/spanien/barcelona/forum/10983.aspx/spanien/barcelona/forum/10983.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
barcaff4
2012-02-25 20:25
här
Culé - Messi y Alexis
2012-02-25 20:16
barcaff4

Vilken syftar du på? Finns visserligen många(?). Lite mer tydlig kan du vara. :)
Länka?
barcaff4
2012-02-25 20:12
Jag såg just pep guardiolas frispark. Den var just som Villas. Det var mot sparta prauge
Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
2012-02-25 19:45
el Flaco

Men frågan är om klubbenn tjänat på att lyfta fram alla lik?
Media hade skrivit spaltmeter efter spaltmeter och fokus hade hamnat på allt annat än det sportsliga. Så här i efterhand, det är dock alltid lätt att vara efterklok, så anser jag att Laporta gjorde rätt. Tyvärr var jag för dåligt insatt i det politiska för 10 år sen. Hur jag kände då kommer jag inte ihåg.

Men visst, rätt ska vara rätt, men vi vet alla att det som händer i ledningen också kan få, och har fätt, konsekvenser på planen.

Medlemmarna hade ju chansen att få bort honom 2006, men majoriteten ville ha honom kvar. Detta trots ett par ploitiska skandaler året innan.
Bottomline - det viktiga är det som händer på planen, och det ska alltid vara prioritering nummer 1. Här anser jag att Laporta gjort det mesta rätt, därav mina hyllningar till honom.
Barcelona kompol
2012-02-25 19:45
skador Atletico Madrid - FC Barcelona
Barcelona LeoMessi
2012-02-25 19:34
Fan vad snack det var om laporta och rosell haha
Postat via SvenskaFans-appen
BARCA-més que un club
2012-02-25 19:27
Blaugrana91

hehe ja de får man hoppas ju :)
Barcelona Éluc
2012-02-25 19:21
The contracts of Guardiola's whole staff has already been renewed until 2013. Only Guardiola and assistant Vilanova didn't yet renew. [md]

Det här måste väl ändå betyda att båda två inom kort förlänger?
Barcelona Blaugrana91
2012-02-25 19:08
BARCA-més que un club

Det där är något som Marca hittat på, Inter har det ganska kämpigt ekonomiskt så att de skulle ge Pep en lön på €20 Miljoner om året är helt osanolikt.

Marca ljuger. ;)
Barcelona Gonzalez_Barca
2012-02-25 19:07
Patrick Stephan Kluivert

wiziwig.tv
veetle.com
rojadirecta.es
Barcelona Patrick Stephan Kluivert
2012-02-25 18:57
hej jag undrar då det är Barca match kan någon pma mig eller länka min kompis är SKIIIIIIIIIT stort Barca fan och så men har inte råd med canalen:( kan någon länka mig till matcher så jag kan skicka länk till han tack i förhand:-)
BARCA-més que un club
2012-02-25 18:50
inters bud på pep guardiola 200 mil om året , det är vad inter har sagt om pep lämnar barca.

inter helt glada om dom får pep ditt , men va det inte dom som snacka skit om oss och vår tränare :)
Barcelona el Flaco - Anims Guaje!
2012-02-25 18:11
Mojito/

Jag tycker tvärtemot, att det var dåligt av Laporta att inte ställa Gaspart mot väggen. Det var ju en av hans stora vallöften. Blev väldigt besviken när han vek ner sig i den frågan. Folk ska kunna och borde ställas till svars för deras gärningar och framför allt när det har att göra med pengar. Och Gaspart var inte direkt någon favorit bland supportrarna. Det var många som ville ha hans huvud.

När det gäller Cruyff är det synd att han inte har den förmågan att ena supportrar från alla olika falanger och -ismos. Folk har alltid antingen älskat eller hatat honom. Det måste ha att göra med hans starka personlighet och något mindre ödmjuka sätt att uttrycka sig. Även om jag inte alltid håller med vad han säger har Cruyff gjort mer gott än ont för klubben och ber respekteras av samtliga culés. Dessvärre är det inte så.

Var Rosell står i detta vet nog alla. När han var vicepresident sa han till el flaco att det vore bäst ifall han inte var involverad. I såna fall hade Rijkaard inte fått fortsätta i klubben och Pep hade med största sannolikhet inte blivit huvudtränare i 2008. Jag är nog lite glad över att Cruyff säger sin åsikt då och då.
Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
2012-02-25 17:52
el Flaco
Kudos, du förklarade den biten på ett väldigt bra sätt.

Laportas beslut anser jag i slutändan ha varit de rätta. Att inte röra upp allt damm Gaspart samlat under mattan var också för klubbens bästa. Fokus hamnade på rätt ställe nämligen nutiden och framtiden, inte vad som hänt eller inte.
Samma sak med Cruyff, det finns en anledning till varför han är en legend inom fotbollen, och sådana personer är alltid värda att lyssna på - i det här fallet guld värda.

Att Pep uttalat sig gällande vissa delar anser jag inte vara konstigt.
Barca är en klubb som styrs lika mycket av socialistiska band regler som av ramar och regelverk. Det är det som också gjort och gör klubben till vad den är och hur den uppkommit. Och det är inte konstigt OM detta spelar in i Peps beslut. Det är säkert också en anledning till hans val av korta kontrakt, han vill inte bli inblnadat i något han inte kan stå för helt enkelt och vill kunna lämna om "saker och ting inte går rätt till".

Barcelona el Flaco - Anims Guaje!
2012-02-25 17:26
Mojito/

En annan anledning till beefen mellan Laporta och Rosell har att göra med att när de först vann valet 2003 var det tänkt att man skulle granska Gaspart för att ta reda på vart pengarna hade gått åt. Laporta hade sagt mycket klar och tydligt under sin kampanj att man skulle "levantar las alfombras", lyfta upp mattorna för att se vad för skit som gömde sig där under. Till slut gjorde man inte det, Laporta och Gaspart ska ha gjort en pakt, och Rosell tyckte inte om det.

Där skapas den första tvisten de emellan. När styrelsen skulle rösta internt vad man skulle göra röstade Rosell, Faus, Bartomeu och Moix, de direktörerna som idag ingår i hans ledning, för att ta till åtgärdar mot Gaspart. De övriga röstade emot.

Sen fanns även temat om Cruyff och att Rosell störde sig på att Laporta lyssnade på holländaren när det gällde de sportsliga besluten och inte Rosell, som ju var ansvarig för det. Rosell ville bl.a. ersätta Rijkaard med Scolari under hösten 2003, medan Cruyff ville ge sin landsman fortsatt förtroende.
Barcelona GerardPiqué3
2012-02-25 17:22
tribente_magico Sök på piratebay, de flesta matcherna brukar finnas där :)
Postat via SvenskaFans-appen
elbraco - Bojan y Thiago
2012-02-25 17:21
B-guden

upptäckte nyss att adam drog igenom lite av den storyn i radio la liga, så du kan ju lyssna där annars :)
Barcelona 1.70-ligan - Cuenca y Tello
2012-02-25 17:19
barcaff4

En av de bästa videor av David Villa som jag har sett. Säga vad man vill om hans form under hösten men så gott som alla mål han satte var rena klassmål. Saknar dig, guaje!
Barcelona el Flaco - Anims Guaje!
2012-02-25 17:18
Culé - Messi y Alexis/

Nästa val är 2016. Mandatperioden ändrades från fyra år till sex år.
Barcelona el Flaco - Anims Guaje!
2012-02-25 17:16
Barcadinho/

I mina ögon står Pep Guardiola ovanför den politiska maktkampen i FC Barcelona. Tycker inte han har gett sig in i spelet med någon medveten strategi för att skada Rosell eller för att markera var han står, snarare som en gest av lojalitet och vänskap gentemot Laporta och folk från dennes styrelse.

Sen det här med Johan Cruyff och hederstiteln så var det ett enbart, ett fult, politisk manöver från Laportas sida. Det borde inte ha gjorts till att börja med. Laporta ville nog plantera en mina för Rosell, som mycket riktigt exploderade i Rosells ansikte, med tanke på att Guardiola inte tyckte om att Rosell tog bort holländarens titel på det sättet det gick till.

Det finns nog ingen som är mer medveten om de interna striderna som funnits/finns inom klubben än Guardiola. Redan som spelare, sedan som sportchef i Bassats kandidatur 2003 och idag som tränare har han fått uppleva vad de olika falangerna, grupperingar och medierna kan åstadkomma för att få sina intressen igenom.

Han är nog trött på allt det. Det är vi nog alla. Har alltid tyckt att klubben är sin egen värsta fiende, både i medgång och i motgång. Under mina år som culé har jag upplevt en fredlig period under en längre tid. Alltid har det funnits fraktioner. Det lär nog aldrig heller förändras.
Barcelona Hetfield
2012-02-25 17:16
Ärligt, jag gillar Pep och vill gärna att han stannar kvar i klubben som Ferguson, men att han sitter och sätter ultimatum känns bara löjligt.

Om Laporta har slösat pengar som inte är hans, varför ska man då inte gå efter honom? Det är sånt dubbelmoral jag inte tål, om Real Madrid hade försökt dölja vad ex presidenten hade gjort så hade alla skrivit "smutsklubb som försöker dölja saker", men bara för att han heter Laporta så ska man bara damma det under mattan.

Pep är en tränare, han har ingen makt när det gäller vem som ska utses till X eller Y, eller vem som ska straffas. Hans fokus ska vara på att träna laget. Sen att en medelmåtta som Eusebio får träna laget trots hans usla resultat visar ju bara att det finns en hel del svågerpolitik i laget.

Återigen, Pep ska hålla sig till att träna laget och inte sätta sig in i politiken. Om han känner sig utbränd så ta en vila, men sätt inte ultimatum.

Barcelona tribente_magico
2012-02-25 17:14
Undrar om nån här vet vart man kan ladda ner hela matcher med barcalona?

Tex Barcelona-Valencia senast i ligan, måste bara se den matchen igen.

tack på förhand
Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
2012-02-25 16:46
Rosell stöttade Laporta som presidentkandidat inför valet 2003 och blev sedan en del av styrelsen när Laporta gick segrande ur valet. Ni minns kanske också att man lovat signa Beckham, men fick nöja sig med en viss brasse i stället...

Två år senare valde Rosell att avgå från styrlesen då han ansåg att Laporta frångick den strategi man grundat kandidaturen på. Sedan dess har man helt enkelt inte dragit jämnt. Man kan tänka sig att Rosell redan då hade anmärkningar på de ekonomiska bitarna, och det var ju på dessa grunder han gick till val sommaren 2010. Dock ska det sägas att han redan då flaggade för eventull tröjsponsor - men blev vald ändå. Ekonomin blev valets stora fråga och där drog föga oväntat Rosell vinstlotten.

Ända sedan Rosell tog över presidentposten har han, rätt eller fel, valt att "jaga" Laporta och detta har setts som en personlig vendetta snarare än ett sätt att försvara klubben från eoegentligheter.
Pep blev upprörd över det faktum att Rosell ville dra Laporta inför rätta, vilket möjligtvis skapat ett kyligare förhållande mellan tränare och president än vad som är hälsosamt. Lägg till fråntagandet av Cruyffs hederspost samt det faktum att vissa personer i Peps ledartrojka fått lämna och vips så har man grunden till diskussionerna idag och varför en förlängning från Pep dröjer.

Kanske borde jag vara mer toerant mot Rosell, men jag kommer aldirg vika från det faktum att Laportas medvetna satsning på la Masia 2004 och Cruyffs magkänsla för Pep som tränarval lett Barca till historiska framgångar..
Jag vet i vilken korg jag placerar mina ägg om man säger så...
barcaff4
2012-02-25 16:45
jag vill att han kommer tillbaka nu!!!
Atlético addeh
2012-02-25 16:31
elbraco

Då kan man ju fråga sig varför Rosell inte gav medlemmarna chansen att rösta om Cruyff som hederspresident. När Sandro plockade bort titeln från holländaren sades det att det skulle ske en omröstning eftersom det är så det skall gå till, men det har vi inte sett skuggan av än. Så även om det var del av Laporta från början att utnämna Cruyff till hederspresident utan att medlemmarna godkänt det, lika fel kan jag tycka det var av Rosell att inte låta medlemmarna få sista ordet om det när han plockade bort titeln. Vi är ju trots allt en medlemsstyrd klubb.
elbraco - Bojan y Thiago
2012-02-25 16:20
B-Guden

den korta storyn är att Laporta gjorde Cruyff till hedersmedlem utan att rösta om det först (vilket man normalt sett gör), och det fick han lite skit för men inte speciellt mycket då dom flesta samtycker till att Cruyff är hedersmedlem.
När Rosell blev president så tog han bort den titeln från Cruyff med den officiella förklaringen att man inte hade röstat om det innan, men den inofficiella är att han gjorde det för att sätta Laporta på plats, det var ett slags styrkebevis från Rosells sida.

Varför Laporta & Rosell är ovänner vet jag inte, men jag antar det beror på att dom är varandras totala motsatser egentligen :P sen blev ju Rosell säkerligen inte jättepopulär hos Cruyff när vår president tog bort hans titel.

edit; det finns säkert någon som kan fylla in lite luckor i storyn, och även rätta mig om jag har fel om något, men det är grunden till det hela!
Barcelona 1.70-ligan - Cuenca y Tello
2012-02-25 15:53
OT men Arshavin återvänder till Zenit på lån resten av säsongen. Det var som fan!
Barcelona B-Guden
2012-02-25 15:44
Okej vad jag fattar är det ett bråk mellan Rosell, Laporta och Cruyff.
Jag är inte så insatt men vet att Rosell tog bort hedersordförande eller nåt från Cruyff.
För mig har ingen som utesluter Cruyff från klubben nåt att göra i vår klubb speciellt inte när man sätter sitt före klubben som Rosell gör, jag tror alla Barca supportar vet hur mycker Cruyff betyt och kan komma betyda för Barca.

Skulle gärna vilja att nån som är mer insatt i det här talar om vad allt handlar om ? Varför är dom ovänner, varför gilar inte Rosell Cruyff och tvärtom `?
Barcelona Tyga
2012-02-25 15:32
Egentligen har ingen här koll ifall Rosell har varit bra eller inte. Han gör ett osynligt arbete som inte syns och vi speciellt VI som sitter här på svenskafans vet inte ett piss vad han gör. Vi kan inte utgå från konsperations teorier som någon kommer på. Det räcker med skitsnack om Rosell nu!

Laporta gjorde också ett smutsigt jobb ifall vi ska gå efter vad pressen sagt. Köpt ett privat jet för klubbens pengar? det borde egentligen räcka för att ta ner honom men de flesta här sitter och rövslickar cruyff och laporta för ni tror att man är ett mer "fan" då. Hahha riktigt skämt asså!
Atlético addeh
2012-02-25 15:31
1.70

Beror väl till stor del på att det kommit nya uppgifter under den senaste veckan, som el Flaco tog upp tidigare idag.
Annons: