/spanien/barcelona/forum/10480.aspx/spanien/barcelona/forum/10480.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Ronaldinho10yElfenomeno9
2012-04-25 20:41
någon som har stream till real matchen?
Barcelona fc__Barça
2012-04-25 20:38
Blaugrana1990

Du sänker ditt inläggs nivå något fruktansvärt när du skriver "Men det Guardiola har gjort i år är bildligen ha våldtagit vårt lag"
Barcelona El capitano[Culee]- Faris
2012-04-25 20:38
Blaugrana1990

Du skojar vaa?
Blaugrana1990
2012-04-25 20:31
Mes que un Esport

Det du skriver är skitsnack. Jag kommer besvara samtliga saker du skrev lite senare då jag inte har tid med det nu. Bara för att skriva kort att bara det faktum att du nämner Keita som en av anledningarna till vår framgång säger mycket om ditt fotbolls kunnande.
Blaugrana1990
2012-04-25 20:28
el flaco

Det du nämner är en sak, det med motivationen. Men det Guardiola har gjort i år är bildligen ha våldtagit vårt lag. Låt mig vara klar på den punkten. Om Guardiola hade gått ut efter matchen och erkänt att det var på grund av honom som vi åkte ut (likt det Marcelo Lippi gjorde under VM för Italien) och att han gjorde misstaget att spela Mascherano som mittback och spela med en trebacklinje i en sådan viktig match som igår, så hade jag inte haft något emot att han fortsätter som tränare.

Men tänk dig ännu en säsong med Mascherano som mittback, jag hade inte kunnat stå ut längre med det. Förlora med det bästa laget är helt okej, men inte på detta sättet.

Det är ofattbart att Mascherano spelade igår efter hans agerande vid Ronaldos andra mål i El-clasico. Det är på grund av dessa taktiska detaljer som Guardiola uppenbarligen inte behärskar som jag anser han inte hör hemma som tränare längre.

Han får inte längre ut maximalt av laget utan snarare förstör laget med den backlinjen han ställer upp med. Förlusten igår var den värsta för mig som Barca-supporter, värre än den mot Inter. För här hade vi INTE det bästa laget på plan och i en semifinal i Cl ska man alltid ha det. Och vi hade en värdelös spelare som mittback fastän han inte gjort en enda bra match som mittback mot bättre motstånd.

Guardiolas emotionella band till klubben bör man lämna åt sidan. Oleguer hade dem också men man insåg efter ett tag att detta gick inte längre. Ingen, absolut INGEN tvingade Guardiola att spela med Mascherano som ensam mittback. Men han gjorde det.
Barcelona Pep, The Creator
2012-04-25 20:27
Tycker att det är helt otroligt att vissa här inne inte vill ha Guardiola kvar. Det var knappast hans fel att vi inte vann igår, vi hade massa chanser att avgöra matchen igår.
Själv hoppas jag han stannar nästa säsong och avslutar sin ''era'' med en trippel.

Visca Barca & Pep Guardiola!
BB-Barceloneta
2012-04-25 20:25
el Flaco

Det känns fantastiskt att läsa om vad Pep gjorde, jag tror att den här säsongens resultat kommer att stärka och ena klubben än mer. Våra ledord "Mes que un club" har aldrig kännts mer passande.

Men det absolut viktigaste inför nästa säsong är att Pep stannar, det Pep gjort för den här klubben kan inte värdesättas nog!
Barcelona Més que un Esport
2012-04-25 20:22
@Blaugrana1990:


Vilket kvalificierat skitsnack.

Den gode Pep har infört en mängd helt briljanta taktiska förändringar som lyft laget enormt mycket.
Har du redan glömt hur fantastislt vi spelat sedan han tog över rodret? 2-6 på Bernabeu, 5-0 hemma. Manita efter manita. Vackrare och mera vinstbringande fotboll har i alla fall jag aldrig sett laget spela, och då har jag ändå följt laget sedan mitten på 90-talet.

- Messi som central anfallare (och senare falsk nia): har givit oss en målmaskin som fullkomligt öser in mål, rekord efter rekord ryker.

- Positionering och rollförändringen hos vår defensiva mittfältare: Vi fått ett enormt dynamiskt system i och med den nästintill unika rollen Busquets växt in i.
I stora drag kan man säga att utan den förändringen hade vi aldrig kunnat spela som vi gör idag (det är än mer tydligt om vi ser till föregående säsong). Rollen är grundbulten till framför allt Alves spelstil och offensiva räder men har även haft en enorm inverkan på hur till exempel Pique har kunnat agera på plan (med offensiva räder och ett mer vågat uppspel).

Då har vi inte äns gått in på rollens betydelse för vår speluppbyggnad. Vårt sätt att spela ossur trängda situationer underlättas enormt av en dynamisk roll hos den defensiva mittfältaren, precis på det sättet Pep infört den.
Vidare har de mer offensiva mittfältarna fått förändrade roller, och då tänker jag framför allt på Iniestas roll (då han spelar på mittfältet) som många gånger kan klassifieras som "fri". Det är inte många lag som spelar med två fria roller i sin uppställning.

Jag kan fortsätta med längre utläggningar om hur Xavis rollförändring hjälps av introduceringen av Busquets-rollen, de positiva effekterna på Keitas Box-to-box spel och så vidare men jag nöjjer mig så här.

- Utvecklingen av vårt possession-spel har också varit fenomenalt. I mångt och mycket har jag redan behandlat det här ovan (åter igen, Busquets-rollens inflytamde).
Jag har nog aldrig sett ett lag spela så övertygande med en bollförande strategi som Peps Barca. Visst, jag kan tycka det gått till en viss överdrift nu i år, men men..

- Presspelet: framför allt under de första åren var det en av de mest lyckade förändringar Pep gjorde, ytterligare en av grundbultarna till vår enorma succe. Här har vi även ytterligare en förändring, den våra yttrar genomgått. Att spela ytter under Guardiola är enormt krävande då man egentligen behöver kunna kombinera egenskaper som Inzagis målfaröighet, Kuyts arbetsförmåg och Ronaldinhos flärd. Fokus har dock allt mer legat på ett hårt jobb, vilket jag kan tycka är fel.

Visst, ska man kritisera Pep för något är det att denna säsong inte inneburit förändringar som inte fallit lika väl ut som tidigare. Vissa taktiska drag kan jag tycka är direkt felaktiga (till exempel att plocka upp Fontas och sedan inte använda honom). 3-4-3 känns okey. Det har inte varit någon enorm succe, men jag är säker på att det hade fungerat bättre med mera snabbhet i backlinjen samt ett lindrigare skadeläge i anfallslinjen, läs Villa.

Jag har nämnt det tidigare, men Pedros formtapp har haft stor inverkan likaså. Jag tvivlar på att det var meningen att Cuenca skulle spela en såpass framträdane roll redan i år... Men men.

I stort har dock Guardiolas taktiska dra och uppdatering av vårt spelsett varit omåttligt nyttig!
Barcelona I.Cuenca
2012-04-25 19:51
Tror vi kommer vara ruskigt laddade inför
nästa säsong. Tror den här motgången
behövdes för oss supportrar samt Barcelona
som klubb.

Tror alla blir mer motiverade nästa säsong
då har vi inget att försvara (utom kanske spanska cupen)
då ska vi ta titlarna tillbaka:-)

Ser även fram emot att ordna den nya tröjan

Visca Barca
Barcelona HugoBoss #9
2012-04-25 19:31
Oj, vad jag älskar den här klubben. Trots allt skit man hörde på jobbet idag, så står sig en sak säker. Jag är fortfarande under slutet av dagen en stolt jävla Barcelona-supporter!

Blaugrana i med och motgång!
Barcelona el Flaco - Anims Guaje!
2012-04-25 19:28
Efter matchen gick Pep in i omklädningsrummet och kramade om varenda spelare en och en, vissa av de med tårar i ögonen. Därefter var det tränarstabens tur att törsta Guardiola och ge honom några uppmuntrande ord innan han höll sin presskonferens.

Man vill så gärna att Pep bestämmer sig för att fortsätta. Den här sammanhållningen är så svårt att skapa och det har onekligen varit en grundpelare till framgångarna på planen de senaste åren.
Barcelona Ibillay
2012-04-25 19:14
Busquets har blivit dubbelt så stor i mina ögon, har alltid tyckt om han trots sin filmkarriär. Men jag blev så glad när han gjorde målet igår. Vilken kämpe! har sett han flera gånger höja sig och visa vilja när det går trögt. Han kommer bli stor i Barca.

Ska köpa en busquets tröja
Barcelona Grande Barca
2012-04-25 19:01
He added, “tonight it was beautiful, the fans were with the team, supporting us, applauding the players despite the final score, it’s special, it’s different.” Asked about Lionel Messi, Guardiola underlined that “we are here because of this kid (Messi) so I always thank him for his efforts. I want to thank him for everything he’s done, my admiration for him is insurmountable. He’s an example to us all on how to be better each day.” totalbarca..

Blaugrana1990
2012-04-25 18:58
Notera en sak till alla Barcafans som fortfarande klagar på Messi och att vi inte gjorde fler mål.

Grunden till framgång i fotboll är försvarspel. Det gäller även FC Barcelona, hur konstigt det än låter. Vi har haft dem senaste 3 åren fotbollsvärldens bästa försvar i Dani Alves, Puyol, Pique och Abidal. Även utan Abidal har vi alltså Alves, Puyol, Pique och Adriano.

Även om motståndarna tar sig förbi vår presspel, och passar sig förbi vår dominans på mittfältet signerat Xavi/Iniesta och tar sig förbi Busquets som städpersonen på mittfältet, har motståndarna fortfarande två mittbackar i mitten att ta sig förbi och två kanstpelande backar på kanten att ta sig förbi. Det är inte enkelt, inte ens för Ronaldo.

Därför ser vi i El-clasico att vi släppt in väldigt lite mål då Puyol och Pique stoppat Ronaldo. Vi såg det både på Bernebeu (0-2) och CN (1-1) förra året, vi såg det på Bernebeu (1-3 och 1-2) i år och vi såg det i CL mot United och andra lag också.

Som värst hade vi Mascherano som en av 2 stycken mittbackar och även om han var dålig och osäker hade vi en annan mittback samt två ytterbackar som täckte undan. Vi släppte inte in skitmål som igår på den tiden. Kanske gjorde vi självmål ala Busquets mot Arsenal, eller släppte in mål på grund av målvatsktsmiss som när Van Persie gjorde mål eller släppte vi in på grund av individuella misstag från mindre bra spelare i vårt lag som Pedro (som i fallet när Marcelo gjorde mål i semifinalen förra året) eller helt enkelt på felaktiga straffar, eller på fantastiska individuella prestationer som när Ronaldo nickade in målet i finalen i Copa del rey förra året.

Men INTE på grund av att vi INTE hade en ENDA mittback att täcka undan en yta som uppstår då vi leder en match och är vidare!

Försvarspel är grunden, det såg vi igår. Hade vi haft bara haft spelare i försvaret hade vi inte släppt in målet. Om Alves och Puyol varit mittbackar (efter Piques skada) och Adriano vänsterback hade det målet aldrig kommit till. Tror du Puyol hade försökt bryta en boll sådär på mittfältet om han vet om att han är ENDA mittback i laget? Aldrig!

Vi gjorde vårt offensivt mot ett världens bästa lag, framförallt defensivt, Chelsea. 2-0 på hemmaplan och fått moståndare utvisad. Då är det försvaret som ska hålla och det gör det inte med Mascherano som enda mittback och ingen vänsterback i laget.
Barcelona SirN
2012-04-25 18:56
Idag behöver vi något att trösta oss med. Gå därför in på faroenews och stressa av med en lugnare Cup. På färöarna spelas nämligen kvartsfinaler idag. Kolla omkring lite på hemisdan - vi har följt färöisk fotboll sedan 2004, så det finns mycket att hämta där.

Kom gärna in med en tipsrad. Det är helt gratis.
Länktips: faroenews.se/
Blaugrana1990
2012-04-25 18:48
Diar Iniesta Shekha

Är du en hjärntvättad person likt vissa andra personer på detta forumet? När Barca vunnit med Mascherano som mittback har det varit TROTS honom och inte TACK VARE honom.

Den finalen du snackar om, där hade vi 2 mittbackar till skillnad från 1 som mot Chelsea och en av dem två mittbackarna mot United dominerade totalt och det var Pique. Mascherano fick knappt något att göra i den matchen och då han gjorde något var han väldigt osäker. Samma sak i Real matchen, den första matchen i Madrid den allra viktigaste spelade han INTE.

I Barcelona spelade han och kunde kostat oss ett baklängesmål, men då han överdrev Ronaldos vidröring fick han frispark med sig. Han var INTE bra i den matchen.

Igår spelade Mascherano som ENDA mittback och det innebär att Barca INTE hade en mittback igår eftersom Mascherano i sin hjärna fortfarande agerar mittfältare och är värdelös på att försvara sig. Vid målet var Mascherano i mittfältsposition och det som vår ENDA mittback i matchen!

Hade vi haft Puyol som andra mittback, Adriano som vänsterback och Alves som högerback, hade vi åtminstone haft en person som hade städat undan det Mascherano missat och målet hade aldrig skett. Puyol hade varit där i mitten istället för att vara på vänsterkanten och på vänsterkanten hade vi haft Adriano men Guardiola förstörde allting med sitt experimenterande i backlinjen.

Det är därför gårdagen känns så förjävlig. Det var inte på grund av Chelseas offensiv vi åkte ut utan på grund av vårt försvar och det på grund av Guardiola som ändrade i hela backlinjen.
Barcelona Diar Iniesta Shekha
2012-04-25 18:35
Blaugrana1990
Nu tycker jag att du är för taskig. Mascherano har varit en av våra bästa backar iår ja om inte den bästa faktist.. Han har gjort bra matcher också som mot United i finalen, vårra matcher mot Real för årret tex och massa annat.. Det fanns en period där han inte hade tappat bollen någon gång under tre matcher..

Lägg ner nu, du kan inte BARA skylla på honom. Om Messi hade satt straffen skulle det bli 3-1 då skulle Chelsea vara tvugna och flytta fram för att göra mål. Då skulle det bli ännu lättare för oss att anfalla mer.. Sen i början av första halvlek kom ju Messi fri mot Cech, inte ens då gjorde han mål. Alla var dåliga igår, jag tycker inte någon var så där verkligen bra..
Blaugrana1990
2012-04-25 18:30
Sen en av anledningarna till varför jag anser Guardiola bör lämna är att han inte är en kompetent nog tränare. Han är bra på att motivera spelarna och lägga upp träningarna utifrån Barcas sätt att spela så hela laget alltid vinner bollinnehavet, men...

Hans taktiska misstag är stora och har kunnat kosta oss tidigare men iår har dem verkligen kostat. Att spela med en trebacklinje med Mascherano som ensam mittback mot Chelsea och Real Madrid är vansinne. Att bänka världens bästa högerback i en avgörande match är vansinne. Att byta Fabregas som gjorde assisten till Iniestas mål och byta in Keita är idioti på högsta nivå. Att inte spela med någon vänsterback var ett misstag då vi hade Adriano på bänken.

Tycker tränare ska var åtminstone någorlunda taktiskt kompetenta, kanske inte i Mourinho stil men tränare som Marcelo Bielsa hade passat bra in hos oss. Med en taktiskt kunnig tränare, som kan motivera spelarna, som spelar ett spel likt det vi gör med bollinnehav, pressande och så vidare och med en president/tränare som gör kloka värvningar som i år med Sanchez och Cesc så har vi en bra framtid där vi kommer dominera som vi gjort dem senaste 6 åren.

Vad Guardiola gjort i år är ett rån på vår CL-titel.
Blaugrana1990
2012-04-25 18:26
Diar Iniesta Shekha

Mascherano har ALDRIG varit bra som mittback. Aldrig!

Du kanske tycker att vara stabil i en match mot Osasuna på hemmaplan när vi vinner med 8-0 och har 80 % bollinnehav är något som gör en bra, men det gör det inte. Glömt bort Milan matcherna i gruppspelen? Valencia matchen? Bilbao matchen? Nocherinos mål?

Det var Mascheranos fel och Guardiolas som spelade honom som mittback som gjorde att vi åkte ut mot Chelsea igår, inte Messi, Cesc eller Xavi.
Barcelona Diar Iniesta Shekha
2012-04-25 18:06
Nu tänker jag skriva ett ganska långt inlägg, så ni som inte orkar läsa den behöver inte fortsätta och läsa:P

Jag älskar laget av hela mitt hjärta och jag har hållt på laget sen 2004. Jag har sett många bussar på Camp Nou genom åren så det börjar bli vardagsmat egentligen. Jag har absolut ingenting emot hur Chelsea spelade igår, för att det är också fotboll. Allt är fotboll så länge folk tar avstånd från Pepes egenskaper och om man nu bortser från Terrys hjärnsläpp. Det är inte lätt och spela mot Xavi, Messi och Iniesta och det där är deras enda väg. Det jag mest är arg på är sättet vi förlorar på. Hur kan man vara så fullständigt usla under två matcher mot Chelsea? Hur kan man missa så mycket? Hur kan en som Messi vara planens sämsta spelare? Går det ens och vara så nonchalanta i en Semifinal?

Jag älskar Guardiola av hela mitt hjärta och jag hoppas att han stannar så länge det bara går. Men en dag som denna är jag faktist mycket less på honom.. Jag tycker inte att en som Cuenca är redo att starta en semifinal än och inte heller Tello för den delen.. Cuenca startar och är inte speciellt bra, han blir utbytt och in kommer Tello. Och jag tänker direkt VARFÖR inte Pedro? Sen går Cesc ut och in kommer Keita när vi jagar mål.. Återigen tänker jag VARFÖR inte Pedro? Jag vet att Pedro har spelat dåligt iår. Men jag kan nästan säga at 85 Procent av de som skriver här inne hade valt antingen med att starta med Pedro eller ta in honom senare..

Sen börjar jag bli jävligt trött på att vi ska försöka skola om mittfältare till anfallare och mittfältare till försvarare. Jag tycker att Marscherano har varit helt fenomenalt iår i de flesta matcherna han har spelat. Men nu har vi ju sett lite av hans brister som har kostat oss mycket som mittback. Cesc har varit fulltständigt uselt på slutet. Jag tycker inte att han ska spela mer som anfallare, vi har sett hur dåliga vi har varit därframme mot stora lag. Det finns inte så många alternativ med Cesc på anfallet, sen bränner han mycket också.

Väljer Guardiola att skriva på (vilket jag hoppas) så får han nog fixa en taktik mot alla dessa bussar.. Det kommer vara så hela tiden, iaf på Camp Nou. Han och Vilanova kan ta och tänka på det under sommaren. Väljer han inte att förnya är jag tacksam för ALLT han har gjort och önskar honom all lycka i världen. Då kan man kanske knacka om Marcelo Bielsas dörr eller kanske Dortmunds tränare?
Barcelona el Profete
2012-04-25 18:00
Man blir ju nästan tårögd när man läser denna berörande krönika om gårdagens match. Fantastiskt skrivet av "Kxevin", vi ska alla gå rakryggade som supportrar till denna klubb. Framförallt en dag som denna.

"Support your club. I know. You already do. Go deeper. Dig like the players did to bring us so much happiness.

When you signed up to be a cule, irrespective of when you signed up, you signed up for this, the same thing that every football fan in the world signs up for: That time when your beloved club just can’t get it done.

And you know what? It’s that time, more than any other time, that your club needs you the most.

You bet the bandwagon is going to get a bit lighter. Next season, there aren’t going to be celebrities sitting in the posh seats, rock stars visiting rock stars. There is going to be a club that didn’t, for the first time in three seasons, win major silverware. And no disrespect meant to the Copa del Reig, but it isn’t major. Not like Liga or Champions League major.

So sit for a moment and think about when you were down, when you were thinking “Man, life sucks,” and the value of a support network. Yes, the players have home lives, friends, spouses, etc that they will go home and mope around. But they also have us. You wonder what this mes que un club business is about. It isn’t about piousness, as some allege, or about this notion held by outsiders that we are somehow more special. It references history, struggle, the club’s place in Catalanisme, the cules who love and support it and the socis who, in effect, own it. It’s a proud, beating heart like that of every club, but with something more. And that’s not just if you ask me. History says that.

And it’s that pride that makes it easy to say that Chelsea played brilliantly over the two legs, just like EE played brilliantly on the weekend. And in both cases, even not at our best, we almost got it done. But it just didn’t happen. And that’s that. So NOW what? It seems weird not contemplating next steps this season, doesn’t it? To be playing out the string, giving young players a run out and exhausted veterans rest, but there it is. Second place is secure, assuming nothing catastrophic happens to EE and we don’t vault our way to the top.

And wouldn’t that be crazy.

So it’s time for rest, time to consider an off season in which moves are going to be made, players are going to come and players are going to go, and we will spend hours and hours debating the value of moves, rumors and other business, how much someone costs and whether that player is worth it. And yes, it’s time, for those that choose, to battle trolls and haters, to remind people that you know what — we didn’t get it done this year. But for three years, we did. And how. That nothing, no matter how much hate someone spouts or bile they can muster, will change that.

For me, I just have a little something for now, about a turning point. I don’t know about anyone else, but somehow, weirdly, it seems right that this club didn’t win major silver without Eric Abidal there to hoist the trophy. Last season, on the Champions League podium, the moment was so indescribably beautiful and poetic, that anybody who got through it dry-eyed is far, far stronger than I am.

Last season was about redemption and unprecedented success. Abidal beat the big beast, or so we thought. Little did we know at the time that he was just delaying payment of the piper, that the club would renew him even as it knew that he would never again prowl that side of the pitch like an ebony gazelle, owning, shutting down and being Le Roi Eric.

When I heard about the transplant surgery, I didn’t think “Shit, now what about the left back slot?” I thought “I hope he doesn’t die. I hope that he beats this, goes home to his family to watch Barca matches on TV, able to actually fulfill his wish to retire with the club that he loves.”

So in a weird way, this season that has taught us so much about humanity, with Abidal, Fabrice Muamba, Piermario Morosini, the incidents that reminded us that life is life, that a game is a game, it’s somehow correct that the most enduring recent memory of this club should be of a player whose struggle and comeback became the story of last season, hoisting the trophy on the biggest club stage in the game and roaring in exultation.

It’s also an elegant bookend to a sequence of amazing, unprecedented successes. So when I think about last season, and this season’s ending, I can’t be anything except proud and joyful to have witnessed this all. We forced the absolute best out of each opponent who laid us low this year. Chelsea defended like lions, took their chances when they had them and had to turn themselves inside out to beat us. And the strength, the power of this club is that we weren’t at our best, its best players weren’t at their best, a key link in the game plan carted off to the hospital after an ugly-looking collision in our box.

We danced, we played our game, we threatened, spurned chances as usual, yes. And what we are left with are memories of glory, and a current feeling of love and pride.

But when I think about the turning point of this season, for me it was when we knew that Eric Abidal wasn’t going to playing left back for us. Emotionally, it was brutal. I cried. Couldn’t help it. The human side of it was awful, even as we are now buoyed by the knowledge that the operation was a success. He loved this club so much that he practiced with the first team, right up until the day of his surgery.

And tactically, returning to the field of battle, a player who wasn’t at all liked when he arrived, reminded with his absence that he is one of the most important players on the club. When he was gone, Puyol had to run more, Mascherano had to run more, spaces were open, danger was more present and holes were found where previously, they were rare. Was Abidal underrated by a lot of cules? I’d say yes, even as I say that he is the best left back on the planet, and not just the best left back for our system.

So physically and from a human aspect, that was the turning point for me. I Tweeted that the season didn’t mean as much for me at that time, that I was reminded of humanity, and life and wanting nothing more than for him to be home with his family. So I can’t be sad about this outcome of the season.

From a broader sense, I can’t be sad because of the absolute, immense joy that this club has brought me, has brought us all. So when you sit, maybe or maybe not daring to watch this match again via digital means, as if there will somehow be a different, happier outcome, think of Abidal, and the teammates who worked like dogs, fought like lions to bring glory to the colors that so many of us wear with pride. Think of a coach who wrung the best from them, until finally, the vast reservoir of genius, magic and tika-taka, was empty.

Think of all that, and don’t be sad. Support your club, and be proud."
AndreD - Ànims Abirey
2012-04-25 17:39
Aldrig mått så här dåligt. Önskar man kunde lägga sig i koma tills nästa säsong börjar...
Barcelona Julinho
2012-04-25 17:36
@Trippeln:


Vet du inte vem det är eller tycker du inte att han är tillräckligt bra för Barcelona?
Barcelona Trippeln
2012-04-25 17:19
@Julinho:


Kameni?
Barcelona Julinho
2012-04-25 17:13
Nu kommer ett kanske något kontroversiellt inlägg. Personligen tycker jag det är dags att göra lite drastiska förändringar i truppen likt Guardiola gjorde när han tog över Reijkard. Ut med stommen främst Xavi, Puyol och valdes. 4-3-3 igen med en lite rakare spelstil fortfarande tiki-taka men mindre spela runt straffområdet och undvika vara lika beroende av Messi. Låta bollskickliga yttrar spela med fel fot på ytterkanterna och göra sin gubbe och vika in i banan och ha en riktigt vass avslutare på ensam top som faktist får i uppgift att gå i djup och göra mål, till skillnad vad Villa fick förra säsongen.

Startelvan skulle kunna se ut såhär:
Kameni
Alves thiago.s pique adriano
Busquets
Fabregas Iniesta
Messi Villa Thiago/sanches

Skickat från min iPhone
Barcelona Julinho
2012-04-25 17:12
Nu kommer ett kanske något kontroversiellt inlägg. Personligen tycker jag det är dags att göra lite drastiska förändringar i truppen likt Guardiola gjorde när han tog över Reijkard. Ut med stommen främst Xavi, Puyol och valdes. 4-3-3 igen med en lite rakare spelstil fortfarande tiki-taka men mindre spela runt straffområdet och undvika vara lika beroende av Messi. Låta bollskickliga yttrar spela med fel fot på ytterkanterna och göra sin gubbe och vika in i banan och ha en riktigt vass avslutare på ensam top som faktist får i uppgift att gå i djup och göra mål, till skillnad vad Villa fick förra säsongen.

Startelvan skulle kunna se ut såhär:
Kameni
Alves thiago.s pique adriano
Busquets
Fabregas Iniesta
Messi Villa Thiago/sanches

Skickat från min iPhone
Barcelona grande jw
2012-04-25 16:57
Vet inte om någon tagit upp detta men på twitter står:

"Barcelona are interested in Toulouse defensive midfielder Etienne Capoue (23) and would be willing to offer 12M this summer. [ff]"

Keitas ersättare möjligen? Har ingen aning vem han är men verkar vara en stark stor mittfältare. Kan vara nyttig. 1.89 lång.

Film i länktips. Säg till om ni hittar någon bättre =)
Barcelona grande jw
2012-04-25 16:55
.
Un vero cavaliere non lascia mai una signora
2012-04-25 16:44
@grande jw:


Tycker helt klart Buffon har nått gammal form och är den bästa. Måste tillägga att jag har varit juventus fan i ett bra tag. Valdes håller inte för ett storlag egentligen. Casillas positionspel brister jämfört med buffon men väger upp det med sina reflexer. Annars är Hart jävligt duktig med.
Barcelona grande jw
2012-04-25 16:41
Vem är enligt er världens bästa målvakt? I de här mötena mot Barcelona gör Cech ALLT rätt. Jag såg inte förräns nu att han t.o.m är på den bollen som Messi sköt i stolpen igår. Den bollen hade gått in annars. Helt jävla fenomenal räddning. För mig världens bästa målvakt. Vad tycker ni?
Annons: