/spanien/barcelona/forum/12010.aspx/spanien/barcelona/forum/12010.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Smogen
2011-09-20 12:52
Ok, tänkte nästan det. Bara att gå in varje dag o kolla helt enkelt. Vi är några som tänkte se Sevilla matchen men just nu finns det kanske sammanlagt 15 platser på hela arenan.
Men har för mig att det var samma grej när jag var där för några år sedan...
Barcelona tarrak
2011-09-20 12:35
Smogen

Säsongskortsinnehavarnas platser släpps så fort de meddelat klubben att de vill sälja, så läget ändras hela tiden. Den stora majoriteteten brukar göra det sista veckan innan match, så oftast finns det mer och mer lediga platser ju närmare matchen man kommer.
Barcelona den närkingska älgen
2011-09-20 12:25
Smogen

Den första september släpps biljetterna till hemmamatcherna, de finns att köpa om du klickar på länken. De som har säsongskort kan ju sälja sin plats för en specifik match, jag tror att det sker genom klubben och att man köper biljett på samma sätt.
Barcelona Smogen
2011-09-20 11:44
Tjenare!

När är det de flesta biljetter släpps för matcher på Camp Nou? dvs. när säsongsinnehavarnas biljetter m.m. kommer ut?
Barcelona Dani Alves=The King
2011-09-20 11:42
Fjäll for President !!!!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona den närkingska älgen
2011-09-20 11:41
elbraco - Bojan y Thiago

Grace/wastelands inlägg är mycket grandiost (bra beskrivning!).

David Fjäll är enligt mig den bästa programledaren för sportprogram där inriktningen ligger på paneldiskussioner så som i Eurotalk. Jag var till en början skeptisk till om hans lite mer avslappnade och sköna stil skulle funka i andra, större sammanhang. Det har ju dock visat sig att han kan vara ett seriöst ankare i tex fotbollskväll eller under SVT:s hockeysändningar men samtidigt pendla över till den sköna personligheten och avslappnade intervjustilen när det är läge för det. Glömmer aldrig när han gjorde reportage under fotbollsvm, det var så jävla bra men även roligt.

Sladjans förre detta och Amandas nuvarande roll i PL-studion är så jävla onödig. Sätt en laptop framför Niva, Ola eller Bosse P slipper den stackars människan sitta själv i hörnet, rabbla onödiga fakta som ingen bryr sig om eller redan vet. De skulle ju dessutom kunna minska lönebudgeten så här i de tuffa tiderna vi trots allt lever i. Håller med om Ola Wennström. Tycker dock att han har skärpt till sig sedan han gick till Viasat. Han var ju mest i vägen på fyran och verkade mest intresserad av att tävla med Ekwall i vem som kunde le snyggast i i kameran.

Jesper Hussfeldt? Lite narcissistisk tycker jag. Synd, Bank och Birro är ju riktigt bra. Birro brukar få mycket skit, men han drar alltid in massa känslor och ibland ett lite annorlunda perspektiv. Gillar det.

Annars är ju Niva den överlägset bästa TV-experten att ha i en studio, han är ju skön och inte lika manusstyrd som Rit-Ola som jag tröttnat en del på. Som kommentatorer tycker jag att de flesta på Viasat gör ett bra jobb. Särskilt Holmgren, Strömberg och Strömblad. Canal + har ju Lasse Granqvist och Jens Fjällström, annars är det rätt trista personligheter dom har att bjuda på. Tycker dock att Lasse borde kommentera istället för att leda studion, hade varit roligt att höra honom kommentera Barcas 5-0 seger mot Real i fjol.
elbraco - Bojan y Thiago
2011-09-20 10:38
grandiost inlägg av Grace/wastelands. håller absolut med dig angående Fjäll. Han verkar vara den enda sportkommentatorn som har fått sig jobb av genuint intresse för fotboll och sport i allmänhet. Resten har antagligen gått ut journalisthögskolan och tänkt: "åh, sportjournalist. sitta hemma och titta på fotboll hela dagarna. Yes!".
viasats jobbposition där man som sladjan och numera någon random brud sitter och läser högt från en dator är det bästa beviset på detta.

Fjäll lyckas både få med humor och kunskap och även om han är subjektiv ibland så är han det utan bitterhet och med glimten i ögat. satt och kollade på vasaloppet i våras (?) där fjäll sprang runt bland skidspåren och intervjuade åkare. jag har ingen aning om han hade någon kunskap om skidåkning sedan tidigare men han gjorde ändå ett riktigt bra jobb då han kunde få igång ett samtal av rent intresse istället för att bara ställa den patenterade frågan: "hur känns det?".

Ola wennström brukar jag försvara och jag tänker göra det igen. hans jobb är att vara programledare - inte att vara kommentator, och som programledare tycker jag han är bra. hans fotbollskunskaper är väl inte direkt på topp men så länge han har kunniga personer bredvid sig som han kan dela ut frågor till är jag bara glad över att dom inte har någon jävla mupp som programledare.
man kan dra en paralell till per lernström (eller vad fan han heter) i Idol.
Han är inte där för att sjunga - han är där för att leda ett program!

vill avsluta med att säga att jag vet inte om jag hade velat "förstöra" fjälls karriär genom att sätta honom i en mer kommersiell kanal, typ tv4, för där kollar bara idioter som älskar gaphalsen Hussfeldt. han kan vara kvar i SVT där han fick mycket beröm för sitt jobb i VM & Vasaloppet.

blev också jättelångt men jag skyller, inte på fylla, utan på en jävligt förkylning som visserligen har gjort mig lika dizzy som en rejäl spritfylla.
Barcelona Katalano
2011-09-20 09:00
Grace/Wastelands

Intressant det du skriver om:

"Det är synd att fotboll ska behandlas av amatörer för amatörer och inte rikta sig till nördarna som faktiskt på allvar bryr sig om fotboll."

Jag håller med dig till 100%. Det är ibland svårt att rikta sig till "den stora skaran". Jag tycker Niva är den absolut bästa experten i TV. Han verkar ha ett närmast oändligt register med fotbollsinformation. MER NÖRDIG FOTBOLL ÅT FOLKET!

Angående Fjäll tycker jag framförallt att det verkade som att så många gillade Fjäll härinne just pga att han hyllade Barcelona. Det är inte en bra anledning att slänga in honom i en Stor TV-Kanal. Sen har jag själv inte riktigt gillat honom heller. Jag tycker att många andra tillför mer till Eurotalk än honom.


"Eurotalk är inte ämnat att vara direkt objektivt"
Det varit en intressant idé med att ha supportrar med i studion till vardera lag som möts. Supportrar som har stor koll och kan diskutera sakligt. Antar att det hade spårat dock, när för mycket känslor blir inblandade.

Hutch
2011-09-20 08:53
BARCA- més que un club

Du vet det alltså? Hur har du den förmågan? Hur kan jag också ta del till den? Då vet jag vad jag ska förvänta mig, awesome. Tack.

MESSI.CORLEONE

Det finns anledningar att oroa oss. Vi spelar på Mestalla, Valencia är formstarka och har en farlig djupledslöpande Soldado. Det gäller att täppa till på kanterna. I Valencia utnyttjas kanterna stort och det centrala mittfältet fungerar som en slags krigstig där yttrarna skär in, innermittfältarna trycker upp och anfallarna möter boll.
BARCA-més que un club
2011-09-20 07:25
Vi kommer vinna på onsdag punkt slut.

Messi sänker valencia inga problem ...
Barcelona MESSI.CORLEONE
2011-09-20 02:59
Det har inte funnits ett fotbollslag som är kapabel till att krossa FC Barcelona. Valencia matchen ska bli mycket enklare än vad många tror. De kommer att jogga boll som alla andra herrar gör gentamot våra och bara för att de har en forward i form(jag hoppas att han lirar och får våra försvarare att svettas lite)behöver vi inte oroa oss. Vi har tyvärr inte Iniesta och Pique på plan men Pep har tack o lov lyckats med sin spelide om att oavsett vem det är som spelar, så ska vi dominera matchen helt o hållet oavsett motstånd.
Grace/Wastelands
2011-09-20 01:21
barcetia - Asexis7

Jag är på ett sätt benägen att hålla med dig. Thiago har skött det strålande lite längre ner på mittfältet. Fabregas känns som han är ämnad att binda samman med Messi där uppe och göra en del mål och assist. Thiago (som är min personliga favorit) tycker jag vore intressant som en mer dikterande mittfältare om han kan bli lite jämnare och visa den briljans han stundtals har i varje match. För när Thiago är på g så är han fan i klass med Messi, men hans lägstanivå är fortfarande förhållandevis "osynlig" i ett otroligt spelglatt Barcelona. Han besitter en fysik blandat med en teknik som ingen annan i truppen egentligen har. Han har ett helt sinnessjukt löpsteg som påminner mycket om Ronaldinhos när han inte var dålig.

Katalano

Eurotalk är inte ämnat att vara direkt objektivt, och man behöver inte vara subjektiv om man hyllar ett visst lag. Så länge man inte gör det på bekostnad av något annat är det inte direkt subjektivt. Jag gillar Fjäll skarpt. Han har både koll på saker och ting samtidigt som han hade gett en humor som svensk tv aldrig någonsin ens påträffat. Men om han hade fått en roll i svensk tv lär det vara en typisk "snacka lite vid rink-side" som hans roll är ibland inom hockeyn.

Förövrigt spyr jag på viasats studio. Ola Wennström alltså, man ser så tydligt när han slutar lyssna på någon av bisittarna, Lagerbäck, Ola Andersson eller Niva. Wennström brukar efter typ halva expertens harang uppenbart sluta lyssna och istället börja formulera nästa mening som han själv ska säga så fort denne nämnde bisittare är klar. Det är fruktansvärt jävla respektlöst och det finns fan ingen jävla touch från hans sida att få ett ämne att på något sätt alls beröra det nyss nämnda.

Sen hon som sitter vid datorn ska jag inte ens börja tala om. Det är synd att fotboll ska behandlas av amatörer för amatörer och inte rikta sig till nördarna som faktiskt på allvar bryr sig om fotboll. Det är endast Niva och Eurotalk som faktiskt riktar sig till nördarna och Niva får ju en väldigt återhållsam roll.
Istället så anpassas de flesta fotbollssändningarna efter jävla blåbärsfansen som bryr sig ungefär en gång i halvåret, så ska dom som håller i det förklara offisde och så blir allt fokus på Zlatan för det är den enda spelaren som de icke-insatta vet vem han är. Nu har jag driftat in mig på landskamper, men det är trist att fotbollen hamnat i händerna på folk som inte kan ett dyft och som riktar sig till folk som kan än mindre.

Kul förövrigt att Viasat suttit hela hösten (so far) och snackat om hur dålig De Gea är trots att han varit formidabel i United hittils. Han gjorde ett par misstag och helt plötsligt skulle man ägna hela försnack åt hur dålig han är och vilken osäker post han utgör för United. Sån jävla populism så jag spyr. Jag orkar snart inte ens titta på fotbollssändningar längre då dom som håller i det är i regel totalt inkompetenta. Niva, Fjäll, Dahlqvist, Jens Fjällström, Lasse Granqvist och till viss del Niklas Holmgren är dom jag står ut med. De flesta andra är så fruktansvärt dåliga så jag vill begå mord på någon ansvarig.

Detta blev väldigt lång. Jag är full. Skål
Barcelona barcetia - Asexis7
2011-09-19 23:58
What's the fuss about? Thiago's tekniska flair har lurat er i att tro att han är en attackerande mittfältare, vilket han iofs sköter bra men för att kunna ersätta Xavi behövs någon som kan bossa mittfältet. Cesc är nog inte lika kapabel till det som Thiago kan bli. Därför ser jag det bara som positivt att Thiago tvingats ner längre ner i banan.

Vamos Thiago!
Barcelona Katalano
2011-09-19 23:57
Låter som att många här gillar Fjäll bara för att han hyllar Barcelona. Jag är inte ett dugg imponerad av honom och vill inte se honom i någon stor kanal. Som expert ska man vara mer objektiv.
Barcelona Alvés - Por Que?
2011-09-19 23:50
David Fjäll vilken kung, täpper till käften på Borell. Alltid hyllat Barca han borde vara med i Fotbollskanalen Europa istället för den där bruden som inte kan någonting
Atlético addeh
2011-09-19 23:33
LAM

Eftersom Alexis är skadad och spelprogrammet är väldigt tufft just nu kommer Pedro få sina chanser, även om han nu inte skulle starta mot Valencia.

Frodo

Håller med dig helt. Vill också se Cesc i en roll högre upp mot Los Ché och att Thiago och Xavi fortsätter på mittfältet. Det tror jag vore det absolut bästa, vi behöver mycket bollinnehav på onsdag.

1.70

Tror också Thiagos mer defensiva roll kommer göra honom väldigt nyttigt. Det syns redan tydligt hur han utvecklat sitt defensiva tänk och hela den taktiska biten. Men det klart, med Pep och Xavi som rådgivare kan det knappast gå dåligt.
Barcelona Gonzalez_Barca
2011-09-19 23:31
El Nino Maravilla
Coach pep-
2011-09-19 23:25
Hej cules. Inte varit aktiv här på ett bra tag men bra att ni lyfter upp Peps influenser i lagbygget då han är den verkliga nyckeln bakom lagets framgång. Finns många spelare i laget som har yttrat sig om det.

Det enda som stör mig med Guardiolas ideologi är att taktiken ibland känns aningen naiv i Champions League spel. Må så vara ett lyxproblem men jag syftar på matcher som 2-2 mot Milan där Pato fick göra ett gratismål, 2-2 mot Arsenal i våras och även mot Arsenal på Camp Nou där Bendtner bjöds på en gratischans som kunde skickat ut oss ur turneringen om den resulterat i mål. Inget nytt att Barca ofta låtit motståndarna kontra in mål som lätt kunde undvikits bara vi spelat mer resultatinriktat och försvarsorienterat för en stund. Ibland känns det naivt helt enkelt, att aldrig ställa om till riskminimering och stänga en viktig match. Att låta Pato rinna igenom efter 25 sek symboliserar de scenarion vi återigen kommer ställas emot om Pep inte vill stänga matcher. Jag kanske överdriver då vi alltid gått långt i CL senaste åren, men tycker ändå det finns ett problem när det gäller att spela på resultat.

--------

På tal om någonting annat vill jag säga att jag bevittnade Barca - Milan på Camp Nou och att det var den lamaste tillställningen jag varit med om. Jag satt bredvid asiater, katalanska pensionärer och pappor med barn där ingen av dem sjöng det minsta lilla. Faktum är att enda gången ens hälften av de 80 000 personerna på plats samtidigt sjöng något var när den andefattiga Barca klacken bakom mål på högst 100 pers trummade igång den sedvanliga "klapp klapp Barca" som inte lät som något annat än en fånig dagisramsa och ett tafatt försök till att skapa stämning bland medelmåttiga fotbollsentusiaster som inte vet vad läktarkultur är.

Annat var det uppe vid Milan-sektionen som höll igång och hyllade sitt lag i 90 min. Inte konstigt kanske då de var organiserade supportergrupper men ändå. Redan långt innan matchen började gjorde den tillresta skaran Milan-fans sig hörda genom att sjunga högt både i tunnelbanorna och utanför Camp Nou innan match. Visst var det en skön och autentisk upplevelse att se riktiga Milan-fans men jag gick mest omkring och undrade var de riktiga Barca supportrarna befann sig, för inte fan såg jag något annat än turister som lät sig överröstas av Milan supportrarna. Kan bara konstatera som så att den moderna fotbollen är skadad och det går inte att tala om fotboll som folkets sport längre.

Vill man uppleva läktarkultur är Camp Nou inte rätt adress. Det var inte kul att som Barca supporter inte kunna sjunga fullt ut på sin egen arena. Man visste ju att Camp Nou inte låter högst men att det skulle vara såhär illa kunde jag inte föreställa mig.
Barcelona El Nino Maravilla
2011-09-19 23:13
Är det någon som vet vart man kan hitta sparken av Pepe mot Levante igår? Har själv letat men verkar vara svår grej och hitta.

Tacksam för svar!
Barcelona Siempre Barça
2011-09-19 23:11
asså Fjäll är så jävla bra, han måste komma till tv4sport,canal plus eller viasat
Barcelona 1.70-ligan
2011-09-19 23:08
Sorry för OT, men hahah kolla på turken!
Barcelona 1.70-ligan
2011-09-19 23:05
Krossa? Tror jag inte. Men visst, det blir en svår match och det gör det inte bättre att vi saknar spelare som Alexis, Pique och Iniesta. Men om alla är pigga och på tå ska barca givetvis bara klara favoriter ändå.

Förövrigt kanske Soldado missar matchen. Hade ju inte varit helt fel, även om det känns dumt att säga så :P
Barcelona Shanghai - Pepe vs John Cena
2011-09-19 22:57
Har dålig känsla inför Valencia. Tror dem kommer att krossa Barca. Vi har alltid svårt mot VCF vart än vi spelar. Tycker att det var bästa och svåraste laget Barca mötte förra säsongen.
Barcelona den närkingska älgen
2011-09-19 22:40
1.70-ligan

Låt oss ta höstens Clasico den 11e december som exempel när det kommer till betydande match. Jag har svårt att se att Pep i ett sådant läge väljer att ställa upp med ett 3-4-3 när Real har så snabba yttrar i Di Maria och Ronaldo. Laget får ju en än mer offensiv balans då den fjärde mittfältaren sannolikt inte är Mascherano utan snarare Cesc eller Thiago (förutsätter ju naturligtvis att Xavi och Iniesta startar). Tror att det helt enkelt är en lite för stor risk att i så viktiga matcher mot så pass bra motstånd spela 3-4-3. Om truppen är skadefri och alla spelares form är likvärdig känns den mest logiska startelvan (om man försöker se in i Peps fotbollshjärna, förvisso inte helt enkelt) följande;

Valdes
Alves-Pique-Puyol-Abidal
Busquets
Xavi-Iniesta
Alexis-Messi-Villa

Något som alla vi som diskuterat spelsystemet har missat under kvällen är ju Dani Alves. Han försvinner ju mer eller mindre och blir överflödig i ett 3-4-3. Med ett sådant spelsystem gör vi ju världens klart bäste högerback överflödig, det känns riktigt onödigt. Det känns också konstigt med tanke på hur angelägna klubben var att förlänga hans kontrakt när det begav sig i vintras. Om Pep planerat att gå över till 3-4-3, borde man inte sålt Alves till City och cashat in rätt rejält på honom i sådana fall? Bara en tanke som slog mig. Jag tror att förlängningen av hans kontrakt samt i viss mån hur man uteslutande har använt Adriano som ytterback talar mot en permanent ändring av spelsystemet. Med det inte sagt att det kan vara en idé att kunna gå över till 3-4-3 i matcher som man kommer att föra till i princip 100%, till exempel Osasuna i lördags eller när det finns problem med skador och avstängningar i backlinjen så som det fanns i premiären mot Villareal hemma.

Nu blev det väldigt långt, men sammanfattningsvis så tror och hoppas jag inte att Pep planerar att byta till 3-4-3 permanent, men att han gör rätt i att ha det som ett alternativ när det verkligen krävs.
Barcelona Éluc
2011-09-19 22:34
addeh

Pedro lär nog få starta mot Valencia istället för Villa med tanke på att den sistnämnde fick 90 minuter mot Osasuna medan Pedrito vilades. Dessutom tror jag att Villa oavsett hur professionell han är undermedvetet presterar sämre mot Valencia.
Barcelona Heywood Jablome - Por qué, Messi?
2011-09-19 22:28
Thiago.

Vad händer med Dani Alves? Och bredden som är så viktig för vårat spel?

Nja. Pep offrar nog hellre någon ytteranfallare.
Barcelona Thiago - Next no.1
2011-09-19 22:28
Vi får inte heller glömma att om 3,4,5 år är förmodligen även Rafa med och kämpar om en startplats.
Barcelona Cuule * Thiago Alcantara
2011-09-19 22:24
hoppas på detta :

VV
D.Alves - Masken - Puyol - Abidal
Busquets
Xavi ---------------------Thiago

P - M - V
Barcelona Thiago - Next no.1
2011-09-19 22:18
Ett 3-4-3 skulle ju kunna vara ett 3-1-2-1-3
med Busquets som pivote, Xavi och Iniesta på mitten, Fabregas strax bakom MVP. Där Thiago kan spela på alla mittfältsplatserna, förutom pivote då.
Barcelona 1.70-ligan
2011-09-19 22:17
Addeh, Frodo, LAM nr 10 och alla andra som diskuterat Cesc och Thiago medan jag var borta.

Har läst igenom vad ni har skrivit. Väldigt mycket kloka och intressanta tankar! Och det ska verkligen bli spännande att följa våra framtida mittfältsgeneraler framöver. Det är rätt fantastiskt hur fort och bra allt har gått för dem båda. Vem hade för ett år sedan trott på att vi idag skulle vara så pass icke beroende av Xavi/Iniesta? Utan att på något sett dra ner deras betydelse för klubben... men det finns alternativ idag!

På tal om alternativ - intressant det som Frodo tog upp om Peps "genidrag" att spela med två falska nior. Det har verkligen givit barca ytterligare en dimension till och ger oss i det närmsta oändliga möjligheter att variera både i anfallet och mittfältet. Och när alla är friska finns det alltid ett par jokrar att slänga in från bänken som kan ändra en matchbild. Oavsett vilka som startar... Personligen kunde jag inte föreställa mig att Cesc skulle bli så pass nyttig och användbar - utan att spelare som Thiago hämmas av det.

Läste precis intervjun med Thiago som addeh länkade till och det är alltid skönt att få det bekräftat att han trivs med sin lite mindre framträdande, men ack så viktiga, mer tillbakadragna roll.
Det visar hur mogen Thiago är, även utanför plan. Många andra i hans ålder hade säkert inte gillat den förändringen... men jag tror det kommer göra honom ännu bättre som spelare, mer oberäknelig. För i vissa matcher kommer han ju kunna ha en friare roll igen. Allt beror ju på vilka han spelar tillsammans med.

-----------------------------------------------

Vill inte skriva en hel uppsats men måste bara ställa en sista fråga:

Om Peps experiment med många mittfältare fortsätter fungera så bra, och om våra mittfältare fortsätter vara i så god form - tror ni det kan bli så att Pep bänkar någon från backlinjen i någon mer betydande match framöver för att få plats med fler mittfältare? Eller blir det den gamla klassiska "gala-elva" igen, när alla i truppen finns tillgängliga?

Det är också en jäkligt intressant fråga tycker jag. För finns enligt mig mer än 11 spelare som borde kunna vara uttagna till dessa matcher. Då är det såklart matchformen som avgör, men om vi säger att alla är i form då? :P

Annons: