/spanien/barcelona/forum/10499.aspx/spanien/barcelona/forum/10499.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Canaletes
2012-12-21 21:53
Elche med en man mindre sen 80:e minuten gör 0-1 borta mot Castilla i 94:e minuten på frispark. Skön-t! ^^
Barcelona Sentuary
2012-12-21 21:50
Hetfield jag bad inte om din psykologiska hjälp, är du terepaut får du ta de samtalen med dina klienter.

Visst bidrar de med löpningar, men vi vill se mål och det är vad Villa oftast gör. Visst, du får inte tycka om honom, det är ditt problem men att nedvärdera honom så där och nästan säga att han inte gjort någonting för Barcelona är respektlöst. Och sen tror jag inte att Sanchez har någon framtid i denna klubb om han fortsätter rulla på gräset vid minsta möjliga kontakt
Hetfield
2012-12-21 21:48
Gabriel

Men det beror på att Titos spelsystem skiljer sig från det Pep spelade. I Titos fotboll så gör yttrarna färre mål för att de breddar mer på kanterna, det är där Villa är betydligt sämre än både Pedro och Sanchez. Jag är inte oresonlig, jag kan förstå ditt argument.

Ska Villa få lite mer speltid? Visst, men jag ser det inte som en större skandal. Laget har börjat med en rekordstart och är favoriter att vinna trippeln, och det har man gjort med väldigt lite Villa i bilden, är det då en stor sak att han får lite speltid? Är det verkligen en sådan stor skandal?

Dessutom så skulle jag verkligen gilla om du läste igenom mina poäng innan du dömde ut det, för det leder inte till en givande diskussion. Anledningen till jag drog upp om vart han kom ifrån var att klargöra att JAG inte ser hans status i klubben som andra gör. Vad han har gjort tidigare är inte särskilt relevant i att höja hans status i BARCELONA. Är den delen klar?

Återigen, yttrarna i Barcelona breddar mer och bidrar med betydligt mer löpstyrka än under Pep, där de oftast fick fler målchanser, det är en anledning till att Pedro kommer till så få målchanser numera. Villas huvudstyrka som renodlad målskytt försvinner i massan när spelet går ut på att bredda och löpa. Där har du en anledning till att Tello är så nyttig, för att det är just det han är bra på att göra, slicka kanterna och pressa. Så där är väl ett svar till att Villas inte får spela, snarare än att det ska vara Titos personliga agenda mot honom (som vissa har fått för sig). Detta är vad jag tycker. All respekt till vad du tycker. Så en motfråga till dig, är det en stor skandal eller ens relevant att Villa ska få mer speltid trots att man har fått en rekordstart och att laget flyter på så bra? Jag är övertygad om att Villa inte kan göra det Sanchez och Pedro gör genom löpstyrka och arbetet på kanterna. Så länge Barcelona fortsätter vinna matchen och tränaren får köra på hans spelsätt, så är jag nöjd.

Sentuary

Läs igenom det jag skrev igen, jag skrev klart och tydligt att han gjorde bra ifrån sig under hans första säsong.

Däremot så tycker jag att efter hans första säsong så har han presterat väldigt mediokert och dessutom blivit skadad, så kan du säga till mig att de 40 miljonerna (och hans enorma lön) har betalat av sig? Jag nedvärderar inte honom, jag säger bara vad jag tycker. Jag ser först och främst på Barcelona, jag bryr mig inte vad han har gjort som spelare i tidigare klubbar, det är inte relevant till hur det är i DAGSLÄGET.
Barcelona El Legado Pep
2012-12-21 21:44
@Guardiola_Pep:


He-he, å du tror att Barca skulle slå Sir Alexs United tre gånger i rad? Det skulle aldrig hända. Jag lovar dig. Det är lika bra att det blir Barca mot ett annat lag om Barca går vidare.
Hetfield
2012-12-21 21:42
Sentuary

Du argumenterar med ditt hjärta mer än vad du argumenterar med hjärnan (no offense), men du verkar vara väldigt subjektiv.

Pedro och Sanchez är två unga spelare som bidrar med löpningar och som har en framtid, är det inte mer logiskt att de ska få långsiktiga chanser? Varför ska Tito satsa på en 31 åring som går mot slutet av kontraktet? Jag förstår att du verkar ha Villa nära hjärtat, men ta det lugnt och försök diskutera med respekt.
Barcelona Gabriel
2012-12-21 21:41
Hetfield

Förlåt, men majoriteten i ditt svar makes no sense at all. Ska förklara varför.

För det första så nämnde jag att jag har förståelse till varför Pedro och Sanchez får spela mer än Villa, så det var inte det jag ifrågasatte. Säger det en gång till, vad jag inte kan förstå är varför han får så lite speltid, trots att dessa underpresterat. Även om man inte räknar med honom till framtiden så kan han fortfarande bidra med saker den här säsongen. Är det inte mer än rätt att man ger en spelare lite mer speltid då när spelaren faktiskt visat sig vara mer giftig än Pedro och Sanchez? Åtminstone ge honom ett längre inhopp än 15 minuter per match. Så nej, det handlar inte om att Villa ska spela bara för att han heter Villa. Det handlar om att man borde låta honom få mer speltid just eftersom både Pedro och Sanchez varit helt under isen. Nu har jag försökt säga den delen så klart jag bara kan, flera gånger.

Återigen, det handlar varken om att Villa är Villa och ska spela eller att Villa är ledsen, det är synd om han så han ska spela, så som du försöker få det att låta. Det handlar om att Pedro och Alexis inte bidrar med ett smack offensivt, just därför borde Villa ÅTMINSTONE få ett längre inhopp i matcher. Fine, låt Pedro och Alexis starta matcher eftersom de klarar av det defensiva arbetet bättre, men man kan ändå låta Villa få spela mer - INTE för att det är synd om han, men för att han sett vassare ut där uppe än både Pedro och Alexis!

Förlåt, jag menar absolut inget illa nu men du rabblar ur dig så mycket goja ibland att det inte är sant. Återigen, vad har saken att göra med att Villa först och främst är en Sporting produkt och sedan en Valencia ikon? Vem har ens påstått att Villa skulle säga att Barcelona är laget i hans hjärta? Ingen, men det har absolut inget med saken att göra - så konstiga argument är hur jäkla oväsentligt som helst.

Villa har presterat i en säsong det håller jag med om. Men hur skulle han presterat förra året när han var skadad i princip hela säsongen? Och denna säsongen har han inte fått någon ärlig chans. Det blir svårt att prestera i mer än just den första säsongen då.

Tack för svaret, för att svara på frågan om det räckte eller inte vet jag inte. Hur som helst. Vi tycker olika, det respekterar jag, även om jag tycker att det är synd att du inte visar speciellt mycket respekt för en spelare som förtjänar så mycket mer.

Men men.. alla kan inte tycka likadant. Sånt är livet.
Barcelona Sentuary
2012-12-21 21:38
Och sen påstår du att det är nuläget som spelar roll och man ska skita i vad han presterat förr, om man ska gå efter nuläget borde man sälja Pedro och Sanchez till Hammarby
Barcelona Sentuary
2012-12-21 21:33
Hetfield verkar ha problem med svenskan, han har presterat i Barcelona men sedan kom skadan och han har inte fått spela som han brukade sen dess, har du svårt och förstå svenska eller? Han har inte spelat dåligt, han har inte ens fått chansen, så sluta spela tuff med ditt patetiska ''jag ska leka tuff snack'' och läs vad folk skriver istället för och spela tuff här din clown

Det var inte en förolämpning, utan det är fakta, du skriver för att spela tuff utan någon fakta, som att han spelat katastrofalt dåligt när han spelat under en hög nivå när han har fått chansen
Hetfield
2012-12-21 21:26
Gabriel

Man får mer än gärna försvara, men inom rimliga gränser. När folk drar upp Villa och försöker få honom att framstå som en ikon, då sätter jag emot.

Anledningen till att Villa inte spelar istället för Sanchez och Pedro beror på två saker. Delvis pga att båda spelarna har betydligt bättre löpstyrka, och båda har en del av Barcelonas framtid, vilket Villa inte gör. Jag kan inte direkt påstå att VIlla är en favorit, men jag anser mig vara tillräckligt objektiv för att se vad som är bäst för klubben, och inte för en spelares ego. Så ska Villa spela bara för att han heter Villa, och för det han har gjort tidigare under karrären? Är det den vägen Barcelona ska välja? Så varför inte ta tillbaks Rivaldo och grabbarna så kan de spela för laget igen.

Nej, i mina ögon så kommer klubben först. Jag bryr mig inte ett dugg om att Villa är sårad och sitter på bänken och ser ut som att hans hund har blivit påkörd. Villa ska i dagsläget vara glad att med tanke på hans ålder och skadeläge att han får spela i världens bästa lag (jag kan väl säga det utan att låta arrogant).

Om tränaren anser att Villa inte är en del av framtiden så ska det vara så. Jag bryr mig mer om kollektivet, och jag skiter fullständigt i Villas ego som tydligen ska masseras varje helg. Jag nedvärderar inte Villas prestationer, som en individuell spelare så har han gjort mycket ifrån sig, däremot så kan jag inte relatera det till att hans status i klubben ska bli större. Han är en först och främst en Sporting Gijon produkt, därefter är han mer av en Valencia spelare än Barcelona, så låt oss inte dunka i bröstet och låtsas som att han skulle välja Barcelona om frågan kom vilket lag som är i hans hjärta. Villa är inget mer en legoknekt i mina ögon, en spelare som köptes för 40 miljoner och som är betald en enorm lön, och som har presterat i en säsong. Dessutom så orkar jag inte med alla rykten och ständiga pressen kring att få höra om alla rykten och hans missnöjda ansikte vid varje helg. Arrogansen att Villa ska spela bara för det han har presterat tidigare får mig att backa ur lite. Jag släppte Ronaldinho ifrån mig trots att han är min favorit, men jag skulle aldrig vilja se honom spela i Barcelona trots hans status eller vad han har gjort tidigare, och det gör jag för att jag vet att kollektivet skulle lida av det. Räcker det svaret?

Sentuary

Du bidrar verkligen med en hög nivå genom att komma med påhopp (inte bara mot mig). Om du kan diskutera så diskutera om saken, annars så (vänligen) sluta skriv till mig. Det är inte svårare än så.

Dessutom så måste "ditt patetiska ''jag ska leka tuff snack'' och läs vad folk skriver istället för och spela tuff här din clown" vara den sämsta formen av förolämpning jag har råkat ut för. I nivå med "din mamma..." förolämpningar.
Barcelona Gabriel
2012-12-21 21:16
Hetfield

Med all respekt men vad har status med saken o göra? Måste en spelare vara en klubblegend för att man ska kunna försvara honom eller, för så låter det nämligen på dig. Visst, han börjar bli gammal och sitter på en hög lön men det förklarar fortfarande inte den uteblivna speltid han fått. Jag hade inte sagt något om Pedro och Alexis faktiskt hade levererat, men det har dem faktiskt inte gjort.

Och jag säger inget om deras defensiva arbete för det är oftast prickfritt. Jag säger inte heller något om det faktum att de får starta match efter match efter match utan att bidra med ett skit offensivt - just pga att de anses vara bättre lämpade i det defensiva jobbet. Men vad jag, och många andra, tycker är fel är att han får så lite speltid trots att dessa två underpresterar - medans Villa faktiskt sett giftig ut framför mål när han fått spela.

Visst, vi behöver inte förstora hans prestationer men vi bör inte heller nedvärdera honom och vad han uträttat på det sätt som du gör. Jag kan kontra med att säga att på dig låter det som att du har en personlig agenda gentemot Villa. Du får respektera att många tycker väldigt bra om Villa och tycker att han behandlas orättvist, jag bl. a. (just pga de orsaker som jag nämnde ovanför).

Sedan har jag inte heller något emot att man säljer honom till nästa säsong, så länge man ersätter honom med någon som kan fylla hans roll. Men f.t är han vår spelare och han kan faktiskt bidra med mycket.

Du får ursäkta mig men jag förstår helt enkelt inte ditt argument att han inte är en klubb legend och därför inte bör försvaras. Jag ser inte vad det har med saken att göra och det känns bara allmänt som ett löjligt och svagt argument. Sen är du också sjukt orättvis i jämförelsen med Ronaldinho. Han slutade träna, började festa, dricka och haffa tränarens dotter. Hur kan du jämföra det med Villa som aldrig skapat problem, alltid följt direktiv och order från tränarna, underordnat sig Messi (med all rätt, men det är inte all storstjärnor som hade accepeterat det), krigat och kämpat sig tillbaka efter en jobbig skada.

Den jämförelsen är inte värdig Villa. Han förtjänar bättre och mer respekt än så.
Barcelona Sentuary
2012-12-21 21:11
Majoriteten här inne verkar tro att man är slut som 31-åring, helt sjukt. Drogba va på toppen av sin karriär vid denna ålder och Ibra nu också som spelar bättre än någonsin. Villa får inte ens chansen och ni vill att han ska säljas, ska han prestera från bänken eller? Visst, hade han spelat dåligt hela hösten hade jag inte varit här och argumenterat
Barcelona elbraco - SiamoCalcio
2012-12-21 21:02
jag tycker inte att Villa var som vilken annan värvning som helst. Spanska landslagets mesta målskytt någonsin, en ikon för spansk fotboll och, som jag har tolkat det, populär bland de lokala fansen i Barcelona. Lägg också till att han var en viktig del i CL-vinsten där han gjorde ett klassmål mot United i finalen och flera mål mot Real Madrid genom åren. Det är dålig respekt mot Villa att vilja sälja honom för att Tito inte vill ge han speltid, för det är vad detta handlar om - INTE att han har gått ner sig för det har han inte visat några tecken på. Ren och skär dumhet att inte spela Villa nu när Sanchez inte är i topp och Pedro inte skulle kunna träffa havet från stranden om han så ville. 31 år är ingen ålder för en anfallare som har så många kvalitéer och som inte lever på snabbhet. Titta bara på Di Natale.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Sentuary
2012-12-21 21:00
Äh, lönt och diskutera med okunniga folk, vi såg vad som hände förra säsongen utan en anfallare som Villa, små Messi fantaster som tror att han ska rädda oss hela tiden, det håller nu mot lag som Getafe och andra men aldrig hela året, det såg vi förra säsongen där vi fick en fin CdR titel och några bollar på Camp Nous parkering av Tello under matchen mot Madrid. Hade Villa spelat hade vi nog vunnit trippeln
Barcelona LeoMessi
2012-12-21 20:40
Smogen (Barcelona) Anglofiler är inte kända för att vara objektiva eller konsekventa. Hade dom inte haft sina rika araber så hade PL varit 3:e bästa ligan, efter spanska och tyska.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona MESSI.CORLEONE
2012-12-21 20:27
Villa är fan inte vem som helst i Barca. Han visade sin storhet genom att ta ett steg tillbaka när Messi skällde ut honom för en liten skit grej. Han är dessutom spanska landslagets störste målkung genon alla tider. Villa är en ödmjuk, erfaren o en härlig avslutare. Han ska ingenstans. Sånna som han växer inte på träd.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Smogen
2012-12-21 20:25
Råkar läsa kommentatorsfältet på Aftonbladet om Malaga. Nästan alla kommentarer handlar om "men Real och Barcelona ska ju också straffas då!" eller "Det är Barcelonas och Reals fel, dom vill vara ohotade i la liga".

suck, man blir ju bara så trött på dessa anglofiler som inte har någon som helst koll på premiers leagueklubbarnas ekonomi eller för den delen barcelonas ekonomi....
Barcelona -SAMI-
2012-12-21 19:58
Ronaldo kommer inte fira om han gör mål mot United?

Låter väl som en normal dag i Real för Ronaldo.. Visst?
Hetfield
2012-12-21 19:41
Jag tycker att det är extremt lustigt att folk försvarar Villa så inbitet när han knappast har någon vidare status i Barcelona och har haft en bra säsong för Barcelona.

Man skulle kunna tro att Villa är en klubblegend utifrån tonen från vissa. Nej, Villa kostade 40 miljoner, han sitter på en lön på 7 miljoner om året, han är 31 år och det börjar gå emot slutet av hans kontrakt. Lägg till att han har haft en bra säsong i Barcelona (första året), därefter så har han mest varit skadad och spelat väldigt mediokert. Villa är INTE en ikon i Barcelona, om något så är han mer av en Valencia spelare. För mig så kvittar det om han är kvar eller inte, han gör ingen särskild nytta längre. Jag sätter klubben före vad jag tycker om spelare, även när Ronaldinho försvann så var jag tvungen att acceptera det för klubbens bästa. Villa hade en bra säsong i Barcelona, låt oss inte förstora det till oanade höjder. Om vi ska basera allt på en säsong så kan vi lika gärna värva Ronaldinho för att han var så bra för ett par år sen. Man måste väl gå vidare.
Barcelona Baronen
2012-12-21 19:35
Sentuary

Jo, man tackar.

Du, du verkar ju vara helt ifrånsprungen. Ett litet barn som tappat koncepten. En idolkortssamlare som tycker att David Villa är lite söt och duktig, som gjorde massa mål i Valencia för 25 år sedan. Och käkat giftorm till kvällsmat istället för limpa och mjölk.
Ett kaxigt litet barn som inte fattar någonting.
Barcelona zigazaga
2012-12-21 19:32
Den tröjan ser ut som en blandning mellan 08/09 och 09/10, helt okej, men inte mer.
Barcelona Sentuary
2012-12-21 19:20
Här ser ni vad en Villa i toppform kan göra, till skillnad från Pedro och Sanchez som slänger sig vid minsta kontakt, helt sjukt att två spelare som de kan gå före än honom i rangordningen.
Barcelona Sentuary
2012-12-21 19:17
Baronen du är ju helt efterbliven, att du säger att han inte gjort dig lycklig kan bero på att du kanske börja heja på laget igår. Kanonen mot Madrid rakt in i krysset, där varken Messi eller någon kunde rädda oss, där vi var helt under isen och de styrde matchen så rädda han oss ännu en gång. Men jag förstår dig, ännu en 12-årig grabb som skriker efter värvningar
Barcelona NoGo™
2012-12-21 19:11
@Andresito:


Riktigt schyssta!!
Barcelona >The Reporter<
2012-12-21 19:09
Kometen som förväntades träffa jorden idag, förstördes av Ramos boll som är uppe i rymden
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona H.Alavi - Magico!
2012-12-21 18:49
Fy fan för UEFA. Jag förstår att de vill visa klubbarna att det är noll tolerans när det kommer till skulder och sånt, men när man bötfäller en klubb som redan blöder kraftigt ekonomiskt gör det inte saken bättre.

Varför sparka på någon som redan ligger ner? Idioter.
Barcelona 1.70-ligan - Remontada épica de Abidal
2012-12-21 17:07
El Soap

Jaha, tack! Är inte så insatt utan har bara läst rubrikerna :)
Barcelona Andresito
2012-12-21 17:04
Ser ju helt okej ut ändå! Skönt med ränder igen, dock tycker jag inte Qatar Airways passar in på tröjan, känns inte som Barcelona om man bara fokuserar på sponsorn
Barcelona El Soap
2012-12-21 16:58
@1.70-ligan - Remontada épica de Abidal:


Málaga får spela denna säsong, är nästa säsong det gäller.
Barcelona Arsenal
2012-12-21 16:57
Om villa hade fått spela centralt med spelare som Messi Iniesta och Xavi brevid sig hade han gjort 30+ i ligan
Barcelona 1.70-ligan - Remontada épica de Abidal
2012-12-21 16:48
Vad händer nu i och med att Malaga dras ur CL? Får Porto gå direkt till kvarten, eller sätts en annan klubb in i Malagas ställe? Hoppas fan inte hela lottningen görs om bara :P Inte för att det vore känns aktuellt men ändå.. den är så go!
Annons: