/spanien/barcelona/forum/12004.aspx/spanien/barcelona/forum/12004.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Rambla~
2011-09-14 13:18
Frodo

Skulle han funka i väldigt hög backlinje? Visserligen borde han var van vid det spelet under sin tid i La Masia. Mittbackarna är väldigt utlämnade i Barca. Gör mittfältet bort sig eller som igår, Pedro och Villa tappar enkla bollar för att de skarvar den till en motspelare, så ställs pivoten och mittbackarna i Barca genast på prov. De står högt upp och lagen vi möter försöker genast slå en boll i djupled.
Grace/Wastelands
2011-09-14 13:18
Alltid fest när Pep ska ge sig ut och handla spelare. Det slutar så ofta bra. Speciellt mittbackar.
Barcelona Hetfield
2011-09-14 13:18
Det är en liten intressant utveckling som pågår här. Yaya Toure försvann för att Pep prioriterade Busquets, och nu kan Busquets försvinna för att Pep prioriterar Keita och Mascherano. Jag är genuint nyfiken på Pep och Keitas relation till varandra, väldigt fascinerande.

Pep...käre Pep. Gör inte det misstaget, men tappar inte en av världens bästa defensiva mittfältare för en alibispelare.
Barcelona Frodo
2011-09-14 13:15
Vi hade kunnat få Botia som är spansk landslagsback för ca 2 miljoner euro. Just saying...
Barcelona Rambla~
2011-09-14 13:14
Jag är rädd för att Barca måste kolla eter en mittback i januari. Jag litar inte på att Pique håller sig frisk hela säsongen, än mindre Puyol. Fontas känns inte på långa vägar färdig för matcher mot bra motstånd. Grejen är att Pep nog inte håller med om detta.
Barcelona Barca4eva
2011-09-14 13:14
Mittbacksparet fick mig att skratta :D
Barcelona Rambla~
2011-09-14 13:11
Det var rykten om Bayern ja.

Det är inget fel i att ha Keita som truppspelare, tvärt om. Problemet är inte Keita vs Busquets. Problemet ligger i att Pep upptäckt att Mascherano och Busquets (mindre bra) hjälpligt klarar av att spela som mittbackar. Alltså, problemet ligger i att våra mittbackar så sällan nu för tiden är friska samtidigt. Det är inte Keita som är problemet.
Grace/Wastelands
2011-09-14 13:09
Hade man då inte kunnat spela 3-4-3 med dubbel pivote? Busquets och Keita som länk mellan mittback - pivote - mittfält som en blodhund där. Men Keita ska ALDRIG ha ansvar för den ensamma pivote rollen. Det är taktiskt självmord.

Jaja, 5 matcher kvar i gruppen och 36 kvar i ligan. Ingen katastrof poängmässigt än. Men sättet vi tappar både på förhand och efter 50-60 minuter helt givna vinster är för mig skrämmande. Jag har sett detta förrut. Och det var ingen rofylld upplevelse.
Barcelona Mascherano
2011-09-14 13:09
Var inte Bayern ute efter Keita? Har för mig att de erbjöd värsta cashen men Barca ville behålla Keita. Eller ska vi säga Guardiola ville behålla Keita.
Barcelona Rambla~
2011-09-14 13:07
Grace/Wastelands

Jag håller med i mångt och mycket. Problemet är gissar jag att Adriano inte var redo att starta denna match. Han har inte 90 min i kroppen. Av två dåliga ting, välja Keita eller Busquets som mittback, så väljer nog Pep Busquets. Frågan man kan ställa sig är då varför vi har en mittbacksreserv i Fontas? Det kanske tom hade varit bättre att startat med 3-4-3? Varför ska Pique och Puyol gå sönder samtidigt. Börjar bli trött på den här mittbackskrisen. När alla är fit, Pique och Puyol/Abidal spelar som mittbackar så behöver man inte ens vara nervös. Tyvärr så sker inte detta under säsongens alla matcher.
Grace/Wastelands
2011-09-14 13:05
Ålder har liten eller ingen relevans när man talar om idioter. Deras ålder är först och främst idioter. Sedan deras ålder.
Barcelona Frodo
2011-09-14 13:05
Rambla~

Är du säker? De har ju den "vite Pele" i sitt lag. En kille som mäktat med ett mål mot spanskt motstånd på 10 matcher. Ett offsidemål rättare sagt.

Senor Grande Pep

Det är naturligt att Realfansen vill att vi ska förlora. Vi är rivaler och det är så det ska vara. Det känns dock jävligt fel när Inter- och Juventusfans önskar Milan lycka till för "Serie A:s skull". Eller när Arsenalfans höll på United i CL-finalen. I och för sig händer det bara på Svenskafans där ligarivaliteten är helt överdriven och på internationella forum ser man sällan det fenomenet.

Om ett Barcafan håller på Real borde det nästan ge en spärr.:P

Hetfield

Milan är väl bättre utan en stillastående Zlatan mot oss? Pato är snabb, rörlig och kan hota i djupled.
Barcelona Senor Grande Pep
2011-09-14 13:03
Andreas V.V

De är faktiskt inte P12:or och det är ju det som är det tragiska haha, vi är i 20-års åldern. Det är ju det jag menar...det är just det jag blir så jävla lack på..de är de SISTA som ska säga nåt....vi har förnedrat de så pass mycket att de bör få mardrömmar om oss. Jag har sagt det förut och det börjar låta löjligt men jag säger det igen: De har en förskjutning av verkligheten.
Men det är enkel psykologi, mår man dåligt av något så väljer man att glömma det i det omedvetna och istället tro på sagor för att må bättre, det är därför de tror på det här med mutade domare/Uefa sagan.. och den som berättar sagorna är deras gud Mourinho.

Men de är ju som P12:or så vad ska man förvänta sig..
Barcelona Rambla~
2011-09-14 13:02
Hetfield

De fick ett resultat med sig tack vare att de spelade bunkerfotboll i 90 minuter. Det de är giftiga på är om de hittar en djupledsboll på Pato då han springer ifrån varje spelare på planen. Skulle de istället spela med mer bollinnehav, flytta fram fler spelare i banan, och ha mer speluppbyggnad (ett eget spel) hade det sett helt annorlunda ut. Hade Zlatan spelat så hade de försökt vara ett mer spelförande lag. Vi vet alla hur det hade slutat då. Dessutom, med en frisk Puyol och Pique hade aldrig gått bort sig så där mot Pato i den första minuten. Nu fick de en drömstart och kunde därmed koncentrera sig på att ligga rätt i positionerna och inte gå bort sig. Du såg ju själv vad som hände efter 2-1 då de tvingades gå fram lite lite lite (de vågade trots allt inte fullt ut). De fick jaga boll och Barca kom i våg efter våg. Dessvärre så var dessa vågor väldigt okoncentrerade och laget gick inte till anfall i gemensam trupp.
Grace/Wastelands
2011-09-14 12:57
Det är väl inge som egentligen klagar på Keita som spelare även om jag tycker han är rätt vissen. Men att starta med honom istället för Busquets eller Mascherano som pivote är liksom att göra två fel istället för eventuellt ett. Hade man startad med Adriano som VB, Abidal och Mascherano i mitten och Busquets pivote hade det sett helt annorlunda ut. Inte direkt så att man hävda att segern vore given då, men det känns liksom bara så fruktansvärt onödigt att starta med en spelare som aldrig någonsin varit en äkta pivote när man har två av världens bästa i truppen. Det finns ju alternativ i backlinjen. Puyol hade ju uppenbarligen kunnat spela då han satt på bänken, Adriano vänsterback eller t.om Keita som jag tycker är bättre som vänsterback än pivote.

Nåväl, dags för laget och Pep att bekänna färg. Poängtapp i någon av Osasuna eller Valenciamatchen och jag börjar bli riktigt orolig.

Underbart också med både Iniesta och Alexis borta en längre tid.

Mot Osasuna önskar jag se
Valdes
Alves Puyol Abidal Adriano
Busquets
Fabregas Xavi
Pedro Messi Villa

Helt plötsligt är vårt anfall återigen lika tunnt som vanligt. Suck.
Barcelona Andreas V.V - E.P - Viva Las Vegas!
2011-09-14 12:57
Hetfield

Milan spelar bättre utan Zlatan, har sagt det hundra gånger och kan säga det hundra gånger till.
Barcelona Blaugrana són els colors!
2011-09-14 12:56
ShevchenkoGol!

Hur skapar man nytt konto?
Barcelona Hetfield
2011-09-14 12:55
"If Pique & Puyol were playing Barcelona would have won 4-0. Here is the problem solved for the last 2 draws. Enough said! If Ibra, Robinho, Gattuso & Flamini were able to play, there would be at least 4 more goals behind Valdes goal!!!"

Haha, alltså. De gjorde en bra match, men snacka om hybris. Vad har Zlatan gjort i CL? Robinho....hans överstegsfinter är så lättlästa. Kan Gattuso ens passa? Flamini är bättre på att bryta ben än att spela fotboll. Fyfan, nu vill jag verkligen att Barcelona slår de borta i San Siro.
Barcelona Andreas V.V - E.P - Viva Las Vegas!
2011-09-14 12:54
Senor Grande Pep

Vad har du för P12 vänner?
Inte ens min kompis som hatar Barca som tusan och alltid brukar komma med en syrlig kommentar eller två skrev något till mig.
2-2 mot Milan.. Real Madrid torskade väl hemma förrförra året, mot just Milan?
Ett Madrid som i matchen efter förlorade mot Alcorcon med hela 4-0.

Visst är jag rätt ute?
Barcelona Rambla~
2011-09-14 12:52
Det går ju inte att klanka ner på Keitas insats igår. Det är inte hans fel att han "tvingas" spela pivote. Snarare var det nog lite tjäntefel av Pep att byta in Puyol igår vid en bräcklig 2-1 ledning. Varför ändra om i backlinjen när det äntligen till slut såg någorlunda stabilt ut? En Puyol som saknar matchtempo var verkligen inte rätt byte i denna match.
Barcelona Senor Grande Pep
2011-09-14 12:48
Frodo

De som jag stör mig mest på är ändå Real-fansen, shit va glada de va igår...hånskratt och en massa facebook statusar för att vi kryssa...fy va äckliga dessa varelser är..
Barcelona Rambla~
2011-09-14 12:48
Haha, United är det lag jag ser Barca gärna möter 7 dagar i veckan. De skrämmer mig inte ett skit. De blir upprullade i varje match. :P
Barcelona Frodo
2011-09-14 12:34
Det verkar vara fest på övriga forum pga vårt poängtapp. Jag kan förstå att Milanfansen är glada och det med all rätt. Trots att många av deras fans beter sig som skithögar vilket tyvärr är normen här på Svenskafans så respekterar jag ändå deras lags uppträdande igår. De var inte ute efter att skada våra spelare likt Mous mannar utan försökte spela efter bästa förmåga.

Men det är märkligt hur Unitedfansen önskar brutna benpipor på våra spelare samt ifrågasätter Barca för att de spelar i la liga. De måste nog ha glömt bort de 2 senaste CL-finalerna. Å andra sidan vann de försäsongsmatchen på deras hemmaplan i USA så jag antar att de är bäst i världen.
ShevchenkoGol!
2011-09-14 12:34
Deulofeu

Skaffa ny konto (om du har PS3) och installera kontot på USA.. På så sätt kan du ladda ner FIFA.. btw den är galen
Barcelona Hetfield
2011-09-14 12:31
Nu skriver aftonbladet att Busquets kan gå till Man C och Neymar kan gå till oss under januarifönstret. Ska man vara orolig?

Ja, jag vet, det är aftonbladet och otroligt långsökt, men låt oss lägga fram fakta. Busquets får knappt spela som pivote och Keita verkar skolas om till pivote, det är nog tanken. Rosell gillar brassar och har god kontakt med Santos, det stämmer även där. Jag skulle inte vifta bort det.
Barcelona basaric - Cesc? No! Gago? Yes!
2011-09-14 12:03
Vad gjorde Keita för fel? Missade jag något? Jag tyckte att han spelade bra igår, en av dom bättre i laget. Puyol hade inte spelat en match på flera månader, så han kunde inte bara gå in i startelvan direkt. Det är darför Busquets och masken återigen fick agera mittbackar.

På goal.com fick Keita 7/10 i betyg, vilket är bäst tillsammans med Villa och Messi. Dom två fick ju spelare mer än han också..
Barcelona Zamboza
2011-09-14 12:03
Den här tröga inledningen på säsongen är ju knappast något nytt. Så har det varit ett tag. Under Guardiolas första säsong förlorade vi i premiär omgången mot Numancia och kryssade sedan i tredje eller fjärde omgången mot Racing hemma. Det slutade med trippeln. Förra säsongen förlorade vi mot Hercules hemma i andra omgången, samt tappade en ledning hemma mot Mallorca hemma efter 5 eller 6 omgångar. Det slutade med liga och cl titeln, samt en finalplats i cdr. Inledningen av säsongen 05/06 hade vi en 3-1 ledning borta mot Depor som kom tillbaka sista kvarten och gjorde 3-3. Det slutade med liga och cl titel. Den här säsongen är inget undantag och då ska man komma ihåg att dagens trupp är betydligt starkare än tidigare, så i det långa loppet tror jag på en bra säsong. Jag har ofta försvarat Keita, men nu får det vara nog med gullandet från Pep. Han ska inte spela som pivote helst och inte heller ska Busquets lira mb. Man längtar verkligen till att få se Pique-Puyol i mitten. Det blir så sjukt stabil.
Barcelona Riiio!!
2011-09-14 11:07
Vad gäller o komma etta eller tvåa i gruppen är väl mer att man som etta börjar borta i åttondelen för att ha returen hemma (vilket enligt många är en fördel)... men ibland kan man faktiskt få svårare motståndare i åttondelen när man kommer etta och får möta ett bra lag som kom tvåa i sin grupp
Atlético addeh
2011-09-14 11:04
Frodo

Amen! Bra skrivet, håller med om varenda punkt. Poängtappet får Pep ta på sig helt och hållet. Som du säger hade han två av världens bästa defensiva mittfältare tillgängliga men valde ändå Keita. Argumentet att inga mittbackar fanns redo håller inte då både Puyol & Abidal hade kunnat spela.

Värst av allt var ändå skadan på Iniesta. Fyra veckor är en pina.
Barcelona Katalano
2011-09-14 10:58
Yaya24

Inget av de 3 senaste inläggen skyller på Keita. han gjorde en godkänd match. Det som ifrågasätts är att ställa upp med honom överhuvudtaget då han inte är i närheten lika bra Pivote som Busi och masken.

Frodo

Håller med angående Alves. Han var katastrofal.
Annons: