/spanien/barcelona/forum/1155.aspx/spanien/barcelona/forum/1155.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona shalit
2017-01-30 11:50
[QUOTE=Katalano]Meneysuarez91011 Vill bara kommentera at Sergi Roberto inte byttes in som mittfältare utan som högerback. Vidal flyttade upp i banan och Messi plockades ner i planen som en offensiv central mittfältare. [/QUOTE] Messi spelade dock som central mittfältare hela matchen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2017-01-30 11:26
Thierry Henry

Ingen av er har egentligen fel men båda ni pratar om absolut form och har därför inte heller rätt. El Raval förenklar hela frågan för att visa en poäng och du tar den ordagrant dock. Klart att Neymar värvades för att bidra till spelet och vara kreativ, ställa fler frågor till motståndarnas försvar och på så sätt skapa ytor och chanser som vi kan göra mer mål på. Men han värvades också för att vara ett hot och just stå för mål som Pedro och Alexis hade sådana problem med. Just detta har han inte gjort och det är ett väldigt stort problem denna säsong tyvärr. Arda har inte spelet i närheten av lika mycket, men när han spelat på Neymars plats så har vi varit farligare offensivt, dessutom har Arda gjort fler mål trots sin begränsade speltid.
Barcelona Katalano
2017-01-30 11:15
Meneysuarez91011

Vill bara kommentera at Sergi Roberto inte byttes in som mittfältare utan som högerback. Vidal flyttade upp i banan och Messi plockades ner i planen som en offensiv central mittfältare.Barcelona Thierry Henry
2017-01-30 11:00
@ElRaval:


Löjligaste jag hört. Neymar värvade för att avlasta Messi. Att stå för kreativitet utmana med fart och vara ett allmänt hot mot motståndarna något som Sanchez och Pedro va för ensidiga för att vara. Inte vinna några skytteligor! Det har vi redan Suarez och Messi som kan göra. Visst skall han sätta sina chanser men det är inte främst målskyttens roll han skall bära i Barca
Barcelona Iniesta70.
2017-01-30 09:40
Lite kalla fakta om rotationen, inget gnäll, ingen syndabock ska pekas ut, bara lite fakta. Det finns säker nåt positivt med denna rotation Lucho bedriver, även om jag själv tror det sätter mer käppar i hjulen än gynnar oss. Visst, vissa är vana att spela på de platser de tilldelats, men strukturen och spelet på egen planhalva blir lidande, själva flytet flyter liksom inte på.
Det var 6 ändringar som gjordes om man jämför med Sociedads matchen. Ny högerback, ny vänsterback, ny målvakt, ny mittback, ny pivote, ny central mittfältare, endast Pique, Denis och MSN var kvar från föregående match. Kan bli lite rörigt. Som sagt, de flesta har lirat förr, men men..
Barcelona ElRaval
2017-01-30 00:51
[QUOTE=Ribohn Fan]Jag undrar vad denna Neymar hat kommer i från. Om man ser till dagens match, då ingen är bra. Är Neymar den som är minst dålig. Ändå är folk helt rabiata. Det jag kräver mer av Neymar är att han blir mer ego och drar ned på dem avslutande passningarna och går mer på egna avslut. Det andra är att han måste börja sätta chanserna han får. .[/QUOTE] Han är grym men precis som du säger så sätter han inte sina chanser. Det är det han är köpt för. Det är annars som att säga att "Det jag kräver mer av Xavi är att hans passningar når rätt adress" eller "det jag kräver mer av Ter Stegen är att han tar skotten som går rakt på honom"
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Meneysuarez91011
2017-01-30 00:27
10 sista var fart, hunger och precis vad jag ville se.. under hela matchen och inte när vi behöver jaga ikapp ett mål. Skyller denna förlust på LE, hur kan man starta med Digne när Alba är frisk? Det är underskattning på hög nivå, avskyr det. Vidal såg inte heller bra ut idag, när Roberto kom in(fast på mitten) börja det hända saker, det slogs inlägg. Vad vi saknar? Förutom vår absoluta icke existerande mittfält förtillfälle är: Dani Alves. Grabben hade fart, fina inlägg och skapade många chanser helt själv där ute på högerkanten. Så snälla säg mig någon, vart finner jag Dani fast 10 år yngre? Det är precis den typen av spelare jag vill se i barcatröjan igen. Damn it Dani Alves, varför var du tvungen att bli år åren?!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjjf
2017-01-30 00:03
Inför den stundande natten så överfölls jag plötsligt av en nostalgisk dagdröm och tillbakablick, som blev väckt av Barcadinho när denne nu nämnde Ronaldinhos namn. R.E.M. dök upp i drömmen. D v s Ronaldinho, Eto´o och Messi istället för MSN. Och ett mittfält bestående av Andrés Iniesta, Sergio Busquets/Yaya Touré och Xavi (samt Keita som ytterligare ett konkurrenskraftigt komplement). Och i försvaret Dani Alves, Piqué, Puyol och Abidal. Samt sist men inte minst klubbikonen Victor Valdés som den sista utposten i laget. Fan vet om ens Luis Enrique i den överlägset mest betydelsefulla rollen i laget som tränarpositionen påstås innebära, hade lyckats få en sådan uppställning att spela lika fantasilöst, trubbigt och tråkigt som dagens upplaga gör, i kraft av sitt totala inflytande över varje spelares enskilda prestationer; liksom laget i sin helhet. Tillåt mig tvivla.
Fuerza
2017-01-29 23:58
Åklagaren Marta Silva, som jagat Messi och Neymar, satt bakom Perez på Bernabeu denna kväll. Slump?
Barcelona Soko
2017-01-29 23:27
@DM1982:

Det såg ut som bristning i baklåret. Det är mer än två veckor kor kvar till matchen så chans att han är tillbaka. Även om den reserv målvakten är bra och för bra för Neymar .
PSG saknade ikväll även Veratti, Pastore, Aurier, den polaken från Sevilla .
Undrar hur länge blir Veratti borta ?
PSG släppte in kvitteringen på övertid. Tydligt att de inte har tur i ligan än så länge . Hoppas att vi inte betalar priset för det.
Ps. Förutom Ronaldinho fans även Pep på läktarna och studerade Monaco.
Barcelona Ribohn Fan
2017-01-29 23:26
Jag undrar vad denna Neymar hat kommer i från. Om man ser till dagens match, då ingen är bra. Är Neymar den som är minst dålig. Ändå är folk helt rabiata. Det jag kräver mer av Neymar är att han blir mer ego och drar ned på dem avslutande passningarna och går mer på egna avslut. Det andra är att han måste börja sätta chanserna han får. Jag själv blir inte så upprörd längre över spelet. Mina förväntningar på bra spel sjönk redan i somras. När det blev klart att ingen ersättare för Alves och ingen världsspelare med kunskap likt Messi, Neymar och Iniesta kom. Denne skulle då direkt ersätta Rakitic och även kunna spela högerforward. Jag fick länge ganska mycket skit för mina synpunkter om Rakitic då. Dem inledande träningsmatcherna indikerade redan då på hur det skulle se ut och det har nästan blivit värre.
Fuerza
2017-01-29 23:07
@Rambla~:


Paco har inget att sätta emot någon försvarslinje i La Liga. Han saknar timing, snabbhet, finess, styrka, spänst och målhunger. Vilket superförvärv!
Barcelona Barcadinho.
2017-01-29 23:01
Kul att se Ronaldniho på läktaren i Paris. Man bli typ gladare. Han är som en solstråle i äldre dagar med.
Barcelona Kröjjf
2017-01-29 22:48
Iniesta70 Egentligen hade jag stängt barcabutiken idag, för att istället följa utvecklingen i USA. Men för dig är jag mestadels beredd att göra ett undantag. Och vad som får mig att göra så den här gången, är avslutningen på ditt senaste inlägg. Där du refererar till LennyRomario och att denne framhållit att FCB inte befinner sig i en formsvacka för tillfället. Utan att trippeln togs som resultatet av en tillfällig formtopp under våren, som gav ett snabbt övergående utslag i form av eufori bland resultatorienterade supportrar. Samma sak har jag själv tänkt många gånger men avstått från att skriva härinne, när Neymars trogna följare beskrivit hans pågående säsong som en formsvacka. Men om man tänker efter riktig noga, så har han väl aldrig visat sig värd den miljard och alla rättsliga processer som följde i spåren av transfern, under sina snart fyra år i FC Barcelona. Alla med några ytterst få undantag, verkade vara relativt överens om att han inte alls övertygade det första året. Inte heller det andra pekade på att det var fotbollens framtid som FCB investerat så mycket pengar och prestige i. Med undantag för en dryg månads formtopp i ett halvdussin matcher mot relativt mediokert motstånd i Messis frånvaro, kvarstod fortfarande åtskilligt att bevisa för att brassen skulle sig vara så bra som hans "fanboys" betraktade honom som. Inte heller förra säsongen är särskilt minnesvärd, om man nu ser på brassens insatser utifrån en "medianlinje". Och än har Neymar inte varit i närheten av att visa den briljans, som fotbollsälskare lät sig förföras av i Confederation Cup 2013 (inför denna turnering hade Neymar emellertid genomgått en måltorka i sitt brasilianska landslag som inneburit att han gått lottlös från planen tiotalet matcher i rad på den fronten). Utöver många mål i framförallt träningslandskamper, kan man alltså konstatera att miljardaffären föregicks av en kort formtopp i den inte särskilt prestigefyllda turneringen Confederation Cup, Följt av ännu en kortvarig formtopp det andra året i FCB. I övrigt har Neymar stundtals varit sevärd, men aldrig ens varit i närheten av att över tid, motsvara de skyhögt ställda förväntningarna. Men med det sagt vill jag samtidigt ärligt och uppriktigt framhålla att jag för egen del ser Neymar JR av idag, som en bättre fotbollsspelare än den portugis som så sent som i januari fick ballon d´ or för fjärde gången (och jag skulle kunna nämna några flera). Så sett ur det perspektivet kan man ju inte påstå, att de som med all säkerhet i honom såg världens bäste spelare inom en snar framtid, i samma stund som brassen skrev på för Barcelona, heller hade helt fel i sina tvärsäkra profetior. Stängt tills vidare.
Barcelona El Pistolero #9
2017-01-29 22:47
Luchos Barça mot mittenlag.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Carles Puyol Beast
2017-01-29 22:38
Real gör jobbet och dem tackar Barca för att dem slipper anstränga sig fullt ut. Barca promenerar medan Real vill så gärna ha ligan. Blir arg på laget där vi spelar bort poäng som borde varit i fickan för länge sedan. Grattis till er smuts maränger till andra ligatitel på 9 år. Så oförtjänt, Perez tackar Barca och domarna grovt mkt denna säsongen. "Vi tackar domarna för deras otroliga insatser"
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona r.10
2017-01-29 22:38
@Rambla~:


Absolut är det en avgörande räddning! Men under hela matchen kände jag mig aldrig trygg när bollen var vid honom (uppspel, räddningar). Jag tycker han överarbetar situationer allt för ofta, vill inte passa den enkla öppningen utan ska hålla i och leta den svåra. Såg att till och med Suarez och Neymar sa till honom idag. Att vara Barca målvakt skiljer sig från övriga världen. Oftast är du sysslolös för att sedan leverera paradräddningar. Ter stegen är för osäkert enligt mig..Vad säger du kring 1-0 målet är det inte hans fel? Castros stolpskott står han och drömmer och det är inte första gången. Tidigare har det kostat oss. Sedan är han köpt pga egenskaper med fötterna och där är han inte A+. Jag tycker inte mig se en jätte skillnad på Ter stegen, Cillessen eller Masip. Han är överskattad tycker jag till prestationen han utför (Då var jag för att Bravo skulle lämna och Ter stegen ta över)
Barcelona Rambla~
2017-01-29 22:25
Frågan är om Real Sociedad fick löfte om bonusar från en viss president för att slå ut Barca ur cupen. Det känns i dagsläget rätt troligt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2017-01-29 22:20
Vem insisterade på en värvning av Paco? Slänga ut 35m, för vad? Någon slags plan B när det har låst sig för de som vanligtvis står för målen?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Iniesta70.
2017-01-29 22:17
Katalano Ja, tyvärr för dig o mig iallafall så kommer Roberto tyna bort som en ifrågasatt högerback. Extremt frustrerande. Jag är såå extremt besviken just nu på hur Lucho kan låta vårt spel haverera så som det gjort. Tycker att vi har de bitar vi behöver för att pussla ihop det här laget, men tyvärr så försöker Lucho trycka dit bitar som inte passar. Nej, man gnäller o skäller, hånar o bråkar med Lucho o ledningen. Önskar jag var lika sympatisk o ödmjuk som Barcadinho. Själv kokar jag av irritation och skriver det mesta i affekt just nu, pojkrumsbeteendet har fått tagit över, inte ens en fulwhiskey kan stilla mitt sinne när man ser kronärkerivalen putta in 2-0 bakom LaReals målvakt. Nix, man har inget konstruktivt att bidra med. Gnäll o skäll, börjar låta som min bättre hälft när man har hängt här inne för länge. Nää, jag ger mig själv dataförbud och återkommer när jag har nåt att bidra med. Kanske får börja med att såga den nya tränaren med liknelser om "inavel o banjo spelade släktingar" som sitter på läktaren o säljer tröjreklam till diktaturer till högstbjudande. Låter jag bitter? Som faan! Nu tar jag och sätter mig på läktaren med en öl och återkommer när jag har nåt konstruktivt att komma med. Vi hörs!!
Barcelona Reymar
2017-01-29 22:17
Javier Tebas (Liga president): "Goal line technology in La Liga? It costs too much money."

Hahaha va ska man säga? Vilken patetisk Real supporter som president, fick han välja då skulle ingen teknologi användas så länge man kan manipulera domslut till Reals fördel.

Som sagt dom har en ligatitel på nio år klart som fan att centralmakten i Madrid kräver en förändring. Var på tapeten för något år sedan men kan inte Barca byta till någon annan liga?
Barcelona Cule4life
2017-01-29 22:16
Prio bör vara. All in på cuperna och göra det vi kan i ligan.
Ny tränare
Rensa truppen i sommar.
Köp spelare med Barça profil. Bolltrygga cracks som vet vad som krävs för att spela i Barça.
Barcelona Rambla~
2017-01-29 22:15
Så ett friläge mot Ruben Castro är inte en avgörande räddning? 2-0 där och matchen är förlorad. Istället räddar Messi och Suarez 1p. Förklara gärna vad en avgörande räddning annars är.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DM1982
2017-01-29 22:14
Vår framtida motståndare i CL tvingas göra ett byte på Trapp som såg ut att ha problem med baksidan av låret.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2017-01-29 22:04
Tycker ter Stegen gör en bra match. Han var även bra mot Eibar. Vi låter moståndaren komma till så många målchanser, vilken målvakt hade inte släppt in mål? Han rädda oss mot Eibar. ter Stegen är nog vårt minsta problem om man ser till hur andra presterar....
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona A good coach is everything!
2017-01-29 22:01
Att spela Andre Gomes och Rakitic i samma mittfält är tjänstefel. Måste också tillägga att att Gomes för 50m är ett stort jävla skämt.. Stämmer det att Lucho tacka nej till Renato Sanches snabb bollvinnare med galet skott för 30 m och 18 år. Men tacka ja till Gomes ja då är det ett lågvattenmärke av rang. Ter Stegen varför varför byta ut en grymt fungerande Bravo ? Jag skiter i att Bravo inte har vart lika bra i City. Att vi hade en målvakt som var grym sen kasta honom för vad ? Sen har Ney vissa utav ser något i den spelarn. Men jag anser inte att han är balon d or matrial längre tyvärr. Va är han 25 snart beter sig precis om inte värre än när han var 18. Ney hade behövt disciplin för han verkar inte ha den själv. Jag tycker inte han ska få latja omkring som han vore på en strand i copa cabana. Nu såg jag inte matchen idag men men det spelar ingen roll. Finns så mycket som LE gör fel för att kunna utmana på alla fronter. Messi kan inte rädda oss jämt. Iniesta är inte i sitt prime lika ofta och skadebenägen och vår katalysator Xavi är borta. Vad har LE gjort för att återskapa ett fungerande mittfält? Inte ett jävla skit!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona r.10
2017-01-29 21:59
Någon som har statistik på Ter stegen? Har en känsla att han aldrig räddar oss med avgörande räddningar. Känns som varje skott är han fastlimmad och ser bollen passera ramen eller virket! Otroligt besviken på honom "hittills" verkligen ingen crack målvakt ännu. Oftast är jag mer orolig vad han ska famla med i denna matchen. Hade aldrig den känslan med Bravo...

Vad säger ni visst ska vi ge tysken tid men vet inte om han någonsin kommer bli den där stor målvakten som V.V (Valdes var också svajig till en början MEN gjorde kanon räddningar också!).

I övrigt är det samma problem som tidigare med L.E han har tagit bort allt som har med mittfält att göra - därav också Barca tiki-taka. ALLT hänger på MSN och när Neymar inte kan sätta friläggen och Suarez är lite off-target blir det såhär. Att slösa Messis sista år med L.E är tragiskt.

Visca Barca!
Barcelona DM1982
2017-01-29 21:59
[1/2] Hernandez Hernandez, the ref who officiated Betis-Barca game today even filled out the match report incorrectly #fcblive [marca] [2/2] Ref claimed Betis fielded 10 players in their starting line-up. He also included Fran Merida (Osasuna player) in Betis' starting XI. Nämen visst, full koll på allt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DM1982
2017-01-29 21:54
[QUOTE=II Barça II]Real Madrid leder inte ligan i mars. De har Celta, Osasuna, Valencia samt Villarreal på bortaplan i Februari. Finns inte en chans i hela världen att de vinner alla dessa matcher. Utöver de har de två svåra matcher mot Napoli. Sju poäng är ingenting, så länge vi vinner våra matcher så leder vi ligan så småningom. [/QUOTE] Även så länge Barças mål räknas och det ska man tydligen inte räkna med. Ligan känns avlägsen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2017-01-29 21:54
[QUOTE=II Barça II]Real Madrid leder inte ligan i mars. De har Celta, Osasuna, Valencia samt Villarreal på bortaplan i Februari. Finns inte en chans i hela världen att de vinner alla dessa matcher. Utöver de har de två svåra matcher mot Napoli. Sju poäng är ingenting, så länge vi vinner våra matcher så leder vi ligan så småningom. [/QUOTE] Vi vinner inte alla våra matcher som är kvar. Vi blev idag utspelade av Betis. Hur ska vi klara av Las Palmas borta, Espanyol borta, Malaga borta, Alaves borta när vi spelar så här? Real Madrid kommer säkert tappa några poäng men så kommer även vi.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: