/spanien/barcelona/forum/10974.aspx/spanien/barcelona/forum/10974.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona 1.70-ligan - Cuenca y Tello
2012-02-25 17:19
barcaff4

En av de bästa videor av David Villa som jag har sett. Säga vad man vill om hans form under hösten men så gott som alla mål han satte var rena klassmål. Saknar dig, guaje!
Barcelona el Flaco - Anims Guaje!
2012-02-25 17:18
Culé - Messi y Alexis/

Nästa val är 2016. Mandatperioden ändrades från fyra år till sex år.
Barcelona el Flaco - Anims Guaje!
2012-02-25 17:16
Barcadinho/

I mina ögon står Pep Guardiola ovanför den politiska maktkampen i FC Barcelona. Tycker inte han har gett sig in i spelet med någon medveten strategi för att skada Rosell eller för att markera var han står, snarare som en gest av lojalitet och vänskap gentemot Laporta och folk från dennes styrelse.

Sen det här med Johan Cruyff och hederstiteln så var det ett enbart, ett fult, politisk manöver från Laportas sida. Det borde inte ha gjorts till att börja med. Laporta ville nog plantera en mina för Rosell, som mycket riktigt exploderade i Rosells ansikte, med tanke på att Guardiola inte tyckte om att Rosell tog bort holländarens titel på det sättet det gick till.

Det finns nog ingen som är mer medveten om de interna striderna som funnits/finns inom klubben än Guardiola. Redan som spelare, sedan som sportchef i Bassats kandidatur 2003 och idag som tränare har han fått uppleva vad de olika falangerna, grupperingar och medierna kan åstadkomma för att få sina intressen igenom.

Han är nog trött på allt det. Det är vi nog alla. Har alltid tyckt att klubben är sin egen värsta fiende, både i medgång och i motgång. Under mina år som culé har jag upplevt en fredlig period under en längre tid. Alltid har det funnits fraktioner. Det lär nog aldrig heller förändras.
Barcelona Hetfield
2012-02-25 17:16
Ärligt, jag gillar Pep och vill gärna att han stannar kvar i klubben som Ferguson, men att han sitter och sätter ultimatum känns bara löjligt.

Om Laporta har slösat pengar som inte är hans, varför ska man då inte gå efter honom? Det är sånt dubbelmoral jag inte tål, om Real Madrid hade försökt dölja vad ex presidenten hade gjort så hade alla skrivit "smutsklubb som försöker dölja saker", men bara för att han heter Laporta så ska man bara damma det under mattan.

Pep är en tränare, han har ingen makt när det gäller vem som ska utses till X eller Y, eller vem som ska straffas. Hans fokus ska vara på att träna laget. Sen att en medelmåtta som Eusebio får träna laget trots hans usla resultat visar ju bara att det finns en hel del svågerpolitik i laget.

Återigen, Pep ska hålla sig till att träna laget och inte sätta sig in i politiken. Om han känner sig utbränd så ta en vila, men sätt inte ultimatum.

Barcelona tribente_magico
2012-02-25 17:14
Undrar om nån här vet vart man kan ladda ner hela matcher med barcalona?

Tex Barcelona-Valencia senast i ligan, måste bara se den matchen igen.

tack på förhand
Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
2012-02-25 16:46
Rosell stöttade Laporta som presidentkandidat inför valet 2003 och blev sedan en del av styrelsen när Laporta gick segrande ur valet. Ni minns kanske också att man lovat signa Beckham, men fick nöja sig med en viss brasse i stället...

Två år senare valde Rosell att avgå från styrlesen då han ansåg att Laporta frångick den strategi man grundat kandidaturen på. Sedan dess har man helt enkelt inte dragit jämnt. Man kan tänka sig att Rosell redan då hade anmärkningar på de ekonomiska bitarna, och det var ju på dessa grunder han gick till val sommaren 2010. Dock ska det sägas att han redan då flaggade för eventull tröjsponsor - men blev vald ändå. Ekonomin blev valets stora fråga och där drog föga oväntat Rosell vinstlotten.

Ända sedan Rosell tog över presidentposten har han, rätt eller fel, valt att "jaga" Laporta och detta har setts som en personlig vendetta snarare än ett sätt att försvara klubben från eoegentligheter.
Pep blev upprörd över det faktum att Rosell ville dra Laporta inför rätta, vilket möjligtvis skapat ett kyligare förhållande mellan tränare och president än vad som är hälsosamt. Lägg till fråntagandet av Cruyffs hederspost samt det faktum att vissa personer i Peps ledartrojka fått lämna och vips så har man grunden till diskussionerna idag och varför en förlängning från Pep dröjer.

Kanske borde jag vara mer toerant mot Rosell, men jag kommer aldirg vika från det faktum att Laportas medvetna satsning på la Masia 2004 och Cruyffs magkänsla för Pep som tränarval lett Barca till historiska framgångar..
Jag vet i vilken korg jag placerar mina ägg om man säger så...
barcaff4
2012-02-25 16:45
jag vill att han kommer tillbaka nu!!!
Atlético addeh
2012-02-25 16:31
elbraco

Då kan man ju fråga sig varför Rosell inte gav medlemmarna chansen att rösta om Cruyff som hederspresident. När Sandro plockade bort titeln från holländaren sades det att det skulle ske en omröstning eftersom det är så det skall gå till, men det har vi inte sett skuggan av än. Så även om det var del av Laporta från början att utnämna Cruyff till hederspresident utan att medlemmarna godkänt det, lika fel kan jag tycka det var av Rosell att inte låta medlemmarna få sista ordet om det när han plockade bort titeln. Vi är ju trots allt en medlemsstyrd klubb.
elbraco - Bojan y Thiago
2012-02-25 16:20
B-Guden

den korta storyn är att Laporta gjorde Cruyff till hedersmedlem utan att rösta om det först (vilket man normalt sett gör), och det fick han lite skit för men inte speciellt mycket då dom flesta samtycker till att Cruyff är hedersmedlem.
När Rosell blev president så tog han bort den titeln från Cruyff med den officiella förklaringen att man inte hade röstat om det innan, men den inofficiella är att han gjorde det för att sätta Laporta på plats, det var ett slags styrkebevis från Rosells sida.

Varför Laporta & Rosell är ovänner vet jag inte, men jag antar det beror på att dom är varandras totala motsatser egentligen :P sen blev ju Rosell säkerligen inte jättepopulär hos Cruyff när vår president tog bort hans titel.

edit; det finns säkert någon som kan fylla in lite luckor i storyn, och även rätta mig om jag har fel om något, men det är grunden till det hela!
Barcelona 1.70-ligan - Cuenca y Tello
2012-02-25 15:53
OT men Arshavin återvänder till Zenit på lån resten av säsongen. Det var som fan!
Barcelona B-Guden
2012-02-25 15:44
Okej vad jag fattar är det ett bråk mellan Rosell, Laporta och Cruyff.
Jag är inte så insatt men vet att Rosell tog bort hedersordförande eller nåt från Cruyff.
För mig har ingen som utesluter Cruyff från klubben nåt att göra i vår klubb speciellt inte när man sätter sitt före klubben som Rosell gör, jag tror alla Barca supportar vet hur mycker Cruyff betyt och kan komma betyda för Barca.

Skulle gärna vilja att nån som är mer insatt i det här talar om vad allt handlar om ? Varför är dom ovänner, varför gilar inte Rosell Cruyff och tvärtom `?
Barcelona Tyga
2012-02-25 15:32
Egentligen har ingen här koll ifall Rosell har varit bra eller inte. Han gör ett osynligt arbete som inte syns och vi speciellt VI som sitter här på svenskafans vet inte ett piss vad han gör. Vi kan inte utgå från konsperations teorier som någon kommer på. Det räcker med skitsnack om Rosell nu!

Laporta gjorde också ett smutsigt jobb ifall vi ska gå efter vad pressen sagt. Köpt ett privat jet för klubbens pengar? det borde egentligen räcka för att ta ner honom men de flesta här sitter och rövslickar cruyff och laporta för ni tror att man är ett mer "fan" då. Hahha riktigt skämt asså!
Atlético addeh
2012-02-25 15:31
1.70

Beror väl till stor del på att det kommit nya uppgifter under den senaste veckan, som el Flaco tog upp tidigare idag.
Barcelona barcetia - AJE AJE AJE, VILLA EL GUAJE!
2012-02-25 15:30
Maxwell gör inte bra insatser. Tyvärr.

Men Keita gör det. Ibland väldigt bra insatser som inte märks av folket. Han duger endast som syndabock.
Barcelona barca_joe
2012-02-25 15:27
Seny:

Håller med dig till 100% Keita får en del skit ibland här, men han är en som aldrig gör en dålig arbetsinsats och det ska han hyllas för. Maxwell är också en sådan. Inte ett pip om att han inte fick spela, han krigar på och gör bra insatser varje gång han fick spela, det är dom spelarna som är så otroligt viktiga. Allt kretsar inte bara kring stjärnorna i klubben. Slitvargarna som kan sitta en hel säsong och spela en CL final likt Sylvinho då det behövs är de som verkligen ska få lika mycket hyllningar!
Barcelona 1.70-ligan - Cuenca y Tello
2012-02-25 15:24
Jävlar vad ni toksågar Rosell helt plötsligt. Har det slagit ned någon bomb idag eller är det bara snillen som spekulerar?
Hoppas ni inte uppfattar frågan som provocerande, jag undrar bara. Har varit ifrån internet hela dagen.
Barcelona L.A.M Nr 10
2012-02-25 15:19
Jag tycker ni börjar överdriva lite om Rosell. Okej, han gillar inte Cruyff eller Laporta men jag är helt säker på att han också vill det bästa för klubben. Om det var upp till honom så tror jag Pep hade stannat ett väldigt långt tag. Visst har han gjort några misstag och går lite för långt med sin anti-Cruyffgrej, men ingenting är för att få bort Pep från klubben. Dock kan det sluta riktigt illa om han fortsätter så jag tycker både Rosell och Pep borde snacka ihop sig om Peps framtid i klubben, och vad Rosell får göra och vad hanj inte bör göra.
Barcelona Barcadinho.
2012-02-25 15:15
el flaco -

Absolut. Jag kommer respektera Peps beslut om det grundar på personliga skäll som slitage och stress. Eller om han väljer sluta om Tito inte tänker fortsätta.

Men jag kommer bli besviken om han slutar på grund av allt politiskt spel. Det är många falanger hit och dit och varje president vill städa och bygga sin egen manskap.
Laporta och Rosell var ihop från början men drog sen isär som två fienden, riktigt jäkla fienden. Rosell avgick ju då som vicepresident under Laportas tid och det måste finnas starka anledningar till både hans avgång, plus all kritik och attacker efteråt (inkluderat en bok som Rosell skrev med bittra attacker på Laporta). Vi vet inte mycket om vad som har hänt mellan de två.

Cruyff hederspresident var egentligen ett politisk spel av Laporta. Det kom under samma tid som Laporta stod mot förtroendeval emot honom. Hans position var på väg att gå under. Så han försökte visa ett gemenskap genom att hedra Cruyff med en titel som inte existerar i klubbens stadga, och utan att fråga medlemmarna. Här kommer Pep in i bilden. Han var med i själva ceremonin. Se länken.

Jag vill inte försvara Rosell, utan jag vill visa att det är mycket smuts bakom oavsett vem som sitter i makten.

Det känns liksom att Pep har gått in i det politiska spelet ovanför i styrelsen genom att uttrycka sig offentligt om vissa frågor. Lika mycket är det så att Rosells falang vet mycket väl vilken sida Pep trivs bäst med. En del gillar säkert inte det.

Alltså, jäkla tråkigt att en så bra tränare för klubben kommer att försvinna pga politik och inte annat. Det är kanske ett lärodom för framtiden. Vad vet jag. Bättre kanske ändå och hämta en framtids tränare som är totalt blankt av allt spel. Jag vill inte ha en kompis anställning som ersätter Pep. Det ska vara en duktig man och inte nån kompis.

Sånt spel - Only in Braca.
Atlético addeh
2012-02-25 15:11
Logiken tryter när Sandro försöker motarbeta Pep, så som hans försök att få bort flera ur hans tränarstab, samtidigt som han vill att Míster skall förlänga ytterligare ett år. Jag tror alla inom klubben vet vad som är bäst, och det är att Guardiola stannar. Jag begriper mig inte på hur Rosell tänker. Ge Pep det förtroende han förtjänar.

Det är sånt här om någon jag stör mig på när det gäller presidenter. Att alltid blanda sig in utan att ge sina tränare fullt utrymme och handskas på egen hand.

Sandro verkar försöka få bort allt som har med Cruyff inom klubben. Ja, förutom historian då, den försvinner aldrig. Och tur är väl det.

Det är dags att Camp Nou tar saken i egna händer snart.
Barcelona Seny
2012-02-25 14:35
Namn: barca_joe
Sänt: 2012-02-25 12:49

ditt inlägg fick mig att tänka till. som culé märker man hur bortskämd man är när man tar vissa saker för givet. det klippet fick mig att inse hur speciell klubb vi hejar på och vilka spelare vi fått njuta av: en magiker som gaucho, en gudabenådad spelare som messi, ett hjärta som puyol, ett lejon som eto'o, genier som xavi och cruyff, legender som maradona, ett fenomen på uppgång i ronaldo, en evigt löpande alves, andra tunga namn som koeman, lineker, nadal, laudrup, rivaldo, romario, kluivert, kubala, ramallets, personligheter som stoichkov och oleguer, fina killar som thuram, beletti, iniesta,larsson sylvinho, keita, gio vB, henry, edmilson, giuly och även stämningshöjare som pinto, och detta är bara ett axplock på sköna killar som representerat denna vackra tröja och visserligen har jag inte vart ett fan när de flesta här har spelat men det är inte många klubbar som kan skryta med såna killar. och sagan är inte slut på länge till, så njut kära culés, njut :)
Culé - Messi y Alexis
2012-02-25 14:34
el Flaco - Anims Guaje!

Indeed.
När är nästa mandatperiod?
Barcelona el Flaco - Anims Guaje!
2012-02-25 14:11
Frodo/

"Men för mig är valet enkelt mellan Rosell vs Pep."

För majoriteten av culés är det en no brainer. Och Rosell kommer inte överleva en mandatperiod till om han är orsaken till att Pep lämnar.
Barcelona el Flaco - Anims Guaje!
2012-02-25 14:09
Rambla/

Med tanke på hur kåt Rosell är när det gäller brassar skulle det inte förvåna mig ifall han försöker övertala sin favorit Scolari att efterträdda Pep.

En sak som jag stör mig mycket på Rosell är hur nästan allt det han lovade eller pratade om under presidentkampanjen har visat sig vara falskt. Han sa att han skulle sträva efter att bli av med alla -ismos som ständigt plågat harmonin kring klubben och det har snarare blivit tvärtom sedan han blev president. Alla falanger tycks blivit ännu tydligare de senaste åren.

Sedan skröt han nästan om den goda relationen han hade med Pep sedan tiden i Nike och nu ser man inget av den där så kallade vänskapen de emellan. Det ryktas snarare att Pep vill lämna just pga Rosell. Sedan sa Rosell att man inte skulle göra nedskärningar i laget om man hade Qatar Foundation som sponsor och ändå försökte han göra sig av med ett par av Guardiolas närmsta kollegor.

Än så länge har mina farhågor om Rosell ökat, mer än något annat.
Barcelona Frodo
2012-02-25 14:07
Pep har undvikit kritik från katalansk media de senaste åren tack vare lagets fina resultat. Men nu på sistone har MD kritiserat honom en hel del. Det är allmänt känt att MD är Rosells hejdukar. Det här är trots allt Barcelona. Det politiska maktspelet bakom kulisserna är väldigt smutsigt och det skulle inte förvåna mig om Rosell och hans styrelse skulle vilja få bort Pep.

När det haglade skott från Madridhåll mot Pep och laget förr så ställde sig Laporta och dennes ledningen i vägen och tog kulorna. Pep får inte lika mycket stöd av nuvarande ledning trots upprepade attacker och infiltration från Madridpressen.

Rosell är inte dum. Det är klart att han öppet måste säga att han vill ha kvar Pep för annars skulle han bli utjagad ur Katalonien. Det är svårt att veta vad som egentligen sägs i bakgrunden. Men för mig är valet enkelt mellan Rosell vs Pep.
Barcelona Pep, The Creator
2012-02-25 13:59
Abbe.

Aah okej, tack för det. :) Hade ingen aning.
Barcelona Rambla~
2012-02-25 13:51
el Flaco

Intressanta synpunkter. Jag tror också att Pep nobbar Inter och istället tar ett eller två sabbatsår. Det lär han dessutom behöva efter de säsongerna som tränare för Barca. Skräckscenariot är väl då att Rosell erbjuder Eusebio att ta över efter Pep. :P
Barcelona Abbe.
2012-02-25 13:46
Pep, The Creator

Jernemyr och Sjöstrand spelar i Barças handbollslag och klubben ville väl göra ett inslag om spelarna och Sverige.
Barcelona el Flaco - Anims Guaje!
2012-02-25 13:38
Rambla/

Hur mycket jag än tyckte om Txiki var det nog lika bra att han lämnade när Rosell väl tillträdde som president. Hur länge hade de två stått ut med varandra, arbeta och planera om laget i en och samma rum? Det hade varit en getingbo. Och ja, Txiki är väl mer proCruyff än vad Zubi är, men tanken var nog att man ville omge Pep med någon som han litade på och hade en god relation med sedan tidigare.

När det gäller Eusebio och García har jag svårt att förstå varför en av de ska vara mer cruyffista än den andre. Eusebio satt i Rijkaards tränarstab, som Cruff värderade väldigt högt. Men rykten från Spanien säger trots allt att ledningen inte gav Óscar García förtroendet för B-laget just pga sina nära band med Cruyff och då får jag väl utgå från det.

Jag tror inte på Interryktet. Om Pep inte fortsätter lär han ta ett sabbatsår och ladda om batterierna. Så länge han har energin för att stanna kvar hade jag velat se honom på Barças tränarbänk en lång tid framöver.

Men om Guardiola skulle lämna, och det beror på den dåliga relationen med styrelsen, ska det bli intressant att se hur Camp Nou reagerar mot Rosell, Jag personligen kommer vara den första som skriker "Rosell, dimission!".
Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
2012-02-25 13:34
Rosell driver klubben som ett privatägt företag med inriktning och fokus på omvärlden (globalt), tvärtemot Laporta som satsade väldigt loklat och höll lokala värden som var knutna till klubben väldigt högt.

Någon annan som ser det komiska i hur Rosell anklagat Laporta för att använda klubben som personlig hävstång i den politiska karriären och missbruka klubbens ekonomi - för att sedan själv använda makten att skada klubben ännu mer genom att pissa på traditioner och legender.
Inte konstigt om Pep (som person) funderar på vad som håller på att hända inom klubben.

Med det sagt så får framtiden utvisa om mina farhågor om Rosell är rätt, eller om han faktiskt fattat rätt beslut i frågorna.
Det enda jag vet är att Laporta klarade av att vara president i både goda och dåliga tider, och det är jag tveksam till att Rosell inte kommer klara av på samma sätt.

Ett bevis på att Sandro saknar omdöme är att han förespråkade Mourinho som tränare 2008, något som jag tror att han själv känner ågren för i nuläget. Att det sedan var Cruyff som gick ut och sa detta i media gör inte saken bättre och det är delvis därför de inte "kommer överens".

Edit: marca skriver idag att Pep skall ha meddelat sin agent att inte lyssna på andra klubbars intresse. Om han väljer att inte förlänga kommer han ta ett sabbatsår (hur nu Marca ska veta detta...). Inter har tydligen lockat med en årslön på €20 miljoner netto.
Barcelona Pep, The Creator
2012-02-25 13:29
Vad sjutton är det här?
Jag kan spanska men det handlar ju bara om mat och svenska kändisar, vad har det med FCBarcelona att göra? :P
Annons: