/spanien/barcelona/forum/11356.aspx/spanien/barcelona/forum/11356.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona L.A.M Nr 10
2012-01-09 16:37
Livorno

Men du la ju upp det på ett helt annat sätt vilket fick det att låta helt felaktigt. Det är ju inte så enkelt att Pep vill att Messi ska vara bäst och ge honom allt han vill ha. Han vill göra det bästa för laget, inte för Messi, inte för Alexis, inte för någon annan. Men att göra laget bäst innehåller som sagt att göra Messi riktigt bra också. Det är klart att Pep försöker få in Alexis i spelet också, han har kommit från Udinese där han kunde dribbla hur mycket han vill men det funkar inte här. Alexis som en mer disciplinerad spelare kommer ju också att bli bättre i längden. Lär han sig att kombinera och hitta lösningar med lagkamrater kommer det efter ett tag att skapas mer målchanser än om han bara skulle dribbla, för även om han är riktigt duktigpå det funkar det inte hela tiden.
zlaja82
2012-01-09 16:33
Folk tror att det bara är C.R som är avundsjuk på Messi, men anlednigen till varför båda är avundsjuk är för att C.R aldrig kan prestera det Messi gör på plan och det vet han om, samtidigt vet Messi att hans nuvarande/framtida flickvän/fru hellre hade varit med C.R för Messi har en spegel hemma och han vet att små hobbitliknande killar inte går hem hos brudarna ifall de inte har shitloads of cash. Sen ser han C.R och tänker oavsett hur mkt. cash jag har så kan jag aldrig se ut som en modell.
Barcelona den närkingska älgen
2012-01-09 16:20
Blaugrana91

Angående 3-4-3 tror jag att det kan funka mot de flesta lag, om det används på rätt sätt. Om vi tittar på hur vi försvarade oss mot Real Madrid droppade Busquets ner brevid Pique så fort Real Madrid kom in på vår planhalva. När han gjorde det klev ju Puyol ut till höger och bildade på så sätt en fyrbackslinje och då spelade det ju ingen roll när Real spelade sig ur förstapressen mötte de ju ändå någon sorts version av 4-backslinje. Igår låg ju Busi kvar i någon sorts vakuum mellan backarna och mittfältarna, och då öppnas ju våra kanter för anfall.
Barcelona L.A.M Nr 10
2012-01-09 16:16
Blaugrana91

Jag tycker faktiskt ärligt tala tiden är förbi när man kunde använda 3-4-3 som en ursäkt till att vi inte gjorde en brab match. Klarar man det mot Real Madrid på Santiago Bernabéu klarar man det nog mot alla andra lag också. Att du använder kanterna som ett argument till varför det lyckades mot Real men inte igår är lite konstigt, då Real Madrid är kända för sina snabba kontringar där spelet går väldigt mycket längs kanterna, med bland annat Ronaldo, Di María och Marcelo.

"Räcker med att Real tappar poäng och vi vinner och det är jämt igen, då återstår även El Clasico på Camp Nou, det är inte över ännu. "

Det är inte så lite. Kollar på hur Real Madrid ångar på nu. Man har bara ett poängtapp sedan september, mot Barcelona, annars kör man över alla lag. När vi hade sex poängs skillnad upp till Real så räknade man nästan med att vi behövde vinna El Clasico, annars var ligan körd. Från den tidpunkten har läget förändrats med en poäng, trots att vi vann El Clasico. Visst, det är en match kvar, på Camp Nou dessutom, men när den matchen spelas i april är det ganska stor sannolikhet att det är mer än tre poängs skillnad. Det är naturligtvis svårt att spekulera tre månader framåt men faktum är att Real har ett helt lysande läge just nu, det bästa på flera år att se till att bucklan än en gång hamnar i huvudstaden.
Livorno-Raul-Zidane-Zlatan-Benzema (LRZZB)
2012-01-09 16:15
L.A.M Nr 10, det du skrev nyss är väl bara bekräftelse att det jag skrev tidigare stämmer. Därför håller jag med dig. :)
Barcelona Frodo
2012-01-09 16:10
LeoMessi89

Det beror på att dagens småkillar är metrosexuella och gillar prettyboys som Ronaldo, Beckham, Torres etc.
Barcelona Xaviesta
2012-01-09 16:09
Blaugrana91

Det där var det bästa jag läst sedan mitt senaste lönebesked. Fantastiskt inlägg - punkt ock pricka, EXAKT så var matchen igår, exakt så ska vi fans känna idag och exakt så ska laget agera på bortaplan resten av säsongen. Tack för intelligens-injiceringen, Ramblan behövde det idag!
Barcelona Frodo
2012-01-09 16:08
Vissa läser alldeles för mycket på Aftonbladet och Fotbollskanalen. I Sverige, förlåt Zlatans land, verkar man tro att Pep och Messi är onda som försöker motverka alla andra.

Att Alexis var bedrövlig mot Espanyol hade ingenting med Pep eller Messi att göra. Vad är det med folk som inte fattar att Barcelona inte kommer att ändra på sin filosofi för att anpassa sig efter nyförvärv?

"Iniesta vågar trotsa Messi". Wtf?! Tror du att det är någon jävla såpopera? Messi och Iniesta är de spelare med mest frihet för att de bäst kan bryta ner tajta zonförsvar med sina dribblingar och kombinationer.

En ung Messi försökte dribbla av 3 spelare varje gång han fick bollen och gå på mål. Det funkar inte i längden. Vi spelar possessionspel och Messi har blivit tålmodig. Vi anpassar spelare efter vår spelfilosofi. Våra grundpelare har varit Messi, Iniesta och Xavi under Peps era. Ska Alexis från Udinese plötsligt få göra exakt vad han vill?

Jag gillar Alexis men han var helt jävla bedrövlig igår. Man ska inte skylla hans insats på någon annan. Det här är Barcelona. Han ska anpassa sig efter laget och inte tvärtom.

Det börjar bli tröttsamt med konspirationsteorier här i Sverige om att Pep försöker förhindra sina egna nyförvärv från att lyckas. Kom in i verkligheten! Pep var bollkalle, ungdomsspelare, lagkapten och är numera tränare för Barcelona. Att vissa på något sätt antyder att han skulle medvetet försöka förstöra för klubbens i hans hjärta gör mig förbannad.
Barcelona L.A.M Nr 10
2012-01-09 16:08
Livorno-Raul-Zidane-Zlatan-Benzema (LRZZB)

Haha, korkat av mig. Tänkte inte ens på att du hette Livorno, utan såg bara den vita tröjan.

Jag tog upp matchen för att Sánchez var riktigt duktig där även om han inte spelade sitt "slalomåkningsspel". Det bevisar bara att han anpassat sig till vårt spel och kan göra det bra, och att han ändå har sin otroliga teknik så han lätt kan göra sin gubbe.

Pep ställer upp och bygger upp sin taktik på det sätt han tror är bäst för laget. Alla har sina roller. Messi är den centrala figuren och, han spelar i mitten lite tillbakadragen och kan se spelöppningar och slå sina fantastiska passningar men även gå på "slalomrush" och göra några försvarare. Och det går väl rätt bra. Jag är medveten om att Pep försöker få ut Messis fulla potential, men händer det gör det också att man får ut lagets fulla potentiaal också. Xavi och Iniesta briljerar på mittfältet, Busquets vinner upp bollar och spelar enkelt, Messi dominerar i anfallsspelet, Alexis kan kombinationsspela sig in från kanten, gå på utisan ibland om han spelar höger eller vika in ibland om han spelar på vänstern. Fàbregas byter plats med Messi, tar sina löpningar, gör sina mål och lägger sina assists. Jag tycker bara Pep lägger upp sin taktik på det sättet han tror vi har störst chans att vinna, och där ingår definitivt att få ut Messis fulla potential. Detta är något Barcelona lyckas med medan Argentina inte gör det, därför han inte är lika bra där.
Barcelona Dani Alves y Iniesta <3
2012-01-09 16:05
*...nu är Joaqiun skadad( jävla skit app)...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Dani Alves y Iniesta <3
2012-01-09 16:04
Grabbar vad tror ni, har Malaga en chans att gå vidre imorgon? Nu är iofs skadad, vet inte hur delaktigt han va förra matchen då jag inte såg den. Tycker att "nya" Malaga ska gå fullt för cupen , de har en på pappret en ganska bra trupp så omöjligt är det inte. Men ja va tror ni? Om Malaga vinner med 1-0, eller 2-1 bör de väl gå vidare eller hur?
Postat via SvenskaFans-appen
Livorno-Raul-Zidane-Zlatan-Benzema (LRZZB)
2012-01-09 15:53
L.A.M Nr 10, jag vet att Alexis starta för er på ett "sämre" sätt och växt in i laget med tiden. Jag är fullt medveten om detta. Det handlar inte bara om den här matchen utan Alexis spelar inte sitt raka spel i den utsträckningen han kan och som även kan passa ert lag. Istället ska han spela på ett tillslag oftare. Vad beror det på? Messi i sin tur kan gå på slalom åkning och ingen höjer sin röst. Det är uppenbart att Messi tillåts bryta mot er ett tillslag och många pass inom laget. Eftersom Messi är Messi. Det är därför spelet får lida som den gör. Igår var det bara Iniesta som bröt mot den här förbannelsen. Vilket jag även påpekat.

Jag såg senaste klassiken. Målet kom tack vare en pass där han löpte snabbare än sina motståndare. Det var inte så han drev från kanten och dribbla igenom sina motståndare. Antingen minns du inte hur målet kom till eller så försöker du vinkla detta till din egna favör.

Fotboll är en lagsport. Det håller jag med dig till hundra procent. Är det då tillåtet bara ha en individualist i form av Messi? Visst Messi slår mest assist för er. Innan det så gör han bort 2-3 gubbar också på köpet.

Nåja ni vet nog bäst, då ni är Cules och jag en simpel Livorno anhängare. :)
Barcelona LeoMessi89
2012-01-09 15:46
Varje gång jag har stött på en sån här omröstning på nätet där man ska rösta på vem man tycker borde vinna guldbollen så har Ronaldo oftast majoriteten av röstningarna. Beror det på att en sån stor del seriöst tycker att han är bäst eller beror det på att dom hatar barca och dom vill se någon annan vinna det?

Barcelona Blaugrana91
2012-01-09 15:44
Jag tycker inte heller laget verkar mätta på framgångar. Blir irriterad att så fort vi tappar poäng verkar vissa totalt tappa tron på laget och skyller dirket på att spelarna inte bryr sig och inte vill vinna. Självklart är det inte så.

I början av säsongen såg det ut som motivationen var lite dålig hos vissa, men det har jag då inte sett någon skymt av den senaste tiden allafall. Sen förlusten mot Getafe körde vi över allt.

Jag tror att anledningen till att vi bara fick 1-1 igår berodde på dels ett hårt kämpande Espanyol men också på att vi återigen spelade med en 3-backslinje.
Den funkar utmärkt på Camp Nou och den funkade mot Reals spel, men det verkar inte som den funkar mot lag som anfaller väldigt mycket längs kanterna, detta såg vi bland annat i matchen mot Valencia och igår.

När Alves igår spelade som någon form av anfallare så räckte det med att Espanyol spelade sig ur vår förstapress sen var det helt öppet för dem, därav skapade man ett tryck som gjorde att vi aldrig kunde lugna ner spelet och börja hitta rytmen i passningsspelet.
Hade man flyttat ner Alves hade det kanske blivit lite mer stabilt i försvaret och vi hade kunnat få igång passningsspelet.

Som sagt jag tycker nog att man i fortsättningen bör spela med en 4-backslinje på bortaplan, till att börja med allafall. Ser man sen under matchen att det andra laget backar hem och fegar ur så kan man ju gå över till 3-backslinjen som en plan B för att på så sätt låsa upp motståndarlagets försvar lättare.

Missförstå mig inte, jag tycker det är jättebra att Pep utvecklar spelet så att vi på så sätt blir mer svårlästa, men det handlar om att veta när det är lämpligt eller inte att spela så.

Det skiljer 5 poäng nu och det är inte så farligt, vi var 6 poäng bakom inför förra El Clasicot.
Räcker med att Real tappar poäng och vi vinner och det är jämt igen, då återstår även El Clasico på Camp Nou, det är inte över ännu.
Barcelona L.A.M Nr 10
2012-01-09 15:41
Livorno

Du har ju helt fel angående Alexis. Han har varit väldigt bra hela hösten. I vissa matcher låser det sig för hela laget och det är klart det är enklare att då gå och klaga på allt Pep gör fel. Undra om du såg El Clasicot, antar det. Alexis blev satt som striker vilket förvirrade Realförsvaret helt, och han gjorde en grym match samt ett mål. Han anpassade sig till spelsystemet men spelar fortfarande sitt eget spel. Fotboll är en lagssport och det är klart man måste anpassa sig efter laget man spelar i. Alexis spelar i de flesta matcher väldigt mycket sitt spel också, när han utmanara och ofta kommer förbi och skapar farligheter. Gå inte efter matchen igår då tydligen inget stämde, men han har varit bra den här hösten, och kan förmodligen göra det ännu bättre.
Barcelona L.A.M Nr 10
2012-01-09 15:35
Vilken skitmatch igår, tur att man inte behövde se den. Poängtapp igen alltså. Vi har fem oavgjorda på bortaplan samt en förlust. Utanför Camp Nou i ligaspelet har vi endast tre vinster av nio möjliga, El Clasico, Granada och Sporting, och de två sistnämnda matcherna gjorde vi också katastrofmatcher men kom undan med blotta förskräckelsen. Visst, vi har kryssat mot Espanyol, Athletic Bilbao och Valencia men det är sådana matcher man måste vinna för att ta hem ligan. Förra säsongen vann vi alla dessa matcher varav en 5-1-seger på Cornella El Prat.

Jag vet faktiskt inte vad problemet är. Vi vinner mot Real Madrid och visar att vi fortfarande är ett betydligt bättre lag, vi tar nästan full pott på CN och släpper inte in ett enda mål. Men vår koncentration brister, och det rejält. Folk snackade om att ligan var körd när vi förlorade mot Getafe, och nu har vi vunnit El Clasico, övertygande dessutom, men är ändå fem poäng bakom. Jag tvivlar på att Real Madrid kommer komma upp i sex poängtapp den här säsongen, känns otroligt tveksamt då de helt och hållet kör över alla lag förutom Barca. De har två förluster och en oavgjord hittils, jag tippar på någon förlust och en eller två oavgjorda. Vi kan definitivt vinna ligan, men det kommer bli svårt, och det kräver fullt fokus på alla matcher, inte en enda poäng till ska tappas.
Livorno-Raul-Zidane-Zlatan-Benzema (LRZZB)
2012-01-09 15:26
Hyder, jag har väldigt god insikt i Barcelonas spelsystem. Rättare sagt spelfilosofin. Det är inte spelfilosofin som i sig är problemet. Problemet är att man försöker göra om en spelare som är van att spela mer individualistisk och vågar bryta mönster, för att istället anpassa spelstilen efter Messi. Eftersom Messi just nu är den enda i ert lag som vågar eller har rätten bryta sig ur den här spelfilosofin.

Till den gruppen hör även Iniesta när han har vaknat på rätt sida. Han vågar trotsa Messi och går på fler egna initiativ/lösningar. Pedro var likaså han för er förra säsongen dvs spelare som spelar mer rakt. Alexis kan fortfarande spela er spelsystem, men det bör inte gå utöver hans egna spel. Anledningen han inte kan spela sitt spel beror på att det blir för många som då bryter sig från ert spelsystem. Messi ses oftast som tillräckligt. För bryter fler mot er spelsystem får ni ett betydligt rakare och snabbare spel än 10 pass inom laget innan det blir skott. Om du specialgranskar era matcher ser du att Messi är den som oftast går mest på individuella färder. Varför då?

Vilket är förståeligt till en viss grad. Däremot vågar jag påstå att tekniskt sätt är Alexis inte långt efter. Låt han på sin kant få utmana mer och gå på egna avslut. En som vågar spela mer rakt. Ni kommer ha ett anfallsvapen i Alexis som är dödligt. Tur för resterande lag i ligan har Pep och Messi en hundkoppel runt Alexis hals.
Barcelona Hyder
2012-01-09 15:08
Livorno-Raul-Zidane-Zlatan-Benzema (LRZZB)

Du verkar inte ha koll på läget. Det är inte Messí som man anpassar nya spelare till utan det är spelsystemet. Tack vare det stora tålamod och långa sekvenser av passningsspel som vårt system bygger på krävs det att spelare passar istället för att skjuta i vissa lägen. Sen hade det varit kul om Alexis kanske tog ett extra avslut igår även om han var helt under isen, det kan jag ge dig.
Barcelona Andreas V.V - "Pagar"
2012-01-09 14:59
Barcarules

399€ / biljett.
Vilket ocker, ni som ska på El Clasico, KÖP EJ.
Biljetter släpps tidigt på matchdagen, bara stå vid luckan tidigt.
Alternativt internet 2-3 dagar innan match.
Livorno-Raul-Zidane-Zlatan-Benzema (LRZZB)
2012-01-09 14:57
Hetfield, problemet är ju inte att alla kollar på Messi och väntar att han ska briljera. Det är snarare rena underkastelsen det handlar om. Vilket inte ens skede när Ronaldinho spelade hos er.

Ni behöver inte Kevin Boateng, ni har Alexis, men Pep har förvandlat honom till något han inte är. Udinese Alexis skulle inte passat när han hade solklara målchanser utan försökt gått på avslut själv. Pep har förvandlat honom till en lagspelare så det passar Messi. Vilket är väldigt synd. För då får ni inte max av Alexis. Får Alexis spela det spel han besitter har ni en guldklimp i laget, men så som han används nu är fel.

Jag fattar inte riktigt den här mentaliteten kring Messi i Barcelona. Han är grym och ingen tar ifrån honom det. Däremot när man köper en spelare och försöker anpassa honom efter Messi blir det bara pannkaka av allt. Har inte Pep lärt sig den dyrbara läxan redan?
Barcelona den närkingska älgen
2012-01-09 14:56
Xaviesta

Delar din uppfattning, laget är nog inte mätt, men samtidigt kan jag inte komma på någon vettig förklaring till säsongens stundtals vacklande resultat. Visst bygger Pep om laget lite med formationen och Cesc som en släpande anfallare, och visst kan det låsa sig ibland när det spelsystemet inte är lika djupt rotat i spelarna. Men det känns som att det inte ska behöva bli så många poängtapp (6 av 17) med tanke på hur bra laget trots allt är. Sedan har Hetfield delvis rätt när han pratar om värvningar. Att bibehålla exakt samma trupp år ut och år in går ju inte, då blir spelarna för bekväma i sin plats som ordinarie. Det var ju i princip vad som hände med Inter året efter de vann CL.
Barcelona rob.BARCA
2012-01-09 14:52
Ingenting är kört än men man vinner inte ligan genom att krossa tex osasuna med 8-0 hemma och sen kryssar mot blåbärslagen borta
Barcelona Shanghai - SHOOT ME $12
2012-01-09 14:46
Skyll inte Barca, ni ska skylla på smålagen i La Liga. Jag har skrivit/sagt det tusen gånger att när vi möter dessa lag så blir jag väldigt nervös för jag vet att vi kommer tappa nån poäng och det har alltid varit så varje säsong. Ska ta några exempel...

2008-09 : Numancia - Barcelona 1-0

2008-09 : Barcelona - Racing Santander 1-1

2009-10 Barcelona - Rubin Kazan 1-2 (var ju ända säsongen i ligan som vi inte förlora tills vi mötte Reals h*ra Atl Madrid)

2010-11 : Barcelona - Hercules 0-2

2011-12 : Ja ni vet hur det har gått mot smålagen den här säsongen.

Sen kan vi skryta om att Espanyol ger oss motstånd än vad Atl Madrid. Undra om det finns korruption ? det tror jag säkert från högre makter i Madrid.
Barcelona Xaviesta
2012-01-09 14:46
Jag klarar inte det här "hjäälp vi tappade poäng, nu är hälften av laget mätt - ut med han och han - in med den och den - köp dom och dom". När blev Barcelona Man City?! Herregud nu skiter jag i det här en stund.

Man ska göra som Keite, undvika rusningstrafiken i Ramblan. Alldeles för många Nissan Micra:n som kan köra på ens Lamborghini Diablo under rush hourn. Man ska välja sina moments här inne om man vill snacka med vettigt folk, för man förlorar sitt sunda förnuft emellanåt pga alla tramsiga och mindre intelligenta inlägg. PM är otroligt underskattat, och ta det försiktigt när ni tutas och trängs härinne.
Barcelona gayboy123
2012-01-09 14:45
Messi skulle inte ha missat straffen mot espanyols reservmålvakt även om han hade guldbollen uppkörd i röven.
Inte en chans, killen har missat en straff som proffisionell fotbollsspelare eller nåt och det var pga att sevillas målvakt hade sitt livs bästa dag
Barcelona rob.BARCA
2012-01-09 14:44
Alla lag bajsar ju på sig så fort dom möter real....
,Sami
2012-01-09 14:40
Satt igår och tänkte på en sak. Visst vi skulle ha haft straff igår. Men Messi var inte sig själv igår spelade riktigt dåligt! Om vi hade fått straff igår då skulle självklart Messi tagit den. Men eftersom han var dålig igår så tror jag fan han hade missat straffen då hade det blivit ännu värre här inne. Så jag nöjer mig med 1-1. Och ligan är inte SLUT!
Barcelona rob.BARCA
2012-01-09 14:37
Förstår inte när ni säger att det fanns vilja igår? fan dom såg totalt omotiverade ut, kolla bara på messi. Jag vet att alla kan ha en dålig dag men killen kämpade ju knappt, såg ju ut om han gick och tänkte på guldbollen
Barcelona gayboy123
2012-01-09 14:36
Pinsamt att folk börjar prata om att barcelonas storhetstid är över, pep är en idiot, spelarna är mätta och messi är dålig varje gång barcelona inte vinner en match.
Tappar real madrid poäng i en ända match, en match, mot valencia, eller athletico bilbao eller något annat lag och barca spelar upp sig(som dom alltid gör efter att ha tappat poäng) så har vi en enorm fördel inför el clasico och är favoriter till ligaguldet i år igen.
Lugna ner er
Barcelona Frodo
2012-01-09 14:30
Personligen har svårt att bry mig om guldbollen en dag som denna. Eller nja, jag bryr mig väl aldrig om individuella priser men det är väl trevligt för spelarna att få lite uppmärksamhet för deras insatser.

Däremot hoppas jag på Xavi. Messi är bäst i världen och förtjänar den. Men efter allt Xavi har gjort för vår klubb och efter all skit han fick ta emot i början av sin karriär av hans egna fans så skulle det vara fint om den ultimata lagspelaren och culén fick ta emot priset.
Annons: