/spanien/barcelona/forum/1113.aspx/spanien/barcelona/forum/1113.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona DM1982
2017-01-29 11:33
[QUOTE=JUSSI BJÖRLING]bra elva! Utom kanske Mathieu. Är inte Marlon klar? Han kunde fått spela istället kan man tycka. Kul med Vidal och Arda från start. [/QUOTE] Om jag inte minns fel så får Marlon inte spela i ligan.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2017-01-29 11:30
Katalano Tycker det rätt att bänka Gomes. Så som han spela mot La Real är ej acceptabelt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2017-01-29 11:18
DM1982

Undrar om LE är rädd för att sätta Gomes som Pivoté. Han kanske sett hur bra han spelat där tidigare matcher och nu när Busquets varit sämre än vanligt så kan det innebära en obekväm situation om Gomes spelar för bra. Lite som Arda vs Neymar där Arda trots allt varit bättre denna säsong men bänkas pga sin status. Annars så har LE helt enkelt inte sett hur bra Gomes varit som Pivoté och då handlar det ju om brist på kompetens istället.
Barcelona JUSSI BJÖRLING
2017-01-29 11:15
bra elva! Utom kanske Mathieu. Är inte Marlon klar? Han kunde fått spela istället kan man tycka. Kul med Vidal och Arda från start.
Barcelona Soko
2017-01-29 11:08
Helt rätt med Mathieu idag.
Umtiti och Mascherano behövs utvilade mot Atletico o. tre dagar .
Hoppas Barca avgör matchen innan 60 min så Pique byts ut också .
Barcelona El Pistolero #9
2017-01-29 11:06
[QUOTE=DM1982][OFFICIAL] FC Barcelona Line-up: Ter Stegen Vidal, Pique, Mathieu, Digne Denis, Rakitic, Arda Messi, Suarez, Neymar [/QUOTE] Varför denna Mathieu!!!? Förstår inte....
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DM1982
2017-01-29 10:58
[OFFICIAL] FC Barcelona Line-up: Ter Stegen Vidal, Pique, Mathieu, Digne Denis, Rakitic, Arda Messi, Suarez, Neymar
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2017-01-29 10:57
[QUOTE=Barclasico]Andre Gomes: "I do not like fame. I prefer to go unnoticed, that people do not see much" #fcblive [gq] Du har tappat det gubben [/QUOTE] Utveckla?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Soko
2017-01-29 10:51
Dagens match tycker jag är den lättaste bortamatch i ligan, även om Betis har fantastisk publikstöd. Idag tar vi över serieledningen i alla fall tillfälligt. Hoppas att spelarna har sovit gott och är morgonpigga. ps. annars bra fotbolls söndag Betis - Barca Espanyol- Sevilla Bilbao - Gijon Real- Real
Barcelona Barclasico
2017-01-29 10:29
Andre Gomes: "I do not like fame. I prefer to go unnoticed, that people do not see much" #fcblive [gq]

Du har tappat det gubben
Barcelona Messi 4-ever
2017-01-29 09:53
Gäller att vi vinner mot betis och på så sätt blir det press på Real ikväll, är hundra på att dem kommer tappa poäng ikväll mot Sociadad! Ligan är inte över än
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Meneysuarez91011
2017-01-29 08:09
Carles Puyol beast Iniesta är inte med i truppen till dagens tidiga match.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Carles Puyol Beast
2017-01-29 00:32
Någon som vet hur läget är med Iniesta? Kommer han spela imorgon? Tacksam för svar :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcadinho.
2017-01-28 23:53
Lion24. Den här diskussionen är intressant ! Det spilldes över till köksbordet för min del för jag har tre barn som är aktiva spelare. Du skulle tycka om o vara med. Men diskussionen har landat för mycket på svart o vit, antingen eller nivå. Tränaren har en roll, taktiken är viktig, visst ska man öva och det gör alla tränare o spelare, ibland mer och vissa mindre. Du tycker att tränaren är i särklass den viktigaste, det gör inte jag. Han är viktig men spelarnas egenskaper, talang o kvaliteter har en viktigare roll. Det var vår första oeniga diskussion för x antal månader sen. Du tycker nu att fullständiga instruktioner om många situationer är super viktiga. Det tycker jag inte heller. Du utgår tror jag från att spelarna är tomma blad. En genomsnitt spelare börjar med fotboll redan i 7 år och under tiden upp till senioren så möter hen många tränare, lyssnar på många taktiska instruktioner. Du nämner pressspel. Mina söner har fått instruktioner om hur det går till redan när de var runt 14 år. Mer light version som blir djupare med åren. Ta t ex Xavi, Pique, Alves, Iniesta. De kunde väldigt mycket innan Guardiola kom. Och förhoppningvis bordeinte heller Pep betrakta dem som dumma okunniga. Han ville sätta prägel o idéer men han behövde inte lära dem om allt. Mycket satt i deras ryggmärgen redan länge. Det finns såna detalj freaks som Pep, Mourinho o Sacchi. Men de har fått sina framgångar mest p g a deras enorma talangfulla trupp. Det är därför det går sämre för dem när de byter klubb. Ferguson är nog den enda som har lyckats i en riktigt lång period men paradoxalt nog så skött han inte så mycket träningarna, utan han lät assistenterna göra det. Men han var riktigt bra på att vara en manager, dvs sköta mycket annat viktigt runt klubben. Ancelotti gav mer frihet o det har väl gått bra för honom. Finns alltså olika ledarstilar, ibland funkar det bättre ibland inte. finns inte en garanti. Framgångarna hänger ihop på så mycket, en del slumpmässiga. Men du verkar mer som Guardiola, detalj freak :-) Får se hur det går för honom i City. Jag tycker också det är intressant o följa hans tränarkarriär, men jag lägger mer fokus på spelarna i slutändan.
Barcelona Davids3
2017-01-28 21:11
Alaves, Eibar och Las Palmas. Vilken mentalitet det är på dessatre lag!
De är här för att stanna mina herrar.
Barcelona Deulofeu
2017-01-28 19:53
Såg B-lags matchen och vi blev räddade av Gumbau på slutet efter ytterligare en patenterad frispark av han. Stenhård otagbar.Inte hans första denna säsongen heller. Annars bjöd Alena på några dribblingar man dreglade lite över... Matchen slutade 1-1 och B-laget är fortfarande på en förstaplats! Hade hoppats på mer från vårt lag eftersom de hade chansen att dra ifrån men de hade det svårt mot de betydligt mer rutinerade motståndarna.
Barcelona El Pistolero #9
2017-01-28 19:28
Fan vad intelligent Lucas Perez är. Om ni inte sett hans assist till Welbeck så gör det. Vill se sånt från Paco också....
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
2017-01-28 19:17
Jag såg att jag fick ett svar på mitt senaste inlägg, även om det inte var direkt riktad mot mig så förstår jag att det indirekt var ett svar till mig. Jag skrev tidigare att en spelare ska ha planerat alla sina rörelser, med eller utan boll. Jag får ett svar som säger att Messi inte planerar sina rörelser kvällen innan matchdags när han ligger i sin säng utan att allt som kommer från Leo är obestämd, oplanerat och naturligt. Först och främst, när man diskuterar så ska man aldrig blanda in självaste Messi för att vinna eller visa en poäng. Leo är one of a kind, det har inte funnits en spelare som honom och jag tvivlar starkt på om vi kommer få se en liknande spelare. Så det här fullständigt onödigt att blanda in honom för att, som sagt, vinna eller visa en poäng. När vi ändå är inne på Leo: för det andra så säger jag att det Leo gör, är visst planerad. Det är alltid någon som sagt åt Leo hur han ska röra sig, tänka eller dribbla. Allt började med Pep som gjorde Leo till en galning, utan instruktioner om hur han ska planera sina moves, så hade Leo aldrig varit den han är idag, hur bra han än är.

Med all respekt, det här kommer låta nonchalant, arrogant och taskigt men fotbollskunskapen bland de allra flesta här i Sverige är katastrofal. Från supportror till stora som små lag. Det är därför svensk fotboll aldrig kommer nå framgångar så länge man har den här mentaliteten kvar. Jag skriver att ett lag/spelare ska ha allting planerat men jag får svar som att det är bättre att låta spelarna bestämma vad de ska göra för det kommer "oplanerade" scenarion i en match som man inte kan förutspå, indirekt så, bullshit säger jag. I fotboll spelar du antingen med eller boll. Det ska finnas instruktioner för vad du gör när du har bollen, eller någon i ditt lag och vad du gör när du inte har bollen, när en motståndare har bollen.

Det finns inga så kallade scenarion som man inte kan förutspå, vi ser samma fotboll varje dag. En spelare ska vara mentalt och fysiskt redo för alla situationer och om man har planerat alla sina rörelser, med eller utan boll, då kommer du ha en fördel gentemot din motståndare. Jag studerar en tränare mer än spelare. Jag är mer intresserad av en tränare än en spelare. Om jag tittar på en match så försöker jag alltid först studera tränaren än själva spelarna i laget. Jag har och studerar fortfarande de största tränarna, från Mourinho, Simeone, Ancelotti till Pep, speciellt Pep!

När jag har studerat dessa tränare så ser jag hur de analyserar minsta detalj som sker i spelet, här säger man att det är överskattad när jag säger att små detaljer gömmer de stora detaljerna. När man frågat Peps spelare om hans metoder så säger alla hur han studerar de minsta detaljerna och inte låter något gå över till slumpen. Vi måste sluta tänka på den här chansartade och slumpmässiga fotbollen som vi tror sker. Eller deg sker men det är för att vi låter det ske. Fotboll är inte en blandning mellan 15 olika sporter där det ska finnas scenarion som man inte kan planera, fotboll är en enkel sport, om du gör den enkel. Spelar du slumpmässigt och "scenarion som man inte kan förutspå", då gör du det svårt men samtidigt enkelt för dig. Du gör det enkelt för att du kommer undan lätt, du behöver inte analysera noggrant och se små detaljer, för de gör tydligen inte mycket i din värld. Då behöver du bara analysera det som alla andra ser, därför kommer du undan lätt men du gör det svårt för dig själv för då blir du inte framgångsrik.
Barcelona Barca4life98
2017-01-28 18:57
Angående pivote-rollen så tycker jag att Mascheranos passningsspel är underskattat. Han fördelade några riktigt fina passningar mot Sociedad i veckan. Tror dessutom att spelarna känner sig mer trygga med Mascherano i pivote-rollen jämfört med Gomes. Tycker faktiskt att Gomes är för klen för att vara så lång som han är. Inte ofta han vinner en nickduell. Denis - Mascherano - Rakitic Skulle nog funka bra tror jag.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Iniesta70.
2017-01-28 18:53
El Pistolero Masken är i mina ögon en lirare som är en sjuhelsikes bollvinnare, en som jagar och täcker upp, reparerar, lirare enkelt. Duktig på att sätta en första pass men kanske inte den man bollar sig ur en press eller den som alltid coolare ner liret.
Barcelona El Pistolero #9
2017-01-28 18:44
[QUOTE=Iniesta70.]El Pistolero Skulle kunna tänka mig att testa Gomes i pivote rollen, men eftersom Lucho valt att spela Masken där som första vikarie så ville jag inte krångla till mitten ännu en gång. Men tror nog att om Gomes ska hitta en plats/roll så är det nog som pivote, men vill självklart se lite mer av honom, han var blek senast, men är villig att ge honom fler chanser . [/QUOTE] Problemet jag ser med Masche som pivote är att han inte kan bygga anfall - han lugnar inte ner spelet o spelar inte rätt. Allting sker kaosartat o på instinkt, håller du med? Gomes har ju visat att han har en bättre spelintelligens med boll som pivote än vad Masche har. Masche är dock one of a kind när det kommer till att bryta boll men det räcker inte med att bara göra det i Barça såklart.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Iniesta70.
2017-01-28 18:26
El Pistolero

Skulle kunna tänka mig att testa Gomes i pivote rollen, men eftersom Lucho valt att spela Masken där som första vikarie så ville jag inte krångla till mitten ännu en gång. Men tror nog att om Gomes ska hitta en plats/roll så är det nog som pivote, men vill självklart se lite mer av honom, han var blek senast, men är villig att ge honom fler chanser .
Barcelona Soko
2017-01-28 18:21
shalit

Du har rätt. Det är mot Real som Messi inte gjort mål senaste 6 matcher.
Barcelona Deulofeu
2017-01-28 18:20
Sorry verkar inte fungera...
Barcelona Deulofeu
2017-01-28 18:18
Hittade till slut på hemsidan he he
Barcelona shalit
2017-01-28 18:13
[QUOTE=Soko]Messi har väl inte gjort mål mot Atletico senaste 6 matcher? [/QUOTE] Stämmer inte, han gjorde två mål mot dem förra säsongen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Deulofeu
2017-01-28 18:10
Soko

Gimenez skadad idag.

Någon som kollar Barcab seriefinalen? Jag hittar ingen bra länk.Vore tacksam om någon sitter på en tack!
Barcelona Soko
2017-01-28 18:08
Vidrigt beteende av Godin. Han spottade först en spelare och sedan slog en annan med öppen hand. Kan tänka mig vad han kommer att göra mot MSN bara han får se ur balans. Sen har vi Juanfran och Filipe Luis samt Gimenez.
Överlever vi dubbelmöte utan skador och utan röda kort ska vi vara glada och lyckliga.
Barcelona BARCA-més que un club
2017-01-28 18:07
Sån äckel godin är spotta på en alaves spelare man såg det tydligt på repris bilderna jävla smuts spelare Han borde bli avstängd efter det .
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Soko
2017-01-28 17:55
Messi har väl inte gjort mål mot Atletico senaste 6 matcher?
Neymar har knappt gjort något mål överhuvudtaget.
Vår mittfält är inte i bäst skick.
Vi spelar första matchen borta något jag inte tycker är bra för oss . Förlorar vi första matchen blir det otroligt svårt att bryta muren i returen. Hade vi börjat hemma är det alltid större chans att vinna och sedan ha ytor i returen istället för muren.
Det är många punkter man har att oroa sig mot Atletico.
Många stirrar sig blint på dem i ligan och deras tabellplacering men de är lika farliga och tajta som de varit senaste åren. De satsar allt på cupen och CL och alltid höjer sig en nivå mot oss och är skickliga att neutralisera både Messi och Neymar då deras försvarare väntar på dem redan på vår planhalva och ger de aldrig luft att andas. Hoppas Enrique överraskar med ett plan B i första matchen. Skulle vara överlycklig om vi får ett oavgjort reslutat bara inte 0-0. Borta mål är mycket viktig.
Annons: