/spanien/barcelona/forum/10622.aspx/spanien/barcelona/forum/10622.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona L.A.M Nr 10
2012-04-04 12:39
Vi är tre matcher från den andra CL-titeln irad som första lag genom tiderna. Vi har slarvat enormt i ligan men i CL har vi som vanligt dominerat. Säsongen får anses som väldigt lyckad om vi vinner både cupen och CL, slår vi dessutom ut Real Madrid så blir det en säsong att minnas. Real Madrid har varit otroligt taggade på att vinna ligan i år, man har haft fouks i alla matcher och vi har inte riktigt varit motiverade.

Ändå är ligan inte slut. Det är åtta matcher kvar där det krävs två förluster för marängerna och att vi tar full pott. Fullt möjligt. Jag vågar inte ens tänka på känsla om vi går om i ligan och vinner mot Real i CL. Vilken känsla man hade haft då.
Barcelona S91
2012-04-04 12:31
Ekwall är också klockren, älskar hur han tystar ner en hater i kommentarssektionen :) Respekt!

E: Hans analys av matchen är också spot on, speciellt den om Barcas tama avslut.
Barcelona Shanghai - SHOOT ME $12
2012-04-04 12:30
Jag är så glad att vi är det ända laget som har nått CL-semifinal 5 år i rad. En sinnessjuk bedrift om ni frågar mig. Att göra det i modern fotboll...ah har inga superlativ att beskriva hur vi har varit, men vi ska inte få luft bara för det och det allra viktigaste är att vi har fötterna på jorden.

Det fanns några som kritiserade Cuenca igår, visst får ni kritisera, men ni snackar skit från er röv när ni skriver att han inte var så bra. Killen blev till och med Man of the match. Cuenca har imponerat stort och jag vågar nästan skriva i denna stund att han är andra bästa anfallaren vi har efter Leo givetvis, sen kommer Tello.

Sist men inte minst, man måste älska marängernas hyckleri. Det är skrattretande när dem går in på Milans forum och bölar mer än Milan supportrar. Är det nån som har fuskat så är det fan ni, det första ni gjorde är att råna oss på ligatiteln med alla köpta domare och det andra, CSKA och APOEL ? hahaha även ett allsvenskt lag skulle vinna mot dessa klubbar.
Barcelona SamMajid
2012-04-04 12:26
Här kan ni läsa Johan Orrenius sköna krönika:
Barcelona Barcelona10Messi
2012-04-04 12:22
P.s : Vem bryr sig om vad Slatan säger. Pi*** jedna!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelona10Messi
2012-04-04 12:16
Johans krönika på Expressen måste nog ha varit en av dem bästa jag läst på sistone. Samanfattar allt klart och tydligt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona SamMajid
2012-04-04 12:01
MesQueUnClubFCB

Det är inte bara det. Tycker även att domaren var lite snäll mot Milan som hade slakthus med Barcelona och borde ha fått flera kort. Kolla bara på Ambrosini tex.
Barcelona Pilmá Balletti
2012-04-04 11:54
Att ni ens orkar bryr er om vad andra tycker, domare hit domare dit, Barca gick vidare igår för att de var det bättre laget, Milan har inget skit och göra i en Champions league semin efter dessa två matcher, milan ett par griniga gubbar och ett par valpiga ungar, varför ska det alltid förstöras när Barca uppnår något?

Man orkar inte längre vara ödmjuk efter alla dessa anklagelse och patetiska påstående.

Rätta laget gick vidare och haters gonna allways hate so what say very loudly bring em all, all haters. First stopp Chelsea and Stamford bridge.

Mot andra raka champions league titel

VAMOS MI BARCA 3
Barcelona Capitán - El tiburón
2012-04-04 11:40
Sam //

Jo, menar alltså att de skiljer sig, fast ändå är de våldsbrott båda två.
Aja, never mind. Jag tror vi förstår varandra!
Barcelona El Kaiser de Michoacán
2012-04-04 11:34
Usch, Fernando Torres må vara en skugga av sitt gamla jag men jag får ändå bilder i huvudet när han spelade för Atleticó och ofta hade lekstuga mot vår, även då, högt liggande backlinje.
Barcelona SaM__-
2012-04-04 11:34
Capitan:

Förstår din jämförelse, men du gjorde det väl ganska tydligt endå? Misshandel och våldtäkt är två olika saker som man definitivt ska särskilja inom juridik.
Barcelona MesQueUnClubFCB
2012-04-04 11:33
SamMajid

Håller med. Bra sagt.

Inte för att vara en fegis som skäller på domaren men vi har inte domaren vi vår sida. Igår hade vi inte det heller det var solklara straffar inget som Milan ska gnälla om. Och sen så tycker jag att domare från Tyskland,Sverige,Holland och alla dem länderna förutom Spanien är ärliga.
Barcelona Capitán - El tiburón
2012-04-04 11:29
SaM //

Jo, jag håller med om att det är två olika saker. Men det är lite som skilja på våldtäkt och misshandel (jag vet, inte lämpligaste exemplet kanske =]..).
Även om det ena är värre än det andra, så är det inget man vill ska ske.

Ja förlåt, glömde ju helt bort Busquets! Han är ju i rättvisans namn en expert på detta skådespel. Men jag måste säga att han bättrat sig lite jämfört med föregående säsonger!
Barcelona L.A.M Nr 10
2012-04-04 11:28
Intressant att vi spelade en 3-4-3 igår, åtminstonde i första halvlek där det var extra tydligt. Vi hade två spelare som breddade på varsin kant(Alves och Cuneca) vilket var ett viktigt drag av Pep. Vi har sett i vissa matcher hur vi blir för centrala i vårt spel, det var nog därför Pep valde Cuneca före Alexis. Då kunde de dra ut Milans backlinje och låta Messi, Cesc och Iniesta briljera i mitten med Xavi och Busquets längre bak i planen som spelfördelare. Trebackslinjen skötte sig mycket bra, det är otroligt svårt att ha endast tre defensiva spelare(med Busquets som droppar mer ibland) mot Milans skickliga anfallare, men de lyckades ta bort Zlatan och co rätt bra, det går naturligtvis inte att göra det helt.
Barcelona SaM__-
2012-04-04 11:23
Capitán:

Jag är av en annan åsikt. Definitionen av en filmning är att man faller utan någon som helst fysisk kontakt medan överdrift är en handling som förstärker en situation som har haft fysisk kontakt. Jag tycker definitivt spelare som Busquets Masken bör skärpa sig med dessa överdrifter, för det ser bara löjligt ut. Men vi måste endå kunna skilja på en överdrift och en filmning även om de i många fall samverkar.
Barcelona SamMajid
2012-04-04 11:23
När Real Madrid blir gynnade av domare så snackar man om det i 2 timmar, sen är det glömt. Men när Barcelona blir ''gynnade'' av domaren är det som att det har skett en naturkatastrof i Spanien.

Real Madrid, vi ses i Munchen!
Barcelona Capitán - El tiburón
2012-04-04 11:17
Sam__- //

Nja, håller filmningar och förstärkningar som ganska lika även om den förstnämnda är värre.
Förstår hur du menar, men i slutändan känns det ganska ovärdigt att falla som en säck potatis och bita i gräset under en hel minut när man enbart fått en liten smäll.
Nu skiljer det sig visserligen om vi pratar Pepe smällar, eller exempelvis den som Robinho gav Iniesta igår vid slutet av matchen.
I det fallet var det minimal touch och Iniesta dök som en pil ner på marken och vred sig som bara den.
Vi måste medge att vi har vissa spelare (ex. Dani Alves, Iniesta, Alexis, Mascherano) som kan förstärka rejält när de väl stött ihop med någon.
Jag hatar att säga det, men man måste ändå påpeka det...

Men som du säger, detta är något alla lag håller på med och vi kan nog alla radda upp massa spelare i Real, Milan, Inter, Chelsea, Man Utd som beter sig exakt på samma sätt!
Barcelona MesQueUnClubFCB
2012-04-04 11:16
L.A.M Nr 10

Ja men man vill ju inte ha München i semi heller:)
Barcelona SaM__-
2012-04-04 11:09
Börjar bli så trött på den här onyanserade diskussionen om att Barcelona skulle ha domarna på sin sida, eller att dom filmar hejvilt mer än alla andra lag.

Återigen, som jag alltid har sagt. Folk verkar inte kunna skilja på filmningar och överdrifter. Barcaspelarna filmar väldigt sällan (vill inte veta hur många smällar messi får per match) men däremot överdriver dem något otroligt i varje situation. En filmare är någon som försöker få en frispark eller straff när det inte finns någon fysisk kontakt, dvs man slänger sig. Men en överdrift handlar mer om att man förstärker en situation, som faktiskt i grunden är frispark eller straff,för att påverka domaren i framtida beslut. Detta om något är kanske nått man kan klaga på hos barcaspelarna. Men samtidigt kan man även förstå barcaspelarnas agerande. Tror det är ganska tröttsamt att match efter match få massa smällar som faktiskt är otillåtet inom fotboll, kan ju bli allvarliga konskekvenser om tex puckot Pepe skulle ha fått in en av sina vårdslösa tacklingar.

Men hur som helst, bortsett från igår, så är barca d topplag (topplag får generellt fler domslut med sig) som har fått minst antal straffar i hela Europa och då är dom det lag som har varit mest i motståndarnas straffområde av alla lag. Vad hände med domarkåren där? Eller Bojans felaktiga bortdömda mål mot inter 2010 som hade skickat barca till final? Jo, för det är ingen relevant diskussion, bara massa konspirationer som i slutändan får människor att framstå som löjliga!
Barcelona Capitán - El tiburón
2012-04-04 10:58
Att det råder en allmän anti-barca kampanj är ju ganska självklart nu. Har egentligen varit så enda sedan 09/10, men det förstärktes rejält efter alla Mourinhos mediala utspel förra säsongen.

Varenda liten kontrovers hos Barça blåses upp till enorma proportioner, bara för att det just är Barça.
Visst har vi fått fördelar (talar inte om igår, utan exempelvis Chelsea matchen 08/09), men dessa fördelar är något som alla lag tilldelas när det spelas CL. Ibland blir de avgörande, ibland inte.
Som sagt, inte många av alla konspirationshävdare som nämner vårt uttåg mot Inter för ett par säsonger sedan och orättvisorna vi fick emot oss då...

Men för att ändå rikta lite kritik mot mitt egna lag, måste jag hålla med om att spelarna alltför ofta viftar med händerna och skriker mot domaren när något regelbrott skett. Jag förstår att man vill att domaren ska iakta dessa regelbrott (ex. hands, sena tacklingar etc.), men det är just när halva laget springer fram för att "säga till" som det blir lite irriterande.
För det märker jag ändå ganska ofta; att det blir exempelvis hands, men domaren verkar inte blåsa förrän han blivit omringad av flera spelare.
Ser du handsen, blås då. Men vänta fan inte på spelarnas reaktioner för att göra din bedömning!

Aja, gött att vara vidare iaf. Vi förtjänade en plats i semifinalen efter båda matcher. Nu väntar förmodligen engelsmän i blått och med ett spelförande Barça mot ett fysiskt Chelsea skulle jag räkna med liknande "kontroversiella" situationer...tyvärr..
Barcelona L.A.M Nr 10
2012-04-04 10:54
Chelsea i en semifinal blir riktigt tufft. Milan kunde störa vårt spel rätt bra på hemmaplan, jag tror Chelsea i sin bästa form är ett av de lagen i världen som bäst kan förstöra för vårt passningsspel vilket vi såg 08-09 där det var nära att vi åkte ut. Chelsea kanske är sämre nu medan vi lärt oss en läxa men det är ändå samma defensivt starka och stabila Chelsea. Den här gången börjar vi på bortaplan, får vi med oss ett resultat där vi är vidare när matchen börjar på Camp Nou så tror jag vi går vidare. Vinner Chelsea första mötet blir det nog väldigt svårt att vända i returen.
Barcelona L.A.M Nr 10
2012-04-04 10:47
Messi är galet bra. Killen blir bättre och bättre varje säsong och gör fler och fler mål. Förra säsongen slutade han på 53 mål, i år har han redan gjort 58 när det återstår 11/12 matcher kvar av säsongen. Det är inte omöjligt att han landar på 70, och även om det "bara" blir 65 så är det en sjuk siffra som de flesta nog aldrig trodde skulle uppnås.
Barcelona Golden Barca
2012-04-04 10:43
Ett är säkert efter gårdagen mediokra insats från flera spelare i laget. Effektiviteten måste upp med massor. Att gnälla på domarna är medfött för spelare i serie muta & kasta dig inget konstigt bara naturligt. Vad som skriv om världens bäste Zlatan och Milan inför Barcamatcher är lekskolenivå och okunnigheten personifierad. Och vad som nu skrivs för att fortsatt sprida skit om Barca efter att de nu blivit utskåpade fullständigt är på samma nivå.

Vila i frid Zlatan.

Vi andra går vidare i kampen om den titel du aldrig vinner.

SORRY Aftonblade SORRY Expressen.
Barcelona Gio Style
2012-04-04 10:37
Helt ärligt nu, igår gav jag upp hoppet om alla andra klubbars fans.

Det är ett krig som pågår mellan alla loosers och Barcelona. Jag kallar dessa fans för loosers för att det är loosermentalitet att skylla ifrån sig istället för att rannsaka sig själva och försöka förstå vad som gick snett.

I det här kriget kommer det aldrig att utses någon vinnare.
Det spelar ingen roll vad vi uppnår eller hur vi uppnår det, småsinta människor kommer alltid att hitta ett offside mål eller något liknande att skylla på.
Skulle inte det finnas någon tveksam situation så klagar de på rättvisa domsluten istället och finns det inga sådana så fejkar man youtubeklipp.

Det blir inte bättre av att svenska sportjournalister håller en lägre nivå än genomsnitts medlemmen inne i Puertan (nåja...) och hänger med i häxjakten genom att skriva fullständigt idiotiska grejer som skrivs enbart i ett syfte: Att jaga klick/läsare.

Dessa idioter till sportjournalister påverkar den allmänt icke fotbollsinsatta medelsvenssonen att få uppfattningen om att världsfotbollen är korrupt.
Att det finns ett lag som lurar till sig titlar rakt framför ögonen på sina rivaler år efter år utan att någon av dessa sätter ner foten(!?).
Att det fuskande laget är samma lag som dominerat under flera år med en stomme av spelare som individuellt sett är dem bästa i världen, med flertalet världsmästare i startelvan. Hur lyckades dessa spelare vinna EM och VM när de vinner sina titlar med Barcelona på enbart fusk?
Resultatet av den pinsamma journalistiken är mer hat och lite fler klick på nyheten.

Allt det här är en äcklig soppa. Vi kan inte göra så mycket mer, folk tycker på ett sätt och det spelar fanimej ingen roll om vi blir fullständigt rånade nu i semifinalen. Så fort vi får ett tveksamt domslut med oss i nästa CL-slutspel så kommer vi återigen att vara FC Uefa som mutat domarna.

Snälla kära Cules, ta till er det jag säger nu:

Njut av vårt lag som för tillfället är det bästa laget i världen. Njut av våra spelare som kommer att ses som legender när de lägger skorna på hyllan, men framför allt: Njut av allt hat som andra fans hyser gentemot oss ty det bekräftar enbart vår storhet.

Från och med idag kommer jag aldrig mer att ge mig in i en diskussion kring detta ämne med en hatare. Det tjänar inget till.
Fuck dem, vi är Barca. Vi är regerande CL-mästare och vi är i semifinal.

Jag har aldrig någonsin varit för ett stängt forum men från och med idag så är jag FÖR ett forum där endast cules får skriva.

Visca el Barca mina bröder!
Barcelona 1899
2012-04-04 10:27
Johan Orrenius bevisar att Marcus Birro borde hålla sig till poesi ... Nyanserad och objektiv artikel ...
Barcelona Barca4eva
2012-04-04 10:16
Barcadinho. Håller med. Älskar de där bilderna av spelare som tackar för matchen och sånt, härliga grejor.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Messidinho_10
2012-04-04 10:01
De blev ägda igår och ska va glada att de inte blev förnedrad. Messi har nu gjort 14 mål i CL och tangerat Van Nistelroys rekord!! Ikväll hoppas vi på Benfica slår ut Chelsea.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcadinho.
2012-04-04 09:58
En sak som fastnade i mitt huvud från igår och som jag tänker på rätt ofta nu dagen efter är hur Milans spelare tackade för sig efter slutsignalen.
De gick runt och tackade motståndarna (Barca), en del byte tröjor, många snabba kramar. Ingen tjafs mot varken domarteamet eller Barca spelarna på gräsmattan direkt efter slutsignalen.
Jag väljer att beundra dessa gamla fotbolls rävar för sim sportslighet tillsammans med tränaren Allegri.
Det var en mycket fin bild att se på.

Milan är ett bra lag med en del intressanta unga spelare och så klart traditionen. De har en bra stomme att bygga på i framtiden. En ligatitel är på spel och det är en viktigt titel för italienare. De fick den svårsate lottningen i CL med Arsenal och Barca. Med lite bättre tur kunde det gå ännu bättre.
Milan idag är nog topp fem i världen.

Men jag håller tummarna för Juve i ligan...:)
Inte alla har glömt den bittra 0-4 förlusten för snart 20 år sen.
Barcelona Mangi
2012-04-04 09:45
Delar din åsikt om effektiviteten hos våra hjältar, vi har sådana förväntningar på detta lag, men som sagt... Det som kan störa mig är att vi alltid slår av på tempot när vi tar ledningen i matcherna, framförallt i stora matcher i Europa o det staffar sig alltid! En annan reflektion som jag gjorde utifrån det du skrev är att jag är övertygad om att Bayern kommer att slå ut Real. Bayern har den kvalitén för att exponera deras svaga ytterbackar i Marcelo och vem det nu blir som spelar till höger! Det ska bli underbart och se hur Real tar sig an Ribery o Robben. Sedan får man bara hoppas att domarna kommer beivra Peppes o Ramos hjärnsläpp, för det vi alla att dom kommer att få!!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Kaiser de Michoacán
2012-04-04 09:18
Nu ska vi redan ut en viktig fråga angående medgångsfans.

Alla fans kan inte ha supportat sitt lag sedan klubben grundades. Jag som till exempel är född -87 kan inte vara Barça-fan sedan 1899, DET_GÅR_INTE. Jag föll för Barcelona mycket på grund av att Rivaldo som var min favoritspelare. Detta var säsongen 1999/2000. Sedan växte passionen för Barça mer och mer och sedan dess har det varit ”min” klubb. Men jag hade blivit jävligt besviken om där kom någon 2001 och sa till mig: ”du är ingen riktig culé för du har bara följt laget i ett år”. Någonstans måste man ju börja, eller? Precis som jag som 12-13-åring föll för Rivaldo kommer många nu att falla för Messi, Iniesta, Thiago med flera.

Att framgång för en klubb föder nya fans kan ju inte vara en nyhet för någon. Det händer Barcelona nu, det hände Arsenal under deras Invincible-säsong, det hände Inter under deras trippelsäsong och det hände Real Madrid i början av 2000-talet.

Men att per automatik klassa nya fans som medgångsfans bara för just att de är nya är enligt mig så in i helvete fel. Ge dem åtminstone the benefit of a doubt att ”bevisa” om de är medgångsfans eller inte. Vissa kommer säkert lämna i takt med att framgångarna försvinner för Barça men många kommer också stanna kvar som culés. Att det ska sitta någon preson bakom ett forum-nick och bedömma om folk här inne är äkta culés eller inte är ju direkt löjligt.

Annons: