/spanien/barcelona/forum/11678.aspx/spanien/barcelona/forum/11678.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
elbraco - Bojan y Thiago
2011-11-07 14:44
Kan man? Gott! Dags tt bli seriös då.
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético addeh
2011-11-07 14:33
Kanske bara är jag som är väldigt efter men hur som helst är det en trevlig idé av SvenskaFans att pröva ett system där man kan ge en tumme upp för ett inlägg.
Barcelona Mch
2011-11-07 13:41
Jag tycker det är lite överdrifter ang. Spelet hittills. Igår var det tuff match med dålig och blöt plan som gör det svårspelat. Spelarna visar dock härlig inställning och jag tror inte vi behöver oroa oss än.

Detta är tydligen första gången på 125 matcher som Madrid har en sådan här "stor" ledning över oss. De har några tuffare matcher nu på schemat så vi får se hur det ser ut innan uppehållet. Jag tror på fördel Barca iaf.
Barcelona Unicef
2011-11-07 12:56
Ett kryss mot Atletic med dom förhållanden som va igår lär vi ju köpa alla dagar i veckan. Tycker spelarna visar upp rätt attityd o de är jag nöjd med. Vi är på G ordentligt nu...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gio Style
2011-11-07 11:37
Grace/Wastelands

Jo, men inte tillräckliga sådanna i mina ögon.
Hur pass mycket av ett wakeup call är 2-2 mot milan, första i gruppspelet som man dessutom lär leka hem?
Säsongen är ung, den ordentliga wakeup callen är när spelarna inser "Shit, vi har inte råd att hålla på att slarva så här". Hittills har det inte känts panikartat, 3 poäng efter är inte mycket men det är på gränsen till mycket.
Spelarna vet nog själva om att man inte kan förlora allt för många poäng nu.
Matcherna du nämnde har inte varit tillräckliga wakeup calls för mig, och antagligen inte för spelarna heller. OCH det ska tilläggas att situationen som den är nu är inte en kris, men vi närmar oss det.
Atlético addeh
2011-11-07 11:27
Frodo

Jag kan till viss del hålla med dig, men faktumet att vi haft ett betydligt svårare schema spelar stor roll. Nu har visserligen Madrid fått enrejäl fördel med lottningen då de redan är klara för avancemang i CL (varför är jag inte förvånad över att de får snorlätt spelschema inledningsvis i ligan och enkelt kan avancera i CL?) just på grund av den lätta ligalottningen och kan således helt inrikta sig på ligaspelet fram till jul.

Vi brukar alltid vara som bäst under den kommande perioden. Därför hade vi rejält med oflyt att vi fick så många tuffa matcher under inledningen på säsongen.

Tre poäng är ingenting. Vinst i el Clásico och vi är uppe på lika många. Dessförinnan skall Madrid ställas mot flera topplag. Vi kan väl bara hoppas att Valencia gör en lika bra match som mot oss och att Atlético (jag vet, mycket begärt) inte viker ned sig.
Barcelona El Nino Maravilla
2011-11-07 11:24
Real Madrid leder ligan med endast 3 poäng trots att de inte mött någon utav Bilbao, Valencia, Sevilla & At.Madrid. Dessutom har El Clasico ännu inte spelats. Det finns faktist riktigt stor chans att Real lär tappa poäng i åtminstone 1 av dessa matcher. Glöm inte att det är fram till den här tiden som Real brukar vara som bäst och vi gör onödiga poängtapp för att sedan höja oss till skillnad från Real som oftast brukar ha en form dipp. Men men ligan lär bli riktigt spännande iår, får hoppas Valencia hänger med lika bra och tar poäng mot Madrid i nästa omgång.
Barcelona Hetfield
2011-11-07 11:08
Jag tänker inte direkt ursäkta för matchen igår, men att åka till San Mames och spela fotboll i regnet där det är svårt att köra "tiki-taka" och komma hem med poäng är bra.

Jag ser Athletic Bilbao som näst tuffaste bortamatch, efter Real Madrid. Jag är nöjd, särskilt med tanke på hur spelet såg ut.
Barcelona malique
2011-11-07 10:33
villa borde behandlas bättre, då han trots urform är en av världens bästa avslutare, han måste spela alltid,, varför messi får spela hela tiden,,, han behöver vila oxå, men messi tar ut laget och inte pep ser ut som,,,, gårdagens poängtapp får guardiola ta på sig... men sin 3-4-3 som aldrig funkat
Barcelona L.A.M Nr 10
2011-11-07 10:27
Allt hänger väl egentligen på El Clasico nu. En vinst där och vi är om Real Madrid och har ett enromt psykologiskt övertag. Men det är på Bernabéu och med marängernas form måste vi antagligen göra vårt livs match för att ta en vinst. En förlust skulle vara förödande. 6 poäng bakom Real och nästa halva ligan spelad, då skulle det vara oerhört tufft att komma tillbaka.
Grace/Wastelands
2011-11-07 10:25
Gio Style

Har inte Milan matchen, Valencia matchen, Sociedad matchen och Sevilla matchen också kallats för wake up calls?

5 kryss på de inledande vad är det 15 matcherna?

Inte bra.
Barcelona Gio Style
2011-11-07 10:16
Frodo

Fin analys. Jag har också reagerat på att våra ytteranfallare hamnar väldigt långt ut på kanten i vår 3-4-3 uppställning. Det gör att mycket mer kretsar kring Messi men även Cesc som brukar ta den offensiva centrala rollen.

Nej tillbaka till 4-3-3, det är det vi är bäst på. Låt oss leka med uppställningen mot sämre motstånd, Bilbao borta är absolut inte en sådan.
Kan folk också bara tagga ner? En El Clasico vinst så är det fixat, inte svårare än så. Jag tror att våra spelare är lite belåtna med allt de har åstadkommit tidigare och är i behov av en wakeup call. Förhoppningsvis är denna match vår wakeup call för att vi har inte råd att förlora så mycket mer poäng.
Ligan lever i allra högsta grad och även min magkänsla säger att vi vinner CL. Vi har många spelare som inte har nått upp till 100% av sin kvalité, vi hittar formtoppen snart, jag är inte orolig än.
Grace/Wastelands
2011-11-07 10:16
Och återigen är folk nöjda med poängtapp. Vi har redan tappat 8p. Kryssat i de ända 4 matcherna som på pappret varit svåra. Samtliga 4. Det är inte bra oavsett vad ni tycker. Bilbao är inte så bra att ett kryss mot dom är okej, inte om man ska gå för ligasegern i en liga som blir alltmer haltande i och med två lags dominans. Loppet kan mycket väl vara kört redan nu dessvärre, inte för att jag tror det, men att påstå att Barcelona fått en bra resultat och att de tidigare säsongerna har sett likadana ut är bara att ljuga för sig själv.

Frodo skriver det annars bra, Skriver i stort under på allt där.
Barcelona Xavi#6
2011-11-07 10:08
L.A.M Nr 10

Tack för responsen, Du har rätt i det du skriver ang poäng tappen, Det jag menar med 2-2 mot Bilbao borta är att vissa beskriver det som förlust och endast koncentrerar sig på just denna match och inte de andra.
Om man ska kolla helheten ja vi har haft onödiga poäng tapp tänk om vi inte hade tappat mot Sociedad och hade kunnat göra ett mål på Sevillia då hade vi varit 3 poäng före madrid. Nu hoppas jag att att inte flera sådana poäng tapp inträffar då det blir avgörande i slutändan. I matcherna framöver gäller det bara 3 poäng annars börjar det att se riktigt mörkt ut spec om madrid fortsätter att vinna.
Barcelona L.A.M Nr 10
2011-11-07 09:54
Om vi ska ta en titt på hela tabellen så tycker jag det är oerhört kul att Valencia fortfarande hänger med. Man började serien extremt bra med att ligga 1:a flera matcher, för att sedan få en liten dipp men nu komma tillbaka och ligga bara en poäng bakom oss och fyra poäng bakom serieledarna Real Madrid. Igår tar man en stabil seger i derbyt mot Levante, som övrigt verkat tappa den där fantastiska formen man hade ett tag. Valencia har tre oavgjorda och en förlust, och man tog poäng mot Barcelona där man mycket väl hade kunnat vinna med lite tur. Om några omgångar tar Los Ché emot Real Madrid, och vinner de där så har ligan tre lag i toppen med ungefär lika många poäng.
Barcelona L.A.M Nr 10
2011-11-07 09:50
Xavi#6

Det är inte just 2-2 borta mot Athletic Bilbao som är dåligt, det är ett helt okej resultat egentligen. Utan det är att vi överhuvudtaget tappar fler poäng den här säsongen än förra, vilket är en aning oroväckande. Visst, vi har mött tuffare motstånd men samma matcher vi tappat poäng i den här säsongen vann vi den förra, om jag inte är helt fel ute. Mot Sociedad förlorade vi, men vi vann mot Athletic på San Mamés, Sevilla på Camp Nou där det dessutom slutade 5-0 och mot Valencia på bortaplan. Och vadå inte bry sig om Real Madrids resultat? Som Frodo säger lär de nå 100-strecket i år, det gäller att vi spelar på vår bästa förmåga och tappar så lite poäng som möjligt.

Frodo

Så tänker jag också. Real Madrid kommer antagligen vinna många av de här tuffa matcherna som inte vi gör. Tex så vann man med storsiffror på både Valencias och Sevillas arenor förra säsongen. Som sagt, det gäller för oss att inte tappa så många fler poäng nu, vi har nu tre rätt så enkla matcher där vi bör vinna, sen är det ett El Clasico som kommer bli extremt viktigt den här säsongen.

Anledningar till att det går en aning sämre i år är flera. För det första så har vi faktiskt haft tufft spelschema i början, vilket vi inte får glömma bort. 3-4-3-modellen har funkat utmärkt på Camp Nou, där vi får plats med fler kreativa och tekniska spelare. I tuffa bortamatcher har det däremot inte fungerat, matchen igår och den mot Valencia är bevis på det. Jag gillar att Pep exprementerar med många olika spelare och formationer. Det blir både positiva och negativa konsekvenser. Spelare som Cesc men även Adriano har ju blivit bra i dessa annorlunda system. Dock hoppas jag Pep är smart nog att lära sig av sina misstag, vilket är att aldrig mer spela det här systemet i en svår bortamatch, för det kan kosta oss ligan eller i framtiden ett CL-avancemang.
Barcelona Frodo
2011-11-07 09:33
Till skillnad från många andra väljer jag att inte nonchalera bort resultatet och vår tabellposition. Många använder de senaste säsongerna som mall för hur denna ska se ut. Låt oss anta att vi använder de senaste säsongerna under Pep som referens så är vi ändå "off the pace" vad gäller poängproduktion. Vi har redan tappat 8 poäng och är på väg mot 86 poäng den här säsongen. De två senaste säsongerna har vi tagit 96 och 99 poäng vs Reals 92 och 96 poäng. Kanske snuddar Real 100-strecket i år? Det innebär att våra 8 förlorade poäng efter 11 omgångar kan få förödande konsekvenser i slutet av säsongen eftersom vi kanske måste slå 100-strecket.

Man kan alltid dra paralleller till föregående säsonger men man måste samtidigt kunna analysera varje säsong utan det då omständigheter skiljer sig åt.

Vad är det då som gör att vi tappar fler poäng den här säsongen? Det finns självklart flera faktorer men jag skulle peka på det nya spelsystemet, 3-4-3. Det ser stundtals väldigt ostrukturerat ut där flera spelare hämmas av taktiken. Det är ingen slump att Villa och Pedro varit mediokra och omålfarliga då deras positioner tvingar de längre ut mot kanten. Detta har även medfört till att Alves och Adriano startar som yttrar då det är mer naturligt för de att vistas där. Problemet är att de inte gör mål vilket sätter ännu mer press på Messi.

I 4-3-3 har man 3 som vanligtvis gör majoriteten av målen. I 3-4-3 är det bara två då man förlitar sig på centern (Messi) samt den som spelar på toppen av diamanten (Cesc). Den nya uppställningen gynnar mest Cesc som slipper ta ett defensivt jobb och kan röra sig fritt samt de tre mittbackarna som blir extra skyddade om de två yttrarna i anfallet i själva verket är försvarare (se Adriano och Alves).

Jag tycker att det är bra att Pep ser sig om efter flera olika spelalternativ men jag tror inte på 3-4-3 som grundsystem mot bättre lag vilket vi fått se prov på. Spelet blir trögare och offensiven försämras.

Jag har även sedan förra säsongen efterlyst ett bättre kontringsspel. Valdes startar fruktansvärt fina anfall med sina känsliga fötter och skapar kontringsmöjligheter men det rinner tyvärr alltid ut i sanden. Med tanke på gårdagens underlag hade ett rakare spel varit att föredra. Pedro gjorde ett fint kontringsmål mot Real i returmötet i CL vilket visar att kontringar kan vara ett bra överraskningsmoment i vårt spel.
Barcelona Xavi#6
2011-11-07 09:32
2-2 borta mot Bilbao är bra, förstår inte varför vissa tycker att det är dåligt tänk istället att vi var nära att inte få med oss något poäng alls. Nu är det bara att blicka framåt och det tror jag att laget gör också utan tvekan.
Sen varför ska vi bry oss om vad real gör? Så länge vi vinner våra matcher så är det bra. Tvekar inte alls inför el clasico vet att vi kommer vinna helt 100 på det.
Mot nya framgångar!
Barcelona L.A.M Nr 10
2011-11-07 09:27
B-Guden

Man är väl ingen medgångssupporter för att man är lite orolig? Nu är ju jag som sagt inte direkt helt hysterisk över de senaste matcherna men jag gillar inte att vi redan tappat poäng fyra gånger i ligan, och vårt spel hackar rejält vissa matcher medan Real Madrid går som tåget och vinner alla sina matcher överlägset med flera mål. Det kanske kan låta lite bortskämt men jag har höga krav på det här laget, och det tycker jag också man bör ha med tanke på senaste säsongers meriter. Jag är medveten om att vi kommer förlora ligan någon gång, kanske till och med i år, då Real Madrid har ett ruskigt bra lag, men man kan väl också få kritisera då? Jag vill att vi vinner ligan i år, jag tycker det är viktigare att ta fjärde raka än att vinna CL, och det skulle vara jobbigt att hamna flera poäng efter redan nu.
Barcelona B-Guden
2011-11-07 07:54
Shit precis som varje gång varje år. Så fort barca tappar poäng går världen under för er. Barca kommer inte alltid kunna vinna ligan cl och det utan nån gång kommer vi även förlora ligan, men att ens börja diskutera det redan nu är ju bara jävla medgångsfasoner ni håller på med!

Vi har båda el clasico kvar och vi är i omgång 10. -.-
Barcelona L.A.M Nr 10
2011-11-07 05:53
Jag tycker fortfarande man ska ta det lite lugnt då det är som många nämnt, att vi har haft ett betydligt svårare spelschema än Real, men åtminstonde jag börjar i alla fall bli lite orolig. Real Madrid är faktiskt i en sjuk form, och det spelar ingen roll om de möter sämre lag, för just nu spelar de ut allt som kommer i deras väg. Man krossar Lyon, krossar Málaga borta, och vinner oftast med 4-5 mål i sina matcher. Samtidigt som vårt spel hackar rejält. Man är ju rejält bortskämd när man säger det här, men vi har alltså kryssat fyra gånger av 11 matcher i ligan, och det har varit varje gång vi ställts mot ett tuffare motstånd. I CL så kryssade vi mot Milan.

Som sagt, jag är fortfarande relativt lugn men vi ligger tre poäng bakom marängerna nu och har El Clasico på bortaplan om en månad. För tillfället så är Madrid det starkare laget. Och även om de har ett tufft matchande, vem säger att de inte vinner på Mestalla? Jag kan mycket väl se de förlora där, men jag kan tyvärr också mycket väl se de vinna med 2-3 bollar och ha ett riktigt bra spel där också. Den matchen är innan El Clasico, tappar de poäng där så kommer vi antagligen ha ett psykologiskt övertag, när Real misslyckats med att vinna en av de första riktigt svåra matcherna. Vinner de på Mestalla, så har vi rejäl press på oss att ta tre poäng på Bernabéu.

Tills vi och de drabbar samma så har Real alltså Sporting borta, Atlético hemma samt Valencia borta. Vi har Zaragoza hemma, Getafe borta och Levante hemma. För våran del så är det bara nio poäng här som gäller, annars kan vi säga hejdå till ligaledning över julen. Det är mycket möjligt att även Real tar full pott, men speciellt bortamatcherna kan det bli problem, förhoppningsvis. Los Blancos har visat att man har problem med lite mindre lag på bortaplan, och en match som den mot Sporting är en typisk sådan match, där Sporting dessutom brukar vara starka hemma. Mot Valencia blir det tufft och mot Atlético tror jag tyvärr inte på någonting mer än att bortalaget ställer ut skorna och Real vinner med 4-5 mål.

Så för att summera så är jag inte jätteorolig men det känns onekligen inte bra när Real går som tåget och vårt spel hackar ordentligt. Jag har dock fortfarande stora förhoppningar om att vi kan leda tabellen efter El Clasico, men tänk på att Real Madrid har hemmaplan när vi möts och troligen kommer till matchen i storform, medan vi ännu inte spelat flera matcher i rad där alltinf funkat utmärkt.
Barcelona Andreas V.V - "Pagar"
2011-11-07 02:34
basaric - Cesc? No! Gago? Yes!

Ett tips till dig får bli att avstå spel överhuvudtaget.
Du spelar Manchester United, FC Barcelona och Manchester City till de största skämtoddsen jag någonsin skådat.
Ta inte illa upp men du bör läsa sharps spelskola. (Den är faktiskt riktigt bra om du vill bli en stabil bettare dvs)

Lycka till i fortsättningen och spela inga matcher till odds under 1.30, speciellt inte bortalag (te.x City till 1.35)
Även om det kan framstå som bra "bankränta" så finns risken att man alltid blir besviken.

Spela bara dubblar och max tripplar så vinner du i längden, lovar dig.
Länktips: www.sharps.se
Barcelona basaric - Cesc? No! Gago? Yes!
2011-11-07 02:15
Folk agerar och tänker som barn här ser jag. Vad förväntar ni er? Att Barcelona ska vinna varje match under säsongen och inte tappa någon? Det är för tidigt att säga vem som kommer vinna ligan eller vem som kommer att vinna champions leauge. Visst, lite surt att Barcelona tappat lite poäng men vi får samtidigt inte glömma bort mot vilka lag vi tappat poängen. Glöm inte heller bort att Sanchez hunnit vara borta i två månader ungefär, att Iniesta missat nån vecka att Pique hunnit åka på två skador redan. Att Puyol varit borta, att Xavi inte kunnat spela alla matcher. Att Pedro nu också är skadad. Det är inga skitspelare vi snackar om. Oavsett hur bra trupp man har så måste laget vara kompakt om det ska bli någon tittel.

Vi är fotfarande obesegrade i ligan och i Champions Leauge där vi även är etta i vår grupp. Vi har inte förräns idag släppt in mål på flera matcher. Folk hypar Real Madrid och kallar dom för världens bästa lag men ändå ligger vi bara 3 poäng bakom dom trots "formsvackan".

Bara för att kommentera dagens match. Hade det inte regnat idag så tror jag faktist inte att vi hade tappat någon poäng. Vi borde redan tagit ledningen i den tredje matchminuten och vi släpper in första målet för att Mascherano halkar. Andra målet är också regnets fel, tror aldrig att Abidal hade fummlat med bollen på det sättet annars. Btw så bad jag en kompis att spela på att Pique skulle göra ett självmål innan matchen, han vägrade att göra det..

Varför det är extra surt för mig att Barcelona inte vinner kan ni se i länktips.
Barcelona Peshmerge
2011-11-07 01:44
comprende

Vafan babblar du så mycket om Real? vi har redan slagit dem en gång den här säsongen. Real har inte ens fått bra motstånd iår. Och Lyon är fan inte ett bättre lag än Milan. Bara Ibra i Milan kostar lika mycket som 5 Lyon spelare tillsammans. Även Barca har krossat Lyon i CL senaste åren vi mött dem.
Så vafan är problemet!? fattar inte jämförelsen du gör mellan Milan och Lyon.

Hur som haver. Vem fan bryr sig om R.madrid helt ärligt? Alltså rädds du Real kan du hålla det inom dig själv. Du behöver inte göra Barca till kycklingar jämfört med Real när vi slaktar dem år efter år. För Real är ett skit lag(ja jag sa skit lag) som har sina tider ibland och vinner mot små lagen och deras "största" stjärna Ronaldo är små matchernas man. Kommer det en El clasico eller en annan viktig o stor match så kommer han inte göra ett skit. Det är då han behövs för sitt lag men han gör då ingenting och är van vid att synas och göra mål i små matcher. Som sagt "små matchernas man".

Och ligan är ALDRIG över tills båda El clasico matcherna är spelade. Det är där vi visar hela världen och framför näsan på Real vilka som är bäst i världen år efter år. Sist men inte minst kommer vi förhoppningsviss spela ännu en CL final maj månad på Allianz Arena. Jag hoppas då motståndet heter R Madrid! :)
Barca4ever1
2011-11-07 01:40
comprende //

Du och alla madridfansen ska hålla käften och hämta in förnedringen 5-0, Messis förnedring när han dribblade alla madrid spelarna på plan och satte 0-2 till barcelona fördel i cl semin. 6-2!

Jag förstår att du e bitter, madrid fansen har fått lida så mkt. Barcelona har gång på gång förnedrat real, senast i supercupen.

3 poängs skillnad bara och vi kmr mangla er på bernabue igen! hahahaha

Tillbaka till puerta madrid färsking!

Barcelona Rivaldo_gudarnas gud
2011-11-07 01:34
comprende//

Lyon bättre än milan? Haha... Seriöst va har du rökt pysen. Sen. Va inte real någon sekund från förlust i i returen mot just milan då Pedro Leon kvittera med matchens sista spark? Skämde ut va? knappast. Men real är i ruggig form ingen tvekan om det. Dock kan vi alla också komma överens om att det finns mycket kvar att hämta och som kan förbättras från barcas spel. Å då ska vi komma ihåg att vi är obesegrade såhärlångt! 3 poäng är inget försprång. Benzema,Higuain och Ronaldo är i storform där borta i kapitalet och gör mycket på egen hand.

För oss är det bara messi och Fabregas som kommit upp i hög standard hitills. Vänta bara tills formkurvorna på Iniesta, Sanchez Xavi och Villa börjar peka uppåt. Finns som sagt mycket att hämta;)
Barcelona Andreas V.V - "Pagar"
2011-11-07 01:19
Gabriel

Det sitter jag också och hoppas på ; )

Vi tar CL efter en härlig match mot Bayern Munchen.
Barcelona Senor Grande Pep
2011-11-07 01:15
Comprende

Lyon bättre än Milan? Hur tänker du gosse?

du borde fan heta no comprende
Barcelona barcetia - Asexis7
2011-11-07 01:08
comprende

How about du håller käft tills "vi" bevisat motsatsen och vi andra kan fortsätta diskutera?
Barcelona CULEEEE- mrfaariis
2011-11-07 00:55
MESSI.CORLEONE
aa på ditt första inlägg !
Annons: