/spanien/barcelona/forum/10516.aspx/spanien/barcelona/forum/10516.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona den närkingska älgen
2012-04-22 10:53
Här nedan kommer ett långt inlägg om matchen igår, så om ni inte är sugna på en lång utläggning varnar jag er.

Först och främst är det väl på plats att gratulera Real Madrid till segern igår och till ligatiteln de i princip säkrade igår. Förlusten igår känns lättare att smälta än den i CdR-finalen i fjol och jag vet inte exakt varför. Antingen är det för att vi ändå tog ligan och CL den säsongen, eller för att Real Madrid faktiskt vann välförtjänt över oss igår. De var bättre. De lyckades med sin matchplan och gav inte oss utrymme att genomföra vår. Hatten av. Hur jobbigt än det än är. Hatten av.

I soffan igår sa jag 10 minuter efter Khediras (skit)mål igår att det förmodligen skulle bli torsk, det var länge sedan jag Barca vara så oerhört uddlösa framåt i en match av den här vikten. Jag vet att Jens Fjällström var inne på det i eftersnacket (såg det inte själv) att vi inte hotar i djupled längre, saknaden av en spelare som David Villa som alltid hotar motståndarnas sista försvarare med ständiga djupledslöpningar är enorm. Alexis har det lite i sig, och jag tyckte att det blev bättre när han kom in igår. Synd att han inte var helt 100%, vi hade behövt honom från start. Istället hamnade vi istället med någon sorts handbollsanfall utan anfallare där vi rullade runt, runt och runt men som var ganska lätt för Real att försvara sig mot. Såg lite ut som när vi mötte Inter i CL. Sedan ska vi också nämna att det kunde ju också gått annorlunda om vi satt fler av våra chanser. Dock känns det rätt typiskt för vår säsong.

Någon länkade Johan Orrenius inför-krönika igår. Han skrev att Pep ser trött ut. Han har helt rätt. Jag tror att el Mister börjar få slut på alternativ. Barca har stått på på toppen och tittat ut över resten av fotbollsvärlden ett par år nu, men man måste alltid förnya ett vinnande koncept, annars kör man fast. Detta arbete blir svårare för varje gång. Det är alltid lättare att jaga än att jagas, och nu känns det som att resten av världen är rätt nära, för att inte säga ikapp. Utan den anfallaren jag nämnde tidigare har de förstått hur man ska störa ut vårt anfallsspel. Det blir för grötigt i mitten med Cesc på planen, det blir bara konstigt med Tello och Alves som yttrar och Messi lite överallt. Vart finns linjerna, strukturen? Dessutom är jag rätt säker på att Pep känner samma sak. Jag säger inte att Pep ska lämna, men jag blir inte förvånad om han väljer att göra det. Det är lätt att agera domedagsprofet en sådan här dag, men det är så jag känner.

Det är bara att ta nya tag på tisdag och vänta in Chelsea, grejen är att Pep måste se över den här matchen och mötet med Chelsea i onsdags och verkligen se vad som gick fel och åtgärda det nu. Vi behöver någon som kan trycka ned motståndarnas backlinje, vi behöver löpningarna rakt ner längs kanterna och pressen som jag saknade igår. Tror verkligen inte att den matchen blir a walk in the park. Dessutom känns det som att Real är numret ”större” än oss för tillfället, och möts vi på Allianz arena i maj känns det som att dom är favoriterna. Nya tider. Nya tag.
jawa walladbegi
2012-04-22 10:30
Jag är inte spanjor och läser inte så mycket internationella tidningar, men överdrivs ronaldos insats lika mycket utomlands? Av det jag såg gjorde han ingenting och var rent ut sagt katastrof.
Om man blir kung över att göra 1 mål, förvisso i en viktig match så bör det ploppa upp kungar i varje match varje dag.

just saying
Barcelona 1899
2012-04-22 10:28
Jag varnade alla inklusive mig själv för cirka 2 veckor sedan... Någon som minns?

2012-04-08

Bröder... Visst är det bra att avståndet till RM har minskat MEN kom ihåg att vi inte är ifatt... Det gäller att ta en match i taget och att sluta fokusera på vad som händer om vi vänder på steken mot alla odds. Det som väcker känslor mest av allt är dock hur vissa medgångare av forumskribenterna helt plötsligt börjar skämta om och håna ligaledarna - många av dessa är samma personer som gav upp ligan efter viss match mot Osasuna för några veckor sedan - då man började deklarera att ligan är förlorad

Mitt råd till alla oss är: stay humble... Ödmjuk istället för hånfull och tålmodig istället för kaxi - sådana egenskaper gjuts in i riktiga culés ... sådana som kommer från La Masia ... Ta inte illa upp utan försök förstå kritiken konstruktivt.

__________________________________________________

Det var exakt det ingen av oss gjorde - varken fans, spelare, ledare eller ledning...
Vi underskattade Chelsea. Vi underskattade Real Madrid. Det är sorgligt att se alla rotationer. Jag, om någon har haft tålamod med det - med alla skador och med alla nya spelare, men det får aldrig hända att vi gör om samma misstag... Mascherano: ÄR INTE EN MITTBACK. Adriano: ÄR INTE EN MITTBACK. Utöver experimentet - så bjöd V. Valdes på en katastrofal insats när det gällde som mest... och Puyol var tyvärr för passiv vid båda målen... särskilt det första då han börjar täcka (!) bollen, mitt framför mållinjen. Det var inte vad jag förväntade mig av Kapten Puyol... Jag är besviken. Inte över att vi till sist förlorade mot maskinen Real Madrid, men för att vi gjorde det på grund av en oseriös och passiv inställning till den hittills VIKTIGASTE av matcher... En spelare som symboliserade detta var återigen Iniesta.... Spelaren man aldrig får kritisera - men nu gör jag det... Iniesta har varit oinspirerad under en rad av viktiga matcher. Mot Milan, mot Chelsea och mot Real Madrid bland andra... Jag har nog aldrig sett honom passa fel och tappa bollen så många gånger. Det är på tiden att han får sitta vid sidan under ett par matcher i hopp om att han vilar och hittar motivationen igen. Det är svårt att erkänna, men även dessa spelare MÅSTE få kritiseras någon gång. Bara för att vi älskar dom så betyder det inte att det är en grupp felfria skapelser... De gör också misstag och de har också brister - som alla andra. Skillnaden är bara den att deras sällan är synliga - vilket inte förändrar att vi har en rätt att påpeka dessa vid behov. Jag hoppas att vi har lärt av den här läxan - att vi planerar för att ha bättre täckning inför nästa säsongen. Jag vill ha en riktig: vänsterback, mittback, vänsterytter & anfallare. En riktig klassisk anfallare som vill springa i djupled och slåss om varje jävla boll... En riktig ytter som kan ta sig in i en plan och inte bara springa rakt fram. En riktig mtitback som inte glömmer att han är mittback då han går i press huvudlöst... En riktig vänsterback som inte har blivit en back bara för att han inte var bra nog som ytter... Jag hoppas och tror att dessa 4, är på gång - vad de än heter. Det var det som gjorde skillnaden i ligan i år: att Real har haft täckning på SAMTLIGA positioner. Det behövs sådana resurser, sett över en hel säsong då det är en så lång period med så många matcher och med en hög risk att någon nyckelspelare blir skadad... Med alla kortare skadofrånvaron på Abi, Adriano, Iniesta, Xavi och Pedro samt längre på Afellay och David Villa så har inget stabilt ersättningsmaterial funnits med all respekt mot Cuenca och Tello. Mitt syfte: det var inte att gnälla och kritisera när det är som lättast att göra det, utan att ge en konstruktiv förklaring till varför vi är där vi är idag. Hoppas att ingen tar illa vid sig... Nu tar vi nya tag inför avgörandet mot Chelsea och ber för att säsongen räddas =)

Now and forever - visca F.C.B. i visca Catalunya ...
Barcelona 1899
2012-04-22 10:28
Barcelona MesQueUnClubFCB-Animo Abidal
2012-04-22 10:22
Valdes
Alves Puyol Pique Adriano
Xavi Busquets Iniesta
Messi Cesc/Alexis Pedro

Jag tyckte det var sjukt grymt att alexis kliver in i sextionionde minuten och kvitterar i sjutionde otroligt starkt. Samt som Fabregas är vilad. Det känns som om han verkligen kan göra nåt på tisdag han känns verkligen målfarlig nu som Alexis.
Vamos
sólo hay un equipo llamado Barça
2012-04-22 10:19
Jawa walladbegi Håller med till 100%
Postat via SvenskaFans-appen
jawa walladbegi
2012-04-22 10:17
sólo hay un equipo llamado Barça

Jag hoppas på den 11:an , pique är ovärderlig i speluppbyggnaden. Masken är duktig och har ett stort hjärta men hans brister som mittback uppenbaras mot lite bättre lag.

Alexis i dagens Barca är nog den enda som bryter spelmönstret med sina djupledslöpningar och det är av stor vikt att han startar som central anfallare på tisdag. Alexis gör sig bäst centralt då han blir för trängt ute på en kant.

Viktigast av allt är att anfallet inte faller ner i knäna på mittfältet och vi får hoppas att messi kommer loss. Messi rättvänd 10m in på motståndarnas planhalva och det är garanterat en målchans.

Barcelona Barca-nist
2012-04-22 10:15
Att andra spelare filmar är enligt reglerna men eftersom Barca har vart bäst så är allt under förstoringsglas.
Det minsta lilla får stora rubriker och tack vare Real med MOu i spetsen så har man vart under kontroll.Om vi vänder på Gårdagens match och om Barca spelarna hade bettet sig som Real spelarna så hade vi fått en storm av kritik.
Cristianos rullning för att ha fått en "smäll" av Alves va patetiskt. Han förtjänade gult kort. Casillas maskning va över 22 sek varje gång, utan att domaren ens varnade honom. Xabis andra smäll på Messi kunde ha resulterat rött men men det är så och vi måste acceptera det.
Barcelona Barca - King / Alexis magic
2012-04-22 10:12
Det gör så jävla ont i mig att det inte går och förklara. Kan inte sluta tänka på förlusten.. Det vi kan dock ta med oss här är att även om vi vinner champions eller inte. Kommer hungern att vinna ligan att komma tillbaka. Igår spelade vi inte för att vinna. Man bara gick ut egentligen för att promenera. När man såg xavis besvikelse på bänken, kände man likadant. Nya tag och nya tider,, Visca Barca<3
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca-nist
2012-04-22 10:06
Jag va inte så hemsk ledsen igår efter förlusten, men jag kan inte smälta att Tiago, Tello, Alves, Messi, Xavi, Iniestas dåliga spel igår.

Jag hoppas att de hade tisdagen i tankarna och inte gav 100%. Självklart måste man förlora nån dag också men så jädra jobbigt med alla dessa dryga anti Barca, kommentarer, artiklar osv

Cristiano var helt osynlig hela matchen men han gjorde ett mål så blev han kungen av CN haha skrattretande verkligen.

Aya vi får smälta detta och sikta framåt.
sólo hay un equipo llamado Barça
2012-04-22 10:05
------------------valdes-------------------- Alves-------pique-------puyol------adriano --------------------Sergio-------------------- -------------xavi-------------iniesta------------- Messi-------------Alexis-----------------pedro
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona BarcaFan!
2012-04-22 10:04
Alves Puyi Masken Adriano

Busi
Xavi Iniesta

Sanchez Messi Pedro/Fabregas

?
jawa walladbegi
2012-04-22 09:53
Nu på Tisdag vill jag verkligen se PEP ställa upp med en ordentlig startelva, ingen 3-backslinje,ingen iniesta på kanten. Hur tycker ni startelvan bör se ut?

Kommer bli sjukt spännande men vi håller tummarna.
Barcelona MesQueUnClubFCB-Animo Abidal
2012-04-22 09:39
Men vi har fortfarande vunnit Audio cup, Joan Gamper, Spanska Supercupen, Europieska Supercupen, Vm för klubblag och så har vi en final plats i Copa Del Rey.
Barcelona Sano97- God is a four letter word-Niva!
2012-04-22 09:37
Vad Pep borde göra är att få spelarna att tro att vi är en sorts slumrande jätte som verkligen behöver vakna.

När han väll säger det till dem så ska det vara som kniven mot strupen, de ska ut på den sena och bittra tisdagskvällen och fullständigt SLAKTA Chelsea!
Barcelona Cuule * Thiago Alcantara
2012-04-22 09:10
SOM I SEREM = ?

:$
Anderson Luís de Abreu Oliveira
2012-04-22 08:54
Med tanke på att Fábio Coentrão behövde båren för en boll i huvudet igår, undra vad som hänt om han fått denna smäll: http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/internationellt/nhl/article14714880.ab

Står inget om Reals filmningar någonstans idag, blir så less på allt hyckleri.
Barcelona Capitán - El tiburón
2012-04-22 08:50
Ser att det diskuterats lite huruvida Pep ska fortsätta eller inte.
Tycker definitivt att mister ska få fortsatt förtroende även om vi inte lyckas ta några titlar iår!
Dock måste det tilläggas att OM Guardiola själv känner sig mentalt urladdad och omotiverad till att fortsätta detta jobb (som kräver 200%!), är det nog bäst för alla parter att man försöker få in lite nytt blod.

Jag gissar hursomhelst på att Pep lämnar efter årets säsong. Att han varken förnyat eller gett någon större indikation på att han vill fortsätta, känns det som att han behöver en time-out efter 4 väldigt hektiska och framgångsrika år.

Kommer ihåg hans tal på Camp Nou på lagpresentationen inför säsongen 08/09 och när han sa till publiken; "Sätt på säkerhetsbältena, det kommer bli en galen resa!" Snacka om att få valuta för pengarna!
Barcelona Jonas - tots units fem força
2012-04-22 08:01
Kom att tänka på en sak i går, nästan alla Ronaldo-anhängare brukar säga att Messi inte alls vore den samme utan Xavi&Iniesta. Av det man såg igår tycker jag nästan tvärtom. Varje gång Messi får bollen har han fem man på sig, till skillnad från CR som kommer i kontringslägen en mot en. Nu för tiden är det ju väldigt sällan Messi hamnar i en mot en lägen, det tycker jag man måste tänka på när man jämför giganterna. ¡Visca el Barça!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona MesQueUnClubFCB-Animo Abidal
2012-04-22 07:46
Men det är ju lugnt det är ju bara njuta av fotbollen som dem visar här av barca.
Barcelona Andrés V
2012-04-22 07:17
Jag vet inte hur det känns för er men för mig som har varit barca trogen så känns det inte alls så farligt att vi förlora igår, kändes lite som en bonus att vi kom ikapp såpass mycket poäng. Ett hopp fanns att ta hem ligan men i slutändan tror jag ändå Real Madrid hade vunnit, madrömmen vore om dom tog hem champions league i en eventuell final mot oss.

En sak som ändå får mig att känna mig grymt stolt över barca är respekten vi har vunnit, hur många lag vågar tex. spela sitt eget spel mot oss, alla lag vi möter måste anpassa sig efter oss, kolla hur folk firar efter att ha vunnit en match mot barca, inte vilket lag som helst kan vinna såpass mycket respekt som vi gör, att vi använder egna produkter och inte köper upp en massa spelare bara det är en stor eloge som gör oss unika och det har vi pep att tacka, mer än en klubb JA! vi är FC Barcelona, VISCA BARCA VISCA ¡VISCA CATALUNYA!
Barcelona Ayaz
2012-04-22 05:45
Vad är det alla är så sura över? Alla vet vilket det bästa laget är. Stackarna har blivit förnedrade i många år nu. Deras miljardköp har framståt som värsta nollan när dem har mött oss. Vad är det av 12 matcher så har dem vunnit 2. Det är fan patetiskt med tanke på hur mycket pengar dem har fått punga ut. Och det där med att alla vill att Barca ska förlora. Det förekommer bara tyvärr i det här landet. Ordinarie Svensson hatar Barca bara för näsan inte kunde platsa i laget. Och för alla som vill att pep ska avgå. Tänk efter en gång till vad den här människan har gjort. Han har satt spår i historien som ingen annan tränare har gjort och det är med tanke på att det finns vissa som petar folk i ÖGONEN. Pep har förtjänat den rätten att göra misstag. Han har förtjänat rätten att förlora i nån enstaka match. Kolla bara på laget. Hur många produkter fanns det på plan? Vem hade real förrutom casilias? Märker ni inte att rollerna är bytta. Real måste spendera massa för att komma ikapp med Barca för att Barca utbildar hela tiden nya. Idag var striden förlorad men vi vinner kriget. FORZA BARCA
Wena
2012-04-22 04:53
haha ni låter som några snorungar som började hålla på barca efter pepe eran. Lita på mig när jag säger att det inte är över... visst madrid fick en vinst låt dom ta den och tro att dom är världens bästa lag genom att slå oss med deras 10 man som backar. fotbollen kommer segra mina vänner det lovar jag er =)
Barcelona basaric - ?#AnimoElGuaje
2012-04-22 03:59
Blaugrana80

Jag såg precis målen igen. Jag vet inte riktigt vem jag ska lägga skulden på vid det första målet, men jag tycker inte att Valdes borde gått ut vid Ronaldos mål. Hade han inte gjort det så hade Mascherano men även Puyol hunnit dit och gjort det omöjligt för Ronaldo att skjuta tillräckligt hårt för att göra mål. Nu när Valdes gick ut så gjorde han det väldigt lätt för Ronaldo som bara behövde att skjuta in bollen i tomt mål.
Barcelona Blaugrana80
2012-04-22 03:56
Förstår inte bara varför vissa lägger skulden bara på Guardiola? Valdes får faktiskt ta på sig 1 och 2 målet då jag tycker han gör bort sig lite även Puyol ska lastas lite för 1 målet.. Tycker hela laget gick på 80% för mycke misstag och slarv hela matchen
Barcelona basaric - ?#AnimoElGuaje
2012-04-22 03:47
Det här var Guardiolas andra förlust mot Real Madrid sedan han anlände till Barcelona 2008. Han har vunnit nio matcher, kryssat 4 och idag så kom hans andra förlust. Målskillnaden är 33-15. Bra facit.

Jag hoppas verkligen att spelarna kan göra den här förlusten till något positivt inför matchen mot Chelsea på onsdag. Vi ska vidare till finalen och vi ska krossa våra motståndare i den.
Barcelona Barca o Mort!
2012-04-22 03:38
Briljanté

Förstår vad du menar, men det här laget är inte mätt. Mätt var Rijkaards lag, Pep kom in och ändrade det. Det är inte som vi har spelat dåligt den här säsongen, skulle vi vunnit 2-3 liga matcher till hade vi haft ligan samt att vi kan ännu ta ett CL guld, vi hade otur i första matchen mot Chelsea.
Barcelona basaric - ?#AnimoElGuaje
2012-04-22 03:38
Briljanté

Du skrev att Fabregas skulle vara back up, då tolkade det jag det som om du vill se honom på bänken.

Du försätter att göra bort dig, hur kan du jämföra Barcelona med Chelsea eller Inter? Chelsea har aldrig varit i närheten av Barcelona och dom har heller aldrig vunnit Champions Leauge. Deras bästa spelare är över 30 år, och dom har ingen ungdomsakademi som kan producera världstjärnor år efter år.

Efter att Mourinho lämnade Inter så rasade laget, inte för att han lämnade dom utan för att dom inte var tillräckligt starka som lag. Man sålde spelare och tränare utan att hitta dugliga ersättare. Och dom kan jämföras med Chelsea, deras spelare är över 30 och deras bästa spelare är 37.

Ser du skillnaden? Barcelona har världstjärnor i sin trupp, det har inte Chelsea eller Inter. Många av dom viktiga spelarna i Barcelona är väldigt unga, det är dom inte i Chelsea och Inter.
Barcelona Briljanté
2012-04-22 03:28
basaric

Jag har inte sagt att vi ska peta Fabregas. Vart har jag skrivit det? DU FATTAR INTE ENS VAD JAG VILL KOMMA FRAM TILL!!!

Jag vill se NYTT!!! Jag vill inte åka in i fällan Chelsea, Milan, Inter gjort och spela med ett mätt lag. Jag vill se förändring och nu är Peps era tyvärr. Jag är ingen medgångssporter för att jag vill att Pep ska lämna. Jag tror bara det är för lagets bästa.

Cesc kommer få en mycket större roll och Thiago med i det nya Barca jag tror kommer se ut. Blicka fram och stanna inte kvar i det förflutna. Det förlutna är Peps era som är över med förhoppningsvis ett lyckligt slut (CL GULD)
Andreas-
2012-04-22 03:27
Briljante

Alla matcher är en ny match. Så här bra ska han vara varje dag. Är han dålig nästa match får han veta det. Så enkelt är det. Tro mig, jag är den första som dräper Alexis en dag när han inte gör sitt jobb för att sen lägga fram röda mattan när han gör sitt jobb. Fattar du inte varför ska nackskottet ligga på dig också.
Annons: