/spanien/barcelona/forum/11321.aspx/spanien/barcelona/forum/11321.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Abbe.
2012-01-13 12:41
Muñiz Fernández kommer för övrigt att döma det första mötet mot Real Madrid i Copa del Rey.
Barcelona Gio Style
2012-01-13 12:38
Andres V.V - "Pagar"

Får jag vara jobbig nu? Ne men detta riktar sig till de som vet.
När släpps biljetter till ligans el clasico? Alltså den 22 April? Kollar på hemsidan men jag hittar ingen köp knapp. Bara en massa prisinfo o grejer.

Barcelona L.A.M Nr 10
2012-01-13 12:29
Angående spelet igår så kan vi ju vara lugna, man borde varit förberedd på att det skulle bli en avslagen match där Barcas enda uppgift är att gå vidare utan svårigheter, vilket vi gjorde. Det var en pissmatch men jag förväntade mig det. Mot Betis på söndag vill jag däremot se bra spel där vi ska vinna med minst tre mål så att vi kommer till El Clasico med bra form.
Barcelona Andreas V.V - "Pagar"
2012-01-13 12:26
Angående biljetter till Cup el Clasico gäller följande:

18 Januari: Madrid - Barcelona: Du kan ansöka om biljetter idag via FC Barcelonas hemsida, Barcelona har fått tilldelat 624 biljetter(!) så du ska nog ha rätt så mycket tur om du ska lyckas få en biljett tilldelad dig men försöka går ju.
Sista ansökningstid, söndag 19.00
(200 av de 624 biljetter är tilldelad supporterklubben + sponsorer så det finns endast 424 biljetter att söka om.)
Priset är 40€

25 Januari: Barcelona - Madrid, biljetter släpps först och främst till medlemmar utan säsongskort den 17 Januari klockan 10.00.
Till de som inte har medlemskort så är er chans att få en biljett genom att vänta till 23 Januari klockan 10.00.
Priserna varierar vart du sitter.

Så, nu är allt svart på vitt va? Då behöver ingen komma och fråga igen. :)
Köper du inte enligt ovan är det via resebolag du får vända dig.
Alternativt vara tidigt vid Camp Nou och köpa biljett på matchdagen.

Barcelona Abbe.
2012-01-13 11:36
18 och 25 januari. Den första matchen spelas i Madrid och den andra i Barcelona. Båda mötena går av stapeln klockan 22.00.
Barcelona barcaleker
2012-01-13 11:12
Vilka 2 datume spelas kvartsfinalerna mot real madrid?
Barcelona 1.70-ligan
2012-01-13 11:05
Det är så trist med Fontas alltså. Hade faktiskt förhoppningar om att han skulle komma att få en allt viktigare roll, med tanke på bristen på backar - och att han själv faktiskt har sett rätt stabil ut på sistone. Med lite spel både centralt och till vänster hade han kunnat växa in i laget på allvar. Men så blev det såhär istället. Tungt både för han själv och klubben vars framtid tillsammans ni ser mer komplicerad ut...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Xaviesta
2012-01-13 10:41
1.70

Man kan låta honom träna med A-laget som tack för lång och trogen tjänst, men att låna in honom vore onödigt. Hade inte vågat spela honom i viktiga stora matcher, och i de mindre viktiga hade han inte behövts.
Barcelona L.A.M Nr 10
2012-01-13 10:40
1.70-ligan

Jag som brukar vara emot köp skulle faktiskt inte tycka det var fel med en värvning nu. Men framförallt måste Pep nu visa att han litar på ungdomarna. Montoya, Bartra, Sergi Roberto, JDS och Cuenca bör alla träna relativt regelbundet med A-laget och få rätt mycket speltid.

Angående ett köp så ska det vara någon kortsiktig värvning, egentligen bara för den här säsongen och möjligen nästa. Han ska kunna spela på många positioner. Därför tycker jag inte Jordi Alba skulle vara det perfekta köpet just nu då han i så fall i framtiden kanske skulle vara tänkt att ta en plats i startelvan, det är inte en spdan typ av spelare jag vill ha i nuläget. Dock skulle jag välkomna han med öppna armar om han kom ändå, då han skulle hjälpa oss något otroligt den här säsongen. Katalanen kan spela vänsterback, vänstermittfältare och vänsteranfallare, och skulle kunna avlasta många spelare. För mig skulle han inte vara den perfekta värvningen men ändå en bra sådan.
Barcelona 1.70-ligan
2012-01-13 10:32
Tänk om man kunde låna rafa marquez i ett par månader likt Arsenal har gjort med Henry . Med tanke på alla avbräck i backlinjen . Han är ju även bra som pivote
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
2012-01-13 09:54
Ryo

Det är som vanligt kontraktslängden och lönen som man ff tvistar om.
Både klubben och Abidal vill komma överens, men har ännu inte nått ända fram.

Klubben vill skriva ett kontrakt på 2 år, fransmannen vill ha ett längre kontrakt.

Sen är det också nya skatteregler som gör det svårt att komma överens om lönen. Har inte exakta uppgifter, men tror att skattesatsen stigit från 43 till 56% vilket gör att klubben måste höja bruttolönen avsevärt - och det är man så klart lite tveksamma till när det handlar om en lite äldre spelare.

Tror att man kommer komma överens, Rosell brukar vara bra på att få in reklamkontrakt i dealen (som man gjorde med Alves), och även om Abidal inte är ett lika stort namn finns det säkert aktörer som är villiga att gå in och sponsra.

Så här långt har Abidal tackat nej till andra klubbar, och det är inget tvivel om att han vill avsluta sin karriär i Barca.
Barcelona Barca4eva
2012-01-13 08:37
Ryo Jag tror att han stannar sålänge klubben vill ha kvar honom, vilket man även hoppas på.
Postat via SvenskaFans-appen
Ryo Miyaichi !
2012-01-13 08:28
GAAH. Det är ju inte lite störande att ens inlägg försvinner när man tänker tippa matchen och sen skicka iväg meddelandet, att man aldrig lär sig.. Ja, nu till saken..

Hej!

Hur går det med Abidals kontrakt, finns det några färska nyheter därifrån? Ryktas ju en hel del i olika skvallerblaskor att han är påväg hit och dit, ryktades ju även till Arsenal och då är det klart jag blir glad, för Abidal är kvalité rakt igenom, både som VB och CB och har ett par år kvar på toppnivån.

Men jag kan inte alls tänka mig att han vill lämna Barcelona, lämna världens bästa lag förtillfället och det stödet han hade när han genomgick sin tunga period förra säsongen...

Men jag kan ju ha fel också, men visst kommer Abidal stanna hos er tills han antagligen lägger skorna på hyllan?

Cheers!
Barcelona Keite
2012-01-13 06:28
Målen i HD
Barcelona Césc #4
2012-01-13 02:26
Finns det någon här inne som kan rekommendera någon sidan till returen på Camp Nou mot Real som säljer matchbiljetter?
Barcelona KUNG MESSI
2012-01-13 01:50
Fannn va skönt o se barca med Världsmästar märket på världens snyggaste matchtröja .
detta är bevis på att barca är världens bästa lag
Barcelona Blaugrana91
2012-01-13 01:39
Jaha Fontas måste alltså opereras....

Och MD skriver att Pedro med all säkerhet kommer missa matchen mot Real....

Nej nu går jag och lägger mig.
Barcelona Blaugrana91
2012-01-13 01:29
Xaviesta

Jag önskar att jag också kunde lita på Pep just nu, men tycker det hela känns för vågat. Vi har alltså en trupp på typ 16 spelare just nu och vi ska snart spela på 3 fronter. Jag tycker inte det låter så bra. Det kommer slita något fruktansvärt på spelarna.

Dessutom sett till vår skadehistorik hittils den här säsongen så lär knappast Fontas skada ha varit den sista....Hoppas jag har fel dock.

Sen handlar det inte om att jag inte tror på B-spelarna, de gör nästan alltid fina insatser när de får speltid, problemet är bara att om vi åker på fler skador så kommer det förstöra för B-laget eftersom vi då måste använda de spelarna i A-laget istället, vem vet vad som händer med Barca B då?

Nej som sagt jag tycker det känns aldeles för riskfyllt att chansa så här.

Sen visst förstår ju jag också att det är svårt att hitta bra spelare under vintertransferfönstret, men Pep kan väl undersöka möjligheten allafall innan han dissar det toalt?

Tror knappast det är något problem för klubben att lägga upp en summa pengar nu och vill man inte göra det så kan man ju se om det finns några att låna in istället.

Jag står fast vid att Jordi Alba vore ett perfekt köp nu, inte överdrivet dyr ur Barcas perspektiv, kan spela både som vänsterback och även som vänsterytter. Behöver knappast någon längre anpassning till klubben.

Men jag kanske överdriver och förstorar upp hela situationen? :P
Jag kan väl bara hoppas att du har rätt antar jag.
Barcelona el Maestro!
2012-01-13 01:27
Syn om Fontas. Inte mycket att göra åt skadorna.

Jag tror att Barca behöver en back som kan sitta på bänken när Puyol och Pique är spelbara. En som är redo att hoppa in och som även kan ersätta Puyol vid skada.

Jag har ett förslag: Brassen Alex som Chelsea vill bli av med. Jag tror att han är en back som har några år kvar att prestera på topp. Han kan dessutom få en renässans. Mittbackar är bäst i hans ålder.

Alex kostar mellan 2-3 miljoner euro.
Barcelona Xaviesta
2012-01-13 01:04

Blaugrana91

Jag litar på Pep. Att spela hela laget med ungdomarna hjälpta av 2-3 ordinarie rinner ut i piss, det såg vi ikväll. Jag har tagit hänsyn till både motstånd och 4-0 i ryggen inför matchen, men faktum är att vi kom undan billigt i halvlek. Osasuna kunde lätt nätat både två och tre ggr. Majoriteten måste vara A-laget. Hela matchbilden ändrades när Messi kom in och jag måste säga att han gjorde Xavi-rollen lysande. Det blev direkt far och fläkt, tempot skruvades upp, och alla de andra rycktes med i hans löpningar och attacker.

När Pep tar ut ordinarie lag och toppar den med en eller två B-spelare flyter spelet i stort sett som vanligt. Det viktiga är alltså att stommen i startelvan alltid består av 8-9 ordinarie, Valdés borträknad. Det måste vara så här Pep tänker annars hade han, som du och många andra förespråkar, gjort en värvning.

Jag måste säga att jag står bakom hans beslut, vi behöver inte värva. Skulle det krisa sig med en och annan skada till kan man "täppa till det hålet" med killar från vår egen stuga. För som du själv säger, det är inga nyckelspelare som gått sönder förutom Villa. Hav förtröstan min vän! Det ordnar sig. Turn that frown upside down! :)

Barcelona Riiio!!
2012-01-13 00:54
Ett lån med köpoption vore inte fel. Går det inte så skeppar man bara tillbaka spelaren sen efter säsongen.

Tror Guardiola funderar mycket på det här om spelaren i så fall kommer passa in i laget och komma överens med alla. Tror han tycker sånt är viktigt.

Det e jävligt svårt att få en bra spelare i vintern för oftast är det spelare som inte presterar bra eller bänknötare i andra lag..

Tycker Afellay gjorde en hel del nytta i vissa matcher under hans första halvår så det vore inte fel o plocka in någon nu under vintern, mest för att bredda.
Barcelona Blaugrana91
2012-01-13 00:48
Vår trupp som för en gångs skull i början av säsongen kändes så bred har nu sakta men säkert blivit tunnare och tunnare...

Vi har sålt Maxwell, Villa blir borta i 5 månader, Afellay lär väl komma tillbaka någon gång i mars, Keita spelar för sitt landslag och nu är Fontas borta i princip resten av säsongen.
Visst dessa är inga nyckelspelare (förutom Villa då), men truppen blir som sagt tunn. Kan inte Pep se det?

Tänk om någon mer åker på en längre skada? Då kanske det är någon nyckelspelare också. Varför hålla på och chansa, fattar inte det här.
Vintertransferfönstret finns till för att man ska ha möjlighet att förstärka vid behov och det behöver vi, kanske inte akut, men gör vi inte det nu kanske det blir akut någon gång under våren istället och då är det kört.

Visst vi har förmånen som andra lag saknar att kunna förlita oss på vårt B-lag, men det skadar B-laget i längden att hålla plocka upp för mycket spelare under pågående säsong.

Många som kommenterar i MD skriker efter någon värvning, så inte bara jag...

Men Pep struntar i det...

Barcelona 1.70-ligan
2012-01-13 00:24
Rambla

Ja men vi har en trupp på 16 man just nu? Visserligen kan jag hålla med om att åtmonstone spelare som Maxwell, Fontas och Afellay kan ersättas av spelare från B-laget - men vad blir priset för det? Vill inte riskera att man ramlar ur segundan.

Sen förresten, hur stort förtroende har Pep för de unga killarna egentligen?
Är väl först idag och andra matcher då vi haft en 4-5-målsledning att gå på som man luftat dom rejält.
Vi får se hur mycket speltid som ges till dem framöver när det väl kommer till kritan.
Personligen vill jag inget hellre än att främst Bartra, Montoya och Roberto ska få mängder med speltid under våren. Samtidigt kanske Pep har rätt i att inte skynda dem framåt innan de är redo. Och hur ska de då kunna ersätta spelare som Villa och Keita fullt ut?
Kanske klarar man det om ansvaret delas upp tillsammans med övriga, friska stjärnor i truppen...Men hur man än vrider och vänder på det kommer något av A- eller B-laget tappa ett par spelare under våren. Och snart är väl smärtgränsen nådd. Något köp hade inte varit fel
Barcelona Shanghai - SHOOT ME $12
2012-01-13 00:17
Så tråkigt med alla dessa skador. Det bästa att göra i detta läget är att ta upp Bartra. Det skulle kanske skada B laget, men Sergio Gomez och Muniesa får bilda mitt försvaret.
Barcelona Blaugrana91
2012-01-13 00:17
1.70-ligan

Suck....
Barcelona Rambla~
2012-01-13 00:16
Han har ju i praktiken rätt. Så länge inte nyckelspelare som Puyol, Mascherano, Abidal och Piqué inte är långtidsskadade så lär varken nyförvärv eller Fontas få spela speciellt mycket. Alltså duger det gott med spelare från Barca B.
Barcelona 1.70-ligan
2012-01-13 00:13
Sluta drömma, the boss has spoken:


Guardiola: "I don't like to sign players in the winter market and we don't want to spend too much. The B-players should get ready."
Barcelona Blaugrana91
2012-01-13 00:11
Vadå blir Fontas borta 6 månader?? Skit också är så trött på alla dessa skador och inte nog med det alla ska typ vara borta i fler månader också.
För Afellay var det 6 månader (kommer väl dock tillbaka snart?), Villa 5 månader och nu Fontas 6 månader?

Köp Jordi Alba så kan Abidal agera förstereserv som mittback utan att slita ut sig.
Alternativt ge Barta fler chanser, det skadar ju dock Barca B.
Barcelona Rambla~
2012-01-13 00:10
Vi har verkligen en jobbig säsong när det gäller långtidsskador.
Barcelona 1.70-ligan
2012-01-13 00:08
Åh fy helvete vad jag lider med Fontas. Där han hans barcakarriär ha tagit slut. Så extremt tråkigt att det blev såhär, killen har faktiskt potential och jag hade verkligen hoppats han skulle få spela en del i vår. Nu får det fan vara nog med skador, eller det skulle det ha fått vara för länge sen... detta är helt sjukt
Annons: