/spanien/barcelona/forum/1102.aspx/spanien/barcelona/forum/1102.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Deli.Z
2017-02-02 23:52
Neymar är lätt top 4 i världen, fattar inte heller varför folk klagar på honom här inne. Att han missar chanser ja det händer ( kolla bara på Ronaldo just nu) men neymars defensiva jobb den här säsongen har blivit bättre, sen lyckas han alltid fixa fram nåt farligt när han har bollen, hörnor,frisparkar , straffar.
Barcelona Deli.Z
2017-02-02 23:51
Neymar är lätt top 4 i världen, fattar inte heller varför folk klagar på honom här inne. Att han missar chanser ja det händer ( kolla bara på Ronaldo just nu) men neymars defensiva jobb den här säsongen har blivit bättre, sen lyckas han alltid fixa fram nåt farligt när han har bollen, hörnor,frisparkar , straffar.
Barcelona Robért
2017-02-02 23:48
Om man bara utgår från "likes" det senaste dygnet så är en klar majoritet för att hålla forumet öppet. Hur ser den minoritet som är för ett stängt forum under matcher på det? Ska era önskningar värderas högre?

Jag har inget annat än respekt för moderatorerna här i forumet. Att de ställer upp med både stort engagemang och tidsförbruk och att de gör det utan ersättning är fantastiskt! Jag hoppas att de har lust att fortsätta moderera forumet framöver för att "hålla rent" från sånt som inte hör hemma här. Men dagens situation känns inte helt hållbar så som jag ser det.

Jag noterar att det lätt bildar sig en "vi" mot "de" gruppering här inne vad gäller denna fråga, där spydigheter delas ut från bägge sidor. Med lite mer ömsesidig respekt och konstruktiv kommunikation kan vi kanske gemensamt bidra till att forumet blir bättre över tid, så att moderatorerna slipper rensa upp när känslorna svallar över. Vi har alla ett ansvar för att uppmuntra till att det hålls en bättre nivå här inne, och det inkluderar att hålla god ton även med de som inte klarar av att göra det. Vi bör kunna vara respektfullt oeniga om saker, samtidigt som vi markerar när eventuella översteg inträffar.


Kanske det är så vi måste göra för att moderatorerna ska kunna göra det som de är till för; rensa ut uppenbara troll och få bort allt i form av personangrepp, sexism, rasism, reklam och annat. Mycket av det andra – såsom one-liners, glädjeuttryck över skador, omotiverade startelvor etc. – bidrar till att sänka kvaliteten på forumet (speciellt när det vankas match) men klarar vi verkligen inte av att leva med det? Kanske det inte är nödvändigt att moderatorerna är inne och rensar förtvivlat bland dessa inlägg? Som sagt tidigare, det är fritt fram att undvika forumet under vissa tider om man så önskar, eller att scrolla sig förbi de uppenbart meningslösa inläggen (jag vill tro att alla ser rätt snabbt vilka dessa inlägg är). Jag ser hellre att det är en ”låg” nivå under och i anslutning till match, än en total frånvaro av nivå (vilket vi får under tiden då forumet är stängt). Fokus bör kanske läggas på uppenbara och kraftiga övertramp under match, som kan leda till att personer blir spärrade i efterhand?


Till sist vill jag bara tillägga att jag hoppas att detta får en bra lösning till slut, så att jag glatt kan återgå till att bara läsa alla andras inlägg och slippa spendera tid på att formulera dessa överdrivet långa inlägg ;).

Väl mött Culés!
Barcelona Pep - El Míster
2017-02-02 23:47
Barcadinho Les Rambles håller mycket högre nivå! Opinion Live ikväll går till historien!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Pep - El Míster
2017-02-02 23:46
Freeyourmind... Värst va du brusar upp? Snackar i nattmössan också. Jag har aldrig kallat Arda för terrorist här. Bevismaterial hade uppskattats. Hahaha. Antar att du misstar mig för någon annan då jag läser forumet varenda dag och missar sällan några inlägg. Därav vet jag också vilka svar jag får/inte får. Vad du påstår folk tycka om mig eller vad du påstår mig göra är också är helt taget ur luften alt. att du tagit fel på person. Du verkar ha problem med att läsa mellan raderna och förstå humor som är, vad ska jag kalla det, "aggressiv". Jag är inte alls speciellt allvarlig, tvärtom faktiskt, men du tror att jag försöker gömma mig bakom skämt. Vad i hela friden? Antar att du lätt misstolkar Zlatans personlighet, kungfu-sparkar på lagkamrater och diverse hyss? Hahahaha. Skriva krönikor intresserar mig inte. Har inte heller något större behov av att starta någon "intressant" diskussion utan nöjer mig oftast med att eventuellt komma med en teori/åsikt om en diskussion intresserar mig. Ser inte heller någon prestige i vem som "bidrar" och är "duktig" här inne. Dom som bara läser bidrar på sitt sätt genom att faktiskt läsa det som skrivs. Jag har inte hoppat på någon heller och sa dessutom att jag inte har något emot "gubbsnacket" här inne men har inte heller något emot alla heta känslor under match. Soko fick fram en poäng tycker jag. Det finns utrymme för både och på Les Rambles!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcadinho.
2017-02-02 23:37
Och på tal om nivån - såg ni diskussions programmet Opinion på Svt ikväll, hoppas vekilgen inte. Där satt journalister, barnpsykologer o vad ni vill. Men så himla låg nivå att jag stängde av o kikade in här istället. Jag lovar att jag skulle anställa folk härifrån on jag ägde en tidning el så. Ni lyser kvalitet en del av er.

Tja, för mycket input idag, godnatt.
Barcelona Barcadinho.
2017-02-02 23:25
Xaviesta - det har alltid funnits duktiga, mindre duktiga o dåliga skribenter här, alltid funnits såna som faller för en smak eller inte. Ingen skillnad mellan nu o då och faktiskt ingen skilland mellan här o andra sociala forum.
Hur överlever man då? Ju genom att scrolla.
Men ibland går det fan inte. Jag vet inte hur många ggr jag har sagt till min partner här, du behöver inte läsa ALLA inlägg på facebook om du också vill hinna med annat roligt, hjälpte det, nej.
Barcelona Xaviesta
2017-02-02 23:10
dinho the artist Simpelt folk behöver en hackkyckling när saker och ting går dåligt. Att kritisera roten av problemet existerar inte när man väljer att se endast det man vill. Som att ta en spann och knalla ner till havet och fylla den med vatten för att sedan utbrista "Se! Det finns ingen fisk här". Men har du kollat hela havet? Neymar har inte gjort det sämre än någon annan och frågar du mig så brister vi i kollektivet snarare än enskilda spelare som Rakitic och Busquets. När tränaren inte visar en tydlig spelidé eller ens någon form av en röd tråd så förstår iaf jag ganska snabbt varför det ser ut som det gör på planen för majoriteten av våra spelare. Eller belackarna menar verkligen att 70% av truppen varit "ur form" i 30 matcher - och det samtidigt? Är man ärlig i sin kritik då? Jag har läst men inte deltagit i diskussionerna dom senaste dagarna då det mestadels handlat om individerna istället för hela laget som enhet. För låg nivå för min del iaf och det menar jag absolut inte som en översittare utan jag finner det bara inte stimulerande helt enkelt. Sedan har vi det enorma världsproblemet nu med att forumet är stängt i 150 minuter under matchdagar. Att vissa skribenter (and I use the term skribent mildly here) ska gå runt redaktionen och moderatorerna för att skriva till centralen är ju komik på en kopiöst hög nivå. Har man verkligen inget bättre för sig? Skäms ni inte? Det är såna som ni som har jagat bort såna som cameroonians och Gabriel med er oerhört låga och barnsliga nivå. "Det här har bara börjat" skriver han likt en anarkist som tar täten i ett krig. Likes till dessa inlägg kommer upp i skyhöga siffror pga maränger från grannforumet som själva inte har något liv heller och vill inget hellre än att gå in här med popcorn i handen under våra matcher för att beskåda våra inbördeskrig och med paraply i handen avnjuta hagelskurarna härinne i form av könsord mot våra egna spelare vid felpassar och målsump. Vi har inte ens så många läsare här längre liksom. Snart blir det att endast diskutera med dom jag gillar och handplockat själv via PM för min del alltså, bud på det nästan. Och jag som precis gjort comeback vid årsskiftet.. från startelvan/bänken och raka vägen ner i isbadet för min del ifall det ska fortsätta såhär härinne.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcadinho.
2017-02-02 23:10
Tråkigt om den här diskussionen kommer tolkas som angrepp på mod o red allmänna arbetet. Det ska förhoppningsvis gå att diskturea utan att ta det personligt. Moderatorerna har fått mycket beröm för sitt arbete på sistone o med all rätt. De gör en kanon insats här o är uppskattade !
Men det innebär inte att alla, varenda en, behöver hålla med precis alla deras beslut. Det här forumet liknas en ideell förening. Det finns enormt många såna föreningar i Sverige och de är en viktig del i den demokratska grunden. Ta det som en positiv sak att vi kan diskuetra, även om det är jobbigt.

Glöm inte att det här forumet också har en social roll med gemenskap, inte bara rent av informativ. Les Rambles är ett socialt forum och det är också det som är kul.
Barcelona Iniesta70.
2017-02-02 23:07
Pep - El Mister

Mej gör det egentligen inget att forumet är öppet under matchtid, jag kan scrolla eller hålla mig borta.
Jag visade sympati för moderatorerna som måste avsätta tid att rensa o hålla forumet fräscht när deras favoritlag lirar. Dom har säkert familjer, flickvänner/pojkvänner, barn husdjur, släktingar, vänner o allt annat som måste sättas åt sidan för att kunna koncentrera sig på att forumet ska vara rumsrent.
Visst, de flesta sköter sig riktigt snyggt, men när vi missar ett friläge i 90:e minuten o tappar poäng mot ett "skitlag" då lär impulskontrollen inte vara närvarande.
Det er dom jag har i åtanke, inte mig själv, jag har ju inte åtagit mig att ansvara för att forumet ska hålla en trevlig standard.
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2017-02-02 23:01
@Pep - El Míster:
Om du frågar folk här inne i forumet så är det enda du har bidragit till det här forumet att hoppa på andra bara för att du inte kan, har talangen att skriva dessa krönika. Bara för att du inte kan väcka roliga, intressanta och diskussioner. Inte inte första gången du hoppar på folk. Ja, kalla det skämt. Du avslöjar bara din intellekt genom att om och om igen hoppa på andra forum medlemmarna. När du kan, om ens någonsin bidra nånting i det här forumet förutom att hoppa på andra som liten 4 åring så kanske, kanske du kan yttra dig om andra homre. Sist kallade du Arda för terrorist efter R.Madrid matchen vilken mod missade p.g.a all skit skrivs här inne. Har faktiskt försöka förstå vad du vill åstadkomma här inne. Antingen hoppar du på forummedlemmar eller så rider du på vågen när andra gnäller här inne om mod stället att PM.A Höj nivån...
Barcelona Pep - El Míster
2017-02-02 22:52
Det enda enkla man kan göra är att undvika forumet under match om man tycker det är jobbigt och sedan återkomma ett tag efter matchen(utan att kommentera dom som drar one-liners) med myspys-diskussionerna :)))
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Pep - El Míster
2017-02-02 22:50
Ni som skriver långa jävla "krönikor" i forumet då? Ett ständigt upprepande av samma jävla klämkäcka uttryck! Egentligen inte mig emot men ni kan ju ta och skriva en riktig krönika någon gång också istället för att gnälla på dom som vill ha lite fart och fläkt i forumet och inte nöjer sig med ett jävla gubbrum där det ska smuttas whiskey och snackas taktik under lugna omständigheter. Haha, jag skämtar lite också. Tycker ba allt är så seriöst.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona L.A.M Nr 10
2017-02-02 22:48
Neymar spelar VM när vi inte har boll men ligger betydligt högre upp i planen när vi vunnit tillbaka den. Jag har studerat vår formation de senaste matcherna och kommit fram till några saker. Det första är såklart att den försvarande formationen är betydligt mer strukturerad medan den med boll är friare. Inga konstigheter där. Men ska man förenkla vårt spel så kan man säga att vi alltid spelar 4-4-2, skillnaden är att Messi i presspelet bildar toppduo med Suarez medan han när vi anfaller droppar ner som innermitt, en av de andra CM tar lite mer bredd och Neymar går upp på på topp. I grunden förstår jag hur Lucho tänker här, man vill ha Messi så delaktig i spelet som möjligt med boll och en mer "naturlig" ytter att ta hemjobbet utan boll. Däremot är 4-4-2 betydligt mer statisk och intetsägande ett rörligt tremannamittfält. Den bästa formationen för oss hade varit två yttrar som breddar rejält och skapar yta åt 3 CM, som under Pep. Ser man dock till spelarmaterialet hade det varit oerhört korkat då vi har som mest kreativitet i yttrarna, inte mittfältarna. Därför måste Messi in i mitten och därför måste vi ändra formation. Vad vi än gör ser jag nackdelar. Ett alternativ skulle vara att även på pappret sätta Messi som innermitt och trycka in en naturlig HY i elvan. Problemet då är att Messis försvarsspel som mittfältare inte räcker till. Han kan vinna boll som pressande anfallare men när det gäller att jobba hem långt ner, täcka stora ytor, manmarkera motståndare mm är han såklart undermålig. Kontentan är att vi iaf den här säsongen bör fortsätta med den här formationen då Messi trots allt presterar som bäst i den rollen han nu har. Och är Messi i form sett till hans nivå kommer vi alltid ha chans på titlar.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2017-02-02 22:38
@Katalano:


Så enkelt är det.
Barcelona Katalano
2017-02-02 22:30
@Iniesta70.:
Senaste gången CarlesPuyol5 skrev liknande inlägg så redovisade Mod att de fått in hela 0! st PM från dessa individer. Hela 0! st var redo att ta diaogen om hur man kan lösa det för att hålla forumet öppet under matcherna. Skriv PM till Mod alla ni som önskar ha forumet öppet, enligt reglerna på forumet. CarlesPuyol5 skriver liknande inlägg om och om igen utan att läsa de svar han/hon får. Jag tycker att det är troll på hög nivå. Han/hon kräver ett svar från mod men läser inte svaren som ges.
Barcelona dinho the artist
2017-02-02 22:16
Förstår inte riktigt hur man kan yrka för Neymars uttåg ur klubben.
-Firma MSN och kanske allra främst Neymar har ett enormt anseende kommersiellt. Neymar är förmodligen den spelare i hela världen klubbar vill ha i sitt lag ur en marknadsföringssynvinkel.
- Han kommer definitivt att vara en av världens absolut främsta de närmaste åtta åren skulle ingenting oväntat inträffa.
- Han kompletterar Suarez och Messi väldigt väl. Säga vad man vill om hans form, han besitter kvaliteter som ytterst få om några gör.
- Han är 24(!)
Barcelona Pep - El Míster
2017-02-02 21:58
Fan sant ändå Soko! Du har en poäng också i att det faktiskt nästa aldrig är varken personliga påhopp, sexism eller rasism i forumet. Jag ändrar mig. Öppna skiten. Haha fan va folk tar livet seriöst.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Soko
2017-02-02 21:50
Ronaldinho är tillbaka i Barcelona !
Han är våran nya ambassadör!
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2017-02-02 21:25
Jag var också för att forumet skulle vara öppen när första dagarna. Visst skulle det vara roligt om det var öppet inför matcher.

Men ni måste förstå att mod behöver hjälp.
Det finns nu två saker att göra. Antingen bita ihop och gilla läget.

Om inte så rösta vi om saken.
Om utfallen är att majoriteten vill ha öppen forum under matchen så får ni se till att bilda grupper som kan hålla det snyggt, jaga trollar med pil och båge.

Det är bara skriva upp sig för att jag skulle inte vilja vara mod och städa det här forumet under matcherna. Vill ni hjälpa till under matcher. Organisera er och sluta gnälla nu.

Ta det till nästa steg och organisera er och ta kontakt med Mod.
Vi ser alla att det finns två olika läger.
Barcelona Soko
2017-02-02 21:08
Celta kör med starkaste laget ikväll mot Alaves. Eftersom det handlar om en finalplats misstänker jag att Celta vilar sina spelare mot Real på söndag i väntan på returen mot Alaves på onsdag. Tråkigt att de möts just mellan semifinal matcher annars hade Celta haft bra chans att skicka hem Real utan full pott precis som man slog ut de i cupen..
Barcelona Soko
2017-02-02 20:58
Vad ska städas och hållas rent ? Är det brott att kritisera Neymar för att missa öppet mål ? Eller att kalla Lucho värdelös för att han brister i det taktiska ? Eller att skrika frustration över att Denis är kvar på plan trots att han behöver bytas ut ?
Tycker att folk överdriver här med att forum är "kaos " under matcherna!! Säg mig ett forum där det inte uttrycks känslor ?! Säg mig en arena där folk inte skriker till och om allt och alla .
De som står bakom stängd forum är de som är de som stör sig på att man kritiserar spelarna och bara tål positiva åsikter. Så funkar det inte mina vänner !
ps. Det är en annan sak att uttrycka sig rasistisk och inlägg med personangrepp. Sådant ska förstås inte tolereras. Allt annat ska bara tillåtas under de 90 minuterna som sagt och alla ska få kunna uttrycka sina känslor . Man kan bara inte ha samma regler under matcherna och övriga tider.
Barcelona Iniesta70.
2017-02-02 20:45
Wow! Det regnar in "tumavtryck" till hålla forumet öppet under matchtid. Kan inte mod:s redovisa hur många PM de fått från grabbar som vill hoppa in och frivilligt städa och hålla rent medan vårt favoritlag lirar? Frågan handlar väl om tid och lust för våra moderatorer? Om vilken kvalité vårt forumet ska hålla? Jäkligt lätt att sätta dit ett tumavtryck o gnälla, backa upp det med att ta ansvar istället, erbjud hjälp under matchtid.
Barcelona Felix-Forca Barca!
2017-02-02 20:19
Är det inte möjligt att lösa någon slags livechatt som inte lägga i forumet ? Asså en ny funktion för er som så gärna vill skriva "JAAAA" eller spä på ilskan mer genom likasinnade?
Forumet tycker jag håller klockren nivå för det mesta, klarar mig bra utan det under match, då tittar man/hejar...
Barcelona Iniesta70.
2017-02-02 19:58
Patetiskt. Ta ett nej och visa lite respekt för våra moderatorers beslut och önskan. Håll ryggarna raka och visa uppskattning för att de håller forumet vackert och flytande. Tjat o gnat. Klä på er "röda korset" västarna och plocka bort alla landminor som hamnar här under matchtid själva om ni nu står och faller med ett öppet forum eller ej.
CarlesPuyol5, din nick klär dig inte, Puyol himself skulle aldrig gnälla och springa till "morsan o farsan" o skvallra om han inte fick sin vilja igenom. Han hade tagit det som en man!
Hade jag varit moderator så hade jag kastat in handduken i nyllet på hela forumet, snacka om otacksamt beteende.
Barcelona Culés
2017-02-02 19:24
Jag stämmer in i kören som "sjunger" att forumet ska vara öppet under match. Eller att det åtminstone borde hållas en omröstning. Skulle det visa sig att folket här inne vill ha det öppet kan man kanske öppna det igen med villkoret att folk försöker kontrollera sitt språk, svordomar osv. Däremot tycker jag inte att man ska kräva av folket att man ska hålla igen sina reaktioner för det är precis dom jag går in och letar efter här när Iniesta tar ner bollen med klacken 2 meter över marken eller när Felipe Luis tacklar Messi med dobbarna före, det är då jag vill gå in här och se att andra också hatar hur han spelar. Tack!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Meneysuarez91011
2017-02-02 18:50
Jösses. Jag var också en av de som tyckte formumet skulle vara öppet under match, men sen när mod yttra sig angående varför så slog det mig att det faktiskt är en väldigt vettig andledning. Ni som så gärna vill att formuet ska vara öppet, skriv till admin och var forumvakt under matcherna och rensa all skit som skrivs. På så sätt missar ni största delen av barcas match och ni får som ni vill, öppet forum. Sluta mesa och håll på angående detta nu. Det är som det är - annars ta hand om forumet själva under match, kontakta admin/mod.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2017-02-02 18:23
[QUOTE=MessiLionel]Dybala? Du får ha i åtanke att han var skadad två månader och att han dessutom spelar väldigt långt ner på planen. Hans stats förra säsongen däremot var riktigt bra, 24 mål o 14 assist har jag för mig. Dybala är klass rakt igenom. [/QUOTE] Neymars utgångsposition när vi inte har boll är VM i ett 4-4-2, så hans positionering är också ofta väldigt långt bak. Dybala är bra men Neymar är bättre. Statsen talar för Neymar, så även när man kollar på deras matcher o ser vad dom uträttar på plan. Sen har du rätt att Dybalas usla poängproduktion denna säsong beror på skadan.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona MessiLionel
2017-02-02 17:44
@El Pistolero #9:
Dybala? Du får ha i åtanke att han var skadad två månader och att han dessutom spelar väldigt långt ner på planen. Hans stats förra säsongen däremot var riktigt bra, 24 mål o 14 assist har jag för mig. Dybala är klass rakt igenom.
Barcelona Zibarca ~ MESMARizing
2017-02-02 17:38
[QUOTE=CarlesPuyol5]Det är helt hopplöst att forumet är stängt under matcherna. Men precis som moderatorerna har rundat oss och skitit i vad vi tycker om saken har jag rundat de och kontaktat centraladministrationen för att upplysa de om vad som händer här. Det här har bara börjat. [/QUOTE] Jag tycker att det är jättebra att mod har stängt forumet under matcher. Som jag har förstått och läst här inne, så verkar majoriteten av oss vara väldigt nöjda med att det är stängt. Så ett stort tack till mod för arbetet ni gör. Ni har rensat bort sååå mycket skit. Jag ska ta och kontakta centraladministrationen och skriva vilket utmärkt jobb ni gör. Gratis dessutom. Tack!
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: