/spanien/barcelona/forum/1089.aspx/spanien/barcelona/forum/1089.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona FCB-1899
2017-08-14 06:11
Tystnaden som uppstår när vissa madridstas kallar christiano för tidernas bästa. hahahaha! De har vunnit ett möte av de senaste 3 och tror de är bättre än oss. Med rätt spelare hade vi kört över de idag. Vi hade många chanser dessutom att punktera de för tredje mötet i rad. Gomes, Rakitic, D.Suarez, Delofeu, Aleix Vidal, Arda turan, har absolut inget i Barcelona att göra. Det är hela 6 spelare som inte har Barca kvalité. Paco som inhoppare är okej, Sergi Roberto också bra. Umtiti stack ut mest ikväll. Han är riktigt bra.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Hristo var kungen
2017-08-14 04:41
[QUOTE=MessiLionel]Är Dybala omöjlg att hämta in? Snälla slå banken och hämta honom tillsammans med Coutinho. Dybala mot Lazio för några timmar sen; Skott 3/3 Dribblingar: 8/8 Key passes: 2 MÅL: 2 (ett av de var galen frispark) [/QUOTE] Var ju dock en frispark och en straff så här hade han ju inte gjort något av målen
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
2017-08-14 03:24
Det här kommer bli ett långt inlägg!

Den här truppen som man har fått fram i dagens FC Barcelona måste vara tidernas minst logiska trupp i klubbens historia. Allt är så felbalanserad och felbyggt så att man tror att det är en 10-åring som byggt det här laget. Först och främst, under flera år så har vi inte haft någon högerkant när vi anfaller. Som motståndartränare med världsklasspelare i ditt lag är det extremt lätt att neutralisera Barcelona, det är bara att antingen flytta ut spelet till våran obefintliga högerkant eller stänga till ordentligt på våran vänsterkant. Vi är så förutsägbara eftersom det här laget är långt ifrån ''Barca DNA'', jag ska in på det senare. Kollar man på Madrid så använder dom alla spelare i sitt spel (precis som vi gjorde), alla spelare har ett syfte i sitt sätt att positionera sig. Marcelo och Carvajal är mil ifrån varandra, dom slickar nästan linjen för att öppna upp spelet, dom använder alla medel och alla spelare i spelet för att spelet ska fungera.

Förutom att någon knappt kan göra sin gubbe i laget så finns det så oerhört många spelare som inte har något att göra i FC Barcelona. Förutom Douglas, Vermalen, Gomes OCH SÅ VIDARE så är det här laget helt felbyggt med helt fel spelare. Om vi börjar med målvakten Ter-Stegen. Stegen har visat sig vara en målvakt som inte räddar poäng åt dig i tighta matcher som därmed resulterar i titlar. Förutom det är jag extremt trött på hur han ständigt saktar ner spelet, rytmen och tempot när han får bollen. Asensios mål ska Stegen ta för att Asensio har ändå en ganska lång avstånd till Stegen och målet kom på Stegens hörn. Jag klandrar honom inte för Cristianos mål då det var ett fantastiskt avslut.

Jag gillar Vidals energi men problemet är att om du bara anfaller på vänsterkanten och därmed inte har någon nytta alls av högerkanten, varför har du en sån offensiv lagd högerback som dessutom är katastrofal på det defensiva arbetet? Ett annat stort problem är Rakitic. Det här är inte längre Luis Enriques lag där alibispel var standard. I detta system krävs det mer ansvar på mittfältarna. Problemet med Rakitic är att man får inte nånting från honom i detta system. Vi behöver en spelare som lägger en passning mellan linjerna, alltså mellan motståndarens backlinje och mittfält för att öppna upp spelet. Rakitic passar konstant i sidled, han får göra det om han har ett syfte men grejen är att Rakitic kan/får/vill inte göra mer än vad han gör i spelet. Till råga på allt så har vi Paulinho på ingång, ännu en spelare som inte heller lägger de passningarna mellan motståndarens linjer.

Deulofeu, vi har Alexis Sanchez all over again. Den här spelaren gör i stort sett bara fel, heeeeeeela tiden. Antingen stannar han alltid upp spelet eller så tar han alltid fel beslut. Eller till och med dribblar och stampar på bollen. Felen är många hos den här spelaren och jag är allergisk mot spelare som ständigt gör fel. Men det är inte det värsta, det värsta är att den här spelaren som egentligen inte åstadkommit något stort i sin karriär (titelmässigt) är så extremt nonchalant och högmodig. Delo kommer aldrig att bli en stor spelare för han har inte mentaliteten på rätt sida.

Suarez är i sina bästa stunder en fantastisk fotbollsspelare men den här spelaren har fått sån luft på bara några få år att Puyol är en nobody jämfört med honom. Förutom att i stort sett alltid göra fel när han har bollen så beter han sig vidrigt på planen, både mot motståndare och framförallt medspelare. Jag vet att Suarez har vinnarskalle men om du skäller ut Denis för att du är en vinnarskalle så ska du skälla ut Messi och Iniesta också när dom gör fel. Problemet i den här gruppen av spelare är att det är extremt statusinriktad där du får extra privilegier beroende på vilken status du har inom gruppen. Vi har blivit allt vad en grupp lagkamrater inte ska vara. Hos Madrid stinker det harmoni, glädje och broderskap, det är en av anledningarna till att dom är så framgångsrika just nu. Allt handlar inte om spelet på planen hela tiden.

På tal om Barca DNA som har varit så utjatad. När det framkom att Lucho skulle lämna så var det oerhört viktigt för ledningen att den nya tränaren skulle ha Barca DNA. Men varför köper man spelare som inte har Barca DNA då? Så du anställer en tränare med Barca DNA för att köpa spelare som inte har Barca DNA? Hur går det ihop? Samper är Barca DNA rakt ut men det verkar som att vi tvingar bort han för att köpa in någon som är motsatsen till Barca DNA. Nån kanske säger ''aa men det är tränaren som önskar det''. Så här fungerar det, eller så här ska det fungera:

Som president i FC Barcelona ska du ha en riktlinje, en röd tråd. Utifrån den röda tråden ska du alltid följa. Vi byggde en fantastiskt fin och rak tråd 2009 och vi borde fortsätta på den tråden. Så när du som president anställer en sportchef ska du berätta för den här sportchefen vad den röda tråden innebär, vilka riktlinjer som gäller, vilken filosofi den här klubben har. När man sen anställer en tränare ska presidenten med sportchefen sitta och intervjua tränare. Man frågar: om du blir tränare, hur ska du spela? Om du blir tränare, vilka spelare vill du ha, och så vidare. Efter att tränaren har svarat på frågorna och man är nöjd med tränaren så visar man bestämd vilken röd tråd den nya tränaren ska förväntas följa.

Alla tränare kan lägga in sitt i spelet. Nån vill 70% bollinnehav och någon annan vill ha 65%, vilket är helt ok. Men du ska aldrig utgå från den röda tråden! Du som president betonar vikten av att ge ungdomarna från La Masia chansen då det blir ekonomiskt hållbart och du får en bättre stämning inom gruppen. Du betonar att dom spelare som ska ansluta till laget ska ha en viss koppling eller spelstil till Barca DNA och att man inte kan köpa spelare som Gomes eller Arda till den här klubben. Inte för att dom är dåliga spelare, men dom utgår inte från den röda tråden som man ska följa. Om tränaren accepterar detta samtidigt som han har gjort en intervju man känner sig nöjd med, då är han välkommen. Men det viktigaste är den röda tråden och planering!

Den här ledningen har ingen som helst röd tråd eller planering. Min nyfödda son har mer Barca DNA än dom här skurkarna. Dom vet inte vad Barca DNA är, dom hycklar, fifflar och missbrukar deras positioner. Och det är extremt synd att titta tillbaka på det vi hade för några år sen jämfört med nu. Den här klubben förstörs inom precis alla aspekter, varenda liten detalj och varenda liten del. Globalism? F*ck det, jag är hellre fattig och står rakryggad som den jag är.
Barcelona Bossquets
2017-08-14 02:49
Minns ni när Perez kom tillbaka efter sitt lilla uppehåll. Minns ni när vi vann trippeln. Minns vi vilket kaos det var i Madrid över vart deras klubb var på väg. Fansen och ledningen försvann illa kvickt. Minns ni deras trupp som påminner en hel del om våran nu.

Skit i lassana diara. Vem minns inte den gamla diara! Minns ni Robben, Sneijder, Huntelaar, salgado och många andra skit spelare som Perez kom in och rensade illa kvickt. Vi lider, vi blöder och det behövs en upprensning från ledningen ner till truppen.
Barcelona Bossquets
2017-08-14 02:45
Så länge den här ledningen styr oss kommer vi dras med Valencia klass av spelare och sämre. Vi antingen opererar bort tumören (ledningen) eller så kommer vi aldrig återhämta oss likt Liverpool. Kanske med rätt ledningen kan vi någorlunda fixa lappa tillbaka ett bra lag. Men om vi ska komma någonstans som klubben agera nu och medlemmarna måste göra sig av med cancern som är Rosell och bartomeu.

Nu kommer Paulinho för 40 miljoner. Se honom sitta i Barcas bänk och lämna för 0 kronor. Tyvärr.
Barcelona Xavi #6
2017-08-14 02:30
Precis som Lion24 är inne på så är laget balanserat helt fel. Vår högerkant är ju obefintlig! Vilket gör att Messi får mindre yta centralt och i defensiven så blir det oftast 2 mot 1 situationer mot vår högerback, heter du då Vidal som är värdelös defensivt så kan det se ut så här. Hur många ggr var han felpositionerad vilket gjorde att Pique sårbar? Varför startade inte Semedo eller Cillessen?

Coutinho och Dembele ser ut att bli klara snart och vi ser ut att skifta mot ett 4-2-3-1 vilket jag är emot men som jag tycker är nödvändig. Suarez och Messi får stanna centralt med Coutinho på vänsterkanten och Dembele på den andra. Vi får ett hot offensivt på högerkanten samtidigt som vi får ett bättre positionsspel. I defensiven så droppar båda yttrarna ner till en 4-4-2.

Barcelona FCB-1899
2017-08-14 02:25
penaldo dykaren som kopierar Messis mål efter flera månader. Haha du kommer aldrig i närheten av Messi.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2017-08-14 02:11
Länktips!
Barcelona Barcelonistas
2017-08-14 02:09
S.Eto -

"Ta en titt på Manchester, Arsenal eller Juventus forum som hyllar sina rivaler när de gör något stort. "


Rivaliteterna mellan dom klubbarna är inte ens i närheten av vår rivalitet med Real Madrid. Går inte ens att jämföra.


"Till och med Real fansen hyllar Barca spelarna när vi gör mål. Minns Messis 3-2 mål i bernabeu, hur Real fansen hyllade honom trots att de var arga."


Klart Messi hyllas då killen är en gentleman och respekterad spelare utöver att han är den bäste genom tiderna. Ronaldo? Det finns ingenting som jag kan respektera med spelaren Ronaldo. Han förtjänar den inte att kopiera målgesten så där är extremt fult och respektlöst, det var det redan med alla hans calma calma varje gång han gör mål inte bara mot oss men på varenda arena killen spelar. Det är omöjligt att kunna hylla den spelaren. Sen ska Ronaldo va glad att han är en bra målskytt för som spelare är han totalt värdelös.


Mindervärdeskomplex har nått höjder jag inte trodde var möjligt han kopierar rakt av? Herre- min- gud.
Barcelona Barcelonistas
2017-08-14 02:00
Precis även Suarez attityd är usel jag hade kunnat köpa den om killen faktiskt presterade bra. Men nej han klarar inte ens av att kontrollera en boll sen ska han skrika på andra?


Vad gäller Dembele så är jag nästan emot en värvning av han alltså. Dembele kmr knappt göra oss bättre den här säsongen bättre att vänta me honom till nästa sommar då vi förhoppningsvis är i ett bättre läge. För just nu tro mig Dembele kmr inte kunna göra ett skit för oss. Vi behöver en riktig crack på den kanten som verkligen ger garanti på succe.
Barcelona S.Eto'o
2017-08-14 01:57
Som jag skrev innan jag njöt inte utav målen, jag var förbannad samt ursinnig arg men jag tyckte Ändå att målen Osade klass speciellt asensios mål. Tycker annars det är barn beteenden att Bli arg på oss andra som skriver snyggt mål. Ta en titt på Manchester, Arsenal eller Juventus forum som hyllar sina rivaler när de gör något stort. Till och med Real fansen hyllar Barca spelarna när vi gör mål. Minns Messis 3-2 mål i bernabeu, hur Real fansen hyllade honom trots att de var arga. Be a gentleman!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca4life98
2017-08-14 01:55
Det finns två stora problem som jag ser det. 1. Messis position på planen/Spelsystemet Vi måste sätta ett system men i det systemet måste Messi ha defensiva uppgifter så att vi kan återerövra bollen snabbare. Med Messi centralt så måste han spela som falsk 9 inte som en falsk 10 utan defensiva uppgifter 2. Suarez måste säljas Luis Suarez måste bort nästa sommar. Jag vill se Griezmann ersätta honom. Griezmann kan vara forwarden som Gabriel har sökt efter. En spelare som kan spela ute till höger men skära in i djupled. Han har bra teknik och bra avslut, kvick. Suarez attityd är så dålig. Han gör knappt ett rätt hela matchen men ska hålla på klaga på sina medspelare. Såna spelare gör det svårt för spelare som Andre Gomes, Denis Suarez etc. att våga ta för sig.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2017-08-14 01:47
S Eto - för mig så spelar det ingen roll hur bra Real Madrid spelar eller hur fina mål dom gör. Jag kan aldrig njuta av något som har med Real Madrid att göra. För mig är inte Ronaldos mål snyggt, jag tycker inte dom spelar en fin fotboll det är så saker o ting fungerar för mig. Sen är alla Cules inte som jag men det är helt bortom mitt förstånd hur man i det läget som Ronaldo gör den målgesten sitta och skriva snyggt mål? Precis som du sa "Dafoq did you say" vadå snyggt mål killen pissar på alla Cules i ansiktet med den målgesten.
Barcelona socccerfan1
2017-08-14 01:40
Hahahahaha läste en rolig kommentar ! Paulo dybala + coutinho + paulinho (styrelsens logik) Kan inte sova , vi var sämre idag än på länge
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2017-08-14 01:39
Lion24 - kan bara instämma det där med Suarez jag tycker också han borde säljas. Han är alldeles för dålig helt enkelt, dåliga mottagningar, missar för mycket, ser trög och klumpig ut. Suarez borde vi ha sålt den här sommaren men tyvärr så var det fel spelare som lämnade oss. Neymar borde ha tagit positionen centralt det var det jag också sa förra säsongen.
Barcelona S.Eto'o
2017-08-14 01:27
Dafuq vem fan är du att bestämma vad som anses att vara cule??.!!!! Jag tyckte ronaldo och asensios mål var världsklass samtidigt som jag blev arg och förbannad när de båda gjorde mål. Jag tycker också att Real Madrids ledning är bättre än våra samtidigt som de har ryckt ifrån oss de senaste säsongerna vad gäller värvningar och deras status i truppen. Trots det äcklas jag utav deras klubb och allt de står för. Spelar ingen roll hur bra de än är jag är en cule från topp till tå Om ni vill spärra mig varsågod.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
2017-08-14 01:26
Hur kan man släppa en hel högerkant på en fotbollsplan under match? Alltså någon måste ta itu med det där problemet. Nån måste spela på kanten för att bredda eller alternativ vara ett hot som ett normalt fotbollslag ska se ut. Det är hur lättläst som helst när vi ständigt anfaller på vänsterkanten. Messi och Suarez kan inte spela tillsammans i mitten, det är för trångt där. Men problemet är att båda har sån hög status så det är omöjligt för någon tränare att ha bollar nog att säga till någon av dom att spela på kanten. Om inte, så byt formation till 3-4-3. Jag har varit trött på Piqué ett bra tag nu och har velat se honom såld väldigt länge och alla som läser mina inlägg vet att det inte har med kvällens match att göra. Jag gillar helt enkelt inte det Piqué bidrar med till FC Barcelona. Men jag börjar bli riktigt trött på Suarez också.

Suarez skäller på en lagkamrat beroende på vilken status den lagkamraten har inom truppen. Under dessa fyra år i klubben så har jag inte sett Suarez vara så här nonchalant, jag vet inte om det är för att det är början på säsongen men Suarez bidrar bara med negativitet. Antingen gör han alltid bort sig med bollen, skäller på lagkamraterna eller har allmänt en usel attityd mot allt och alla, förutom Messi som är hans kompis. Sälja/bänka Suarez och få in Messi som falsk 9:a med ordentliga yttrar låter extremt frestande. Men det är något som aldrig kommer att ske då detta elände kommer fortsätta.

Sen måste jag säga något om Cristianos målgest. Alltså haha, varför kopierar du Messis målgest? Snacka om att vara tvåa eller vara besatt av någon annan. Gör din calma calma, det är din grej men du gör vad din största rival gjorde för några månader sen? Väldigt komiskt för min del, besattheten måste vara en oerhört tyngd att bära.

Måste också säga att Cristiano har privilegier som ingen annan spelare har. Den här spelaren är totalt oduglig och har knappt någon kontakt med bollen när motståndaren är samlade. Men så fort det uppstår en hav av yta och när det är lättare att spela fotboll på så dyker han fram. Grejen är att hans lagkamrater gör det svåra jobbet åt honom när motståndaren är samlade och organiserade, Cristiano väntar bara på stora ytor för det är bara där han kan spela fotboll på, annars en fullständigt oduglig fotbollsspelare. Cred till Isco, Kroos och Modric som vårdar bollen, spelar fram, kontrollerar matcherna, tar sig ur presspelet motståndaren har skapat, helt enkelt gör det svåra i spelet.
Barcelona Barcelonistas
2017-08-14 01:18
Barcanist - det är dom som bestämmer här dom styr forumet acceptera det eller blir spärrad. Ingen pallar med troll inlägg mitt i en känslomässig match och period för alla oss cules.


Ronaldos mål snyggt? Hur kan man som Cule inte bli ( så arg och förbannad när Ronaldo drar av sig tröjan som en fjortis och spänner sina små muskler? Förlåt mig men om man i det lägget bara tänker på o shit vilket snyggt mål utan att känna frustration så är man ingen Cule i mina ögon.
Barcelona messiooooxavii
2017-08-14 01:16
Detta är inget dåligt för oss som klubb just nu att vi förlorar.
Säsongen har inte ens börjat, vi har kvar tid att agera på transfermarknaden och efter denna förlust kan ni ge er fan på att det kommer ageras och det snabbt.

Om man reflekterar över matchen utan att se på resultat så spelar vi inte helt dåligt, vi pressar Real hårt efter att vi gör 1-1 varpå dom kontrar in 2 bollar. 99 av 100 skjuter Ronaldo över i det läget, och Assensios måpl var snyggt men samtidigt lite turligt. Inte så att Real spelade ut oss och gjorde målen, det var kontringar + 1 självmål.

Men men,. både Iniesta och Raketic måste ersättas och vi måste få in en vänsterytter med kvalite som kan avlasta Messi som kreatör.

KREATIVITET är orden vi måste sträva efter nu.

Barcelona MessiLionel
2017-08-14 01:12
Är Dybala omöjlg att hämta in? Snälla slå banken och hämta honom tillsammans med Coutinho. Dybala mot Lazio för några timmar sen; Skott 3/3 Dribblingar: 8/8 Key passes: 2 MÅL: 2 (ett av de var galen frispark)
Barcelona Barcanist
2017-08-14 01:10
Jag kunde inte bry mig mindre om hur många år du skrivit här. Att ditt inlägg togs bort borde ha varit tillräckligt för att få dig att fatta att man "vädrar sin frustration" om och med mod VIA PM! Nu har du istället valt att göra det värre för dig själv och får därmed ta en paus på 48 timmar från forumet.

/Mod
Barcelona FCB_Messi
2017-08-14 01:08
Domaren har skrivit ner ronaldos knuff på honom efter det röda i sin rapport . Blir minst 4 matcher .
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2017-08-14 01:08
Den stora frågan är, e Dembele rätt spelare för oss? Ung möjligtvis men ju mer jag tänker på det så känns det som ett osäkert kort.
Barcelona Alvés - Por Que?
2017-08-14 00:56
Det är en tydlig spricka på relationen mellan spelare och ledning, Busquets går ut och kräver nyförvärv. Pep Segura klandrar egna spelare. Helt fantastiskt Bartomeu måste avgå.
Barcelona koeman92
2017-08-14 00:55
Pep Segura(General Manager, FCB) : "It was a good game. We had control and played our style, but Piqué's error changed the whole game. It destroyed our flow."

Pep Segura, mannen som ansvarade för värvningen av Paulinho och en högt uppsatt person i ledningen, har alltså mage att gå ut i media och attackera sina spelare? Visar verkligen vilken klass denna ledning besitter. Vi behöver en ordentlig renovering i klubben från topp till tå. Så länge dessa imbiciler sitter kvar kommer inget att förändras.
Barcelona Criff
2017-08-14 00:54
Poäng på våra spelare från Sport.es
(5) Ter Stegen
(4) Vidal
(4) Pique
(7) Umtiti
(7) Alba
(4) Rakitic
(5) Iniesta
(6) Messi
(6) Suarez
(5) Deulofeu

(6) Denis
(6) Sergio Roberto
(0) Paco, för kort tid
Barcelona Davids3
2017-08-14 00:53
Haha vänta lite, gjorde Ronaldo Messi-gesten med tröjan efter sitt mål?
Barcelona Alvés - Por Que?
2017-08-14 00:51
Nu hade en värvning av Inigo Martinez varit bra, känns som Pique behöver sitta några matcher och få lite konkurrens.. Ingen i backlinjen ska känna sig säker så de alltid är på tårna. Samma med Semedo han bör starta nästa.
Barcelona wallmannen
2017-08-14 00:48
Jag har väl kanske en svensk mentalitet, men Busken sågar ju indirekt egna lagkamrater. Det tycker jag är fel.
Barcelona Soda Popinski
2017-08-14 00:48
Ja vad fasiken säger man efter en kväll som denna egentligen .. Jag får väl börja i helt fel ände med Neymar. Jäklar vad jag saknar honom redan! Deulofeu tycker jag mest synd om, kul att kastas runt i massa olika lag för att slutligen faktiskt lyckas och göra det mycket bra ifrån sig. Till den graden att han tas tillbaka till Barcelona. Vad han nu skall uträtta här ja, det återstår väl att se. Denis Suarez ute på kanten var finfin tyckte jag. Finns mkt fotboll i den killen utan tvekan, fotboll med en hjärna inkopplad. Umtiti är ju helt makalöst bra den grabben, en riktig maskin. Suarez på topp .. Vad händer mannen? Du kan ju inte skrika och vifta sådär mot en (ung) medspelare. Ser så illa ut och signalerna är aldrig goda - vinnarskalle eller ej.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: