/spanien/barcelona/forum/11731.aspx/spanien/barcelona/forum/11731.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona L.A.M Nr 10
2011-11-08 12:50
addeh

För mig är det i alla fall självklart att alla från Barca B ska få minst 15-20 minuter. Mino kanske kan byta av Pinto eller rent utav starta, men jag tycker alla ska få speltid. Å andra sidan har Sergi Roberto lite för mycket talang för att bara vara inhoppare i den här matchen. Jag skulle inte bli ledsen hur det än blir, om JDS, Roberto, Deulofeu och Rafa startar så blir jag nog tvärtom väldigt glad. Men då ska som sagt Tello komma in runt 70-75 mot antingen Rafa eller Deulofeu.
Atlético addeh
2011-11-08 12:39
LAM

Fast enligt mig känns det inte särskilt befogat att en spelare som Tello, som verkligen blandat och gett, måste in. Och skulle han få göra ett inhopp lär det inte bli många minuter på planen, då hade det gått byta ut Deulofeu exempelvis.

Nu när Montoya & Cuenca inte finns tillgängliga borde Deulofeu, Rafinha, Sergi Roberto & Jonathan dos Santos få spela mer eller mindre hela matchen.
Barcelona L.A.M Nr 10
2011-11-08 12:10
Fyller Pinto år idag? I så fall, grattis! :). Han är 36 år nu, så länge han orkar så tycker jag han ska fortsätta vara vår reservmålvakt.
Barcelona L.A.M Nr 10
2011-11-08 12:06
Vilka dagar är EM-kvalmatcherna? Kommer bli otroligt intressant, några riktigt spännanande matcher som vi har att kolla på.

Hoppas Bosnien vinner över Portugal, skulle vara så otroligt kul om de sistnämnda missade EM. Det kommer bli väldigt jämnt, men jag tror Bosnien har stor chans att det där. Sen har vi också Turkiet mot Kroatien där jag tror det är fördel Turkiet, men båda lagen har riktigt duktiga spelare och ska väl egentligen vara med i EM, det tycker jag alla de här fyra lagen ska vara.

Vad tror ni?
Barcelona tikitaka-GOOL
2011-11-08 12:02
Hoppas på rafinha och deulofeou imorgon, ska kunna vinna matchen rätt så komfortabelt ändå!

BTW, Pinto våran entertainer fyller år idag! Grattis din jävla clown! :)
Barcelona L.A.M Nr 10
2011-11-08 11:12
addeh

Jag tänkte på det senare också. Kanske Keita som pivote och Sergi Roberto ersätter Busquets ändå hade varit ett bra val. Men det hade varit jobbigt om man startade med fyra B-lagsspelare, om då tex Tello ska in måste någon yngling ut, så det där blir väl bäst. Dessutom körde jag en blandning av vad jag tror och hoppas, jag tror att både Keita och Busquets kommer spela, det känns nog som Keitas tur nu.
Barcelona L.A.M Nr 10
2011-11-08 11:03
DivineNerd

Jag tycker verkligen inte Zlatan är medioker men jämfört med de absolut bästa spelarna tycker jag han är väldigt seg och har tappat väldigt mycket när det gäller att ta sig förbi sin gubbe. Han har byggt muskler genom åren, men har också som sagt blivit långsammare. Han gör mycket mål och jag tycker främst han är duktig som framspelare, när han får tid på sig och hans medspelare löper rätt. Men vi har sett i Barcelona att han tyvärr inte är uppe på samma nivå som Messi, Ronaldo, Iniesta och så vidare. Serie A är en bra liga för honom men han verkar inte klara av någon annan liga med bättre tempo.
Atlético addeh
2011-11-08 10:57
LAM

Tror och hoppas på en liknande elva. Möjligen att peta in Sergi Roberto från start och förpassa Busquets till bänken, annars ser det riktigt bra ut. Litet frågetecken kring om Piqué skall spela också, fast vi har dåligt med andra alternativ.

1.70

En liten notis från din elva. Adriano kommer inte spela, han har redan åkt iväg på landslagsuppdrag.
DivineNerd(Man utd fan)
2011-11-08 09:27
L.A.M Nr 10
Ja, Ronaldo och Messi är mycket bättre fotbollspelare. Däremot har Zlatan spetskvaliteer som inte Messi eller Ronaldo besitter. ''Det enda Zlatan numera är bra på är att vara stillastående och hitta något instick där han friställer en medspelare. '' Vet inte vem du jämför med, men du kan väl inte påstå att Zlatan inte är en bra avslutare, en väldigt target(både svår att ta bollen av och bra teknik för att ta ner bollarna). Jag är heller inte särskilt förtjust i Zlatan, han skulle inte gå in i Uniteds startelva men jag kan endå se hans uppenara kvaliteer.

Denna attityd när det gäller att klanka ner på motståndarnas spelare är vanlig på det här forumet, jag läser här inne ganska ofta och det är inte sällan man ser att vissa här skriver att helt fantastiska spelare är mediokra. Detta var jag inne på förra gången jag skrev här och det bekräftades när någon instämde om att Xabi Alonso är medioker. Men det finns en tydlig mentalitet här inne som säger att alla världsklassspelare utanför Barcelona (Undantaget är Thiago och David Silva) är mer eller mindre kassa. Till och med Ronaldo brukar framställas som en dålig spelare. VIll inte klanka ner för mycket på erat forum etersom anledningen till att jag överhuvudtaget följer erat forum är för att det uppriktigt talat ett väldigt bra forum, det diskuteras vettigt om fotboll. Dessutom har jag börjat följa Barcelona för att förstå hur dom spelar och varför dom är så bra.
Barcelona L.A.M Nr 10
2011-11-08 09:01
Jag skiter faktiskt i vad Zlatan kan göra med en boll när han står ensam och trixar. Både Messi och Ronaldo är så otroligt bättre fotbollsspelare. Zlatan kan ju knappt ta sig förbi en back längre då han blivit oerhört stor och seg de sista åren. I varje match Messi spelar tar han bollen och driver lätt förbi ett par backar. Det enda Zlatan numera är bra på är att vara stillastående och hitta något instick där han friställer en medspelare.
DivineNerd(Man utd fan)
2011-11-08 08:50
AndreD - Ànims Afellay
Nej uppenbarligen inte. Jag har svårt att se något komiskt i att be någon ge ett exempel på någonting som Zlatan kan göra med en boll som inte Messi eller Ronaldo kan, om du nu kan så förklara gärna vad det komiska är!
Barcelona L.A.M Nr 10
2011-11-08 06:46
Spelare som Fontás, Maxwell och Pinto är de som är mest givna då de knappt spelat någonting i ligan och CL, och man måste hålla igång alla i truppen. Sen måste vi tänka på att vi bara får ha fyra B-lagsspelare på planen samtidigt.

De från Barca B som tränat med A-laget är Ruben Mino, Jonathan dos Santos, Sergi Roberto, Rafa Alcántara, Tello och Deulofeu. Jag tror att det blir de spelarna som ingår i truppen imorgon, då det bara får vara sex spelare totalt från B-laget som spelar på planen någon gång under matchen. Sydamerikanerna är borta på landslagsuppdrag, och då Afellay samt Pedro är skadade medan Thiago spelar för U-21-landslaget så har vi en trupp på 19 spelare till mötet med L'Hospitalet. Perfekt.
Nu till startelvan:

Pinto;
Dos Santos, Piqué, Fontás, Maxwell;
Cesc, Busquets, Keita;
Villa, Rafa, Deulofeu;
Bänken: Mino, Abidal, Puyol, Sergi Roberto, Xavi, Iniesta, Tello, med Valdés på läktaren.

Backlinjen känns självklar då det endast finns fem backar i truppen och ingen riktig högerback, då tror jag JDS får chansen till höger då han verkligen verkar ha Peps förtroende där. På mitten är det svårare men jag tror Keita får starta då det känns som han inte spelat såjättemycket sista veckorna. Sen vill jag väldigt gärna se Cesc som ensam spelfördelare, dvs utan Xavi. När han fått spela på mitten har det ofta varit med Xavi och blivit för kladdigt, men får han chansen brevid Keita istället. Busquets är den enda pivoten i truppen och bör starta.

I anfallet är Villa den enda A-lagsspelaren och är troligen den mest ordinarie i hela laget. En sådan här match är perfekt för att få upp självförtroendet. Sen så är Rafa och Deulofeu de mest talangfulla av B-lagsspelarna i anfallet så de borde få starta. Som inhoppare vill jag att Sergi Roberto samt Tello hoppar in tidigt, båda ska ha minst 20 minuter på planen. Den förstnämnda får byta av Keita och Tello Deulofeu.
Barcelona Barca4eva
2011-11-08 02:47
Jaså, de spansk landslagsspelarna är alltså tillgängliga på onsdag? En viss lättnad känner man.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Andreas V.V - "Pagar"
2011-11-08 02:24
KeLLeFeNi

Var köpte du biljetter?
Jag har daglig kontakt med Barcelona och inga biljetter har blivit tilldelade ännu.
Eller sitter du bara på random plats?
Barcelona KeLLeFeNi
2011-11-08 01:47
då var matchen Milan - Barca den 23:e bokad! :D synd att man får se laget på bortaplan, men blir nog roligt ändo
Barcelona Senor Grande Pep
2011-11-08 00:15
Jag vill se thiago ist för xavi faktiskt, vill inte låta kaxig men tror inte L'Hospitalitet kommer att ställa till problem


Edit: Okej thiago är inte tillgängligt ju, glömde det...
Barcelona 1.70-ligan
2011-11-08 00:08
Det var ju bra :) Då har vi betydligt mer spelare att laborera med.

Pinto (CDR är ju hans time to shine)
Maxwell-Fontas-Pique-Adriano
-----------Busquets-------------
--------Xavi---Espinosa--------
------------Rafinha--------------
----Deulofeu---------Villa------


Den elvan tycker jag låter spännande. Särskilt Deulofeu och Rafinha som jag både hoppas och tror kan få spela! Espinosa är nog mer en personlig förhoppning men visst vore det kul. Är det nån gång han ska få chansen är det väl nu när vi möter ett så enkelt lag och så många i både A-och B-lag är och ska iväg på landslagsuppdrag. Jag tror inte direkt vi skulle förlora med han på planen. Särskilt inte om Xavi spelar brevid -Xavi som ändå inte ska med landslaget sen.. hoppas att finns Espinosa med i truppen alla fall!

Maxwell kan spela högerback om det behövs. Han är behöver speltid. För att inte tala om Villa, som verkligen behöver matchen nu för att få känna på nätet igen.

Sen finns det ju fler spelare som vore kul att se. Sergi Gomes och JDS t.ex. Kanske ska även värvningen Kiko få lite speltid, bara för att :P
Barcelona Blaugrana91
2011-11-07 23:55
1.70-ligan

Jodå dem är tillgängliga, dem åker först på torsdag. :)
Barcelona 1.70-ligan
2011-11-07 23:52
Blaugrana91

Är spelarna från Spanska landslaget tillgängliga? Trodde de hade landslagssamling också, eller åker de senare?
Barcelona Blaugrana91
2011-11-07 23:43
Sitter och funderar på hur vi ska ställa upp laget på onsdag?
Messi, Masken, Alves, Adriano samt Alexis har ju redan åkt iväg med sina respektive landslag.
Sen har ju Cuenca, Thiago, Bartra och Motoya för att nämna några blivit uppkallade till U21.

Så till matchen har vi följande tillgängliga Xavi, Iniesta, Busquets, Cesc, Pique, Puyol, Valdes, Villa, Keita, Abidal och Maxwell (?). Samt en hel del spelare från Barca B.

Jag hoppas man ställer upp något i den här stilen, även om jag inte tror det.

Valdes
Puyol-Pique-Fontas-Abidal/Maxwell
Xavi-Busquets-Iniesta
Deulofeu-Cesc-Villa

Kan tyckas lite väl stark med tanke på motståndet, men lika bra att försöka säkra avancemnaget på en gång.
Barcelona barcetia - Asexis7
2011-11-07 23:26
Pedro kommer alltid vara jävligt farlig framför mål, inte för att han har bäst avslut, snabbaste spelaren, smartast framför mål utan för att han är en av de mest kvicktänkta spelarna på planen.

Killen löper alltid rätt i viktiga matcher, applicerar ton av press och stänker dit de allra viktigaste målen.

Det finns bara en Pedrito.
AndreD - Ànims Afellay
2011-11-07 23:11
DivineNerd

Herregud förstår inte folk skämt?
Barcelona 1.70-ligan
2011-11-07 22:14
addeh

Håller med dig om att toppklubbarna bakom Barca och Real skulle dra störst nytta av en bantning. Det hade kunnat innebära rätt så mycket för deras del. Lite mer pengar i kassan och lite mindre slitna spelare - hanteras det på rätt sätt kan man göra något riktigt bra utav det. Det hade nog inte bara givit resultat för spelet i ligan utan även i Europa.

Bottenlagen hade kanske inte dragit lika stor nytta av det och det är möjligt att klyftan hade blivit större ned till dem. Men jag hade nästan föredragit det. Skrälla kan de göra ändå

Atlético addeh
2011-11-07 22:04
1.70

Ser man till toppskiktet så tror jag det utan tvekan skulle bli jämnare om ligan bantades ned till 18 lag. Klubbar som Valencia, Atlético & Sevilla hade dragit mest nytta av något sådant. Däremot tror jag inte det hade blivit någon större skillnad när det gäller bottenlagen. Nästan samtliga klubbar sitter på tokigt höga skulder och det krävs en shejk á la Málaga för att styra upp en mindre klubb på nolltid.

Lagen strax under toppduon har enligt mig spets att utmana, men inte bredden. Med färre lag, vilket innebär färre matcher, hade nog flera lag varit med och tampats om titlar.
Barcelona 1.70-ligan
2011-11-07 22:00
Barcadinho

Bra skrivet. Det finns många saker att ta hänsyn till. Men ur ett rent sportsligt perspektiv, och för La ligas framtid, vore det nog bra att minska primeran med några lag.
DivineNerd(Man utd fan)
2011-11-07 21:41
Väldigt, väldigt sent men senast jag skrev här så skrev jag att Zlatan kan göra saker med en fotboll som varken Messi eller Ronaldo klarar av, genast var det någon som svarade: Det Zlatan gör med en fotboll gör Messi med en Apelsin, sedan var det någon som frågade vad Zlatan kan göra med en boll som inte Messi och Ronaldo kan. Så här har ni:
http://www.youtube.com/watch?v=68moKgy4ulg
Och alla minns väl klacken mot Italien?
Barcelona Barcadinho.
2011-11-07 21:35
Det finns en till fördel med att minska antal lag i ligan. Den här idén kom upp till diskussioner för ett par år sen. Jag tror att det var strax innan vm. Många lag har ett jätte jobbigt spelschema med många matcher. Och det handlar inte bara om Barca o Real utan också lagen som spelar i EL. Det skulle vara en avlastning för dessa lag om ligan skulle bestå av 18 lag. Det är fyra matcher färre.

Man har också pratat om, precis för samma anledning, att göra CdR till en direkt knockout turnering. Alltså, bara en match och inte ett dubbelmöte som det är nu för lag från första divisionen. Kanske en rimlig lösning i 16.e och 8.e delfinal. Känns rätt överdrivet att t ex behöva möta Hospitalet två gånger, kan man tänka sig.

Men det är pengar som styr mycket - det finns många aktörer som vill mjölka kossorna så mycket som det bara går. Flera matcher innebär mer pengar för vissa.
AndreD - Ànims Afellay
2011-11-07 21:13
Nvm...
Barcelona den närkingska älgen
2011-11-07 20:14
Det skall även tilläggas att fotbollsgalan blir sämre och sämre för varje år.
Barcelona den närkingska älgen
2011-11-07 20:13
1.70-ligan

Jag tror att det är en ekonomisk fråga. De sämre lagen är ju så bedrövligt jävla fattiga så det är ju tokigt. Med lite större budget tror jag inte att de hade börjat utmana på sikt, såklart. Men det är nog ändå den rätta vägen att gå för att jämna ut kvaliteten på ligan. Att banta den tror jag inte kommer att ge märkvärd effekt, särskilt när så många lag är jämbördiga på den nedre halvan (var det inte så att de 11 sista lagen i tabellen kunde åka ur inför sista omgången?). Det som behövs är att Barca och Real får börja dela med sig av tv-intäkterna, det är ju där klubben hämtar sina primära inkomster.
Annons: