/spanien/barcelona/forum/11545.aspx/spanien/barcelona/forum/11545.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona L.A.M Nr 10
2011-12-09 17:10
Pedro är också de stora matchernas man. Han presterar ofta i den här typen av matcher och är en bättre avslutare än David Villa. Det är sjukt hur mycket lägen Villa missat den här säsongen. Pedro har dessutom nog självförtroende efter två mål i CL.
Barcelona L.A.M Nr 10
2011-12-09 17:06
den närkingska älgen

Det är i och för sig sant. Jag tror ändå att det vid 4-3-3 skulle vara bra med en extra teknisk mittfältare som Cesc, det blir mer spelare som kan köra tiki taka och vi får större chans att komma igenom marängernas försvar. Sen så är det inte alls säkert att det blir en trivote, man kan mycket väl fortsätta med sitt 4-2-3-1 som funkat bra hela hösten. I Supercupen spelade man det och det gick rätt så bra även om man till sist förlorade.
Barcelonistas
2011-12-09 16:59
Håller med Hetfield!.


Villa i dom stora matcherna är den gamla goda villa. Kvick, rörlig och effektiv framför mål.
Barcelona den närkingska älgen
2011-12-09 16:56
L.A.M Nr 10

Det jag menar är att om Real spelar 4-3-3 kommer de ju att ligga kompakt för att just täta ytan mellan deras mittfält och backlinje. Det är ju just den ytan Cesc brukar utgå från när han spelar i anfallet? Det är därför jag menar att det är bättre att ha en renodlad central anfallare på planen imorgon.

I.Cuenca

Villa sliter också defensivt, och när låg vi på kontringar senast? I sådant fall är det nog bättre med Villa.
Barcelona Hetfield
2011-12-09 16:48
Hur mycket jag än irriteras på Villa så måste jag erkänna att han är den stora matchens man. Det är väl typiskt om han dunkar in ett mål.

Villa ska starta, sen får Sanchez eller Pedro hoppa in.
Barcelona Rioja
2011-12-09 16:41
Imorgon ska vi göra marängswiss så jag tänke att alla som vill kan bidra till receptet. Ingredienserna är valfria.

Ingrediens 1 för en god marängswiss blir Isaac Cuenca, en cantera spelare som under den här hösten har spelat fler minuter i la liga än vad José Callejón, Raphaël Varane, Nuri Sahin och Hamit Altintop har tillsammans.

Barcelona I.Cuenca
2011-12-09 16:40
Skillnaden mellan Pedro och Villa slutar i ett 50-50 läge enligt mig

Om vi ska ha med Pedro så bidrar han med följande

1.Snabbhet i eventuella kontringar
2.Pedro är grym defensivt även här spelar hans snabbhet in

Om vi ska ha med Villa så bidrar han med följande

1.Räcker oftast med en chans så sätter han den (inte alltid) men oftast
2.Villa är en jävla rutinerad räv precis som Henry var den tiden han spelade i Barca han levererade alltid i de stora matcherna b.la med 2 mål i 2-6 matchen det tror jag även om Villa

Slutresultat räknat i % 50-50
Barcelona Roja y Azul - FCB
2011-12-09 16:35
Har ni sett bilden på Real sidan? Åt höger finns en bild på Villa när han dras upp utav Arbeloa och Sergio Ramos. Det som har tillagts i bilden är en rullstol bakom Villa.

Pathetic Madrid.
Barcelona L.A.M Nr 10
2011-12-09 16:32
den närkingska älgen

Måste säga att det är tvärtom. Om Real Madrid spelar 4-3-3 är det för mig ett tecken på att man lämnar över initiativet till Barcelona, och är rätt så nöjda med oavgjort. Då behövs Cesc mer för att luckra upp deras försvarsspel. Om de börjar med 4-2-3-1 så kommer Mourinho vilja spela mer offensivt och då behövs det en ytter som är villig att ta hemojobbet, Pedro eller Villa.

Vilken taktik Real än spelar så finns det både för och nackdelar med Cesc. Det gäller för Pep att se vad som överväger det andra. Min gissning är att han startar med Villa, det känns som vår tränara har ett otroligt stort, kanske för stort, förtroende för spanjoren. Enligt ska dock inte Villa starta. Cesc eller Pedro blir det för mig.
Barcelona den närkingska älgen
2011-12-09 16:20
L.A.M Nr 10

Om Cesc ska starta beror det ju på Reals taktik. Om de väljer att spela med tre defensiva mittfältare som i våras kommer Cesc helt försvinna ur matchen då det är just hans yta som försvinner. Jag håller inte med om att Pedro skall starta, han har varit skadad, nyss kommit tillbaka och inte visat någon vidare form tidigare under säsongen. Jag tycker att anfallet skall formeras;

Alexis-Villa-Messi då jag tror att Real är mer än nöjda med kryss imorgon. Om de då spelar med 3 defensiva mittfältare kan villa ligga som spjutspets där är mycket duktig och hugga på allt samtidigt som Messi får en fri roll som utgår från kanten så att han kommer bort från gröten i mitten. Vi får inte heller glömma att Villa brukar höja sig i de verkligt stora matcherna när det verkligen gäller. Ett exempel är ju Champions League finalen i maj.

Edit: Det där ser dumt ut, det verkar som att jag tror att Pep vet vilken taktik Mou väljer. Så är det inte. Det jag menar är att Villa passar bättre i matchen imorgon då han funkar oavsett hur Real formerar sitt lag. Hoppas det blev klarare nu.
Barcelona Roja y Azul - FCB
2011-12-09 16:18
L.A.M Nr 10

Mycket bra inlägg.
Barcelona L.A.M Nr 10
2011-12-09 16:08
Alexis ska starta enligt mig. Med hans form så ska han inte hållas utanför elvan. Om Villa går före så vet jag faktisdkt inte hur Pep tänker. Frågan är dock om Cesc ska starta. Man får in en till bollskicklig spelare som kan kombinera med Messi men tappar all arbetskraft på högerkanten. I offensiven lär det bli bra men Real Madris vänsterkant(vår högerkant) är deras bästa vapen med Marcelo/Coentrao och Ronaldo. Ska man lämna Alves där ensam som dessutom också brukar vara väldigt offensiv?

Om vi lämnar Cesc på bänken så ser jag helst Pedro. Villa har inte gjort sig förtjänt av att starta. Pedro har inte varit något vidare heller men jag tror hans egenskaper är betydligt viktigare i en sådan här match. Man vet att Pedro alltid gör sitt jobb. Det enda Villa gör bra är att han jobbar mycket men där är Pedro bättre.
Barcelona L.A.M Nr 10
2011-12-09 15:59
Gabriel

Med din elva blir det ju inga spelare som breddar. Messi, Cesc och Iniesta är alla spelare som trivs i mitten med mycket boll och alla dem ska enligt dig statarta som anfallare. Kommer bli för kladdigt, man måste i alla fall ha minst en av Alexis, Villa, Pedro eller Cuenca med.
Barcelona den närkingska älgen
2011-12-09 15:56
Tycker att Alexis ska starta matchen. Irrationell, snabb, löpvillig och dessutom i mycket bra form. Ser hellre att Pedro hoppar in och springer sista 20.
Peshmerge - AS9
2011-12-09 15:37
Sam

70 min? näää, Alexis ska spela från start. Eftersom han kan hitta på vad som helst. Det kan hända vad som helst när han är på plan. Han behövs på plan direkt från start!
,Sami
2011-12-09 15:21
Vore perfekt att kasta in Alexis när det har gått typ 70 min.
Barcelona Roja y Azul - FCB
2011-12-09 15:12
Abbe.

Jaha, trodde det var inspelat :P
Barcelona Roja y Azul - FCB
2011-12-09 15:11
Är det någon som har varit i Hard Rock i Göteborg och sett någon match? Funderar att se matchen där med några vänner så jag undrar om det är en bra plats för en så stor match.

Tacksam för svar från de som varit där.
Barcelona B-Guden
2011-12-09 15:07
Att spela med en trebacklinje vore självmord, Valencia hade ett grymt kant spel som vår trebacklinje inte klara av, Real madrid är gudarna på kantspelet.

Bästa elva ser ut så här

Alves Pique Puyol/Masken Abidal
Xavi Busquet Iniesta
Pedro Messi Alexis

eventuellt Messi Cesc Alexis/Pedro

Villa ska inte starta el clasico jag vill inte förlora pga att han missar 3 frilägen.
Jag vet inte vad som hänt med han är fan okyligare än en svensk div3 spelare.
Han vet inte vad han ska skjuta han bara skjuter och hoppas på det bästa.

Jag är rätt säker på att pedro kommer göra det grymt på högerkanten.
Det är svårt att säga vem av Puyol och masken som ska starta båda är jävligt bra nu alltså, känns fel att en läre sitta på bänken, för Pique behövs för annars läre mittfältarna hämta boll mycket djupare i banan då varken masken eller puyol är bra spelfördelare
Barcelona El Kaiser de Michoacán
2011-12-09 15:03
"Varför tror inga tidningar på Sanchez start?"'

Är inte heller säker men kan tänka mig att det har med hans orutin i sådana stora matcher att göra. Media verkar luta åt att Pep väljer David Villas rutin framför Alexis goda form på sistone.
Barcelona den närkingska älgen
2011-12-09 14:51
Éluc

Intresant. Nyckeln när Real tätade det centrala och stängde ytan mellan mittfältare och backlinje var Pepé kunde spela mittfältare. Det blir ju svårt att ha honom där imorgon då Carvahlo inte kan spela och jag tror verkligen inte att Mourinho vågar att spela med ett så oprövat mittlås som Ramos och Albiol skulle utgöra. Om nu Real skulle täta mitten som fan kan det vara läge att spela med Messi på en kant från början och Villa som ligger och hugger i mitten? Messi i en fri roll på kanten där han skulle kunna röra sig in i banan lite mer omarkerad och oberörd av den eventuella gröten som uppstår centralt.

Du har helt rätt i att neutraliserandet Xabi Alonso är nyckeln för att kunna låsa Reals offensiv. Om Ronaldo dessutom spelar ensam anfallare blir det ju så att hela Reals offensiv kommer att utgå från Alonso och hans förmåga att fördela bollen. Det blir då viktigt att pressa honom stenhårt så fort han har bollen samtidigt som de övriga spelarna som inte ligger och pressar spelaren rent direkt måste kriga och skära av alla passningsvägar.
Barcelona Gabriel
2011-12-09 14:50
Valdes
Alves - Pique - Mascherano - Adriano
Xavi - Busquets - Keita
Messi - Cesc - Iniesta

Så här hade jag ställt upp.

Anledningen till varför jag väljer Adriano före Abidal är pga att jag tycker att Abidal inte är lika stabil som han var förra säsongen. Och jag vet inte, jag har en bra magkänsla gällande Adriano, tror han hade gjort bättre ifrån sig imorgon än vad Abidal hade gjort.

Och ang. Keita så måste han spela enligt mig. I supercupen släppte vi in 3 mål på fasta situationer mot Real. Vi har inte många spelare som är bra i luftrummet med Keita är en av dem, han kommer att behövas. En fysisk betongvägg är han och jag hade känt mig tryggare om han spelade. Därmed är det också naturligt att Iniesta går ut till höger på anfallet. Sen lägger man in Cesc i mitten och Messi till höger.

Med det här får vi massvis med spelare som är bra på bollinnehav men också styrka i luftspelet. Anser att det blir en bra kombination.
Barcelona Blaugrana91
2011-12-09 14:37
Roja y Azul - FCB

Bra fråga.
Barcelona Roja y Azul - FCB
2011-12-09 14:34
Blaugrana91

Varför tror inga tidningar på Sanchez start?
Barcelona Blaugrana91
2011-12-09 14:33
Så här tror Mundo Deportivo att vi kommer starta imorgon:

Valdes
Alves-Pique-Mascherano-Abidal
Xavi-Busquets-Iniesta
Messi-Cesc-Villa
Barcelona Éluc
2011-12-09 14:24
Mourinho verkar onekligen gå för en 4-3-3 med en trivote på mitten, vilket om något antyder att han skulle vara klart nöjd med ett oavgjort resultat efter fulltid. Lyckas vi ta hand om Di María och Ronaldo på vardera kanter samtidigt som Alonso neutraliseras på mittfältet är Reals offensiv mer eller mindre havererat.

Det finns dock orosmoment för oss med en trivote från Reals sida, eftersom det blir betydligt mer kompakt på mitten och ytorna mellan försvar och mittfält krymper. Detta var något vi hade stora problem att penetrera oss igenom under första omgången av semifinalen i CL under våren, där det dock blev helt andra bullar efter Pepes utvisning. Däremot är jag övertygad om att vi besitter fler spelare som är lämpade till att bryta mönster och kunna ta sig igenom ett kompakt mittfält/försvar, då vi i våras inte hade Alexis och inte heller Iniesta, som var skadad. Samtidigt kan Fábregas djupledslöpningar och helt underbara samspel med Messi (som vi naturligtvis hoppas få se återigen imorgon) kan komma att bli otroligt viktigt för vårt anfallsspel.

Nu tror jag ännu mer att det blir vi som för spelet, med tanke på Mourinhos förmodade "defensiva" uppställning, men det betyder som sagt inte alls att vi kommer att kunna utnyttja vårt bollinnehav.

Den som lever får se helt enkelt.
Barcelona Abbe.
2011-12-09 14:21
Roja y Azul - FCB

Programmet höll på mellan 12-13, så du är dessvärre lite sent ute :-).
Barcelona Roja y Azul - FCB
2011-12-09 14:19
Abbe.

Kommer ju inget när jag trycker? Bara massa flygplans reklam
Barcelona den närkingska älgen
2011-12-09 14:02
Match imorgon, nu känner man ju verkligen hur taggen börjar komma. Ska bli mycket intressant, och spännande osv. Har gått och funderat en hel del på startelvan i morgon. Det känns som att de flesta här inne är överens om att det bara är en plats i morgondagens elva som känns öppen, och det är ju den tredje platsen i anfallet där det står mellan Cesc och Villa.

Personligen föredrar jag nog Villa då vi redan har, precis som comprende säger, duktiga passningsspelare på planen och Villas arbete defensivt behövs. Samtidigt kan jag inte låta bli att tänka på en eventuell skräll i elvan också, särskilt då det numera känns som standard för Pep säsongen 2011/2012 aldrig ställer upp med den förväntade startelvan. Den mest logiska skrällen hade ju tidigare känts som Keita, men han är ju inte nära Xavi eller Iniesta, och Pep kan ju på riktigt inte tänka sig att spela den gode maliern som pivoté på Bernabéu? I år har ju även trebackslinjen seglat upp som alternativ, men frågan är ju densamma där. Pep kan ju inte på fullaste allvar möta Real Madrid med deras kantspel med en trebackslinje?

Trebackslinje imorgon hade känts som ett självmord. Blir lätt lite rörigt när man försöker tänka som Pep, men det positiva med alla rotationer Pep använt sig av under säsongen är ju att Mourinho inte lär ha någon aning om hur vi ställer upp och att det således blir svårare för honom att planera sin taktik efter hur vi spelar. Det negativa måste vara att vi själva inte heller vet det, rotationer kan ju göra det rörigt.

Det här blev lite svamlande kanske, men vafan, var tvungen att lufta lite tankar.
Barcelona Abbe.
2011-12-09 11:55
Jag tror det här är rätt länk för er som vill lyssna på när redaktör Pinthorp snackar om el Clásico med Kviborg.
Annons: