/spanien/barcelona/forum/1121.aspx/spanien/barcelona/forum/1121.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Kröjjf
2017-02-12 23:46
the cameroonians Dina kunskaper är ovärderliga. Och vad som framkommer i din senaste redogörelse om sakernas tillstånd, tolkar jag som att Lucho är ungefär lika populär hos spelarna som han numera verkar vara hos de flesta av oss härinne. Hur ska man annars förstå Sergio Busquets kärleksförklaring till Vidal efter skadan och den glädje medspelarna visade när mannen som befunnit sig i frysboxen, fick göra mål? Messi och Suárez själaglada på bänken, är ju inte varje dag man får se. Och kramkalaset på planen som följde kändes äkta och innerligt.
Barcelona Pep - El Míster
2017-02-12 23:39
#ha #de
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR || Cillessen #1
2017-02-12 23:28
The camerooninas Kul att se dig tillbaka. Ingen idé att lyfta upp talanger även ifall dom får speltid. För oavsett hur bra han gör det så kommer han åka tillbaka till b-laget när "namnen" är tillbaka. Nili kan gott få sitta på läktaren med a-laget så får Palencia spela upp b-laget till andra ligan. Nu vet jag faktiskt inte hur mycket Gerard har att säga till om när det gäller "hans" spelare men själv hade jag inte velat släppa min kapten för att han ska sitta på en bänk/läktare. I år är jag allt för att prioritera att b-laget går upp inte ens Alena borde slösa tid på en bänk. Dels för min egen besvikelse när han ändå inte får chansen fast vi leder 0-4.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Soko
2017-02-12 23:25
@L.A.M Nr 10:

Jag hade gärna väntat med CL ett tag till. Visst har vi inte förlorat i 11 raka matcher och vann stort sist men spelet har inte fungerat på ett tillfredsställande sätt. Och nu ska vi ställas mot ett PSG och Cavani i galen form. PSG har inte heller förlorat i 12 raka matcher och vunnit 11, samtidigt som Cavani bombat in 25 mål i ligan bara. Hade som sagt velat vänta lite till, men vem vet kanske blir det just vi som bryter deras galna form. Det får hoppas. Hade också varit nöjd med 2-2. Vi måste bara göra mål borta för det är hur viktig som helst inför returen.
Barcelona Kröjjf
2017-02-12 23:23
Pep -El Mister

Jag har "flunsan" och tycker verkligen inte det är mödan värt att ge mig i kast med dig. Men om om det är någon som talar för sig själv på detta forum, så är det väl du för det mesta?
Barcelona the cameroonians
2017-02-12 23:19
Ser att det diskuteras flitigt kring högerbackspositionen efter Vidals fruktansvärda skada. Och det med rätta.

Rätt intressant när man tänker tillbaka på vad som hänt på just den positionen sedan Luchos tillträde. Från början var det väl Alves och Montoya som fanns som alternativ, men i och med transfer-banen fanns det tydligen ett behov av att köpa in ett billigt alternativ. Och det blev Douglas.

Ingen av dem imponerade under 14/15, och med Alves kontrakt på väg att löpa ut gjorde ledningen,som då var utan sportchef efter att Zubi sparkats, klart med Vidal. Som en del i valkampanjen passade Bartomeu på att förlänga med Alves som dock ifrågasatte allvaret och sättet i hur han behandlades genom att få in en klausul som gjorde det möjligt för honom att lämna gratis.

Under 15/16 fortsatte Douglas att prestera i den nivå som kunde förväntas av en medioker back från brasilianska ligan medan Vidal så sakta visade att det fanns potential i Sevillaförvärvet. Tyvärr hamnade han i onåd pga av en incident efter en träning under våren och ju längre säsongen gick desto längre in i frysfacket hamnade han.

Efter säsongen valde Alves att utnyttja klausulen medan Robert desperat försökte hitta en ny klubbadress åt Douglas. Ledningen valde att spendera alla pengar på två Valencia-spelare och eftersom de åter misslyckades med att ro i hamn nåt nytt sponsorkontrakt så blev det inga pengar över till nån högerback och åter missade "man" att ersätta en stöttepelare. (först var det Xavi, och "nu" Alves.

Det blev därför att lita till en gammal nödlösning och Lucho skolade om Roberto som tidgare visat att han kunde hantera positonen. Vidal var dock fortsatt i frysskåpet, så till den milda grad att Nili från B-laget fick träna med Alaget och där t.o.m spela med förstaelvan.

Under januarifönstret pratades det om att värva en högerback och namn som Cancelo och Srna nämndes. Representanter för ledningen konstaterade dock att det precis som under sommaren inte fanns några medel tillgängliga i kassan.

Så, nu när Vidal gick sönder står vi här med en Nili som knappt spelat för B-laget eftersom Palencia konkurrerat ut honom och den lilla speltid han fått har kommit som winger.

Kanske kommer detta att ge en reminder till sportledingen att faktiskt låta de bra B-lagspelarna träna med A-laget mer frelvent, särskilt när man vet att det inte finns pengar att värva. Men självklart kommer Lucho inte att använda sig av Palencia eller kalla tillbaka Douglas för den delen. Det blir Sergi Roberto i de viktiga matcherna och 3-backslinje i nån hemmamatch.

För det är så det går till nu för tiden, först tittar man på marknaden, sen tittar man på alternativ man aldrig tänker använda för att sedan använda annan uppställning. Att titta på la Masia och se mervärdet i att använda de bästa spelarna där är inte ens ett fjärde alternativ. Det existerar inte längre.

Förr fanns vårt system/spelidé som gjorde det möjligt att lätt(are) skola in spelare från akademin i A-laget. Idag finns varken system, spelidé eller intresse att utveckla talangerna det sista steget. Det kan andra göra, så använder vi våra oljepengar till att köpa andra och "bättre" produkter. Allt för att höja värdet på truppen så att klubben kan få bätte villkor för de stora banklån som kommer tas nöär Espai Barca drar igång. Smart va?

Låter jag bitter? Nej, mest över Vidals skada faktiskt. Det andra har jag redan accepterat för länge sen. Det gäller ju att "hänga med i de nya tiderna"...
Barcelona Pep - El Míster
2017-02-12 23:17
Kröjjf Så Iniesta70s ständiga tjöt om familj, fruga, bärs och whiskey lättar upp den "jobbiga" sits vi barcasupporters sitter i menar du? Tala för dig själv. Med din kommentar så är det i alla fall inte papillon som saknar det ena och det andra.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Pep - El Míster
2017-02-12 23:12
Hehehe, ja, Iniesta70s inlägg har ofta fler referenser till familjeliv och fulwhiskey än till Barca. Egentligen inte mig emot då jag är scrollarnas scrollmästare men dessa inlägg, har jag fått intrycket av, utger en stor del av de inlägg folk här inne tycker bidrar till den "höga" nivån som funnits här inne ett tag. I ärlighetens namn börjar det bli rätt tjatigt med dessa inlägg vars syfte mest verkar handla om att skriva finurligt. Återigen, en iakttagelse och inget påhopp. Fortsätt skriv för fan :--) Dags att knyta sig och vakna upp till en ny vecka med en rad intressanta händelser!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ribohn Fan
2017-02-12 23:12
Hmmmmmmmmmm!
Barcelona Kröjjf
2017-02-12 23:08
papillon Adressaten kan säkert svara för sig själv. Men vad vi gamla luttrade barcasupporters behöver just nu mer än något annat för att inte förlora lusten, är mycket humor och lite självdistans, Inte "iakttagelser" från någon som verkar sakna både det ena och andra.
Barcelona papillon
2017-02-12 22:53
Iniesta70

Eller så tar du dig en funderare på vad för typ av förhållande som du lever i när du inte verkar få lov att titta på en fotbollsmatch då och då, alla hjärtans dag eller inte.

Inte första gången du "beklagar" dig över vad du för göra/utstå för att få titta på en fotbollsmatch. Nu hade mitt inlägg inte så värst mycket med Barca att göra, likaså ditt. Ta det inte som ett "påhopp", detta var bara en iakttagelse från min sida.
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Barcelona Barcadinho.
2017-02-12 22:23
Jag förstår inte varför mitt citat inlägg alltid hamnar tillsammans med mitt eget.
Konstig inställning kanske.
Barcelona Barcadinho.
2017-02-12 22:21
[QUOTE=The Reporter 2.0]Jag hoppas verkligen inte att det var det sista vi såg av Aleix i Barca. Känns som att har så mycket att ge. Med självförtroende tror ja han kommer va sjukt bra.

Är det bara jag som påminns om Alves? Vidal med nr 22, tatuerade armar och löpstilen Alves hade så tycker ja Vidal påminner sjukt mycket om Dani.[/QUOT

Ja löpstil o tatueringar, men han behöver springa typ 200 mil innan det ens kommer gå o jämföra (1 mil gånger 200 matcher). Jag hoppas verkligen för hans egen del att han är tillbaka springande på gräset så fort det bara går. Alltid lika tråkigt att få såna skador.
Barcelona Reymar
2017-02-12 22:04
Angående högerbacks positionen varför tar man inte tillbaka legenden som vi skickade ut på lån? Jag talar självklart om Lord Douglas. Inte undra på att vi underpresterat sedan han lämnade...
Barcelona Iniesta70.
2017-02-12 21:15
Till alla "knuckelheads" därute! Nu ger jag er en fair warning om tisdagen. Det är "Alla hjärtans dag"!
"Ja, vafan har det med det här forumet att göra?" mumlar säker ni cules som sitter o väntar på ett inlägg som handlar om ribbskott och halvtaskiga högerbackar. Jo, på tisdag så lirar Barca mot PSG under primetime firandet av Alla hjärtans dag för oss alla boys/girls med ball and chains där hemma.

Så börja fila på alla "vita lögner", ta fram dammsugarna redan nu och börja vissla medan ni tömmer diskmaskinen och hänger upp tvätten där hemma.
Avsluta söndagskvällen med komplimanger och börja måndagsmorgonen med frukost på sängen. Kärleksbomba era älsklingar ända till avspark.

Eftersom jag har nån form av fulwhiskey minne så kommer jag troligtvis själv att på tisdagskvällen studsa ner för trappan visslandes på Champions hymnen med en iskall bira i handen men när jag kommer fram till tv:n så är det dukat med vin och "Sömnlös i Seattle " har intagit widescreen skärmen.
Fast i en rävsax, jajamensan. Se nu till att ni andra cules inte fastnar.
Barcelona L.A.M Nr 10
2017-02-12 20:31
Tänkte inte skriva några längre tankar nu men vill bara säga hur otroligt glad jag är att CL drar igång på tisdag igen. Vi har tre riktigt bra matcher att se fram emot i veckan, varav höjdpunkten såklart är tisdagens möte borta mot PSG.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Andresito
2017-02-12 20:07
[QUOTE=El Pistolero #9]En sak som reta mig något enormt igår (säkert många av er också) o det var när vi leder matchen med några bollar och Lucho ändå inte låter Aleña komma in. Istället byter han in Alba för Umtiti?? Mourinho 2.0. [/QUOTE] Umtiti såg ut att halta lite smått när domaren blåste av vid halvtid. Han spelade dessutom 270 minuter inom en veckas tid, varav två tuffa matcher mot Atlético. Gissar helt enkelt på att Lucho vill ha sin just nu bästa försvarare pigg och fräsch inför PSG, speciellt när Piqué samtidigt dras med skavanker. Frågan är snarare varför Roberto hoppade in istället för Gomes. Där hade Aleñá kunnat få lite speltid.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2017-02-12 17:05
En sak som reta mig något enormt igår (säkert många av er också) o det var när vi leder matchen med några bollar och Lucho ändå inte låter Aleña komma in. Istället byter han in Alba för Umtiti?? Mourinho 2.0.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona The Reporter 2.0
2017-02-12 16:58
Jag hoppas verkligen inte att det var det sista vi såg av Aleix i Barca. Känns som att har så mycket att ge. Med självförtroende tror ja han kommer va sjukt bra. Är det bara jag som påminns om Alves? Vidal med nr 22, tatuerade armar och löpstilen Alves hade så tycker ja Vidal påminner sjukt mycket om Dani.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2017-02-12 16:48
@Barca4life98:


El Pistolero #9 svarar bra på frågan. Du skriver att Masken eller Roberto ändå kommer starta, men varför då undrar jag? Varför inte testa Palencia på riktigt mot denna nivå i någon eller några matcher beroende på hur han presterar? Jo, för att Lucho vägrar att spela talangerna.

Om jag kritiserar att Lucho gör X, så är det konstigt av dig att undra varför jag tycker det är obegripligt "eftersom Lucho ändå kommer göra Y". Det är ju många beslut som Lucho gör som är obegripliga. Detta är bara ett i mängden.
Barcelona Barca4life98
2017-02-12 16:38
El Pistolero Jo jag vet, jag håller med dig i det du nämner. Samtidigt får man inte glömma bort att klubben, säkert till vilket pris som helst, vill få upp B-laget i segundan igen. Har personligen inte sett Palencia spela, men han verkar vara väldigt viktig för B-laget om han är lagkapten vid en så ung ålder. Palencia kommer säkert att få sina chanser i framtiden men det kanske inte är det smartaste att låta honom komma in i hetluften i Februari där allt ska börja avgöras. Om Palencia skulle spela och göra bort sig kan det sänka honom totalt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2017-02-12 16:10
[QUOTE=Barca4life98]Varför är det obegripligt för vissa? Låt Palencia fortsätta spela 90 minuter istället för att låta killen vara med A-laget och sitta bänken bara. Roberto eller Mascherano kommer ändå vara de som kommer att starta. [/QUOTE] Problemet är ju att Roberto erbjuder noll offensivt och är medioker defensivt. Han hade en formtopp i början på säsongen men det var ju inte hans vanliga nivå, den har vi sett senaste månaderna - för dålig på högerbacken. Mascherano som HB är precis likadant som Roberto - en mittfältare som inte vet hur han ska agera på kanten så det funkar inte heller. Vad som däremot hade funkat är Palencia som är (se på fan) en HB i grunden! Enda jag kan tänka mig nu är en 3 backslinje men vet i fan om det är realistiskt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca4life98
2017-02-12 15:27
Varför är det obegripligt för vissa? Låt Palencia fortsätta spela 90 minuter istället för att låta killen vara med A-laget och sitta bänken bara. Roberto eller Mascherano kommer ändå vara de som kommer att starta.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2017-02-12 14:38
Jag tror precis som Bosketts att Mascherano lär spela hb i de tuffare matcherna. Den där Nili kommer då inte göra det. Någon värvning kan vi glömma, då måste det vara någon från ligan eller en kontraktslös spelare utifrån. De enda jag kan tänka mig är Mallo i Celta eller Gaspar i Villarreal. Inte en chans att någon av klubbarna släpper dessa. Dessutom, oavsett vem det blir får de inte skrivas in i CL nu. Så Lucho kommer ta det bekväma beslutet att flytta upp Nili i vissa matcher bara för att bredda truppen och spela Mascherano.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2017-02-12 14:11
@El Pistolero #9:


Ja, vad Lucho baserar vissa beslut på är helt obegripligt. Detta är ännu ett som bara visar på hans inkompetens anser jag. Irriterande för att underdriva det hela.
Barcelona El Pistolero #9
2017-02-12 14:02
[QUOTE=Rambla~]Lucho vill alltså hellre ha spelaren som är backup för Palencia i B. Seriöst, varför måste han alltid göra det mest ologiska? Nästa säsong går väl Palencia till Benfica, gör en bra höst och efter det lär han ha en 30-35m utköpsklausul i kontraktet. [/QUOTE] Det är så sjukt att man nästan sliter av sig håret. No logic at all. Längtar till han sticker.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2017-02-12 13:54
Lucho vill alltså hellre ha spelaren som är backup för Palencia i B. Seriöst, varför måste han alltid göra det mest ologiska? Nästa säsong går väl Palencia till Benfica, gör en bra höst och efter det lär han ha en 30-35m utköpsklausul i kontraktet.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2017-02-12 13:10
Officiellt: Nili fråm Barça B uttagen mot PSG. Palencia ignorerad som vanligt. Nili alltså, bänkspelare i Las Palmas förra säsongen. Obegripligt detta.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2017-02-12 13:00
Verratti (PSG): Barca's interest? "Even though I am currently in a good project & I feel at home, any player would play for Barcelona." [AS] Yass.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2017-02-12 12:57
[QUOTE=II Barça II]Ligan lever i allra högstagrad, Real Madrid blev igår stundtals utspelade utav La ligas, i särklass, sämsta lag. Sevilla, A.Madrid, Villarreal, Betis,Bilbao, Valencia, Celta Viggo, Barcelona är några utav lagen de ska möta innan säsongen är slut. Många utav matcherna är dessutom på bortaplan. Med det spelet de har uppvisat på sistone, så finns det ingen chans att de vinner alla dessa matcher. Så länge vi vinner våra matcher, så kommer vi att gå ikapp Real, det råder inget tvivel om det. [/QUOTE] Saken e så här, jag tror RM kommer tappa massvis med poäng, problemet är bara att vi kommer görs likadant. Vi har Malaga borta, Atletico borta och Las Palmas borta. Vi blev totalt utspelade av Betis för två veckor sen. Bedrövligt.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: