/spanien/barcelona/forum/11830.aspx/spanien/barcelona/forum/11830.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Hetfield
2011-10-05 13:31
addeh

Inte skördat framgång? Han har ju vunnit copa america och tog sig långt i VM, vad mer ska han behöva göra som ytter? För ett par månader sen så använde du Sanchez fina VM-kval och fina VM som ett argument, men nu använder du samma sak för att förbise Cavani. En sak till, om man kollar på hans mål (youtube) så kommer många av hans mål från vänsterkanten, så han kan vika in och slå bollar. Just saying, han är inte stel och dålig på en kant.

För det andra, du upprepar ju bara det jag sa. Henry är fortfarande en STRIKER i grunden, även om han sökte sig ute på en kant. Villa är fortfarande en STRIKER även om han spelade som ytter i landslaget. Kun är fortfarande en STRIKER trots att han oftast viker in från kanten. Cavani är en STRIKER, även om han spelar som ytter i landslaget, förstår du mönstret? Dessutom så kom Henry knappt förbi någon i Barcelona, hans jobb på kanten var att löpa och vara där när målchanserna kom, inte att dribbla förbi spelare. Likaså Villa.

Jag förstår inte hur eller varför Pep ska ändra på det konceptet, vänsteranfallaren i laget måste vara en målfarlig spelare, dvs. en striker i grunden som även kan spela som ytter. Jag tror att både Rossi och Cavani är där.

Jag är inte Rossis största fan, men inte kan du säga att han är en one-hit-wonder, när han spelar så bär han mer eller mindre Villarreal på axlarna då Nilmar är skit och när mittfältet inte håller. Rossi är en världslirare i rätt miljö, Villarreal är tyvärr för usla för att han ska trivas där spelmässigt.

Gabriel

"Mitt blod pulserar vid tanken på att jag kan bära den vita tröjan, eller en som tillhör ett lika stort lag, säger Cavani till Copa Americas hemsida."

Notera sista biten. Vem tackar nej till Real Madrid? Han har ju knappast en koppling till Barcelona. Lucho spelade där, han är en Barcelona ikon. Özil hejade på Barcelona och spelar i Real Madrid osv. Det är bara ord, tomma ord.

"eller en som tillhör ett lika stort lag"
Atlético addeh
2011-10-05 13:28
1.70 & Heywood

Ska vi värva en mittback måste vi plocka fram den stora plånboken. Ett relativt oprövat kort som Botía tror jag hade fått det svårt med tanke på att Pep föredrar spelande mittbackar och hellre använder sig av mittfältare när det väl kommer till kritan.
Atlético addeh
2011-10-05 13:26
Hetfield

Muniain skulle ju inte värvas som Villas ersättare rakt av. Vi har redan Alexis & Pedro, Iker skulle bli en spelare att rotera med dessa. Väldigt stor skillnad.

Henry sökte sig ofta ut på kanten i Arsenal, ungefär som Kun gjorde i Atlético. Villa spelade på kanten i landslaget långt innan han kom till Barcelona och varit lyckad där. Varken Rossi eller Cavani har skördat nämnvärda framgångar på kanten. Cavani har spelat där, och absolut gjort det okej, men han gör inte i närheten lika många mål där. Dessutom är varken han eller Rossi spelare som tar sig förbi motståndarna. De vill ha bollar serverade.

Förstår inte ens att Rossi kommer på tal. Enligt mig är han lite av en one hit wonder, även om jag med det sagt inte menar att det är en dålig fotbollsspelare.
Barcelona 1.70-ligan
2011-10-05 13:24
håller med Heywood

Visst skulle vi kunna behöva en anfallare men en back känns än mer akut. Det är första hand en sådan värvning jag hoppas på i vinter. I offensiven har vi ju rätt bra täckning, förutom afellays skada då. Hade kunnat tänka mig en mer kortsiktig lösning där i vinter. Men känslan är ändå att vi lär få vänta tills nästa sommar på nya värvningar - oavsett position
Barcelona Hetfield
2011-10-05 13:18
addeh

Haha, du förbiser Cavani och Rossi men tycker att en 18-åring som inte ens har visat lika mycket ska köpas? That doesn't make any sense.

En spelare på vänsterkanten ska vara en striker i grunden, dvs. en spelare som vet hur man gör mål, även om vänsteryttern är en vattenbärare i grunden. Henry och Villa är två strikers, jag tror inte att Pep kommer att ändra på det konceptet genom att spela med två renodlade yttrar sådär.

Sanchez lär konkurrera med Pedro, men även få spela på den andra kanten, men i grunden så kommer Pep att köpa en striker som kan spela på vänsterkanten, en anfallare som även kan springa mycket. Både Rossi och Cavani uppfyller de kraven.
Atlético addeh
2011-10-05 13:10
Hetfield

Både Cavani & Rossi känns som helt onödiga värvningar. Visst, det är bra spelare, men inte spelare vi behöver. Det vi behöver är spelare som är vana att spela på kanten, det är varken Cavani eller Rossi. Den förstnämnde har gjort det i landslaget, men det är knappast där han skördat sina främsta framgångar. I landslaget har Cavani mest varit en slitvarg, en sådan behöver vi inte.

Angående Muniain så tycker jag har är idealisk. Fast som du säger, det vore stort om han blev kvar i Athletic och blev en ikon där. Lyckas Bilbao-klubben behålla alla unga spelare har de något stort på gång, utan tvekan.

Alexis är visst tänkt som Villas ersättare. 250 miljoner för en spelare som skall ersättare en usel Bojan och en ständigt skadad Jeffren? Det köper jag inte. Alexis är värvad för att i framtiden ta en ordinarie startplats.
Barcelona Hetfield
2011-10-05 13:00
addeh

Nej, men låt Athletic få behålla Muniain, han kan bli en ikon i deras lag. Det vore synd om vi nappade en av deras egna ikoner.

Heywood Jablome

Nja, Sanchez är ingen striker, han är en ytter. Sanchez är mer som Jeffren och Bojans ersättare på ett sätt, men jag ser inte honom som Villas ersättare.

Jag tror att Sanchez och Pedro lär rotera en hel del. Jag tror att Botia lär köpas om inte Fontas helt plötsligt får ett genombrott.
Barcelona Heywood Jablome - Por qué, Messi?
2011-10-05 12:58
Alexis Sanchez blir väl Villas ersättare?

Prioriteringarna nästa sommar är inte en offensiv spelare. Vi behöver en mittback.
Barcelona Hetfield
2011-10-05 12:56
Jag tror att Villas ersättare blir antingen Cavani eller Rossi. Möjligen Llorente om Pep går efter att få in en tung anfallare.

Cavani och Rossi lär kosta ungefär lika mycket, även om Cavani lär kosta aningen mer. Rossi har ju fördelen att han vet hur man spelar i La Liga, men jag känner inte att han erbjuder något "nytt", vi har gott om korta och kvicka anfallare. Cavani har fördelen att han är lång och är nog världens bästa anfallare när det gäller att göra mål på ett tillslag, något som inte finns i dagens Barcelona när alla ska passa igenom allt. Nackdelen är hans pris och att hans "tiki-taka" spelen kan ifrågasättas.

Kort sagt, båda erbjuder olika saker. Rossi är ett säkrare kort, men han är "meh" medan Cavani är en större risk, men han kan erbjuda nya saker till laget. Llorente är högst orealistiskt, men man vet aldrig med Pep.

Jag vet att Silly Season snack är löjligt nu, men när Afellay är borta och när Villa blir sämre så får man faktiskt leta efter en ersättare.
Atlético addeh
2011-10-05 12:47
Trots att säsongen precis dragit igång har redan diskuterats en del kring möjliga värvningar i framtiden. Även fast det dröjer till tidigast januari innan någon spelare kommer eller försvinner tycker jag ändå det är ett hett ämne. I alla fall på anfallsfronten. Villa blir knappast yngre och Afellay blir borta väldigt länge. Om inte i januari så lär en anfallare värvas nästa sommar.

Jag personligen hade helst sett att vi gör oss av med Villa nästa sommar. Det känns som enda chansen att kunna casha in för honom, samtidigt som han inte blir särskilt svår att ersätta. Vi har redan Alexis & Pedro som kantspelare, men om jag fick handplocka ytterligare en hade jag valt Muniain. Jag har sett i stort sett alla Athletics matcher den här säsongen och Iker har varit magisk. Han var bra redan förra säsongen, men har nu tagit ytterligare ett kliv i utvecklingen.

Det finns väldigt få spelare som passar in i Barcelona, men Muniain känns idealisk. Han gör sig allra bäst som ytteranfallare, där han kan utmana sin motståndare. Hans inlägg och passningar håller högsta klass, och han är hyfsat målfarlig.

Nackdelen av att värva en sådan ung spelare som Muniain vore signalerna som automatiskt skickas till de unga förmågorna i akademin, Gerard Deulofeu exempelvis. Eftersom Messi, Alexis & Pedro samtliga är relativt unga och har många år framför sig på toppen hade det blivit nog svårt för en spelare som Deulofeu att slå sig in.

Nåja, det var bara en tanke. Å andra sidan hade jag inte haft emot om Muniain stannade i Athletic med alla andra stjärnor och gjorde dem till ett riktigt topplag igen.
Barcelona den närkingska älgen
2011-10-05 10:06
Der Afro

Och folk tycker att Barca får fördelar av domarna hela tiden. Avundsjuka i sin renaste form. Lite roligt att världens två värsta filmare Ronaldo och Di Maria kan ramla utanför straffområdet utan närkontakt och ändå straff när man får sparka hejvillt på Messi i straffområdet utan att det blir straff.
Barcelona Der Afro
2011-10-05 08:39
Att domarna dömt för Real och mot Barca sedan Fascismen tog över i Spanien vet de flesta om. Men har det inte blivit bättre på senare år? Nej inte mycket i alla fall, här är lite fakta gällande hur domarna dömer Barca vs Real:

Since Florentino is the president in Real again, the number of called penalties for Madrid is 23 and for Barca 8.

Med tanke på vårt sjukt offensiva spel är dessa siffor än mer skandalösa. Det hade varit roligt att höra ett Real-fan försöka förklara bort det här.
Barcelona B-Guden
2011-10-05 07:09
addeh

oj oj, om det är så är det katastrof, då vill jag ha en ny tränare om det fortsätter gå dåligt samt ett nyförvärv i januari till Barca B på den position där det behövs mest, jag har inte så jätte stor koll på b-laget så vet inte
Atlético addeh
2011-10-05 00:28
barcetia

Det stämmer det Frodo säger. När B-laget når andradivisionen får spelare under 23 år pendla hur mycket som helst mellan A- och B-lag. Det var därför Thiago kunde spela så mycket i A-lagströjan förra säsongen, exempelvis. Hamnar man i Segunda B igen är det helt andra regler och en spelare får inte medverka i alls många A-lagsmatcher.

Ja, Espinosa & Deulofeu har varit bra när de fått spela, åtminstone den sistnämnde. Tycker Javi varit lite för osynlig i vissa matcher, men man ser att han sitter inne på enormt mycket potential.

Konkurrensen är hård även på mittfältet.
Barcelona barcetia - Asexis7
2011-10-05 00:16
Frodo

Det där visste jag faktiskt inte. Men då borde de ju stanna i Segundan för ifall dom åker ner i Segunda B måste dom vid flera tillfällen så speltid för att få den där edgen av världsklassfotboll som de inte behöver ifall de spelar i Segundan.

addeh

True dat, Rafinha har varit helt magisk faktiskt. Tycker både Espinosa och Deulofeu har spelat på tok för dåligt men när de spelat har båda sett helt klockrena ut, alla gånger. Tello var grym i första matchen trots att han missade straff.
Atlético addeh
2011-10-05 00:07
Frodo

Rafinha har enligt mig varit klart bäst i B-laget den här säsongen. Det är klart att spelare som Jonathan dos Santos & Sergi Roberto sällan gör dåligt ifrån sig med tanke på deras rutin i jämförelse med resterande spelare i truppen, men Rafa känns som den enda som tagit ytterligare ett kliv i utvecklingen. Att han kan spela på flera positioner gör honom bara ännu mer intressant.

Har länge sagt det, men för framtidens bästa vore det spännande att se hur Rafinha skulle klara sig på en kant. Han har alla verktyg som krävs för att lyckas där. En central position lär han knappast få i A-laget i framtiden med tanke på vilka lirare som huserar där för tillfället och vilken ålder alla befinner sig i.

---

Fantastiskt sagt av Claudio Borghi! Kunde inte sagt det bättre själv. Don Andrés är min husgud.
Barcelona Frodo
2011-10-04 23:29
addeh

Jo, det är en hård konkurrens i anfallet i år. Förra året klagade man på att vi inte hade spännande anfallare. Cuenca, Tello och Deulofeu bör få mest speltid på kanterna enligt mig då de har mest talang och presterat bäst hittills också.

Det är rätt intressant att se hur bra Rafinha spelar både som falsk nia och mittfältare. Killen behöver ingen coaching.:P

Alvés - Por Que?

Iniesta höjer kvaliteten och underhållningsvärdet med flera snäpp. Killen är helt magisk.
Barcelona Capitan Puyi
2011-10-04 23:24
Alvés - Por Que?

Tror vi har dagens citat där
Barcelona Alvés - Por Que?
2011-10-04 23:21
Claudio Borghi(Chile coach): "Iniesta is like an erotic dream... when he plays you just want it to go on for a little longer, you don't want it to stop."[Sport.]

Kunde inte beskriva det bättre... För mig så har Iniesta världens mest läckra teknik, går inte att beskriva
Barcelona Frodo
2011-10-04 23:15
barcetia

Enligt mig hade det varit väldigt dåligt att åka ner en division. Segunda A ger spelarna i b-laget möjligheten att pendla mellan a- och b-lag hur många gånger som helst. Segunda B tillåter väl bara 5 eller 10 matcher?

Dessutom erbjuder det bättre motstånd och många talanger är villiga att vänta längre för att slå sig in i a-laget.
Atlético addeh
2011-10-04 23:14
Frodo

Tello är ju en personlig favorit, men jag tycker han är alldeles för ojämn. När han väl är bra är han riktigt bra. Tycker det är knivhårt mellan honom och Deulofeu. Den sistnämnde har alltid hittat på något vettigt när han varit på planen, även om han, som du är inne på, har svårt att värdera situationer väldigt ofta. Han är en frisk fläkt på kanten och även om det inte alltid resulterar i målchanser är det just en frisk fläkt.

Som det vari nu Eusebio format laget helt vridet. När Kiko, Rafinha & Rodri spelat samtidigt har den sistnämnde tagit en central position som spjutspets, medan Rafa släpat bakom och Kiko flankerat ute till höger. Vänsterkanten har således ofta lämnats väldigt tom.

Att Cuenca inte fått mer speltid är ett under. Han var riktigt bra under försäsongen och satt på bänken i A-laget senast. Det måste väl betyda någonting i alla fall.
Barcelona den närkingska älgen
2011-10-04 23:10
Okej, tack för svaren hörni. Det är klart att det är segt att det inte funkar och laget går sämre än i fjol. Jag tror personligen inte att spel i Segundan eller i Segunda B spelar en avgörande roll för talangutvecklingen, vi ska komma ihåg att Thiago och Pedro kom fram när B-laget inte låg i Segundan. Men nu när man gjort en så bra fjolårssäsong med en tränare som på sikt verkar kunna ta över A-laget när Pep är borta och det följs upp med en sämre säsong vill man ju stanna kvar på den höga nivån. Borde inte Eusebio få gå om resultaten inte blir bättre snart?
Barcelona 1.70-ligan
2011-10-04 23:07
Ser att ni snackar om Barca B. Tycker precis som många andra att uttagningarna/rangordningen i anfallet känns helt vriden. Jag har sett merparten av Barca B:s matcher i år och tycker Rafinha, Cuenca, Deulofeu och Tello har varit bättre än de två köpen Kiko och Rodri. Ändå har de två sistnämnda spelat mer än de flesta andra.

Jag kan väl köpa att de fick en hel del speltid i början. De köptes ändå hit och förde med sig en hel del förväntningar. Åtminstone hade jag ganska stora förväntningar på dem. Men ingen av dem har levt upp till dem - särskilt inte Kiko. Rodri har varit OK...

Nu tycker jag de har fått nog med chanser. Sett till vad alla anfallare har presterat bör de inte ligga högst upp på rangordningen. Jag hade spelat med Rafinha, Cuenca och Tello från start och Deulofeu som förste inhoppare. Men Eusebio verkar vilja köra med en striker och då är väl Rodri det enda alternativet.... vi får se vad som händer när Soriano kommer tillbaka. Kanske kan lyfta laget och även få igång Kiko och Rodri. För visst bör de kunna bidra med rätt mycket. Åtminstone mer än vad de gör nu.

Vidare håller jag med Frodo ang. Montoya och framförallt Sergi Roberto. Han har inte alls gjort mig glad i höst och då är han ändå en personlig favorit. Även i mittlåset ser det sådär ut. Det finns så oändligt mycket man kan förbättra i det här laget, som besitter en enorm potential och talang. Men nu måste de snart hamna på rätt köl igen innan det blir för sent. Med tanke på åldern på grabbarna har man inte råd att stagnera för länge.
Barcelona Mangi
2011-10-04 23:01
Känns oerhört skönt att Iniesta, Pique och Puyol är tillbaka efter landslagsuppehållet!!

Då kan vi äntligen gå tillbaka till vår ordinarie elva och sluta upp med dom här jävla laguttagningarna som Guardiola håller på med.
Barcelona barcetia - Asexis7
2011-10-04 22:54
Tror även att många fokuserar på Liga Adelante och att det skulle ses som ett fiasko ifall vi skulle åka ur till Segunda B men det skulle på vissa sätt vara något bra också. Då kan laget spela ihop sig och på ett kollektivt sätt utvecklas, ur det kollektivet kan man då plocka ut stjärnorna, som man gjorde med Thiago. Nästa stjärna skulle då vara Deulofeu.

Klart det är viktigt med bra motstånd för utveckling men det är rent utsagt dåligt ifall Barca B skulle bli krossade av allt motstånd och med tur hålla sig kvar. Hade då hellre velat se dom i Segunda B mot motstånd i sin egen nivå. Dock har det ju inte sett ut på det sättet, man har däremot rullat ut de flesta motståndare och med ren otur förlorat vissa matcher.

Lucho och Eusebio är helt olika tränartyper och är i helt olika nivåer vad gäller sina karriärer. Ut går Lucho, som ändå hade två år som tränare med samma grupp, och in kommer Eusebio, visst, han är Barca-legend, MEN han har ingen tidigare erfarenhet och då kanske inte spelarna tar åt sig på samma sätt som de skulle ta åt sig instruktioner av Lucho.
Barcelona Alvés - Por Que?
2011-10-04 22:53
Muniesa, vänsterbacken har ju tränat ett långt tag nu med A-laget, behövs som backup på vänsterbacken när Abidal börjar gå sönder så ofta.
Barcelona Frodo
2011-10-04 22:44
addeh

Jag håller nästan med dig om allt. Jag tycker att Tello ska gå före Deulofeu i dagsläget då den senare måste värdera situationer bättre samt jobba hårdare i presspelet. Men han bör helt klart vara nummer tre efter Cuenca och Tello och få mycket speltid till skillnad från de enstaka minuter han får i dagsläget.

Precis som Mojito är jag också lite orolig över hur Eusebio kommer att påverka vissa ynglingar. Särskilt Deulofeu med sin något slappa attityd hade behövt en Enrique som hade motiverat honom att jobba hårdare.

Även Sergi Roberto och Montoya har sett tveksamma ut. Det är två spelare som ska gå igenom fas 3 den här säsongen men med fel vägledning lär de stagnera i utvecklingen med dåligt självförtroende. Det finns ett klipp från förra säsongen där Enrique mer eller mindre manar på Montoya en hel match från tränarbänken och blir vansinnig när Montoya tabbar sig. Att Montoya blev uttagen till det spanska landslaget kan till stor del Luis Enrique tackas för.
Barcelona B-Guden
2011-10-04 22:30
Första frågan ang B-laget för mig är.

varför flytta upp Fontas ? Han hade behövts där nu och garanterat utvecklats mer där än vad han gör på bänken nu med Pique Puyol Masken Abidal Busquet och en 3 backslinje mot sig.

Visst pep vill spela in fontas, men han hade kunnat träna med a-laget, och när pep ville spela han i nån match kunde han lika gärna ta upp honom från B-laget.

Andra frågan, Varför köper man inte in en rutinerad herre ? Det är det som varit bra förut rutinerade med yngre talanger. Jag önska att man ersatt thiago med en rutinerad herre och Nolito med en rutinerad herre.

3 frågan finns det nån viss ålder på spelarna i b-laget ska få kunna spela i B-lagett men få spela med A-laget också ? har hört att om man är x antal år får man inte spela med b-laget och tas upp från b-laget
Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
2011-10-04 22:24
Älgen

Jag tror att det handlar om avsaknaden av Nolito och Soriano som producerade enormt mycket framåt förra säsongen. De ska nu ersättas av de helt nya Kiko & Rodri - vilket inte fungerat särskilt bra.
Det är målproduktionen som inte infunnit sig denna säsong.

Att Romeu, Fontás och Thiogo "försvunnit" tror jag spelar mindre roll. De spelade inte så värst mycket ändå utan var endera skadade eller satt på bänken/läktaren i A.laget.

Sen ska man så klart också nämna Eusebio. Att jämföra honom med Lucho är som att jämföra minimjölk med buffelmjölk. Enrique vet hur man sätter sin prägel på ett lag, Eusebiu verkar mest förvirrad överlag och saknar karisma.

Frågan är vad detta får för påverkan långsiktigt, dvs om det grusar vissa spelares chanser att ta steget upp till fas 2 i utvecklingen.
Atlético addeh
2011-10-04 22:18
den närkingska älgen

Det är väl inte en av de anledningarna du rabblade upp, utan snarare en blandning. Tycker dock den största skillnaden gentemot förra säsongen är mannen på tränarbänken. Jag trodde inte på Eusebio inför säsongen, och jag gör det desto mindre nu. Han är inte i närheten av den tränaren Luis Enrique är.

Thiago spelade inte särskilt mycket med B-laget ifjol så hans frånvaro är inte så märkbar. Fontás däremot, som ofta bar kaptensbindeln, saknas. Men det är inte försvaret som läckt, utan snarare målskyttet som inte lossnat. Bartra & Sergi Gómez kompletterar varandra bra i mittförsvaret och så länge inte Armando spelar funkar det.

Romeu var skadad ganska mycket förra säsongen men han hade garanterat varit ordinarie om han vore kvar och då ingen naturlig ersättare finns ser jag honom som ett väldigt stort avbräck. Men som sagt, han var skadad mycket ifjol och då klarade dem sig galant.

Håller med Frodo på hans punkter. Soriano & Nolito saknar något enormt där framme, både för kreativiteten i spelet och när det gäller målproduktionen. Fast det leder å sin sida till det största problemet, Eusebio, som enligt mig och många fler matchat laget helt fel under inledningen av säsongen.
Annons: