/spanien/barcelona/forum/11826.aspx/spanien/barcelona/forum/11826.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Hetfield
2011-10-06 19:37
Ja, om spanska förbundet fick styra över Spaniens lagar så hade nog våldtäktsoffret också fått fängelse för att hon/han var där när det skedde.

Idioter. Om jag petade någon i ögat så hade jag fått en smäll, vad gjorde Tito? Han puttade bara ifrån honom.
Atlético addeh
2011-10-06 19:23
Hetfield

Jag tycker det är mer häpnadsväckande hur man kan få böta €600 och bli avstängd en match för att bli petad i ögat. Helt otroligt.
Barcelona CULEEEE- mrfaariis
2011-10-06 18:58
F*ck LfP och hela spanska fotbolls förbundet
Barcelona Hetfield
2011-10-06 18:48
Hur kan man få två matchers avstängning när man petar någon i ögat? Det var ju helt oprovocerat och läget var redan spänt. Spanska förbundet upphör aldrig att förvåna.
Barcelona Hetfield
2011-10-06 18:46
Jag tänkte väl att det låg något väldigt skumt bakom det, hur kan Pep bli avstängd för att han påpekar att domaren hade fel? Det är ju något som diktatorer gör.

Det är äcklande att man ger en sådan makt till en person som är så subjektiv.
Atlético addeh
2011-10-06 18:33
elbraco

Så har det alltid varit och som det ser ut nu kommer det även fortsätta så. Alltihop är bara helt absurt.

Exemplet Heywood tar upp med Guardiola är slående. Det är något som inte står rätt till där uppe.
elbraco - Bojan y Thiago
2011-10-06 18:25
Heywood

det där är ju jävligt intressant. man undrar ju hur högt upp i reals payroll denne rafael alonso sitter. förvånar ingen att hufvudstadsklubben har vänner på höga ställen.
Barcelona L.A.M Nr 10
2011-10-06 15:52
Vi ska komma ihåg att vi köpt Cesc som är väldigt skadebenägen och har varit det hela sin Arsenalkarriär. Iniesta får också ofta skador. Sánchez landade väldigt oturligt, Villa och Abidal är bara borta en vecka. Afellay har också haft skadeproblem. Jag tror inte det är något fel på fystränarna utan mer en blandning av sönderhackad försäsongsträning med med många resor, Copa América och landslagsuppehåll direkt när ligan startar tillsamans med tillfälligheter. För tillfället så är skadorna inte så långvariga förutom i Afellays fall så när ligan drar igång igen och efter kanske någon vecka mer så är förhoppningsvis vår trupp nästan tillbaka till sin vanliga form.
Atlético addeh
2011-10-06 15:41
Hetfield

Jag tycker ändå Pep roterar så pass mycket att spelare inte ska behöva skada sig på grund av slitage eller hård matchning. Spelar man på den här nivån ska man klara ett par matcher i veckan, åtminstone tre matcher på två veckor.
Barcelona Heywood Jablome - Por qué, Messi?
2011-10-06 15:35
Intressanta tweets från http://twitter.com/#!/fcbarcelonanews där de har skrivit om disciplinnämnden:

Disciplinary committee that gave a lenient ban to Mourinho also cleared Luis Figo in 2005 when his challenge ended career of Cesar Jimenez.

Two years earlier when Real Madrid's Michel Salgado was hacked by Sevilla's Pablo Alfaro the committee wasn't so lenient.

Four match ban was imposed on Alfaro and Salgado recovered the next week.

When proceedings were opened against Mourinho and Vilanova for their misconduct in SuperCopa, Alonso was appointed as judge instructor.

The same Rafael Alonso who asked that Pep Guardiola should be banned for 2-5 years after the incident with referee Clos Gomez one year ago.

Detta är verkligen makalöst. Hur i helvete kan disciplinnämnden överlåta ärendet till endast en person? Tydligen är det Rafael Alonso som ensam har tagit beslutet. Han var ju väldigt högljud när Guardiola gick på domarna efter Almeria-matchen för två år sedan då han blev utvisad. Guardiola anklagade domarna för att ha använt sig av lögner i matchrapporten när de skrev om att anledningen till varför han blev utvisad.

Rafael Alonso yrkade då på det högsta straffet. Avstängd från fotbollen i 2-5 år och han vill också att Guardiola skulle få böta 30 000 euro. Som tur är bestämde disciplinnämnden tillsammans den gången och straffet blev endast böter.

Och nu ger han Mourinho endast två matcher. När det tydligt står i reglerna: Minimala förseelserna ska ge 1 till 3 matcher och dåligt uppförande ska ge 4 till 12 matcher.

Betedde sig inte portugisen dåligt? Åt helvete.


Barcelona Abbe.
2011-10-06 14:38
Hetfield

Det handlar inte bara om pengar i fickan vid samma tillfälle som man anländer till USA - utan man sprider ut "Barcelonismon" i andra delar av världen som på sikt genererar i mer pengar.

Du har rätt i det du säger; fotbollen blir mer och mer en produkt.
Coach pep-
2011-10-06 13:49
Rambla~

Tack för info, jag var felinformerad.
Barcelona Hetfield
2011-10-06 12:47
Givetvis är det pengar, men samtidigt så tjänar man inte SÅ mycket att man ska behöva slita ut spelarna sådär? Jag tror att intresset för Barcelona är fortfarande skyhögt i Europa, man behöver ju inte åka till Asien och USA bara för att tjäna ett par miljoner. Men det är väl så fotbollen har blivit, en produkt.
Barcelona L.A.M Nr 10
2011-10-06 12:43
Vi har ju haft ännu tunnare trupp tidigare säsonger men inte såhär många skador. Jag tror att det handlar om en dålig försäsong tillsamans med tillfälligheter. Tror inte vi kommer ha såhär många skador resten av året då spelarna tränat upp sig.
Grace/Wastelands
2011-10-06 12:36
Försäsongen är ju dessvärre enda tiden på året laget är mobilt då det inte är bundet till ett spelschema. Och därmed tycker presidenter och dylikt att man ska åka runt som ett karnevaltåg över världen och tjäna pengar vilket i det närmaste alltid förstör det sportsliga på ett eller annat sätt.

Tragisk utveckling av fotbollen, men det är ju bara en skildring av samhället i stort. Mycket vill ha mer.
Barcelona Gonzalez_Barca
2011-10-06 12:33
Hetfield

Jag förstår inte varför man kan hålla försäsongen till endast Europa, varför ska man åka till Asien och USA för?

$$$
Barcelona Hetfield
2011-10-06 12:32
Skadorna beror väl på främst två saker, det är en tunn trupp och en helt onödig försäsong. Tunna truppen innebär ju att alla får speltid så att alla blir nöjda i laget, men samtidigt så innebär det att spelarna matchas hårt. Onödig försäsong är ju alla resor och matcher i värme.

Jag förstår inte varför man kan hålla försäsongen till endast Europa, varför ska man åka till Asien och USA för?
Barcelona Shanghai - You Can't See Me
2011-10-06 09:33
Kan nån översätta vad han säger om Messi och Xavi ?
Barcelona VizzlA-"Tots Units Fem Força"
2011-10-06 08:58
Stämmer det att dom löjliga avstägningarna på mourinho och tito gäller bara för Supercupmatcher..(tito borde inte fått någonting mourinho borde fått 5 + matcher och det i La liga)
Barcelona Rambla~
2011-10-06 08:29
Coach pep-

Du tänker på Paco Ayestarán, som tidigare var assisterande och fystränare hos Liverpool tillsammans med Benitez. De två jobbade tillsammans redan på den tiden när Benitez var i Tenerife och sedan Valencia. Denne Paco gick aldrig till Barcelona. Han var i Benfica en säsong och sedan i Valencia i en säsong. Något läkarteam har Barca verkligen heller inte värvat från Liverpool. Ricard Pruna har varit chefsläkare sedan Rijkaards tid.

Barcas fystränare Lorenzo Buenaventura och Paco Seirul•lo är bland de bästa man kan ha.

De tog faktiskt upp skadeproblemen i Barca i senaste Revista de la liga. De trodde att mycket berodde på den halvtaskiga försäsongen. Det är under den perioden spelarnas muskler ska stärkas för de kommande säsongen. Många träningar fick ställas in pga klimatet, allt för varmt i tex USA att träna. Copa America är en annan bov. För vissa spelare blev de två supercup-matcherna en försäsong.

Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2011-10-06 03:12
Inte så konstigt när Barca går till CL- och CdR final och vinner ligan med den koncentrationen de gör det på. Barca spelade mest matcher av alla lag i Europa förra säsongen. Många får knappt vila, Messi, Mascherano, Alves och flera andra spelade även i Sydamerikanska mästerskapet.

Någon ordentlig vila har faktiskt inte våra spelare fått sen Guardiola tog över, mycket tack vare att vi går så långt i alla mästerskap och att nästan alla våra spelare är ordinarie i sina landslag. Det tar på krafterna hos de äldre som Xavi och Puyol och våra spelare är knappast några muskulösa kraftpaket och får hårda smällar av alla lag.

Det här med skador är en blandning av otur och ren logik hur dumt det än låter. Iniesta är tillbaka, Abidal nästan där, Cesc är nog tillbaka till nästa veckas ligamatch, Pique och Puyol likaså.

Alexis upp till 1 månad kvar, Villa oklart men borde inte vara så länge ändå. Afellay ser vi nästa säsong.

Ändå leder vi ligan och CL-gruppen måste tilläggas!
Coach pep-
2011-10-06 00:10
tarrak

Ja, Barcelonas medicinska team kan man ju knappast klaga på. Har för mig att Barca värvade ett läkarteam från Liverpool (eller om det var en fystränare) varefter skadorna hos Liverpool ökade markant och vice versa i Barca. Så på den fronten borde det inte finnas några frågetecken.

I alla fall så syftade jag mer på att Barcaliret på sätt och vis är skonsamt och minskar chansen för skador under match eftersom det ständiga bollförflyttandet och massiva bollinnehavet gör att man slipper fysiskt spel och närkamper. Motståndarna tittar på (förutom när Mourinho står för motståndet och tycker att misshandel är okej). Den enda i elvan som har någon chans att brottas med motståndare och vinna närkamper i anfallsväg är Messi.

Iofs så uppkommer långt ifrån alla skador under en säsong efter fysiska sammandrabbningar under match men hur som helst så tror jag det faktum att bollen alltid är i Barcas ägo och att man anfaller man lugnt och metodiskt gör att skaderisken minskas. Inte lär den öka iallafall. Det finns ju inget annat lag som använder sig av så lite fysik som Barca under matcher. Om man skiftar kanal från en Barcamatch till vilken annan som helst är det som att gå från en teaterföreställning till ett slagfält.
Barcelona tarrak
2011-10-05 23:02
Coach pep

Nej självklart är det inte bara tur att vi har drabbats av väldigt få skador under Pep. Han införde en helt annan mer noggrann och vetenskapligt grundad träningsstrategi med fler fystränare och större användning av tekniska redskap för olika tester. Det är bara se hur Messi gick från glaslirare till Stålman med Juanju Braus hjälp.

Jag vände mig bara mot de som verkar hitta någon abnormalitet i att Barcelona drabbas av en fyra-fem skador. För mig är det ingen anledning till att leta orsaker i yttre omständigheter (även om jag är säker på att Pep och gänget undersöker saken), utan snarare normalfallet för hur det brukar se ut hos de flesta klubbar.
Barcelona Barcadinho.
2011-10-05 22:26
Jag tycker inte heller att vår skadelista är så ovanligt lång. Tittar man på andra lag så ser man att det händer samma sak i alla klubbar i vissa perioder. Just nu har t ex också Milan, Arsenal och i viss mån United också rätt många eller många skadade spelare borta. Viktiga spelare som Rooney eller Cavani redan missat matcher pga skador.

Det är klart att en försäsong är också en faktor, men inte bara den enda. Det finns många faktorer.
Med vissa spelare är det dessutom en ackumulerad situation. Som t ex med Cesc eller Inietsa som deras skador återkommer emellanåt. Kroppen är inte helt hundra, även om man är tillbaka till spel efter rehab.
Ibland kan det också bero på rent otur som t ex med Alexis. Sättet som han landade i tacklingen såg på en gång inte bra ut.

Vi har snarare haft tur med skador tidigare.
En faktor är också som nämns nedan att vår spelstil är energisnål. Det hjälper förstås att undvika skador. En annan faktor kan vara ett bra fysprogram eller tom vädret kan vara en faktor, men återigen också tur.

Det är som i naturen. T ex, Vissa somrar blir ovanlig regniga och kalla. Samma sak med en fotbollslag. Inga stora och många skador tre år - då kan man förvänta sig något annat fjärde året.
Coach pep-
2011-10-05 22:00
tarrak

Håller med om att vi haft tur med skador senaste åren, men jag undrar om det bara är tur? Jag tycker att sättet vi spelar på är en av anledningarna till att vi har mindre skador än andra storlag. Syftar på det massiva bollinnehavet och att tiki-takan inte ger särskilt mycket tid för motståndare att tackla våra spelare, då våra spelare allt som oftast tar emot bollen och släpper iväg den till näste man direkt. Hur ofta ser man t.ex. Messi nuförtiden gå på egna räder? Han väggspelar sig igenom motståndarna istället. Vi spelar ingen direkt fotboll där spelare divar och blottställer sig för tacklingar, utan bygger upp anfallet väldigt långsamt medan motståndarna backar hem och väntar in. Är inte säker men tror detta har spelat in i varför skadehistoriken blivit grönare under Pep.
Barcelona tarrak
2011-10-05 21:19
Sen tycker jag inte att de skador vi drabbats av är anmärkningsvärda, tvärtom har vi blivit bortskämda under senare år med avsaknaden av skador. Minns exempelvis hur Madrid hade ett tvåsiffrigt antal samtidigt på skadelistan under Schusters sista tid i klubben.

Men visst, det är en oroväckande start på säsongen och det blir tufft för vår slimmade trupp om det här fortsätter.
Barcelona barcetia - Asexis7
2011-10-05 21:15
1.70-ligan

Om vi utgår ifrån ditt argumenteringspunkt(att Tevez inte är helt fuckt och att vi hade haft oändligt mycket pengar så hade jag fortfarande inte köpt Tevez. Han är för det första, alldeles för mobil(svenska ordet? help me somebody!) och för det andra, är han alldeles för lik David Villa annars för att kunna ge oss ett annat alternativ. Man kan sammanfatta Tevez som en hybrid mellan Samuel Eto'o och Zlatan Ibrahimovic.

Vad Pep alltid letar efter och vad jag tycker är udnerbart, är nya alternativ. Frågan är, vilken ny dimension hade Tevez tillfört? Nada tror jag. Däremot hade det varit intressant att försöka med en mer hårt jobbande Zlatan Ibrahimovic, som t.ex Fernando Llorente eller hör och häpna, Kevin Davies. Men i.om detta redan är ett misslyckat exempel, och vi vet med ganska stor säkerhet att två ballhoggers nästan alltid blir misslyckat, så är det högst osannolikt och ganska dumt att köpa en lång, stor stark forward. (som spelar mer än 70% från start)

Anledningen till att vi köpte Alexis Sanchez imo är för att Pep insåg att när det kommer en formsvacka bland forwardsen(vanligtvis tenderar detta att hända samtliga 3, MVP, under samma tillfälle åtminstone 2-3 matcher per år) så har man en spelare som på riktigt kan utmana, och komma bakom backlinjen för att göra ett s.k FIFA mål. Ni vet det där jobbiga målet när man kommer förbi backlinjen och slår en passning snett bakåt så att den mötande spelare lätt kan peta in den.. ja, såna där mål. Denna dimension fanns med 2008/2009 med Thierry Henry.

En annan möjlig dimension som jag tänkte på denna sommaren var att man köper Sanchez och Rossi/Mata. Rossi/Mata endast för anledningen att dessa kan spela både kantspelare(i Rossis fall ytterforward) och centralstrikers. Och nej, ni som tror att jag sitter och säger att Mata är en central striker a'la Dider Drogba. Men en falsk nia hade Mata mycket gärna kunnat vara och det hade lagt en helt annan, mycket äcklig(på ett positivt sätt) dimension. Med

Sanchez - Mata - Messi

eliminerar vi alla typer av central punktmarkering a'la Pepe på Messi. Pepe ställs nu inför ett dilemma, ska han följa Messi, som han av Mourinho blivit guidad att punktmarkera och brutalt misshandla, eller ska han stanna kvar i mitten? Stannar han kvar i mitten, ökar risken markant för att Messi bryter in och kommer till ett läge LÄNGRE upp på banan. Följer han med Messi, öppnas det otroligt mycket plats för Xaviesta/Fabriago att make the magic.

Tror vi på det sättet hade uppnått ännu en 5-0are mot Real. Wall of text, I know, sorry, men orkar inte plugga mer och detta var min enda utväg :-P
Barcelona tarrak
2011-10-05 21:08
Självklart hade det varit bättre med en längre och mer samlad försäsong, men det kan knappast ges som förklaring i förhållande till tidigare säsonger. Förra året hade vi ännu fler spelare som anslöt ännu senare och dessutom tvingades iväg till Mexiko efter bara några dagars träning. De spanska VM-spelarna (nästan halva laget) började träna så sent som den 9 augusti och spelade första matchen den 20 augusti.
Barcelona barcetia - Asexis7
2011-10-05 21:05
Det var som en användare på ett annat forum sa för 2 månader sen(som visade sig vara äckligt klokt, han är även läkarspecialist för idrott haha så de kanske förklarar lite)

"Barca's biggest opponents this year won't be Real nor Manchester, it will be hamstring injuries"
Barcelona Heywood Jablome - Por qué, Messi?
2011-10-05 20:18
Graham Hunter delar med sig av sin åsikt och talar om att försäsongsträningarna var en anledning till att skadorna kommer så tätt nu.
Annons: