/spanien/barcelona/forum/1119.aspx/spanien/barcelona/forum/1119.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona CRset
2017-02-15 14:08
Soko Snälla? Cavani har gjort en bra säsong hittills men du behöver ju inte ta i och påstå att han är världens bäste anfallare. Du får ha i åtanke att han spelar i Franska ligan. Så vitt jag vet så får franska spelare 0,5 per poäng per mål av Uefa. Vilket säger att Cavani's mål inte kan väga lika tungt som någon i PL eller La liga. Det finns säkert någon i Litauen som redan har gjort 50 mål, men de säger inte att den personen helt plötsligt är världens bäste. Cavani tillhör topp 6-7 anfallare i världen. Jag rankar Suarez som rätt solklar etta fortfarande.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Mecum
2017-02-15 14:06
Cavani världens bästa anfallare? Skämtar du? Killen spelar i leauge 1. Han kommer aldrig vinna guldskon fast han gör flest. Han var inte särskilt märkvärdig igår förutom målet där man kan ifrågasätta Piques agerande
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Den vise mannen
2017-02-15 14:00
Oj oj oj....Det svider idag!! Jag kom på mig innan idag att jag inte ens blev arg en enda gång under matchen igår. Annars har det hänt att både det ena och andra har blivit luftburet hemma i tv-rummet + ett par rejäla barnförbjudna ramsor. Jag kände inget alls...bara tomt. Har följt detta lag i 20 år och har ju sett vart vi har varit/är på väg så det hela kom ju inte som en chock. Vår kock hade inte ngt recept. Smakerna satt inte. Fel råvaror. Grötig textur. I desperation försöker han rädda upp hela anrättning med en fin garnering längst upp. Inte ens det hjälpte. Emery med sin sin hungriga vargar satt beredda med sina vässade bestick. De sa knappt tack utan åt upp allt metodiskt utan ens lämna en smula kvar. Men vad kan förvänta sig då kocken själv och ägaren har en förkärlek till snabbmat och alla de förädlade halvfabrikat som finns på marknaden. Det finns Inget som helst intresse i att ta vara på eller titta på det när- och kravodlade som växer på sin egna gård. De plantorna som tagits fram under många år och aktsamt gallrats för att få fram en extra prima vara, de låter man helt sonika vissna och ruttna bort. Lucho, bon apetit!!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona grande jw
2017-02-15 13:58
Vet inte om det nämnts tidigare men igår sprang PSG tillsammans 113 km. Barcelona sprang 105 km. PSG sprang alltså 8km längre. Talar sitt tydliga språk.
Barcelona Soko
2017-02-15 13:58
@papillon:

25 mål i ligan. Överlägsen alla andra i alla ligor . Näst bäst på 18!
7 mål i CL.
Utan tvekan värdens bästa anfallare !!!
Och vilken pondus han har . Wow.
Barcelona Barcelonistas
2017-02-15 13:52
Skulle någon kunna citera Cruyffs citat på engelska för mig. Letar efter det citatet där hans säger typ mou är en vinnande tränare men han står inte för underhållning. Hittade inte det jag letade efter.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona papillon
2017-02-15 13:05
Soko

You lost me at "Cavani, världens bästa anfallare".
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Barcelona Barcelonistas
2017-02-15 13:01
Angående om att förnya kontraktet med Luis Enrique, så är det endast upp till honom. Klubben kommer inte vilja avskeda honom. (beIN SPORTS) Visa att du har någon heder kvar Lucho!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barclasico
2017-02-15 12:49
@neymar JR || Cillessen #1:


En "Conte" tränare behöver vi!
Barcelona ElRaval
2017-02-15 12:46
är mer irriterad på spelarna än lucho idag. ingen förutom ev. neymar visade kämparvilja!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR || Cillessen #1
2017-02-15 12:40
Själv vill jag ha en tränare som kan pumpa ut så mycket som möjligt av laget i 2 säsonger efter det borde xavi vara redo att bygga upp sitt projekt. Någon old school italienare som kan sätta sin prägel (defensiv och passion) tillsammans med vår egna stil.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DM1982
2017-02-15 12:32
Självklart så ska Lucho inte sparkas mitt i säsongen, ingen tjänar något på det. Han får vara kvar till sommaren men jobbet att hitta ny tränare hoppas jag påbörjades redan under första halvlek igår. Svårt att säga vem som ska ta över men jag hoppas att det är en tränare med mycket taktiskt kunnande. Inga feelings och tränare som ledningen hoppas kan funka, helst en gammal räv som redan har visat vad han kan. Sampaoli verkar vara ett populärt namn och jag kan bara hålla med där. Killen visar känslor och verkar vara taktiskt duktig. Annars finns det inte hur många som helst tillgängliga.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2017-02-15 12:24
"Även om vi går för ett spel likt Lucho fast betydligt bättre och på rätt sätt" Menar att vi även lirat omställningsfotboll även under Lucho så inget nytt där.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2017-02-15 12:22
S.Eto - förstår vad du menar och jag håller med dig. Men bara för att ta det exemplet som du tog med City så är det dock förståeligt att allt inte sitter för dom just nu. Ett City som spelade med långbollar och omställningar försöker sig på nu världens mest avancerade fotboll. United under Mou, dom spelade risigt i början men nu börjar det sitta mycket tack vare att Mou väljer en mycket enklare fotboll att spela om man jämför med Pep och City. Vi vet ju inte exakt vad för fotboll vi kommer spela under under Luchos efterträdare. Men vill han spela ball possession så bör ju ett sånt spel inte ta allt för lång tid att implementera, då bollinnehav och passningar är ett spel som Barcelona har ända in i benmärgen. Även om vi går för ett spel likt Lucho fast betydligt bättre och på rätt sätt. Sen kommer det ta kanske 1 år tills vi når vår absoluta prime. Men det jag försöker komma fram till är att vi kommer kunna utmana om alla titlar nästa säsong, då jag tror ändå att vi kan nå en tillräckligt högnivå på 6 månader för att kamma hem dom stora titlarna.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona S.Eto'o
2017-02-15 11:59
Barcelonistas Sorry förklara inte mig perfekt Visst man ser tränarens spelidé efter ett tag i säsongen men den sitter "oftast" perfekt efter en säsong eller slutet utav säsongen. Guardiolas city är ett exempel, vi ser hans spelidé men den sitter inte perfekt framförallt försvarsspelet. Sen har vi klopp som hade en mellan år förra säsongen men spelar betydligt bättre denna säsong. Pochettino kom 5 första säsongen i Tottenham säsongen därpå var han med i titelstriden in i det sista. Mourinhos andra säsong i Chelsea slutade med mord då spelet satt perfekt sen tappade laget respekten för honom men det är en annan femma. Samma sak kan sägas om Lucho enrique då vi början utav säsongen spela uruselt för att på våren spela totalfotboll men säsongen därpå såg vi hans spelidé bättre, när vi förlora bollinnehav och gav bort bollen till lag som celta vigo och Bilbao. Vi alla minns Guardiolas andra säsong i Barcelona där vi var som bäst och skulle också vunnit cl de året. Visst det finns vissa undantag conte och allergi men dessa är två av världens mest taktiska tränare. Hoppas du förstod mig bättre nu.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona grande jw
2017-02-15 11:52
@StolpeIn:


Du kommer få biljetter hur lätt som helst. Oroa dig inte. Finns inte en chans att det är fullsatt. Köp i någon av FCB-butikerna runt om i stan eller online på den oficiella hemsidan. Lycka till
Barcelona Katalano
2017-02-15 11:48
S.Eto'o

Yngre spelare i truppen som jag ser potential i eller som redan bevisat sig är ju såklart Neymar och Alba som du nämner, men även Umtiti som jag tror att du bara glömde bort i ditt inlägg. Digne ser jag som en fullgod reserv till Alba på vänsterbacken också så de pengarna är inte kastade i sjön.

Denis Suarez och André Gomes har jag inte längre några förhoppningar för, men vem vet, men en ny tränare kanske även de kommer mer rätt i spelet. Rafinha är den jag har mest förtroende för i nuläget, men istället så är han skadebenägen som få.

Paco behöver jag inte motivera mig kring. Det är uppenbart att han inte klarar av att täcka upp när Suarez är skadad/avstängd.

Kvar har vi Sergi Roberto. Jag är fortfarande av åsikten att jag vill se honom kämpa om en plats på mittfältet igen. Han har tiki takan i sig och jag vill se honom få en ärlig chans att visa upp sig. Av alla mittfältare vid sidan av Iniesta och Busquets så tycker jag att han är den som gjort det bäst, han jämfördes dock med Xavi på den tiden så det är klart att det såg bristfälligt ut då. Otacksam uppgift minst sagt.
Barcelona the cameroonians
2017-02-15 11:45
@Pep - El Míster:
Luchos kontrakt går ut i sommar, det finns ingen anledning att sparka honom redan nu och skapa än mer kaos och oro. I desperata tider gäller det att hålla lugnet även om man gärna vill ha syndabockar och snabbt hitta "rätt igen". Frågan är dock som många är inne på, gör det mer skada än nytta. Men det är ledningen som anställde Lucho och de har till fullo accepterat hur han hanterat laget och tränarrollen. Att sparka honom vore moraliskt fel, det är istället de som borde fundera rejält kring hur de själva hanterat tränarfrågan. Men självrannsakan är inget troligtvis inget för dessa så kallade ledare, i alla fall om vi ska titta tillbaka på hur det sett ut tidigare. I min värld vore de bästa att Lucho efter det förmodade uttåget ur CL 8/3 meddelar att han kommer lämna klubben efter säsongen. Sen kan processen börja på riktigt. Under tiden får ledningen samlas och titta på hur framtiden ska utstakas och förhoppningsvis inse att allt det ruttna börjar och slutar med dem själva. EDIT: Och angående Puyol, han stod ju bredvid Laporta under valet och jag ser inte att vare sig han eller Bartomeu vill ingå ett samarbete.
Barcelona Barcelonistas
2017-02-15 11:43
S.Eto - så svårt borde det inte bli att föra in sina ideer i laget. Klart allt tar tid men jag tycker du överdriver ganska mycket när du säger att det kan ta ett år. Sen handlar allt om vilken typ av fotboll som den nya tränaren vill lira men just Barca som har den tydligaste spelfilosofin så bör det inte ta allt för lång tid att få igång laget. Conte tog över Chelsea som var i ett helvetes skick kolla på dom idag.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona S.Eto'o
2017-02-15 11:38
Vilken tränare det än blir sommaren 2017 kommer han att få den värsta Barcelona sens guardiola tog över och det grundar jag dels på att han måste skepa iväg många spelare och för det andra vi alla vet att det tar minst en säsong innan tränarens spelidé/filosofi sitter i laget vilket vill säga blir sommaren 2018. Då är Messi, pique och suarez 31 år. Mascherano, Iniesta är 34 år och busquets samt Rakitic är 30 år. Helt ärligt bortsett från dessa spelare vilka tycker ni är värdiga att föra Barcelona andas vidare? Neymar och Alba vem mer??? Vi har handlar för miljarder och vi har ingen ersättare dessa grabbar när de lägger av... patetiskt är ordet. Andre gomes, Paco och denis kommer aldrig att ersätta Iniesta, Rakitic samt Suarez.... Gör inte medlemmarna därnere något snart kommer vi att ta samma väg som Manchester United... köpa fel spelare för miljarder och hoppas på hokus pokus. Det värsta är inte att Lucho har kastat vår Barcelona identitet eller vårt tiki taka spel för det där går att ta tilbax när han lämnar oss utan det värsta är att han bränt miljarder, pengar som kunde gå till veratti, Weigl, Alcantara eller pengar som kunde gått till la masias utveckling, istället brände vi en miljard på en bänk spelare i Portugals landslag, en bänk spelare i psg som kunde inte ens konkurrera ut maxwell och skickades till Roma där han var bänk likaså och sist men inte minst en spelare som inte har något mål med livet och gladeligen accepterar att sitta bänk 34/38 matcher för att spela i Barcelona. Var är viljan??? Det är fan Jonathan dos santos klass på det där.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bollinnehavet
2017-02-15 11:26
Vad är det för snack om att köra utan tränare? Är ni seriösa? Har det ens hänt någon gång att ett lag har gjort det?

Skulle Lucho avgå/bli sparkad så hade såklart någon inom klubben tagit över resten av säsongen. Nästa tränare hade kommit efter säsongen.

Samtidigt som jag vill be Lucho dra åt helvete så håller jag också med the cameroonians om att vi som klubb är bättre än att sparka tränare mitt under säsong. Men vad gör det egentligen när vi har sålt ut allt annat? Trampat på precis allt. Det fetaste av allt hade väl varit om alla, Lucho, Barto och resten av styrelsen annonserade sin avgång efter säsongen. Då hade man mått gott, minst sagt.
Barcelona Barcelonistas
2017-02-15 11:23
Bollinnehavet - precis hela jävla säsongen har sett ut så här. Man undrar ju vad Lucho har gjort den senaste tiden? Ingen förändring överhuvudtaget det ser ut som han precis tagit över laget och inte kunnat implementerat sina ideer i laget. Men han har ju varit tränare i tre år och det ser så otroligt uselt ut. Matchen igår vad sa han ens till spelarna i paus? Det var noll ideer och ingen förändring. Eller kolla sista 10 minuterna när PSG leder med 4-0 vrf satsar man inte mer framåt för att kunna gå för ett bortamål?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Soko
2017-02-15 11:10
Bosketts Jag skrev även att köra med en ungdomstränare de resterande tre månader. Assisterande tränare kan också ta över. Men att fortsätta med Lucho, det finns liksom ingen mening. Det kan bara skapa mer problem och skada då en Lucho som vet att han kommer att gå kan försöka ta i hårdhandskarna och visa som Obama gjort sista tiden vid makten, att visa tänderna, något var försent . Hur tror du då att spelarna reagerar? Ja då blir det konflikt. Så sparka Lucho redan nu när vi har inget att förlora är det bästa för alla.
Barcelona Bosketts
2017-02-15 11:09
S.Eto´o

Tänkte lustigt nog samma sak igår kväll - "Tur att det inte är El Clasico.."

Dock får man väl inte glömma att vi ha en klassiker kvar att genomlida. Men om något positivt ska komma ur detta är det väl faktumet att vi måste kämpa ihjäl oss resten av säsongen för att undgå fler förnedringar...
Barcelona S.Eto'o
2017-02-15 11:03
Rafael Hernández? @RafaelH117 You had two types of Barça fans, the ones that recognized the flaws and were subjected to scorn and the cheerleaders pretending all is well. Det enda som glädjen mig idag är att denna forum känns för första gången på väldigt länge som mitt hem. Tack till alla skribenter som skriver exakt det jag känner. Inga vit lögn, inga "vi vänder detta" och inga "det är inte luchos fel" Lucho har verkligen tur att hans sejour har ännu inte fått smaka en stor el classico utskåpning, tror det är de enda som fattas för att han kommer bli ihågkommen som misslyckande. 4-0 mot Bilbao, 4-0 mot psg, 4-1 samt 4-3 mot celta vigo....
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bosketts
2017-02-15 11:03
Soko

Skulle vara intressant att se hur du resonerar kring att spela resten av säsongen "utan tränare". Hur tror du att det skulle se ut?

Tänker man lite mer långsiktigt betyder det mer för truppen om man lyckas spela upp sig något under avslutningen. Låta Lucho avsluta på ett bättre sätt ÖKAR moral och vilja, något som ligger i botten nu.

Att "spela utan tränare" bidrar inte med något annat än att öka osäkerheten och förvirring som redan är stor hos spelarna.

I övrigt: Take a chill pill.
Barcelona Pep - El Míster
2017-02-15 11:01
Fan va svårt ändå. Vill slänga LE långt åt helvete just nu men vettefan om klubben ändå inte tar mer skada av det i slutändan. Vi kan inte spela utan tränare. Vi vill inte ha våran nya tränare under dessa omständigheterna. Och vilken tränare ska göra laget bättre nu? Endast en riktig cule som Xavi eller Puyol hade fått truppen att springa resten av säsongen tror jag.
Barcelona Soko
2017-02-15 10:54
Bosketts

Vilken moral och vilja pratar du om ? och speciellt efter begravningen igår!
Moral och viljan kan vi bara få tillbaka resten av säsongen genom att sparka Lucho och markera till alla att även spelarna kan gå till sommar om de inte visar det som krävs under resten av säsongen.
Lucho har inget mer att ge och har tappat respekt och omklädningsrummet helt. Därför behövs en ny röst redan nu, även om det är en ungdomstränare.
Barcelona Pep - El Míster
2017-02-15 10:53
Soko Syftar mer på att mer turbulens, som helt utan tränare t.ex., kanske får dom att tvivla på klubbens struktur och framtidsplaner. Långsökt, ja visst, men risken finns. Lucho ger ju dom två full speltid i alla fall så dom lär väl inte ha allt för mycket emot att spela ett par månader till under honom. Som sagt, enbart pessimistiska spekulationer så här dagen efter...
Barcelona gozo1
2017-02-15 10:52
Jag skiter juste nu om L.E lämnar nu el i sommar. Men jag vill se en total offensiv Barca resten av säsongen. En spel system som består av 3-4-3 el 3-5-2 och föredrar 3-5-2 med våra spelare. Macherano-pique-umtiti Rakitic-bus-iniesta-Alba Messi Suarez-neymar
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: