/spanien/barcelona/forum/1128.aspx/spanien/barcelona/forum/1128.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona DM1982
2017-02-13 19:14
Thiago Silva kommer inte kunna spela imorgon, han är skadad. Hans skadehistorik måste vara rätt så dålig, i stil med Alba. OFFICIAL | Barcelona and Real Madrid will play a non-competitive El Clasico this summer. Location: Miami, Florida https://t.co/X8r8igiWN7 Jag vet inte vad ni tycker men jag gillar inte tanken på att lagen ska köra en träningsmatch. OFICIAL | La final de la #CopaDelRey se disputará en el Estadio Vicente Calderón https://t.co/NRF7x3AHi7 Cupfinalen kommer spelas i Madrid.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El_Jefe
2017-02-13 15:01
Jag börjar få väldigt svårt att hålla isär spelaren Luis Enrique från tränaren Luis Enrique. Jag gillade verkligen Lucho när han spelade för oss. Uppskattade hans inställning. Men på grund av att allt Lucho gör numer resulterar i irritation och diverse invektiv från min sida börjar det även spilla över på det arv han som spelare lämnade. Oerhört tråkigt, minst sagt.
Barcelona Katalano
2017-02-13 14:54
LennyRomario
the cameroonians

Det värsta är att i alla fall jag tidigare var väldigt intresserad av våra ungdomsspelare. Jag följde dem i den mån jag hade tid med och älskade vår skribent Deulofeus uppdateringar om läget i vårt B-lag och Juvenil-lagen. Vem är näste spelare på tur att flyttas upp och vad har vi för intressanta prospekt i de yngre leden? Idag så är intresset som bortblåst pga hur akademin sköts och att ungdomarna aldrig får chansen under Lucho. Tänk så snabbt det kan förändras.
Barcelona LennyRomario
2017-02-13 14:22
Ja, även vår spelarutveckling börjar bli som en kopia av Real Madrids. Det är aldrig läge för att ge en yngling en ordentlig chans längre. De ska lånas ut med återköpsklausuler.

Såna som fick chansen under Pep, som jag kan komma på: Busken, Pedro, Victor Sanchez (som jag faktiskt gillade), Jeffren, Jonathan Dos Santos, Fontas, Montoya, Tello, Cuenca, Thiago... Det är de jag kommer ihåg, direkt ur huvudet.

Kanske någon av dem fick en mindre chans än jag minns det? Kanske jag glömt något namn? Hur som helst, de gavs chansen. De fick prova på att simma i den djupa delen av bassängen. En del klarade det, en del klarade det inte. Men det viktiga är ju att få chansen. Men sådant gör vi tydligen inte längre.
Barcelona El Pistolero #9
2017-02-13 14:21
Kryss borta mot PSG tar jag på förhand, så som det sett ut denna säsong. 1-1!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2017-02-13 13:09
Tror det kommer bli rena vilda västern i mon. Vår offensiv kommer göra sitt jobb men vårt försvar kmr bli överkörda tror jag. Jag tippar på 2-2.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2017-02-13 12:52
@neymar JR || Cillessen #1:


Jag håller inte med att det är helt onödigt. Det är viktigt att de är med och ser och lär även om de inte får speltid. Det skapar trygghet, bygger band till de övriga spelarna och förbereder dem inför vad som komma skall.

La Masia, och däribland B-laget, är till för att utveckla spelare för att just hjälpa A-laget. Om Gerard vill behålla Palencia för att säkra uppflyttning är det fel väg att gå. Gerard har nämligen Segunda B´s överlägset bredaste trupp och ska inte vara avhängigt en högerback. Och om han nu ändå är oersättlig, ja då borde han definitivt varit föremål för att få träna med A-laget, allt för att just förberedas.

Men - den kanske viktigaste delen i att faktiskt använda Palencia istället för Nili är att ge en morot åt andra. Nu räcker det att alltså vara en inköpt reserv i B-laget utan egentlig framtid i klubben för att få chansen medan andra som kämpat för skölden på bröstet ignoreras gång på gång.

Samma sak med Gumbau 14/15, den speltiden hade utvecklat Samper betydligt mer, istället går den till en spelare som troligtvis kommer lämna klubben till sommaren och på sin höjd bli en medioker Segunda A-spelare.

Summerat:
Det saknas intresse för att utveckla spelare i den sista fasen. Man skyller på att steget är för långt, men gör samtidigt inget åt att just minska på detta gap.
Barcelona El FenómenoR9
2017-02-13 07:25
[QUOTE=El FenómenoR9]Hah vilka "iakttagelser" endel gör.. Vilken otur Vidal har, all glädje försvann när jag såg foten hänga konstigt på honom. Han var ju p G in i gala elvan. Aja upp till Roberto att steppa upp. Har en bra känsla inför matchen imorn. Kan bero på att jag fått min semseter beviljad imorn. (Natt jobb annars).Tror vi gör ett par bollar framåt och bakåt täpper vi till. Iniesta 70 Fortsätt med dina inlägg, dom är så bra! Kände att jag behövde säga de. Smörj frugan riktigt ordentligt så du inte missar matchen :D El capitán 5, Rivaldo är namnet Visca Barca
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El FenómenoR9
2017-02-13 07:22
Hah vilka "iakttagelser" endel gör.. Vilken otur Vidal har, all glädje försvann när jag såg foten hänga konstigt på honom. Han var ju p G in i gala elvan. Aja upp till Roberto att steppa upp. Har en bra känsla inför matchen imorn. Kan bero på att jag fått min semseter beviljad imorn. (Natt jobb annars).Tror vi gör ett par bollar framåt och bakåt täpper vi till. Iniesta 70 Fortsätt med dina inlägg, dom är så bra! Kände att jag behövde säga de. Smörj frugan riktigt ordentligt så du inte missar matchen :D Visca Barca
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona VizzlA-"Tots Units Fem Força"
2017-02-13 03:34
El Cápítan #5

Rivaldo.
Barcelona El Cápítan #5
2017-02-13 01:36
Tjena alla cules! En evighet sen sist man skrev på forumet. Läser dock lika frekvent som vår käre lille magiker tunnlar sina motståndare som om det vore en helt vanlig träning. Ännu ett onödigt inlägg tänker vissa, scrolla då gärna förbi eller fortsätt hata. Kan behöva lite nya haters då de gamla har börjat älska istället ;) Ska inte bara skriva en massa "rappakalja" utan tänkte ge er en liten hyllning till en av våra stora figurer och en av anledningarna till att jag förälskade mig i de blåröda. Sista matchen för året om minnet inte sviker mig, vaknar han till liv likt vampyren som törstar efter blod. Första målet är en patenterad frispark som t.o.m får den store Santiago Canizares att se ut som en junis som precis fått sina första fjun. Showen hade startat och med sin finess och underbara teknik charmade nr 10 hela Camp Nou en sen höstkväll. Valencia med storheter som Roberto Ayala, Gaizka Mendieta, Kily Gonzalez och en ung herre vid namn Pablo Aimar försökte med näbbar och klor sätta stopp för vår elegante fanbärare. När inte ens legender som David Albelda eller den bryske Ruben Baraja kunde hindra vår nr 10 så drar han iväg ännu ett långskott från att nästan vara stillastående till att nästa sekund explodera och låta sin vänsterdoja sköta snacket så var Hector Cuper nästan besegrad. Detta var tiden då spanska ligan visades på tv4 plus och man slapp betala ett ex antal sura hundringar i månaden för att se världens bästa ligafotboll. Barca gick inte som tåget på den tiden utan ligan dominerades av våra fiender från Madrid och dagens slagpåse från Valencia. För att slutföra en magisk kväll så saknades ett magiskt mål som för övrigt även idag är ett av det vackraste målen jag sett. Frank de Boer hade under hela matchen fightats med Norges kopia av Zlatan och satts under hård press, men precis innan gonggongen ska slå så får han ett läge att slå ett fantastiskt uppspel som blir till ett ännu bättre inlägg till vår vänsterfotade brasse, matchens spelare tar emot bollen på bröstet och cyklar hem 3-2 till blaugrana! Camp Nou är i eufori och livet leker för nr 10 som sätter sitt hattrick och i samma veva varnas av domaren för att tröjan slets av i ren glädje! Spelaren i fråga gick och vann VM guld för sitt hemland sommaren därpå där inte ens Oliver Kahn och hans armé kunde hindra lirarna från Copacabana. Blev visst lite långt och klockan liiiiiite för mycket för en student. Vem är liraren undrar många? Gissa, borde vara en baggis för alla Barcafans. Godnatt och sköt om er. Visca Barca y Visca Catalunya!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona papillon
2017-02-13 00:22
Kröjjf

Jo för att Lucho har ju sett så "förbannad" ut när Vidal tex gjort mål. Snacka om att gripa efter halmstrån i jakten på LE.
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Barcelona papillon
2017-02-13 00:18
Kröjjf

Du red in så graciöst och kraftfullt likt Ivanhoe, imponerande.
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Barcelona Kröjjf
2017-02-13 00:00
Pep el Mister

Eftersom det visat sig att det finns en som tror sig ha sopat mattan med mig för att jag inte finner det mödan värt att gå i klinch med någon som alltid vill ha sista ordet och gör en "grej" av det flera år efteråt, borde jag kanske svara på din fråga så jag inte framstår som en evig förlorare. Men ärligt talat och ta nu inte illa upp, jag ids helt enkelt inte. Och i det just det här fallet skulle det inte spelat någon roll om jag varit feberfri.
Barcelona Kröjjf
2017-02-12 23:46
the cameroonians Dina kunskaper är ovärderliga. Och vad som framkommer i din senaste redogörelse om sakernas tillstånd, tolkar jag som att Lucho är ungefär lika populär hos spelarna som han numera verkar vara hos de flesta av oss härinne. Hur ska man annars förstå Sergio Busquets kärleksförklaring till Vidal efter skadan och den glädje medspelarna visade när mannen som befunnit sig i frysboxen, fick göra mål? Messi och Suárez själaglada på bänken, är ju inte varje dag man får se. Och kramkalaset på planen som följde kändes äkta och innerligt.
Barcelona Pep - El Míster
2017-02-12 23:39
#ha #de
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR || Cillessen #1
2017-02-12 23:28
The camerooninas Kul att se dig tillbaka. Ingen idé att lyfta upp talanger även ifall dom får speltid. För oavsett hur bra han gör det så kommer han åka tillbaka till b-laget när "namnen" är tillbaka. Nili kan gott få sitta på läktaren med a-laget så får Palencia spela upp b-laget till andra ligan. Nu vet jag faktiskt inte hur mycket Gerard har att säga till om när det gäller "hans" spelare men själv hade jag inte velat släppa min kapten för att han ska sitta på en bänk/läktare. I år är jag allt för att prioritera att b-laget går upp inte ens Alena borde slösa tid på en bänk. Dels för min egen besvikelse när han ändå inte får chansen fast vi leder 0-4.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Soko
2017-02-12 23:25
@L.A.M Nr 10:

Jag hade gärna väntat med CL ett tag till. Visst har vi inte förlorat i 11 raka matcher och vann stort sist men spelet har inte fungerat på ett tillfredsställande sätt. Och nu ska vi ställas mot ett PSG och Cavani i galen form. PSG har inte heller förlorat i 12 raka matcher och vunnit 11, samtidigt som Cavani bombat in 25 mål i ligan bara. Hade som sagt velat vänta lite till, men vem vet kanske blir det just vi som bryter deras galna form. Det får hoppas. Hade också varit nöjd med 2-2. Vi måste bara göra mål borta för det är hur viktig som helst inför returen.
Barcelona Kröjjf
2017-02-12 23:23
Pep -El Mister

Jag har "flunsan" och tycker verkligen inte det är mödan värt att ge mig i kast med dig. Men om om det är någon som talar för sig själv på detta forum, så är det väl du för det mesta?
Barcelona the cameroonians
2017-02-12 23:19
Ser att det diskuteras flitigt kring högerbackspositionen efter Vidals fruktansvärda skada. Och det med rätta.

Rätt intressant när man tänker tillbaka på vad som hänt på just den positionen sedan Luchos tillträde. Från början var det väl Alves och Montoya som fanns som alternativ, men i och med transfer-banen fanns det tydligen ett behov av att köpa in ett billigt alternativ. Och det blev Douglas.

Ingen av dem imponerade under 14/15, och med Alves kontrakt på väg att löpa ut gjorde ledningen,som då var utan sportchef efter att Zubi sparkats, klart med Vidal. Som en del i valkampanjen passade Bartomeu på att förlänga med Alves som dock ifrågasatte allvaret och sättet i hur han behandlades genom att få in en klausul som gjorde det möjligt för honom att lämna gratis.

Under 15/16 fortsatte Douglas att prestera i den nivå som kunde förväntas av en medioker back från brasilianska ligan medan Vidal så sakta visade att det fanns potential i Sevillaförvärvet. Tyvärr hamnade han i onåd pga av en incident efter en träning under våren och ju längre säsongen gick desto längre in i frysfacket hamnade han.

Efter säsongen valde Alves att utnyttja klausulen medan Robert desperat försökte hitta en ny klubbadress åt Douglas. Ledningen valde att spendera alla pengar på två Valencia-spelare och eftersom de åter misslyckades med att ro i hamn nåt nytt sponsorkontrakt så blev det inga pengar över till nån högerback och åter missade "man" att ersätta en stöttepelare. (först var det Xavi, och "nu" Alves.

Det blev därför att lita till en gammal nödlösning och Lucho skolade om Roberto som tidgare visat att han kunde hantera positonen. Vidal var dock fortsatt i frysskåpet, så till den milda grad att Nili från B-laget fick träna med Alaget och där t.o.m spela med förstaelvan.

Under januarifönstret pratades det om att värva en högerback och namn som Cancelo och Srna nämndes. Representanter för ledningen konstaterade dock att det precis som under sommaren inte fanns några medel tillgängliga i kassan.

Så, nu när Vidal gick sönder står vi här med en Nili som knappt spelat för B-laget eftersom Palencia konkurrerat ut honom och den lilla speltid han fått har kommit som winger.

Kanske kommer detta att ge en reminder till sportledingen att faktiskt låta de bra B-lagspelarna träna med A-laget mer frelvent, särskilt när man vet att det inte finns pengar att värva. Men självklart kommer Lucho inte att använda sig av Palencia eller kalla tillbaka Douglas för den delen. Det blir Sergi Roberto i de viktiga matcherna och 3-backslinje i nån hemmamatch.

För det är så det går till nu för tiden, först tittar man på marknaden, sen tittar man på alternativ man aldrig tänker använda för att sedan använda annan uppställning. Att titta på la Masia och se mervärdet i att använda de bästa spelarna där är inte ens ett fjärde alternativ. Det existerar inte längre.

Förr fanns vårt system/spelidé som gjorde det möjligt att lätt(are) skola in spelare från akademin i A-laget. Idag finns varken system, spelidé eller intresse att utveckla talangerna det sista steget. Det kan andra göra, så använder vi våra oljepengar till att köpa andra och "bättre" produkter. Allt för att höja värdet på truppen så att klubben kan få bätte villkor för de stora banklån som kommer tas nöär Espai Barca drar igång. Smart va?

Låter jag bitter? Nej, mest över Vidals skada faktiskt. Det andra har jag redan accepterat för länge sen. Det gäller ju att "hänga med i de nya tiderna"...
Barcelona Pep - El Míster
2017-02-12 23:17
Kröjjf Så Iniesta70s ständiga tjöt om familj, fruga, bärs och whiskey lättar upp den "jobbiga" sits vi barcasupporters sitter i menar du? Tala för dig själv. Med din kommentar så är det i alla fall inte papillon som saknar det ena och det andra.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Pep - El Míster
2017-02-12 23:12
Hehehe, ja, Iniesta70s inlägg har ofta fler referenser till familjeliv och fulwhiskey än till Barca. Egentligen inte mig emot då jag är scrollarnas scrollmästare men dessa inlägg, har jag fått intrycket av, utger en stor del av de inlägg folk här inne tycker bidrar till den "höga" nivån som funnits här inne ett tag. I ärlighetens namn börjar det bli rätt tjatigt med dessa inlägg vars syfte mest verkar handla om att skriva finurligt. Återigen, en iakttagelse och inget påhopp. Fortsätt skriv för fan :--) Dags att knyta sig och vakna upp till en ny vecka med en rad intressanta händelser!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ribohn Fan
2017-02-12 23:12
Hmmmmmmmmmm!
Barcelona Kröjjf
2017-02-12 23:08
papillon Adressaten kan säkert svara för sig själv. Men vad vi gamla luttrade barcasupporters behöver just nu mer än något annat för att inte förlora lusten, är mycket humor och lite självdistans, Inte "iakttagelser" från någon som verkar sakna både det ena och andra.
Barcelona papillon
2017-02-12 22:53
Iniesta70

Eller så tar du dig en funderare på vad för typ av förhållande som du lever i när du inte verkar få lov att titta på en fotbollsmatch då och då, alla hjärtans dag eller inte.

Inte första gången du "beklagar" dig över vad du för göra/utstå för att få titta på en fotbollsmatch. Nu hade mitt inlägg inte så värst mycket med Barca att göra, likaså ditt. Ta det inte som ett "påhopp", detta var bara en iakttagelse från min sida.
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Barcelona Barcadinho.
2017-02-12 22:23
Jag förstår inte varför mitt citat inlägg alltid hamnar tillsammans med mitt eget.
Konstig inställning kanske.
Barcelona Barcadinho.
2017-02-12 22:21
[QUOTE=The Reporter 2.0]Jag hoppas verkligen inte att det var det sista vi såg av Aleix i Barca. Känns som att har så mycket att ge. Med självförtroende tror ja han kommer va sjukt bra.

Är det bara jag som påminns om Alves? Vidal med nr 22, tatuerade armar och löpstilen Alves hade så tycker ja Vidal påminner sjukt mycket om Dani.[/QUOT

Ja löpstil o tatueringar, men han behöver springa typ 200 mil innan det ens kommer gå o jämföra (1 mil gånger 200 matcher). Jag hoppas verkligen för hans egen del att han är tillbaka springande på gräset så fort det bara går. Alltid lika tråkigt att få såna skador.
Barcelona Reymar
2017-02-12 22:04
Angående högerbacks positionen varför tar man inte tillbaka legenden som vi skickade ut på lån? Jag talar självklart om Lord Douglas. Inte undra på att vi underpresterat sedan han lämnade...
Barcelona Iniesta70.
2017-02-12 21:15
Till alla "knuckelheads" därute! Nu ger jag er en fair warning om tisdagen. Det är "Alla hjärtans dag"!
"Ja, vafan har det med det här forumet att göra?" mumlar säker ni cules som sitter o väntar på ett inlägg som handlar om ribbskott och halvtaskiga högerbackar. Jo, på tisdag så lirar Barca mot PSG under primetime firandet av Alla hjärtans dag för oss alla boys/girls med ball and chains där hemma.

Så börja fila på alla "vita lögner", ta fram dammsugarna redan nu och börja vissla medan ni tömmer diskmaskinen och hänger upp tvätten där hemma.
Avsluta söndagskvällen med komplimanger och börja måndagsmorgonen med frukost på sängen. Kärleksbomba era älsklingar ända till avspark.

Eftersom jag har nån form av fulwhiskey minne så kommer jag troligtvis själv att på tisdagskvällen studsa ner för trappan visslandes på Champions hymnen med en iskall bira i handen men när jag kommer fram till tv:n så är det dukat med vin och "Sömnlös i Seattle " har intagit widescreen skärmen.
Fast i en rävsax, jajamensan. Se nu till att ni andra cules inte fastnar.
Barcelona L.A.M Nr 10
2017-02-12 20:31
Tänkte inte skriva några längre tankar nu men vill bara säga hur otroligt glad jag är att CL drar igång på tisdag igen. Vi har tre riktigt bra matcher att se fram emot i veckan, varav höjdpunkten såklart är tisdagens möte borta mot PSG.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: