/spanien/barcelona/forum/11358.aspx/spanien/barcelona/forum/11358.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Blaugrana91
2011-12-29 02:32
Johe

Antar att du inte kollade 2a halvlek? Då Barcelona hade lekstuga med Real.
Du sitter och pratar om att Real missade klara chanser, det gjorde ju Barca också. Vid ställning 3-1 borde Barca gjorde både 4-1 och 5-1 sett till chanserna man hade. Så snacket om att ni inte vann för att ni missade chanser håller inte.

"och det var inga taktiska genidrag av Pep som avgjorde den här matchen''

Återigen har du helt fel...
Real började matchen bra och hade ett litet övertag den första kvarten ungefär i matchen. Därefter ändrade Pep om till en 3-backslinje och därefter tog Barca över matchen totalt.
Så att du säger att inga taktiska genidrag av Pep avgjorde matchen visar på en otrolig okunnighet.

Men detklart jag antar att Mourinho är ett geni när han beodrar sina spelare att ställa upp en köttmur framför mål på hemmaplan?...

Du har inget att komma med.
Real Madrid Johe
2011-12-29 02:18
Xaviesta

Otroligt dryg kommentar. Förhoppningsvis har du inte fyllt i uppgifterna rätt i din profil för det är väldigt tragiskt om du inte kan hålla en mognare diskussion med snart 30 år fyllda.

Det som är synd med denna typ av diskussionsforum är att folk tar varje chans att förolämpa personer med annan åsikt än de själva på ett sätt som de aldrig skulle göra i en vanlig konversation.
Barcelona Xaviesta
2011-12-29 02:08
Johe

Med all den kunskap du besitter om fotbollstaktik och den insyn du har i Peps och Mourinhos arbete och tankar, är det förundransvärt att du revolterar mot det hela världen såg, nämligen att "just när Mourinho trodde han hittat svaren, ändrade Pep frågorna" och spelade ut Real i andra halvlek. Spelade ut.

Tycker du ska gå och lägga dig.
Barcelona JohnGalt
2011-12-29 02:03
Resultaten av "trebackslinjen" var väl att den rätt snyggt avväpnade Reals farliga vänsterkant och att Busquets fick mycket mer tid med bollen.
Real Madrid Johe
2011-12-29 01:52
El Nino Maravilla

Självklart orkar inte Real hålla uppe den höga pressen under hela matchen så det är inte konstigt att Barca tar över efterhand. Mourinhos plan var nog att ha en ledning att luta sig tillbaka på i det läget men Messi och Sanchez ville annat. Barcas 2-1 mål var heller inte ett resultat av någon trebackslinje. När man sedan är i ledning är man väldigt svåra att tampas med och jag tror inte det hade sett speciellt annorlunda ut om man spelat med sin vanliga fyrbackslinje.
Barcelona $tuNN@NR5
2011-12-29 01:42
arsenal fansen är jävligt känsliga, man kan inte ens diskutera med dom de är som realfansen(djur)
Barcelona El Nino Maravilla
2011-12-29 01:37
Johe

''men man spelade inte ovanligt bra och det var inga taktiska genidrag av Pep som avgjorde den här matchen''

Att spela ut Real Madrid totalt i andra halvlek, och helt okej första halvlek där ni kanske var aningen bättre är alltså inte ovanligt bra. Samma Real Madrid som haft 15 vinster irad, jasså då har man lärt sig något nytt idag. Trots att det var just andra halvlek vi dominera och just då tre backslinjen kom in i bilden är alltså inget geni drag av Pep. Dessutom att detta var på er hemmaplan gör inte prestationen sämre precis.

Undrar vad du hade sagt om Mourinho hade ändrat formation och spelat ut oss i andra halvlek...
Real Madrid Johe
2011-12-29 01:30
Grace/Wastelands

Det är ett faktum att Barcelona hållt en otroligt hög nivå i flera år samt att man höjt sig i El Clásico-matcherna , vilket man även gjorde denna gång, men man spelade inte ovanligt bra och det var inga taktiska genidrag av Pep som avjorde den här matchen.
Realspelarna gav aldrig sig själva chansen då man inte lyckades överkomma prestationsångesten, man visade exempel på oskärpa i flera kritiska lägen; inte ens den hemmablindaste culén kan säga att Ronaldo missade nicken i andra halvlek för att han är en dålig spelare. Där gör han mål tio gånger av tio mot alla lag förutom Barica.

Tyvärr är denna texten nog onödig då du och (sannolikt många fler här inne) inte kan nöja er med att ni håller en väldigt hög nivå i stora matcher och fick en oerhört viktig seger utan det måste ha berott på att Pep är världens bästa taktiker, Puyol gjorde världens hjälteinsats och hela laget spelade sagolik fotboll.

Sluta vara så jävla självgod och tro att hela världen ska hylla er efter varje match.
Barcelona Barca08
2011-12-29 00:06
Sorry om jag var otydlig, menade på Barcas officiella hemsida! ;)
Barcelona Milian_J
2011-12-28 23:59
Barca08

Latravel.se
Det är bara boka!
Barcelona Barca08
2011-12-28 23:38
Tjena grabbar, längesen man var här och skrev.
Jag undrar om någon vet när biljetterna mot Leverkusen på Camp nou släpps?
Barcelona Piqué
2011-12-28 22:58
Frodo

Jag var i Liverrpool i höstas o kolla på lite PL-fotboll och prata med en massa engelsmän. Alla där hyllade Laliga och inte minst Barca (och madrid för den delen), men som du säger, här tror man att man blir engelsman om man bara tittar på PL.

Som en Liverpool anhängare sa till mig: "if you love the game football you can´t stop watching teams like Barcelona, Real Madrd, Valencia and United even though I hate them, because I love football and thats how we Englishmen think"

När jag var i Barcelona i våras och såg Barca-Arsenal så satt jag med några Arsenal-anhängare och drack bärs o snacka fotboll och samma sak där: "Spanish football is great, you just love the game football when you see Barcelona play because thats how you play the game"

Tyvärr är PL-anhängarna som tycker saker angående LL och PL ganska enögda. Jag hade köpt deras argument om de hade sett LL-matcher, men de flesta som vissa här säger, vägrar ens o titta på El Clasico!!!
Real Madrid Okie - CalleGol
2011-12-28 22:31
Grace/Wastelands//

"Någonting kan konstateras utöver att "någon vek ner sig"."

Yes, att Barca har ett fantastiskt lag som alltid är svåra att slå! Så, nu räcker det för mig. Hasta la vista, baby!
Grace/Wastelands
2011-12-28 22:25
"I CdR gjorde Real Madrid en klockren insats. Om jag minns rätt så dominerade Real Madrid den första halvleken, och sen tog Barca över? Men det var faktiskt marginaler som avgjorde den matchen. Ni hade otroligt många chanser som ni kunde ha satt med lite mer flyt, och en lite sämre målvakt. Real gjorde en klockren insats och Barca gjorde inte det, det behöver inte vara det ena eller det andra."

Låter ju väldigt mycket som
"Jag anser att Real vek ner sig. Kolla bara på Xabi Alonso och Ronaldo, två spelare som man förväntar sig mest utav, bara sviker dig. Och många andra förutom dem sket på sig så fort då rörde bollen. Real kan spela mycket bättre, men det är den där mentala spärren som gör att de viker ner sig, och självklart också att Barca har ett fantastiskt lag."

Barcelona hade massvis emd chanser, någon missade dem, någon vek ner sig.
Men logiken verkar inte gå åt båda hållen. Om man ska diskutera att vika ner sig och "klockren" insats får man gärna vara någorlunda objektiv vad gäller det, det går inte att köra med "vid varje vinst är vi asbra och vid varje förlust är det vi viker ner oss". När Barcelona förlorade mot Real Madrid var Real Madrid bättre absolut, jag anser inte ens att Barcelona vek ner sig, Real Madrid gjorde en bättre match, så enkelt är det. Jag grämer mig inte över det. När Barcelona däremot slår Real Madrid sägs det från ert håll däremot vid varje jävla tillf'lle ""neej det var enskilda spelare som vek ner sig". Och varje ny el clasico så är det någon ny spelare som vek ner sig. Men då är det ju fel på laget Real Madrid då dessa spelare fortsätter att få spela från start i ert lag och fortsätter vika ner sig mot Barcelona. Efter 7 förluster mot samma lag på samma sätt så är det inte längre en tillfällighet. Någonting kan konstateras utöver att "någon vek ner sig".

Real Madrid Okie - CalleGol
2011-12-28 22:20
Grace/Wastelands

Jag anser att Real vek ner sig. Kolla bara på Xabi Alonso och Ronaldo, två spelare som man förväntar sig mest utav, bara sviker dig. Och många andra förutom dem sket på sig så fort då rörde bollen. Real kan spela mycket bättre, men det är den där mentala spärren som gör att de viker ner sig, och självklart också att Barca har ett fantastiskt lag.

I CdR gjorde Real Madrid en klockren insats. Om jag minns rätt så dominerade Real Madrid den första halvleken, och sen tog Barca över? Men det var faktiskt marginaler som avgjorde den matchen. Ni hade otroligt många chanser som ni kunde ha satt med lite mer flyt, och en lite sämre målvakt. Real gjorde en klockren insats och Barca gjorde inte det, det behöver inte vara det ena eller det andra.
Real Madrid ¡Golazo Gonzalo!
2011-12-28 22:19
Grace/Wastelands

Jag förstår. Men även om man gör en fantastisk säsong och vinner 36 matcher, kryssar en mot Barca och torskar en mot Barca är det fortfarande en fantastiskt bra säsong men man är ju fortfarande inte nöjd med att komma tvåa. Kraven är otroligt höga och om det andra laget höjer ribban måste man spela ännu bättre.
Barcelona Blaugrana91
2011-12-28 22:19
Okie - CalleGol

Formmässigt har Real och till viss del Barca varit väldigt bra. Men vad jag kritiserade var att folk utnänmner Real till världens näst bästa lag och att dem skulle spela på en helt egen nivå tillsammans med Barca bara för att dem haft en bra form under hösten, ska man gå helt på formen lag haft så kan ju lika gärna Man City räknas in på samma nivå som Barca och real då, eller?...

Real har inte bevisat ett dugg ute i Europa mot gigaterna dem senaste åren. Jag tror personligen inte att dem hade vunnt mot ett United eller Bayern på topp.

Som sagt jag tycker bara inte att man kan ropa ut att Real skulle vara på en helt egen nivå i fotbollsvärlden tillsammans med Barca.
I Barcas fall är det logsikt då man kört över dem flesta storlag ute i europa och vunnit mycket titlar dem senaste åren.

Men i Reals fall? Dem har inte presterat i europa dem senaste 7 åren! Men folk tycker ändå alltså att en formmässigt bra höstsäsong då man slagit lag som Ajax och ett dåligt Lyon i CL bevisar det? Okej...
Grace/Wastelands
2011-12-28 22:16
dubbel.
Grace/Wastelands
2011-12-28 22:16
¡Golazo Gonzalo!

Ja. Jag säger inte att ni varit dåliga. Men det där kan fortsätta, ni kan fortsätta ta 3p hela vägen fram till El clasico. Om Barcelona då vinner den matchen och resterande så vinner ni inte ligan ändå. Trots att ni gjort en bra säsong i ligan. Således kan det bli så att ni själva tycker ni gjort en skitbra ligasäsong men ändå kommer två. Förstår du?

Kommer ni då fortsätta hävda att ni gjort en bra säsong i ligan? Jag bryr mig inte hur spelet/ligan ser ut förrän den är slut. Är Barcelona överst är ligaspelet uppenbarligen lyckat. Spelar Barcelona bländande fotboll i slutändan men inte vinner så beror det antingen på att vi tappat poäng i för många skitmatcher eller att Real Madrid vann det andra el clasico. Och då kan jag inte direkt vara nöjd. Inte utifrån de katastrofala plattmatcherna vi gjort mot Getafe och Sociedad. trots detta skiljer det endast 3p.
Barcelona Barcadinho.
2011-12-28 22:16
Jag tror rätt starkt på att Barca sitter på en stabil grund idé som kommer leda till många framgångar också i framtiden. Grunden är lätt att beskriva med svårt att bygga.
Vi har en ungdomsakademi som utbildar spelare att spela på ett visst sätt. Dessa La Masia produkter tillsammans med vassa cracks är en makalös kombination.
Jag väljer startpunkten säsongen 1990, ett par år efter det att Cruyff kom till klubben, då som en tränare och gav en rekommendation till klubbens ledning att satsa ordentligt på La Masia. Cruyff ville då att Barca ska härma Ajaxs ungdomsverksamhet.
Från 1990 har Barca vunnit 11 liga titlar och 4 CL, jämfört med Reals 6 liga titlar och 3 cl titlar under samma period, enligt wiki.

Jag tror starkt på att saker och ting hänger ihop här. Barca har en ideologi och man utbildar spelare att passa in i den.
Det betyder självklar inte att klubben kommer att vinna alltid varenda gång. Men med ett sådant grunt system kommer klubben få många framgångar i en mer längre tids perspektiv också i framtiden.

Ledningen behöver vara noga med valet av framtida tränare. Det måste vara en man som vill spela enligt klubbens ideologi. Annars kommer vi ur balans med våra egna produkter. Poängen är ju att de känner igen sig när de hamnar i a-laget. Det ska inte vara ett totalt annorlunda spelsystem efter alla år i junior.

Och vi måste sköta om ekonomin, eftersom sånt kan förstora stora länder och fotbollsklubbar rätt snabbt.

Så alltså - La masia är grunden till framgångar.
Real Madrid ¡Golazo Gonzalo!
2011-12-28 22:14
"Således kan det mycket väl bli så att Barcelona slutar före er tack vare en till vinst i ett el clasico. Och då har väl Real Madrid då fortfarande enligt dig gjort en bra säsong i ligan."

Du kan inte tänka på det sättet. Spelmässigt har Real varit väldigt bra i ligan. 15 raka vinster (visserligen en del CL matcher men mest ligan). Vi har tappat få poäng men vi förlorade den viktigaste matchen mot er som är värd 6 poäng. Cristiano leder skytteligan, Di María leder assistligan, Real leder ligan, Real har gjort flest mål. Det är väldigt bra.

Om Barca vinner eller förlorar har ingenting med hur bra Real spelar, så du kan inte tänka på det sättet.
Grace/Wastelands
2011-12-28 22:08
Okie - CalleGol

Tja, vinner ni ligan har ni tagit fler poäng än oss. Så enkelt är det, att vinna ligan trots två torskade clasicon (det är det inte än, bara ett scenario) tyder ju snarare på att Barcelona har underpresterat mot de små lagen än att Real Madrid varit sjukt bra mot de små lagen. För om Barcelona sett över två amtcher slår Real Madrid är det ju rimligen så att Barcelona är bättre än Real Madrid. (Även om El Pasillo inte håller med).

Vek ner sig och vek ner sig. Ni har förlorat 7 av de 8 senaste. Att vika ner sig låter som att Real Madrid egentligen är ett bättre lag. Att påstå att ni vek ner er nu senast är ju att förringa Barcelonas match, vilket jag visserligen inser att ni vill göra. Men då antar jag att du tycker Real har vikit ner sig i samtliga matcher ni torskat mot Barcelona. Däremot mötet i cupen förmodar jag att Real Madrid bara var bättre och Barcelona inte vek ner sig eller?

Real Madrid Okie - CalleGol
2011-12-28 22:05
Grace/Wastelands//

Håller inte med där. Barca har underpresterat mot sämre lag, men om Real nu vinner ligan är det väl inte enbart på grund av det? Att Real har spelat magnifikt mot andra lag förutom Barca spelar absolut ingen roll då eller? Alla matcher räknas min vän.

Real vek ner sig mot i den senaste klassikern, om jag tänker som dig då så skyller jag hela förlusten på att Real spelade dåligt och inte på att Barca spelade bra.
Barcelona Barca4eva
2011-12-28 22:05
Grace/Wastelands När ens IQ är så lågt som det går så räknas man som ett troll >.>
Postat via SvenskaFans-appen
Grace/Wastelands
2011-12-28 22:03
¡Golazo Gonzalo!

Nej, jag utgår exakt från vad han säger. Han säger att han tycker ligan ser säker ut då ni är tre poäng före och han är nöjd med ligan. Jag säger att jag personligen är missnöjd med ligaspelet trots att vi bara är 3p bakom. Fortsätter båda lagen ta 3p så står vi där vid el clasico som avgörande match. Vinner då Barcelona den matchen så är vi före. Har ni då plötsligt gått från att ha varit skitbra i ligan till dåliga för att ni förlorar den matchen? Har ni inte det utan fortfarande är nöjda med ligaspelet så kan ni visst vara nöjda med ligaspelet trots att ni då ligger tvåa. Det utgår totalt från det han säger.

Och då han inte verkar ta hänsyn till det el clasico möte som ni har störst chans att vinna så utgår jag ifrån att el clasico mötet på Camp Nou är av än mindre vikt.


Real Madrid ¡Golazo Gonzalo!
2011-12-28 22:01
Grace/Wastelands

Helt sjukt hur du kan lägga ord i mun på någon så mycket, oh my god. Du tar en sak som han säger och sedan bygger på det flera steg och säger att en andraplats är bra - enligt han! Du borde läsa och svara på det han skriver och inte hitta på massa saker och låtsas tänka logiskt.
Grace/Wastelands
2011-12-28 21:59
Okie - CalleGol

Vad spelar det för roll för oss att ni vunnit alla matcher förutom den mot oss? Ni förlorade fortfarande mot Barcelona, Och ja, det kan bli så att ni vinner ligan trots det. Men då är det ju snarare vi själva som gjort en dålig säsong då vi rimligen (i och emd att vi slog er är bättre) bör slå de sämre lagen som Real Madrid lyckas bättre emot. Och då är det knappast endast ert egna spel som gjort er till mästare. Vinner ni däremot el clasico som kommer kan ingen ta ifrån er att ni var bättre än oss den här säsongen (antagligen, om inget annat sker).

Men vinner ni i år trots 2 torskade clasicon så är det ju snarare Barcelona som underpresterat. Om som det ser ut nu så är matchen på Camp Nou en nyckelmatch. Och att ni helt plötsligt skulle vinna där har jag svårt att se. Givetvis lär båda lagen tappa poäng på vägen dit och skadeläget avgör säerkligen också.
Real Madrid Okie - CalleGol
2011-12-28 21:56
Måste säga att jag håller med Xaviesta. Barca och Real är de två bästa lagen i världen just nu, och jag kan inte se något annat lag komma i närheten. United? Om de hade haft samma form som för 2-3 år sedan så kanske de skulle kunna bli rankade före Real, men just nu absolut inte.

Väldigt många här inne som underskattar Real, och klagar på att de är överskattade. Att säga att Real inte har imponerat denna säsongen överhuvudtaget är ju bara helt idiotiskt. Vi är inte bra mot större lag? Jaså? Vi lyckades ju vinna över bla Sevilla och Valencia, två lag ni kryssade mot. Nu säger jag absolut inte att Real Madrid är bättre än Barca, inte heller att de är på samma nivå. Barca har de senaste 4 åren dominerat totalt mot Real, som bara har lyckats vinna en El Clasico, och därför går det helt enkelt inte att säga att Real är bättre. Spelar ingen roll om det är en mental spärr eller vad det nu är, Barca vinner över oss och de är just nu bättre.

Menmen, det blir intressant att se hur säsongen slutar. Tror och hoppas som vanligt på att Real tar trippeln! Hoppas på El Clasico i CL-finalen, även fast man har börjat tröttna på dessa matcher. :)
Grace/Wastelands
2011-12-28 21:55
Han är inget troll.
Barcelona Barca4eva
2011-12-28 21:55
Jag vet inte vad som är mest patetiskt, att troll kommer in hit eller att folk svarar?
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: