/spanien/barcelona/forum/11494.aspx/spanien/barcelona/forum/11494.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Manita-Barcelona > Real Madrid
2011-12-14 19:23
Undrar också vart Comprende håller hus.
Postat via SvenskaFans-appen
Coach pep.
2011-12-14 19:21
Xaviesta

Dessutom är Villas primära uppgift inte ens att göra mål. Många verkar glömma det. Man ska inte döma honom utefter hans målskörd utan snarare hur han rör sig, offrar sig och samarbetar med lagkamrater. Messi är den som ska stå för 90 procent av anfallets målskörd. Det låter sjukt med tanke på hur djupt ner på plan han spelar och bidrar med assist, men så bra är han helt enkelt. Anfallsspelet är anpassat efter honom, så att han ska få ut sitt bästa och göra flera mål nästan varje match. Att resten av anfallarna ska spruta in mål är egentligen inte av högsta intresse utan snarae hur bra de är i övrigt med och utan boll.

Om man verkligen ville att Villa ska börja ösa in mål kunde vi spelat med honom som spjutspets och Messi på kanten. Vi hade förmodligen varit ett väldigt bra lag då med, men vi är ännu bättre när Messi får plats centralt och ges mest utrymme av alla.
Barcelona el Maestro, vinn för Tito Vilanova!
2011-12-14 19:21
Rioja:

Håller med det du skriver om Villa.
Jag hoppas att Villa stannar denna och nästa säsong också. Villa är en anfallare av typ Di Natale. Han kommer att leverera fram till dess att han är några år över 30 år.
När han väl sticker så kommer den lille brassen i Santos att ersätta honom. Jag tror att det blir så. Neymar stannar i Santos fram till säsongen 2013 sen kammar Rosell hem honom.
Så var inte så enögda, Villa är en Barca-anfallare, han passar in i laget. Det uppskattar Pep, som vi alla vet.
Barcelonistas
2011-12-14 19:19
J.DosSantos

Spårlöst försvunnen haha.
Barcelona J.DosSantos
2011-12-14 19:18
Ngn som sett till "comprende" efter krossen i Madrid? Skulle vara såå roligt att höra hans kommentarer...
Barcelona Xaviesta
2011-12-14 19:17
Off topic:

Egentligen hade Villa och Messi spelat bäst ihop i en 4-4-2 uppställning. Inget jag nånsin vill se i Barca, men kan ni tänka er dom två i Lagerbäcks gamla landslag? Ingen kunde döda en match och få den att sluta 0-0 som Lasse. Ingen kunde nöta ut ord som "organiserade", "kompakta" och "försvar" som Lasse heller. Med Messi och Villa på topp hade Lagerbäck äntligen kunnat se den där VM-guld fantasin som han smygru***de till gå i uppfyllelse, för några mål bakåt hade vi inte släppt till, och helvete vad många vi hade gjort framåt! :)
Chileno 4 life
2011-12-14 19:16
a
Barcelona Rioja
2011-12-14 19:13
Vad spelar det för roll att Villa är 30? Han har minst 5 säsonger kvar innan han lägger av, varför ska han då säljas? Många spelare blir bara bättre med åldern, kolla på Di Natale exempelvis.

Det finns inget som tyder på att Villa skulle vara mätt, han hade ju knappt vunnit något innan han kom till Barcelona.
Atlético addeh
2011-12-14 19:08
Måste hålla med Hetfield i Villa-diskussionen. Tycker visserligen inte han rent spelmässigt varit urusel, men det spelar ingen roll då han gör på tok för lite mål och heller inga assist. Vi lade inte €40M på honom för att springa upp och ned längs flanken, utan för att han skulle göra mål. Den här säsongen har han bränt alldeles för mycket lägen. Det är helt omöjligt att bortse ifrån.

Alexis har varit bra varenda gång han har fått chansen, och nu på sistone verkat pricka in formen ordentligt. Detsamma gäller Cuenca, som bara blir bättre och bättre för varje match. Pedro var bra mot Bate och verkat vara på god väg mot normal nivå.
Hutch
2011-12-14 19:05
Barcelonistas

Ja självklart är Villa en viktig tillgång för vårt anfallsspel. Han håller alla försvarare sysselsatta och jag kan lova att det inte är kul att hela tiden försöka hålla koll på denna virvelvind. Det har inte gått som jag hoppats nu andra säsongen där jag trodde att han anpassat sig i sin roll ännu bättre och att han nu skulle explodera ännu mer. Men det är för tidigt för att säga att han är slut, självklart.
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2011-12-14 19:01
Men Hetfield har ju faktiskt en poäng. Jag har skyddat Villa hela tiden, men om hans form inte förbättras så riskerar han att säljas under sommaren då han har en hög lön och vi fortfarande kan få pengar för honom.

I dagsläget finns det väl ett antal spelare utifrån som skulle kunna göra ett bättre jobb i laget än vad Villa gör. Sen så ska man inte luras av hans målstatistik, hade han spelat i mitten hade han garanterat gjort mycket mer mål. Men det rättfärdigar faktiskt inget tyvärr. Är det ytterforward vi vill ha som gör både mål och defensivt arbete så finns det dom som gör det bättre än Villa också.

Villa är en spelare med ambitioner, märker han att han håller på tappa sin plats allt oftare så sticker han nog själv. Det är ingen Saviola precis so byter bänk mot bänk.
Barcelona Xaviesta
2011-12-14 18:54
Coach Pep

Kunde inte sagt det bättre själv! Folk glömmer ofta att han egentligen ska spela på mitten i sin naturliga roll. Sett till detta faktum, gör han det alltså fantastiskt på kanten. Det är som att ta en F1-förare och slänga in honom i en rallybil. Han får ju självklart lära sig att köra bil på ett helt nytt sätt. Villa ska inte underskattas för att han vart lite ur form på sistonne. Han har varit med förr, och han ska givetvis vara kvar enligt mitt tycke.

Men jag tycker att Sanchez är ordinarie på kanten för tillfället. Bäste man för dagen skall spela. Men om Villa spelar upp sig i några matcher i sträck och helt plötsligt blir "hetare" och Alexis dippar något, ja då ska ju självklart Villa spela. Och en Villa i form vill nog ingen back i världen möta.
Barcelonistas
2011-12-14 18:53
Hutch

Sant det där. Vill har haft chanser som han borde ha förvaltat mycket bättre. Men det viktiga tycker jag ändå är att det skapas bra lägen när Villa spelar i anfallet. Hade han varit lite effektivare framför mål och gjort dom där målen mot Valencia borta och Milan etc. Så tror jag inte att vi hade ens diskuterat detta om Villa nästan säker på det.

Med Zlatan som Center tom så skapade vi nada i anfallet. Och näsan sprang knappt det hade varit oroväckande om det gällt Villa. Men så har inte fallet varit om Villa, han springer pressar jobbar hårt i defensiven, han har haft lägena men inte kunnat göra mål på dom bara. Vilket under tiden har lett till att Villa har fått dåligt självförtroende tack vare ineffektiviteten.

Så bara för att en spelare just nu inte är så effektiv så ska han bort? För eller senare så kommer han sätta ditt lägena, jag har spelat fotboll i 8-9 år har själv varit i en liknande situation som Villa. När du missar hela tiden sjunker ditt självförtroende, och när du får nästa läge blir du stressad, man tänker för mycket ( va ska jag göra, passa skjuta? var ska jag skjukta etc)


Detta är bara tillfälligt när det gäller Villa, han kommer att leverera för oss. Jag är i alla fall väldigt glad att vi har en spelare som Villa i laget!:
Coach pep-
2011-12-14 18:47
Vissa verkar ha övernaturliga krav på Barcelonas spelare här inne. Att alla ska vara i toppform 365 dagar om året. Det verkar inte spela någon roll att laget går som tåget. Lite mer klubbkänsla och kärlek till spelarna efterlyses.

Villa förtjänar att stanna i laget då man räknar med att han kommer vara avgörande för säsongen precis som den förra. Det finns ingen annan centerforward i världen som kan göra det lika bra på kanten i Barcelona som en Villa i form, det är min uppfattning. Villa har varit riktigt dålig i år men det är tvärtom emot vad många tror svårare att spela i Barcelona än i andra lag. Dessutom börjar det här med centralforwards på kanterna bli ett gammalt koncept. Uppenbarligen behövs det inte längre då vi klarat oss bra utan i år med renodlade wingers istället, samt en djupledslöpande Fabregas som måste ses som ett helt nytt anfallsvapen av rang.

Anfallet klarar sig utan Villa för det mesta vilket gör att iaf jag inte har något emot om han inte lyckas prestera helatiden. Jag är nöjd om han gör det när det verkligen gäller. Jag tänker mer på laget än Villa i sig och då kvarstår ju faktumet att det knappast är dåligt att ha en Villa i laget som är bra för omklädningrummet och samtidigt kan vara A pch O för hur det går för oss under våren. Det är små marginaler i CL, det vet alla.
Barcelona Hetfield
2011-12-14 18:45
Haha men jisses, vad är detta? Villa har varit usel, ska man inte lyfta upp det och kritisera det?

Men visst, om det innebär att vara en riktig "fan" så : Villa är bäst och han får lägga skorna på hyllan i Barcelona.
Barcelona Xaviesta
2011-12-14 18:43
Det enda Hetfield gör är att sprida negativ energi omkring sig. Vill man se Sanchez och Cuenca spela mer kan man lyfta dem två istället för att trycka ner Villa och kritisera åt höger och vänster. Jag gillar ALLA spelare i Barca, även dom som är ur form. Även dom som kostat mycket att få hit. Jag är inte direkt ett fan av Pinto tex, men jag vet hans värde i omklädningsrummet för dom andra och då är det autmatiskt ok att han är i klubben.

Slutpoäng: Jag gillar ALLA spelare i Barca för jag fullkomligt älskar klubben. Lyft hellre den du vill se, istället för att sänka den du inte vill se. Svårare behöver det inte vara. Sluta anta saker hela tiden. Jag spelar akustisk gitarr, men du antog att jag spelade elgitarr, precis som du antar att Villa är mätt och slut som spelare.
Barcelona Barcelona!!
2011-12-14 18:42
Även om Villa inte är i form är han bättre än Torres, som har varit riktigt dålig sedan han kom till Chelsea..Hoppas verkligen inte att det stämmer att det kan bli en bytesaffär mellan Chelsea och Barca...
Barcelona Barca4eva
2011-12-14 18:37
Man får väl se hur våren blir för Villa innan snacket går igång?
Postat via SvenskaFans-appen
Hutch
2011-12-14 18:37
Villa är inte slut. Vi kan alla enas om att han för tillfället inte spelar med ett stort självförtroende och det skiner igenom i matcherna. Men han är fortfarande en oförutsägbar anfallare som kan göra livet surt för alla försvarare.

Barcelonistas

Jag tycker att Villa fått rätt mycket boll att jobba med. Messis instick letar sig ofta till en löpande Villa, och denna säsongen har det funkat prima. Han har dock inte förvaltat sina lägen han fått.
Barcelona barcetia - Asexis7
2011-12-14 18:33
Kom ihåg att Hetfield gav Sanchez mycket kritik också för några veckor sen.
Barcelona Hetfield
2011-12-14 18:31
Fast Villa är 30 år, så "en lång väg" är ju inte ens värt att lägga ner på honom.

Återigen, ser hellre att tiden som går till honom istället går till Cuenca eller Pedro, men det är kanske bara jag.

-------------

Jag har kritiserat prislappen för Sanchez och sagt att han ska prestera i relation till prislappen, det har han gjort. Därför ska han ha den kred han förtjänar.

Period.
Barcelonistas
2011-12-14 18:30
Hetfield

Visst jag kan hålla med om att Sanchez är bättre än Villa i dagsläget. Spelet flyter på bättre ochså med Sanchez istället för Villa. Men trots det så tycker jag inte att vi ska sälja Villa, herregud Villa har inte fått till det så bra den här säsongen betyder det att han är slut bara för inget funkar för han just nu?. Villa är en spelare som avgjorde flera matcher för oss föra säsongen, och stängde även Cl finalen med sitt fina 3-1 mål. Villa är långt ifrån slut jag tror bara att han beöver en ny början.

Sen får du inte glömma att Villa har spelat i ett anfall som den här säsongen inte funkat 100%. Spelet har inte sett lika bra ut vare sig Villa spelat eller inte. Jag tycker även Villa fått för lite bollar att jobba med, och han har oftast lagt för mycket arbete i det defensiva spelet.


Du drar för stora slutsatser tycker jag. Vi har en lång väg att vandra, vi kan bedöma Villa när vi är framme.
Barcelona Xaviesta
2011-12-14 18:25
Vad diplomatiskt vackert tal av den gode Perez. Vad fan ska han annars säga när han står där uppe?
Hutch
2011-12-14 18:24
Sen får inte den dåliga perioden sitta alldeles för länge, för då tappar man helt förtroende för honom. Det var ett tag sedan vi såg en ettrig och hungrig David Villa med stora målsugna ögon på den kolossala gröna planen. Han gör ett bra jobb defensivt, men när han får en målchans så verkar han få panik, en rutinerad räv som honom måste kunna hålla huvudet kallt. Jag tycker exempelvis att Pedro visar mer jävlar anamma än Villa som hänger med huvudet vid minsta motgång. Sen är han ingen duvunge heller, han har nått 30-strecket och det är förståeligt. Med det sagt så önskar jag att han snart börjar få upp motivationen och visar att han är att räkna med.
Barcelona nosskirneh1
2011-12-14 18:21
GerardPiqué3:

Barcelonas match mot "whatever" går att se imorgon 11.30 på eurosport 2
Barcelona Xaviesta
2011-12-14 18:12
Sorgligt.. Villa har blivit vår Ronaldo här inne.

Hetfield, det räcker nu för fan. Du ger Villa öförtjänt mycket kritik nu, det börjar bli löjligt. Du biter dig fast i din åsikt med näbbar och klor och gör allt för att få honom att se dålig ut. Byt samtalsämne eller håll det för dig själv.
Barcelona Hetfield
2011-12-14 18:10
Segar inte Villa ner spelet? Vad är det han gör förutom att springa och missa chanser?

Nä, jag kommer inte förstå. Jag tycker att Sanchez är MYCKET bättre i dagsläget och jag ser hellre Cuenca före Villa alla dagar i veckan.

Xaviesta

Betalar Villa din räkning varje månad? Om du stör dig på det så läs inte, är faktiskt inte svårare än så.

Oförtjänt my ass. Har man kostat nästan en halvmiljard så får man ta och prestera. Löjligt tänkande med att man ska dalta med alla.
Barcelonistas
2011-12-14 18:09
Hetfield

Ibland kan en spelare gå igenom en dålig period, kolla tex Zlatan där han i första delen av säsongen levererade och avgjorde Clasicot. Medans sen vid Januari vara en staty som bara segade ner vårat spel. Den enda matchen jag kommer på som Zlatan var bra i 2010 var mot Arsenal.
Barcelona Hetfield
2011-12-14 18:01
Xaviesta

Jag ska vara extra tydlig. JUST NU är alla tre bättre för Barcelona.

Nej, det är subjektivt. Man får hålla med mig eller inte, det är upptill var och en, men jag argumenterar bara för min sak.

Blaugrana91

Fair enough, det är kanske jag som har större krav på spelare. Enligt mig så räcker det inte med att vara en trevlig grabb som springer mycket för att man ska vara kvar i laget när man kostade 40 miljoner och är 30 år.
Barcelona Blaugrana91
2011-12-14 18:00
Hetfield

Fast i Zlatans fall var det ju fler faktorer än bara det sportsliga som det handlade om.
Villa ställer inte till med något tjafs med övriga spelare och ledare, dessutom verkar han trivas i klubben.

Som sagt det är ingen idé att fortsätta diskutera det här just nu, jag har sagt min åsikt och du har sagt din, jag respekterar din åsikt men håller inte med.
Annons: