/spanien/barcelona/forum/1144.aspx/spanien/barcelona/forum/1144.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Deulofeu
2017-02-06 12:07
Kul match ikväll också hoppas på att få se både Halilovic och Samper spela.

En mycket nyttig säsong för Samper detta.

Först given med en coach som förespråkar samma spelmodell som han är skolad i sedan totalt petad och nu har han krigat sig tillbaka igen.

När säsongen summeras har han nog tagit stora kliv och är redo att bli reserv åt Busquets!
Barcelona Deulofeu
2017-02-06 12:02
När det gäller Ter Stegen så har han snällt spelat i två fulla säsonger bara i cupen så det tar nog ett tag innan vi ser det bästa av han.

Dock har han spelat upp sig på sistone.Det jag inte fattar är att han ofta väntar så länge innan han passar bollen.Det sinkar vårt spel och målvakten ska inte vara den spelare som haft bollen mest och slagit mest passar.

Dessutom har jag svårt för målvakter som inte ens försöker ta alla bollar menar att han ofta står helt still.

Annars är han grym och jag hoppas på att han fortsätter utvecklas.
Barcelona Deulofeu
2017-02-06 12:00
El Pistolero #9

Summerar man hela matchen igår så var han inte lysande.

Hans första 20 var bland det bästa jag sett någon spelare i hans ålder göra på ett tag dock.Därefter försvann han under långa stunder.

Hans bollbehandling hans mottagningar och speluppfattning sticker verkligen ut det är främst de egenskaperna som gör att han skulle passa bra hos oss.

Dybala på högerkanten tror jag inte på så då har jag svårt att se honom spela för oss tyvärr.Lite som med Coutinho som är bäst på Neymars position.

Två grymma spelare men som tyvärr helt enkelt inte passar in i vårt lag just nu.

Barcelona Kröjjf
2017-02-06 11:33
Avslutningsvis vad gäller ter Stegen, vill jag framhålla att jag inte håller fast vid en tidigare uppfattning av någon sorts prestige. Tvärtom faktiskt, ty när Barca köpt tysken och jag "analyserat" honom genom att titta på youtube, beskrev jag honom härinne som en "hybdrid" av Peter Schmeichel och Victor Valdes. Idag tycker jag mig ha haft väldigt fel. Men med tiden hoppas jag givetvis få rätt i denna min första uppfattning. Iniesta70 I gårdagens inlägg skrev jag faktiskt att "min vän "tyskhataren" har säkert en annan infallsvinkel". Men "deletade" den meningen, eftersom jag befarade att den skulle riskera störa din sömn. Men som det visat sig, till ingen som helst nytta... Titta i postlådan.
Barcelona neymar JR
2017-02-06 11:29
Iniesta70 Inte nog med att du är ute och cyklar så har Ter stegen framför dig vid övergångsstället som har problem med beslutsfattandet :) (jag vet, men jag var tvungen och pika honom). Roberto har likt gomes och rakitic problem med det kvicka tänkandet samt långsamma fötter. Hans bästa attribut är hans driv med bollen som kommer bättre tillhands på högerkanten med enormt mycket yta. Med Roberto på mitten så kommer vi fans åka tillbaks i det förflutna och börja bränna kors igen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2017-02-06 09:58
Någon mer än jag som inte blev imponerad av Dybala igår? Känns som en av dom mest hypade spelarna senaste tiden men jag kan inte minnas en insats efter 90 min av honom där jag blivit frälst. Inte vidare snabb är han heller, många felpass också igår. Ska han kosta 1 miljard?! Nä, lite Pogba-varning på honom anser jag.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Iniesta70.
2017-02-06 09:36
Okej, nu är jag både piggare och rappare i tanken än jag var under småtimmarna när mitt senaste alster postades iväg, lite grann i stressenstecken pga olika faktorer som belysning, personer o vikten av att iallafall få hyfsat med kvalitativ sömn innan en ny underbar jobbvecka tar sin start.

Ska avsluta mitt försvarstal för unge herr TerStegen med att krasst konstatera att han kanske visst varit matchavgörande utan att behövt kasta sig likt Gordon Stewart, utan det kanske kan vara så enkelt/naivt att det har räckt med lite klassiskt stå o läsa spelet rätt som helt enkelt vunnit poäng åt våra hjältar?

Nu har jag ältat klart i detta ämne o har redan börjat spika och svarva på giljotinen som lär släpas fram redan under onsdagens match för att vara redo att stoppa nästa barca lirares huvud under, vid minsta misstag framför den kritiska pöbeln av fans( tjyvlånade några fraser som jag tyckte passade utomordentligt bra från nåt jag läst igår).

Själv så lär jag fortsätta fäktas mot väderkvarnar när jag målar upp Roberto som nån sorts räddande riddare som ska få vårt mittfält på rätt köl igen, med hjälp av kung Arthur Iniesta himself såklart.
Är jag helt ute o cyklar när jag försöker tjata o grina Roberto ett snäpp upp i banan? Eller är det bättre att Gomes får fortsätta fastna på ett tal från nians gångertabell innan han lyckas få ordning på både tanke o boll och passningar innan han skeppar iväg lädret till allt som oftast fel adress?

Nåväl, over and back to work!
Barcelona Viggo - Grande Busquets
2017-02-06 08:43
Står fast vid det jag sagt tidigare. Ser en storhet i Ter Stegen. Utan att gå till försvar till hans nonchalanta agerande när han har bollen vid fötterna. Angående tryggheten så är jag ytterst tveksam till att spelarna hade spelat bollen lika ofta till Stegen om de inte kände sig trygga med honom. Jag förstår även det Kröjff skriver, att kravbilden av Ter Stegen kanske blivit låg efter några svagare prestationer. Så kan självklart fallet vara.

Jag kan dock inte intyga i det vissa skrivit om att Ter Stegen inte stått för avgörande räddningar. Senast mot Bilbao gör han en riktigt bra räddning. Det är inte en alldaglig räddning han gör på Raul Garcias skott. Ett lågt skott från nära avstånd och han hinner ner för att rädda bollen i stolpen. Jag ser en utveckling i hela hans aura. Han känner sig tryggare i sin roll och jag tror han kommer växa i allas ögon med tiden.

Vad gäller min jämförelse med Valdes tidigare igår så står jag även fast vid den. Valdes var inte känd för sina monster räddningar utan sina tabbar. Hans första år var jag orolig varje sekund han var nära bollen då han tyvärr lite för ofta stod för felpassningar som resulterade i baklängesmål. Och han ingav inte en säkerhet i straffområdet vid inlägg/hörnor heller för den delen. Första matchen jag började ändra min uppfattning om Valdes (då jag började känna en viss trygghet med honom i mål) var champions league finalen 2006 då han räddade några frilägen. Men i själva verket var det inte dem bästa avsluten heller.

Vill inte ta ifrån Valdes något, han är en legend i mina ögon. Men tycker inte vi ska få det att låta som att det var en bedrift att peta Rustu som var bedrövlig. Och inte heller var han ett monster i mål under sina första säsonger, tvärtom var han en säkerhetsrisk. Valdes blev ett monster, vi fick möjligheten att bevittna denna utveckling. Det är dock ytterst få, i min omgivning iallafall, som än idag håller med mig om hur skicklig målvakt Valdes var under hans sista år hos oss.

Hoppas ni förstår min jämförelse, den känns spontant väldigt vag. Men förhoppningsvis förstår ni.
Barcelona neymar JR
2017-02-06 06:21
Jag har sagt mitt, tillbaka med pinto! Von dutch har vi i målet imorgon, risken för att stänga av matchen pga frustration? Obefintligt!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2017-02-06 01:35
Riktigt roligt att T.Stegen frågan är igång. byte några ord med Neymar JR här inne i forumet i lördags.

Innan jag fortsätter måste jag bekänna mina färg. Jag är en av dem som föredrog Bravo när han var hos oss i alla dagar i veckan.

Anledningen är att Bravo gav trygghet till laget i varje situation. Vare sig motståndarna pressade Barca eller om de körde lång bollar. Bravo var aldrig skakig eller tveksam med sina agerande när han spelade bollen från buren heller. En annan sak som stack ut med Bravo va att han brukar spela bollen snabbt till kontring när chansen kom. Vare sig han kastade eller körde en lång boll mot vår trio.

T. Stegen däremot agerade och agerar fortfarande som han inte vet vad han ska göra nästa sek när han har bollen på fötterna. Målvakten som jämförs med V.Valdes och Neur vad gäller spel med fötterna håller inte inte måttet för Barca. Sen att han envisas med 93 min varje match att hålla i bollen tills alla spelare är markerade är nog värst för mig.

Om du fråga mig välj vem som borde vara startspelare så skulle jag välja
JC dvs Jasper Chillessen framför framför T.stegen för att för att han ger mer trygghet och alternativ till laget.

Inte det här med att T.Stegen måste spela bollen från muren i cm pass trots det inte finns chans eller luckor.
Barcelona Davids3
2017-02-06 01:34
@Iniesta70.:


Du editerade efter 6 min, betyder det att du först gick tillbaka till sängs, sen gick upp igen för att editera? Inte konstigt att du gillar Ter Stegen när du tar större riskera än honom :D Godnatt!
Barcelona El FenómenoR9
2017-02-06 01:12
Soko Du kan inte mena allvar att Neymar var en bättre spelare för 2-3 år sedan!? Just nu är Neymar och Hazard dom som är närmast Messi i kvalite. Om 2-3år kommer båda ha en stor chans att vinna de där skämt priset. Får vi chansen så byt Courtois mot Stegen utan o blinka. Ter Stegen lura mig om hans kvalite, men jag syna honom när han inte tog frisparken mot city. Visca Barca
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Iniesta70.
2017-02-06 00:55
Kröjjf Hmm.. Efter läggdags då minsann ska man bli tvungen att smyga ut ur sovrummets mysiga atmosfär för att med hjälp av gatuskenet ta en ung tysk keeper i försvar. Skulle min bättre hälft vakna upp o se mig sittandes plitandes på paddan i en vrå där jag inte hör hemma denna tid på dygnet så skulle hennes första vilda gissning vara att jag hänger på ett chattrum med nån ung tyska och inte den logiska förklaringen att jag står upp för en ung tysk idrottsman som råkar vakta målet i mitt favoritlag. Nåja nu börjar jag sväva iväg från själva frågan likt valfri politiker i vårt avlånga land. Hade det varit en tysk landslagsmålvakt under åttiotalet hade jag utan tvekan sagt: "Hang him high" men eftersom jag har mognat så har jag lagt mina fördomar bakom mig gentemot tyska fotbollsspelare på äldre dar . Vad har jag då att komma med som skulle kunna tala för keepern, tja, först o främst så tycker jag att han har börjat att se väldigt stabil ut. Släpper nästan aldrig returer, trygg i luften(oftast). Tycker han har spottat upp sig med risktagandet efter en svajig period i början. Han har börjat visa upp sina reflexer och att han faktiskt kan kasta sig både till höger o vänster. Sen håller jag med om drällandet o pausandet med bollen, men där kan jag göra det enkelt för mig , jag pekar fingret på Lucho, det får han ta på sig:) Men visst håller TerStegen klass och visst börjar han växa i kläderna som en förste målvakt. Och visst tycker nog jag att det verkar som försvararna lita fullt ut på grabben. Dom passar han iallafall i tid o otid. Sen får jag skylla mig själv som kastade ett förbannat getöga på forumet efter läggdags och eftersom Kröjjf har gjort det till en vana(ovana) att posta välskrivna, välformulerad inlägg när John Blund redan knackat mig på axeln( ja, jag gav dig ett tumavtryck pga det och pga att du har en poäng i bollinnehavandet) . Men om jag blir tagen på bar gärning med paddan på fel plats vid fel tidpunkt av fel person här hemma så kommer det fingret att pekas på dig Kröjjf:) Nu smyger jag tillbaka o lägger mig. Godnatt! Edit: Summan blir att jag tror på grabben och byter inte bort han mot nån annan. Inte än iallafall....
Barcelona Soko
2017-02-06 00:04
@MessiLionel:

Neymar kommer tyvärr aldrig att vinna Guldbollen med sin strandfotboll. Det kan vara attraktivt för publiken men inte räcker längre än så. Han var en bättre spelare för 2-3 år sedan än idag och han kommer att ha det tuffare framöver då han har blivit mycket genomläst att försvararna vet hur de ska stoppa honom, vilket många också lyckats med.
Barcelona Kröjjf
2017-02-05 23:36
@El Pistolero #9:
"Massvis med fina räddningar" måste väl betyda att Eibar hade massor av skott på mål? Sex sammanlagt kan tyckas många mot Barca, men massor? Och krävde verkligen samtliga dessa försök till mål, "fina räddningar" av ter Stegen? Svårt att tro för att vara riktigt ärlig, men det kanske är en subjektiv bedömningsfråga utan rätt eller fel? Själv har jag inte sett den storhet hos ter Stegen, som många tycks tro komma med åldern. Andreas Isaksson värvade av Juventus i unga år som jättetalang. Men inte kan man väl med bästa vilja i världen påstå, att svensken blev en världsmålvakt i takt med tiden och antal ljus som han blåste ut på sin födelsedagstårta? Och inte heller har jag sett någon räddning av ter Stegen i de senaste matcherna, som tveklöst varit någonting utöver det vanliga på den nivå han befinner sig, i egenskap att föräras vara självaste FC Barcelonas ordinarie målvakt. "Fina räddningar", borde väl vara närmast vara ett minimumkrav i den aktuella kontexten inklusive löneanspråk och liknande? Får en känsla av att ter Stegen med sina mindre bra insatser, själv bidragit till att han lovordas av några nu när han börjat slänga sig och fångar bollen (ofta efter relativt annonserade låga långskott med fri sikt). Detta eftersom det sticker ut i förhållande till hur han agerade tidigare under säsongen. Men jag tycker själv inte ter Stegen satts på prov så till den grad, att det funnits anledning att höja på båda ögonbrynen och påstå att han "räddat oss". Fast fullt berättigat är att fråga sig vem jag skulle vill se i hans ställe (därmed inte sagt att jag ser på ter Stegen som en "usel" målvakt). "General de Gaulle" i Chelsea, hade ju inte varit helt fel som sista utpost i FC Barcelona. Thibaut Courtois som dubbelgångaren heter i verkligheten, är drygt en vecka yngre än ter Stegen och redan en världsmålvakt. Vilket han för övrigt utvecklades till under låneperioden i Atlético Madrid. Men han kostar skjortan kanske någon invänder. Det gjorde Neymar och Luis Suárez också och en målvakt är väl inte mindre värd? Jo, i pengar räknat. Men det talar väl snarare för än emot en sådan långsiktig affär, i så fall? Eller är det möjligtvis så att staben i Chelsea från skillnad till mig redan sett storheten i ter Stegen och gladeligen skulle gå med på ett byte rakt av, utan någon övergångssumma? Personligen så tror jag inte inte det. Men hoppas kan man ju alltid göra. I övrigt kan man konstatera att ter Stegen i hög grad bidrar till vinst vad gäller bollinnehav. Jag har skrivit det förut och skriver det igen: Hur kan han undgå att få gula kort för maskning? "Förmodligen" därför att spelet är igång, trots att han få vem som helst att tro något annat. Men om det verkar vi ju vara nästintill rörande överens.
Barcelona MessiLionel
2017-02-05 23:25
Dybala är helt fantastisk, köper Real honom så är det så jäkla synd. Alla vet innerst inne att han är Barca fan, han som sade i Palermo att han kunde simma över Atlanten för att komma till Barca. Jag ser han o Neymar som framtida ballon D or vinnare precis som många tränare i världen gör, Ancelotti tex.
Barcelona neymar JR
2017-02-05 22:56
Dybala är ung och formbar en offensiv mittfältsroll är inte alls omöjligt i Barcelona men fortfarande inte vad vi behöver dock. Men för riktigt bra spelare så finns det alltid plats speciellt med en sån ung spelare.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Soko
2017-02-05 22:50
Hur är det med Pique? bytes han ut pga skadan i vadet eller för att han riskerade andra gult ?
Är Iniesta och Busquets tillbaka i träning?

PS. Har någon av Barcas fan här åkt bil till Olympiastadion i Berlin? vore tacksam om någon i så fall svarar gällande parkeringsplatser där. Ska den 18 februari se Hertha mot Bayern.
Barcelona El Pistolero #9
2017-02-05 22:29
Chiellini måste vara en av dom bästa mittbackar jag sett.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcadinho.
2017-02-05 22:27
Gillar att domaren Rizzoli tillåter mycket. Det blir en så härlig intensiv match hela tiden.
Barcelona El Pistolero #9
2017-02-05 21:40
Vi behöver en kreativ mittfältare och en högerback men Dybala ska köpas? Hans bästa position är tagen av Messi också. No thanks.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2017-02-05 21:26
[QUOTE=Jombi]Inte riktigt. Snarare så skulle han ha fått en hel del speltid hos oss i.o.m. att brassen kan spela på samtliga positioner, dessutom så är Messi
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Deulofeu
2017-02-05 21:02
MessiLionel

Sjukt duktig men vart skulle han få plats hos oss?

Dybala till Madrid skulle göra så ont han ska spela med Messi det får vi lösa...Sälj allt dökött haha.
Barcelona MessiLionel
2017-02-05 20:58
Dybala, fyfan vilken spelare.
Barcelona Barca4life98
2017-02-05 20:42
Det är ingen garanti att Jesus skulle lyckas här bara för att han startat bra i City. Oftast så brukar våra nyförvärv vara lite försiktiga och söka Messi lite för mycket. Man vill helst inte göra fel liksom. Jesus kommer bli en stor spelare men tror inte att han hade fått rätt utveckling hos oss. Han behöver spela hela tiden och jag tror att han kommer få spela 80% av matcherna i City, på kanten eller som striker.
Postat via SvenskaFans-appen
Jombi
2017-02-05 19:45
@El Pistolero #9:


Inte riktigt. Snarare så skulle han ha fått en hel del speltid hos oss i.o.m. att brassen kan spela på samtliga positioner, dessutom så är Messi & Suárez snart 30 år gamla. Och eftersom att Gabriel Jesus gör ett enormt hemjobb, till skillnad från Messi, så hade vi säkert kunnat sätta argentinaren bakom Suárez, Gabriel Jesus och Neymar i vissa matchen.
Jombi
2017-02-05 19:42
@neymar JR:


Förutom Steven Gerrard, vilka profiler har gått ut och hävdat att Joe Cole skulle vara lika bra som Messi?
Barcelona Barcelona y Ars
2017-02-05 19:27
@neymar JR:
För att inte tala om Robinho och Robben jämförelserna som var aktuella för ett antal år sedan.
Barcelona neymar JR
2017-02-05 17:28
Ja ett tag var j Cole lika stor talang som Messi... Jävla hype liga
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2017-02-05 17:07
Roberto Martinez (ex-Everton coach) "Hazard reminds me of Messi. Not many players can take defenders where you want to take them." [sky] Premier League hype alert.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: