/spanien/barcelona/forum/1101.aspx/spanien/barcelona/forum/1101.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona El Pistolero #9
2017-02-03 19:05
According to Mundo Deportivo, Barça are watching Kasper Dolberg from Ajax. Both De Boer brothers have recommended him to the club.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2017-02-03 17:17
Minns ni den animerade reklamen från Nike inför VM 2014? Lion24 är den som kommer klona spelarna!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
2017-02-03 15:23
Haha, jag tar och ger mig med ''planera vs. oplanerade'' scenarion. Xaviesta, för att svåra på din fråga: ja, jag tror att det var planerat. Jag tror inte att Rijkaard kvällen innan matchen hade en vision om att Leo skulle lyckas med den dribblingen, därav att Rijkaard sa åt honom: ''spring så, sen så, dribbla sen sådär''. Nej nej. Jag är inte så dum. Men att ge frihet till en spelare att dribbla är en planering! Då har du som tränare sagt åt din spelare att vid vissa situationer där du känner att du kan dribbla, så dribbla. Det är planering!

LennyRomario

Återigen, att Pep gav frihet till spelarna i sista 1/3 är planerad. Sen vilken dribbling som passar bäst i 79:e minuten vet varken han, du, jag, eller någon annan spelare. Men det är fortfarande planerat att ge frihet till en spelare! Sen om du är en duktig dribbler då kommer du förbi, om motståndaren inte går på dina finter, då är det han som är duktig. En fotbollsplan är inte så stor, själva sporten är inte heller svår. Allt handlar om vad du gör med och utan boll. Kan du inte planera vad du ska göra när någon i ditt lag har bollen? Kan du inte planera hur du ska erövra tillbaka bollen när du inte har den? När jag skriver planering så tror folk att jag tänker på endast en enskild spelare. Jag kanske utryckte mig så, men det är helt fel. Man ska alltid planera som ett kollektiv.

Men jag lämnar det där. Jag står fast vid mina ord, alla dagar i veckan. Jag gick på en ''intervju'' nu i måndags, fick jobbet som U-17 tränare och ska börja på måndag. Och då kommer jag lära mina spelare att alltid planera sina rörelser, vad de ska göra, hur de ska tänka som ett kollektivt, hur alla ska erövra bollen, hur alla ska ta hand om bollen. Sen skickar jag med en video till dig och alla andra här inne (om det går!) så kan jag förtydliga vad jag menar.
Barcelona LennyRomario
2017-02-03 15:10
" Det som är ''oplanerade scenarion'' är egentligen planerade scenarion"

Jag förstår vad du menar, men den meningen är ju en hyfsad helgardering till att allting är planerat. "Det är planerat att det ska vara oplanerat". Nån måtta får det vara.

Pep styr 2/3 av planen väldigt detaljerat (med boll). Den sista 1/3 är fritt för spelarna att lösa, men det känns väldigt långsökt (tom för en fanboy som mig) att i och med det ge credit till Pep för allt som sker på den sista 1/3.

Henry förklarar Peps instruktioner:
https://www.youtube.com/watch?v=9-zcyod2pjY

" Jag studerar en tränare mer än spelare. Jag är mer intresserad av en tränare än en spelare. Om jag tittar på en match så försöker jag alltid först studera tränaren än själva spelarna i laget. Jag har och studerar fortfarande de största tränarna, från Mourinho, Simeone, Ancelotti till Pep, speciellt Pep! "

Jag är frågande till hur mycket det kan ge. Hur bedömde du då en tränare som Sven Göran Eriksson, som i stort sett satt still i 90 minuter? För att inte prata om Del Bosque, han har inte ens rört på munnen sen sommaren 78?

Men samtidigt så har tränaren naturligtvis en stor roll för hur spelet ser ut, men inte så stor som du verkar tro. Det tog enligt Pep själv 2.5 år att lära Bayern spelarna positionsspel med boll, så klart att det är genomtänkt. Men att bokstavligen varje rörelse skulle vara planerad. Nej.

Jag tror du har helt fel angående varför Sverige misslyckas. Sanningen är ju Sverige, i alla fall under Lagerbäck, lyckades. Att gå till fem raka slutspel är inget annat än succé för ett land av Sveriges storlek. Just för att Sverige kunde spela disciplinerat och organiserat, medan engelsmännens taktik mest gick ut på "kämpa, slit, köööör!". Eller så menar du svenska klubblag? Men det behöver vi inte ens diskutera, det har till 99.9% att göra med ekonomin.
Barcelona Iniesta70.
2017-02-03 14:55
Ribohn Fan Jag håller inte med dig om att Neymar varit en av de som hållit högsta kvalité av spelarna i år. När jag nämner nästa steg för den unge brassen så tänker jag faktiskt inte i första hand på målfabrikationen, missarna irriterar mig för stunden, men de lär ramla in och då lär vi få se ett brutalt fall av den kända ketchup effekten. Nää, jag tänker främst på attityden och värderingarna, tror att med rätt tränare så skulle vi få se mindre bolltapp o ibland ett enklare spel vid behov. Missförstå mig inte, jag vill att han ska utmana och slå de avgörande passningarna, men- värdera lägena bättre. Det är min simpla hypotes. Tycker han har spottat upp sig attitydsmässigt, men med rätt röst skulle Neymar kunna ta ett mognare kliv i rätt riktning.
Barcelona Xaviesta
2017-02-03 14:54
Lion24 Nu får du ändå ta och ge dig. Du kan väl på fullaste allvar inte mena att Messis Maradona-nummer mot Getafe var "planerad"? Tycker att ditt inlägg osar mer bitterhet än Kröjffs som snarare var saklig. Michael Jackson-jämförelsen borde för övrigt snarare ramas in om något, själv är jag svag för sådana pärlor. Tycker du skjuter sig själv i foten här eftersom du är duktig på analyser och jag läser alltid dina inlägg och tar en titt på dina sekvenser men du har samma issues du alltid haft genom årens lopp här - du har tendensen att envist bita dig fast i din åsikt även om du råkat sväva ut för långt för ditt eget bästa. Summa summarum: du har rätt i att det mesta som sker på planen är produkten av noggranna förberedelser och Kröjff har rätt när han menar på att det under 90 minuter sker saker som inte ens spelarna själva kan förbereda sig på utan tvingas anpassa sig till nya situationer som gjort en "diagonal löpning" och sketit rätt över planeringarna. Hade inte Kröjjfs variabel funnits kan vi ju lägga ner all idrott med detsamma då alla vet exakt vad som kommer att ske i princip hela tiden. Lägg ner din beef, min vän.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Culés
2017-02-03 14:53
Som fotbollspelare har jag då aldrig gått ut på en plan och haft mina 90 minuter planerade, för mig låter det som en omöjlighet att planera en hel matchs rörelser. Hur ska jag veta hur försvararna står när jag får bollen i 74:e minuten? Om jag hade planerat den löpningen redan, 5 meter snett åt höger, en fint och sen 2 meter till vänster men NEJ, helskotta där hade en försvarare ställt sig nu.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
2017-02-03 14:39
Jag måste säga att vissa saker tog väldigt hårt på vissa skribenter, eller en skribent. Träffade jag så hårt? Det är en stor ära för mig att få två långa inlägg där allting handlar om mig. Tonen i inlägget är ''bra och lugn'' men jag ser vilken frustration som gömmer sig bakom de orden. Återigen, mycket hedrad.

Om Suarez tar en löpning eller vad som helst, och det då kommer en möjlighet för Leo att passa, då är den löpningen som Suarez gör planerat. Jag är tvärsäker på att Lucho bett sina spelare att ta vissa löpningar i vissa moment där Leo har bollen. Precis som det var med Pep, Tito och Tata. Om du/ni kollar på målet i länktips så är den löpningen planerad som nummer elva (Lavezzi) tar. Den löpningen som Lavezzi gör är för att öppna upp en yta och störa motståndaren. Den här löpningen var planerad någon träning långt före just den här matchen. När Leo kommer i vissa situationer så ska löpningen komma, antingen är det en löpning för att få en passning eller en löpning för att skapa hål i försvaret.

Nuförtiden görs det inte såna här diagonala löpningar som det alltid gjordes vid Pep. Varför? Varför löpte Bojan, Pedro, Alexis och Villa alltid diagonalt när Leo kom med full fart men varför löps det inte på samma sätt nu? Kan det vara för att en tränaren (Pep) implementerade den här löpningen och någon annan inte ser det som en viktig grej (Lucho)? Nuföritden när Leo kommer i en kontring med full fart så står Ney på vänsterkanten och Suarez på andra kanten. Ingen av dom som tar en diagonal löpning för att öppna upp ett hål i försvaret, varför? Om du tänker logik och ''oförutsägbara'' situationer, så gör du något oförutsägbart, eller hur? Och det är genom att ta en diagonal löpning. Men varför står Ney och Suarez still på sina kanter när Leo kommer med full fart?

Är det inte bättre att säga till dina spelare vad de ska planera för vilka situationer som kommer upp i en match? Jag är inte intresserad av självmål eller domarmisstag. Det är inte min grej. Det är barnsligt och det där, om något, är verkligen låg nivå. Ett självmål är ett misstag, ett domarmisstag är också ett misstag. Jag skiljer på misstag och ''sccenarion man inte kan planera, därav att man ska låta spelarna ta fria val''. Jag är inte intresserad av sånt, det får du skriva om Kröjjf. Det är du onekligen proffs på. Jag är intresserad av taktiken och spelet, det jag och mitt lag kan kontrollera. Du har tagit det här till en extrem nivå, med Michael Jackson, självmål, domarmisstag, Messi och Peter Shilton. Det jag skrev om var att jag vill att mitt lag ska ha allting planerad inför en match. Om du kan fotboll (jag vet att just den där meningen tar hårt på dig) så förstår du att i Peps Barca så var allting planerade. Ja, jag står fast vid att tränaren är den viktigaste ingrediensen i ett lag. Alla dagar i veckan. När du blir mer djup i ditt fotbollstänk och förstår fotboll bättre, då kommer du komma till en sån slutsats idag. Jag kan knocka dig i den diskussionen hur lätt som helst, och det är bara att följa tidslinjen 2008-2017 för att förstå tränarens betydelse. Och titta då på ''ditt'' lag. Inga Argentinas 86 lag eller Michael Jacksons, FC Barcelona 2008-2017.

Om en spelare dribblar av 7 motståndare, så kan den händelsen också vara planerad. Det handlar inte om att tränaren ska säga till sin spelare på nån valfri träning i juli ''så här ska du dribbla för att dribbla av 7 spelare''. Om du har gett friheten till en spelare att försöka dribbla av 7 spelare, då har du också det där planerat! För du har gett den friheten till spelaren att göra det ''oförutsägabara''. Det som är ''oplanerade scenarion'' är egentligen planerade scenarion. Sen det där med självmål, domarmisstag och Maradonas handsmål, det får du ta Kröjjf. Jag ger upp. Du ''vinner'' den diskussionen. Jag är inte ens ett dugg intresserad av sånt. Det är du proffs på. Jag håller mig till mina ''djupanalyserade'' taktiska sekvenser i en match där jag kan kontrollera mitt spel och mitt lag. Resten får du ta.
Barcelona Den vise mannen
2017-02-03 14:03
Kröjjf Kan inte annat än hålla med Iniesta70, snacka om att ge svar på tal. Du är i fel bransch i det civila. Är helt övertygad om att du hade blivit en enastående advokat. Om jag själv någonsin kommer i onåd med rättvisan och är i behov av advokat, I will give you a call! Har själv stor respekt för duktiga tränare men har personligen väldigt svårt när det kan sitta och analyseras fram brister och svagheter på allting som händer på plan. Spyr lite mungipan ibland när div studioexperter (oftast gamla tränare) sitter och förminska försvararnas insatser (med hjälp av slowmo och åtta olika vinklar) när exempelvis Messi återigen har gjort ett gudsverk som efterlämnar en doft av Gandalfs trolleristav. Slutsats: Allt går INTE att förutse men det går att förbereda sig extremt noga.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ribohn Fan
2017-02-03 13:44
Iniesta70 Om Neymar ska ta nästa kliv(vad det nu är, tror att många menar att göra fler mål), då måste han få spela på sin rätta possition. Ytterforward och inte yttermittfältare. Alla behöver ta kliv, men för mig är Messi, Neymar och Mascherano de spelarna som hållt högst kvalité över hela säsongen.
Barcelona oocbgb
2017-02-03 12:55
[QUOTE=Bollinnehavet]Åh, jag pallar inte mer än att bara skumma igenom och scrolla förbi snacket om öppet vs stängt forum under match. Men jag läste nåt igår eller förrgår som jag tyckte lät jäkligt bra. Ett alternativt forum kallat "Camp Nou" vid sidan av Les Rambles kan ju vara ett så kallat match-forum där oneliner-orgien kan få ur sig sina reaktioner, "skjuuuuuuut", "säääälj sopan", " korrupta fittdomare!!!!", "Real Franco!" och andra goa reaktioner. Så kan vi andra ha våra mysdiskussioner i fred på Les Rambles utan att behöva lägga ner det oerhört jobbiga jobbet på att scrolla 8 sidor. Matchforum. Ja tack. Les Rambles stängt under match. Ja tack. Så får alla som dom vill. [/QUOTE] Haha.. Men det är en perfekt lösning, frågan är: Går det att ha dubbla forum på SF?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Iniesta70.
2017-02-03 10:49
Xaviesta Att moderatorerna pissar i motvind och får nån form av naiv "tumavtrycks" tornado tillbaka som tack för all tid som de lagt ner av sin personliga fritid för att vi alla ska kunna äta vid ett rent bord är för mig höjden av otacksamhet. Nåja, "saken" ligger inte i mina händer, men väl i mitt intresse. Neymar har blivit den perfekta syndabocken för detta kollektiva haveri till spel. Obefogad? Nja, nog har den unge brassen dragit sitt strå för att få sin beskärda del av "motorsågsmassakern" som ibland har bedrivits mot honom, men visst har du en klar poäng i att han inte varit sämre än nån annan, roten på problemet ligger inte på det individuella planet hos enstaka Barca lirare, även om deras sänkta självförtroende inte får dom att lysa eller nå upp till deras normala dribblings höjder. Vi kan även ta stackars Roberto som exempel. Sakta så suddas hans identitet ut som en blivande mittfältsmajestät när han utan stöd och vind för våg förväntas fylla Alves skor som vikarierande världshögerback men istället hamnat i nån form av oändligt "beep-test" rekord. Själv har mitt finger fastnat på repeat knappen o jag mumlar samma refräng all over again. De flesta av våra mittfältare har fått ett årskort på nån form av "merry-go-round" karusell. Så det är horribelt svårt att se vad en kille som Gomes eller Denis är kapabla att utföra i ett harmoniskt välmående mittfält, där Iniesta är frisk och kan leda de ny killarna in på rätt spår. Om Neymar ska ta nästa kliv i sin utveckling så tror jag personligen att han behöver höra en ny röst nere i Camp Nous katakomber. Men hey, vad vet jag, en halvtaskig dribbler som oftast sitter med öronkåporna på o med en utspilld Samuel Adams över mjukisbrallorna när Barca ännu en gång gnidit gafflar mot tallrikar i minst en halvlek. Edit: tack Kröjjf för att du höll mig vaken igår natt med ditt förträffliga inlägg. Nu återgår jag till min exil on mainstreet, om jag inte hittar nåt att lägga näsan i blöt i.
Barcelona Bollinnehavet
2017-02-03 10:47
Åh, jag pallar inte mer än att bara skumma igenom och scrolla förbi snacket om öppet vs stängt forum under match. Men jag läste nåt igår eller förrgår som jag tyckte lät jäkligt bra. Ett alternativt forum kallat "Camp Nou" vid sidan av Les Rambles kan ju vara ett så kallat match-forum där oneliner-orgien kan få ur sig sina reaktioner, "skjuuuuuuut", "säääälj sopan", " korrupta fittdomare!!!!", "Real Franco!" och andra goa reaktioner. Så kan vi andra ha våra mysdiskussioner i fred på Les Rambles utan att behöva lägga ner det oerhört jobbiga jobbet på att scrolla 8 sidor.

Matchforum. Ja tack. Les Rambles stängt under match. Ja tack. Så får alla som dom vill.
Barcelona yeezus
2017-02-03 10:12
Isco sägs vilja lämna real efter säsongen. Tycker vi ska slå till om två år!
Barcelona Katalano
2017-02-03 09:42
Viggo - Grande Busquets

Jag tycker själv att den diskussion som du försökte lyfta i tidigare inlägg är intressant, men jag har själv skrivit så många inlägg om just det att jag inte vill återupprepa mig gång på gång. konsensus är att jag håller med dig att spelet varit bedrövligt och oacceptabelt detta år.

--------------------------------------
Till något annat.

Vi har nu 2 st riktigt tuffa matcher på ingående. Athletic Bilbao imon och returmöte mot Athletico Madrid nu i veckan. vanligtvis så skulle jag prioritera ligan men idag så är vi inte jämna nog i spelet för att klara av att ta igen det försprång som Real Madrid har.I enstaka matcher kan vi vinna mot vilket lag som helst eftersom våra spelare höjer sig i dessa matcher, tänker främst på MSN. Men övriga matcher lämnar mycket att önska.
Av denna anledning tycker jag själv att vi kan byta fokus och satsa på CL och Cdr denna säsong och kanske vila någon spelare i morgondagens match.
Barcelona Katalano
2017-02-03 08:52
@CarlesPuyol5:


"Anklagelserna" är inte grundlösa. Du har vid 3 tillfällen skrivit dina arga inlägg till moderatorerna. Du fick svar av Mod varje gång men påstår ändå att mod "håller tyst" och "ignorerar" medlemmarna. Därav fanns det grund för exakt det jag skrev. Detta är första inlägget där du faktiskt svarar på ett svar du fått. Återigen. Skriv PM till Mod och se om du kan bidra till att hålla forumet öppet under matcherna, deras beslut är inte fast i sten, men det krävs hjälp av fler moderatorer för att göra det möjligt har de skrivit.
Barcelona Viggo - Grande Busquets
2017-02-03 08:28
Offerkoftan, vi mot dem, frihetskämpar, martyrer..

Forumet som hållit en så hög nivå under första månaden av detta nya år har gjort en radikal förändring. Skulle jag komma in i idag i detta forum utan någon förförståelse skulle jag nästan tro att detta är ett forum där det ska diskuteras politik i något u-land som är styrd av en diktator.

Jag väljer att låta min åsikt vara osagd vad gäller "öppen eller inte öppen forum" frågan. Men jag yttrar mer än gärna min åsikt att det är en löjlig nivå här inne just nu. Jag skriver sällan, men försöker ibland delta/starta diskussioner härinne. Jag skrev dagen efter matchen mot Atletico om hur vårt spel ser ut idag, hoppades på ett svar iallafall. Men inte blev det så, istället försvinner mitt inlägg bland alla inlägg om frihet, rättvisa och dylikt.

Missförstå mig inte, jag förstår att man blir upprörd men (och det här är ett stort men) svaret har ni fått, kontakta mod via PM. Dem har varit öppna för förslag, ta det där. Vill ni ansvara för forumet under matchtid så gör det. Men för gudsskull lämna detta forum ifred från era revolutions inlägg, jämförelser med sovjet och vad som än skrivs. Påpekar igen att jag har förståelse för att ni kan bli upprörda, men en lösning finns. Använd den.
Barcelona CarlesPuyol5
2017-02-03 08:25
FCB_Messi Det bestämmer inte du, det bestämmer de ansvariga.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona FCB_Messi
2017-02-03 08:10
Carlespuyol5 Jag lägger inte min röst på dig iallafall , det är en sak som är säkert.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona CarlesPuyol5
2017-02-03 08:06
Neymar Jr Trigger finger? Vet inte om du läste mitt inlägg men om du gör det framkommer det att jag kommer ha stort tålamod.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2017-02-03 06:37
Starkare åsikter här inne än under valturnén i USA.... Mod har redan klargjort vad som gäller, för att hålla forumet öppet under matcher så behövs det forumvakter. Ingen har anmält sitt intresse, shame on you. Med tanke på abstinensbesvären som tycks uppstå bland skribenter när forumet inte är öppet så borde intresset vara varmare för jobbet. Så vem ska få makten att spärra/radera folk/inlägg? Kom ihåg att dom flesta som vill ha öppet forumet är pga impulsiva, "passionerade" känslor för att skriva av sig. Vette fan asså om man ska ge någon makten som besitter "trigger finger ". Så efter en 1-2 vinst mot Atletico semifinal i cupen så har allt handlat om forumets öppettider.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona CarlesPuyol5
2017-02-03 02:18
Katalano Det är okej att skriva att jag är ett troll för att jag kämpar för majoritetens roll att skriva i forumet, före under och efter matcherna. Det är klart att moderatorerna inte ger dig en spärr, inte ens en tillsägelse när du kommer med grundlösa anklagelser. Det gynnar moderatorerna att låta dina grundlösa anklagelser stå kvar. Men berätta för mig och övriga varför jag som älskar barcelona av hela mitt hjärta ska acceptera att forumet låses under matcherna. Det är såklart enkelt för dig att dela ut glåpord när du sitter bakom din skärm meden jag sitter här och kokar. Jag vädjar, ge forumets medlemmar en chans att rösta.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona CarlesPuyol5
2017-02-03 02:04
Jag blev tidigare idag anklagad för att enbart ha kritiserat administrationen utan att ha själv velat ställa upp för att rensa forumet under matcherna. Jag ställer härmed upp för att vara moderator under matcherna. Jag kommer rensa upp forumet efter matcherna. Men om någon förbannat sig över för att Neymar för 77:e gången missat ett friläge så kommer jag inte spärra de. Jag kommer inte heller spärra skribenter som klagar över att Messi blivit bensaxad sju gånger utan att förövaren fått varning. Jag blir så extremt frustrerad över att forumets skribenter inte ens fått rösta om forumets vara eller icke vara under matcherna. Jag kräver en omröstning precis som majoriteten av forumet. Om ni förvägrar oss detta ska jag ställa upp för att vara matchmoderator. Om ni vägrar ge mig möjligheten ska jag återigen kontakta centraladministrationen för att låta de veta att ni tystat oss som i det forna sovjet. Låt detta meddelande stå kvar.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjjf
2017-02-03 01:31
@Lion24:
Det finns lättare uppgifter än att diskutera diplomatiskt, med en dogmatiker som tveklöst tror sig veta att fotboll är sport där tränaren alltid är större än laget han leder, vare sig det är på gott eller ont. Och att det rör sig om en precis positivistisk vetenskap, snarare än ett ofta rätt oförutsägbart spel med elva individer av varierande kvalitet i varje lag involverade. Med många inslag av slumpmässiga omständigheter, över vilka vare sig tränare eller spelare alltid råder över; så som domarnas bedömningar vilka kan visa sig vara direkt matchavgörande vid många tillfällen. Eller en snedspark som träffar en egen spelare, varpå bollen hamnar i eget mål. Men jag ämnar dock mot alla de dåliga odds det lär innebära, att ta en diskussion med en allt igenom kategorisk dogmatiker som tänker i termer av allt eller inget, ändå göra ett seriöst försök att förklara vad jag menade med min schackmetafor. Vad jag definitivt inte menade eller skrev, var att det är bättre att spelarna själv får bestämma vad de ska göra och varifrån citationstecknen runt "planerade" kommer vet jag inte. Men själv skrev jag att det uppstår vad jag kallade oförutsedda situationer , som inte ingår i planerna och som underförstått kräver ett visst mått av improvisation. Men i en fri översättning heter det istället på följande sätt: "Jag skriver att ett lag/spelare ska ha allting planerat men jag får svar som att det är bättre att låta spelarna bestämma vad de ska göra för det kommer "oplanerade" scenarion i en match som man inte kan förutspå, indirekt så, bullshit säger jag". Eftersom det rör som om en moderator, avhåller jag mig från att skriva "bullshit" med risk för spärr och nöjer mig med betyget låg nivå. In i det längsta har jag faktiskt tänkt avstå från en kommentar, men ikväll ändrade jag mig och i nedanstående inlägg utvecklar jag mina synpunkter utan förvrängning från någon utomstående "tolk".
Barcelona Kröjjf
2017-02-03 01:28
Jag tycker inte Lion24:as inlägg är vare sig "nonchalant, arrogant eller taskigt". Bara ovanligt ogenomtänkt, för att vara författat av någon som efterlyser noggranna analyser in i minsta detalj. Jag själv har ingen anledning att ta åt mig av i stort sett någonting och ser det därför inte ens som indirekt riktat till mig. Jag har exempelvis inte påstått att Leo Messi skulle avstå från att planera "sina rörelser kvällen innan matchdags när han ligger i sin säng utan att allt som kommer från Leo är obestämd, oplanerat och naturligt". Inte för att jag nödvändigtvis tror att han gör så, eftersom individer förbereder sig på olika sätt inför en tävlingssituation. Vissa har en hög anspänningsnivå som kräver avkoppling från vad som komma skall och riskerar få svårt att sova vid en inre genomgång av alla tänkbara situationer som kan uppstå. Jesper Blomqvist var en sådan spelare. Andra individer har en lägre grundanspänning som kräver en längre förberedelsefas, för att prestera maximalt. Det är bl a sådana individuella avvikelser vad gäller personlighet, som en tränare har till uppgift att lära känna väl och ta hänsyn till för att få ut mesta möjliga av varje spelare . "Pep - talk" kan riskera få en spelare övertänd och en annan att bli fokuserad på uppgiften istället för att tänka på sitt eget. "Fingertoppskänsla" brukar det kallas och är en av de viktigaste egenskaper en analytiskt lagd tränare måste ha. Men låt oss utgå från antagandet att Messi ligger och planerar precis vad han ska göra i varje given situation innan han somnar. Betyder det att han redan i förväg vet i vilken situation en tunnel och eget genombrott är att föredra framför en framspelning? Är inte ett sådant beslut helt avhängigt om säg Luis Suárez, lyckas slita sig loss från sin bevakning och samtidigt undvika en offsidefälla? För att nu bara ta ett exempel på att beslutet ifråga inte kan fattas i sängen, utan i exakt samma stund som situationen uppstår. Då finns inte tid för eftertanke utan omedelbart beslutsfattande är vad som krävs. Och långt ifrån alla spelare tar rätt beslut i sådana lägen. Inte ens Messi, oavsett om han räknat tänkbara alternativ så som andra räknar får innan de somnar. Och om jag nu själv ansett det vara onödigt att ta Lionel Messi som exempel, ja då hade jag naturligtvis inte nämnt hans namn i mitt inlägg. Men eftersom detta huvudsakligen inte var riktat till någon speciell person även om Lion 24 verkar tro sig vara utvald, utan ett sätt att ge uttryck för min egen syn på vad Barcadinho och han tidigare diskuterat sinsemellan, så är det väl rimligtvis jag som har veto vad gäller att avgöra vilka exempel som är användbara för att ge uttryck åt mina tankar; i en fråga som först och främst berör tränarens betydelse för hur bra respektive dåligt spelarna presterar på planen. Självklart har tränaren en stor del i vad som sker ute på planen. Annars skulle vi alla helt kunna lägga ned diskussionen om L.E. som jag deltagit ganska livligt i med ojämna mellanrum. Att jag inte är överens med Lion24 om att tränaren är den tveklöst viktigaste komponenten i ett fotbollslag, betyder inte att jag förringar den senares stora inverkan på såväl laget i stort som enskilda spelare . För det vore att se på rollfördelningen inom laget i termer av antingen eller, istället för både och. Det tidigare påståendet att "Allt är Luchos fel" är att se som ett talande typexempel på en i sanning nyanslös analys, utan någon egentlig gråzon. Men alla har sin del i helheten och i den inkluderas också de som styr klubben på högsta ledningsnivå. Det var ju faktiskt inte särskilt länge sedan som i stort sett det mesta som gick snett, var Zubizarretas fel. Lion24 stod emellertid fast vid sin fasta övertygelse att allt som gått snett i Blaugranas spel, helt och hållet beror på vår man vid sidan om händelsernas centrum; när domaren väl blåst igång matchen. Om sedan uteblivna straffar och felaktiga domslut överlag även de ligger på tränarens ansvar får var och en avgöra själva efter eget huvud. Kanske det finns anledning att sova på saken? Vem kunde ens drömma om i förväg att Guds hand skulle överrumpla Peter Shilton i VM 1986? Var det brist på "planering" av den engelska tränaren samt att försvararna inte gjort sin "hemläxa" när de blev helt bortgjorda av Diego Maradona och därför inte förutsåg den oförglömliga dribblingen, som fällde avgörandet? Hade rentav Maradona i samspråk med sin tränare planerat "kuppen" in i minsta detalj? Förlitar man sig på Lion 24:as synsätt så lutar det inte bara åt det sistnämnda. alternativet. Det bara är så: "Det finns inga så kallade scenarion som man inte kan förutspå, vi ser samma fotboll varje dag". Det är verkligen en ovanligt tvärsäker slutsats, som går stick i stäv med i stort sett allt vad vetenskap och beprövad erfarenhet säger oss och som jag helt enkelt inte kan hålla med om. Hjälphypoteser och cirkelresonemang som syftar till att slå fast absoluta sanningar, är så långt ifrån en seriös och djupodlande anlays man kan komma. Är det någon som på fullaste allvar tror att Isaac Newton förutsåg att ett äpple skulle falla ned i huvudet på honom och att han satte sig under just det trädet, i full förvissning om att han därigenom skulle komma på gravitationslagen? Eller att alla självmål i fotboll genom årens lopp, är resultatet av dåliga förberedelser som "olycksfåglarna" borde ha tagit sig en ingående funderare på dagen innan match? Avslutningsvis ännu ett citat: "Det är alltid någon som sagt åt Leo hur han ska röra sig, tänka eller dribbla. Allt började med Pep som gjorde Leo till en galning, utan instruktioner om hur han ska planera sina moves, så hade Leo aldrig varit den han är idag, hur bra han än är". Det låter nästan (!) som Pep Guardiola agerat koreograf åt argentinaren, som värvades i väldigt ung ålder för sina unika egenskaper. Michael Jackson hette ett annat underbarn. Som genom en kombination av medfödd begåvning, talang och inlärning, var en jävel på att dansa. Men det hade nog krävts såväl improvisationsförmåga som egna grepp för att få till det, om han samtidigt blivit sparkad på benen och dragen i jackan, varje gång han intog scenen med sin inövade "moonwalk".
Barcelona Davids3
2017-02-03 00:55
Förra helgen spelade vi 12 och nu spelar vi 16.15. Vad är detta för tider? Snacka om att helgen förstörs :(
Barcelona The Reporter 2.0
2017-02-03 00:03
Asså skojar vissa när dem skriver att Arda är bättre än Neymar? För han hamnat i ett målstim? Denis Suarez gör fler poäng än Iniesta. Ja där håller jag med om att denis är bättre hehe Godnatt!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Deli.Z
2017-02-02 23:54
Neymar är lätt top 4 i världen, fattar inte heller varför folk klagar på honom här inne. Att han missar chanser ja det händer ( kolla bara på Ronaldo just nu) men neymars defensiva jobb den här säsongen har blivit bättre, sen lyckas han alltid fixa fram nåt farligt när han har bollen, hörnor,frisparkar , straffar.
Barcelona Deli.Z
2017-02-02 23:53
Neymar är lätt top 4 i världen, fattar inte heller varför folk klagar på honom här inne. Att han missar chanser ja det händer ( kolla bara på Ronaldo just nu) men neymars defensiva jobb den här säsongen har blivit bättre, sen lyckas han alltid fixa fram nåt farligt när han har bollen, hörnor,frisparkar , straffar.
Barcelona Pep - El Míster
2017-02-02 23:52
Freeyourmind... Har aldrig heller hört dig öppna käften mot mig innan? Har mestadels diskuterat /försvarat Neymar senaste tiden. "Bara för att du inte kan..." "Bara för att du inte kan..." Verkar dom du har en jävla koll på mig :--) Ditt inlägg blir bara mer och mer komiskt ju mer jag läser det.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: