/spanien/barcelona/forum/11379.aspx/spanien/barcelona/forum/11379.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Éluc
2012-01-05 18:51
Scrolla ner för en video över Xavis uppvisning igår. Magisk.
Barcelona Blaugrana91
2012-01-05 18:41
Jag hade inte heller haft något emot om Soriano flyttades upp. Som sagt ännu ett alternativ i anfallet hade inte varit så fel, speciellt under den tuffa våren då det ska spelas så mycket matcher.

Soriano är dessutom en pålitlig målskytt, så jag tror han skulle göra det bra.
Barcelona 1.70-ligan
2012-01-05 18:31
Kan han spela ett par matcher med A-laget redan nu? Utan att flyttas upp?
Barcelona el Flaco - Anims Guaje!
2012-01-05 17:49
Även om Soriano kan komma att få spela en match här och där tycker jag det vore bäst för laget om Pep ger chansen till de unga yttrarna för att på så sätt se om de är värt att satsa på i framtiden. Om Soriano spelar mer än ett x antal matcher för A-laget kan han inte längre spela för B-laget och jag tror absolut inte att Pep skulle få för sig att flytta upp honom permanent.
Barcelona 1.70-ligan
2012-01-05 17:42
Jag vet att Soriano är en utpräglad nia, men jag hade inte haft något emot att ha en sådan spelare som ytterligare ett alternativ under våren. Och jag tror inte Soriano själv hade haft något emot att få tillhöra A-laget en kort period innan han flyttar till en annan klubb. Han kan nog ta lite mindre speltid i utbyte mot en fantastisk erfarenhet och något att skryta med inför barnbarnen...

Men vi får se vad som händer. I slutändan är det Pep som har ordet. Men tycks ju inte vara helt emot en uppflyttning. Annars hade han inte gett indikationer på att det kan komma att bli så.
Barcelona el Flaco - Anims Guaje!
2012-01-05 17:32
Jag ser inte Soriano som ett realistiskt alternativ i Villas frånvaro pga att Soriano är en utpräglad 9:a och el Guaje har för det mesta lirat ute på kanten i Barça. Därmed tror jag Pep kommer fortsätta lita på Cuenca eller ge spelminuter till andra yttrar från B-laget, som t.ex. Tello.
Barcelona 1.70-ligan
2012-01-05 17:29
LAM nr 10

Absolut! Det lär han verkligen. En Pedro den form han hade förra vintern värderar jag väldigt högt.
Hursomhelst är det roligt att de våra nyförvärv och ynglingar, med Cuenca i spetsen, övertygat så mycket i år :) Och jag hoppas även på att Soriano flyttas upp. Han är värd chansen och skulle ändå inte konkurrera med Pedro särskilt mycket.
Barcelona 1.70-ligan
2012-01-05 17:27
Förresten, jävlar vilka kvicka fötter Alexis hade under småplanspelet
Barcelona L.A.M Nr 10
2012-01-05 17:21
1.70-ligan

Du har helt rätt. Han måste helt enkelt prestera för att bli ordinarie igen. Men tar han sig tillbaka till formen igen så lär han ge Cesc och Alexis en tuff plats om de två andra positionerna brevid Messi.
Barcelona Barclasico
2012-01-05 17:08
R.E.M. god bless them
TheSitch7
Barcelona 1.70-ligan
2012-01-05 17:07
LAM nr 10

Jag har också trott att Pedro snart ska hitta formen, men han gör ju aldrig det.. och hela tiden imponerar andra (Cesc, Cuenca, Alexis främst) vilket kanske gör det ännu jobbigare för Pedro att komma tillbaka. Igår byttes han ut före Cuenca och fick lämna planen mållös återigen. Även om Pedrito är ödmjuk som få måste det kännas...

Sålänge han inte börjar prestera tror jag inte han kommer få starta massa matcher bara för att Villa/Afellay saknas. Då kommer deras frånvaro istället fortsatta ge mer speltid för fler spelare från Barca B. Åminstone i de enklare matcherna - och i stormatcherna spelar Messi, Cesc och Alexis... som jag sa innan, i slutändan är det prestationer som räknas. Och Pedro kommer garanterat att ges fler chanser till att börja prestera igen, men just nu är det många andra som gjort sig jäkligt förtjänta av speltid - vissa i de stora matcherna och andra i de enkla matcherna för att känna på A-lagsspel. Pedro måste förtjäna att ta speltid från dessa.

Vi får se vad som sker i vår. Kanske flyttas Soriano upp också. Han kan också göra succé. Då har Pep ytterligare en valmöjlighet. Det kan bli riktigt bra i vår oavsett hur Pedros form kommer vara. Men givetvis är det bra både för laget och han själv om han hittar sitt gamla jag igen. Ju fler spelare i form desto bätte. Och en Pedro i form är otroligt bra...
Barcelona R.E.M. god bless them
2012-01-05 16:55
Barcalisto va heter du så tar vi en match
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barclasico
2012-01-05 16:46
någon som är sugen på fifa 12 PS3?
Barcelona L.A.M Nr 10
2012-01-05 16:41
1.70-ligan

Nej, Pedro har varit en riktig flopp den här säsongenckså tillsamans med Villa. Jag litar dock på att han hittar tillbaka till sitt gamla jag i år, vilket jag har större förhoppningar på än att Villa ska göra det. Pedros lägstanivå är betydligt högre än el Guajes, känns det som i alla fall. Sen ser jag Cesc ta Pedritos plats egentligen men spelar vi 3-4-3 så finns det inte så många andra alternativ än Pedro. Det är väl Cuenca då, som kan kämpa om en startelveplats, om våren går lika bra som hösten, till nästa säsong
Barcelona Bernie
2012-01-05 16:40
''Kobran'' Pinto & Alves :D
Barcelona 1.70-ligan
2012-01-05 16:35
LAM nr 10

Vad finns det just nu som tyder på att Pedro kommer vara startman nästa år? Killen är dessvärre iskall och har så varit mer eller mindre hela säsongen.
Villas chanser att starta bör nog vara lika stora som Pedros om inte denne hittar storformen i vår... annars kan tom Cuenca gå om han fortsätter som man gör. I slutändan är det prestationer som avgör.

Nu är jag inte riktigt säker på att du menade att du tror Pedro är startman efter sommaren. I texten verkar det inte riktigt så men du skrev honom som ensam vänsterytter.
Barcelona barcetia - AJE AJE AJE, VILLA EL GUAJE!
2012-01-05 16:16
elbraco

Exakt. Det är ungefär som om jag skulle säga "din förbaskade sate från Arabien!" det låter bara dumt i.om jag är från Malmö. då skulle jag mer säga "din fucking arab".

det är det som professorns menar..
Barcelona L.A.M Nr 10
2012-01-05 16:13
Jag tror aldrig David Villa tar tillbaka sin plats i startelvan. Messi, Alexis oxh Cesc är för tillfället mycket högre upp i rangordningen. Pedro finns också med och även Cuenca. Han blir borta i stort sett hela säsongen vilket är jävligt surt för oss, men speciellt föe ej Guaje själv. Han blir inte yngre och till nästa säsong har förmodligen både Cesc och speciellt Sánchez tagit ett större kliv i sin utveckling, medan Messi är orubblig.

Trots allt tycker jag inte han bör säljas den här sommaren. Han måste få en chans och dessutom kan han vara bra i truppen. Villa har sett otroligt mätt ut den här säsongen men han kommer få en nytändning någon gång, troligen inte lika bra som innan men i alla fall en bra inhoppare som gör en hel del mål när han får spela.

Till nästa säsong kommer det nog se ut såhär:
VY: Sánchez/Cuenca
ST:Messi/Villa
VY:Pedro

Om det blir 4-3-3 är den här formationen den bästa, med de tre startspelarna först och Cesc som tia. I ett 4-3-3 lär både Messi och Cesc starta i anfallet tillsamans med antagline Sánchez, alternativt Pedro.
Barcelona Frodo
2012-01-05 16:11
Barcelona Blaugrana91
2012-01-05 15:55
För de som missade eller inte kunde se den direktsända tränningen idag så går det nu att se den i efterhand.
Barcelona Mangi
2012-01-05 15:55
Gott folk,

Tänkte byta lite ämne.. Vad tror ni om David Villas framtid i Barca?

Personligen ser honom ha väldigt svårt att återvinna sin plats i startelvan, Sanchez börjar blomma ut på allvar och Cesc levererar poäng!! Jag kan endast se Villa leverera på allvar om han får spela på sin naturliga plats, som central anfallare och den platsen är vikt till.......
Barcelona den närkingska älgen
2012-01-05 15:52
Andreas V.V - "Pagar"

Räknade lite på det där, och det blir nog billigare att ta bilen om man fyller den med 5 pers. Sen vet man ju aldrig med bensinpriser osv, men ändå.
Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
2012-01-05 15:50
Det är ju den personen som tar emot glåporden som avgör om det är rastistiskt eller ej. För även om det inte är "meningen" att vara rasistiskt så kommer personer som tidigare blivit utsatta för samma typ av påhopp tolka det så.

Jag är övertygad om att det sägs väldigt hårda ord under matcherna och att mycekt sägs i stridens hetta. jag är dock också övertygad om att spelarna vet precis vilka ömma punkter de ska trycka på. Ronaldo har nog fått höra ordet fjolla en del, liksom Busquets säkerligen får höra ord som "sissy".
För en mörkhyad person kan N-ordet vara det mest nedvärderande.

Fotbollsförbunden måste ju ta sitt ansvar att skydda sin produkt. Liksom att klubbar inte vill identifieras med ord som doping etc, vill inte heller förbunden bli förknippade med ord som rasistvänlig. Klart de måste sätta ner foten och i det här fallet lita på Evra. Om inte för spelarens skull, så för sin egen.

Suarez borde på eget bevåg gått ut med en offentlig ursäkt till Evra och förklarat att han är ledsen för det inträffade, att hans avsikt inte var att uppfattas som rasistisk, men att han nu i efterhand inser att det var ett misstag och accepterat sitt straff. Då hade alla parter kunnat framstå som konstruktiva i stället för det infekterade läge som är nu.
Barcelona L.A.M Nr 10
2012-01-05 15:48
Om domaren hör så ska det ju vara rött kort men inte åtta matcher, det är bara överdrivet. Sådana här grejer händer som sagt varje match och jag ser ingen anledning av att göra värsta saken av det. Åtta matcher är riktigt mycket. Sen skiter man i att stänga av spelare för grova tacklingar. Det är väl värre när det blir slagsmål tycker ju jag i alla fall, och då brukar spelare inte bli avstängd så där måga matcher.
Barcelona Andreas V.V - "Pagar"
2012-01-05 15:41
den närkingska älgen

Tveksamt, har inte kollat upp flyg ännu men kan lova att det är bra mycket roligare att åka ett gäng i en bil.
Har Leverkusen ens en flygplats? Köln närmast tror jag..
Barcelona den närkingska älgen
2012-01-05 15:36
Andreas V.V - "Pagar"

Är det inte billigare att flyga ner? Helfestlig idé annars.
Barcelona Andreas V.V - "Pagar"
2012-01-05 15:32
Hetfield

Det är en hycklerivärld med råge vid lever i, det är bara acceptera läget.
Man kan bara vara rasist om man är vit, i alla fall här där jag bor.

-

Leverkusen - Barcelona?
Intresse av att styra ihop en bil ner till BayArena?
Barcelona den närkingska älgen
2012-01-05 15:31
elbraco - Bojan y Thiago

Okej. Hela den där debatten har spårat, men jag har svårt att tro att Evra skulle hittat på det hela, och än mer att FA skulle köpa det hela. Dessutom är det ju dött nu då Pool inte kommer att överklaga. Tack för sammanfattningen!
Barcelona Hetfield
2012-01-05 15:28
Frodo

Haha, nej men jag tycker att det är en relevant och intressant diskussionen. Det handlar ju mer än om bara Suarez, det handlar om hur folk dömer saker när det gäller fotbollen.

Föredrar det här diskussionen än det dagliga "alla i puertan är dumma och Kaljic är dum i huvudet" snacket som går varje dag.
elbraco - Bojan y Thiago
2012-01-05 15:26
den närkingska älgen

i det barcetia skrev så var det en spansk professor som undervisade spanska på Brown och hade själv gått på Harvard. Han sa att det Evra påstått att Suarez ha sagt till honom, d.v.s. "Porque tu eres negro", inte kan stämma för att det inte överensstämmer med spanskan som man pratar i Montevideo - där Suarez kommer ifrån. Isåfall borde han ha sagt "porque sos negro".

Bara en kort sammanfattning ;P ganska intressant.

känns som om jag har skrivit en roman om grejen nu haha, nu får det räcka! ciao!
Annons: