är tillräckligt löpstarka. Han prioriterar mer att MS ska ha så pigga ben som möjligt när vi får bollen.
Barcelona Santiago Cazorla
2017-01-12 17:40
@neymar JR:


Det var det jag menade i min sista mening.
Barcelona El Pistolero #9
2017-01-12 17:09
[QUOTE=neymar JR]Cazorla Istället för att ha en mittfältare med startpunkt centralt som ska spela ytter i offensiven så ska man göra det enkelt. Flytta en till höger kanten permanent och ge Messi 10 rollen som Gud skapade för honom. [/QUOTE] Precis. Ha Messi centralt o en ytter o problemet är löst. Underlättar också för Roberto som kommer kunna bidra mer med en partner på sin sida. Otroligt viktigt med yttrar som drar isär på båda sidorna imo.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Pep - El Míster
2017-01-12 16:59
Rafinha som startspelare finns inte i min värld. Tyvärr. Däremot tror jag han kan bli en grym rotationsspelare men då krävs det speltid och förtroende av LE för att han ska utvevcklas, och ja, kaaanske tom. ta en startplats tills vi hittar en duglig ersättare till Xavi. Denis S. tycker jag är otroligt överskattad. Är det bara jag som tycker det? Som bäst är han på Iniestas position men saknar alldeles för mycket karaktär och hög lägstanivå enligt mig. Andre Gomes tycker jag borde spela mer på Buskens plats! Mittfältet är ett problem, men det är vi väl alla överens om. 2015 när vi vann trippeln var Rakitic ordinarie och petade självaste Xavi. Visserligen saknar vi Dani Alves som hade en större del i speluppbyggnaden än vad många tror, men varför kommer inte Rakitic till sin rätt längre? Jag gillar Rakitic! Han har kvaliteter ju :(
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2017-01-12 16:56
Cazorla Istället för att ha en mittfältare med startpunkt centralt som ska spela ytter i offensiven så ska man göra det enkelt. Flytta en till höger kanten permanent och ge Messi 10 rollen som Gud skapade för honom.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Santiago Cazorla
2017-01-12 16:49
neymar JR Tror också det är därför Messi spelar så centralt, för att få igång kombinationsspelet. Det är oftast när Messi kommer in centralt och är nära Iniesta och även Neymar när kombinationsspelet blir som bäst, det var även lite så första målet kom till igår. Men det har sina nackdelar med, vissa matcher blir det för trångt och dålig bredd i spelet, Neymar upplever jag också spelar mer centrerat jämfört med 14/15. Optimalt hade ju varit om Messi spelade samma roll som under vintern och våren 14/15 och det kom in en mer spelskicklig mittfältare centralt istället men jag tror nog inte Messi orkar spela den rollen igen. Annars hade det ju varit intressant med Messi i en släpande roll som utgångspunkt.
Barcelona neymar JR
2017-01-12 16:24
Messis centrala roll hade inte påverkat laget ifall man hade haft Alves kvar i laget. Nu var jag ändå en av dom som verkligen skeppa iväg Alves (mest pga hans rejäla förstärkningar varje match), men ack så viktig han var. Inte bara för att han var briljant individuell utan hans samspel med Messi. Vem ska Messi samspela med på högerkanten? Roberto? Rakitic? Denis? Gomes? Nej Messi gör det vettiga och drar sig inåt där lirarna finns. Mittfältarna har verkligen inte kunnat fylla i den rollen, både denis/rafinha borde klara av det med tanke på att dom har lirat mycket som ytter. Men oregelbunden speltid och initiativlös fotboll i Barcelona så kommer man ständigt vara i skuggan.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2017-01-12 16:22
El Pistolero #9

Jag förstår vad du menar, Rafinha tog inte en ytterposition på ett sätt som breddar spelet men han tog den tomma ytan som Messi lämnade efter sig många gånger lade jag märke till. Att ha Messi slicka kanten är slöseri på messi också som man vill ha involverad i spelet så mycket som möjligt. LE borde därför ge tydligare instruktioner till antingen den centrala mittfältaren, i detta faller Rafinha, alternativt till Suarez att bredda på högerkanten mycket oftare och ta djupledslöpningar inåt i planen. Jag vill också se mer av detta.
Barcelona El Pistolero #9
2017-01-12 16:02
Katalano Det går ej att citera dig av någon konstig anledning. Men jag håller inte med dig att Rafinha fyller på bra på högersidan när Messi går in i mitten. Istället såg jag ofta Rafinha o Messi nära varandra och en utebliven högerkant. Jag förstår inte hur Lucho kan låta det se ut så där. Hur många anfall skapa vi från vänstersidan kontra högersidan? Jag kan inte komma på en bra chans som kom från högersidan, helt sjukt. För att skapa bra chanser så krävs det att man har yttrar som drar isär motståndarna. Något Pep ofta har påpekat. Drar man isär motståndaren så skapas ytor i mitten. Också en anledning till varför Suarez inte kommer till sin rätta i spelet. Han får ingen yta i mitten. Inte en chans att vi plockar titlar om det får fortsätta så här. Vi är taktiskt väldigt dåliga. Tvekar på att Lucho ens har taktiska genomgångar med laget...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona påfågeln
2017-01-12 15:27
Skönt att det såg bra ut igår. Ännu en gång känns det som att det vettigaste är att vända sig till La Masía om man vill ordna problem i laget, eftersom ledningen tycks ha otroliga problem att värva. Rafinha ska vara startspelare till sommaren, om inte Rakitic lyckas komma i form igen. Rafinha ger lite andra egenskaper, som avlastar Iniesta, Busquets och Messi i speluppbyggnaden på ett annat sätt än Rakitic eller Gomes som inte tycks klara av den rollen.

Med nuvarande marknad bör man kunna sälja iväg både Rakitic och Gomes (PL eller Kina) med vinst och sen försöka på Thiago eller Veratti, de är de enda möjliga värvningarna som jag kan se stärka mittfältet. (Jo, Modric hade också stärkt mittfältet, men den värvningen är av förklarliga skäl inte möjlig).Sluta värva bredd som inte duger, hellre flytta upp någon med potential att ta en plats då istället. Eller värva en högerback och flytta tillbaka Sergi till mittfältet, just nu tar jag även honom före Gomes. Fast högerbacksvärvningar är otroligt svårt och det finns inte direkt någon intressant på marknaden heller, därför känns det väl bättre att låta Sergi spela kvar där och hoppas på Palencia eller någon annan underifrån.
Barcelona Katalano
2017-01-12 14:46
Iniesta70.

Så här under vardagarna sitter jag också på jobbet. Därför kommer mina inlägg när det finns tid över. Men det är en fördel med att ha kontorsjobb helt klart.

Ofta när jag är tveksam till om jag har rätt att bli förargad över ett domslut eller en situation så skickar jag meddelande till min lillebror som har en historia som domare i relativt hög nivå i Sverige. Ibland blir jag förvånad över vad han tar i beaktning när han ger sitt utlåtande och tyvärr så tar han ibland ifrån mig rätten att vara arg. Istället muttrar jag för mig själv att jag inte bryr mig om domaren gjorde rätt, han borde ändå ha dömt som jag ville.
Barcelona Iniesta70.
2017-01-12 14:30
Katalano

Ja, jag håller med, spontant så tycker jag att Laporte borde åkt ut. Det kanske finns nån regeltolkning som säger nåt om att man ska vara bollhållaren eller dylikt. Domare uppfattas ofta i mina ögon som inkonsekventa i sin bedömning, därav alla debatter angående det ena eller andra, kanske tjusningen också enligt vissa. För mig så målar domaren ofta in sig själva i hörn som resulterar i frustration bland supportrar och spelare ju längre matcherna lider och bedömningen varierar beroende på var eller när ett regelbrott skett/sker. En målvakt kan i stort sett göra vad han vill när han kamperar om bollen i luften i sitt straffområde, medan en stackars mittfältare skulle åkt ut med samma beteende på mittplan. Det är svårt att vara domare, jag vet, men ändå sitter man och skriker och gnäller på den stackarn, som varken har sympatier från de "blåa" eller "röda" och som en extra krydda till frukost så får han sig en avhyvling av presskåren.
Om jag inte "battlar" vidare så beror det på att jag måste jobba, tyvärr. Men kom gärna med åsikter, jag återkommer när tid finns:)
Barcelona Katalano
2017-01-12 14:05
Iniesta70. Glidtacklingen av Laporte på Messi som du nämner, jag reagerade på den som att det stoppade ett friläge och att just frilägesutvisning hade varit rätt bedömt. Vad anser du om den situationen? Benat borde absolut fått sitt andra gula när han medvetet stoppade vårt anfall genom att fälla Messi också. Solklart kort.
Barcelona Iniesta70.
2017-01-12 11:48
Själv så slog jag mig ner med Mr Samuel Adams i soffan för att få se ett slag mellan Baskien vs Katalonien, blev väl mest lite små jabbande mellan John Blund och mig själv. Den enda press jag såg eller kände, från matchen eller hemifrån, var från auktoriteten på övervåningen som jag tidigare under kvällen hade lovat att hänga upp tvätten åt i halvtid. Ett mål som inte borde ha vinkats bort, kanske fick linjedomaren ett sexpack Corona av Mr Tebas, kanske gick det för fort. Jag lägger min röst på det sista. Vid ett noll målet så hade vi den där klassiska vinna tillbaka bollen med en "skitig om knäna" mentalitet som jag saknat tidigare under året, sen slog han till, klumpfot hade förvandlats till förra årets skyttekung. Vi började spela efter "speed" principen under stora delar av andra halvlek, inte under 50km/h!! Kör! Kör! Köör! Det gillar jag, hjärta och själ, som en kniv mot strupen. Andra halvlek gav mig hopp! Bra,fortsätt med den inställningen,tack! Själv missade jag straffen, höll fortfarande på med den där förbannade tvätten. Gillade också när Busques "glidtacklandes" passade Messi som tyvärr blev nerriven av den annars utmärkte Laporte. Benat skulle ju givetvis ha åkt på sitt andra gula och åkt ut. Vad är det med domare och när det kommer till att dela ut det andra gula till spelare som tydligt är värda sitt andra kort? Lägger man undan regelboken och tar fram en ny, som bara gäller för regelbrott när man redan står på ett gult? Samma sak brukar höras av kommentatorer vid "större" matcher och turneringar. "Det där kan man inte visa gult för i Champions league" eller " åka ut för det där, det här är ju semifinal i Copa de Rey!" Jag menar ska domarna " höja" nivån när man har ett gult eller spelar vissa typer av matcher? Eller är det bara jag som svamlar? Det sista är ju inte omöjligt för halvtimmen innan lunch så är mitt blodsocker "down the drain" och jag borde ha förbud att tala eller skriva. Men nu är ju det försent. Edit: blodsockernivån är nu återställd. Jag klarar mig utmärkt med ett stängt forum under matcherna. Tycker att det känns sunt, har själv ångrat några oneliners under matchtid, så jag behöver tydligen själv all hjälp jag kan få, om nu nån "dryck" suddat bort min impulskontroll vid enstaka tillfällen. Så ja, stängt, tack!
Barcelona Barcadinho.
2017-01-12 11:32
Pep - El Mister. only positive vibes.
Är det från matchen el Rijkaard metoder, kanske båda och ?... P

Nja, lite familj ankdot. Ni ska veta att jag o barnen behöver vara väldigt tysta när det är såna sena matcher inför en arbetsdag. Vi lyckas tyvärr inte alltid, har haft tillräckligt med bråk, så är det när man själv har lätt jobb o frugan sliter o behöver en ordentligt sömn. Gott att komma hit o "vråla på".
Barcelona Pep - El Míster
2017-01-12 11:05
Jag saknar också att kunna skriva en rad eller två med innehåll under matchen eller halvtid. Samtidigt är det oerhört skönt att slippa läsa one-liners och idiotinlägg som vill sälja Neymar osv. Blandade känslor - men det enda sättet för ett öppet forum under match är fler moderatorer som kan rensa och spärra idiotinläggen/skribenterna. Men är det en idé? Alla vi vill ju kolla och fokusera på matchen som spelas. Svår fråga ändå. Tycker faktiskt looser-känslan uppstår lite när vi inte kan ha ett öppet forum under match - som vi alltid haft nästan genom åren! I övrigt gör sig saknaden av Xavi och Dani Alves sig påmind under varje match. Xavi som en kontrollerande mittfältare och Dani Alves som ett ständigt hot och alternativ på högerkanten. S Robero i all ära - han gör ett helt okej jobb men efter näästan ett år som våran ordinarie högerback tycker jag mig inte se framtiden i honom. Men en given truppspelare är han! Mitt förtroende för Neymar kommer ta lååång tid att minska. Jag älskar honom. Han hör hemma i Barcelona. Han jobbar hem mer än Messi och Suarez. Han är pigg. Utmanar. Visst, formen och effektiviteten i sista tredjedelen är halvbra nu och ett par månader tillbaka men ärligt, hur kan man tveka på honom? Han har bevisat sina kvalitéer länge och kommer självfallet åter börja leverera mål! Han är våran offensiva framtid och den spelartyp Barca alltid ska ha i anfallet. Det är lika mycket vår identitet som Tiki-Takan! Messi har två-tre säsonger kvar sen ska tröja nummer tio antingen hängas upp i muséet á NHL eller ges till Neymar! Jag tror ändå chansen till en rolig vår finns kvar. Vi har liksom nästan inget att förlora på något sätt. RM bankad sig för bröstet och tror sig vara på en nivå vi varit de senaste åren. Tillåt mig skratta. Folk underskattar oss - tillochmed vi själva. En formtopp och lite flyt så kan vi definitivt vinna CL eller ligan. Om inte, lååång semester för spelarna, ett eller två nyförvärv och en ny tränare. Only positive vibes!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcadinho.
2017-01-12 10:41
Känslorna ska ut under matchen o analysen efteråt. Så funkar det i verkligheten.
Ingen som tvingar er att läsa alla glada (!) o arga utbrott under matchen. Börja läsa de inlägg som kommer efter matchen, ja typ, som ni gör idag.
Bara analys o anekdoter är för törftligt för vissa. Jag gillar båda och

Om matchen. Man såg ett rejält försök att kontrollera matchen första halleken.
Busqi o ibland Rafinha fallade ner för att hjälpa till med uppbygget, men ändå så funkar det inte alls bra. Bilbao satt inte ens en rejäl press, utan lagt mer zon försvar med 5 spelare på offensiva halvplan. Och det räckte för att störa oss. Jag vet inte hur mannkan lösa det på bästa sättet. Iniesta axlar inte själv uppgiften och han misslyckas med för hans del enkla saker. Messi bör komma ner oftare eventuellt.
Pique gör ett utmärkt arbete under den här jobbiga tiden.
Neymar lyckas inte lika ofta som når han är i toppform, inte alltid smarta beslut, men han försöker och detta gör han nästan varje match.

Vinsten var viktig för fortsättningen, ni vet psykologi, det känns bra idag för grabbarna på träningen.

Publiken har blivit mer trogen än för x antal år sen. Applåder till Rakitic, Rafinha, Neymar o som alltid Messi o Iniesta. Tom Luis Enrigue i slutet. Man blir varmt i hjärtat av sånt.
Barcelona Katalano
2017-01-12 09:40
@neymar JR:


I sommar är det varken EM,VM eller Copa America så du har rätt i att spelarna borde få mycket vila och en riktig försäsong.

Nu vet vi ju inte än hur det blir med tränarposten efter denna säsong, om LE kommer att lämna eller stanna. Men denna sommar är annars perfekt för en ny tränare att få igång laget och sätta strukturen ordentligt inför nästa säsong eftersom alla spelare finns tillgängliga. Jag hoppas att detta sker.
Barcelona neymar JR
2017-01-12 09:29
Katalano Nja tycker han var ok men inte så mycket mer. Ser ut att vara dåligt tränad knappt någon kraft kvar i honom. Han behöver en längre vila, eller ja dom flesta våra spelare behöver en riktig semester och en riktig försäsong. Denna sommaren så kommer väl dem flesta i laget inte vara iväg med landslagen?!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ribohn Fan
2017-01-12 09:27
Men som sagt, hade Neymar missat straffen hade folk här inne skrikit efter Arda igen.
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2017-01-12 09:26
@ Xaviesta:

I love it! Spride kärleken vidare :-)..

Jag har tydligen lite fetisch ned utrop och frågetecken knappen måste jag erkänna. Ska försöka söka hjälp via Kognitiva beteendeterapi och se om jag hittar någon lösning till min böjelse :-P..
Barcelona Katalano
2017-01-12 09:23
@neymar JR:


Ja du. har svårt att se att det skulle bero på sömnen eller liknande, men helt klart har han inte varit lika fokuserad som denna säsong som tidigare. Kan vara nyttigt att låta honom vila någon match till förmån för Gomes som Pivote. Förutom hjärnsläppet så gjorde Busquets en bra match anser jag.
Annons: