/spanien/barcelona/forum/11745.aspx/spanien/barcelona/forum/11745.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona ¡Barca! - Crèma Catalana
2011-11-03 22:18
Jag fattar inte varför det här snacket ska börja igen nu 2 år senare bara för att Zlatan har släppt en bok... Zlatan har inget med dagens Barca att göra, så låt de snacka om hans bok i Milan forumet eller något.
Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
2011-11-03 22:17
Zlatan kunde väl aldrig tänka sig att Pep skulle bänka en 650-miljonersvärvning.

Verkligheten kom ikapp honom som en pungspark. En ovan situation för en spelare som alltid varit fixstjärnan och som presidenterna framhållit som till och med större än klubben han spelat för. Så hanterar man Zlatan, och det funkar om man vill vinna ligan och spela kvartsfinal i CL. Det funkar inte i Barca.

Visst tillåter Pep och klubben individualism, men aldrig på bekostnad av klubben eller spelidén, än mindre resultaten. Messi är absolut en egoist, men är ff ödmjuk inför det chefen vill. Grejen med honom är också att han, till skillnad från Zlatan, har kompetensen att på egen hand rätta till saker.

Det är lätt att vara efterklok. Det är inte lika lätt att gå vidare. Zlatan måste känna ett oerhört stort behov av att "skriva av sig" - det känns som att han ännu inte riktigt gjort sig kvitt spöket - eller filosofen.

För Pep är det dock lättare - han är sann mot sig själv och är stenhård i sin relation med spelarna. Sviker man honom, vänder han ryggen. Kalla det vad ni vill, för mig är det viktigt att en tränare fokuserar på laget, och inte på enskilda spelare. Som chef tar 20% av dion personal 80% av din tid, för att nå de resultat Pep åstadkommit behövs 100% på rätt saker.

Faktum är att både spelare och laget blivit bättre och utvecklats kontinuerligt under Pep, något som inte varit fallit om han valt att lägga krutet på divor.

Nu är det fokus på den där jävla champions, Zlatan tittar bakåt, Pep framåt.
Barcelona 1.70-ligan
2011-11-03 22:13
Instämmer med Hetfield och tycker det är ett värdigt avslut på Zlatansnacket för idag. Gärna för all framtid också
Barcelona NoGo™
2011-11-03 22:09
Hetfield

+1


Haha Cesc :P, se länk
Barcelona Hetfield
2011-11-03 22:02
Desto mer ni pratar om Zlatan, desto mer låter ni Zlatan och hans fans få "trolla" er. Barcelona har gått vidare, det verkar som att Zlatan inte kan göra det.

Skit i honom. Han är betydelselös.
Barcelona 1.70-ligan
2011-11-03 21:58
Frodo

Men vad faan..! Vilka ska få spela egentligen? Hade velat se alla de där på planen mer eller mindre
Barcelona Frodo
2011-11-03 21:53
"På fotbollsmässiga grunder var han för mig en självklar startspelare i Barcelona..."

Verkligen? Både Bojan och Pique var bättre än honom som centerforward på slutet av säsongen. Pique gjorde mer på 10 minuter som center mot Inter än vad Zlatan gjorde under hela matchen.

Det blir tröttsamt att höra Messi-argumentet. När Pep tog över var intentionen att så småningom flytta in Messi centralt. Tito Vilanova, andretränare i Barca och Peps högra hand, spelade Messi centralt på ungdomsnivå där han var riktigt bra på att kontrollera matchrytmen. Han hade sagt till Pep att teta honom där och med facit i hand var det ju rätt beslut?

Å ena sidan säger Zlatan att Messi började snacka men samtidigt säger han att Messi, Iniesta och Xavi är skolpojkar som bara följer order. Hur ska han ha det? Bestämde Messi eller följde han bara order?

Att köpa Zlatan var fel. Att bänka och sälja honom var helt naturligt då han var medioker. Att bara skylla på tränaren är patetiskt. Har han hört talas om självkritik? Han låter lika bitter som Hleb som inte ens platsar i Birmingham längre.

Tar man en titt på Mascherano har han mer cojones än vad Zlatan visade upp även om han själv och hans fanboys vill tro motsatsen. Han kom till Barca trots att han visste att Xavi, Iniesta och Busquets var starttrion. Han fick spela lite och var rätt medioker i början. Dock bet han ihop och kämpade på trots att det var långsökt att han skulle få speltid och numera är han fullt integrerad i truppen samt systemet och har en startplats som mittback.
Barcelona Éluc
2011-11-03 21:42
Frodo

De måste ju gå med på ett undantag med tanke på att det var deras beslut kring datumet. Vi kommer omöjligen att kunna få ihop tillräckligt många spelare.´.
Barcelona 100% AntiMadridista
2011-11-03 21:39
Ponta P: Du är fan pinsam... seriöst!

Du jämför priser som Zlatan har fått i SVERIGE eller i kalle anka ligan? Hur har det gått för honom i landslaget och i CL? Sverige vinner oavsett vilka de möter när Zlatan är borta..men så fort han är med så vinner man i bästa fall med 1-0
Barcelona el julio
2011-11-03 21:32
Tack för svaren. Jag tror att Zlatans problem (mentalt) handlade om att han inte fick det utrymme han var van vid. På fotbollsmässiga grunder var han för mig en självklar startspelare i Barcelona och det tror jag att han var även för Pep, egentligen, men av olika anledningar som har med gruppen, honom själv och Messi att göra urartade situationen. Jag kan känna att det är ett stort slöseri med fotbollmässiga resurser, men inser samtidigt att sådant kan ske. Det är även viktigt att komma ihåg hur viktig kapprustningen är mellan de stora klubbarna och i den kampen ingår det att locka de stora namnen till sig, de som säljer tröjor och matchbiljetter. Säga vad man vill om Zlatan, men han är den typen av stjärna.
Barcelona Man1
2011-11-03 21:20
Har en känsla av att Zlatan fejkar en skada dagen innan Milan-Barca...
Barcelona Frodo
2011-11-03 21:20
Thiago, Cuenca, Bartra, Montoya, Muniesa och Planas har blivit uttagna till det spanska U21-landslaget.

Detta borde ses som något positivt men det är i själva verket tvärtom då de inte kan delta i cupen mot Hospitalet. Det är landslagsuppehåll då vilket även innebär att majoriteten av a-laget kommer att vara borta.

RFEF har klantat sig med schemat. Man måste ha ett visst antal a-lagsspelare med i truppen till cupen vilket kan bli ett svårt krav att uppfylla. Att man dessutom inte kan ta med sina bästa från b-laget gör inte saken bättre.
Dani Alves.
2011-11-03 21:19
Hoppas Atletico verkligen kan börja utmana på allvar för dom ser heta ut ikväll.
Barcelona 1.70-ligan
2011-11-03 21:12
Barcelonito

Haha, okej det är bara Marca och AS. Då lär Villa och Messi ha fantastiska kombinationer tillsammans på lördag. Det brukar ju bli precis tvärtom mot vad de tidningarna påstår.. så jag hoppas att nästa kampanj från dem blir att Barca kommer bli titellösa i år :)
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2011-11-03 21:10
Hyscha Pep? Hans problem är ju att Pep inte pratar, varför hyscha honom? hahaha.

Vad vet vi? Han kanske fejkar skada igen och jagar hamstrar med nunchaku om 3 veckor.
Barcelona Rioja
2011-11-03 21:06
el julio

Tja man kan se det som så att utan Zlatan hade Barsa inte vunnit la liga, visst är 70 miljoner euro mycket pengar men Barsa la i början av 2000-talet samma summa på Overmars-Petit duon och man vann inte ett skit. Aldrig har någon kommit in här och kritiserat den värvningen, där snackar vi verkligen att kasta pengarna i sjön.

För två år sedan köpte Perez Ronaldo och Kaka för att vinna la liga, två mästerskap senare har man fortfarande inte vunnit. Var de 1,5 miljarderna verkligen en bra investering med tanke på utdelningen hittills?
Barcelona Mascherano
2011-11-03 20:58
Tänk om Zlatan skulle sänka Barca och hyscha Pep. Hoppas inte! Är orolig fan!! Milan får inte vinna matchen!
Barcelona serdelbarcaeselmillorquehiha
2011-11-03 20:54
Laget och tränaren som hyllas inne på puertan. Typiskt små osäkra, wannabe-gangsters..
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2011-11-03 20:51
1.70-ligan

När AS och Marca misslyckades med Messi-kris-kampanjen efter 2 hattricks i rad så började de en ny kampanj för att Villa vilades i CL. De påstår alltså att Messi har problem med Villa och därför bänkades Villa.

Nästa match kommer säkert Messi spela fram Villa, kramas extra länge och AS och Marca påbörjar en ny kampanj, kan vara t.ex. att Pinto och Cuenca vägrar hångla med varandra när Vilanova är i närheten.
Barcelona 1.70-ligan
2011-11-03 20:45
Messi dementerar konflikt med Ibrahimovic och Villa... vadå Villa? Fattar inte, det har stått på många spanska tidningar idag. När uppstod det ryktet och varför?
Barcelona R.E.M. god bless them
2011-11-03 20:43
Den som länkade videon om real atletico, så är det ennu ett bevis hur rasistiskt spanien är o hur mkt dom hatar portugiser...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona el Maestro!
2011-11-03 20:33
el julio:
Köpet av Zlatan var helt fel. Jag tror att det var ett panikköp när Valencia inte ville sälja Villa som var Barcas nummer 1. Så visst finns det en del självkritik, även hos folket i klubben, kan jag tänka mig.

Sen hanteringen av fallet senare ser jag inget fel i det egentligen. Det visar det sig ganska snabbt för Pep att Zlatan var en spelare som varken passade in i Peps filasofi eller i gruppen.
Att försöka att behålla honom ytterligare en säsong skulle därför bara leda till splittring och ökad frustration.

Som tränare har man då också ansvaret att se till att spelaren lämnar klubben om han inte är önskvärd längre och det utan att snacka skit om honom offentligt. Det är vad Pep har gjort. Han har sett till att Zlatan lämnar klubben för allas bästa. Jag har inte hört Pep uttrycka ett dåligt ord om Zlatan. Han har tackat honom för vad han har bidragit.

Hela det här spelet nu är annars dels marknadsförings och dels frustration över att Zlatan inte kunnat ta plats i rampljuset i Barca. Hade Zlatan varit lite smartare hade han kunna få plats där men icke.

Zlatan är ett avslutad kapitel för Barca och för oss som älskar Barca.
Barcelona Éluc
2011-11-03 20:19
Vilken härlig utveckling Cuenca har haft i klubben. Från att ha poserat bredvid dessa stora ikoner till att nu spela bredvid dem. Stort.
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2011-11-03 20:18
el julio

Barcafansen har varit mest kritiska av alla andra när det gäller köpet av Zlatan. Vi har gett Pep skit, vi har gett Laporta skit, vi har gett hela styrelsen skit för köpet. Ekonomiskt, personligt och sportsligt var det helt fel köp. Ingen här förnekar det.

Pep själv har sagt att han har gjort misstag, att han lär sig, varit ödmjuk mot den kritiken han har fått. Så det finns inget annat att tillägga angående det.

Men Zlatan ljuger, Zlatan är bitter, Zlatan misslyckades, Zlatans ego försöker rättfärdiga det hela genom att prata skit om Pep. Pep kommer fortfarande svara ödmjukt när han får frågan om Zlatan nästa presskonferens.
Barcelona el julio
2011-11-03 20:12
Ni finner ingen anledning till viss självkritik i köpet av Zlatan? Det var väl knappast en hemlighet i fotbollsvärlden att Zlatan skulle vara en allt annat än en "blyg viol". Så om man nu är beredd att lägga ut 700 miljoner så kanske det också vore klokt att fundera på hur en spelare av Zlatans karaktär skall hanteras och fungera. Jag anser att det finns en poäng i kritiken av Barcelonas organisation i fallet Zlatan och att denna tunga "investering" kunde ha hanterats mycket bättre. Bäst av allt hade nog varit att inte köpa honom alls, karaktären Zlatan var som sagt känd sen innan.
Barcelona Barclasico
2011-11-03 20:08
vilken match var det när supportrarna skrek messi bara för att förnedra Cristiano ronaldo, det var en match när real madrid spelade??
Barcelona Barclasico
2011-11-03 20:02
kan någon översätta !?
Barcelona Xavi#6
2011-11-03 20:01
Frodo.
Helt rätt det du skriver...Det verkar som att det är inne nu att hacka och snacka skit om Barca, Men det är väl så när man är nr 1. Den dagen zatan vinner cl kan han börja fundera på att snacka just nu är det nog ingen vettig som lyssnar på hans snack.
De som lyssnar på han nu är de som bara ooj han prata skit om barca men det stämmer nog bra nu kan vi följa med tåget och börja snacka vi med.
Haters gonna love it..
Barcelona R.E.M. god bless them
2011-11-03 19:59
Ponta.p gå å lägg sig, zlatan är o förblir en nolla för mig o barca, han kom för vinna cl å har fortfarande inte gjort det,, smuts
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Frodo
2011-11-03 19:57
Det är ingen idé att diskutera med zlatanister som ponta p. De lever i någon bubbla där Zlatans ord är lag och allt ska kretsa kring honom för han är så cool med sin gangsterattityd.

I Milan kanske det är okej att sparka på folk på träningar men sånt bullshit tolereras inte i Barcelona. Vi är inne i den ljusaste perioden i vår historia och ztatyn missade tåget för att han betedde sig som en douchebag. Att Pep inte ens svarar på alla hans kommentarer visar bara hur betydelselös han är.

Pep har vunnit mer i Barcelona än någon annan individ. Han var bollkalle, kom upp från ungdomsleden, var lagkapten i dream team och leder numera det bästa laget i Barcelonas historia. Vem fan är Zlatan som tror att Pep ska gå efter hans pipa i Barcelona?
Annons: