/spanien/barcelona/forum/1207.aspx/spanien/barcelona/forum/1207.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Carles Puyol Beast
2017-02-09 18:24
Anledningen till Suarez 2 matcher pga hans beteende samt kommentar efter matchen. Han borde hålla käften och domarna är redan emot oss och detta är inte bra. Domarna gör allt för att Real ska vinna La Liga och gör livet surt för oss. Papa Perez har gjort ett bra jobb.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DM1982
2017-02-09 18:14
[QUOTE=Bosketts]Tack. Egentligen är det väl inga konstigheter. Det är för mig inget gult kort, i synnerhet inte ett andra gult, men man väljer nog att se det som hårt dömt snarare än ett direkt fel från domarens sida. Att han efter kortet också ställer sig på ett område där utvisade spelare inte får stå hjälper ju inte direkt. Begriper dock inte för mitt liv varför Busis kort inte dras tillbaka... [/QUOTE] Luis Suárez Sanctioned 2 match ban following his red Card appeal. Busquets' yellow card has been dropped. [MD] The club is going to appeal against 2 match ban on Suárez. [RAC1]
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2017-02-09 18:08
[QUOTE=papillon]På samma sätt som det idag är lite tråkigt att se hur laget spelar under LE, på samma sätt var det lika tråkigt att se laget under Peps sista år när taktiken var sönderläst. Man såg bara handbollsrull utan några offensiva löpningar, bara spel framför motståndarnas backlinje och ingen fantasi. [/QUOTE] Sista säsongen med Pep bjöds det på fantastisk fotboll. Oflyt mot Chelsea i semin av CL och korrupta domare i la liga gjorde att det "bara" blev en cuptitel. Vår högsta nivå var bäst i Europa den säsongen. Matcherna mot t ex Chelsea i semin var bland det bästa jag sett från Barça i offensiv väg. Typ 5 virkträffar, sanslös oflyt. Kolla länktips för Barças presspel mot Bielsas Athletic Bilbao i cupfinalen. Att jämföra Peps sista säsong med denna sörjan är bara så fel.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bosketts
2017-02-09 17:57
@Meneysuarez91011:


Tack.

Egentligen är det väl inga konstigheter. Det är för mig inget gult kort, i synnerhet inte ett andra gult, men man väljer nog att se det som hårt dömt snarare än ett direkt fel från domarens sida. Att han efter kortet också ställer sig på ett område där utvisade spelare inte får stå hjälper ju inte direkt.

Begriper dock inte för mitt liv varför Busis kort inte dras tillbaka...
Barcelona papillon
2017-02-09 17:56
På samma sätt som det idag är lite tråkigt att se hur laget spelar under LE, på samma sätt var det lika tråkigt att se laget under Peps sista år när taktiken var sönderläst. Man såg bara handbollsrull utan några offensiva löpningar, bara spel framför motståndarnas backlinje och ingen fantasi.
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Barcelona Sentuary
2017-02-09 17:45
Fattar inte varför folk blir arga på Real för att vi inte får spela matchen på deras arena. Tror knappast nån här hade velat se Real vinna en titel på Camp Nou heller. Släpp det bara.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Meneysuarez91011
2017-02-09 17:44
Oj jag missade länken. Här är källan!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bosketts
2017-02-09 17:39
@Meneysuarez91011:


Källa?
Barcelona Kröjjf
2017-02-09 17:22
Barcadinho Håller med dig till fullo och funderade faktiskt på att gå in och helt sonika ta bort mitt spontana svar på Barcelonistas rad, med en gång. Men prioriterade annat i stället som inte gjorde att jag hade nätet till hands. Det är aldrig försent att ändra sig. Så jag stryker det nu på direkten. Som sagt en helt onödig och överflödig "pik". Så förlåt mig, "mannen".
Barcelona Bosketts
2017-02-09 17:21
Spännande att se var Alaves står på lördag. Det verkar vara ett lag med en rejäl portion moral i bakfickan, och det är något som man sannerligen inte bör underskatta fotbollsåret 2017. Även om Barcelonas trupp är många storlekar större så har Alaves inget att förlora. Man har dessutom redan spöat på Barca, och det på bortaplan, så nog bör man ta dom på största allvar.

Tycker också generellt att ligan blivit betydligt jämnare de senaste säsongerna. Förr i tiden var en hemmamatch mot lag i Las Palmas eller Eibar en match där man med enkelhet kunde lufta av några juniorer eller låta lagets Paco skjuta in några självförtroendemål. Men nu går inte längre någon säker.

Ska bli riktigt kul att följa Alaves i europa nästa säsong. Nu har de väl inte någon större chans att gå långt, men vore det inte fantastiskt att se dem spöa på typ Tottenham för att visa anglofilerna att "tvålagsligan" är så många klasser bättre?
Barcelona Meneysuarez91011
2017-02-09 17:18
Wow. Suarez stängs av två matcher. Så jävla pinsamt detta börjar bli i Spanien, ibland undrar man ju vad som händer i huvudstaden. Lite random men vet någon vad Messis hund heter? Haha.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2017-02-09 17:13
[QUOTE=neymar JR || Cillessen #1]Vi Barcelona fans har blivit lite för arroganta och glömmer lätt bort våra motståndare. Visst var det bedrövligt taktiskt och individuellt men jisses vad atletico gjorde allt rätt första 30 minuterna. Dom körde över oss eloge till Simone och atletico spelarna som spelade med stolthet. [/QUOTE] Visst dom kan göra det bättre under vissa perioder i en match mot oss men så mycket bättre ska inte Atleti vara på Camp Nou. Vi kunde inte bygga anfall första 30. Det var klasskillnad...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR || Cillessen #1
2017-02-09 16:40
Vi Barcelona fans har blivit lite för arroganta och glömmer lätt bort våra motståndare. Visst var det bedrövligt taktiskt och individuellt men jisses vad atletico gjorde allt rätt första 30 minuterna. Dom körde över oss eloge till Simone och atletico spelarna som spelade med stolthet.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barclasico
2017-02-09 16:23
Perez (Madrid president): "Barca-Alaves Cup final at Bernabeu? It can't be played at Bernabeu because there'll be work going on in stadium."

Hahaha hur var det nu igen? Förra året skulle toaletterna renoveras samma dag och året innan var det konsert SAMMA dag... Vilket skämt!
Barcelona Barcadinho.
2017-02-09 15:14
@Kröjjf:


Gårdagens sanning o dagens sanning är inte samma sak. Det går att förlåta för sånt.
Barcelona Barcadinho.
2017-02-09 15:10
Vår senaste prestation lämnade mig mållös. Det tog oss 35 min att etablera det första ordentliga anfall på offensiva halvplan. Man njuter inte precis, utan snarare blir så fundersamt hur det kan se ut så här. Som en svår gåta. Iniesta o Busq kom in, fick applåder, men det hjälpte inte ett skit.
Tja kaos är i vissa fall mer intressant än ordning o reda, kanske därför man kan inte låta bli o kolla. Man anstänger sig för att försöka förstå om det inte finns en viss logik i spelet som är över ens förståelse. En sort komplicerad taktik totalt ny o innovativ. En ny uppfinning typ.

Jag kan koppla det till musik (återigen för det är min andra stora intresse). Hade för i tiden en obegränsad kärlek till avantgard. Alla som fick vara med sa till mig, är det ens musik detta. Det är ju oväsen o kaos alltihop. Mitt svar var alltid så- märker ni inte att bakom allt kaos gömmer sig en vacker ordning o melodi. Jag verkligen hörde det i min innersta, återstår nu bara att upptäcka samma ordning i dagens Barca. Ja om det ens möjligt.

Men bojkott, nej, det går inte.
Barcelona Kröjjf
2017-02-09 14:41
Barcelona El Pistolero #9
2017-02-09 14:36
Hade Eusebio verkligen varit dålig? Nu säger jag inte att han är ett val jag hade gjort men överdriver inte culés en aning mycket när det kommer till honom? • Gammal spelare o B-lagstränare, kan klubben. • Spelar offensiv fotboll med bra presspel • Ger unga talanger chansen (väldigt viktigt enligt mig). La Real har enligt mig en väldigt medioker trupp o de ligger på en 5e plats. Det är riktigt imponerande.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2017-02-09 14:35
Mourinho och Lucho är två tränare som är vinnare men dom står inte för underhållning.
Barcelona El Pistolero #9
2017-02-09 14:28
[QUOTE=Barcelonistas]Bosketts - Pochettino,Bielsa,Koeman,Simeone? Jag personligen vill ha en galen tränare som står vid sidlinjen och skriker trots att vi leder med 4-0. Sen finns ju Mourinho kanske ingen tränare jag vill se i Barca men den här ledningen har ju snackat bra om just Mou. Kröjff - tack mannen! [/QUOTE] Lucho är ju Mourinho i tränarstil fast med bättre personlighet.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjjf
2017-02-09 14:21
Iniesta70 Att mungiporna åker ned när Barca spelar som de gör, vägs delvis upp av att det resulterar i underhållande inlägg från dig; om än med ett underliggande allvar och sorg i botten. Inget ont som inte för nåt gott med sig, som det heter i schablonernas värld.
Barcelona Barcelonistas
2017-02-09 14:07
Bosketts - Pochettino,Bielsa,Koeman,Simeone? Jag personligen vill ha en galen tränare som står vid sidlinjen och skriker trots att vi leder med 4-0. Sen finns ju Mourinho kanske ingen tränare jag vill se i Barca men den här ledningen har ju snackat bra om just Mou. Kröjff - tack mannen!
Barcelona Iniesta70.
2017-02-09 13:58
LennyRomario

Jo, precis vad jag önskar att jag klara av. Att bojkotta skiten. Först och främst så är ju jag en hycklare, det har jag aldrig stickit under stol med. Jag kan förakta folk som hånar och sågar Roberto, för att jag håller honom varmt om hjärtat, men samtidigt så kan jag själv sätta krokben för Neymar med en hyfsat brutal vokabulär.

Nu är det ju också så att jag to m kan dra vissa paralleller mellan min femåriga dotters beteende och mitt egna.
Hon vet att hon blir rädd o mår dåligt av att kolla på familjen Rysberg ändå smygkollar hon på det bakom min rygg och det slutar med att hon mår dåligt och inte kan sova, så både jag o min bättre hälft fördömer hennes beteende med moral predikningar och avslutningsvis så tröstar vi henne till sömns.

Och jag är ju inte bättre själv. Jag vet att jag, nästan alltid, trots vinst, blir irriterad och mår dåligt av den senaste Barca matchen jag glott på, ändå så envisas jag med att se spektaklet.
Sen ligger jag där och mår dåligt o förpestar tillvaron för övriga familjemedlemmar . Ja, då får min bättre hälft fördöma även mitt beteende och komma med nya moralpredikningar och till slut så tröstar hon även mig med att ta fram fulwhiskeyn från sin gömma.

Du ser, tror jag behöver en barca bojkott i helgen:) Kan vara bra för familjefridens skull. Vi får kolla på en repris av familjen Rysberg istället.
Barcelona LennyRomario
2017-02-09 13:01
Min "bojkott" av Barcelonas matcher beror nog egentligen inte på att det ser ut som skit, lika mycket som att det ser ut som skit med flit. Allt jag begär är viljan att underhålla, viljan att vara vacker. Om laget har en tuff period, skador, vad som helst, så är det ju såklart bara acceptera. Varenda match kan inte vara fotbollsporr. Men det här är hur Lucho vill att det ska se ut. Tecknen har varit tydliga från dag ett, så väl vad gäller spelidé som nyförvärv. Detta är ingen tillfällighet eller formsvacka, utan en väl genomtänkt strategi att dra sig bort från kontroll och passningar till det patetiska skådespel vi får bevittna idag. Sånt skit betackar jag mig för! Då ser jag hellre en repris av Scrubs istället. JD är fan så mycket trevligare och roligare än Neymar ändå. Just ja. Jag ska nog inte heller underskatta vikten av att spelarna jag gillar bara blir färre och färre. Suarez och Neymar ger mig absolut inga positiva känslor överhuvudtaget. Och det är ju 2 av 3 som hela Barcas spel bygger på, och de gillar jag inte ens. Förresten. Vad hette han som hade ett Lucho-relaterat nick, som inte tyckte vi förstod Luchos storhet och menade på att Luchos Barca är ett av de mest underhållande Barca-upplagorna någonsin? Han blev så trött på allas idioti att han lämnade forumet.
Barcelona Kröjjf
2017-02-09 12:50
Barcelonistas

Intercontinental Cup som motsvarigheten hette 1992, avgjordes i Tokyo. Där São Paulo vann finalen över de regerande europacupmästarna från Barcelona, med 2-1.
Barcelona Katalano
2017-02-09 12:49
@S.Etoooo:
Detta är ditt 3e inlägg om just detta. Du har en dold agenda helt klart! Reklam är emot reglerna här på forumet. Mod har agerat så tog bort innehållet i citatet.
Real Madrid S.Etoooo
2017-02-09 12:36
Nu räcker det med att försöka smyga in reklam. Spärr.

/mod
Barcelona Bosketts
2017-02-09 12:30
Tror vi med tillräcklig säkerhet redan nu kan säga att Luis Enrique inte kommer att fortsätta som klubbens tränare nästa säsong. Även om han nu mot förmodan skulle lyckas vinna något mer än cupen.

Vem som tar över är för mig ett ordentligt frågetecken. Ledningen har gång på gång visat att La Masia och klubbens kultur och tradition inte är något de prioriterar. Därför är det högst osannolikt att vi skulle få en tränare från de egna leden, någon som spelat i klubben, tränat juniorlag etc. Dessutom väljs nog en tränare som, likt Luis Enrique, tänker kortsiktigt snarare än långsiktigt, när det kommer till talanger. Det är att fylla prisskåpet som är intressant, inte att fostra bra spelare.

Skulle tro att både Laurent Blanc (klubblös) och Ronald Koeman står högt i kurs hos ledningen. Frank DeBoers namn tror jag också nämns rätt flitigt, liksom Jurgen Klopps. Men den senare lär bli helt omöjlig då han är relativt ny hos Liverpool, och dessutom verkar tycka om att träna lag som ligger strax under världstoppen.

För mig hade en perfekt lösning varit Jorge Sampaoli, med Xavi som assisterande/rådgivare/lärjunge. Men det Sevilla-coachen är nog enbart ett namn som cirkulerar bland fans, dessvärre.

Vad tror ni? Vad är ett RIMLIGT namn att se på bänken nästa säsong?
Barcelona El Pistolero #9
2017-02-09 12:28
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjjf
2017-02-09 12:19
Iniesta70 Det är inte förbjudet att vända sig bort från TV:n och ta en bärs istället för att titta på fotboll. Det ska vara "gôtt" att se sitt FC Barcelona spela fotboll, annars kan det kvitta. Åtminstone i teorin. När det kommer till kritan så dras ändå blicken bort från baren mot "dumburken". Men man kan ju alltid hoppas att någon sevärd servitris tar vägarna förbi.
Annons: