/spanien/barcelona/forum/12048.aspx/spanien/barcelona/forum/12048.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Atlético addeh
2011-09-08 12:26
Håller fullständigt med El Kaiser de Michoacán. Det vore total katastrof om Barcelona och Real Madrid lämnade La Liga för någon Europaliga. Jag är helt för att fördelningen för TV-pengarna blir jämnare i Spanien, även om Barça & Madrid fortfarande skall dra in mest. Helt absurt att lag som Valencia & Atlético får in mindre på TV-intäkter än vad exempelvis Blackpool får.
Barcelona L.A.M Nr 10
2011-09-08 12:16
Det finns ju faktiskt väldigt mycket kvalité i mitten samt bottenlagen i Spanien, mer än i England enligt mig. Synd att TV-pengarna är så orättvisa vilket gör attr man inte kan behålla sina bästa spelare.

Hoppas verkligen det blir ett jämnare avtal då Barca och Real börjar bli för överlägsna. Jag vill verkligen inte ha någon Superliga då det skulle förstöra allt med de stora matcherna. En tuff svår match ska vara något man längtar och förbereder sig länge för. Skulle man möta grymma lag varje vecka skulle det inte vara samma sak.
Grace/Wastelands
2011-09-08 12:03
"Kolla vad spansk fotboll har producerat de senaste åren. Premier League-klubbarna handlar hellre från Spanien än från sitt egna land."

Det beror ju delvis på att de spanska spelarna kostar ungefär 1/3. De spanska klubbarna exklusive Barcelona och Real Madrid har inte råd att behålla sina spelare då typ 10/18 av dom hotas av konkurs varje säsong typ.

Detta problem har inte de engelska klubbarna som kan kräva högre summor för sina spelare.
Barcelona El Kaiser de Michoacán
2011-09-08 11:50
Rambla//

Tack för tipset om bloggen. Riktigt intressant läsning!

Jag är uppriktigt sagt orolig för att Real Madrid och Barcelona kommer försöka lämna La Liga för någon sorts Super Europa liga som man redan innan har uttalat sig positiva till om pengarna ska fördelas mer jämt. Detta hade varit katastrof, både för La Liga och för Madrid och Barça enligt mig.

Dock finns där inget tvivel om att spanska ligan behöver en mer jämn fördelning av pengarna för att bli mer intressant. Dock tror jag att det måste ske långsamt (precis som bloggen nämnde) pga att det är så jäkla mycket pengar mindre för Real Madrid och Barcelona.
Barcelona Hetfield
2011-09-08 11:27
De mindre lagen hade ju kunnat betala ut lönerna om fördelningen var jämnare. Jag tror inte att t.ex: Mallorca blir ett topplag bara för att de får mer pengar, men det ger bättre förutsättningar och de slipper dras med "konkurs" stämpeln hela tiden. Det är synd när ett lag som Mallorca tar en EL plats, men inte får spela för att de har dålig ekonomi. Det gynnar ju även Barcelona om ligan blir jämnare då intresset ökat. En av anledningarna till att folk drar sig från ligan är just tvåmansaspekten.

En av ligans mest äckliga aspekter är att de två stora namnen äger ligan och gör det till en tvåmansliga, både sportsligt och ekonomiskt.
Real Madrid Romeu
2011-09-08 11:21
Vad vet vi om Damiao?
Barcelona Heywood Jablome - Por qué, Messi?
2011-09-08 11:20
Jag vet att situationen bland spanska klubbar är ohållbar. De sopar problemet under matten genom att sätta sig i för-konkurs. Men jag tror och har en stark tro att Spanien kan nå en supermakt om de bara spelar sina kort rätt.

Kolla vad spansk fotboll har producerat de senaste åren. Premier League-klubbarna handlar hellre från Spanien än från sitt egna land.
Barcelona Frodo
2011-09-08 11:14
Heywood Jablome - Por qué, Messi?

Hur ska man lyckas köra över allt och alla när man har en dålig administration? Ett lag som Rayo Vallecano tillåts flytta upp till la liga trots att de under det senaste året inte har betalat ut löner till spelare. Ca 10 miljoner extra till vissa lag kommer inte att automatiskt göra de till topplag.

Att införa ett kolletivavtal vad gäller TV-pengarna är ett nödvändigt steg men ett annat är gå hårdare mot klubbar som inte kan sköta sig. Just nu kan man fortsätta med sin verksamhet hur det än går. Rayo Vallecano är ett exempel och Real Betis är ett annat som de förklarade på senaste Eurotalk.

Det senaste året var Barcelona, Real Madrid och Numancia de enda som gick i vinst och då ska man komma ihåg att Numancia åkte ur.
Barcelona Heywood Jablome - Por qué, Messi?
2011-09-08 10:57
Rambla.

Extremt intressant att läsa. Det som kommer att bli ännu mer intressant att följa hur Barcelona och Real Madrid kommer att agera - det är ändå en miljard svenska kronor som de kan bli av med som är en saftig inkomst.

Man blir så förbannad när man ser att engelska mittenlagen tjänar mer än de tänkta topplagen i Spanien. Spansk fotboll hade kört över allt och alla med jämnare fördelningar av pengar. Tro fan att klubbar som Everton, Aston Villa, Tottenham och etc kan värva in bra namn.
Barcelona II Barça II
2011-09-08 10:57
Ungefär sex miljarder människor har inte Facebook.
Barcelona el Raval
2011-09-08 10:49
AndreD

co-lol.
AndreD
2011-09-08 10:39
¡Barca! - Crèma Catalana

Lol vem har inte facebook nuförtiden?
Barcelona ¡Barca! - Crèma Catalana
2011-09-08 10:00
Tack Rambla!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2011-09-08 09:40
Jag kan dessutom passa på att tipsa om en bra blogg som heter Total Football. Där kan man läsa om allt möjligt, tex det senaste om tv-avtalet.

Intressant att läsa hur LFP fram till 1996 förhandlade fram tv-avtalet gemensamt för alla klubbar. Den stora boven var Pay-per-view (betal-tv kanaler) som började erbjuda stora summor till klubbarna. Vilka klubbar var det då som bröt det tidigare avtalet? De stora klubbarna? Det skulle man ju kunna tro men faktiskt inte. Nej, utan det var de lite mindre klubbarna som såg sin chans att få till bättre avtal om de själva fick förhandla fram avtalen. Samma klubbar som idag går ihop och vill göra "revulotion". Ibland blir det inte alltid som man tänkt sig.
Barcelona Manita-Barcelona > Real Madrid
2011-09-08 09:39
Barcastuff_back gjorde sin nya twitter för att hålla oss uppdaterade som gamla Barcastuff. Men sen så gjorde barcastuff comeback med facebook och då la Barcastuff_back ner sin twitter. Nu är det någon som har gjort en ny barcastuff som heter barcastuff1.
Barcelona Rambla~
2011-09-08 09:31
Oroa er inte. Barcastuff_Back har bytt namn till Barcastuff1. Se länktips.
Barcelona Deulofeu
2011-09-08 09:27
Mycket skriverier om Neymar nu.INgen rök utan eld det verkar som om ledningen tycker han skärpt till sig och faktiskt kan vara något att satsa på.

Man undrar ju hur det går med en spelare som Deulofeu vad sänder det för signaler? Men samtidigt är du tillräckligt bra kommer du få spela.

En av de stora anledningarna till att det blev Barca för min del stavas Brasilien och Romario sedan följd av Ronaldo,Rivaldo och slutligen Ronaldinho.(Jag räknar inte Alves även fast han är underbar) så visst det vore häftigt med det arvet att Neymar kommer.Tänk er anfallet med Neymar till vänster Messi i mitten och Alexis till höger det vore nog det mest tekniska anfallet någonsin.

Framtiden får utvisa jag tycker det vore kul.
Barcelona ¡Barca! - Crèma Catalana
2011-09-08 05:54
Vafan nu slutade den nya barcastuff uppdatera sin twitter också bara för att den finns på facebook.. För de som inte har faceboook då? Tråkigt...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2011-09-08 00:48
Vet inte om ni kanske har läst det redan, men klubben gick igår ut med lite info, bland annat pratade man om konstruktionen av den nya Palau Blaugrana, man nämnde även en ev. renovering av Camp Nou.

Klubben kommer investera €75 Miljoner i den nya Palau Blaugrana, det ska isåfall bli klart 2015-16.

Man kommer som sagt ev. att renovera Camp Nou, det är möjligt att man kommer höja kapaciteten med ungefär 10.000 platser. Dessutom ska man bygga nya VIP boxar, även restauranger är aktuellt. Man ska med andra ord höja komforten på arenan.

Dessutom har man ett projekt på gång som går under namnet 'Espacio Barça', inom detta område ska man bland annat bygga, ett hotell, auditorium, gym, Megastore, kontor samt restaurang.

För den som vill läsa mer om det så finns det i länktips. Även Sport och MD har skrivt artiklar om det.

Låter ganska intressant enligt mig allafall. :)Barcelona II Barça II
2011-09-08 00:03
Blaugrana91

Det skrivs så mycket i olika tidningar, man vet ju inte vad man ska tro på längre. Hoppas att han är nöjd med kontraktet och skriver under i december :).
Barcelona Blaugrana91
2011-09-07 23:56
II Barça II

Barca har ju tagit fram ett kontrakt till honom och jag har för mig att jag läste att han skulle fundera på det och sen besluta i december.

Anledningen till att man inte kommit överens ännu har inte något med lönen att göra, utan problemet var att Abidal ville ha fler år på sitt kontrakt.
Vet dock inte hur kontraktet klubben erbjöd till honom såg ut.

Men som sagt vi behöver inte vara oroliga, jag är helt säker på att Abidal kommer förlänga.
Zubi sa även för ett tag sen att det inte var några problem med kontraktsituationen.

Så som sagt Abidal kommer förlänga tids nog. :)

Barcelonistas
2011-09-07 23:51
Om det inte vore för Spanien så hade jag tippat på Tyskland. Men grejen är den att Tyskarna har det väldigt svårt mot Spanien, som just nu spelar precis på samma sätt som Barcelona.

Om vi ska ta lite statistik så har Barcelona från säsongen 05 fram tills nu mött tyskt motstånd 11 gånger, och man har inte en enda förlust. Det jag vill komma till är att Tyskland kan köra över alla andra, men sen när man stötter på Spanien så blir det Tyska landslaget mediokert tack vare Iniesta och Xavis brilijans på mittfältet.

För att kunna stoppa Spanien så krävs det en fläck fri defensiv som klarar av att försvars sig. Och jag ser inget lag ha en jätte defensiv som kan hålla emot Spanien.
Barcelona Abbe.
2011-09-07 23:47
På Facebook har Barçastuff återigen börjat uppdatera nyheter. De söker även efter ytterligare en admin.

"we saw how motivated you guys were after our decision to stop providing news, if we get a positive sense. we could/might continue tho won't give the same quality we had before and won't be available 24/7."

Är det här vägen tillbaka för den populära twitter-sidan?
Barcelona II Barça II
2011-09-07 23:46

Grace/Wastelands

Om jag har förstått det hela rätt så vill Abidal förlänga med två år samtidigt som ledingen enbart vill ge han ett års förlängning. Om agenten är inblandad i det hela vet jag faktiskt inte. Men Abidal verkar inte vara en girig människa.

Abidal som vänsterback kan ha tappat något om 2-3 år, men mittback tror jag nog att han kommer kunna hålla en hög nivå även då.

När det gäller Eto’o så anser jag fortfarande att det var tjänstefel av alla inblandade att byta ut han mot Zlatan (med all respekt för Zlatan som jag gillar) + pengar. Eto’o var en av de stora anledningarna till att vi började vinna titlar igen.
Barcelona Heywood Jablome - Por qué, Messi?
2011-09-07 23:43
170-ligan.

De får gärna fortsätta att spela med den pressen. När vi väl är form hittar Messi, Xavi eller Iniesta djupledsbollarna som kommer att ställa hela deras försvarsspel ur balans. :)

Grace/Wastelands.

Jag har för mig att det enbart handlar om småsaker. Det personliga kontraktet är det som ska ses över, men sist vad jag läste som hans agent sade var bara att Abidal inte hade haft tid att läsa kontraktet och att de skulle gå igenom det när det fanns tid.

Jag tror inte vi behöver vara oroliga för att hans skall lämna.
Grace/Wastelands
2011-09-07 23:30
Vari ligger konfliktslinjen mellan ledning och Abidal + agent? Är det samma situation som med Eto'o? Att Abidal vill ha längre kontrakt än styrelsen vill ge? Jag kan förstå tveksamheten till att ge Abidal ett väldigt långt kontrakt även om jag har fruktansvärt lätt för att älska Abidal. Men rent krasst vill dom väl inte erbjuda ett kontrakt med den lönen till Abidal om det är möjligt att han är betydligt sämre om 2-3 år och kanske har tappat mycket. Han är trots allt relativt gammal nu.
Barcelona II Barça II
2011-09-07 23:27
Abidals kontrakt har inte förnyats än, det är onekligen dåligt av ledningen. Nästa sommar kan han om han vill, gå på free transfer.

Jag ser helst att Abidal avslutar sin karriär hos oss, ingen kan ju ifrågasätta hans kärlek till klubben. Förra året var han en av de bästa i Barcelona.

Vem kan vi egentligen ersätta han med? En vänsterback som är minst lika bra i mitten?

Hoppas att det löser sig snart.
Grace/Wastelands
2011-09-07 23:22
Nevermind, fel. Ska inte spamma forumet.
Barcelona barcetia - BENVINGUT ALEXIS!
2011-09-07 23:12
Grace/Wastelands

"
Jag kunde inte bry mig mindre om din åsikt "

Thanks honey, you just proved my point :-)
Barcelona 1.70-ligan
2011-09-07 23:06
Heywood

Tack!

fruktansvärt vad real var aggressiva och vann boll högt upp i banan. Särskilt i början. Något Pep måste försöka förbättra tills nästa möte. Men det lär ju förbättras automatiskt med tanke på att barcaspelarna har matchtempo i kroppen då :P Känns ändå rätt gött att vi redan slagit dem en gång i år - ur form dessutom
Annons: