/spanien/barcelona/forum/10456.aspx/spanien/barcelona/forum/10456.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Barca-nist
2012-04-26 22:53
Blaugrana1990

Du är nog liite orättvis mot både Cristiano och Mascherano, Cristiano är inte direkt från Assyriska B laget så man kan stoppa hur enkelt som helst. Han var otrolig snabb i sin utryckning!

vi ska inte försöka hitta syndabockar i de senaste matcherna. Det va flera avgörande aspekter som påverkade spelet.

Frustration, taskig anti-fotbolls spel, dålig form, ineffektivitet, mindre fokus på försvaret, otur plus en hämndlysten Chelsea.
Mot Real vart det nästan samma sak fast Barca spelade uselt helt och hållet.
Barcelona Més que un Esport
2012-04-26 22:52
@Blaugrana1990:


Jo visst, jag förstår att du är besviken. Det låter bara lite väl ofta som ren aggresion och hat vilket jag kan tycka är trist.

Ibland förlorar man. Så är det bara. Det betyder inte att man måste plocka fram röjjsågen och löpa amok.

Lite nykter eftertanke kring vad som gått snett efter misslyckande har alltid visat sig ge bättre resultat än att blanda in vild frustration och ilska.
Barcelona Rambla~
2012-04-26 22:51
grande jw Absolut, jag håller med att Bundesliga är bättre och en tyngre liga. Det Klopp har gjort är beundransvärt. Jag menade också att Porto var riktigt bra även ute i Europa.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Heywood Jablome - Andrés
2012-04-26 22:48
Blaugrana. Din fotbollskunskaper gör mig rädd alltså.

Mascherano har varit en av anledningarna till att vår säsong har varit så lång som den har varit. Hade inte Abi blivit sjuk och Piqué varit mer vaken hade Mascherano fått otroligt lite speltid.

Hade inte Guardiola använt Mascherano som mittback hade vi spelat med Puyol i hälften av matchen och resten av matcherna hade Busquets och Batra/Fontas fått spela.
Barcelona Rambla~
2012-04-26 22:47
Haha, Léon Llorente gör det igen. Vilken spelare.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca-nist
2012-04-26 22:46
Blaugrana1990

sista matchens försvarsproblem var mest pga Piques skada, när han byttes ut.

Jag hoppas Pep stannar om han själv och spelarna vill, Om han inte vill vara kvar så har han inget mer att ge klubben.
Jag tycker att han är/har varit en fantastisk tränare de senaste åren.

Om han lämnar så vill jag ha följande tränare i Barca.

1. Bielsa
2. Andre Villas Boas
3. Löw

Beisa har bevisat att han är en fantastisk taktiker. Han har mycket erfarenhet och verkar ha stark personlighet.

Blaugrana1990
2012-04-26 22:44
Mes que un Esport

Det är inte att jag har emot den och den personen utan att man är besviken när en tränare gör taktiska misstag såsom Guardiolas med sitt experimenterade i backlinjen som kostade oss en CL-final. Mascherano är inte en mittback men fick den positionen mot dem bästa spelarna i världen med en ödesdigert resultat, uttåg ur CL och missad ligatitel (och nej jag snackar inte bara om Madrid matchen utan alla dem andra matcherna Mascherano kostat oss segern).

För er som fortfarande hävdar att Mascherano är bra som mittback och att det i själva verket är jag som är helt ute och cyklar, ta en titt på länken ovan. Detta är Ronaldos mål. Notera vilket FÖRSPRÅNG Mascherano har gentemot Ronaldo som denne tar in. Det rör sig om 5-6 meter och som mittback ska man inte släppa det försprånget. Mascherano är inte ens i närheten av Ronaldo.

Barcelona grande jw
2012-04-26 22:42
@Rambla~:


Enligt mig så är de rätt mycket skillnad på Tyska och Portugisiska ligan. Dessutom hade väl Porto utan tvekan tyngsta truppen i ligan där inget lag kunde stå sig mot dom, man har sedan 2002 vunnit ligan 8 av 10 gånger vilket talar lite för hur mycket motstånd man har. Tyska ligan håller hög klass och Dortmund är rena rama maskinen. Men meritlistan är inte det viktigaste, tycker bara är mäktigt vad han gjort med laget, och vilka spelare dom fått fram.
Barcelona tarrak
2012-04-26 22:41
Blaugrana1990

Vad är poängen med ett bra försvar? Att släppa in få mål. Vilket lag har ens varit i närheten av att släppa in så få mål som Barcelona gjort under Peps fyra säsonger? Inget! Även om du verkar ha något hysteriskt agg mot att Mascherano ska spela mittback, borde väl även du kunna se den stora bilden och att Barcelona släpper till väldigt få mål och chanser.

Sedan ska vi också komma ihåg att vi saknat våra två försvarsmässigt starka mittbackar. Plocka bort Ramos och Pepe från Madrid och vi får se hur pass bra Mourinhos "fantastiska" (de som varje år slipper in fler mål varje säsong) står sig.

Tillägg: När jag menar att vi saknar våra starkaste backar så syftar jag förutom Abidal på Piqué som varit under isen säsongen igenom. Är det någon som uppskatar Piqué som spelare är det Pep och hade han bara skött sig på plan och vid sidan av så hade han varit ordinarie alla dagar i veckan.
Barcelona Més que un Esport
2012-04-26 22:38
@Rambla~:


Jag har en känsla av att Blaugrana1990 egentligen inte har så mycket emot Pep. Snarare så att han inte tål Masken... Över huvud taget.
Blaugrana1990
2012-04-26 22:37
För er som inte är så kunniga inom fotbollen så ska ni veta att anledningen till att Barca åkt ut CL och förlorade El-clasico är Javier Mascherano först och främst som förstör hela vårt försvarspel.

Nocherinos mål, Drogbas mål, Ronaldos mål, Ramirez mål är alla en effekt av att denne spelaren inte kan spela mittback och gör bort sig. Ta en titt på Ronaldos mål i El-clasico så ser ni hur fruktansvärd spelare vi hade som mittback.
Blaugrana1990
2012-04-26 22:35
den närkingska älgen

Vi vann den matchen för att vi hade Puyol och Pique i laget som styrde upp backlinjen medan vi hade den värdelösa mittbacken Mascherano där han hör hemma, på bänken!

Att spela med Pique som mittback och att spela med Mascherano som mittback är skillnaden mellan att förlora och vinna ett El-clasico! Vi såg det i CL-finalen mot United på Wembley där Mascherano var som en yr höna medan Pique rensade undan allting och gjorde ett av sina livs bästa matcher, vår bästa mittback!

Att då sätta Mascherano som mittback och bänka vår bästa högerback och inte spela med en renodlad vänsterback i säsongens viktigaste match är ett klart exempel på taktiskt inkompetens.
Barcelona DM1982
2012-04-26 22:32
Entourage of former Chelsea coach Andre Villas-Boas (34) informed Barcelona he would want to succeed Guardiola if the latter leaves. [sport]

Jag kan nog sätta några kronor på att det är Villas-Boas som tar över, har en stark känsla om det. Tror att han kan göra bra saker med laget.
Blaugrana1990
2012-04-26 22:30
tarrak

Det förändrar inte det faktum att man har ett dåligt och osäkert försvarspel om man spelar ett pressspel som minimerar motståndarnas bollinnehav! Annars hade du kunnat säga att vårt försvarspel var nästintill perfekt mot Chelsea trots att en Barca-supportrar kunde få hjärtinfarkt så fort Chelsea spelarna fick bollen på våran planhalva.

Att vår spelidé minimerar riskerna för insläppta mål är absolut sant. Men det innebär inte att man inte är i behov av en KOMPETENT backlinje, som vet hur man spelar försvar-spel, alltså vet hur man ställer offside, tar bollen i en mot en lägen, håller koll på motståndarnas anfallslöpningar, kan vinna nickdueller i eget straffområde och så vidare.

Mascherano har under loppet av 2 veckor bestraffat oss både ligaguld och CL-guld på grund av sin inkompetens som mittback och detta å sin sida på grund av Guardiolas taktiska inkompetens som tränare. Mascherano har alltså upphävt offside flera gånger, missat motståndarnas löpningar som i Ronaldos mål i El-clasico, missat Drogbas löpning på Stamford bridge, agerat mittfältare istället för mittback på Camp Nou för 2 dagar sen som kostade oss en CL-final.

En bra tränare sätter inte Mascherano som mittback, helt enkelt. Och en sak tarrak, du ska ha för dig att vi vann inte CL på grund av vårt presspel även om det var en bidragande orsak. Vi vann det på grund av exceptionellt försvarspel av Puyol, Pique, Alves och Abidal. Hade vi haft Mascherano som ensam mittback hade vi inte ens vunnit CL förra säsongen.

Man kan bara inte sätta spelare som Mascherano som ensama mittbackar mot spelare som Drogba och Ronaldo. Det är ljusår klasskilnad och det är därför jag säger att vi behöver taktiskt kompetens!
Barcelona den närkingska älgen
2012-04-26 22:24
@Blaugrana1990:


Var han taktiskt inkompetent när han bytte från 4- till 3-backslinje i mötet med Real i december. Utan den justeringen hade vi garanterat aldrig vunnit den matchen.

Om han lämnar hoppas jag på Bielsa alternativt Andre Villas Boas.
Barcelona Barca4eva
2012-04-26 22:22
Jeffren in, hehe.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DM1982
2012-04-26 22:21
@Rambla~:


Reaktionen på Canales var att han visste att det var något jäkligt illa med knät, han är borta länge igen. Hans karriär tar aldrig fart och att gå till Real var bara slöseri på en hel säsong.
Barcelona tarrak
2012-04-26 22:20
Blaugrana1990

Problemet med dig är att du är taktiskt inkompetent. Ett bra försvarsspel behöver inte vara att ha backlinjen som tacklar och markerar bäst, det kan vara att som I Barcelonas fall, inte släppa bollen. I två raka ligasäsonger har Peps Barcelona släppt in färre mål än Mourinhos Madrid, men det är den senare som vet hur man bygger försvar?
Barcelona Rambla~
2012-04-26 22:20
Blaugrana1990 Pep är allt annat än taktiskt inkompetent. Har man missat det så har man ett taskigt fotbollsöga anser jag.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca o Mort!
2012-04-26 22:19
Blaugrana90

"Det vet alla om. Det var på grund av ett instabilt försvarspel vi åkte ut mot Chelsea och det var helt och hållet Guardiolas fel."

Jag håller inte med, vårt försvarsspel hade räckt om vi hade lagt in våra chanser. Vi hade stolpor, ribbor, gud vet hur många guldlägen vi hade under de två mötena. Sen hade vi inte ett ostabilt försvarsspel enligt mig, det var spelarna som blev okoncentrerade i sista minuten före avblåsning till halvtid och tack vare det så åkte vi ut.
Barcelona Rambla~
2012-04-26 22:17
Aj aj aj, ser ut som knäet gick igen för Canales. Riktigt trist om det är så.
Postat via SvenskaFans-appen
Blaugrana1990
2012-04-26 22:15
Rambla

Problemet med Guardiola var att han var taktiskt inkompetent. Grunden i fotbollen är ett stabilt försvarspel. Det vet alla om. Det var på grund av ett instabilt försvarspel vi åkte ut mot Chelsea och det var helt och hållet Guardiolas fel.

En ny tränare hos oss ska vara någorlunda taktiskt kompetent och sen... alltså det är ju så att vi har ett spelsätt, spelare som spelar det spelet och en tränare kommer inte förändra det bara på det sättet. Se på Mourinho som anpassar sig till spelarmaterialet, där i Inter det var väldigt defensivt medan i Real har han tränat ett lagt som slagit rekord i antalet gjorda mål. Det innebär inte att han kör catenaccio liknande försvarspel (även om det inte är Barcelona likt tiki taka heller) men bara att han prioriterar ett starkt och stabilt försvar.

Man ska inte BEHÖVA göra 4 mål i en match i CL för att gå vidare, utan 2 mål räcker som det vi gjorde mot Chelsea. Med det spelarmaterial vi har, med vår ungdomsverksamhet, vår spelsätt, vår spelidé så kommer samtliga tränare köra offensivt och vi kommer göra många mål! Rijkaard körde det offensiva och även Guardiola.

Vad vi däremot behöver är taktisk kompetens, en tränare som utnyttjar laget till maximum, som spelar med det bästa laget, som skapar ett starkt och stabilt försvarspel. Det behövs inte ett taktiskt geni men inte heller idioti som den från Guardiola vad gäller vår backlinje i år.
Barcelona tarrak
2012-04-26 22:15
Tycker inte att man ska hänga upp sig för mycket på gamla meriter och fokusera mer på personen ifråga. Rijkaard hade bara en säsong som klubblagsstränare i bagaget och den slutade med att han skickade Sparta Rotterdam i andradivisionen. Pep hade en säsong med i Barça B i fjärdedivisionen. Varför skulle det vara så viktigt att nästa tränare har en lång och fläckfri meritlista helt plötsligt?
Barcelona Rambla~
2012-04-26 22:07
Klopp heter han. Vad har han uträttat förutom två säsonger i Dortmund? Ungefär samma som V-B i Porto där han vann tre titlar. Även Klopp hade kunnat floppat i Chelsea, det får vi kanske aldrig veta. Jag menar, hur lätt är det förändra träben som Terry mfl till att spela som tex Porto gjorde på några månader?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LennyRomario
2012-04-26 22:00
"Snabba ryck i fotbollsvärlden. Efter uttåget ur Championsleague, nu TVINGAS Guardiola lämna klubben".

SVT-sport. Vilka klåpare.
Barcelona grande jw
2012-04-26 21:56
Kan ni som vill ha AVB motivera varför? Jag skrev här innan att jag verkligen inte vill se honom i klubben då jag inte tycker han gjort sig förtjänt av det. Man kan inte leva på porto-meriter föralltid. Han misslyckades fatalt med chelsea, så varför skulle han då få glida in på en räkmacka i världens bästa klubb?

Jag ber till gud att vi inte tar in honom! Dessutom anser jag att även om hans fotbollsfilosofi är bra, och passar vårt Barcelona, så är han alldelles för ung, och inger alldeles för lite respekt till en så stor klubb som vi är. Alla vet att han misslyckades totalt och blev utkastad från Chelsea. Det gör honom ganska sårbar. Pressen på honom i Barca skulle direkt bli ENORM, och hur mycket tålamod ska man ens ha med en tränare som blivit avskedad på sitt förra jobb? Ge honom några år? Det hoppas jag verkligen inte. Vi vann inte de största titlarna i år, men alla vet att vårt lag fortfarande ÄR bäst i världen. Vi vill ha resultat direkt.

En framgångsrik tränare som inger respekt och spänning vill jag ha. Bielsa eller Klupp, kolla bara vad de två tränarna åstakommit med sitt spelarmaterial. Där finns magi!
Barcelona Thiago en mi corazón!
2012-04-26 21:42
Någon som tycker att Löw hade varit intressant tränare för oss? Visst vi har inte samma spelsystem som tyskarna men jag tycker att vi har en liknande spelstil som dom!

Barcelonistas
2012-04-26 21:36
Vi gör ingen dålig säsong alls tycker vi har gjort en ok säsong. Liga Spelet har vi varit för ojämna men i Cl och Cdr gör vi det riktigt bra, och det är bara ren otur att vi inte är i Cl final igen. Vi hade 4 ram träffar plus flera solklara chanser i båda matcherna mot Chelsea, samt att vi i långa perioder fullständigt spelade ut Chelsea både hemma och borta.


Chelsea slog inte ut oss, utan det var snarare Barca som slog ut sig själva. Pep måste förstå detta, visst nu kanske det bara blir CDR den här säsongen men herregud vi kan ju inte vinna ligan och Cl varje säsong. Ibland kan även det bästa laget ha en halv bra säsong, det är inte alltid som det absolut bästa laget som vinner.
Barcelona 1.70-ligan - Cuenca y Tello
2012-04-26 21:33
Detta är både tråkigt och roligt på samma gång. Det är med en skräckblandad förtjusning man läser alla rykten. Man är både nervös och nyfiken inför framtiden. Men jag tror det blir bra! Och som jag sa innan, vill inte Pep förlänga är det bästa för klubben att han låter bli. Han har sina skäl och han vet vad som är bäst. Vi ska acceptera legendens beslut oavsett.

Isåfall är det viktigt att ta in rätt man på posten, men jag tror ledningen hunnit tänka i det tysta rätt länge. Tror det blir bra, men hade jag stått vid rodret hade jag gått efter någon av följande:

1. Andre Villas Boas
2. Bielsa
3. Löw

Bubblare: Blanc eller Enrique
.
Barcelona LennyRomario
2012-04-26 21:28
Har ingen aning om utifall Tito Vilanova har vare sig viljan eller kunskapen till att vara huvudtränare. Men har han det så tycker jag det känns som en bra lösning.

Känns inte som Barcelona behöver den bästa/största/hippaste tränaren. De behöver en kulturbärare som kan vårda det som redan finns.
Annons: