/spanien/barcelona/forum/112.aspx/spanien/barcelona/forum/112.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Jarlma
2018-06-18 14:50
Tycker ändå Sverige spelar över mina förväntningar iaf. Sett till elvan som ställer upp, borde tom stå 1-0 om Berg inte bommat från 1m.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bentley King
2018-06-18 14:47
Det är sjukt att det inte finns en enda blatte i startelvan!! Sverige kommer nog aldrig lära sig. Berg, Toivonen, Sebastian Larsson, Lustig... Herre gud!
Barcelona BarcaMagic
2018-06-18 14:36
Jämför denna match mot Tyskland - Mexiko, vissa tror på fullaste allvar att vi har chans mot Tyskland och speciellt Mexiko med det här spelet. Vet inte va Janne Andersson tillfört i laget som Hamrén misslyckades med! :))
Barcelona Visca el Barça i visca Catalunya
2018-06-18 14:31
Berg är ju usel.
Barcelona BarcaMagic
2018-06-18 14:23
Sverige har grymma talanger men jag vet inte varför måste envisas det om "svensktränare", det Sverige behöver är en teknisk tränare som satsar på spelare och talanger oavsett ursprung. Det är dags för generations byte i landslaget!
Barcelona Bentley King
2018-06-18 14:12
Sverige har sämsta anfallet i turneringen. Dem får satsa på att kryssa sig genom hela turneringen.
Barcelona Meneysuarez91011
2018-06-18 14:04
Marlon kommer bli såld.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona BarcaMagic
2018-06-18 13:58
@Jarlma:

Marlon är ett av många panikköp från ledningen, han är ingen spelare som kan ta en startplats i laget.. ledningen kommer att sälja han till högstbjudande.
Vi behöver en mittback som kan ersätta Umtit/Pique utan att vi tappar hår eller bitar på naglarna under matcherna.
Barcelona Jarlma
2018-06-18 13:35
Varför vill man köpa en ny mittback när vi har Marlon? Är det bara jag som ser potentialen hos honom?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona BarcaMagic
2018-06-18 13:04
Någon som kollar SVT? Va fan var det det där tjejen som dansa och hejade "kom igen Sverige..ohh ohh..o..o...Ohhh" hahaha blev paff, trodde det va prank först :)
Barcelona BarcaMagic
2018-06-18 12:52
Läste att Barca ska lägga Griezmanns pengar på mittfältare och försvar, helt rätt! Vi måste ersätta Iniesta, vi måste ha en stabil mittback. När det gäller mittfältare första valet måste bli Thiago sen Pjanic. Eriksen är en drömvärvning om det blir aktuellt men han lär blir dyrt...väldigt dyrt. Vi behöver ingen striker kommande säsong, VV borde hitta en plats för Dembele i laget och han måste få mer speltid dessutom satsa på våra unga talanger och alla måste få chans. Edit: låna ut Mina och köp Lenglet.
Barcelona Barca4life98
2018-06-18 12:04
[QUOTE=Barcadinho.]Det är en intressant diskussion och jag lovar att den kommer fortsätta i många år. VAR är en enorm stor ändring. Det är nytt och behöver utvecklas steg för steg genom att ta lärodom av misstag och av olika situationer. Först o främst, man behöver utveckla o förstärka reglementet, alltså bygga upp regler till vad o när VAR ska användas. Om Newmar rekommenderar domaren att kolla på VAR för nåt som hänt på planen, är det befogad eller inte? Det ska finnas ett regel system, för domaren, spelarna och åskådarna. Jag tycker också det har gått smidigt på de matcher jag har kollat på. Lite störningsmoment då o då men inte så farligt. Jag var lite emot det för två saker. Det kan ta bort spontanitet för åskådarna. Tänker du fira ett mål direkt eller ska du chilla innan du är säker på att målet är godkänt? Jag tror fortfarande att det kommer bli en stor nackdel. En sak till som jag var rädd för är att VAR pauserna skulle användas för reklam, det finne en risk, men det kommer kanske dröja länge innan "nån kommer på det". Nackdelar finns men de väger kanske mindre än att få mer rättvisa bedömingar, framförallt när filmningar/förstärkningar mm har gått över styr. Vi låter tiden visa. Jag räknar med att spelarna och tränarna ändå kommer snabbt på vägar att störa och psyka domarna med VAR. Det är så det är, titlarna, pengarna, det är mycket som står på spel, man lär sig snabbt hur man kan få fördelar. . [/QUOTE] Jag tycker att man ska få ha utmaningar som i hockey och tennis, 1-2 st per match. Har man fel på en utmaning så får det andra laget en hörna. Gör du korrekt utmaning får du behålla utmaningen. Det ska gälla; offside, röda kort, andra gula kort och straffsituationer.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcadinho.
2018-06-18 11:55
Det är en intressant diskussion och jag lovar att den kommer fortsätta i många år.
VAR är en enorm stor ändring. Det är nytt och behöver utvecklas steg för steg genom att ta lärodom av misstag och av olika situationer.

Först o främst, man behöver utveckla o förstärka reglementet, alltså bygga upp regler till vad o när VAR ska användas.
Om Newmar rekommenderar domaren att kolla på VAR för nåt som hänt på planen, är det befogad eller inte? Det ska finnas ett regel system, för domaren, spelarna och åskådarna.

Jag tycker också det har gått smidigt på de matcher jag har kollat på. Lite störningsmoment då o då men inte så farligt.

Jag var lite emot det för två saker.
Det kan ta bort spontanitet för åskådarna. Tänker du fira ett mål direkt eller ska du chilla innan du är säker på att målet är godkänt? Jag tror fortfarande att det kommer bli en stor nackdel.
En sak till som jag var rädd för är att VAR pauserna skulle användas för reklam, det finne en risk, men det kommer kanske dröja länge innan "nån kommer på det".

Nackdelar finns men de väger kanske mindre än att få mer rättvisa bedömingar, framförallt när filmningar/förstärkningar mm har gått över styr.
Vi låter tiden visa.

Jag räknar med att spelarna och tränarna ändå kommer snabbt på vägar att störa och psyka domarna med VAR. Det är så det är, titlarna, pengarna, det är mycket som står på spel, man lär sig snabbt hur man kan få fördelar.
.
Barcelona || #5 sergiobusquets
2018-06-18 11:12
Har varit emot allt som har med VAR att göra, men efter att ha sett hur smidigt dom har använt det under VM så ställer jag mig positiv till det. Måste även hylla domarna från dom mindre nationerna som har gjort ett fantastiskt jobb.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Smogen
2018-06-18 10:51
[QUOTE=Davids3]Jag kan tyvärr inte se hur VAR skulle minska antalet felbedöma straffar exempelvis. Vid en situation där domaren blåser straff på en gång, då kommer han aldrig backa från sin beslut för att gå och titta på bilder. Om han däremot missar en straffsituation och märker att han har missat något, då går han och kollar och gör en bedömning. Dvs. felbedöma straffar från början kommer ej påverkas, men situationer där det bör blåsas straff kommer inte missas lika mycket som tidigare. [/QUOTE] Hade CL haft VAR så som det ser ut i VM så hade Real nästan helt säkert inte vunnit 2 av sina 3 senaste CL.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Oaner
2018-06-18 08:22
Måste säga att detta VM har varit klockrent hittills! I princip alla matcher har hållit en hög kvalitet, detsamma gäller domarkåren! Hoppas det fortsätter på samma inslagna väg.
Barcelona Lionel12
2018-06-18 08:13
Rivaldo=gud Jag instämmer det är ett enormt avbröck att bli av med en spelare som dani alves. Inte bara spelmässigt. Han har en otrolig erfarenhet och är en karaktär man vill ha i en grupp.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Davids3
2018-06-18 01:39
Jag kan tyvärr inte se hur VAR skulle minska antalet felbedöma straffar exempelvis. Vid en situation där domaren blåser straff på en gång, då kommer han aldrig backa från sin beslut för att gå och titta på bilder. Om han däremot missar en straffsituation och märker att han har missat något, då går han och kollar och gör en bedömning.

Dvs. felbedöma straffar från början kommer ej påverkas, men situationer där det bör blåsas straff kommer inte missas lika mycket som tidigare.
Barcelona Davids3
2018-06-18 01:27
@Barcelonistas:


Glömmer aldrig den matchen. Numancia hade bokstavligt talat en 9-backs linje, försvarade sig riktigt bra haha!
Barcelona 09Triplete15
2018-06-18 00:58
Jag måste bara säga att VAR och domarna har hittills gjort ett otroligt bra jobb. För en gångs skull är det (nästan) aldrig snack om domaren eller domsluten utan all fokus ligger bara på fotbollen. Så jävla skönt.

Synd att UEFA inte tar in VAR-systemet till nästa säsongs Champions League bara..
Barcelona || #5 sergiobusquets
2018-06-18 00:41
Argentina hade en straff så nära var dom, såg faktiskt ingen skillnad på Argentina och Brasilien. Lika fantasilöst och lika statiskt, ingen rörelse i något av lagen. Bägge länderna förlitar sig på sina nr 10 alldeles för mycket Detta var dock enbart första matchen för lagen, stor nationerna kommer äta sig in i turneringen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona jerkasss
2018-06-18 00:26
Stor skillnad på Argentina och Brasilien dock. Argentina kändes aldrig riktigt nära. Brasilien hade lite oflyt men visade att de är ett lag att räkna med ändå. Hade Neymar varit skadefri tror jag det hade varit ren fotbollsporr från Brasilien. Kommer nog bli hyfsat ändå.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rivaldo=Gud
2018-06-18 00:25
@Lionel12:Danilo är helt värdelös. Det va ett stort avbräck för dom att Alves skadade sig och missa vm.
Barcelona Lionel12
2018-06-18 00:20
Brasiliens vänsterkant ser ut som en onödigt aggressiv pitbull med anabola i hela kroppen. Högerkanten dock, är en marijuana inhalerad chihuahua med barbiekläder. In med douglas costa och kör över dom. Vill se lite mer magi. Mer fart. (Fortfarande arg sen Argentina matchen)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2018-06-17 23:17
Exakt i mon så blir det 10 år sen Pep tog över Barcelona. Helt sjukt va tiden gick fort. Minns fortfarande hans första ligamatch som tränare. Mot Numancia borta 1-0 förlust. Resten är historia.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona jerkasss
2018-06-17 22:21
Asså shit vad bra Curre var på mittfältet. Kreativitet, skott och jävla lungor. Tycket han bevisar att han kan spela på mitten. Vi behöver hjälp där. Dessutom får vi plats med en till flärdig värvning på anfallet. Han var ju helt brutal idag tyckte jag! Han slutade aldrig springa. Och fort gick det!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona II Barça II
2018-06-17 21:57
De mindre nationerna har helt klart blivit bättre på senare år. Det är kul att se! Det ger oss lite hopp om Sveriges chanser.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona BarcaMagic
2018-06-17 21:52
Konstig vm, skulle inte förvåna mig om Iran eller Island vinner hela skiten haha
Stora nationer har blivit pussycats och smånationer hungriga lejon
Barcelona Blaugrana91
2018-06-17 21:49
[QUOTE=Treyh]När kommentatorn på SVT sa "det är en stor röd boll på plan" trodde jag han menade Shaqiri [/QUOTE] Haha samma här!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona || #5 sergiobusquets
2018-06-17 21:49
Trodde det samma Hahaha!
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: