/spanien/barcelona/forum/11350.aspx/spanien/barcelona/forum/11350.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Rivaldo - The Greatest
2012-01-09 18:00
zlaja82, de tjejer som faller för messi har nog ingenting som intressererar dem med ronaldo, så avundsjuka finns nog inte, Lionel är världens bästa fotbollsspelare och förmodligen 100 gånger skönare pojkvän än vad ronaldo någonsin kan bli.
Barcelona Hetfield
2012-01-09 17:59
Xaviesta

Det var därför jag skrev "Frodo", sen skrev jag inlägget. Det var till honom, dags att läsa lite ordentligt :P

Jag tror inte att det är din plats att diktera vad jag ska göra, men tack för dina råd. Du får ju gärna diskutera om Beckham, men i det här fallet ville jag höra Frodos åsikt. Men tack för det du skickade, och det var intressant med en ny synvinkel på det hela, oavsett vad man tycker om Beckham.
Barcelona Xavi#6
2012-01-09 17:57
http://www.fifa.com/ballondor/video/video=1565734/index.html Press med Pep,Sir Alex,Messi Och Xavi på galan. Om ingen annan redan har lagt upp.
Barcelona Xaviesta
2012-01-09 17:51
Hetfield

Jadå, jag fattade redan i ditt första inlägg till honom. Du är ganska transparent, James. Men vill man vara specifik så tar man saker via PM. Här sker saker och ting offentligt, och då händer det emallanåt att man får svar från andra också, utöver den man adresserade.

För övrigt kan klippet vara intressant för de som inte sett det, och för de som inte känner till hela historian. Jag tycker det är otroligt falskt att stå där uppe och i stort sett påstå att man valde att signa för LA Galaxy för fotbollens skull, efter att ha fått en rekord-monster-kan-ändra-halva-Afrikas-ekonomi-lön. Visst jag hade också tagit pengarna vid 31 års ålder, men jag hade kommit på en bättre lögn än kärleken till fotbollen.

Hade City haft dagens "muskler" DÅ, hade Beckham spelat i fram till idag. Bara jag som äcklades dagen den här affären offentliggjordes? Knappast.
Barcelona Hetfield
2012-01-09 17:37
Xaviesta

Jo, men nu frågade jag specifikt Frodo. Jag vill höra varför han ogillar Beckham, inte varför "många" ogillar honom.

Hänger du med nu :P
Barcelona Xaviesta
2012-01-09 17:34
Va? Jag visar en av de största anledningarna till varför Beckham ogillas av många och inget annat.
Barcelona Hetfield
2012-01-09 17:29
Xaviesta

Nu skrev jag till Frodo, men tack för ännu en "du är för ung, jag vet mer än dig för att jag är äldre" som du upprepar stup i kvarten.

Jag har ingenting emot dig :P
Barcelona Xaviesta
2012-01-09 17:27
Hetfield

Jag gillar inte dig mer än vad du gillar mig, men den var alldeles för enkel.
1,5 miljarder för 5 år när du fortfarande inte är lastgammal, och sen på presskonferensen påstå att det viktigaste i ditt liv är familjen och FOTBOLL är ju bara så tragiskt att man vill spy. Jodå, Beckham flyttade ju till LA för fotbollens skull, oh ja.

Barcelona B-Guden
2012-01-09 17:26
Jag får mig ett gott skratt när jag läser av vissa att barca gav allt igår, ja dom sista 5 minutrarna skapa vi med är vi gjorde på hela matchen.

Ingen tog i igår jag vet inte vad det var vi kämpa inter alls ingen rörlighet utan boll eller så xavi busi iniesta låglångt ifrån varandra dom som alltid brukar ligga nära varandra och köra kobinations spel...
och messi behöver jag inte äga nåt om han vet helt bakom flötet igår
El_PitBUL_Gary_Medel
2012-01-09 17:23
Hetfield// Glöm inte att han klär sig väldigt bra också ! ;)
Barcelona Baronen
2012-01-09 17:20
Messi vinner.
Barcelona Hetfield
2012-01-09 17:17
Frodo

No offense, men vad har du emot Beckham? Om det är en engelsman som är både ödmjuk och en riktigt kämpe så är det väl Beckham.

Det behövs Beckhams i fotbollen, det går inte att ha bara anonyma och tillbakadragna killar, det är ju det som gör fotbollen så vacker. Beckham har ju den där auran kring sig som jag tycker är charmigt. Man kan tycka vad man vill om honom som person och som spelare, men den killen springer bajset av sig varje match.
Barcelona Blaugrana91
2012-01-09 17:06
den närkingska älgen

Jo det stämmer och ja använder man den på rätt så kan det helt klart funka mot andra lag också.
Men kan ändå tycka att vi bör hålla oss till en "vanlig" 4-backslinje på bortaplan och låser det sig övergår vi till en 3-backslinje, dvs som man gjorde mot Real.

L.A.M Nr 10

Jag sa inte att 3-backslinjen var den enda anledningen, men jag sa att den mycket väl kan ha påverkat det hela.
Precis som "den närkingska älgen" säger så använde vi den inte på samma sätt som i matchen mot Real, därav blev spelet överlag dåligt igår.

Sen vet jag inte om jag tycker att Real "ångar på", knappast spelmässigt allafall.
Har man kollat deras matcher sedan förlusten mot oss så ser deras spel inte alls lika bra ut som tidigare under hösten. Dock är de effektiva och har flyt med både domare och massa annat. Därav bra resultat.
Sen undrar jag lite ur folk tänker när man verkar mena att Real inte kommer tappa några mer poäng?

Är det så omöjligt att Real kan drabbas av en svacka? Sånt kan hända väldigt lätt och då kan de mycket väl tappa i både en eller två matcher samtidigt som vi kanske vinner. Jag förstår inte hur vissa bara kan ge upp bara för att det är 5 poängs skillnad, visst hade det varit 10 poäng hade jag resonerat lika, men snälla nu är det 5 och allt kan fortfarande hända..
jag tänker då inte ge upp än allafall.
Barcelona Xaviesta
2012-01-09 16:55
OT:

Vi behöver fler mods här, samt att man borde kopiera det enda bra med Puertan.
Nämligen att stänga vårt forum för utomstående vid matchdag och speciellt dagen efter match. Kolla bara hur det sett ut här efter matchen (speciellt på natten).. hetsande maränger överallt de senaste två dagarna! Stackars Ramblan har fått se fler rövhål än en toasits.
Culé - Messi y Alexis
2012-01-09 16:53
zlaja82

Cool story bro, changed my life. Now go tell your mum she will be proud.
Barcelona Xaviesta
2012-01-09 16:44
Från analys av matchplan till Peps byten: tycker att Fabregas borde fått vara kvar på plan och att Busquets (som inte gjorde sin bästa match igår) skulle ut mot Mascherano för att sen göra rockaden. Vilken spelare som ska in i vilken ficka borde vara sjävklart om man följt laget ett längre tag.

Sedan till den viktigaste touchen, nämligen ut med Sanchez som var rent ut sagt usel igår, mot Adriano. Han tar oftast chansen när han väl får den, och han har en mer "fuck you, motherfucker" stil i sitt spel än vad Pedro har, som för övrigt gjorde det ok i sitt inhopp, om det varit en vanlig match i första halvlek. Men när vi jagar ett mål med knappa tio kvar, då behöver vi någon som kan tar fågelvägen mot mål med pondus och explosivitet. Ponera att Fabregas eller Adriano fått Pedros läge igår efter Piques virkträff. Kanske hade slutat 2-1, vem vet.. för straffsituationen skiter jag blankt i - det ska vara MÅL i det läget och inget annat. Hårt och distinkt - MÅL.

Jag har f.ö. under Peps era aldrig stört mig på matchavgörande domarmisstag som lett till poöngtapp för oss osv. Vi har ett så pass skickligt lag att inget runtomkring själva spelet med bollen ska avgöra våra matcher till vår nackdel. Varje gång vi tappar poäng är det vårt eget fel. VI hade kunnat göra saker och ting annorlunda.

Nån mer som var missnöjd med bytena? Vilka byten hade ni velat se isf?
Livorno-Raul-Zidane-Zlatan-Benzema (LRZZB)
2012-01-09 16:43
L.A.M Nr 10, vi kan ta disskussionen via PM. Jag diskuterar med medlemmar från Puertan nu. Blir för många platser. Ta kopiera det du skrivit så lovar jag ett svar när jag kan. Låter det bra?
Barcelona L.A.M Nr 10
2012-01-09 16:37
Livorno

Men du la ju upp det på ett helt annat sätt vilket fick det att låta helt felaktigt. Det är ju inte så enkelt att Pep vill att Messi ska vara bäst och ge honom allt han vill ha. Han vill göra det bästa för laget, inte för Messi, inte för Alexis, inte för någon annan. Men att göra laget bäst innehåller som sagt att göra Messi riktigt bra också. Det är klart att Pep försöker få in Alexis i spelet också, han har kommit från Udinese där han kunde dribbla hur mycket han vill men det funkar inte här. Alexis som en mer disciplinerad spelare kommer ju också att bli bättre i längden. Lär han sig att kombinera och hitta lösningar med lagkamrater kommer det efter ett tag att skapas mer målchanser än om han bara skulle dribbla, för även om han är riktigt duktigpå det funkar det inte hela tiden.
zlaja82
2012-01-09 16:33
Folk tror att det bara är C.R som är avundsjuk på Messi, men anlednigen till varför båda är avundsjuk är för att C.R aldrig kan prestera det Messi gör på plan och det vet han om, samtidigt vet Messi att hans nuvarande/framtida flickvän/fru hellre hade varit med C.R för Messi har en spegel hemma och han vet att små hobbitliknande killar inte går hem hos brudarna ifall de inte har shitloads of cash. Sen ser han C.R och tänker oavsett hur mkt. cash jag har så kan jag aldrig se ut som en modell.
Barcelona den närkingska älgen
2012-01-09 16:20
Blaugrana91

Angående 3-4-3 tror jag att det kan funka mot de flesta lag, om det används på rätt sätt. Om vi tittar på hur vi försvarade oss mot Real Madrid droppade Busquets ner brevid Pique så fort Real Madrid kom in på vår planhalva. När han gjorde det klev ju Puyol ut till höger och bildade på så sätt en fyrbackslinje och då spelade det ju ingen roll när Real spelade sig ur förstapressen mötte de ju ändå någon sorts version av 4-backslinje. Igår låg ju Busi kvar i någon sorts vakuum mellan backarna och mittfältarna, och då öppnas ju våra kanter för anfall.
Barcelona L.A.M Nr 10
2012-01-09 16:16
Blaugrana91

Jag tycker faktiskt ärligt tala tiden är förbi när man kunde använda 3-4-3 som en ursäkt till att vi inte gjorde en brab match. Klarar man det mot Real Madrid på Santiago Bernabéu klarar man det nog mot alla andra lag också. Att du använder kanterna som ett argument till varför det lyckades mot Real men inte igår är lite konstigt, då Real Madrid är kända för sina snabba kontringar där spelet går väldigt mycket längs kanterna, med bland annat Ronaldo, Di María och Marcelo.

"Räcker med att Real tappar poäng och vi vinner och det är jämt igen, då återstår även El Clasico på Camp Nou, det är inte över ännu. "

Det är inte så lite. Kollar på hur Real Madrid ångar på nu. Man har bara ett poängtapp sedan september, mot Barcelona, annars kör man över alla lag. När vi hade sex poängs skillnad upp till Real så räknade man nästan med att vi behövde vinna El Clasico, annars var ligan körd. Från den tidpunkten har läget förändrats med en poäng, trots att vi vann El Clasico. Visst, det är en match kvar, på Camp Nou dessutom, men när den matchen spelas i april är det ganska stor sannolikhet att det är mer än tre poängs skillnad. Det är naturligtvis svårt att spekulera tre månader framåt men faktum är att Real har ett helt lysande läge just nu, det bästa på flera år att se till att bucklan än en gång hamnar i huvudstaden.
Livorno-Raul-Zidane-Zlatan-Benzema (LRZZB)
2012-01-09 16:15
L.A.M Nr 10, det du skrev nyss är väl bara bekräftelse att det jag skrev tidigare stämmer. Därför håller jag med dig. :)
Barcelona Frodo
2012-01-09 16:10
LeoMessi89

Det beror på att dagens småkillar är metrosexuella och gillar prettyboys som Ronaldo, Beckham, Torres etc.
Barcelona Xaviesta
2012-01-09 16:09
Blaugrana91

Det där var det bästa jag läst sedan mitt senaste lönebesked. Fantastiskt inlägg - punkt ock pricka, EXAKT så var matchen igår, exakt så ska vi fans känna idag och exakt så ska laget agera på bortaplan resten av säsongen. Tack för intelligens-injiceringen, Ramblan behövde det idag!
Barcelona Frodo
2012-01-09 16:08
Vissa läser alldeles för mycket på Aftonbladet och Fotbollskanalen. I Sverige, förlåt Zlatans land, verkar man tro att Pep och Messi är onda som försöker motverka alla andra.

Att Alexis var bedrövlig mot Espanyol hade ingenting med Pep eller Messi att göra. Vad är det med folk som inte fattar att Barcelona inte kommer att ändra på sin filosofi för att anpassa sig efter nyförvärv?

"Iniesta vågar trotsa Messi". Wtf?! Tror du att det är någon jävla såpopera? Messi och Iniesta är de spelare med mest frihet för att de bäst kan bryta ner tajta zonförsvar med sina dribblingar och kombinationer.

En ung Messi försökte dribbla av 3 spelare varje gång han fick bollen och gå på mål. Det funkar inte i längden. Vi spelar possessionspel och Messi har blivit tålmodig. Vi anpassar spelare efter vår spelfilosofi. Våra grundpelare har varit Messi, Iniesta och Xavi under Peps era. Ska Alexis från Udinese plötsligt få göra exakt vad han vill?

Jag gillar Alexis men han var helt jävla bedrövlig igår. Man ska inte skylla hans insats på någon annan. Det här är Barcelona. Han ska anpassa sig efter laget och inte tvärtom.

Det börjar bli tröttsamt med konspirationsteorier här i Sverige om att Pep försöker förhindra sina egna nyförvärv från att lyckas. Kom in i verkligheten! Pep var bollkalle, ungdomsspelare, lagkapten och är numera tränare för Barcelona. Att vissa på något sätt antyder att han skulle medvetet försöka förstöra för klubbens i hans hjärta gör mig förbannad.
Barcelona L.A.M Nr 10
2012-01-09 16:08
Livorno-Raul-Zidane-Zlatan-Benzema (LRZZB)

Haha, korkat av mig. Tänkte inte ens på att du hette Livorno, utan såg bara den vita tröjan.

Jag tog upp matchen för att Sánchez var riktigt duktig där även om han inte spelade sitt "slalomåkningsspel". Det bevisar bara att han anpassat sig till vårt spel och kan göra det bra, och att han ändå har sin otroliga teknik så han lätt kan göra sin gubbe.

Pep ställer upp och bygger upp sin taktik på det sätt han tror är bäst för laget. Alla har sina roller. Messi är den centrala figuren och, han spelar i mitten lite tillbakadragen och kan se spelöppningar och slå sina fantastiska passningar men även gå på "slalomrush" och göra några försvarare. Och det går väl rätt bra. Jag är medveten om att Pep försöker få ut Messis fulla potential, men händer det gör det också att man får ut lagets fulla potentiaal också. Xavi och Iniesta briljerar på mittfältet, Busquets vinner upp bollar och spelar enkelt, Messi dominerar i anfallsspelet, Alexis kan kombinationsspela sig in från kanten, gå på utisan ibland om han spelar höger eller vika in ibland om han spelar på vänstern. Fàbregas byter plats med Messi, tar sina löpningar, gör sina mål och lägger sina assists. Jag tycker bara Pep lägger upp sin taktik på det sättet han tror vi har störst chans att vinna, och där ingår definitivt att få ut Messis fulla potential. Detta är något Barcelona lyckas med medan Argentina inte gör det, därför han inte är lika bra där.
Barcelona Dani Alves y Iniesta <3
2012-01-09 16:05
*...nu är Joaqiun skadad( jävla skit app)...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Dani Alves y Iniesta <3
2012-01-09 16:04
Grabbar vad tror ni, har Malaga en chans att gå vidre imorgon? Nu är iofs skadad, vet inte hur delaktigt han va förra matchen då jag inte såg den. Tycker att "nya" Malaga ska gå fullt för cupen , de har en på pappret en ganska bra trupp så omöjligt är det inte. Men ja va tror ni? Om Malaga vinner med 1-0, eller 2-1 bör de väl gå vidare eller hur?
Postat via SvenskaFans-appen
Livorno-Raul-Zidane-Zlatan-Benzema (LRZZB)
2012-01-09 15:53
L.A.M Nr 10, jag vet att Alexis starta för er på ett "sämre" sätt och växt in i laget med tiden. Jag är fullt medveten om detta. Det handlar inte bara om den här matchen utan Alexis spelar inte sitt raka spel i den utsträckningen han kan och som även kan passa ert lag. Istället ska han spela på ett tillslag oftare. Vad beror det på? Messi i sin tur kan gå på slalom åkning och ingen höjer sin röst. Det är uppenbart att Messi tillåts bryta mot er ett tillslag och många pass inom laget. Eftersom Messi är Messi. Det är därför spelet får lida som den gör. Igår var det bara Iniesta som bröt mot den här förbannelsen. Vilket jag även påpekat.

Jag såg senaste klassiken. Målet kom tack vare en pass där han löpte snabbare än sina motståndare. Det var inte så han drev från kanten och dribbla igenom sina motståndare. Antingen minns du inte hur målet kom till eller så försöker du vinkla detta till din egna favör.

Fotboll är en lagsport. Det håller jag med dig till hundra procent. Är det då tillåtet bara ha en individualist i form av Messi? Visst Messi slår mest assist för er. Innan det så gör han bort 2-3 gubbar också på köpet.

Nåja ni vet nog bäst, då ni är Cules och jag en simpel Livorno anhängare. :)
Barcelona LeoMessi89
2012-01-09 15:46
Varje gång jag har stött på en sån här omröstning på nätet där man ska rösta på vem man tycker borde vinna guldbollen så har Ronaldo oftast majoriteten av röstningarna. Beror det på att en sån stor del seriöst tycker att han är bäst eller beror det på att dom hatar barca och dom vill se någon annan vinna det?

Annons: