/spanien/barcelona/forum/1077.aspx/spanien/barcelona/forum/1077.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Soko
2017-03-01 18:20
Messi ligger på 4 kort inför kvällens match , ska han ta kortet ikväll och missa Celta på lördag eller ta det mot Celta och missa Deportivo borta, den matchen går direkt efter landslag uppehållet så han behöver vila efter alla resor?
Annars riskerar han att missa Valencia och Sevilla?
Barcelona Cule4life
2017-03-01 18:04
85 Mille i dagens marknad för Veratti är ett "bra" pris. Skulle PSG vilja ha Rakitic skulle man kunna ge ca 50-60 mille plus Rakitic. Kör på där direkt och vänta inte. Hämta in Sampauli direkt utan tvekan.

Sen borde man köpa Dahoud också som sägs ha en utköps klausul på 10 Mille. Beroende på hur Vidal läker bör man fundera på en ny högerback. Sen ser det riktigt bra ut. Man kan rensa ett par spelare som känns överflödiga och hämta tillbaks lr flytta upp la masia spelare.

Om man hade blivit av med Paco Gomes Mathieu för en go peng hade vart perfekt. Arda är en bra trupp spelare om man nu inte får ett sjukt kinesiskt bud. Självklart finns det mer finjusteringar att göra.
Barcelona Katalano
2017-03-01 16:17
@Ribohn Fan:
Tvärtom. Ledningen är vald av medlemmarna och ska jobba för att göra medlemmarna nöjda, respektera klubbens traditioner och kultur. De har agerat tvärtemot och förtjänar då all den kritik de får. På samma sätt ska en tränare väljas som passar in i den typ av fotboll som man vill att Barca ska spela. Här är både ledningen och tränaren ansvariga. kraven är relevanta och inte för högt ställda. Det är bara att ledningen skiter i vad fansen tycker och tränaren helt enkelt inte har kompetens nog för att prestera den fotboll som eftersöks. Edit: Detta är givetvis min åsikt. Jag ser på min text ovan att det låter som att det är facit snarare än subjektivt, men så är det inte menat.
Barcelona Ribohn Fan
2017-03-01 16:06
Eller så är kraven för höga. Att vi och omgivningen kräver något som vi för tillfället inte har material för och där ingår både ledning, tränare, fystränare och spelare. Att vi ska spela den vackraste fotbollen, alltid ha kontroll och alltid vinna titlar.
Barcelona koeman92
2017-03-01 15:47
@El Pistolero #9:


Ja för fan, slå till bara. Detta kan vara vår viktigaste värvning sedan Suárez (sorry Umtiti). När man ändå håller på, ser jag även att Gomes säljs och att Palencia/Samper får chansen. Inget illa mot honom, men han är helt enkelt överflödig och inte lämpad för det spel vi vill spela. När vi dessutom redan har Denis att satsa på ser jag inte hur Gomes ska få någon särskilt betydande roll hos oss långsiktigt.
Barcelona Katalano
2017-03-01 15:42
@Ribohn Fan:


Absolut. Även Ranieri med Leicester förra säsongen är ett bra exempel där man får till en fungerande spelidé med begränsat spelarmaterial. nu är det väldigt stor skillnad på dessa lag och oss. Vi spelar inte bara resultatinriktat utan det finns även krav på att spela en rolig/vacker fotboll och att vara spelförande, så jämförelsen är inte helt spot on. Men grundfaktat kvarstår, att med en fungerande spelidé så kan man få ett lag med rent av dåliga spelare att fungera. och med vårt spelarmaterial så får man halva kakan gratis. Men med fel tränare så går det i stäv, och då får vi se sådan fotboll som Barca spelat senaste året.
Barcelona Ribohn Fan
2017-03-01 15:21
Typ som Lagerbäck gör med Isländka spelare!
Barcelona El Pistolero #9
2017-03-01 14:59
Montoya var ett exempel på att mediokra spelare kan prestera bra om tränaren sätter ett bra spelsystem. Bra spelare (Gomes, Busquets) kan prestera dåligt om tränaren inte sätter spelsystemet. Därför tror jag inte det är kvalitén på truppen som är felet, det är o förblir tränaren. Får hoppas på ett mirakel så vi lyckas knipa ligatiteln. El Clasico blir avgörande där jag verkligen inte ser oss som favorit.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ribohn Fan
2017-03-01 14:53
Denis Suarez hade mått bättre av att ha stannat kvar i Villareal något år till.
Grabben har knappt spelat senior fotboll fastän han fyller 23.
Hans bakgrund är ju Celta Vigo till tonåren, därefter M.City.
Första senior säsongen gör han i Barca B. Barca B gör en för bra säsong och alla i laget tycker att dem redan då är La Liga mässiga och många i laget lämnar, däribland Denis.
I Sevilla blev det mest bänk och året efter till en början likadant i Villareal.
Men en stark andra halva av säsongen, ger honom ett kontrakt i Barca.
En så länge är Barca för hög nivå för honom.
Hoppas att han får en start tröja i U21 slutspelet i sommar, kan bli svårt, men jag tror han skulle behöva dominera på den nivån, för hans självkänsla.
Barcelona neymar JR || Cillessen #1
2017-03-01 14:40
El pistolero Nej montoya var inte bra, man kan ju inte leta fram endast 2 matcher för att bevisa sin poäng. Nu kan du inte heller dra den parallellen angående hur andra spelare var i sina tidigare klubbar. Villa var en betydligt bättre spelare i Valencia än i Barcelona eller hur? Sanchez är bättre i Arsenal än i Barcelona eller hur? Visst har tränaren jävligt mycket att göra med det hela, men att prestera i villareal/Valencia and so on skiljer sig något enormt från Barcelona. Se det som jag ser det montoya är dålig oavsett tränare eller klubb haha :)! Tycker inte alls att vi har "förlorat" så många talanger eller att dom inte har fått chanser. Adama är den ende jag tyckte förtjänade mer från Barcelona. Grimaldo får bevisa sig i benfica så får jag se om jag känner att vi har förlorat honom. Ende kollen jag hade på honom var hans skador....
Postat via SvenskaFans-appen
Fuerza
2017-03-01 14:36
Kan vi släppa Montoya? Han är så mycket standardspelare man bara kan bli. Ingen karaktär. Ingen powerspelare. Ingen fart. Ingen finess. Ingen bollvinnare. Ingen gamechanger. Helt enkelt: ingen. Noll. Nada.
Barcelona El Pistolero #9
2017-03-01 14:35
[QUOTE=Katalano]Det intressanta kring diskussionen av exempelvis Montoya är förändringen i försvarsspel nu och förr. Förr så var det kollektivt presspel, vi försvarade som ett lag, och de gånger man märkte av en dålig insats från en försvarsspelare var när det var ordentliga tabbar. Nu för tiden så står var och en för sig och blir blottade på ett helt annat sätt. En försvarsspelare får ensam täcka sin yta som denne dessutom hamnar i mycket oftare än förr. Man märker direkt när en spelare gör en dålig match även utan att behöva göra tydliga misstag. [/QUOTE] Jo precis. Ett bra exempel är några av Chelseas spelare. Ingen kan övertyga mig att deras ytterbackar Moses och Marcos Alonso är spelare av klass, men Conte sätter kollektivet o dom spelar bra.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2017-03-01 14:31
[QUOTE=neymar JR || Cillessen #1]Montoya gjorde det bra en match mot real Madrid, hur stor vikt man ska lägga på den bedriften är ovisst med tanke på att Ronaldo inte har kunnat dribbla sedan 2010. Varken visat sig vara duglig från start eller som inhoppare. En OK match var 30:de likt Bartra [/QUOTE] Inte lite orättvis mot Montoya nu? Starta bl a Cupfinalen 2012 mot Athletic Club o var grym. Min poäng med Montoya är att han aldrig varit eller kommer bli en riktigt bra spelare, men han var bra när han fick spela i Barça när vi hade bra tränare vid rodret, så viktigt är ett bra spelsystem. Andre Gomes dominera oss o RM i Valencia med Nuno som tränare, nu ser han verkligen inte bra ut i Luchos händer. Denis Suarez spela på en högre nivå i Villarreal under Marcellino än vad han gör nu hos oss. spelsystem. Sånt gör mig förbannad, Barça ska ha en av dom bästa tränarna. Denis Suarez gick från en bättre tränare i Villarreal till en sämre i Barça...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona The Reporter 2.0
2017-03-01 14:30
Har någon klipp på vår match mot Chelsea? Där vi inte heller fick med oss domslut. Typ handsen på ballack osv. Har sett ett sånt klipp
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2017-03-01 14:10
Det intressanta kring diskussionen av exempelvis Montoya är förändringen i försvarsspel nu och förr. Förr så var det kollektivt presspel, vi försvarade som ett lag, och de gånger man märkte av en dålig insats från en försvarsspelare var när det var ordentliga tabbar. Nu för tiden så står var och en för sig och blir blottade på ett helt annat sätt. En försvarsspelare får ensam täcka sin yta som denne dessutom hamnar i mycket oftare än förr. Man märker direkt när en spelare gör en dålig match även utan att behöva göra tydliga misstag.
Barcelona Ribohn Fan
2017-03-01 14:09
Katalano

Ja! Som jag skrev tidigare idag, så vill jag tillbaks till grunderna 4-3-3.
Barcelona neymar JR || Cillessen #1
2017-03-01 14:06
Montoya gjorde det bra en match mot real Madrid, hur stor vikt man ska lägga på den bedriften är ovisst med tanke på att Ronaldo inte har kunnat dribbla sedan 2010. Varken visat sig vara duglig från start eller som inhoppare. En OK match var 30:de likt Bartra
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ribohn Fan
2017-03-01 14:05
Men tänk vad alla höjde honom till skyarna efter 2 matcher.
Typ världens bästa back. Det är det jag skrev om.
Roberto har jag alltid gillat, på gränsen i dagens lag som en start spelare på mitten.
Barcelona Katalano
2017-03-01 13:55
Vi spelade kontrollerande fotboll med Keita på mittfältet tidigare istället för Xavi vissa matcher. Varför skulle det inte gå nu med dagens spelarmaterial? Det är inte spelarna som är för dåliga utan allt beror på tränaren. Detta eftersom vi har både Busquets och Iniesta kvar att tillgå.


El Pistolero #9

Instämmer. Roberto ska ha cred för att ta sig an rollen som HB och dessutom göra det bra utifrån förutsättningarna. Det är inte hans normala position.
Barcelona El Pistolero #9
2017-03-01 13:41
Dock har ju varken Samper eller Deulofeu fått rättvist med chanser i A-laget vilket är synd. Sergi Roberto har alltid varit en utfyllnadspelare o det som mittfältare. Att han offrar sig för laget o lirar HB, för Lucho o ledningen inte tagit in någon ersättare till Alves, det tycker jag han ska ha cred för o inte skit. Finns väl ingen mittfältare i truppen som lirar HB bättre än Roberto. Montoya var både bra under Pep o Tito. Sämre när clowner till tränare kom in.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ribohn Fan
2017-03-01 13:31
Montoya då är precis som Roberto i år. Första gången man ser en spelare på en possition, har man inga stora krav eller förväntningar. Allt som man ser är ok, höjer man då upp till skyarna. Man får vara ganska försiktig och se det i ett större sammanhang. Jag har gjort misstaget tidigare med Samper, Adama, Deulofeu etc.
Barcelona Barcelonistas
2017-03-01 13:12
Arda ska va kvar tycker han gjort det rätt bra i år. Ingen spelare som ska va ordinarie men han är klart duglig till att slänga in sista 20. Sen kan han starta i dom mindre matcherna också.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR || Cillessen #1
2017-03-01 13:09
El pistolero Arda vill jag ha kvar, vår Henrik Larsson den här säsongen. Hade velat se Arda under en galen tränare, tror det finns än mer att hämta där. Rakitic får lämna, känner inte att det är så mycket mer för den kroppen i Barcelona.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR || Cillessen #1
2017-03-01 13:07
Troligtvis nåde montoya sin peak redan då...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2017-03-01 13:05
Vägrar tro att några av våra spelare är så bedrövliga som Lucho spelsystem får dom att se ut. Kommer ihåg när en ung Montoya spela HB för oss några gånger 11/12 och gjorde det bra - SPELSYSTEM.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ribohn Fan
2017-03-01 12:59
Man kan ju vända på det och säga att kunskapen inom laget just nu är alldeles för stor skillnad.
Så att vi är för beroende av enbart vissa spelares inviduella prestationer.
För att ett man ska få ett kollektivt lagspel att fungera behöver ha spelarnas inviduella kunskaper på någon så när liknande nivå.
Barcelona El Pistolero #9
2017-03-01 12:50
[QUOTE=neymar JR || Cillessen #1]PSG have set a pricetag of €85M on midfielder Marco Verratti (24) on whom Barcelona have shown interest over a summer move. [Sport Mediaset] [/QUOTE] Rakitic och Arda ut, Verratti in?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2017-03-01 12:50
Dano Yes. Visst ska man inte kräva att vi fortfarande ska spela lika bra som under Pep men vi bör spela betydligt bättre med vårt spelarmaterial o den kvalitén som finns att hämta i Barça B/Juvenil A. Framförallt ett bättre fungerande mittfält och ett bra presspel är väl minikrav men det ser vi inte.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR || Cillessen #1
2017-03-01 12:46
PSG have set a pricetag of €85M on midfielder Marco Verratti (24) on whom Barcelona have shown interest over a summer move. [Sport Mediaset]
Postat via SvenskaFans-appen
Dano
2017-03-01 12:12
El Pistolero/

Så jävla spot on. Herregud vad jag saknar Pep. Sättet vi spelade, dominerade i stort sett alla matcher. Hoppas vi kan se förändringar i spelet ikväll, vill gärna se oss dominera och förtjäna att vinna en match.
Annons: