/spanien/barcelona/forum/10469.aspx/spanien/barcelona/forum/10469.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
barca#1
2012-04-27 10:27
Det kommer finnas en dag då Pep inte längre är rätt person att leda vårt älskade FC Barcelona, men är den dagen verkligen kommen? Jag tycker faktiskt inte det.
Visst har laget börjat tappa lite, men om en tränare kommer finns det en uppenbar risk att laget faller tillbaka på ruta ett igen.
Pep har fortfarande förmågan att krama ut det bästa av detta lag. Denna säsongen har vi haft otur med skador och dylikt. Det är inte direkt Peps fel. Jag tycker att han är rätt person att leda nästa generation barcatalanger också. Men vill han inte förlänga så går det ju inte att nåt åt det.
Barcelona Milian_J
2012-04-27 10:18
Blaugrana1990
Så du menar Mascherano har varit dålig? Då vill jag ställa en fråga till dig - Har du sätt några av Barcelonas matcher iår?
Barcelona Xavi#6
2012-04-27 10:13
Detta är nervösare än väntan på ett clasico, vi behöver Pep. Men vi måste respektera hans beslut om han nu lämnar. Efterträdare är svårt att säga vem man vill ha då man alltid kommer sakna Pep. Tack Pep för de fantastiska åren du gett oss!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Salcini
2012-04-27 10:12
Tråkigt om Pep lämnar. Hade hoppats att han körde på ett år till, tog trippeln igen och sedan avslutade på topp.

Om man skall se på alternativen så ser jag nog helst Luis Enrique. Som många säger så kan han klubben och är ganska lik Pep och kan troligtvis hans grundprinciper. Det är bra att fortsätta på samma sätt om det har gått bra. Det är om det gått dåligt som man behöver söka sig efter andra alternativ.

Den jag minst av allt vill se är Villas-Boas. Tyvärr har inte killen någon större rutin och är inte redan insatt i klubben. I Chelsea fick man intrycket av att han var ganska så arrogant och tappade helt och hållet kontrollen över sina spelare pga det.

Laurent Blanc känns intressant, utan att ha allt för mycket koll på hans filosofi. Men han är ett sedan tidigare stort namn som gjort bra resultat med Bordeaux tidigare. Man får väl dock vänta och se under EM om han har fått styr på det Franska landslaget.

Bielsa är en bra tränare, dock gillar jag allt för mycket det han gjort med Athletic och skulle tycka att det var tråkigt för dom att tappa en sådan guldklimp. Athletic behöver Bielsa mer än vad vi behöver honom och det är bra om han lyckas få det laget att konkurrera i toppen nästa år.

Barcelona Milian_J
2012-04-27 10:05
Ingen som har stream eller liknande till presskonferansen?
Barcelona Briljanté
2012-04-27 10:02
VAAAAAAA???? Det verkar som att Pep lämnar på riktigt. Jag som trodde att det var skit rykten. FAn !!!
Barcelona ElRaval
2012-04-27 09:55
Är det Vilanova's tur nu tro?

Visst hade jag gärna sett Vilanova eller Lucho eller någon liknande just för faktumet att de är Culés och kan klubben ut och in.

Men vore det inte lite för mycket Pep-light? Sämre versioner av Pep.

Pep är en one of a kind och är snäppet över alla de som nämns.

Om det ska komma en ny tränare så hoppas jag att det är någon som tar vara på arvet Pep lämnar, men ändå väljer sitt eget spel.

Bielsa i all ära, men tror inte han kan styra upp vårt försvarsspel t ex.

Hade gärna sett AVB i så fall om det ska bli någon av dessa, men helst av allt hade jag gärna sett någon som åter igen får igång backspelet så vi inte fortsätter på samma sätt som vi gör nu. Underbar offensiv, men att det endast krävs en kontring från våra motståndare för att ett mål ska släppas in.

Eftersöker lite mer balans hur tråkigt det än må låta. Fart blandat med bollinnehav. Men jag känner inte att vi behöver ha 80 % i varje match. Det känns som att det mest blir kluddigt småspel på mittplan då och vid stormatcher risk att det blir handbolls-spel.

Barcelona messinah!
2012-04-27 09:02
Vill börja med att säga att jag tycker Pep har varit helt fantastisk för oss, och det kommer nog aldrig komma en tränare som kommer vinna så mycket på så kort tid igen!
Men ville redan från föregående säsong att pep skulle lämna, detta pga vi har 1 spel, vi har ingen plan B. Jag tycker att spelet har blivit för "långsamt" med alla sidleds passningar i 90 minuter. Vi har 80% bollinnehav och 3 målchanser nuförtiden. Detta blir mycket tydligare mot bra lag. Denna tendens har blivit tydligare för varje säsong. Jag vill ha tillbaka farten i spelet, bollinnehav + fart, personligen tycker jag att senaste säsongen nästan bara bestått av kladd i mitten, utan ett riktigt direktiv.
Barcelona Den vise
2012-04-27 08:57
När börjar presskonferensen ?
12:00?
Barcelona Smogen
2012-04-27 08:51
Som de flesta andra hoppas jag givetvis att Pep stannar i minst 1 säsong till. Gör han inte det gissar jag på att man först kommer fråga Lucho om han vill ta över. Han har ju, som Pep, mycket god koll på klubben, inklusive ungdomarna. Tyvärr tycker jag inte han verkar vara en lika kompetent tränare som Pep, men vi får väl kanske se.

Alternativet efter Lucho är nog svårare, står antagligen mellan AvB, Bielsa och Valverde? Kanske också Eusebio som en outsider? (men det är väl mest Rambla som drömmer om honom...hehe...)

Utav dom hoppas jag verkligen på Bielsa, men tror det blir svårt att locka över honom från Bilbao. Dessutom finns väl risken att det blir en långdragen affär om man ska ta Bielsa från Bilbao.
Annars skulle det väl vara intressant att se vad AvB kan göra i Barcelona.

Det viktigaste är att det går snabbt och smärtfritt med att hitta en ny duktig tränare. Någon som får spelarnas förtroende, fortsätter i Peps fotspår och som snabbt kan sätta sig in i klubben och dess värderingar.
Barcelona Ronaldinho Jr.
2012-04-27 08:39
Grande Pep! Snälla krita på för ett år till. Jag vill inte att han avslutar sin fantastiska tid hos oss genom två, säg vad ni vill oturliga säsongsavslutningar. Man kan snacka om hans eventuella taktikfel, spelaruttagningar osv men hade bara spelarna satt sina givna målchanser så som de brukar göra så hade vi just nu sett fram emot en CL-final igen.

Pep är ovärdelig!
Barcelona Deulofeu
2012-04-27 08:23
Det som oroar mest är ju vad som händer med ungdomsspelarna som står och knackar på dörren till a-laget samt även dom som ligger lite längre ned kommer de försvinna? Utan Pep blir det betydligt tuffare väg att gå.

Vad händer med Tello,Montoya;Bartra,S.Roberto? Deulofeu samt Dongou vad känner de?

Det viktiga är att personen kan ta vara på arvet givetvis även spelare som Messi! Vad har hänt med alla storhgeter de senaste åren som tex Ronaldo,Rivaldo samt även Ronaldinho?

Pep har lyckats handskas med den största stjärnan han såg dessvärre slutet på Ronnie och kände att Messi skulle ta över.Vad händer med Messi det oroar mig.

Hoppas innerligt att Pep stannar jag ger mig inte förrens det är för sent.Jag kan inte se en annan tränare som vinner så oerhört många matcher på en säsong och förlorar så få.

Bielsa är fantastisk men jag har svårt att se honom vinna så mycket som Pep hoppas jag har fel.Jag gillar starkt hans arbete med Bilbao när han satsar hårt på de egna unga.

Skulle gärna se honom som efterträdare till Pep om 15 år ; )
Barcelona Sano97- God is a four letter word-Niva!
2012-04-27 07:42
Det svider verkligen när man läser att Pep ska lämna, man känner sig som en norsk vattenbärare i den mörka och bittra vinterkylan.

Vi tackar honom för allting han har gjort och nu hoppas jag att vi får se en ny Barca era med AVB på tränarbänken.
Barcelona Pep, The Creator
2012-04-27 07:21
Här sitter man på bussen på väg till skolan och väntar på att klockan ska bli 11. För att se vad som väntar i framtiden. Vill att Pep stannar men är tacksam för vad han gjort, han kommer alltid vara legend som spelare och tränare. Visca Pep!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona grande jw
2012-04-27 02:51
"Unless Guardiola changes his mind last minute, Barcelona will on Friday announce the coach will leave the club. [catalunya radio]"

Man mår riktigt illa när man läser detta. Uekhhhh. Vilken rörig sommar klubben kan ha framför sig. Tror ni det är större chans att t.ex Dani Alves skulle vilja röra på sig till Anzhi om Pep lämnar? Jag undrar lite hur Peps beslut påverkar spelarna som de snackas transferrykten om.
Barcelona Barca4eva
2012-04-27 02:38
Gio Style

Jo då, det var den biten som fick en att stänga webbläsaren.
Barcelona barcetia - #ANIMSABIDAL
2012-04-27 01:52
Var tacksam för det Pep har gett oss. Det har fan gått två dagar sen vi åkte ut nu får du fanimig lugna dig din otacksamma hund. Gå till Puertan om du vill byta tränare varannan månad.

13/16 med taktisk inkompetens? Knappast. Pep tänker i banor du aldrig kommer ha en chans att tänka i.

Mascherano är ingen defensiv mittfältare i vårt system och om du hade kunnat slå ihop dom tre hjärnceller du har så hade du kunnat förstå det också.

Mods, förtjänar detta spärr tar jag den medvilligt. Klarar inte av idioter.
Barcelona barcetia - #ANIMSABIDAL
2012-04-27 01:51
Blaugrana1990

Du förstår väl att anledningen till att Real åkte ut igår var pga just taktisk inkompetens?

Du förstår att anledningen till att vi pungkrossade Real med 5-0 var just taktiskt briljans från ena sidan och taktisk inkompetens från andra.

Herregud alltså man tror att du börjat kolla på fotboll igår.. 3-4-3 är rent taktiskt ett underbart alternativt för oss och funkar mot de flesta lag. Rent taktiskt var den grym mot Chelsea. Tyvärr satte spelarna inte chanserna. Vad ska Pep göra där tycker du?
Barcelona Gio Style
2012-04-27 01:43
@Blaugrana1990:


Varför är det ingen som reagerar på "Enkelt kunna flytta in Alves som mittback och slängt Montoya på höger"?.
Mannen, no offence... Men om du anklagar Pep för att vara taktiskt inkompetent och skriver att vi ska spela Alves som mittback så skjuter du dig själv i foten.
Coach pep.
2012-04-27 01:38
Blaugrana1990

Jag går inte till överdrift, Pep har utmanövrerat Mou många gånger. Har man någorlunda bra minne och har följt Barca noggrant kommer man ihåg det. Ja, vi har varit ett bättre lag än dem, och Pep är ju anledningen. Tycker det är ytterst viktigt att påpeka hur viktig han varit (om han nu lämnar) i en värld som tycks vilja ta ifrån Barca och alla dess karaktärer allt och mer därtill.

"Det är inte Pep som ära bra, det är Barcelona. Det är inte Barcelona som är bra, det är Messi. Det är inte Messi som är bra, det ät Xavi och Iniesta. Det är inte Xavi och Iniesta..."

Fastna inte i den där korkade cirkeln.
Barcelona Fc Barcelona - Blaugrana - Barca
2012-04-27 01:37
Jag skulle förstå Pep om han lämnar. Efter all jobb som han har lagt ner på det här laget. Han har gett oss allt. Han gav oss allt redan efter förstå året. Sex titlar utav sex möjliga.

Om han lämnar, så vill jag att han ska ha en avskeds match med mer än 99 0000 på Camp Nou, det är han värd. Ett Tifo för honom där det ska stå "Champions". Han är verkligen en!

Jag mår illa utav att folk inte förstår vad han har gjort för oss. Snälla min vänner, han har inget hår kvar efter allt!

Jag vill tack honom, trots att vi inte vet om han stannar eller inte. Tusen tack du är en mästare, PEP!
Blaugrana1990
2012-04-27 01:26
barcetia - #ANIMSABIDAL

Man börjar seriöst undra vad det är för fel på vissa här på forumet när man hävdar att Piqué varit dålig denna säsongen men att Mascherano varit bra. Fruktansvärt.
Barcelona Bernie
2012-04-27 01:24
Cristiano - Lionel
Barcelona barcetia - #ANIMSABIDAL
2012-04-27 01:16
Blaugrana1990

Det finns saker i ditt inlägg som verkligen får en att undra om du saknar kompetens till att förstå fotboll överhuvudtaget.

Jag hoppas verkligen att du inser hur viktig Mascherano har varit för oss denna säsong då det är en säsong där vi haft otroligt många backar skadade. Han har ställt upp och presterat väldigt bra varje gång han blivit tillbedd att spela förutom ett par tillfällen. Inte hela matcher utan endast ett par tillfällen, i vissa matcher. Så höga krav osm du har för Mascherano har man inte ens på Messi.

Att du sedan säger att Piqué varit en av de som presterat bra får mig att vilja spy. Jag får seriöst klökningar. Hur kan man påstå något sådant? Piqué gick från att vara en av världens särklass bästa och mest eleganta fösvarare till att vara sämre än just Mascherano, en DM som spelar mittback..

Valencia borta. Kan du snälla nämna match där förlusten helt är Peps fel?


Blaugrana1990
2012-04-27 01:14
Coach pep

Nu går du till extrem överdrift när du säger att Pep utmanövrerat Mourinho. Dem segrar vi haft är på grund av att vi är ett bättre lag än Real Madrid, inte på grund av Guardiolas taktik!
Barcelona Barca - King / Alexis magic
2012-04-27 01:07
varför kan inte pep bli vårt sir alex.. vill han vila? eller testa andra klubbar och få andra erfarenheter? please pep stay forever<3
Postat via SvenskaFans-appen
Coach pep.
2012-04-27 00:58
Blaugrana 1990

Att kalla Guardiola för taktiskt inkompetent är som att säga att Xavi har dålig spelförståelse. Pep har flera gånger visat prov på taktisk finkänslighet. Att han utmanövrerat Mourinho flera gånger säger det mesta. Hur man då kan få det till att han skulle vara taktiskt obegåvad är ju bortom all förståelse.

Pep är fullkomligen fotbollsbesatt och kokar ihop aldrig tidigare skådade taktiska experiment i sitt huvud. Det finns ingen som tänker fotboll lika mycket som honom vilket också är en av anledningarna att han inte orkar fortsätta i Barca hur länge som helst. Det finns ju inget lag man som tränare kan leka med så mycket som Barca i och med spelarnas versatilitet och fullfärdighet.

Vem är så galen att han vågar spela 3-3-4 och faktiskt få något ut av det förutom Pep? Det är en hårfin gräns mellan galenskap och genialitet. Nu har Pep visserligen som påpekat ett överlägset material till sitt förfogande men jag tvivlar på att andra tränare skulle vågat, tänkt ut och utvecklat så mycket som Pep gjort med det här laget. Inte bara på planen utan hela klubbens mentalitet är förändrad i grunden.
Barcelona Barcelona10Messi
2012-04-27 00:56
Då kanske det inte bara var för själva fotbollsmatchen som Villas-Boas kom för när Barca B spelade härommånaden. Tror han är otroligt sugen på att ta över Barcelona och utveckla dem ännu mer. Det är en hungrig och revanschsugen person som jag tror skulle kunna ta hem en och en annan pokal den kommande säsongen.

Skulle nu Pep bestämma sig för ett sabbatsår så ser jag mer än gärna att det blir portugisen som tar över. Förstavalet är Bielsa men grabbar han kommer aldrig lämna Athletic efter en säsong. Speciellt inte om dem vinner EL/CdR och tar ny Europa-plats, möjligtvis Champions. Lucho är legendar i klubben och har redan gjort underverk mer eller mindre i B-laget. Förhoppningsvis blir det någon av dem här tre sam tar över ifall Pep lämnar skeppet.
Barcelona H.Alavi - Magico!
2012-04-27 00:55
Mår jävligti illa just nu i väntan på Guardiolas beslut.

Om han lämnar vill jag ha Johan Cruyff som ersättare. Men det kommer inte att ske. Skulle Guardiola lämna så ser jag honom som ett "ex" som man inte vill att andra ska haffa. Han tillhör Blaugrana, han är katalan i blodet och det finns ingen tränare i världen som klickar lika bra med Barcelona som Pep.

Damn you Pep..Damn you..
Blaugrana1990
2012-04-27 00:48
tarrak

Det är snarare just det jag snackar om med den moderna fotbollen. Är man skadad så kan man inte spela helt enkelt. Om man däremot har lite ont i tårna och har smärtor i benen men kan springa och spela fotboll precis som alla andra så är man inte skadad i min mening.

Detta är spelare som tjänar miljoner per vecka, dem ska spela så länge dem verkligen inte är skadade eller det finns risker för att dem små smärtorna kommer förvärra situationen!

Det du nämner om Alexis är konstigt för mig då just denna principen inte rådde förra säsongen. Spelare kunde spela match efter match fastän vi hade ett liknande schema med många matcher på våren. Vissa spelare kunde spela till och med skadade under den perioden, tänker främst på Iniesta i CL finalen 2009. Att spelare bänkas hit och dit har inget med dessa skador eller form att göra utan snarare på grund av Guardiolas konsistenta rotation denna säsongen vilken inte bara existerade dem senaste veckorna utan ända sedan säsongen började med den hemska matchen i Valencia som exempel där Mascherano förintades som högerback (!) den matchen.

Sen det med Piqué tycker jag är konstigt också, det håller inte det du säger. Pique har varit bra denna säsongen, fotbollsmässigt. Om det är någonting han gjort vid sidan av planen, missat träningar eller vad det nu är så ska klubben straffa honom offentligt, han ska sitta på läktaren tills han skärper sig och så vidare.. inte vara bänkad några matcher hit och dit. Men nu inget sådant verkar ha skett och även Guardiola påpekar att det handlar endast om den sportsliga biten och på den biten har Pique varit bra denna säsongen, så jag förstår inte alls att man kan använda något sådant som argument mot Piqué.

Sen så är Mascherano anledningen till att vi inte spelar CL final i år, och om alternativet till att spela med Mascherano som mittback att sparka honom i rövhålet ut ur klubben, hade jag nog valt det alternativet. Att däremot välja att spela honom som det han är, som mittfältare som bryter upp-spel på mitt-plan är något helt annorlunda. Att spela med Mascherano som mittback är som att spela med Busquets som mittback, kanske lite bättre men ändå liknande.
Annons: