/spanien/barcelona/forum/11828.aspx/spanien/barcelona/forum/11828.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Grace/Wastelands
2011-10-20 16:52
Men ändå föredrar du Ronaldo som inte nog med att han är en sämre fotbollsspelare även gnäller, filmar, är egoistisk och spelar stundtals fult?
DivineNerd(Man utd fan)
2011-10-20 16:49
Skriver under på det Hetfield sa. Personligen så tror jag också (svårt att veta) att Messi är relativt beroende av sin omgivning. Skulle t.ex. föredra Ronaldo i Manchester united före Messi. Med det sagt så skulle han säkerligen ösa in mål i vilket lag som helst men jag tycker verkligen att Pep har lyckats få ut allt ur Messi, har svårt att se någon annan lyckas lika bra. Det jag älskar med Messi är hans ödmjukhet och att han alltid spelar schysst. Han filmar aldrig, ber om ursäkt om han går in för hårt(vilket sällan sker) och klagar inte på domaren.

Grace/Wastelands
''Xabi Alonso och Pirlo är ganska mediokra.''
Vad pratar du om? Är du på riktigt? I vilket perspektiv är dom mediokra? Blir så trött när folk kallar världsklasspelare för mediokra. Med dina mått mätta finns det runt 20 fotbollspelare i världen som är bättre än ''mediokra'' vilket vore absurdt. Personligen så tycker jag att tex Toulalan i Malaga är en bra spelare, men enligt dig bör han alltså vara riktigt riktigt dålig eftersom att Xabi och Pirlo är ''mediokra''.
Grace/Wastelands
2011-10-20 16:38
DivineNerd

Xabi Alonso och Pirlo är ganska mediokra. Xavi är det inte. Men en ytteranfallare i Barcelonas spelsystem bör väl ändå till viss del mätas utifrån hur mkt mål och assist han gör? Messi och Ronaldinho har någorlunda liknande positioner. Messi gör ungefär dubbelt så mycket poäng som Ronaldinho gjorde under sin prime.

Jag bryr mig föga hur spektakulär Ronaldinho var, tycker Messi är ganska spektakulär också, men en spelare som gör 18 överstegsfinter blir väl endast spektakulär om hans finter är lyckade och leder till något. Jag har aldrig varit en del av hypen kring Ronaldinho och tänker inte låta mig glida med i den när folk 6 år senare sitter och skriver krönikor om hur bra han var och jämfär honom med Messi som i mitt tycke är hästlängder bättre än Ronaldinho var i sin prime. Däremot tänker jag inte sitta och försöka övertyga folk om att Messi är bättre mer, det har jag gjort förrut, men då blir folk här alltid så fyllda av nostalgi och romantik och blir tämligen omgående arga och börjar kalla mig för en idiot etc som inte borde nedvärdera Ronaldinho. Så jag drar mig för den debatten i och med detta inlägget. Man får ta seden dit man kommer nr man hänger på Svenska fans. Mob rules.
Barcelona Hetfield
2011-10-20 16:30
Messi är en betydligt effektivare spelare än Ronaldinho, men Ronaldinho var samtidigt (under hans prime) en bättre spelare enligt mig. Jag tror att vissa har glömt bort hur bra Ronaldinho var när han var som bäst, dessutom betydde Ronaldinho mer för sitt lag än vad Messi gör idag. Jag påstår inte att Messi är oviktig, men om man tar bort Messi från dagens Barcelona så har man fortfarande ett lag som kan vinna CL, jag tror inte att vi hade vunnit så många stora titlar utan Ronaldinho.

Det är en svår diskussion, men Messi är en större spelare om man ska se till alla åren, men inte ens Messi är bättre än Ronaldinho under hans "prime".
Barcelona Hovås IF
2011-10-20 16:18
Är det spikat vilken dag o tid Barca spelar mot Mallorca? Någon som vet när?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Heywood Jablome - Por qué, Messi?
2011-10-20 16:16
Barca4eva.

Det är väl inte så konstigt. Han kan ju inte jämföras med Cristiano Ronaldo längre. ;-)
Barcelona MVP - 2011
2011-10-20 16:15
Tror folk missuppfattar Ronaldinhos storhet gentemot Messis. Ronaldinho var mycket mer underhållande i sitt spel vilket uppskattades av ALLA fotbollssupportrar i världen. Nu menar jag inte att Messi spelar tråkigt (jag älskar den killen), men killen sprutar in mål mer än vad han målar konster och det uppskattar andra supportrar. Det handlar helt enkelt om på vilket sätt man ser fotbollen på =)

P.s. Matchen mot Racing förra helgen t.ex. bjöd Messi på mer konster än tidigare. Även igår.
Barcelona Heywood Jablome - Por qué, Messi?
2011-10-20 16:12
DivineNerd.

Messi och Ronaldinho är två spelare som var före sin tid under respektive storhetstid. Barcelona är bättre idag än vad Barcelona var under Ronaldinho, men Barcelona blev också bättre genom att Messi presterar på det sättet som han gör.

När vi i framtiden kommer att se tillbaka på det här fantastiska laget kommer Messi att vara spelaren som det kommer att talas mest om. Där efter Xavi, Iniesta, Puyol... listan kan göras lång.
Barcelona Barca4eva
2011-10-20 16:11
Ronaldinho vs Messi IGEN?!?! Herregud...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Qanii
2011-10-20 16:06
Ronaldinho(som bäst) och messi är två gudabenådade spelare på alla sätt. Varför måste man välja vem som är bäst mellan dessa två? Sen så måste man ha en viktigt sak i åtanke dagens Barcelona och den som ronaldinho spelade i skiljer sig lite va ? Sen så var inte Barcelona undisputed så som de är idag! Ronaldinho fick barcelona att växa några storlekar, precis som messi gör idag men skillnaden är att han(messi) har bättre bas/grund en va ronaldinho hade den första tiden i alla fall. Sen så har ju messi utvecklats så enormt mycket så kanske skulle han kunna göra det ronaldinho gjorde i barcelona... Jag är glad och tacksam att vi haft Ronaldinho i klubben och att vi har messi nu.
DivineNerd(Man utd fan)
2011-10-20 15:56
Kan även lägga till att det är ganska naivt att räkna mål/assist. Förutsättningarna är helt olika eftersom att Messi spelar i ett lag som dominerar världsfotbollen vilket Ronaldinho inte gjorde.
DivineNerd(Man utd fan)
2011-10-20 15:44
Grace/Wastelands

Jag ska förtydliga: Endast när fotbollsspelare kan transportera bollen från eget målområde in i motståndarnas mål handlar fotboll som du sa ''Tja, att göra mål och assist. Och det är väl det som i slutändan fotboll går ut på?'' Puyol är inte jätte bra på att göra mål, kontra inte med att säga att antingen så stoppar du mål eller så gör du mål, eller så assisterar du mål beroende på din roll. För i så fall är spelare som Xavi, Xabi Alonso, Pirlo osv mediokra.
Grace/Wastelands
2011-10-20 15:40
DivineNerd(Man utd fan)

Bojans uppgift är att göra mål. Puyols är att försvara. Således bör väl Bojan jämföras med anfallare och Puyol med backar. Det förstod inte du?

Kolla då Messis mål mot Getafe, eller mindre alla hans tidiga mål i karriären. Och hur ofta gjorde Ronaldinho mål genom att transportera bollen från ena planhalvan till den andra?
Messi slår väl fler assist per säsong än Ronaldinho gjorde, och då var Ronaldinho ändå mer tillbakadragen än Messi. Dessutom har Messi nu varit bättre än Ronaldinho fler år än Ronaldinho ens var riktigt bra i sin karriär.
Andreas-
2011-10-20 15:38
Jag älskar Ronaldinho o glömmer aldrig hans insatser i FC Barcelona, men det finns inte en enda chans att han var bättre än Messi är och varit dem senaste åren.
DivineNerd(Man utd fan)
2011-10-20 15:35
''Vad är Messi bättre på? Tja, att göra mål och assist. Och det är väl det som i slutändan fotboll går ut på?''

Jag skulle vilja se Messi transportera bollen från eget straffområde in i motståndarnas mål. Med ditt argument är Bojan en bättre spelare än Puyol.

En roligt notis som inte alls har med det här att göra är vad Real fansen på SF diskuterar, det är skrattretande att titta därinne. Förstår inte hur denna ekvation går ihop: Ronaldo är mycket bättre än Messi som suger utan Xavi och Iniesta men Barcelona skulle åka ur La liga utan Messi.
Grace/Wastelands
2011-10-20 15:28
Hur skulle Ronaldinho vara större än Messi? Vad har han presterat bättre?

Bättre på allt? Konstigt då att Messi gör cirka 70-80p per säsong. Hur tänker du då att Ronaldinho är bättre än allt? Messi kan vara usel på allt enligt folk, gör han 80p per säsong så har han ju uppenbarligern varit bättre än alla andra i Europa. Då spelar väl hans stats på Fm11 föga roll?

Förstår inte det där argumentet riktigt, bättre på allt? So what? Om det inte används till något är ju spelaren i slutändan inte så jävla bra.

Vad är Messi bättre på? Tja, att göra mål och assist. Och det är väl det som i slutändan fotboll går ut på?
DivineNerd(Man utd fan)
2011-10-20 15:23
Tänkte på en sak.. Många Barcelona fans hävdar att Messi skulle vara den bästa genom tiderna, det är det väldigt få andra som skulle skriva upp på. Om det är någon på detta forum som tycker det så skulle jag gärna vilja höra räknar ni då in ''storheten'' hos en spelare eller är det endast hur bra den är (även om det är under en kort tid) Många säger att det är omöjligt att jämföra Messi med 50-talets spelare eftersom fotbollen har förändrats så mycket. Det håller jag med om, men däremot anser jag att det finns ett antal spelare bara det senaste decenniet som är både större och bättre spelare än Messi. Tänker då på Zidane, Ronaldo och Ronaldinho. Denna fråga är öppen till er alla, varför tycker ni att Messi är bättre än vad Ronaldinho var under sina glansdagar hos er som ni bör kunna relatera till enkelt?(Om ni nu tycker detta)För i mina ögon så är Ronaldinho bättre på i stort sett allt: bättre skott, bättre splitvision och speluppfattning, bättre teknik, bättre passningsspelare och snabbare. Hur ser ni på detta, vem är den bästa av dom två? En annan fråga är finns det någon här som tycker att Ronaldo är bättre än Messi? Då tänker jag inte vem som får ut mest i sitt lag utan vem som är den bättre fotbollspelaren. Om inte, vad är Messi bättre på? (Personligen håller jag Messi högre men är bara intresserad av eran åsikt)

MVH/ Unitedfan
DivineNerd(Man utd fan)
2011-10-20 15:23
Tänkte på en sak.. Många Barcelona fans hävdar att Messi skulle vara den bästa genom tiderna, det är det väldigt få andra som skulle skriva upp på. Om det är någon på detta forum som tycker det så skulle jag gärna vilja höra räknar ni då in ''storheten'' hos en spelare eller är det endast hur bra den är (även om det är under en kort tid) Många säger att det är omöjligt att jämföra Messi med 50-talets spelare eftersom fotbollen har förändrats så mycket. Det håller jag med om, men däremot anser jag att det finns ett antal spelare bara det senaste decenniet som är både större och bättre spelare än Messi. Tänker då på Zidane, Ronaldo och Ronaldinho. Denna fråga är öppen till er alla, varför tycker ni att Messi är bättre än vad Ronaldinho var under sina glansdagar hos er som ni bör kunna relatera till enkelt?(Om ni nu tycker detta)För i mina ögon så är Ronaldinho bättre på i stort sett allt: bättre skott, bättre splitvision och speluppfattning, bättre teknik, bättre passningsspelare och snabbare. Hur ser ni på detta, vem är den bästa av dom två? En annan fråga är finns det någon här som tycker att Ronaldo är bättre än Messi? Då tänker jag inte vem som får ut mest i sitt lag utan vem som är den bättre fotbollspelaren. Om inte, vad är Messi bättre på? (Personligen håller jag Messi högre men är bara intresserad av eran åsikt)

MVH/ Unitedfan
Barcelona Taher (Barça-Red)
2011-10-20 15:14
Skrev precis en krönika om Ronaldinho för dem som är intresserade...

Med tanke på Sevillamatchen om två dagar och Dinhos debutmatch för många år sedan mot dem så kan det vara lägligt att minnas honom...
Barcelona El Kaiser de Michoacán
2011-10-20 13:33
Håller med Frodo till 100%!

För att få straff måste man 99 gånger av 100 falla. Väljer man att stå spelar det ingen roll hur ojust man blir stoppad/sparkad, då får man ändå ingen straff.

Jävligt synd då detta uppmuntrar spelare att slänga sig/filma.
Barcelona Frodo
2011-10-20 12:29
addeh

Att få straff handlar tyvärr inte längre om att bli regelvidrigt stoppad innanför straffområdet. Jag tror att det till stor del handlar om falltekniken och förstärkandet. Två exempel på det är från den här veckan. I Romderbyt hoppade Brocchi dramatiskt upp och fixade straff. Rooney la sig ner och fixade straff efter minsta beröring mot Oletul häromdan.

Det handlar nästan enbart om att falla snyggt på ett överdrivet sätt vid minsta lilla kontakt för att få straff. Messis "problem" är att han inte bryr sig om kontakten utan stirrar sig blind på att göra mål samtidigt som han inte lägger fokus på falltekniken.

Egentligen gör han rätt som försöker köra för fullt innan han blir fälld på riktigt men tyvärr verkar domarna ha fått för sig att alla medel är tillåtna mot Messi innanför straffområdet.
Barcelona !Sergio_ Busquets!
2011-10-20 12:07
Bara jag som tycker att Messis frisparkar har blivit mycket bättre?
Atlético addeh
2011-10-20 11:37
Att Messi inte får straff när han blir trängd mellan två spelare där den ena fäller honom och den andra drar i tröjan är bara helt absurt. Undra vad som egentligen krävs för att vi ska få straff med oss.

Det verkar som alla försöker gå emot oss på alla möjliga sätt.
Barcelona Barca4eva
2011-10-20 10:35
"Xavi the king!", lite fler tecken kan du väl använda...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Xavi the king !
2011-10-20 09:38
VizzlA-"Tots Units Fem Força"

Tycker du förklarar det helt rätt visst snyggt att Messi gör som han vill på plan chippar målvakten och det men tycker vi borde sätta dit våra lägen det kan kosta oss om vi inte gör mål spelar ingen roll om vi kontrollerar hela matchen vi såg det mot Milan därför vi måste göra mål och inte bara leka framför målet. Dock tycker jag att det är tråkigt att dom inte ger Thiago chansen nu när fabregas har varit skadad med borde han fått hoppa in tycker jag !
Barcelona 1.70-ligan
2011-10-20 09:09
Villas avslut var i alla fall distingt. Sen måste jag hylla hans förmåga att benda in bollen i ett av hörnen. det blev inget mål på det viset igår men han var nära... Enligt mig äre få i världen som är bättre än Villa på just det
Barcelona VizzlA-"Tots Units Fem Força"
2011-10-20 07:42
Ett problem som jag märkt att vi har är att i varenda bra läge/friläge då ska målvakten rundas varenda jävla gång..fan slå in boll jäkeln. (pedro igår blandannat), Messi det är snyggt när du chippar över målvakten och du lyckas ofta med det, men bli lite mer distinkt i avsluten när du har chansen. Det gäller även framför allt pedro, som har en jäkla bössa men uttnytjar inte den fullt ut...

Aja har aldrig sett en match med så många bra lägen med ett resultat på 2-0..
4-5 mål vore godkänt men i underkant.
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2011-10-20 02:21
När t o m Marca undrar hur Messi inte kan få med sig straffar så inser man att man har ett problem.

Marca skrev om det efter Santander-matchen och ikväll skriver de också om det. Den här gången valde Messi att stå upp för han vet att han ändå inte får med sig straff. :)

Tycker att han bevisar ikväll att han inte filmar. Ramlar han så är han träffad. Hoppas det blir en läxa för domarna i framtiden. Enda storstjärnan som faktiskt inte filmar och han straffas för det. Löjligt!
Barcelona FcB - I Motgång Och Framgång!
2011-10-20 01:11
Grabbar är det någon som har lust att lira lite fifa 12 på ps3?
Barcelona Larsson1333
2011-10-20 01:02
Jag anser att vi har bättre spelare som kan fylla hans plats, att han är överflödig.

Tjatet om att han ger en extra dimension i huvudspelet osv orkar jag inte med längre, vi kan istället ha en spelare som behärskar passningsspelet bättre och får det att flyta vilket är det viktigaste för mig.
Annons: