/spanien/barcelona/forum/10445.aspx/spanien/barcelona/forum/10445.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona FC Barcelona #10
2012-04-27 18:05
Finns presskonferensen tillgänglig på engelska?
Sevilla Nyberg
2012-04-27 18:02
@Shanghai - SHOOT ME $12:


Say what?!
Det är ju bara starta med Barcas motto ("mes que un club") så spricker ju det resonemanget redan där. Såg för några dagar sen att någon kommeterade någonting om varför hela världen hejjade på Chelsea, de flesta här inne verkade vara överrens om att det var avundsjuka... Ja du kanske inser själv var jag är påväg.

Pep är en man som trampar upp sina egna stigar, det är imponerande. Det kommer vara riktigt spännande att se va han tar för sig i framtiden. Skulle vara kul om han tog över något riktigt otippat lag, typ Brescia ;)
Barcelona 1+1=2
2012-04-27 17:59
Jag förstår inte varför folk hyllar pep som någon jävla demontränare, visst han vann 13 titlar, men det är fortfarande inte han som är överdrivet bra. han lever till 90% på det som Riijkard byggde upp!
Barcelona Mäktiga Messi
2012-04-27 17:58
fann årets största förlust är ett faktum Guardiola lämnar oss . man blev jävligt tårögd o rörd när man såg på Guardiola o sen spelarnas tårar det visar vilken stolthet o kunglighet . tack för allt sir josep Guardiola 13 titlar av 16 möjliga . mitt bästa minne är när jag fick uppleva CL finalen 2011 på plats wembley. du är alltid välkommen tillbaka till klubben i ditt hjärta . alltid saknad , aldrig glömd
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gonzalez_Barca
2012-04-27 17:44
Ibillay

Tack, du fick mig att spy bara av tanken att Mourinho blir vår tränare. Han får komma så nära som tolk, högre upp än så kommer han aldrig komma i vår klubb. Skit i No-Mourinho policy, hans namn ska inte ens nämnas innanför Camp Nou förutom före -under och efter clasicon.
Barcelona den närkingska älgen
2012-04-27 17:40
En annan grej som jag tycker känns intressant är de sprickor som funnits mellan Pep och vissa delar av spelargrupen (bla Pique och Cesc). Hur ska vi tolka in utnämningen av Tito i den ekvationen? Tito skötte ju en del av kontakten med spelarna, och jag ser det som att utnämningen av Vilanova tyder på att sprickan bara funnits mellan Pep, inte hela staben, och några enskilda spelare. Bara det känns skönt. Har jag fel lär ju Pique och Cesc säljas i sommar, men det har jag verkligen svårt att tro.
Barcelona Puyi_5 (D.E.P. Puerta)
2012-04-27 17:35
13 titlar av 16 möjliga typ.. Lycka till att inte bli jämförd med Pep, Tito.

Bra lösning på det hela tycker jag. Känns lite som "keep it in the family" vilket är bra. Hoppas på fin och underhållande fotboll. Titlarna kommer i andra hand.

Pep, vilken levande legend, på och vid sidan av plan. Visca!
Barcelona Ibillay
2012-04-27 17:34
Barcelona borde införa en No-mourinho policy.

Hur mycket Mourinho än snackar skit om Barca, så är det han som är den mest sårade. Han är så sårad inombords att Barca aldrig har gett honom förtroendet att vara coach.

Även om han nu också skulle vägra bli coach för oss nångång i framtiden för han skulle aldrig erkänna att han vill det, så skulle en no-mourinho policy vara nice :D

Just to rub it in his dirty face
Barcelona den närkingska älgen
2012-04-27 17:33
1.70

Exakt, dessutom tränade han ju den legendariska generation 87 under deras tid i La Masia (bla Messi, Pique och Fábregas om någon inte har koll). Icke att förglömma. Tror på det här.

FC Barcelona en Mi Corazón

Om Manchester United tar Premier League sätter jag min högra hand på att Mou sitter på Manchester Citys tränarbänk i höst.
dresevic
2012-04-27 17:32
Med handen på hjärtat så tror jag att till och med real fansen djupt inom sig själva känner en liten pust av sorg över Peps avgång. Det blir nog sig aldrig riktigt likt utan honom .. Jag hyser idag större respekt för Pep än jag någonsin gjort tidigare. Att kunna ta dessa beslut. Att släppa taget i rätt tid .. Det är så stort. Finns inte många av oss som klarar av att ta dom typen av beslut. Vissa dras med ett förhållande i 10 år och inser till slut hur ohållbart allting är, att dom borde släppt varandras händer 7 år tidigare. Bland det svåraste i livet är kanske att lära sig just, när det är dags att påbörja någonting, och sen att kunna avsluta det i rätt tid .. För ingenting varar för evigt. Tack för allting ..


PS: jag vet att han inte är död .. men det är en liknande känsla man har i kroppen idag. När man förlorat någonting som bringat en lycka.

Barcelona 1.70-ligan - Cuenca y Tello
2012-04-27 17:29
Älgen

När man hunnit smälta det känns det faktiskt riktigt bra. Men fortfarande lite tråkigt, eller rättare sagt icke spännande.
Men jag är nöjd! Och det känns bara bättre och bättre ju mer man analyserar.det. Varför skulle man sluta med succémetoden att ta upp tränare som skolats i klubben och brinner för Barca? Som kan klubbens värderingar och spelidé lika bra som han kan vår akademi?
Många pratar om att något utifrån hade kunnat tillsätta lite nytt till laget. Men det handlar inte om det i första, andra, eller en tredje hand - det handlar om att bevara klubben.

Chansen att Tito lyckas tillföra något nytt är betydligt större än att någon utifrån skulle kunna göra ett lika bra jobb ur alla andra aspekter.
Barcelona Shanghai - SHOOT ME $12
2012-04-27 17:28
Vill att Stoichkov ska få nån roll i laget. Vill att att han ska skrämma Real. Fan va grymt om han nu skulle få det. Barca står för ödmjukheten, men nu är det slut. Vill att vi ska vara grisiga mot grisiga motståndare, snacka skit i media och allt möjligt, för vissa förtjänar inte respekt så som Pep gjorde.

Stoichkov skulle bomba Real Madrid CF. Han skulle psyka och snacka om domaren varje gång så får dem smaka på sin egna medicin. Jävla Hitler!
Barcelona Barca4eva
2012-04-27 17:27
Sen tror du väl också att världen går under i December? :)
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético FC Barcelona en Mi Corazón
2012-04-27 17:14
Dessutom tror jag att Mourinho kommer köra slut Vilanova mentalt
Barcelona barcetia - #ANIMSABIDAL
2012-04-27 17:11
Mourinho eller Pep, klubben valde Pep. Idag vill ni alla att han skulle tagit det beslutet.

Tito eller Bielsa. Klubben valde Tito, nu säger ni att ni vill ha Bielsa. Vi får höra igen 3 år igen.
Valencia J.T. - Ayala
2012-04-27 17:09
Pep var en av mina favoritspelare när han var som spelare. Det visade sig att han var lika bra tränare. Ni som minns honom vet vad och hur jag menar.

Hur man än tycker om Barcelona så är Peps arbete de senaste åren grymt imponerande. Grymt jobbat Pep!

Barcelona den närkingska älgen
2012-04-27 17:04
1.70

Kände precis tvärt om, blev riktigt positivt överraskad. Har faktiskt aldrig ens tänkt tanken att Tito var en man för jobbet. Pep har ju alltid talat varmt om honom som tränare och person, och dessutom är han också skolad i klubbens filosofi och vet vad det innebär att träna en klubb som Barcelona. Det mest positiva är dock att han kan laget, han vet förmodligen vad han vill göra med laget, vem han vill satsa på och vem han inte vill satsa på till nästa säsong. Om vi hade börjat på en ny kula i maj skulle försäsongen bli helt jävla sönderhackad. För lite tid helt enkelt.

Sedan blir jag verkligen inte förvånad om Pep återvänder till Barcelona om kanske 8 år när det är dags att bygga om laget från grunden igen. Har en stark känsla av att det inte var det sista vi såg av Pep på Barcas bänk.
s.eto
2012-04-27 17:03
Jag hoppas Tito kommer lyckas och har förtroende för han, men det känns som det isåfall det kommer bli ganska liknande spel som Pep kört med. Hade tyckt det varit bättre med Bielsa, som andra nämnt kanske har lite nytt och tillföra laget.
Atlético FC Barcelona en Mi Corazón
2012-04-27 17:02
Att Vilanova tar över ser jag inte som det optimala, hade hellre sett Bielsa som har samma filosofi som guardiola men han spelar rakare också. Nu finns det risk att Vilanova kör fast i att försöka kopiera Guardiola. Men jag tror och hoppas att Vilanova är kvarvbara till sommaren har inget emot honom men han har kämpat med sjukdom, och dessutom tror jag att han tyvärr inte kan vara huvudtränare för en storlag hans roll är ass.tränare
Barcelona barcetia - #ANIMSABIDAL
2012-04-27 16:55
Tito förtjänar en säsong att visa sig värdig. Vilket jag är säker på att han är.

Visca Pep Guardiola, moltes gracias per tots.
Barcelona Gio Style
2012-04-27 16:55
Dubbel
Barcelona Gio Style
2012-04-27 16:54
Tack för allt Pep. Ingen är perfekt, du hade dina styrkor och svagheter. Precis som alla duktiga tränare.
Tack för att du har tagit vårt spel till en ny nivå och tack för all lycka du har skänkt mig.
Tack för ditt engagemang vid sidlinjen och tack för att du har varit en sådan gentleman.

Jag hoppas att Vilanova är mogen nog för det här uppdraget, det är lite utav en chansning. Å andra sidan var Pep ett lika oprövat kort han med.

Jag hade gärna sett Bielsa, tror att han hade kunnat ge oss dem sista % genom att utnyttja tikitaka på ett lite rakare sätt.

Visca el Barca y Visca Pep!
Barcelona 1.70-ligan - Cuenca y Tello
2012-04-27 16:49
Tito Vilanova blev det alltså. Jag kan inte låta bli att känna lite "jaha" över det beslutet. När Pep ändå ska lämna hade jag hellre velat se något nytt. Något lite mer spännande och ovisst, som man inte visste hur bra det skulle kunna bli. Detta känns mest som en något sämre kopia mot vad vi redan hade. Inte spännande alls.

Samtidigt finns det ju många fördelar med att göra så här också.
För B-laget och våra canteranos är det kanonbra. Vi hade aldrig kunnat ta in något utifrån med så bra koll på La Masia och klubbens grundfilosifi som Tito har. Harmonin i laget lär bestå...

Det är nog så man resonerade. Barca har byggt upp en helt fantastisk grund och stomme som man alltid kan luta sig tillbaka mot när det blåser. Man sammanhållning i gruppen få lag ens kan drömma om. Man har en spelidé och en ungdomsverksamhet som är så utvecklad och långt framme att det nog skulle gå att köra hela klubben på autopilot en vecka eller två...att behålla dessa saker intakt bör självklart prioriteras högre än att ta in en snubbe som kanske tillför någon extra krydda i anfallsspelet eller liknande.

Så, Tito Vilanova - grattis till jobbet och stort lycka till!
Du känns lite trist på förhand, men du är värd den här chansen. Ingen är bättre förberedd att styra den här klubben än du. Hoppas bara du även lyckas sätta din egna lilla prägel på laget också - då kan du gå hur långt som helst!
Barcelona Decinho - Josep Guardiola #4
2012-04-27 16:43
AndreD,

Gör du rätt i! Jag äger själv en Guardiola #4 sedan 09/10, men den börjar bli lite sliten så funderar på att köpa en ny. Guardiola är verkligen mer än bara en person!
Barcelona FC Barcelona #10
2012-04-27 16:41
Vart kan man se presskonferensen?
AndreD - Ànims Abirey
2012-04-27 16:39
Det går inte att beskriva med ord vad denna människa har gjort för vår klubb. Det är med tårar i ögonen jag läser att världens bästa tränare lämnar. Fuck alla titlar vi har vunnit, Pep Guardiola är viktigare än alla titlar.

Min nästa Barca-tröja, Guardiola #4 för att hylla denna levande legend.
Barcelona Decinho - Josep Guardiola #4
2012-04-27 16:38
Jag vill tacka min idol och förebild för allt han har gjort för klubben. Det jag tror väldigt få har insett är att vi har haft en cule som tränare, en supporter som ständigt gjort det bästa för klubben. Nu får han äntligen det värdiga slut i Barca som han inte fick som spelare.

Gracias Pep, Visca Barca i Visca Catalunya!
Real Madrid Boulala
2012-04-27 16:35
Pep slutar väll ändå inte för att han inte orkar ge hundra procent? Det handlar mer om att hans filosofi är att en tränare aldrig ska stanna i ett lag längre än 3 år för då kan klubben inte fortsätta utvecklas, eller?
Barcelona Josep Guardiola
2012-04-27 16:30
Vem blir Titos ass? hoppas på Enrique skarpt!
Barcelona B-Guden
2012-04-27 16:23
Barcadinho.

Så du tror på fullaste allvar att klubben går ut och säger att Tito ska ta över för att sedan sparka honom innan ens säsongen börjat och ta in en annan ? Om vi hettat Chelsea och haft en idiot som ägare för klubben så hade jag kunna trott det men inte Barca han får minst en halv säsong på sig

Sen lite roligt att se så många nya här inne som berättat att det är katastrof.
Annons: