/spanien/barcelona/forum/1140.aspx/spanien/barcelona/forum/1140.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Pep - El Míster
2017-01-13 09:53
I ärlighetens namn så spelar RM inte någon vidare speciellt bra fotboll. Dom är inte i närheten av det spel vi visat upp tidigare år och hänfört publik och motståndarpublik med! Det vet dom givetvis om själva. Däremot så har dom en ny vinnarmentalitet, bredare trupp och en ny frisk fläkt i Zidane. Detta i kombination av att vi underpresterar så lyser dom helt klart starkare än oss just nu på den spanska himlen. Men! Jag tror fortfarande att CL är ett realistiskt mål om vi prickar formen och har lite flyt. Ligan blir svårare men återigen, större under har skett! Det är också rätt anmärkningsvärt att vi tappat så mycket poäng på hemmaplan i år och därav ligger efter RM i ligan. Hade vi vunnit det vi vanligtvis skall vinna på hemmaplan så hade vi legat i topp eller på samma poäng. Då hade det låtit annorlunda ute i stugorna! Nej, jag kan ändå inte på något konstigt sätt låta bli att njuta av det faktum att när vi var som bäst så fanns det en helt annan överlägsenhet och underhållning än när RM i dagsläget är i "superform". Hade jag vart maräng hade jag definitivt känt en frustration över vetskapen att Barcas storhetstid var mycket "större" och definitivt vackrare! Resterande tid av säsongen skall ändå bli kul att följa och se om vi kan gneta åt oss någon titel trots LEs tapp av omklädningsrummet !
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Neymar N11
2017-01-13 09:21
Tycker man ska vänta med hyllningar kring Zidane och hans gäng. Vinner han trippel i år då har han åstadkommit något att bli hyllad över. Frågan är om han kan göra det Guardiola gjorde med Barca?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona oocbgb
2017-01-13 09:13
[QUOTE=Pep - El Míster]Okej. Så ärligt, vilken tränare kommer vi få se i Barca nästa säsong? Många lyckorop här inne efter olika namn men dom flesta av dom verkar inte realistiska känner jag. Hur tror ni ledningen tänker? Större namn eller som dom senaste åren någon oerfaren men som dom tycker är klipp och skuren för Barca? Jag är nyfiken på Tuchel eller Klopp. Men har i ärlighetens namn sett dom för lite. Barcas stjärnspäckade trupp tillsammans med en låååång klubbkultur är inte så himla lätt för en tränade att få respekten hos. Vi behöber också någon som truppen ser upp till och springer för! Pep är förgången. Va finns det mer? [/QUOTE] Skulle precis lufta samma tankar. Just nu känns säsongen körd i ligan, men man vet aldrig, många matcher kvar.. Men real känns alldeles för bra, helt plötsligt har de en tränare som gjort dom till ett lag. Men för vår del, personligen har jag dålig koll på vilken tränare som skulle passa oss, men jag känner mig otroligt peppad i för nästa säsong med ny tränare. Känns som väldigt låga odds att Lucho sitter kvar. Hur är det, kommer vi få tillgång till de nya stora sponsorpengarna till sommaren, eller kommer de avtalen först generera ökade intäkter 2018?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2017-01-13 08:46
Verkligen imponerande av Real att slå rekordet, dessutom i en match man ligger under med 2 mål med 10 minuter kvar. Zidane har verkligen format en vinnarmentalitet runt laget och trots att de inte imponerar rent spelmässigt så lyckas de undvika förluster. Edit. Riktigt vackert mål av Benzema dessutom.
Barcelona Pep - El Míster
2017-01-13 07:43
Okej. Så ärligt, vilken tränare kommer vi få se i Barca nästa säsong? Många lyckorop här inne efter olika namn men dom flesta av dom verkar inte realistiska känner jag. Hur tror ni ledningen tänker? Större namn eller som dom senaste åren någon oerfaren men som dom tycker är klipp och skuren för Barca? Jag är nyfiken på Tuchel eller Klopp. Men har i ärlighetens namn sett dom för lite. Barcas stjärnspäckade trupp tillsammans med en låååång klubbkultur är inte så himla lätt för en tränade att få respekten hos. Vi behöber också någon som truppen ser upp till och springer för! Pep är förgången. Va finns det mer?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2017-01-13 06:18
Lion24 Har skrivit innan att lucho är den fattige mannens ancelotti. Inga bländade taktiker (endast små justeringar) men tränare som litar på spelarna och ger dom friheterna. Det brukar oftast hålla i Max 2 säsonger innan spelarna tar friheten föregivet och vänder det till något negativt. Största problemet är att trots alla värvningar så har vi endast konkurrens på en position. Mittfälts positionen jämte busken och iniesta, ganska galet att 10 platser i laget redan är spikade.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El FenómenoR9
2017-01-13 02:55
Lion 24 Diggar verkligen hur passionerat du skriver i din förklaring. Jag håller med om att det är så man ska pressa, men just nu är vi inte ett lag och då går det inte. Men jag tyckte mig se att många i laget jaga och stressa men inte med pressitionen som behövs. Kan ju också vara så att mina förväntningar på hur vi ska spela är inte lika höga som förut, därav det godkända betyget jag.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Reymar
2017-01-13 02:38
Ser att vissa härinne inte vill ha Lucho nästa säsong och majoriteten härinne vill ha Sampaoil som tränare men tyvärr är jag inte så imponerad. Av det jag har sett av Sevilla så är det alldeles för långt mellan lagdelar och presspelet som Sampaoli beröms för har jag inte sett. Sen är han en tränare som äskar att spela med trebackslinje vilket inte skulle funka i Barca.

Lion24

Presspelet denna säsong har varit obefintlig men kanske var det en medveten teknik att inte pressa alt för högt och skapa ytor till den blixtsnabbe Inaki. Samtidigt som vi "lät" Bilbao pressa oss och på så sätt skapa yta för MSN att löpa på när Cillesen gång på gång la bollar bakom deras backlinje istället för att rulla runt i eget straffområde.

Presspelet som visades upp under Peps era var jäkligt imponerande minns hur "experter" påpekade att presspelet var minst lika imponerande som passningspelet. Spelarna pressade som ett gäng hungriga vargar vare sig man mötte Hercules eller Man utd i CL final, den så kallade sex sekunders-regeln borde införas igen men hur sugna är MSN på de?
Barcelona Lion24
2017-01-13 02:02
@El FenómenoR9:Vi har då sannerligen olika sätt att se presspel på. För mig handlar presspel om tio spelare som pressar tillsammans. Jag har sagt förr ''hur man pressar''. Men jag säger det igen. Låt oss ta ett exempel och jag tar Madrid som exempel eftersom vi ''känner'' dom bäst. Låt oss säga att Ramos har bollen, alla andra spelare ska halvmarkera dom andra, alltså att Messi halvmarker Marcelo, Neymar halvmarkerar Carvajal o.s.v. Med halvmarkera menar jag att man ska göra Marcelo ledig på ett smart sätt. Man ska ha allting planerat i förväg. Du markerar inte Marcelo så att han inte ska få passningen, du vill att han ska få passningen. Tillbaka till Ramos, den enda vettiga alternativ han kommer ha är då Varane. I den sekund Ramos har sparkat bollen så ska Suarez pressa Varane. Då får Varane två problem: 1. bollen, 2. Suarez. Ju mer problem du har att lösa, desto större blir risken att du gör fel: logik.

När Ramos har passat bollen och Suarez direkt börjat pressa Varane så ska våra spelare då låsa Madrids spelare så att Varane inte ska ha någon att passa till. Alla måste vara med på det, varenda en. Ser du det här i FC Barcelona? Ser du ett lag med tio individer som pressar tillsammans? Man ska heller inte bara ''pressa''. Man ska pressa med en extrem kraft, extrem intensitet, extrem aggressivitet, likt det vi ser i Atlético. Det ska vara extremt organiserad och disciplinerad. För mig är det här presspel och jag ser inte någon presspel i nääääärheten av det jag precis beskrev till dig. Jag är säker på att Lucho vill att laget ska pressa, missförstå mig inte men har han den auktoritet att få spelarna att göra som han vill? Har han respekten från spelarna?

Vi ligger under med 2-1 och måste gå framåt, jag förväntade mig ett extremt revanschsuget Barca som skulle ''ta tag i saken'' men jag såg knappt en farlig målchans i första halvlek. När vi vann trippeln med Lucho under våren, så jagade vi mål så fort domaren hade blåst igång matchen. Kolla på valfri match från vår så får du se. Man jagade mål direkt och hade sån intensitet så man var ibland chockad. Idag börjar vi spela fotboll i andra halvlek. Jag förstår inte den här drastiska förändringen. Med tanke på omständigheterna (hemmaplan, ligger under och måste gå för mål, spelarna vi har o.s.v) så var det här en av de sämsta matcherna jag sett Barca göra på väldigt väldigt länge.
Barcelona El_Jefe (Heisenberg)
2017-01-13 01:26
@Kataloni:


Mer tid? Han har suttit på posten i 2,5 år. han har snarare haft för mycket tid. Varningsklockorna ringde tidigt men vi lät silvret i slutet av säsongen lura oss. Om han nu bestämt sig för att ta sitt ansvar och lämnar efter säsongen så kudos. Hade vi bara kunde fortsätta städning hela vägen uppåt...
Barcelona Soda Popinski
2017-01-13 01:01
Kommer härmed med en liten avstickare .. Minns när självaste Ibrahimovic spelade för Barcelona. Det var alltid lika kul att se när han gjorde mål. Men det var inte målet i sig som var roligt. Jag menar, ser det inte lite lustigt ur när spelare som Xavi, Iniesta, Pedro, Alves, Bojan och Messi omgringar den gigantiske Zlatan för att fira målet med ett kramkalas. Ibra ser då ut som en saknad och populär dagisfröken som varit borta pga sjukdom ett par dagar men är nu åter tillbaka på jobbet och barnen älskar det och firar. Och det bör se precis ut som det en gång gjorde på Camp Nou tillsammans med den store svensken och hans "kyrkgossar" eller vad han nu än kalla dom. Annat var det när Chygrinsckhy (??) hann fram för att ge Zlatko en kram. .. Fan önskar att Zlatan kunde ha blivit en legend hos oss ändå. Synd att det gick som det gick. Samma med den riktige Ronaldo som också lämnade efter bara en säsong, två stora spelare som lämnade så snabbt. Finns det fler liknande fall i vår klubbs historia undrar jag lite nyfiket? Kan ju lika gärna avsluta med min egna barca drömelva ... Valdes Alves Pique Puyol Abidal Busquets Xavi Iniesta Messi Ronaldo Ronaldinho Ouuf ... Den där backlinjen! #APPA Och nu då .. Jo, back to reality! Gäsp.
Postat via SvenskaFans-appen
Kataloni
2017-01-13 00:58
Lucho ska få lite mer tid på sig. För många gloryhunters här just nu.
Barcelona JUSSI BJÖRLING
2017-01-13 00:57
@Soko:

Sluta pissa på en legendar för fan. Du kan väl åtminstone vara lite konstruktiv i din kritik.
Barcelona Soko
2017-01-13 00:24
Jag har skrivit tidigare att Zidane låter intre sina spelare slappna av en sekund. Han blir arg när hans spelare sår ett fel pass vid ledningen med 3-0. Han sitter aldrig på bänken utan styr från sidlinjen. LE å andra sidan gärna sitter på bänken och flinar åt ena och andra. Barca har med andra ord ingen tränare.
Varje gång jag ser honom så mår jag illa.
Barcelona Barcelonistas
2017-01-12 23:56
För mig är det uppenbart att saker och ting inte fungerar som dom ska just nu. Lucho har tappat det helt man ser att han ser helt uppgiven ut han har inga fler ideer och förmodligen har han tappat omklädningsrummet också.. Vi får knappt resultat med oss längre och spelet är det sämsta jag sett. Rijkaards lag från 07/08 spelade bättre och det säger allt. Jag tycker att man redan nu ska börja leta tränare.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El FenómenoR9
2017-01-12 23:56
Lion 24 Håller med dig i endel, men tycker du överdriver ganska mkt faktisk. Du skriver med tanke på omständigheterna att det var den sämsta matchen vi gjort!?? Nää verkligen inte, presspelet var klart godkänt hållet inte med dig att det var katastrof. Tränarbyte till sommaren kan jag hålla med om. Men vem kan ta över? Sevillas coach har det surrats om, men har dålig koll på honom så har inget att komma med. Real Madrid vilken moral! Applåder till de där äcklen. Visca Barca
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona FCB_Messi
2017-01-12 23:50
Det är zidane som ska ha all beröm och ingen annan. Han är respekterad och har stark karaktär. Det gör så att real spelar som ett lag och går för vinst varje varje match. Zidane gör så att dom är hungriga och motiverade oavsett motstånd vilket vi tyvärr saknar. Vi har inte det minsta lilla glöd som real spelarna har. Den dagen xavi eller puyol är tränare för oss så kommer vi också få uppleva det real gör nu.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bollinnehavet
2017-01-12 23:39
Nu såg jag inte Reals match. Men helt ärligt, hatten av vafan!
Barcelona Barcelona y Ars
2017-01-12 23:38
Real Madrid, kostnad strax under 8 miljarder Barcelona, strax över 4 miljarder. Vårt rekord på 39 matcher utan förlust, ska Real matcha det bör dom ligga på 75 matcher då de är ekonomiskt dopade jämfört med Barcelona. ;)
Barcelona Barcelonistas
2017-01-12 23:36
Jag håller Chelsea som det bästa laget i världen just nu. Visserligen har dom inget Cl spel men fy fan vad tunga dom kmr va och möta i Cl nästa säsong.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Pichincha
2017-01-12 23:32
Vill inte behöva förklara mig för att jag ger en hyllning till de vita den huvudstaden. Men det är bara att acceptera att dom för tillfället är världens bästa lag. Kollar aldrig på deras matcher då ingen vi möter dom eller det redan är klart att dom kommer förlora (vilket var, ja..).

Men att ha alla dessa matcher utan förlust säger ändå något. Absolut mycket flyt men dom krigar också som ett lag. Ger absolut inte upp och får också betalning för det. Nu kändes ju det här dubbelmötet redan avgjort sen första matchen men hade det här varit ligan hade man ju kunnat känna en viss glädje även om Sevilla lyckas att släppa till ett kryss när man leder med två bollar och tio minuter kvar. Tror tyvärr på en hyfsat seger för de vita återigen på söndag.

Känns inte heller som att något annat lag ute i Europa kommer kunna rå på detta lag i CL. Det brukar sägas inför och under säsongen att det är vi och Bayern München samt Real som ligger som topp 3. Då det inte känns som att varken vi eller Bayern är sådär riktigt vassa just nu, samt att Real har en tendens att undvika på pappret de bästa lagen inför lottningarna så kan den här säsongen sluta riktigt illa om inte vi tar oss i kragen ordentligt. Jag hoppas vi prickar formen sådär lagom till helgen för att sen resten av säsongen bjuda på glädje, lek och skrik som FC Barcelona kan:)
Barcelona The Reporter 2.0
2017-01-12 23:30
Jag är övertygad om att Sevilla tar poäng av Real på söndag. Många tänker att Real vilade många. Men frågan är om Sevilla inte vilade fler? Sergio rico, Mariano, parejo, nzonzi, Vasquez. Samt Nasri och Vitolo, som man ändå får räkna in.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Meneysuarez91011
2017-01-12 23:24
Alltså.. Jag gillar inte Real, men måste ändå berömma de under Zidane. Laget vägrar lägga sig och dö, utan de får in den där bollen, eller dedär bollarna. Precis så som jag vill att vårat kära barca ska få, men.. När vi gör dåliga matcher gör vi inte mål, har vi tur får vi oavgjort, eller så åker vi dit på ett mål. Våra plattmatcher är verkligen plattmatcher, utan mål. Reals dåliga matcher så gör dem iallafall mål, om det så än ska vara på 93e minuten. Skillnaden är vår bänk, den stora skillnaden mellan barca och real denna säsongen, de har mer kvalité. Vi har utfyllnadsspelare, medans dem har en riktig bänk, med spelare som andra klubbar skulle punga ut 400-600millen för. Exempelvis James, killen kommer gå för över 500mille oavsett klubb han går till, klubbar runt om KRIGAR för att han ska krita på, för att han är en klass spelare, men i ett fullt lag. Jag vill också ha det så, riktig klass på bänken. Säger inte att vår bänk är skit, det är den verkligen inte. Men vi har ingen Morata som får komma in i 75e match minuten och nätar nästan alltid i sina inhopp, jämfört med Paco så är Morata klass. Vi behöver säkra kort, vi saknar det. Jag var en av de som tyckte vi hade gjort ett super bra transfer i somras, men ärligt talat.. 2 miljarder för spelare som får sitta på bänken? Jag börjar tvivla stort.. Umitti är den enda värvningen som faktiskt är bra, enligt mig. Jag vill ha bättre bänkspelare, punkt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
2017-01-12 23:21
Med tanke på omständigheterna, så var gårdagens match en av de sämsta jag har sett i hela mitt liv med Barca. Jag kan helt allvarligt talat inte komma ihåg någon sämre match som vi någonsin har gjort, med tanke på omständigheterna! Då går jag tillbaka så långt som Rijkaard tiden. Varför? Vi ligger under och måste göra mål, då har vi ingen som helst intensitet, varken i spelet med boll eller utan. Presspelet är helt katastrof. Man måste förstå att ett presspel utan intensitet och aggressivitet är absolut ingenting. Man ser klart och tydligt hur alla alibipressar. Presspelet är antingen alibipress eller individuell press. Presspel handlar inte bara om en spelare bara för att den spelaren pressar motståndaren som har bollen. Presspel inkluderar varenda själ på planen.

Samma sak gäller när vi har bollen. Det finns ingen intensitet, ingen energi i spelet. Det här laget är nästan helt dött. Säg mig en spelare (förutom Leo) som är i form! Förutom Umtiti då men han är en beast, han kan inte vara dålig för han har ett stort hjärta på planen. Det finns ingen annan. Vi har haft spelare som har varit bra i enstaka matcher, men vi har inte en enda spelare förutom de jag nämnde som har varit bra och haft en bra form över en lång tid. En lång tid behöver inte betyda flera år, utan kanske två-tre månader. Det förbluffar mig hur i stort sett alla spelare inte haft en regelbunden bra form över en tid. De enda jag kan tänka på är Suarez, som förra säsongen jagade mål och Leo som nästan alltid är bra.

Det finns inget existerande högerkant. Vi får ingenting utav Sergi Roberto, varken offensivt eller defensivt. Med den ganska svaga högerbacken som vi redan har, så gör vi det ännu mer ostabilt genom att byta på den höger centrala mittfältaren varje match. Man måste förstå att i FC Barcelona så handlar det om nummerordning i rotation. Ena matchen får en spelare stå över, en annan startar, nästa match två andra spelare. Med de svaga högerback och högercentral mittfältare som vi har, så har vi ingen högerytter heller. Vi har alltså inget att komma med på hela högerkanten. Våran hot kommer ständigt från vänsterkanten där Ney möter eller smyger bakom motståndarens högerback och Alba som fyller på bakifrån med en Messi som står beredd med passningen. Det finns ingen rörelse någonstans utan alla litar på att någon annan (framförallt Leo) ska göra det.

När vi mötte Athletic i första matchen så tittade jag via BeIn Sports, det var en ganska duktig expertkommentator. Han sa en grej som jag fastnade för. Han sa: ''Barcelona players dont want to suffer'', nånting i den stilen. Han kunde inte ha mer rätt. Jag är absolut inte för att byta en tränare mitt under pågående säsong men tanken har slagit mig hur det skulle se ut om vi gör det nu. För grejen är, vad får man om spelarna inte respekterar/lyssnar på Lucho? Vad är ett lag utan en tränare? Jag kan se härifrån att Lucho har tappat omklädningsrummet. Hur kan man vara framgångsrik då? Det finns inte en chans att vara framgångsrik när tränaren tappat omklädningsrummet. För att rädda säsongen så behövs kan en ny röst, en allvarlig ton. Jag säger inte att jag är för, jag säger bara att den tanken har slagit mig. Det finns så mycket problem i dagens FC Barcelona, på alla plan, man kan skriva en hel bok om det...
Barcelona Carles Puyol Beast
2017-01-12 23:11
Jag är glad att dem slog vår fina svit för nu måste vi slå deras. Vi ska jaga dem tills dem slutar andas. Real är inte bra men Zidane har gett Real något att kriga för. Zidane har enorm status och alla jobbar för Zidane. Folk här inne måste förstå en sak, Zidane må vara en medioker tränare men han är en av tidernas bästa spelare, just därför jobbar och sliter alla spelare för honom. Han har fört något till Real som ingen annan tränare har gjort för Real. Killen är fan speciell. Jag ogillar Real grovt men gillar Zidane grovt. Han och Iniesta är så lika när dem spelade.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DM1982
2017-01-12 23:10
[QUOTE=JakWah]DM1982: Haha tror du på spöken också eller? Lägg ner skitsnacket! Sjuk tur Real har, men det här var Sevillas fel. Fan vad de slutade kämpa helt plötsligt. Konstigt också att Sevilla valde att sätta igång spelet så fort varje gång bollen var död?! Varför inte dra ut på tiden när man leder och ändå inte kan gå vidare? [/QUOTE] Jag var självklart inte allvarlig. Fast det var du när du trodde att Real hade förlorat när matchen var långt ifrån slut. Klassiskt misstag.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bästelona y M3ssi y BernaLeo
2017-01-12 23:10
@JakWah:

Så kan det gå min vän! :)
Barcelona Zyzz
2017-01-12 23:10
Sjuuuuuuuk tur de har VARENDA JÄVLA MATCH!!!!! Vad fan sysslar Sevilla med?!?!?!? Varför skymfer de igång spelet i sista minuterna??? De hade aldrig hunnit göra 3 mål!!!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DM1982
2017-01-12 23:09
[QUOTE=Pep - El Míster]Eller hur. Inte domarens fel. Det var JakWahs fel. Spärr för jinx? [/QUOTE] Jäkligt sugen på en ip-spärr på honom. ; ) Fast på allvar, vem tror att Real har förlorat bara för att de ligger under med två mål och 10 kvar? Tittar en sådan person öht på fotboll?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona JakWah
2017-01-12 23:08
DM1982: Haha tror du på spöken också eller? Lägg ner skitsnacket! Sjuk tur Real har, men det här var Sevillas fel. Fan vad de slutade kämpa helt plötsligt. Konstigt också att Sevilla valde att sätta igång spelet så fort varje gång bollen var död?! Varför inte dra ut på tiden när man leder och ändå inte kan gå vidare?
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: