/spanien/barcelona/forum/11699.aspx/spanien/barcelona/forum/11699.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Hetfield
2011-11-17 15:55
addeh

Du har ju totalt missuppfattat det jag har skrivit. Jag säger bara att vissa överhypar honom, nästan så att klubben kommer att gå under om ett annat lag värvar honom. Det jag säger är att han inte är en hypertalang, det är ingen större fara om han försvann. Han är en sympatisk person och en bra högerback, varken mer eller mindre.

Dessutom så ska man inte överdriva med att han har spelat för landslaget, det är inte så svårt att slå sig in som högerback när till och med Arbeloa får speltid där. Men nåja.
Atlético addeh
2011-11-17 15:54
El Kaiser

Stämmer det vore det absolut läge att vila Messi på lördag. Med Alexis, Villa, Cuenca och även Cesc som kan ersätta Messi rakt av som falsk nia bör vi klara av Zaragoza.

Hoppas Cuenca får chansen från start, han om någon har förtjänat den.
elbraco - Bojan y Thiago
2011-11-17 15:43
Jag håller med Hetfield. Av det (visserligen få matcher) jag har sett av Montoya så är han en duglig backup, men inte i närheten av Alves potential och tveksamt om han ens har tillräckligt med kvalité för att slå sig in i A-laget.

Samma hype kan man hitta här inne gällande Fontás ibland. Visst, han är ung och ja, han var bra med b-laget men skillnaden mellan Segunda-lagen och bottenlagen i Primeran är inte jättestor - och när får Fontás lira mot dom?
Aldrig.

Jag ser hellre både Muniesa, som jag gillar mycket, och Bartra före Montoya och Fontás i a-laget nästa säsong. Förhoppningsvis lånas de båda (F&M alltså) ut till ett bottenlag i Primeran där de kan få erfarenheten och matchtiden som de aldrig kommer få här.
Barcelona El Kaiser de Michoacán
2011-11-17 15:37
Enligt SPORT kom Messi tillbaka helt utmattad och har tappat 4 kg i vikt under detta landslaguppehåll. Kanske läge att vila la Pulga mot Zaragoza på lördagkväll om detta stämmer? Glöm inte att Milan väntar på onsdag.
Atlético addeh
2011-11-17 15:14
Hetfield

Montoya har, till skillnad från många andra talanger, faktiskt presterat på en hög nivå väldigt länge. Att han är helt ordinarie i spanska U21-landslaget, där han var en bidragande faktor till EM-guldet i somras, och redan blivit uttagen en gång i A-landslaget är fantastiskt stort. Det är ingen som utnämner honom till näste Cafu, men Montoya sitter helt klart inne på mer potential än att bara bli truppspelare.

Förstår inte varför du så ofta vrider till saker.
Barcelona El Kaiser de Michoacán
2011-11-17 14:36
Förutom Montoyas fotbollsmässiga egenskaper är det ju knappast till hans nackdel heller att han verkar vara en mycket ödmjuk kille med bägge fötterna på jorden vilket inte ska underskattats när tränare heter Pep Guardiola. Dessutom en sann culé som har varit i klubben sedan han var 8-9 år gammal.

Självklart ska man inte ta upp någon spelare bara för den sakens skull men för mig så har Montoya det som krävs för att ingå i Barças trupp nästa säsong. Det skulle låta riktigt bra att komma överens med Montoya om ett nytt kontrakt där han spelare med B-laget säsongen ut med ett fåtal A-lagsmatcher kryddat med ytterligare lite U21-matcher och sedan flyttas upp efter sommaren. Skulle det visa sig att han inte pallar A-laget så har man liksom ändå inte gjort någon jätteinvestering och man kanske dessutom kan få igen de pengarna man lagt ut på hans kontrakt genom en övergångssumma.

Barcelona Heywood Jablome - Por qué, Messi?
2011-11-17 14:30
Hetfield.

Kommer vi någonsin att kunna ersätta Alves? Helvete, vad jag avgudar den mannen. Han är aldrig skadad och blir aldrig trött.

Ryo.

Jag tror att Barcelona har ett större bagage. De kan tappa poäng i matcher utan att laget hamnar i obalans. Madrid däremot kan bli stressade över poängtapp och fokusera för mycket på Barcelona.

Den här säsongen blir väl lite av upp till bevis för Madrid och Mourinho. Mourinho har levt med att "hans andra säsong är hans bästa". Nu ifrågasätter folk Barcelonas motivation, men de kan tangera Cruyffs dream team-lag som vann fyra raka ligatitlar och bli första laget som vinner Champions League två gånger i rad.
Barcelona Hetfield
2011-11-17 13:55
Jag håller med. Det är bara det att vissa tenderar att tror att alla la masia spelare är en blandning av diamant och guld, det är bara att acceptera att vissa spelare överhypas pga. att de förknippas med klubben Barcelona. Montoya är en stabil högerback, varken mer eller mindre i mina ögon. Han kan bli en utmärkt backup till Alves, men inte ersätta.

Om man vill ha en ersättare till Alves så måste man nog hämta det från andra platser. Jag skulle inte påstå att Zambrotta misslyckades, det var väl snarare att Barcelona var helt usla, och om man ska vara ärlig så blev jag frustrerad över att han aldrig fick en passning, han löpte hela tiden men ingen passade honom.
Barcelona Frodo
2011-11-17 13:47
Hetfield

Jag har aldrig läst ett inlägg där Montoya påstås vara det bästa La Masia har producerat. Barcelona kommer inte att gå under om han lämnar men det är inte svårt att förstå varför folk vill att han ska skriva på ett nytt kontrakt. En ung och talangfull 20-åring som redan har blivit uttagen till det spanska landslaget kan lämna gratis. Han är en bra backup till Alves, kan spelsystemet och att han har potential bekräftas av att lag som Bayern, Valencia, Roma och Arsenal har visat intresse.

Man ska inte överdiva hans kvaliteter? Nej, absolut inte. Men man ska inte överdriva kvaliteter hos spelare utanför klubben heller vilket är återkommande fenomen hos vissa här inne.

Zambrotta hade precis vunnit VM med Italien när han kom och ansågs vara världens bästa ytterback. Han var ett misslyckande. Ibland är det bättre att tro på spelarna i akademin som kan spelsystemet istället för att sukta efter dyra värvningar.
Barcelona Hetfield
2011-11-17 13:29
Nej, men det är också överdrivet snack, som att han är det bästa La Masia har producerat. Det är allt jag säger, man ska inte överdriva hans kvaliteer.

Dessutom så var knappast Zambrotta en riktig höjdare vid den tiden, han var ju ändå rätt så gammal när han kom till Barcelona. Det är svårt att anpassa sig då.
Barcelona Frodo
2011-11-17 13:23
Hetfield

Ingen har gjort Montoya till nästa Cafu. Däremot är han en gratis backup (med låg lön) till Alves som kan spelsystemet och klubben utantill. Hur många sådana kan man hitta på marknaden? Hur lätt har det varit att hitta ytterbackar till Barca det senaste decenniet? Hur många har canteran fått fram som håller klass? Puyol var den senaste.

Ytterbackspositionerna i Barca är komplexa. Att förvänta sig att vem som helst ska komma in och vara en duglig backup när en världsmästare som Zambrotta misslyckades grovt är naivt.
Barcelona 1.70-ligan
2011-11-17 13:17
inget ont om Montoya men det är betyligt värre om Bartra lämnar, tycker jag
Ryo Miyaichi !
2011-11-17 13:15
Hur tror ni säsongen slutar mellan Real & Barca iår? Vilket lag kniper första platsen i La Liga och vilka går längst i CL? Motiveringar är ett plus :) Kul att höra från er hur era tankar går.

Jag satt själv och diskuterade med min polare som är Real-fan häromdagen, han säger att allt beror på hur det går i de 2 el clasicon, och jag är nog inne på hans spår. Vinner Real första clasicot har dom ett övertag, dock får man ju se hur länge det håller i, då det känns som Barca blir starkare ju längre säsongen går.

Men jag kan inte undvika att se att Real börjar se starka ut också, men jag vet faktiskt inte hur det kommer sluta... Vad tror ni? Tror iallafall det blir tight..

cheers
Barcelona Frodo
2011-11-17 13:14
El Kaiser de Michoacán

Jag håller med dig. Jag hade valt Bartra och Muniesa före Fontas. Båda är snabba till skillnad från Fontas vilket är en viktig egenskap när man spelar med en hög backlinje. Det kanske låter hårt men det bästa hade varit om man sålt Fontas med en återköpsklausul. Han får ändå inte spela och den lilla speltid han får hade Bartra kunnat få.
Barcelona Hetfield
2011-11-17 13:14
Jag gillar Montoya, men låt oss inte göra honom till nästa Cafu eller något. Han kommer att bli som mest en truppspelare, tycker inte att det är skandal om han lämnar. Visst, jag gillar honom och hoppas att han blir en del av A-laget, särskilt med tanke på reportaget om honom. Vi ska inte överdriva nu.

Det bästa för t.ex: Fontas vore om man lånade ut honom. Det känns lite som att man slänger bort hans karriär.
Barcelona El Kaiser de Michoacán
2011-11-17 12:36
Frodo/

Angående mittbacksfrågan, skulle valet stå mellan Fontás och Bartra skulle jag 8 dagar i veckan välja Bartra. Visst, Fontás vänster är bra och han tillför tyngd och längd i småväxt lag. Men Marc Bartra är för det första två år yngre än Fontás och han har teknik, snabbhet, huvudspel, ledaregenskaper och en duktig passningsspelare. Tycker faktiskt att Bartra är den största mittbackstalangen i la Masía.
Barcelona den närkingska älgen
2011-11-17 11:56
Tänkte inte på att kontraktet går ut i sommar. Då är det istället upp till Rosell att övertyga Montoya att hans framtid finns hos Barca och inte i Arsenal. Dock fattar jag inte vad Arsenal skall med honom till, de har ju PLs bästa högerback i Sagna. Det finns ju andra platser (mittbackspositionen) de kan förstärka på tidigare.

Alves är ju given nu, men jag tror att han inte kommer att kunna spela alla matcher så många fler säsonger. Flytta upp Montoya till nästa säsong och ge honom några chanser, Alves kan ju må bra av att vila ibland. Annars brukar ju många brassar vara grymma i typ 5-6 år, och senare helt plötsligt vara skitkassa. Maicon är ett bra exempel på det. Nu vet jag inte om jag tror att det händer med Alves, men en god backupp skadar ju inte..
Barcelona Frodo
2011-11-17 11:47
Rosell kan inte skriva in en återköpsklausul då Montoyas kontrakt går ut i sommar. Han är fri att förhandla med vilken klubb som helst i januari och lämna gratis i sommar utan att Barca får ersättning. Bartra är i samma situation.

Arsenal, Roma, Bayern och Valencia har visat störst intresse för Montoya och det är inga småklubbar precis. Det enda realistiska alternativet för att hålla kvar honom i klubben är att erbjuda honom en plats i a-truppen. Han har ett stort barcahjärta men han kan inte harva runt i segundan hur länge som helst samtidigt som storklubbar runt om i Europa erbjuder honom bättre villkor i deras a-lag. Att Montoya är ordinarie i U21 och redan blivit uttagen till a-landslaget innebär ju att han redan vet sitt värde.

Ett problem i förhandlingen med Montoya och Bartra är Fontas situation. De ser sin polare knappt få speltid samtidigt som en annan vän Romeu få speltid emellanåt i Chelsea. Med tanke på vissa åldrande försvarare i vårt lag är det viktigt att behålla Bartra och Montoya som har stor potential.
Atlético addeh
2011-11-17 11:44
El Kaiser

Förstår verkligen inte hur klubben resonerar om man väljer att skicka iväg den högerback som kommit längst i utvecklingen och enligt mig redan är fullt redo för spel på A-lagsnivå. Man har redan släppt Hector Bellerín och Albert Dalmau, det borde vara tydliga signaler på att man vill satsa stenhårt på Montoya.

Just nu är Alves tokgiven och vilar sällan, men bara ett år framåt lär även han behöva vila emellanåt. Dessutom närmar han sig 30 och kommer inte hålla på i all evighet. Montoyas tid kommer, det är jag helt övertygad om. Han har sin framtid i Barcelona, det hoppas jag klubben klargör väldigt tydligt för honom. Att han har klubbhjärta och vill stanna råder inga tvivel om, det gäller bara att komma överens om ett kontrakt.
Barcelona El Kaiser de Michoacán
2011-11-17 11:32
den närkingska älgen/

Agreed! Fy fan att se Montoya susa upp och ner och äga Arsenals högerflank (ja, så bra tror jag att han kan bli). Är också svag för Montoya efter intervjun som gjordes några dagar efter hans debut. Riktigt känslosam.

Att killen redan har varit uttagen till det spanska A-landslaget och är bofast i U21-landslaget borde väl om inte annat få Barça att inse Montoya är värd att satsa på. Å andra sidan kanske det är just detta som gör att Montoya och hans agent kanske både kräver det ena och det andra vid förhandlingsbordet.
Barcelona Damido
2011-11-17 11:31
Här är en lite bättre video..
Barcelona Damido
2011-11-17 11:28
Någon som har sett detta? Fick killen rött?
Barcelona den närkingska älgen
2011-11-17 11:00
El Kaiser de Michoacán

Isåfall får Rosell se till att skriva in en fin återköpsklausul i den dealen så vi slipper en ny Cesc-historia om Alves skall ersättas. Hoppas att han stannar. Det skulle kännas skönt.
Barcelona El Kaiser de Michoacán
2011-11-17 10:24
Enligt DarrenArsenal1s (Säsongkortsinnehavare och aktieägare i Arsenal FC) twitter är Arsenal sugna på Martin Montoya. Jag hoppas verkligen att Montoya väljer att stanna men vad jag vet har han väl ännu inte förlängt sitt kontrakt och är väl däremd snart fri att förhandla med andra klubbar.

Kan tänka mig att Montoya gärna stannar rent socialt men ur ett sportsligt perspektiv (svårt att peta Dani Alves) och ett ekonomiskt perspektiv (Arsenal brukar betala sina unga spelare ganska saftiga löner) så vete fan hur Montoya resonerar.
Barcelona 1.70-ligan
2011-11-16 23:13
Barcadinho

Fullständigt briljant analys! Håller med om allt. Trots det tycker jag ändå Real är inne på rätt väg. Eller om man nu kan kalla det så... De kommer säkert slösa en hel del talanger under tidens gång, men också vaska fram några riktiga guldkorn, som kan bidraga med mer till klubben av vad de någon galactico nånsin kunde. Och då har de ju nåt sitt mål. De talanger som har offrats på vägen lär man inte ägna en tanke åt.

OBS. Säger inte att Barca är perfekta i det avseendet heller
Barcelona Barcadinho.
2011-11-16 23:05
Observera att vi också har samma problem. Dock i mindre utsträckning pga det att truppen är liten. Vi har också två unga duktiga nyförvärv i a-laget som försöker slå sig in i klubben och startelvan och smaka på titlar och framgång. Sanchez och Afellay.
Svårt att veta hur det kommer att sluta för dem två. Det är en tuff konkurrens.
Kan sluta hur som helst.
Barcelona Senor Grande Pep
2011-11-16 22:59
Typiskt Real att redan börja "köpa" sin framtid, skulle inte förvåna mig om Perez köper Götze, Hazard, Neymar och alla andra supertalanger.

Man ska trots allt komma ihåg att Real va tvungen o köpa Ronaldo,Kaka, Benzema, Özil med mera OCH världens bästa tränare för att de skulle kunna mäta sig med oss. Innan dess var de ju skit, iaf de närmaste åren innan 08/09, jag kan inte fatta hur real fans kan vara glada åt "sitt" lag, jag menar, vart är identiteten? För mig är de nästan lika som Man city eller typ Chelsea.
Allt är köpt o så säger Horinho redan efter ett par månader "....min madridismo är större än någonsin..."
what a load of crap!

Så det är rimligt att Perez fortsätter med sin strategi...
Barcelona Barcadinho.
2011-11-16 22:50
1.70 - ligan.

Det stämmer att det är marängernas nya strategi att värva yngre spelare med en stor potential. Men det är trots allt en begränsad strategi, eftersom truppen i a-laget inte kan innehålla mer en 25 spelare.
En annan nackdel är att en del hamnar på bänken rätt länge och kan tappa formen.

Marängerna försöker lösa det här problemet med "plats" i truppen och speltid genom att låna ut sina nya unga värvningar som t ex Canales, Pedro Leon o Mateos. Men ändå så har man en begränsning här för hur många yngre duktiga som man kan ha inom klubben.

Canales utvecklar knappt en klubb känsla för Madrid genom att spela i Valencia de närmaste två säsonger. Och vem vet hur det ska sluta. Pedro Leon har knappt hunnit få känsla av att tillhöra madrid.

Än så länge är det bra med rotation och många är rätt nöjda. Men vi får väl se hur t ex Özil kommer känna om han kommer sitta på bänken på de verkligen stora och viktiga matcherna. Eller hur Hig/Benz rotationen kommer att fungera i de stora matcherna. Nuri Sahin kommer också vilja spela när han är frisk, men istället för vem och i vilka matcher? osv

Ni kommer ihåg hur Bojan blev besviken att inte spela finalen. Det stack i hjärtat för honom. Samma sak med Yaya, zlatan, Van Bommel osv. De var inte nöjda med att se framgångarna från bänken.

Det är bättre att ha ett fungerade ungdomsakademi. Där kan man ha många spelare som spelar vecka in och ut med klubbens tröja på kroppen. Det kommer att bli så småningom den nya trenden i många klubbar.
Man producerar sina egna spelare och kryddar allt med några cracks här och där.
Barcelona den närkingska älgen
2011-11-16 21:59
Exakt. Håller med fullt ut. Men samtidigt måste de ha en manager som klarar av att bilda ett fungerande lag av alla dessa unga (och mer omogna?!) spelare. Idag har dom det. Men Mou har ju max två år kvar i Madrid efter den här säsongen. Ska bli intressant att se vem som kommer efter. Risken, sett ur deras synvinkel, är väl att det blir en manager som Perez kommer att kunna bossa över, det är ju tydligt att han kryper för Mourinho. Då blir det nog det klassiska för Real. Florentino köper sjukt många, sjukt dyra spelare med sjukt stora egon som en stackars tränare får i uppdrag att göra ett lag av.
Barcelona 1.70-ligan
2011-11-16 21:47
Det var jag som tog upp det för ett tag sen.

Tycker det är en oroväckande trend. Marängerna lär aldrig sluta spendera pengar men nu för tiden känns köpen ofta ganska genomtänka och smart.
Dessa spelare kan, om Real spelar sina kort rätt, formas till att passa just i deras klubb och ta det sista steget hos dem istället för att köpas in efter att det steget tagit. På så sätt är det enklare att bygga ett fungerande lag - med spelare som fortfarande är hungriga.
Dessutom kan dessa spelare skaffa sig ett någorlunda stort klubbhjärta genom att ha tillhört klubben sedan ung ålder.

Det bästa sättet för långsiktigt framgång är dock fortfarande vår melodi, med egna talanger. Men så långt lär väl aldrig los Blancos gå.
Annons: