/spanien/barcelona/forum/11836.aspx/spanien/barcelona/forum/11836.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona MVP - 2011
2011-10-20 17:42
Grace/Wastelands

Det är även en objektiv sanning att Messi är världens bästa spelare just nu. Jag menar, det finns en anledning till att Ronaldo jämförs med Messi och Messi jämförs med de allra största genom tiderna.
Grace/Wastelands
2011-10-20 17:28
Jag säger inte att Ronaldo är dålig, sämre än Messi är väl inte direkt något förnedrande. Att han sedan filmar, gnäller och är egoistisk är knappast att vara subjektiv i sin bedömning. Det är ju det han gör, det är hans stil. Har inte ens värdesatt det, däremot känns du väldigt subjektiv i din bedömning men det är givetvis okej att vara subjektiv så länge det inte är en Barcelonasupporter som är det. Vi får givetvis inte tycka att vissa av våra spelare är bättre än alla andra, då är vi självgoda och har på oss barcelona-glasögon. Men att påstå att Messi är beroende av Xavi och Iniesta och att Barcelona är ett äckligt lag som fuskar, det är givetvis en objektiv sanning och inget annat.

Hyckleriet kring Barcelona går visst bara ena vägen, åt andra hållet verkar det vara fritt fram att använda högst subjektiva uppfattningar som objektiv sanning, så länge dom smutskastar Barcelona. För då är det ingen subjektiv uppfattning utan objektiv sanning.

Ronaldo lyckas ju dock med det, han gör massvis med mål, får straffar och är fortfarande omåtligt populär så det är ju endast min åsikt att dessa drag är mindre smickrande. Dom kan ju givetvis filtrera bort som skitsnack bäst du vill, men att påstå att Ronaldo blivit en annan person i Real Madrid är snarare att bara direkt erkänna att man inte längre följer hans matcher och La Liga rakt ut. Han är fortfarande till stora delar ett as. Finns många spelare som är as, Dani Alves är i stor grad också ett.

Sen generellt sett kanske inte att komma hit och påstå att Ronaldo är en bättre spelare än Messi utan några direkta argument ett speciellt bra knep för att bli vänligt bemött tillbaka. Vi för den diskussionen med folk varje dag, varje vecka, varje månad och till slut tröttnar man.

Medioker i ett kontekt till de spelarna som dessa spelare brukar nämnas i samma umgänge som ja. Alonso är i mina ägon medioker jämfört med Xavi och Iniesta. Likaså Pirlo även om Pirlo verkar ha fått en nytändning i Juventus. Xabi Alonso är snabb och rörlig som en julgransfot.
Atlético addeh
2011-10-20 17:22
För ett par år sedan hade jag nog svarat annorlunda, men det Messi presterat konstant nu under en väldigt lång period är makalöst. Den effektivitet var inte Ronaldinho i närheten av. Brassen må vara mer sevärd, det tror jag också är därför många håller honom högre. Han kunde göra de mest oväntade och spektakulära sakerna. Det Messi gör är mer effektivt, men också betydligt mer poänggivande.

Nu tycker jag inte det finns några tvivel. När Messi är som bäst (vilket han i stort sett är hela tiden) är han bättre än var Ronaldinho var när han var som bäst. Faktiskt.

Frodo

Hur dumt det än låter så ligger det faktiskt någonting i det du säger. Det verkar inte längre handla om att bli stoppad på ett felaktigt sätt, snarare hur man lurar domaren att det ser ut som man blivit stoppad. Helt absurt.
Barcelona Hetfield
2011-10-20 17:10
DivineNerd

C.Ronaldo har ju onekligen blivit bättre som person (på planen, resten vet jag inte), men han är fortfarande en douchebag. Han filmar titt som tätt och beter sig helt barnsligt mot åskådarna och mot folket. Du kan ju inte påstå att "Grace/Wastelands" är för subjektiv när du skyddar C.Ronaldo, som verkar vara en favorit hos dig sen hans Man U tid. Jag kan säga det här objektivt: Messi är en betydligt bättre spelare än C.Ronaldo. C.Ronaldo kommer att försvinna när hans snabbhet försvinner.

Förövrigt är det helt löjligt att kalla t.ex: Pirlo för medioker, han är en av Italiens bästa mittfältare genom tiderna och har vunnit alla titlar som det går att vinna. Xabi Alonso är inte heller medioker, även om jag tycker att han är högst överskattad och rätt så onödig i landslaget (i startelvan), men han är en duktig spelare.
elbraco - Bojan y Thiago
2011-10-20 17:09
Hade inte jag skrivit från telen nu hade ni fått se ett långt inlägg om att Messi är bättre än Gaucho så inbilla er att jag har gjort det.
Postat via SvenskaFans-appen
DivineNerd(Man utd fan)
2011-10-20 17:03
Grace/Wastelands

Du är ett typexempel på vad jag inte gillar med Barcelona- och Realfans. Alltid höja era egna till skyarna och sänka deras spelare. Ronaldo har blivit en helt annan sorts spelare i Real, han gnäller inte alls lika mycket, inte filmar han lika mycket heller. Skulle säga att han är en bra ledartyp. Ta av dig dina Blåröda glasögon lite då och då och försök se saker lite mer ärligt :)
Grace/Wastelands
2011-10-20 16:52
Men ändå föredrar du Ronaldo som inte nog med att han är en sämre fotbollsspelare även gnäller, filmar, är egoistisk och spelar stundtals fult?
DivineNerd(Man utd fan)
2011-10-20 16:49
Skriver under på det Hetfield sa. Personligen så tror jag också (svårt att veta) att Messi är relativt beroende av sin omgivning. Skulle t.ex. föredra Ronaldo i Manchester united före Messi. Med det sagt så skulle han säkerligen ösa in mål i vilket lag som helst men jag tycker verkligen att Pep har lyckats få ut allt ur Messi, har svårt att se någon annan lyckas lika bra. Det jag älskar med Messi är hans ödmjukhet och att han alltid spelar schysst. Han filmar aldrig, ber om ursäkt om han går in för hårt(vilket sällan sker) och klagar inte på domaren.

Grace/Wastelands
''Xabi Alonso och Pirlo är ganska mediokra.''
Vad pratar du om? Är du på riktigt? I vilket perspektiv är dom mediokra? Blir så trött när folk kallar världsklasspelare för mediokra. Med dina mått mätta finns det runt 20 fotbollspelare i världen som är bättre än ''mediokra'' vilket vore absurdt. Personligen så tycker jag att tex Toulalan i Malaga är en bra spelare, men enligt dig bör han alltså vara riktigt riktigt dålig eftersom att Xabi och Pirlo är ''mediokra''.
Grace/Wastelands
2011-10-20 16:38
DivineNerd

Xabi Alonso och Pirlo är ganska mediokra. Xavi är det inte. Men en ytteranfallare i Barcelonas spelsystem bör väl ändå till viss del mätas utifrån hur mkt mål och assist han gör? Messi och Ronaldinho har någorlunda liknande positioner. Messi gör ungefär dubbelt så mycket poäng som Ronaldinho gjorde under sin prime.

Jag bryr mig föga hur spektakulär Ronaldinho var, tycker Messi är ganska spektakulär också, men en spelare som gör 18 överstegsfinter blir väl endast spektakulär om hans finter är lyckade och leder till något. Jag har aldrig varit en del av hypen kring Ronaldinho och tänker inte låta mig glida med i den när folk 6 år senare sitter och skriver krönikor om hur bra han var och jämfär honom med Messi som i mitt tycke är hästlängder bättre än Ronaldinho var i sin prime. Däremot tänker jag inte sitta och försöka övertyga folk om att Messi är bättre mer, det har jag gjort förrut, men då blir folk här alltid så fyllda av nostalgi och romantik och blir tämligen omgående arga och börjar kalla mig för en idiot etc som inte borde nedvärdera Ronaldinho. Så jag drar mig för den debatten i och med detta inlägget. Man får ta seden dit man kommer nr man hänger på Svenska fans. Mob rules.
Barcelona Hetfield
2011-10-20 16:30
Messi är en betydligt effektivare spelare än Ronaldinho, men Ronaldinho var samtidigt (under hans prime) en bättre spelare enligt mig. Jag tror att vissa har glömt bort hur bra Ronaldinho var när han var som bäst, dessutom betydde Ronaldinho mer för sitt lag än vad Messi gör idag. Jag påstår inte att Messi är oviktig, men om man tar bort Messi från dagens Barcelona så har man fortfarande ett lag som kan vinna CL, jag tror inte att vi hade vunnit så många stora titlar utan Ronaldinho.

Det är en svår diskussion, men Messi är en större spelare om man ska se till alla åren, men inte ens Messi är bättre än Ronaldinho under hans "prime".
Barcelona Hovås IF
2011-10-20 16:18
Är det spikat vilken dag o tid Barca spelar mot Mallorca? Någon som vet när?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Heywood Jablome - Por qué, Messi?
2011-10-20 16:16
Barca4eva.

Det är väl inte så konstigt. Han kan ju inte jämföras med Cristiano Ronaldo längre. ;-)
Barcelona MVP - 2011
2011-10-20 16:15
Tror folk missuppfattar Ronaldinhos storhet gentemot Messis. Ronaldinho var mycket mer underhållande i sitt spel vilket uppskattades av ALLA fotbollssupportrar i världen. Nu menar jag inte att Messi spelar tråkigt (jag älskar den killen), men killen sprutar in mål mer än vad han målar konster och det uppskattar andra supportrar. Det handlar helt enkelt om på vilket sätt man ser fotbollen på =)

P.s. Matchen mot Racing förra helgen t.ex. bjöd Messi på mer konster än tidigare. Även igår.
Barcelona Heywood Jablome - Por qué, Messi?
2011-10-20 16:12
DivineNerd.

Messi och Ronaldinho är två spelare som var före sin tid under respektive storhetstid. Barcelona är bättre idag än vad Barcelona var under Ronaldinho, men Barcelona blev också bättre genom att Messi presterar på det sättet som han gör.

När vi i framtiden kommer att se tillbaka på det här fantastiska laget kommer Messi att vara spelaren som det kommer att talas mest om. Där efter Xavi, Iniesta, Puyol... listan kan göras lång.
Barcelona Barca4eva
2011-10-20 16:11
Ronaldinho vs Messi IGEN?!?! Herregud...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Qanii
2011-10-20 16:06
Ronaldinho(som bäst) och messi är två gudabenådade spelare på alla sätt. Varför måste man välja vem som är bäst mellan dessa två? Sen så måste man ha en viktigt sak i åtanke dagens Barcelona och den som ronaldinho spelade i skiljer sig lite va ? Sen så var inte Barcelona undisputed så som de är idag! Ronaldinho fick barcelona att växa några storlekar, precis som messi gör idag men skillnaden är att han(messi) har bättre bas/grund en va ronaldinho hade den första tiden i alla fall. Sen så har ju messi utvecklats så enormt mycket så kanske skulle han kunna göra det ronaldinho gjorde i barcelona... Jag är glad och tacksam att vi haft Ronaldinho i klubben och att vi har messi nu.
DivineNerd(Man utd fan)
2011-10-20 15:56
Kan även lägga till att det är ganska naivt att räkna mål/assist. Förutsättningarna är helt olika eftersom att Messi spelar i ett lag som dominerar världsfotbollen vilket Ronaldinho inte gjorde.
DivineNerd(Man utd fan)
2011-10-20 15:44
Grace/Wastelands

Jag ska förtydliga: Endast när fotbollsspelare kan transportera bollen från eget målområde in i motståndarnas mål handlar fotboll som du sa ''Tja, att göra mål och assist. Och det är väl det som i slutändan fotboll går ut på?'' Puyol är inte jätte bra på att göra mål, kontra inte med att säga att antingen så stoppar du mål eller så gör du mål, eller så assisterar du mål beroende på din roll. För i så fall är spelare som Xavi, Xabi Alonso, Pirlo osv mediokra.
Grace/Wastelands
2011-10-20 15:40
DivineNerd(Man utd fan)

Bojans uppgift är att göra mål. Puyols är att försvara. Således bör väl Bojan jämföras med anfallare och Puyol med backar. Det förstod inte du?

Kolla då Messis mål mot Getafe, eller mindre alla hans tidiga mål i karriären. Och hur ofta gjorde Ronaldinho mål genom att transportera bollen från ena planhalvan till den andra?
Messi slår väl fler assist per säsong än Ronaldinho gjorde, och då var Ronaldinho ändå mer tillbakadragen än Messi. Dessutom har Messi nu varit bättre än Ronaldinho fler år än Ronaldinho ens var riktigt bra i sin karriär.
Andreas-
2011-10-20 15:38
Jag älskar Ronaldinho o glömmer aldrig hans insatser i FC Barcelona, men det finns inte en enda chans att han var bättre än Messi är och varit dem senaste åren.
DivineNerd(Man utd fan)
2011-10-20 15:35
''Vad är Messi bättre på? Tja, att göra mål och assist. Och det är väl det som i slutändan fotboll går ut på?''

Jag skulle vilja se Messi transportera bollen från eget straffområde in i motståndarnas mål. Med ditt argument är Bojan en bättre spelare än Puyol.

En roligt notis som inte alls har med det här att göra är vad Real fansen på SF diskuterar, det är skrattretande att titta därinne. Förstår inte hur denna ekvation går ihop: Ronaldo är mycket bättre än Messi som suger utan Xavi och Iniesta men Barcelona skulle åka ur La liga utan Messi.
Grace/Wastelands
2011-10-20 15:28
Hur skulle Ronaldinho vara större än Messi? Vad har han presterat bättre?

Bättre på allt? Konstigt då att Messi gör cirka 70-80p per säsong. Hur tänker du då att Ronaldinho är bättre än allt? Messi kan vara usel på allt enligt folk, gör han 80p per säsong så har han ju uppenbarligern varit bättre än alla andra i Europa. Då spelar väl hans stats på Fm11 föga roll?

Förstår inte det där argumentet riktigt, bättre på allt? So what? Om det inte används till något är ju spelaren i slutändan inte så jävla bra.

Vad är Messi bättre på? Tja, att göra mål och assist. Och det är väl det som i slutändan fotboll går ut på?
DivineNerd(Man utd fan)
2011-10-20 15:23
Tänkte på en sak.. Många Barcelona fans hävdar att Messi skulle vara den bästa genom tiderna, det är det väldigt få andra som skulle skriva upp på. Om det är någon på detta forum som tycker det så skulle jag gärna vilja höra räknar ni då in ''storheten'' hos en spelare eller är det endast hur bra den är (även om det är under en kort tid) Många säger att det är omöjligt att jämföra Messi med 50-talets spelare eftersom fotbollen har förändrats så mycket. Det håller jag med om, men däremot anser jag att det finns ett antal spelare bara det senaste decenniet som är både större och bättre spelare än Messi. Tänker då på Zidane, Ronaldo och Ronaldinho. Denna fråga är öppen till er alla, varför tycker ni att Messi är bättre än vad Ronaldinho var under sina glansdagar hos er som ni bör kunna relatera till enkelt?(Om ni nu tycker detta)För i mina ögon så är Ronaldinho bättre på i stort sett allt: bättre skott, bättre splitvision och speluppfattning, bättre teknik, bättre passningsspelare och snabbare. Hur ser ni på detta, vem är den bästa av dom två? En annan fråga är finns det någon här som tycker att Ronaldo är bättre än Messi? Då tänker jag inte vem som får ut mest i sitt lag utan vem som är den bättre fotbollspelaren. Om inte, vad är Messi bättre på? (Personligen håller jag Messi högre men är bara intresserad av eran åsikt)

MVH/ Unitedfan
DivineNerd(Man utd fan)
2011-10-20 15:23
Tänkte på en sak.. Många Barcelona fans hävdar att Messi skulle vara den bästa genom tiderna, det är det väldigt få andra som skulle skriva upp på. Om det är någon på detta forum som tycker det så skulle jag gärna vilja höra räknar ni då in ''storheten'' hos en spelare eller är det endast hur bra den är (även om det är under en kort tid) Många säger att det är omöjligt att jämföra Messi med 50-talets spelare eftersom fotbollen har förändrats så mycket. Det håller jag med om, men däremot anser jag att det finns ett antal spelare bara det senaste decenniet som är både större och bättre spelare än Messi. Tänker då på Zidane, Ronaldo och Ronaldinho. Denna fråga är öppen till er alla, varför tycker ni att Messi är bättre än vad Ronaldinho var under sina glansdagar hos er som ni bör kunna relatera till enkelt?(Om ni nu tycker detta)För i mina ögon så är Ronaldinho bättre på i stort sett allt: bättre skott, bättre splitvision och speluppfattning, bättre teknik, bättre passningsspelare och snabbare. Hur ser ni på detta, vem är den bästa av dom två? En annan fråga är finns det någon här som tycker att Ronaldo är bättre än Messi? Då tänker jag inte vem som får ut mest i sitt lag utan vem som är den bättre fotbollspelaren. Om inte, vad är Messi bättre på? (Personligen håller jag Messi högre men är bara intresserad av eran åsikt)

MVH/ Unitedfan
Barcelona Taher (Barça-Red)
2011-10-20 15:14
Skrev precis en krönika om Ronaldinho för dem som är intresserade...

Med tanke på Sevillamatchen om två dagar och Dinhos debutmatch för många år sedan mot dem så kan det vara lägligt att minnas honom...
Barcelona El Kaiser de Michoacán
2011-10-20 13:33
Håller med Frodo till 100%!

För att få straff måste man 99 gånger av 100 falla. Väljer man att stå spelar det ingen roll hur ojust man blir stoppad/sparkad, då får man ändå ingen straff.

Jävligt synd då detta uppmuntrar spelare att slänga sig/filma.
Barcelona Frodo
2011-10-20 12:29
addeh

Att få straff handlar tyvärr inte längre om att bli regelvidrigt stoppad innanför straffområdet. Jag tror att det till stor del handlar om falltekniken och förstärkandet. Två exempel på det är från den här veckan. I Romderbyt hoppade Brocchi dramatiskt upp och fixade straff. Rooney la sig ner och fixade straff efter minsta beröring mot Oletul häromdan.

Det handlar nästan enbart om att falla snyggt på ett överdrivet sätt vid minsta lilla kontakt för att få straff. Messis "problem" är att han inte bryr sig om kontakten utan stirrar sig blind på att göra mål samtidigt som han inte lägger fokus på falltekniken.

Egentligen gör han rätt som försöker köra för fullt innan han blir fälld på riktigt men tyvärr verkar domarna ha fått för sig att alla medel är tillåtna mot Messi innanför straffområdet.
Barcelona !Sergio_ Busquets!
2011-10-20 12:07
Bara jag som tycker att Messis frisparkar har blivit mycket bättre?
Atlético addeh
2011-10-20 11:37
Att Messi inte får straff när han blir trängd mellan två spelare där den ena fäller honom och den andra drar i tröjan är bara helt absurt. Undra vad som egentligen krävs för att vi ska få straff med oss.

Det verkar som alla försöker gå emot oss på alla möjliga sätt.
Barcelona Barca4eva
2011-10-20 10:35
"Xavi the king!", lite fler tecken kan du väl använda...
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: