/spanien/barcelona/forum/11544.aspx/spanien/barcelona/forum/11544.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona den närkingska älgen
2011-11-28 22:34
Den utvisningen Toulalan nyss fick mellan Malaga och Villeareal kvalar ju garanterat in på någon sorts lista över tveksamma utvisningar?
Barcelona 1.70-ligan
2011-11-28 22:15
Korrekt, jag uppfattade ditt påstående, men höll inte med dig. Därav mitt motpåstående att han faktiskt är rätt snabb, i alla fall efter ett par meter... men att man lätt luras av hans osexiga löpstil. Det går inte lika långsamt som det ser ut.
Grace/Wastelands
2011-11-28 21:26
Att han är långsam. Det förstod du väl ändå?
Barcelona Barca Barca
2011-11-28 21:19
Jag tror och hoppas att Pep tar tag i sig själv och laget. Först o främst borde han börja med att gå tillbaka till grundspelet, det är alltid en fördel att gå tillbaka till grunden och vårat grundspel är otrolig stabil o bra med ett 4-3-3... Valdes, Alves, Pique, Puyol, Abidal, Busquets, Xavi, Iniesta, Messi, Pedro och Villa. Det är grundstartelvan, som tog hem dubbeln förra säsongen, och ryggraden som kammade hem trippeln 08/09. Sen sakta men säkert slussa in Alexis och Cesc i startelvan. 3-4-3 planerna borde han lägga åt sidan. Det finns tyvär ingen tid att mixtra höger o vänster med startelva kombinationer, Real Madrid väntar på oss nästa vecka och då måste spelet sitta. Bästa sättet är att spela grundfotbollen som vi gjort dom senaste 3 säsongerna.

Ibland måste man ta ett steg tillbaka för att ta två frammåt. Grundspelet/grundstartelvan kan få oss att komma igång igen.
Barcelona 1.70-ligan
2011-11-28 21:05
Grace

Vad menar du med det? Okej, att han inte har den vackraste löpstilen, men när ångloket väl har ångat igång, går det både fort och är svårt att få stopp på
Atlético addeh
2011-11-28 21:03
Det har säkert redan nämnt med Iniesta har blivit friskförklarad efter sin skada. Underbara nyheter, och den lilla vampyren kommer finnas tillgänglig till morgondagens match.

Ska vi säga Xavi, Busquets & Thiago från start på mitten och låta Don Andrés hoppa in i början av andra? Eller så ger man honom förtroendet direkt.
Grace/Wastelands
2011-11-28 20:55
Angående Yaya Toure och komplett. Är det inte en fördel att kunna springa om man ska anses vara komplett? Han har ju kroniska ryggproblem och lunkar fram som en stenstod.

s.eto
2011-11-28 20:47
Hetfield

Är det ett medvetet val att zlatan inte tar sig förbi spelare? Det har inte och göra med att han knappt klarar av och ta sig förbi en gubbe tror du??

Sen så ser jag inte Zlatans huvudspel som en styrka iaf inte offensivt, det är inte ofta han gör nickmål.
Barcelona Barcadinho.
2011-11-28 20:09
Det mest OT inlägg den här månaden - men bara för att visa att fotbollen spelas inte bara på CN och super stora klubbar.

Fortuna Dusseldorf spelar om 5 min på eurosport 2. De leder bundesliga 2 bakom Eintracht frankfurt - snacka om att gå tillbaka till en klassisk tid.
Barcelona L.A.M Nr 10
2011-11-28 20:03
Hetfield

Håller verkligen med om att ta sig förbi sin gubbe är överskattat, man behöver det inte så mycket. Ok, Zlatan behöver inte ta sig förbi sin spelare men hur mycket behöver Messi nicka då? Huvudspel är väl också rätt överskattat, speciellt i Barcelona där vi oftast spelar längs marken. Sen kan jag tycka att det är fel att säga att Messi inte kan nicka. Han har bra spänst och är säker i avsluten med huvudet, bara det att han trots sin spänst oftast inte når högre än backarna och blir ofta bortknuffad.

Men jag tycker vi lämnar det där. Båda är kompletta spelare som är på de mesta.
Barcelona Alvés - Por Que?
2011-11-28 20:01
Fint! nu har vi fullt lag som vi kan matcha tills klassikern, hoppas Pep kör 4-3-3 och börjar köra in en 11 som ska spela El Clasico.
Coach pep-
2011-11-28 19:46
Hetfield

Precis.. Inte ens dribbelnissar med snabbhet räcker till, Walcott*host
Barcelona Hetfield
2011-11-28 19:37
LAM

Skillnaden är att det är ett medvetet val. Messi är INTE en bra huvudspelare, han kan inte vinna nickdueller. Zlatan KAN komma förbi spelare, sen att han väljer att inte göra det är en annan sak.

Det är väl ungefär som att säga att Messi har dålig teknik för att han sällan gör snygga finter, som Ronaldinho gjorde. Han väljer bara att använda kroppsfinter, ett medvetet val.

Coach pep

Jag håller med dig. Det är rätt så överskattat att kunna komma förbi en spelare, fotbollen har blivit smartare och mer taktisk. Det är därför "dribbelnissar" oftast försvinner när deras snabbhet minskat, medan spelare med spelförståelse klarar sig bra i hög ålder.
Barcelona L.A.M Nr 10
2011-11-28 19:34
Hetfield

Men du skrev ju att Messis svaghet var att han inte är såbra på huvudspelet. Han behöver inte det så ofta, Zlatan behöver inte dribbla så ofta. Du viftar ju bort argumentet att Zlatan har blivit sämre på att göra sin gubbe men du skriver att det är Messis stora svaghet att han inte kan nicka.
Coach pep-
2011-11-28 19:27
Det där med att vara bra på att göra sin gubbe är en överskattad aspekt inom fotbollen. Alltför många spelare blir överhypade bara för att de är bra dribblers och gör "coola" finter. Det beror mycket på att den allmäna fotbollsåskådaren saknar djupare insikt i sporten och uppmärksammar bara de som översetgar och dribblar mest. Därför får aldrig sådana som Busquets tillräckligt med cred och därför som tex. Iniesta och Xavi i folkmun aldrig nämns i samma mening som Messi och Ronaldo.

Zlatan är en annan spelare nu än för 5 år sen, han väger tyngre och tar smartare beslut i sitt spel. Bara för han inte kan göra sin gubbe längre är han inte en sämre spelare eller mindre komplett. Dribblingsförmåga är inte det viktigaste attributet om man ska se till hur komplett någon är.

Uefa och FIFA borde göra något och saken, tex en guldboll för bästa målvakt och försvarare. Så folk ser att fotboll inte bara är mål och dribblingar och slutar säga att fotboll är tråkigt jämfört med hockey för det aldrig blir mål.
Barcelona Hetfield
2011-11-28 19:22
Coach pep

Må så vara, men om man ska räknas som en komplett spelare så får man inte ha en svaghet, och Messi är inte den typen som vinner nickdueller precis.

Återigen, även om man inte är komplett så betyder det inte att man är dålig.
Barcelona Kodro11
2011-11-28 19:16
Kan förstå er alla som vill bänka Villa men att ni e redan trötta på Sanchez är mkt konstigt. Killen har varit skadad plus det tar alltid tid att vänja sig till nytt spelsystem. Vågar vi vila Messi imorgon,känns som ha kan vara lite sliten? Villa kommer ej starta imorgon , blir förmodligen Fabregas,Messi,Sanchez om vi kör 4-3-3 igen.
Coach pep-
2011-11-28 19:11
Hetfield

Ja, men nu spelar vi ju alltjämt längs marken och de enda gånger nickmöjliheter uppstår är när typ när Alves gör sina inlägg som nästan alltid går åt helvete. Sen ger Messi sig inte in i huvudkamper heller speciellt ofta, itne hans område. Snarare han som mestadels tar fasta situationer, gör inlägg eller chippar fram nickmöjligheter åt andra. Skulle han få direktiv om att bli mer involverad i huvudkamper skulle han säkerligen göra fler mål på huvudet. Jag tror inte han är dålig på den punkten, han kan hoppa riktigt jäkla högt. Men i slutändan är det onödigt att diskutera Messis huvudspel då det knappast är det som han står och faller på om man ska bedöma hur komplett han är.
Barcelona El Soap
2011-11-28 19:01
Frodo

Glöm inte Keita ;)
elbraco - Bojan y Thiago
2011-11-28 18:56
Hetfield

La han inte ett nyligen när Keita lyfte fram bollen?
Barcelona Hetfield
2011-11-28 18:50
Coach Pep

På rak arm så kommer jag ihåg att Messi har gjort huvudmål mot Man U (finalen) och mot Zaragoza (då Zlatan spelade). Det är ju där problemet ligger, han vinner inte precis huvudkamper.

LAM

Men Zlatan har inte rollen att dribbla längre, han är en targetspelare i Milan, så vart i ligger logiken att han måste komma förbi spelare? Han kan ju komma förbi spelare om han ville det, han har tekniken och en hyfsat bra snabbhet.

Frodo

Fast Zlatan är ju spelintelligent.
Barcelona barcetia - Asexis7
2011-11-28 18:49
Ni som säger att Messi inte har bra huvudspel måste ha missat Messis nickchip mot Rubin Kazan. Hans huvudspel är bra, ruggig spänst men han är fruktansvärt kort.

Barcelona Frodo
2011-11-28 18:39
Problemet när folk nämner stora fysiska atleter som Zlatan, Cristiano, Yaya med flera är att de oftast inte tar hänsyn till intelligens. Ta spelare som Xavi och Pirlo som två lysande exempel. Bryter man ner deras egenskaper så kan man få intrycket av att de inte är mycket att ha. Men deras ruggiga intelligens och spelförståelse gör de till kompletta mittfältsmaestros.

Med den argumentation vissa för så är Pique eller Abidal vår mest kompletta spelare vilket enligt mig är fel. Messi är exempelvis en striker, winger och playmaker allt i ett. Att han är kort gör honom inte till mindre komplett för det. Iniesta är också kort men har en adaptionsförmåga, intelligens och teknik som gör det möjligt för honom att spela på väldigt många positioner i flera olika system.
Barcelona L.A.M Nr 10
2011-11-28 18:34
Hetfield

Det spelar väl ingen roll att det inte är meningen att han ska dribbla? Att vara komplett betyder ju att man klarar av alla sorters spel och motstånd och gör de mesta bra i fotboll. I så fall spelar det väl inte någon roll att Messi har dåligt huvudspel då det inte är hans uppgift att göra nickmål?
Coach pep-
2011-11-28 18:31
Hetfield

Hur vet vi att Messi inte har bra huvudspel? :P

Han får inte chansen ofta att bevisa sig direkt med sin ringa längd. Annars tycker jag min minnas att han allt som oftast gjort mål när han fått chansen med huvudet.
elbraco - Bojan y Thiago
2011-11-28 18:30
addeh

det var det jag menade, hur petade han in xavi där bland attackers? nåja, det kanske var en översättningsmiss eller något.

klart ribery tillhör världstoppen, tillsammans med robben gör han bayern till det lag med kanske världens bästa kantspelare, det krävs ingen kärnfysiker för att förstå. det min poäng var är att Ribery pratar väldigt ofta om sig själv och hur bra han är, och inte sällan nämner han Messis namn i samma mening vilket blir löjlig till slut.


Barcelona L.A.M Nr 10
2011-11-28 18:29
Óm vi snackar offensivt komplett så håller jag Messi högst. Snackar vi komplett både i anfall och försvarsspelet så är Yaya Touré en stark kandidat. Även Dani Alves.
Barcelona Hetfield
2011-11-28 18:27
Cristiano: Han kan inte slå en passning, och har inte spelförståelse.

Messi: Inget bra huvudspel.

Det går att hitta fel hos de flesta spelarna, man jag anser att Zlatan är faktiskt komplett. Jag kan även hålla med om att Yaya Toure är komplett. Notera att en komplett spelare inte behöver vara en toppspelare, det betyder bara att man saknar svagheter.
Barcelona Silva
2011-11-28 18:23
Lite svårt att säga vem som är komplett då man, som ni säger, definierar det på olika sätt. Jag ser Cristiano som en komplett spelare.

Jag skulle nog säga att Yaya Touré är en komplett spelare. Han är bra på allt och kan spela mittback, defensiv mittfältare, agera spelfördelare och som han visade i City förra året som släpande anfallare. Han har snabbheten, tekniken, fysiken, spelintelligens, han har ett fruktat skott, och han är ett hot i luftrummet.

Rooney är väl ett annat namn som kommer upp när man snackar om kompletta spelare.
Coach pep-
2011-11-28 18:17
Hetfield

Jag håller helt med dig om att Zlatan är komplett och en grym lagspelare men jag tycker Messi är världens mest komplette. Messi har allt Zlatan har (utom längden) och mer. En viktig egenskap som jag tycker Zlatan saknar är avslutningförmåga när han hamnar en mot en mot målvakten. Han placerar nästan aldrig utan väljer att bomba varje gång och missar målet 9 gr av 10 när han får friläge. Det var som Mourinho en gång sade: Zlatan måste lära sig att göra enkla mål. Och bättre huvudspel borde han också ha med tanke på hans fysik. Om man sen belyser vad Zlatan är bäst på tycker jag det är hans passningsspel och fantastiska förmåga att hitta luckor ingen annan ser. Han kanske har världens bästa passningar bland centerforwards.

Annars kan jag inte se hur någon spelare i världen är mer komplett än Messi.
Annons: