/spanien/barcelona/forum/1074.aspx/spanien/barcelona/forum/1074.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Barcadinho.
2017-02-10 14:11
Iniesta70 o kröjff.

Kul att ni uppskattar det man skriver ! Ni vet säkert att det är ömsesidigt. Gillar skarpt att läsa era inlägg o flera andra. Gillar dessutom skarpt det här forumet för den unika gemenskap som sidan erbjuder. Att det funkar så hyfsat bra i så många år, trots eller tack vare olika ålder, åsikter, städer mm
Min partner hemma har i årtal varit avundsjuk på mig för det, Hon vill också ha en sida där hon kan dela med sig sitt största intresse. Finns en del men de är inte exakt på samma sätt. Här är det så att man nästan "känner till" varandra.
Men hon har däremot en gemenskap IRL. En bokcirkel, där de träffar varandra var sjätte vecka o pratar om en viss bok. Jätte kil men inte lika intensiv som på nätet.
Förresten , alla bokcirklar som jag har hört talas om består av kvinnor. Det är inte så att män inte läser böcker, men vi tydligen föredrar diskussioner om fotboll än böcker :P. Konstigt egentilgen.
Lite OT men det är fredag idag...
Barcelona Bosketts
2017-02-10 13:23
@neymar JR || Cillessen #1:


Tycker den har ett väldigt kreativt anfall. Och två löpstarka kanter som är duktiga offensivt. Och Messi är (minst sagt) kreativ.

Sen finns ju Iniesta, Denis, (snart) Alena som också är hyperkreativa.
Barcelona neymar JR || Cillessen #1
2017-02-10 13:19
Bosketts Den elvan var ju inte alls kreativ, borde passa lucho dock.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bosketts
2017-02-10 13:17
Deulofeu

Själv sitter jag och drömmer om ett 3-5-2, där Messi ska kunna användas på ett offensivt mittfält.

---------Ter Stegen-------------
--Umtiti--Pique--Masche----
-------Roberto---Busi---------
--Vidal---Messi-----Alba-----
--------Suarez---Neymar-----
Barcelona westinho - Sergio #5
2017-02-10 13:12
@Deulofeu:


Det är där vi ska ha in Dybala. Dags att flytta in Messi i 10-rollen permanent.
Barcelona Deulofeu
2017-02-10 12:26
Vidal har ju onekligen spelat upp sig på sistone och verkar skänka gruppen en hel del glädje.

Men som alla ser är Messi mer och mer inne i mitten.Just Messi verkar ofta söka djupledsspringande Vidal.

Sitter och funderar på nästa år lite grann och ett lag där man försöker bli lite vassare.

Vi borde söka en högerytter tycker jag tänk er Neymar på ena kanten och Dembele/Martins på den andra Suarez i mitten och Messi bakom...


Neymar------------Suarez------------Dembele/Martins

------------------------Messi----------------------------------

---------Iniesta-----------------Busquets------------------

---Alba----Umtiti-----------Pique--------------????????

--------------------Ter Stegen-------------------------------


Mittfältet och stackars Iniesta och Busquets skulle ju få det jobbigt men tänk er offensiven ha ha.

Matcherna skulle kunna sluta tex 6-3.

Dembele,Martins,Deulofeu he he pånyttfödd i Milan med bästa fysvärdena sedan T.Silva

Bellerin,Cancelo, eller Aurier.

Hem med Munir,Samper upp med Alena.

Match mot Alaves i helgen hua.

Dags för Mathieau och Digne gulp...
Barcelona Kröjjf
2017-02-10 11:53
Xavi är ett oförglömligt minne blott. Iniesta börjar närma sig slutet och går sönder mest hela tiden. Men Xaviesta är tillbaka i gammal god form och betyder passande nog ungefär lika mycket härinne, som Xavi och Iniesta tillsammans på plan. Själv kraxade jag olyckligtvis på korpnivå igår och får fortfarande likes för ett inlägg jag inte kunde står för, utan strök. Men håll ett extra öga på Barcadinho. En medlem som inte gör något större väsen av sig, men som i det tysta är värd sin vikt i renaste guld.
Barcelona Deulofeu
2017-02-10 11:48
Soko

Det är med en sådan spelare man vinner ligor läs tex Ibra och inte ketchup lirare som gör 3-5 mål mot lite sämre lag.

Såklart man saknar Messi hattrick men han försöker vinna matcher och det gör man genom att spela fram sina kamrater...eller vad säger du Neymar( 18 missade assist från Messi typ...)

10 mål i cl från Messi det har väl varit där han lagt sitt krut.

Visserligen leder han även skytteligan i ligan och ett mål från att göra det i copa del rey men men kraven är annorlunda för vår stora lilla Messi!
Barcelona Bosketts
2017-02-10 11:47
Xaviesta & Katalano

Jag var en förespråkare för det något rakare spel vi såg antydning till under Luchos första säsong. När man började analysera hans sett att använda Barcelonas trupp släpptes all den där ångesten man samlat på sig under Peps, Martinos och Titos 0-0-matcher mot bussar. Fokus skulle numera ligga på att bli mer förutsägbara och "rakare". Och det var något man verkligen lyckades med under trippelsäsongen. Under de matcher som normalt mynnade ut i en bussbiljett bjöd man istället in motståndaren, och lurade dem till att tro att chansen finns. Istället hade Barcelona full kontroll och kontrade in ett par bollar med hjälp av MSN.

Anledningen till att det här inte längre fungerar är främst för att Lucho i sin strävan efter ett "rakare" spel helt frångått Barcelonas identitet som grundas på mittfältet. Det är hans största misstag, även om jag köper och kan tjusas ac hans intentioner. Det är därför spelare som Busquets stundtals sett helt förvirrade ut under säsongen.

Vi måste kunna använda oss av båda spelsystemen. För då sitter vi på ett recept som i teorin är helt oslagbart.
Barcelona Xaviesta
2017-02-10 11:27
Katalano Ja, vi tvingas ner i knäna på våra målvakter för att motståndarlagen har lärt sig att Luchos fotboll inte är den där patenterade Barcafotbollen och därför hellre sätter press på oss istället för att parkera bussen. Hur ofta har vi mött en buss det senaste året? Visst får man googla eller youtuba för att svara på detta? Och hur väl svarar Lucho på denna press från sin tränarkollega? Det kan våra målvakter svara på. Ett rakt spel för mig är Dortmund i sin prime under Klopp. Luchos är bara en billig piratkopia och hade detta varit Game of Thrones hade Luchos karaktär varit killed off redan efter första säsongen likt Ned Stark men våra "writers" är tyvärr dummare än tåget.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Soko
2017-02-10 11:06
Messi gör mål i nästan varje match, men det var ett bra tag sedan han gjorde fler än 1 mål i matchen och ännu längre sedan han gjorde hattrick, den senaste kom för nästan fyra månader sedan mot City i CL.
Hoppas på dubbel imorgon och en trippel på tisdag mot PSG .
PSG spelar sin match ikväll och har en extra dag vila. Barca dessutom spelar borta så lite tid att vila .
Barcelona Katalano
2017-02-10 10:58
Xaviesta Håller med dig fullständigt. Tycker inte heller att käpprätt är rätt att spela på, sitt namn till trots. Pun intended. Som vi spelar idag så har vi svårt nog att få bollen över till motståndarnas planhalva och istället så vänder vi hemåt stup i ett. Ter Stegen och Cillesen har förvandlats till våra playmakers, men hur många mål framåt gör man egentligen på egen planhalva?
Barcelona Xaviesta
2017-02-10 10:47
Katalano Lägg även till att ett "rakare spel" numera är ett urvattnat adjektiv och ett uselt halmstrå som Lucho-förespråkare desperat fortsätter att gripa efter. Det var aktuellt för 3 säsonger sen men hur jävla rakt är egentligen spelet idag? Det ser snarare ut som havregrynsgröt som bubblat över där ute och det enda raka vi spelar är lodrät bakåt till Cillesen och Ter Stegen stup i kvarten som sedan tjongar upp den likt hockeyspelare som dumpar pucken uppåt i banan för att därefter sätta en osyncad tokpress utan en tanke bakom och på så sätt vaska fram en 50/50 chans att vinna bollen högt i banan eller åka på en kontring i röven. Rakare spel my ass. Vi spelar snarare käpprätt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR || Cillessen #1
2017-02-10 10:21
Vad man önska att man vaknade upp till säsongen 05/06 igen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2017-02-10 09:55
papillon

We get it. Du föredrar ett rakare spel. Min fråga till dig är om du tycker att vi spelar en underhållande fotboll med Lucho idag?

Tycka vad man vill om det eviga bollrullande, vi var överlägsna i varje match och vann allt som oftast med stora siffror. Sista säsongen med Pep så underpresterade Pedro och Villa ordentligt och lyckades inte sätta sina chanser också. Men visst var det många som ville ha inslag av rakare spel då, speciellt i matcher när motståndarna ställde upp en försvarsmur. Men då pratade man om en plan B, och inte att lämna mittfältskontrollen totalt. Idag har vi det extremt åt andra hållet istället.
Barcelona papillon
2017-02-10 09:49
El Pistolero #9

Två matcher av ca 65 totalt suddar inte ut en hel säsongs bollrullande.
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Barcelona Iniesta70.
2017-02-10 09:34
Nää, själv tror jag att Alaves blir en mumsbit till helgen. Känslan är att grabbarna från Baskien är lite "mätta" efter sitt skrovmål till final plats.

Medan Alaves firade sin första final plats någonsin i "kungens cup"med "hockeypucks" högar och med Corona istället för Gatorade i flaskorna så firade vi cules med en "båtten is nådd" stämning och hade nästan likvaka på forumet efter att vår final plats blev klar.

När Alaves bar sitt lag med ett leende på läpparna runt de baskiska gatorna och hyllade de som om dom tagit VM brons 94 så fick våra lirare ducka för alla "handgranater" och glåpord de fick utstå för att ha tagit vårt lag till den fjärde raka finalplatsen i "kungens cup".

Så olika kan man se på en finalplats.

Vi kommer troligtvis att lägga ut fler landminor och kasta fler "bomber å granater" på våra kära lirare om finalen inte vinns på " rätt" sätt. Ja, vafan, tro inte att jag pekar ut nån speciell på forumet, jag lär vara den förste att kasta, iallafall en liten "kinapuff".
Ja, olika krav, det ska man ha, såklart. Skulle det se ut som senast mot Simeones gäng, ja då jävlarinamma lär jag säkerligen kasta en sån stor "bomb" så jag åker på en spärr som sträcker sig till nästa final.

Nåja, tror vi tar Alaves medan dom lirar lite lagom bakfulla, lite väl nöjda över finalen platsen.
Barcelona Bosketts
2017-02-10 09:33
"Boss Luis Enrique is determined to add youth to his squad in the summer with an ageing midfield."

Nu ska man inte lägga alltför mycket vikt på The Sun (inte ens lite), men ibland undrar man ju om deras skribenter ens har koll på en storklubb som Barcelona. I det här fallet har de alltså missat att vårt mittfält endast har en +30-spelare (Iniesta). I övrigt har vi alltså:

Busquets - 28
Rakitic - 28
Gomes - 23
Denis - 23
Rafinha - 23

Lägg dessutom till Sergi Samper (22) och Alena (19) som förhoppningsvis ingår i planerna nästa säsong.
Barcelona neymar JR || Cillessen #1
2017-02-10 06:03
Suarez: "I've not recommend Nicolas de la Cruz to Barca and I did not have to do anything with (the signing of) Santiago Bueno." [oceanofm] Oj är bueno klar? Missat det helt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2017-02-10 00:55
Vad ska vi förvänta oss mot PSG? Så som spelet har sett ut så är jag väldigt orolig. Vi klarar inte ens av att styra spelet mot dom sämre lagen nu ska vi åka och spela mot PSG borta.


Så här på förhand så är jag nöjd med ett kryss.
Barcelona S.Eto'o
2017-02-09 22:44
Treyh Hahahahah skulle inte förvåna mig om mateo kan bättre engelska än sin far....
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Iniesta70.
2017-02-09 21:47

Barcadinho

Dina två senaste inlägg är klass rakt igenom! Det är inte ofta du trampar snett här ute på forumet.
Barca kan vara glada att dom har en "tolfte" lirare av din kaliber på sin planhalva.
Barcelona Barcelonistas
2017-02-09 20:32
Vi gjorde vår bästa match under säsongen mot just Chelsea 2012 där vi spelade en fotboll som var helt magisk. Vi var dom riktiga vinnarna det året också vi visade världen att trots uttåget så är vi bäst i världen.

Cantona besökte oss dagar precis efter att vi åkt ut i semin minns jag.
Barcelona Treyh
2017-02-09 20:01
Min damer och herrar, får jag lov att presenterar... MATEEEOOOO MESSI!
Barcelona S.Eto'o
2017-02-09 19:13
Blir suarez avstängd Copa del Rey finalen samt första copa matchen nästa år eller hur blir det?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona II Barça II
2017-02-09 18:31
Haha, jag minns då Real fansen påstod att han var bättre än Messi.
Se länktips.
Barcelona Carles Puyol Beast
2017-02-09 18:24
Anledningen till Suarez 2 matcher pga hans beteende samt kommentar efter matchen. Han borde hålla käften och domarna är redan emot oss och detta är inte bra. Domarna gör allt för att Real ska vinna La Liga och gör livet surt för oss. Papa Perez har gjort ett bra jobb.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DM1982
2017-02-09 18:14
[QUOTE=Bosketts]Tack. Egentligen är det väl inga konstigheter. Det är för mig inget gult kort, i synnerhet inte ett andra gult, men man väljer nog att se det som hårt dömt snarare än ett direkt fel från domarens sida. Att han efter kortet också ställer sig på ett område där utvisade spelare inte får stå hjälper ju inte direkt. Begriper dock inte för mitt liv varför Busis kort inte dras tillbaka... [/QUOTE] Luis Suárez Sanctioned 2 match ban following his red Card appeal. Busquets' yellow card has been dropped. [MD] The club is going to appeal against 2 match ban on Suárez. [RAC1]
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2017-02-09 18:08
[QUOTE=papillon]På samma sätt som det idag är lite tråkigt att se hur laget spelar under LE, på samma sätt var det lika tråkigt att se laget under Peps sista år när taktiken var sönderläst. Man såg bara handbollsrull utan några offensiva löpningar, bara spel framför motståndarnas backlinje och ingen fantasi. [/QUOTE] Sista säsongen med Pep bjöds det på fantastisk fotboll. Oflyt mot Chelsea i semin av CL och korrupta domare i la liga gjorde att det "bara" blev en cuptitel. Vår högsta nivå var bäst i Europa den säsongen. Matcherna mot t ex Chelsea i semin var bland det bästa jag sett från Barça i offensiv väg. Typ 5 virkträffar, sanslös oflyt. Kolla länktips för Barças presspel mot Bielsas Athletic Bilbao i cupfinalen. Att jämföra Peps sista säsong med denna sörjan är bara så fel.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bosketts
2017-02-09 17:57
@Meneysuarez91011:


Tack.

Egentligen är det väl inga konstigheter. Det är för mig inget gult kort, i synnerhet inte ett andra gult, men man väljer nog att se det som hårt dömt snarare än ett direkt fel från domarens sida. Att han efter kortet också ställer sig på ett område där utvisade spelare inte får stå hjälper ju inte direkt.

Begriper dock inte för mitt liv varför Busis kort inte dras tillbaka...
Annons: