/spanien/barcelona/forum/1161.aspx/spanien/barcelona/forum/1161.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Soko
2017-01-08 11:10
Neymar
Men nu har Enrique med sitt uttalande bara gett klartecken att stänga av Pique, och med andra ord erkänt att Pique gjort fel. Enrique borde i alla fall hållit käften . Andra tränare skulle aldrig uttalat sig så. Zidane går ut och försvarar Ronaldo trots anklagelser om att han gjort sig skyldig till skattebrott.
Barcelona neymar JR
2017-01-08 11:05
Han har ju rätt? Och pique hotas med avstängning pga sina uttalande. Dom ska absolut kunna hantera sina känslor, och på tiden att lucho steppar upp. Löjligt många kort pga snack den här säsongen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2017-01-08 11:05
Han har ju rätt? Och pique hotas med avstängning pga sina uttalande. Dom ska absolut kunna hantera sina känslor, och på tiden att lucho steppar upp. Löjligt många kort pga snack den här säsongen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Soko
2017-01-08 11:04
Enrique är en riktigt fegis. Istället att stå bakom sina spelare så går han ut och indirekt kritiserar Pique för hans uttalande att domarna hjälper Real. För det hotas nu Pique för avstängning. Enrique säger att hans spelare måste hantera sina känslor .
Barcelona Barcelonistas
2017-01-08 03:19
Jag har hela tiden sagt att Rakitic inte håller för att vara ordinarie i startelvan och många här inne skrattade åt det när jag skrev det. Det har gått tre säsonger och jag kan fortfarande inte se vad det är som Rakitic gör som är så speciellt?. Killen springer mycket och är en box till box spelare men en flyga har mer kreativitet än vad Rakitic har.


För mig är Rakitic ingen Barcelona mittfältare han fyller inte dom kriterier för mig som krävs för att man ska vara mittfältare hos oss. Det är en spelare som man slänger in sista 20-25 som kan springa och kötta men herregud han våldtar allt vad vi står för med sitt spel på mittfältet. Vi hade kunnat köra ett liknande spel som vi gör nu med Lucho fast med ännu en kreativ mittfältare som kan hålla bollen och kontrollera mittfältet som Iniesta gör. Varför ska ens Messi ner på mittfältet och hjälpa? Det tyder ju på att övriga ( förutom Iniesta) inte klarar av att styra mitten? Visst Messi ska ha en fri roll men jag tycker inte han ska droppa ner så mycket som han ibland gör.


Vad hade vi för mittfält i Clasicot, Gomes-Busi-Raki? De mittfältet hade så svårt att spela sig ur Reals press första halvlek vad hände när vi bytte in Iniesta? Herregud vi fick fart vi dominerade. Nej köp in en mittfältare Veratti-Thiago elr satsa på dom unga som vi har.
Barcelona koeman92
2017-01-08 02:34
Veratti är nog vid detta lag allas dröm. Finns ingen bättre kandidat till att axla Xavis roll, ja inte ens Thiago i dagsläget. Säger även sig självt när självaste Xavi benämner Verratti som sin ideella ersättare. Problemet här vore inte pengarna; €80 miljoner är mycket, men knappast ett omöjligt pris för en klubb som Barça. Problemet är deras minst sagt irriterande president som knappast är intresserad av att göra affärer med oss, speciellt inte om en spelare som i princip bär PSG på sina axlar.

Då PSG knappast är i behov av pengar lär det krävas något extra för att locka deras uppmärksamhet; i vårt fall blir det antagligen att erbjuda något i gengäld. Det har pratats tidigare om ett utbyte mellan Neymar och Verratti. Samtidigt som jag har försvarat Neymar något oerhört så måste jag säga att tanken i dagsläget ändå känns något lockande, och inget vi inte bör överväga så länge hans usla form och attityd inte tas itu med. Dock kan detta kosta oss då det knappast finns någon tillgänglig spelare på Neymars position som ligger på hans nivå. Å andra sidan kan detta även vara en gyllene chans att casha in på honom om formen inte vänder, såvida vi inte vill göra samma misstag som med Dinho. Tyvärr misstänker jag samtidigt att det fortfarande kan finnas oklarade affärer mellan oss och Neymars gamla delägare som kan försvåra en affär, även om det än så länge bara går att spekulera om detta.

Med detta sagt ber jag om ursäkt om jag snackat i nattmössan med tanke på hur sent det är. Dock ursäktar jag detta med att jag är extra utmattad efter att ha varit strandad i London i flera timmar.

Bona nit!
Barcelona Xaviesta
2017-01-08 02:34
(fortsättning på föregående inlägg) När Bartomeu valdes om dog något inom mig som jag inte kan förklara i ord. Jag tänkte dela dessa tankar en gång i tiden med Jeffson över en cigarr och en whiskey en vacker småful dag men det är en helt annan historia för ett helt annat tillfälle. Tillbaks till skiten, självklart skyller jag inte på Lucho, han är bara en produkt av ledningens inkompetens. Yep, jag älskar att kalla vår ledning för inkompetent - helt baserat på en "subjektiv objektivitet" från min sida (mitt eget begrepp med copyright, jag har en förkärlek till paradoxer, förkasta det if it's too mindblowingly flummigt presenterat). Avslutningsvis vill jag tillägga att jag självklart har en del positiva saker att säga om ledningen och Lucho också men det har jag ingen lust med ikväll utan jag återkommer med rosorna vid ett annat tillfälle. Orkar ni verkligen med mitt dravel i år rent allmänt? Annars kan jag korta ner det till en oneliner om det är ok för Lion24 och övriga moderatorer. För er som undrar varför jag varit på dekis och utanför truppen så reser jag mycket i mitt jobb och har varit i Toronto 6 månader om året dom senaste 4 åren och det är sannerligen inte lätt att catch Barca matcher därborta i NHL/NFL/NBA/MLB meckat, men jag kan stolt informera er om att jag endast missat EN enda match under dessa 4 år! En prestation värdig en guldboll om jag får blåsa lite i min egen trumpet ;) Att det sen var Gampermatchen mot Sampdoria när jag precis anlände till Mats Sundins andra hem on North American soil gör ju att jag är ursäktad omedelbums från den plumpen, speciellt då vi förlorade med.. 2-0 om jag inte minns helt fel. Eller kanske var det 1-0? Doesn't matter, jag kommer börja träna igen så smått med laget och förhoppningsvis tillbaka i startelvan snart. Eller åtminstone på bänken. Skulle jag hamna i skyboxen igen i framtiden så vet jag iaf vem jag dricker fulwhiskey (en annan heders-copyright tillhörande en mycket speciell forumsmedlem) med därinne ;) Såga mig eller dränk mig i rosenblad - either way I'm back.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Xaviesta
2017-01-08 02:30
cameroonians

Först och främst, kul att du lever men trist att du är sjuk. Kände att jag ville ge ytterligare aspekter till några av dina punkter utan att för den sakens skull hålla med dig eller gå emot dig.


1) Personligen tycker jag att vi var alldeles för framtunga under Tito samtidigt som vi var Schweizerost i det bakre ledet medan vi var alldeles för fyrkantiga och för långsamma under Tata där CL matcherna mot City samt vändningen mot Milan är dom matcher som stod ut mest för min, och säkert många andras, del. Den gemensamma nämnaren med bägge dessa herrar var att även om dom försökte innovera vårt spel och sätta sitt eget prägel på laget så var pressen hård från både ledning och culés världen över att inte sväva för långt bort från Barcas patenterade 4-3-3 med presspel a la Pep-eran och med resultat i hand så gick det väl sisådär (milt sagt) dom säsongerna.

Lucho har däremot under sin era fullständigt suddat bort det vi är kända för: ett bollkärt mittfält fyllt av tekniska spelare som med list, finurlighet, ypperlig teknik och mästerligt fotbollstänk serverar våra anfallare med bollar av högsta klass samtidigt som dom själva kommer i andravågor gång på gång för att ge understöd högt upp på plan. Att vi var allra mest kända för vårt synkroniserade presspel där ALLA sprang för varandra behöver jag väl knappast nämna egentligen. Lucho har blåst bort allt det där till en unrecognizable röra där begreppet "organiserat kaos" fått en helt ny innebörd. Visst fick han resultat första säsongen, men att han maximerade MSN:s potential och nytta har jag väldigt svårt att hålla med dig om men kan paradoxalt nog inte säga att du har fel heller. Frågan är såklart subjektiv, och frågar du mig så berodde det på en rad slumpmässiga(?) tillfälligheter att vi lyckades spela hem trippeln till slut efter att ha dukat upp chansen helt fantastiskt till oss själva lagom till vårkvisten.

Hur mycket hade Luchos taktik och spelupplägg med bucklorna att göra under hans debutsäsong? Tja, frågar du mig blir svaret: ungefär lika mycket som vi människor påverkar jorden att snurra runt sin egen axel - dvs nada. En viktig faktor i sammanhanget som vi bör ta i beaktning är att under Luchos första säsong spelade vi mer Barcalikt än vad vi gjort senaste två säsongerna och jag tror att det är på det viset eftersom att Peps fackla brann envist och ihärdigt även året efter hans avgång och hans idéer var så inpräntade i våra spelares kroppar och knoppar att den var tvungen att ebba ut av sig själv i takt med att månaderna gick. Ingen kan byta "religion" samma dag en ny coach tar över rodret och det tog ett tag för spelarna att helt ta till sig Luchos vision (nåja, det ordet kan diskuteras i Luchos fall) och utfallet ser vi prov på idag.

Conclusion: Första säsongens "succé" (för den som väljer att se den trippeln som succé) uppstod pga (eller tack vare, för den som väljer att se glaset halvfullt än en gång) spelarnas jävlar anamma efter Sociedadförlusten, Peps avtagande prägel på vårt spel som hjälpte Lucho och fick ge fotbollsvärlden en sista snyting av absolut världsklass, samt värvningen av Suarez.

(Sorry Kröjff, vi har alltid varit kritiska till Bettan du och jag, men att han varit helt fantastiskt avgörande för oss är ju klart som korvspad oavsett hans träfötter ett par 74 ggr per match samt hans oortodoxa springstil där han emellanåt, amatörmässigt galopperar fulare än Di Maria med 2 kg nykluvna jalapeños i röven).

Jag har självklart inte glömt bort Messis individuella prestationer där han satte Boateng vid skolbänken igen för bakläxa om gravitation och när han sekunder senare (here he is again, here he is again... THAT'S ASTONISHING!!) fick Neuer att känna på ordspråket "Där dom stora inte kommer in, där slinker dom små igenom". Men Messi är Messi och har varit hos oss sedan han började få finnar att klämma och jag valde att fokusera på en avgörande värvning och den mest färgstarka var och är Suarez.

4) Här är jag med viss (eller jävligt stor) skepticism, försiktigt optimistisk när det kommer till framtida värvningar. Att vi ska använda vår nyskänkta buffert på rätt sätt när det kommer till transferwindows är lika troligt som att Ghandi skulle skaffa jaktlicens. Vi försöker klättra uppför ett värvningsträd med en ledning bestående av fiskar. Vi har försökt förhandla med andra klubbar om vissa stora spelare i flera år utan resultat eftersom vi avslöjar våra kort på förhand varje gång i form av intentioner, och konkurrensen synar oss varje gång där vi blir ertappade med en ångestgivande 7-2:a följt av en game over. Vissa bottennapp har varit så löjligt självklara på förhand att det för mig är bortom obegripligt varför vi ens försöker oss på dom. Inkompetens, inkompetens och åter inkompetens. Har sagt det förr och jag säger det igen, vi är sämst av alla storklubbar i Europa när det kommer till förhandlingsbordet, tyvärr.

Varför litar inte Lucho på sin bänk då? Kan det vara så att han har mycket mindre påverkan på värvningarna än vad vi tror, oavsett vilka diplomatiska försäkringar vi får av ledningen att så inte är fallet? Sanningen sitter ingen av oss på tyvärr, men att spekulera i det är fanimej min givna rättighet som lojal culé och allmänn fotbollsfan.

6) Jag vet att jag började inlägget med att skriva att syftet med detta inte var att vara pro eller con till någon av dina punkter, men den här sjätte och sista punkten kan jag ju inget annat än hålla med om till hundra procent. Många namn har spottats upp på tapeten men loskorna har varit för lama och impotenta. Småintressanta namn visst, men jag har en annan himmel jag gärna beskådar. Nästa tränare måste ha samma vilja och hjärta för klubben som Puyol när han kastade tändaren, skällde ut Pique och fick honom att behålla fokuset på hörnan, eller Abidal som med livet som insats kastade sig raklång i gräset för att skalla(!) bort bollen som enda alternativ till rensning i just det momentet av matchen osv. Pep var en sådan spelare och en sådan tränare. Tito, Tata och Lucho är inga Peps, Klopps eller Fergusons. "Kom med namnförslag själv då istället för att pissa på våra" tänker kanske några av er nu, men icke sa Peter. Jag är måttligt intresserad av att namedroppa och väljer hellre att belysa dom kvalitéer, passion, moral och värderingar jag söker efter hos nästa tränare. Det är inte jag som tar the final decision in the board room anyway. Men tycka till gör jag med bravur.

Vi har hamnat för djupt in i labyrinten vi själva formerat där vi blint letar efter vår identitet (eller osten för den som inte greppat analogyn) med ljus och lykta. Dags att gå tillbaka till ingången och göra om, göra rätt. Detta Barcelona ger mig inte eufori på samma sätt som innan, utan en mer apatisk kärlek till klubben jag älskar har infunnit sig hos mig. Kärleken brinner lika starkt inombords men hoppet för klubbens fortsatta framgång har minskat drastiskt. När Bartomeu valdes om dog något inom mig som jag inte kan förklara i ord. Jag tän
Barcelona Xaviesta
2017-01-08 02:19
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ronaldinho10yElfenomeno9
2017-01-08 02:12
[QUOTE=El Pistolero #9]PSG have told Chelsea and Juventus they are willing to let Marco Verratti go for €80m. (Source - Corriere dello Sport) Om vi inte värvar honom.. Vet inte vad jag gör. Lika viktig värvning som Alves var 2008. Det måste hända. [/QUOTE] Det beror på om Lucho är kvar till nästa säsong. Skriver han på nytt då tror jag inte Verratti kommer. Men får vi en ny tränare som prioriterar mittfältet så tror jag han hamnar hos oss faktiskt. Annars håller jag med dig, Verratti är ett måste till nästa säsong om vi ska kunna få kontroll på mittfältet igen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Reymar
2017-01-08 01:12
@El Pistolero #9:

Hade varit en fantastisk värvning men priset är alldeles för högt. Sen tror jag inte Lucho är sugen på Veratti men om Lucho nu lämnar så blir det en annan femma..
Barcelona El Pistolero #9
2017-01-08 00:39
Baller.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2017-01-07 23:36
PSG have told Chelsea and Juventus they are willing to let Marco Verratti go for €80m. (Source - Corriere dello Sport) Om vi inte värvar honom.. Vet inte vad jag gör. Lika viktig värvning som Alves var 2008. Det måste hända.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2017-01-07 23:26
Tyst från oss hittills under transferfönstret. Skulle inte Aleix Vidal säljas? Högerback komma in? Fasiken gör Mathieu kvar i vår trupp?!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Davids3
2017-01-07 23:15
Läste nu ett rykte om att Lucho kommer starta med Denis bredvid Iniesta för att ha kontroll på mittfältet för en gångs skull. Blir intressant att se om det skulle stämma!
Barcelona Kröjjf
2017-01-07 22:13
the cameroonians

Vilket välkommet och överraskande inhopp. Det är bara att skriva på svarta tavlan efter den korta men koncisa taktikgenomgången: Låt Stå! Vilken jävla klippa du är!
Barcelona S.Eto'o
2017-01-07 22:05
Amo.38 Tyvärr så är det ca 3 miljarder kronor Enrique spenderat sens han blev tränare. Det sjuka är vermaelen Douglas mathieu Vidal samt Paco kosta oss 90 miljoner euro utan bonus inkluderat, kan tänka mig summan har överstigit 100 miljoner euro med tanke på våra titlar de senaste två säsongerna. Vill inte leka sportchef, manager eller nätt liknande men borde det inte finnas någon samband mellan vilka spelare vi köper samt vår taktik? Vi behöver spelare med pondus istället har vi massa spelare som är konstant rädda (Roberto Paco gomes Vidal Rafinha Denis mathieu och till viss del Ter Stegen). Jag kräver inte att de ska ryta på planen eller börja skrika åt MSN att backa hem utan jag kräver att de inte ska spela safe fotboll i 90 minuter trots underläge. Alla dessa spelare har stor talang (undantag Mathieu) därför anser inte jag problemet ligga fysiskt utan det är psykiskt. Det är en annan femma att spela dålig fotboll fast med pondus som tex masherano och rakitic i vissa matcher fast att spela dålig fotboll med dålig självförtroende är inte Barca klass. Sergi Roberto har vart start spelare i nästan två säsonger och tills idag kan han inte säga till Messi ett enda ord på plan. Bara senaste matchen såg vi en situation där Roberto som är vår högerback visste inte om han skulle säga till suarez som är vår anfallare (hörru du gå till anfallet så kastar jag inkastet) utan han verka vara förlamad, till slut ropa Suarez på honom och gav han bollen. En av anledningar varför Arda har briljerat den här säsongen är för att ingen i MSN eller Alba för den delen har gnällt på honom eller gett honom blickar när han misslyckats, Arda lyser utav självförtroende. Han testar lobba bollen från 20 meter, gör flera cyckelsparkar och konstant testar nya dribbling aktioner. Det var en av anledningarna jag älskade thiago, han spela sitt spel trots vilka spelare han hade omkring sig. Sorry för lite stökig text utan någon röd tråd, har hög feber att jag knappt orkar dubbel checka texten Källan för transfer summorna tog jag från transfermarket.com
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2017-01-07 21:39
Eftersom jag är sjuk och inte kan göra något vettigt så tänkte jag skriva ett par rader och ge mina two cents kring situationen i laget. 1. Lucho har bidragit med mycket sen han tillträdde. Han har skapat struktur igen efter turbulensen som omgav Tito (RIP) och Tata. Han gav spelarna och laget förutsättningar att kunna prestera fysiskt och mentalt samt maximerade nyttan av MSN. 2. Lucho är emellertid en sämre tränare och taktiker än han är en ledare och därför har laget det allt svårare att prestera mot lag med, framför allt, bra tränare. De ser igenom våra svagheter och lyckas allt som oftast vinna den taktiska matchen. Och med ett par spelare ur form i kombination med att ledningen inte ersatt stöttepelare som Xavi och Dani, ja då blir resultatet det vi ser idag. 3. Ett exempel på ett tydligt symptom på den sjukdom som råder i blaugrana just nu är Busquets. Sergio kom fram under Pep som en onetouch-spelare med en fotbollshjärna snarare än den långdistanslöpande presspelare vi ser idag. Att använda spelare på rätt sätt och på rätt positioner är en utmaning för Lucho som t ex använde Arda som interior i fler matcher än vad någon annan med en gnutta taktiskt kunnande skulle göra. Vad blir resultatet att använda Busquets som en Mascherano? 4. Alla nya sponsorintäkter som äntligen verkar trilla in kommer inte ha någon effekt på spelartruppen om de används till att köpa spelare på samma sätt som idag. Medelmåttiga Valenciaspelare kommer göra Barcelona till ett lag med medelmåttig bänk. Här har vi ytterligare ett aber som hänger över Lucho, han litar inte på sin bänk. 5. Neymars måltorka beror mycket på hur han används i Luchos försvarsspel som bygger på 4-4-2. Han hamnar alltför långt ifrån mål och för långt ute på kanten. Troligtvis har Lucho märkt att vi har svårt att vinna boll och att motståndarna äter vårt mittfält. Därför förstärker han det, men får inte längre ut maximal effekt av MSN. 6. Allt hänger ihop. Det är dags för Lucho att tacka för sig och en ny kraft att komma in och bygga på en långsiktig idé igen. Vi behöver en kraft som är både ledare OCH taktiker - och inte minst en ledning som kan backa upp och ge de fundamentala förutsättningarna. 7. Gott nytt år!
Barcelona Barcelonistas
2017-01-07 21:05
Luis Enrique: "Neymar is playing well, he has always been very mature & handles all kind of situations well, I am sure he will score goals."

Luis Enrique: "Whole team had positive attitude in Bilbao. They closed space down well without the ball, pressed high up the pitch."


Luis Enrique: "We won't change the way we set ourselves up for the next game even though we didn't get the result we wanted in San Mamés."


Luis Enrique: "I see no problem with Neymar. He has always been very mature and I am sure he will score goals" assures Luis Enrique."
0 svar 43 retweets 62 gillandenLucho verkar nöjd mycket konstigt med tanke på att vi just nu är lika dåliga som Martino säsongen. Dags att öppna ögonen och inse att han inte har några ideer kvar ingen ide och ljuga och prata massa skit.
Barcelona Amo.38
2017-01-07 21:03
Denna ledning och LE har alltså spenderat över 2 miljarder på spelarköp? Kommer inte ihåg vem som nämnde det, måste vara ett skämt? Han får alltså ut denna nivå av sin trupp? Vilket skämt!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjjf
2017-01-07 20:43
Lion24 Du tar det bra, måste jag säga. Att du inte sparade din replik alltså. Jag ska också vila nu efter att nyss ha skickat ett inlägg, som inte till alla delar uppfyller reglerna på forumet. Hoppas du kan ha överseende som den moderator du är. Om inte, vill jag påminna om det nattliga tankeutbyte du och Xaviesta hade för länge sen och hans fascination för att du höll fast vid en icke så smart telefon, av märket Nokia nånting.
Barcelona Kröjjf
2017-01-07 20:36
@Iniesta70.:
Eftersom jag utgår från att jag ingår i den gruppering som en viss paragrafryttare ser på som de "vuxna" som stryker varandra medhårs och att Iniesta70:s beröm av såväl Lion24 som mig själv, genast ger denne vatten på sin kvarn, så tänkte jag tacka med att nu göra en Iniesta70 light; d v s dra en anekdot ur mitt privatliv. "Light" står för vetskapen om att jag inte alls är lika avslappnat rolig som han brukar kunna vara. Here it comes (varning för eventuellt överkänsliga läsare är på sin plats så scrolla): O.T. Tuppen i hönsgården behöver tydligen hackkycklingar. Så jag får väl nu ställa upp i solidaritetens tecken och dra en personlig anekdot för min egen del också. Faktum är att det var den utdragna nordirlandskonflikten som förde mig och min sambo samman, en gång för länge sedan. År 1994 befann vi hos vänner i Belfast, varav flera hade suttit av straff i fängelse för sina IRA - aktiviteter. Vi bestämde oss för att göra en utflykt utmed nordkusten, där de s k "protestanterna" är i kraftig majoritet.Det var mitt under pågående fotbolls- VM i USA och på den dagens program stod bl a en match med Irland, samt sist men inte minst Sverige - Brasilien i gruppspelet. Vi gick in på första bästa pub för att se Irland spela. Inte så mycket som en besökare förutom vi två fanns där. Jag frågade bartendern hur det kom sig med tanke på att Irland spelade. Han tittade med avsmak på mig och sade att ingen vettig människa var intresserad av att se den matchen. Jag anade oråd och såg mig om. Mycket riktigt, vi hade hamnat på ett stamställe för hardcorefans till Glasgow Rangers. Union Jacks blåa, röda och vita färger ramade in tavlor med klubbens lojala trotjänare. Den Guinness jag hade tänkt beställa fick vara, allt annat hade varit missbruk av det svarta ölet från den gröna ön. Istället begav vi oss till Bushmills berömda destilleri som ordinära turister. Köpte en fin flaska till vår värd och vän i Belfast som fyllde 50 år och hade spenderat 14 av dessa i Long Kesh - fängelset. Vad jag inte tänkte på var att vi fortfarande befann oss i unionisternas fäste och att det i en republikans ögon rörde sig om ren "fulwhiskey" av absolut värsta sorten. Det fattade jag faktiskt inte förrän jag såg ett avsnitt av den utmärkta HBO - produktionen "the Wire" och den törstige irlandsättade snuten i serien avfärdade Bushmills som en "protestantisk" dryck, när en bartender i Baltimore försökte pracka på honom ett glas fulwhiskey vid beställning. Vår vän i Belfast var emellertid mycket tolerant trots sin militanta bakgrund och hade bl a lärt sig älska något så typiskt engelskt som cricket, under alla sina år bakom lås och bom. Men så vad fan har detta med FC Barcelona att göra, frågar sig säkerligen vän av ordning och reda på forumet, med skarpvässad penna. Henrik Larsson spelade fortfarande för Feyenoord och inte "katolska" Celtic. Inte ens en långsökt koppling till Nordirland således. Kan så vara. Men till saken hör att vi senare samma dag, sen gick på en annan till synes mer neutral pub, för att se Sverige möta Brasilien i gruppspelet. Och en viss Henke fanns faktiskt med i bilden redan där och då. Och att han har en koppling till vår klubb, kan väl ingen förneka? Så vad vill jag egentligen ha sagt med detta OT-inlägg. Jo, att det oftast är långt mer tröttsamt att få läsa klagomål på personliga anekdoter ur privatlivet, än att ta del av de senare. I all synnerhet som dessa självutnämnda ordningsmän är oförmögna att ge positiv feedback, när någon hackkyckling frångår sitt privatliv och håller sig till fotboll och FC Barcelona. Befinner sig paragrafryttarna då inte på samma våglängd, så är man själva inte sena med att flytta fokus tillbaka till där bråket tog sin början, genom att väcka björnen som sov. Och på eget initiativ börja lägga ut texten om vad vederbörande nu kan tänkas ha skrivit tidigare av privat karaktär, som ett osmakligt sätt att såga sakliga argument. Jag tror mig veta på ett ungefär precis vilka härinne som jag skulle kunna tänka mig att ha som min husse, om jag varit hund. Iniesta70 skulle inte skälla på mig när jag gör fel, men kasta bollar och komma med uppmuntrande rop då jag gör rätt. Paragrafryttarens strypkoppel och "fyande" skulle jag inte stå ut med i ett liv som hund. Jag skulle förmodligen bli så folkilsken, att avlivning vore enda utvägen. Klappa.
Barcelona Lion24
2017-01-07 20:35
Kröjff

Haha, jag hade faktiskt inte sparat det. Jag gör det kort för den här gången. Jag vet mycket väl att det inte är Luchos fel att det snöar eller att vi får spela en match i Qatar. Vi alla har olika intressen, vissa tycker om att hålla koll på B-laget och talangerna i La Masia, andra har bättre koll på styrelse och byråkrati medans vissa är mer intresserad av det som sker på planen. Jag är en av de sist nämnda, ingen roll är viktigare än den andra ska jag tillägga! Jag är naturligtvis intresserad av vad som sker inom styrelsen, hur dom leder klubben, vilka talanger man ska se upp för och så vidare men mitt största intresse ligger i det som sker på planen. När jag skriver att ''allt är Luchos fel'' så menar jag naturligtvis allt det som sker på planen.

Jag står också vid att allt är Luchos fel (på planen). Lucho har bara sig själv att skylla för hur han har hanterat spelartruppen. För mig är tränaren den yttersta ansvariga för allt det som sker på planen. Är en spelare inte tillräckligt motiverad så är det tränarens fel för mig. Då har inte tränaren kunnat motivera spelaren. Men om vi har en spelare som inte kan bli motiverad av någon tränaren, då ska den spelaren inte spela fotboll. Jag har skrivit tre långa inlägg nu, så mina händer och min hjärna är lite trött. Så jag får vila lite grann nu :).
Barcelona Lion24
2017-01-07 20:30
@Barcadinho.:


Alla spelare gör fel. Men om Iniesta gör två enkla misstag som att passa en boll, då måste det vara något. Det handlar inte bara om Iniesta, utan alla gånger våra spelare slarvar med passningsspelet. Då måste det vara något! Ingenting kommer av sig själv i top fotbollen. Från att vara världens i särklass mest överlägsna passningssäkra lag så såg vi en av världens allra främsta passningsspelare i Iniesta göra två korkade passningar. Det är heller inte första gånger Iniesta gör såna svaga passningar. Det måste vara något fel!!! Hade det varit i något annat lag så hade jag tagit det, men ja, det är Luchos fel det också. Varför? Eftersom att göra fel har blivit godkänt och acceptabelt i truppen.

En tränare ska skrika, vara hård och alltid kräva perfektion. Man ska studera varenda minsta lilla detalj. Om en spelare missar en enkel passning så får den gå åt sidan som ''straff'' och titta på de andra. Det här är disciplin, organisation. Men våra spelare får göra så många fel utan att nåt händer, samma fel begås nästa vecka. Lucho låter det ske för att han 1: inte har någon auktoritet över gruppen, 2: tappat respekten från gruppen.

''Spelare är inte alltid i form'', ''spelarna kan göra misstag'', jag har sagt det miljarder gånger och säger det igen: om ett lag inte är i form i över ett helt år (!), gör misstag i över ett helt år (!!), då måste man fatta att det är nånting som inte står rätt till. När vissa skriver, så skriver dom med minnet av den senaste matchen. Med all respekt, den länk du visade var två-tre år gammal. Det här är 2017, på den tiden hade vi Pedro, Xavi i laget. Jag skickade dig en länk som var en dag gammal medans du skickar en länk som är flera år gammal. Jag är säker på att Lucho inte är dum, jag är säker på att Lucho försöker implementera ett presspel, men har han gruppen med sig? Respekterar spelarna honom? Det spelar ingen roll om vi vinner trippeln igen, man kan inte spela bra en halv säsong för att vara dålig den andra halva säsongen.
Barcelona Kröjjf
2017-01-07 20:27
Lion24

Ja, det var ett långt inlägg och precis på håret att det fick plats till slut. Men med lite pillande gick det ändå. Jag antar att du har lite egna synpunkter och hoppas att du inte skickade dessa med citatet, utan att ha sparat dem först. För din skull.
Barcelona Lion24
2017-01-07 20:21
[QUOTE=Kröjjf]Eftersom jag nog var en av de första att ifrågasätta om Luis Enrique var rätt man att leda FC Barcelona in i det framtid som redan tycks höra till det förflutna för allt fler, tycker jag mig ha rätt att ställa frågan: Är verkligen "allt" Luchos fel. För det är ju faktiskt vad Lion 24 skrev igår: "Allt är Luchos fel". Är det verkligen Enriques fel att en egensinnig Messi, fick sällskap av två kanske ännu mer egensinniga spelare på topp, som inte låter sig bytas ut med mindre än att diverse advokater i en eller annan tappning blir inkopplade på ett eller annat sätt. Exempelvis Neymars krävande farsa.

Mig veterligen var det inte Luis Enrique personligen som spenderade upp emot två miljarder kronor på stjärnor, som icke för sitt liv ens kan föreställa sig att inte få spela i stort sett varje match. Och jag ger mig fullständigt fan på att Qatar Airways inte bara kräver att den världsberömda trion spelar en uppvisningsmatch i diktaturen innan en viktig tävlingsdito, utan att man via det finstilta i sponsorkontraktet också kräver att dessa reklampelare får spela så mycket som bara är möjligt. Är det i så fall "Luchos" fel, eller har den nuvarande ledningen en del i detta, så som neymar JR är inne på?

Är det Luchos fel att Dani Alves föll för åldersstrecket och blev en black om foten i samma stund som han började tappa i snabbhet och inte hann med tillbaka när motståndarna väl kontrade. Eller att en alltid lika lojal rollspelare som Pedro fick flytta på sig och ge plats åt "grannlåten" från andra sidan Atlanten? Nej, tänkte väl det. Så varför nämner jag just dessa två spelare här och nu i sammanhanget? Jo. därför att just Pedro och Alves var två centralfigurer, i den höga och intensiva press som Pep kom att tillföra det blixtsnabba passningsspel i totalfotbollens tecken av holländskt ursprung och med ett bollinnehav som en grundläggande förutsättning.

Och därför att Lion 24 sätter ett likhetstecken mellan Tiki - Taka och ett intensivt presspel högt upp i planen. Något som Pep Guardiola kom att tillföra det snabba passningsspel i ständigt rörliga trianglar, vilka Tiki- Taka kommit att stå för. Från början var emellertid uttrycket bara ett sätt att säga bolltrillande på spanska. En ursprunglig betydelse som Pep uttryckligen sagt sig avsky. Förmodligen för att han inte ville förknippas med något så oigenomtänkt som ett passningsspel för sakens egen skull.

Kommer "osökt" att tänka på den gamle tyrannen Tichonov i Sovjetunionens hockey - landslag. Som verkligen kunde konsten att få alla sina spelare att uppträda som de fullblodsprofessionella idrottsmän man var. Och aldrig kom i närheten av att tappa omklädningsrummet. I alla fall inte förrän framförallt dissidenten Fetisov följde tidens anda och ville se lite av perestrojka och glasnost också i hockeyn, när Sovjetunionen såg ut att stå inför sitt definitiva sönderfall.

Liksom Guardiola ärvde totalfotbollens tankar från Cruyff så fick Tichonov ärva det vackra s k klapp-klapp-spelet från föregångaren Tarasovs tid som tränare. Och precis som Pep, gick han vidare och utvecklade nya tankar med tiden. Exempelvis var Tichonov först med att överge den mer eller mindre statiska uppställningen i boxplay och få sina spelare att forechecka förhållandevis högt upp i planen också med decimerat manskap. Vilket fungerade väldigt överraskande för motståndarna, som var vana att nästintill helt ostört få ställa upp sig i sin powerplayformation.

Men därifrån dra likhetstecken mellan klapp - klapp - spel och hög forechecking med en man utvisad, är steget långt. Klapp - klapp handlade uteslutande om snabbt passningsspel på ett tillslag när laget var puckförande. Forechecking handlar om att störa motståndarnas försök till spel samt att återerövra pucken fortast möjligt. Det är två helt skilda spelupplägg som han kombinerade med exempellös framgång, innan motdragen följde som ett brev på posten.

Klapp - klapp och foreschecking är inte samma sak. (lika lite som att Tiki- Taka är synonymt med högt och intensivt presspel). Däremot förutsätter den typen av spel självfallet att man har pucken i sin ägo. Och bygger hela själva grundidén på en puckförande modell och inte att "hålla sina positioner" i gammal kanadensisk boxplayanda och "parkera bussen" bakom blå, ja då vill det till att återerövra pucken så fort som möjligt när man blir av med den. Så klart. Precis som i fotboll, om Pep får som han vill.

Det har säkert redan framgått att jag inte i som Katalano håller med Lion 24 i precis allt. Inte heller motsatsen; d v s att jag inte skulle hålla med honom om någonting alls i hans analys. Kan till och med sträcka mig så långt att jag ju håller med honom om det mesta i vad han skriver. Men inte att "Allt är Luchos fel". Att tränaren rullar tummarna vid sidan om när ter Stegen och mittbackar praktiserar en parodi på Tiki - taka i och strax utanför sitt egna straffområde kan han förvisso inte svära sig fri från ansvar för.

Men om jag inte minns fel så var det Lucho som in i det längsta såg Bravo som sitt förstaval och visade tydliga tecken på att vara motsträvig när chilenaren såldes till Manchester City. Ja, jag tror mig kunna fortsätta rada upp ytterligare exempel på att "allt" alls inte är Luchos fel. Men att jag är uppe så pass tidigt en helgmorgon beror på att jag har en massa andra åtaganden att ta hänsyn till och kommer att vara upptagen av dessa ett bra tag framöver. Men eftersom detta diskussionsämne är mycket större än två enskilda skribenter, är jag helt säker på att andra kan ta vid där jag slutar. Och innerligt såväl hoppas som tror att det inte utvecklar sig till något av en personlig vendetta.

Varför inte exempelvis Coach Pep och Lenny Romario, som också befann sig på "barrikaden", när forumet till stora delar framstod som en glädjefylld frälsningsarmé, som enstämmigt sjöng "Luchos" lov när trippeln väl var bärgad och de flesta vara beredda att bortse från på vilket sätt den erövrades. Och vi som suktade efter skönspel blev kallade för "haters" av samma personer som nu skriver "avgå Lucho" och "sälj Neymar" för fullt. Något jag själv aldrig ens varit i närheten att skriva eller ens säga till min sambo i all förtrolighet. Och jag kan föreställa mig att Xaviestas ord också kommer att väga extra tungt, nu när han fått tid till eftertanke i sin fortsatta frånvaro, trots sitt tidiga "nyårslöfte" att låna sin "penna" till forumets fromma/bästa.

Men innan jag slutar måste jag givetvis nämna på vilket sätt Messi bidrog till det intensiva höga presspelet under Peps epok. Ur ett dogmatiskt perspektiv så var han sällan eller aldrig särskilt delaktig. Men å andra sidan, finns det någon spelare som satt sådan press högt upp i planen på motståndarna oavsett namn, som när den lille argentinaren haft bollen i sin ägo? Många gånger var det Pedro som låg på som en iller och tvingade motståndarna till misstag. Som Busquets sen tog till vara genom att vinna andrabollen som hamnade hos Lionel Messi.
Barcelona Iniesta70.
2017-01-07 18:31
Lion24+Kröjjf Tummar upp för er båda! Välskrivna och välmotiverade inlägg, helt i min smak. Kom att tänka på när verkligheten verkligen kom i kapp mig när det gäller Lucho och hans syn på mittfältsspel. Att allt hopp var ute. "Klassikern" mot Real visar egentligen allt. Som Lion24 nämnde så ställde vi upp med Busken, Rakitic och Gomes, vi lämnade Iniesta och Denis kvar på bänken. Enligt många så var det befogat att lämna Iniesta utanför startelvan,för han hade ju minsann precis kommit tillbaka från skada. Denis är ju så klart för "valpig" att starta en "klassiker" enligt de flesta. I mina ögon sa Lucho med andra ord att spelat om mittfältet redan var förlorat, låt oss kriga om andra bollen och tredje bollen istället, så han ställde ut Gomes och Rakitic."Lirarna" fick stanna kvar på bänken, han litade inte på Denis och han sparade på Iniesta, om nu nåt skulle gå fel. Om man ser det från ett annat perspektiv, om man vänder lite på det. Vem tror ni våra killar helst hade velat lutat sig mot i en "klassiker" ? Iniesta eller Gomes? Vem tror ni Real killarna har mest respekt för och får dom att börja tvivla och tveka och vela? Iniesta eller Gomes? Vem blev petad och ersatt av Renato Sansches under EM ? Gomes . En ung oerfaren kille petade Gomes i slutfasen under självaste EM, men våran oerfarna tekniska talang satt kvar på bänken, Denis, Gomes lirade istället. Säger inte att Gomes och Rakitic gjorde bort sig, men det säger mig vad Lucho prioriterar. Visst, Iniesta hade varit skadad, men vi var/är 6 poäng efter Real, en timme hade han väl kunnat lira för att sedan slänga in " andra bolls krigarna". Nåja, så såg jag på det hela. "Pressa som Pedro", det är inte något jag bara skriver för att det låter lite coolt, har använt det ett par gånger, det uttrycket . För mig är han synonym med press spel. Vilken tur han har Conte. Vilken otur vi har.
Barcelona Amo.38
2017-01-07 17:44
Fan va folk gnäller på domarna, det är inget nytt att Real får hjälp från alla möjliga håll. Vårt haltande spel är ett resultat av en inkompetent ledning rent sportsligt. Klubben behöver rannsaka sig själv fram tills dess kommer det se ut så här.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona JUSSI BJÖRLING
2017-01-07 16:14
@Vlom:

Det där var inte rött kort. Han tog bollen först.
Ja, Real får med sig mer domarfördelar än något annat lag, det trodde jag var uppenbart för de flesta att storlagen får med sig domarfördelar, särskilt om man heter Real Madrid, med dess historia och allt vad det innebär...
Barcelona koeman92
2017-01-07 16:14
@Fuerza:


Om du har några klagomål så får du mer än gärna kontakta mig, Bosketts, DM1982 eller Lion24 via PM. Vi försöker att ha så bra koll vi kan på troll. Dessvärre har både jag och resterande redaktörer egna liv och kan inte övervaka forumet 24/7. Med det sagt bör alla klagomål göras via PM. Framöver kommer de som görs på forumet att tas bort.
Annons: